NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesHoofd


?Zet desnoods emmer op je hoofd als je huwelijk wil vieren, maar laat de openbare weg voor wat ze is?
Gisteren, 10:30 Gazet v. Antwerpen

?Huwelijkskaravanen maken geen deel uit van deze samenleving. Ze hinderen niet alleen het verkeer, maar lokken ook agressie uit. Bovendien heeft zo?n stoet iets dictatoriaals. Zet desnoods een lege emmer op je hoofd als je wil feesten, maar laat de openbare weg voor wat ze is.? Dat heeft politierechter Peter D?Hondt vrijdagochtend gezegd tegen de achttien bestuurders die zich moeten verantwoorden voor hun deelname aan de ?huwelijkskaravaan? op de E17 van 11 februari van vorig jaar.
GDPR - Hoofd van EU-privacywaakhond: "Er zullen zeker meteen klachten zijn"
Gisteren, 00:54 Skynet
Nu de nieuwe Europese privacyregels, beter bekend als GDPR, van kracht worden, gaat ook een nieuwe Europese instelling aan de slag. De European Data Protection Board (EDPB) zal toezien op een uniforme toepassing van de regels in alle EU-lidstaten. De Oostenrijkse Andrea Jelinek krijgt de leiding over het orgaan. Ze verwacht zich op de eerste dag al aan klachten. "We zijn er klaar voor", zegt ze.


Fonne (2) heeft onverwijderbaar gezwel in hoofd: ?Zolang ons zoontje opgewekt en vrolijk is, moeten we positief zijn?
Dinsdag, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Fonne uit Vlimmeren (Beerse) wordt volgende maand 2 jaar. Maar sinds hij zes maanden oud was, is hij in behandeling voor een tumor in de hersenen. ?Ons zoontje had tot dan alleen borstvoeding gekregen?, zeggen mama ­Marjolein (30) en papa ­Bruno (49). ?Het gezwel zal nooit verdwijnen. Maar het lost niets op om te zitten janken. Ons zoontje is vrolijk en opgewekt. Dat houdt ons sterk.?
Levenslang migrainepatiënt Lotte getuigt: ?Mijn ouders hebben héél vaak mijn hoofd gemasseerd om de pijn te verlichten?
Maandag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Blinde vlekken, een bonzende hoofdpijn, de nood om in stilte en in het donker plat te liggen - één op de vijf werkende Belgen krijgt te maken met migraine, en het komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Een op de drie mist daardoor activiteiten met de kinderen of met vrienden.
Ivo Pauwels (80) kruipt nog steeds met veel overgave in de huid van Nonkel Jef: ?Ik scheer er zelfs dagelijks mijn hoofd voor kaal?
18 Mei, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Het iconische televisiepersonage Nonkel Jef zorgt zondag voor een pretentieloos stukje volksvermaak bij Theater M. Acteur Ivo Pauwels, bijna 80, vertolkt de Kempense boer nog steeds met complete devotie. ?Ik scheer er zelfs dagelijks mijn hoofd voor kaal?, zegt hij.
Senaat VS gaat akkoord met Gina Haspel als CIA-baas

Voor het eerst in zijn ruim 70-jarige bestaan krijgt de Amerikaanse geheime dienst CIA een vrouw als directeur. De Senaat heeft met de voordracht van Gina Haspel ingestemd. Zij was al onderdirecteur.

Haspel (61) is niet onomstreden. Hoewel ze met 33 dienstjaren bij de CIA uiterst ervaren is in het clandestiene werk, leidde verschillende momenten in haar carrière ook tot vraagtekens over haar beoordelingsvermogen.

Zo was ze in 2002 CIA-chef in Thailand, waardoor ze de leiding had over een geheime gevangenis waar terreurverdachten werden gemarteld. Ook kreeg ze tijdens een hoorzitting in de Senaat vragen van Democratische zijde over haar rol in het vernietigen van opnames van die martelingen.

Verschillende Democraten wilden gezien haar ervaring met martelen weten wat ze zou doen als president Trump haar de opdracht zou geven om een dergelijk ondervragingsprogramma weer op te starten. Trump heeft al eens gezegd dat hij gelooft in het nut van bijvoorbeeld waterboarden, waarbij een gevangene het idee krijgt dat hij verdrinkt.

Morele kompas

Haspel beloofde dat de CIA onder haar leiding het martelprogramma niet zal herstarten. Ze zei dat ze niet geloofde dat marteling werkt en dat ze haar "sterke morele kompas" zal volgen als de president haar vraagt om te martelen.

Uiteindelijk kozen zes Democraten de kant van president Trump en stemden in met de benoeming van Haspel. De meesten willen in het najaar herkozen worden en komen uit staten waar Trump het goed doet. Twee Republikeinen stemden tegen.
Groen licht voor benoeming Gina Haspel als CIA-hoofd
17 Mei, 00:18 Skynet Buitenland
De commissie voor de inlichtingendiensten van de Amerikaanse Senaat heeft vandaag het licht op groen gezet voor de benoeming van Gina Haspel als hoofd van de buitenlandse inlichtingendienst CIA.


Brits hoofd van Oxfam stapt op na misbruikschandalen
16 Mei, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Het hoofd van Oxfam Groot-Brittanië, Mark Goldring, heeft zijn ontslag aangekondigd. Hij wil op het eind van het jaar opstappen bij de hulporganisatie, waarvan de werking door de vele misbruikschandalen van zijn medewerkers in het gedrang was gekomen. Dat schreef hij woensdag op de website van de organisatie.
Kleinzoon van Albert Frère mee aan hoofd familiale holding
15 Mei, 01:12 De Tijd
01:03 Cédric Frère, de kleinzoon van Albert Frère, wordt samen met Xavier Le Clef gedelegeerd bestuurder van de familieholding Frère-Bourgeois.


KLM-topman Elbers: we kunnen niet zonder Air France

Een breuk tussen Air France en KLM is volstrekt niet aan de orde. KLM-topman Elbers noemde zo'n opsplitsing in het tv-programma Buitenhof ondenkbaar, al benadrukte hij dat de Fransen snel orde op zaken moeten stellen, omdat de schade van de pilotenstakingen bij Air France te groot dreigt te worden.

De stakingen hebben Air France-KLM tot nu toe 400 miljoen euro gekost, werd deze week bekend. Daarmee is de jaarwinst van Air France van vorig jaar bijna verdampt. "Van die 400 miljoen kun je ook twee Boeings 787 kopen", zei Elbers daarover.

Ook stapte Air France-topman Janaillac op nadat de stakende piloten hadden geweigerd een loonakkoord te sluiten. Het is "een ontzettend turbulente tijd", zei Elbers. "We hebben nu vijftien stakingsdagen achter de rug met grote effecten. Vooral ook voor onze klanten."

Sterke broer

Hoewel Elbers erkent dat KLM de laatste tijd het "merendeel van de financiële resultaten draagt" binnen het concern, is een afsplitsing geen optie voor hem. "We hebben samen een mooie uitgangspositie met de luchthavens Schiphol en Charles de Gaulle. Dankzij Air France vliegen wij nu naar vijftien bestemmingen in Zuid-Amerika en kunnen we als grote partij betere deals sluiten. Het is fijn om een Franse broer naast je te hebben, maar het moet wel een sterke broer zijn."

De topman was verder zichtbaar geïrriteerd over de stroomstoring op Schiphol van twee weken geleden. "In de eerste week van de meivakantie ging het nog goed maar daarna liep het in de soep." Hij leek het niet eens met het afsluiten van wegen naar Schiphol. "Dat is wel een heel drastisch besluit. Dan kunnen ook onze piloten niet op het vliegveld komen."
Hoeveel boter heeft Nakhid op het hoofd? "Wadi Degla dacht dat hij de ideale overnemer was"
7 Mei, 20:36 Skynet
Tijdens de zitting van het BAS werd duidelijk dat de kans dat Lierse alsnog een proflicentie haalt zo goed als onbestaande is. De club moest opnieuw een onvolledig dossier verdedigen en lijkt gedoemd tot een fusie, faillissement of doorstart. Maar waar ging het precies mis bij Lierse?


Mijn hart ligt in Iran en in Nederland, maar mijn hoofd is meestal in New York
4 Mei, 15:30 Volkskrant
Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Mijn hart ligt in Iran en in Nederland, maar mijn hoofd is meestal een heel eind verderop. In New York om precies te zijn. Daar, in een toren van 52 verdiepingen, huist mijn belangrijkste opdrachtgever, The New York Times. Alles is natuurlijk groot in Amerika. Het gebouw


Opnieuw Belg aan het hoofd van EU-missie in Niger
3 Mei, 19:24 Skynet
De Belgische politieofficier en hoofdcommissaris Frank Van der Mueren is het nieuwe hoofd van de EU-missie voor civiele capaciteitsopbouw in Niger (EUCAP Sahel Niger). Dat heeft de Raad van de Europese Unie bekendgemaakt. Eerder nam de Belg Filip de Ceuninck al eens de leiding over de missie waar.


Expo over Marieke Vervoort: ?Heel wat momenten uit mijn carrière flitsen door mijn hoofd: kippenvel?
3 Mei, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Aan het Sportimonium, het sport- en olympisch museum in Hofstade, loopt sinds donderdag ?100% Wielemie?, een expo over rolstoelatlete Marieke Vervoort. De 38-jarige Diestse, die strijdt tegen een ongeneeslijke spieraandoening, hoopt dat het publiek zich aan haar levensverhaal kan optrekken. ?Ik wil de mensen op een positieve manier inspireren?, vertelde Vervoort bij de opening.
Te veel aan je hoofd? Deze Japanse manier van ontstressen brengt de rust terug
3 Mei, 13:06 Gazet v. Antwerpen
Wil je de constante informatiestroom even ontlopen om helemaal tot rust te komen, dan is de trend forest bathing (letterlijk vertaald: bosbaden) misschien iets voor jou. Het ritueel komt uit Japan, waar het shinrin-yoku heet, en ontspant op een diep niveau. De Nederlandse Annette Lavrijsen, hoofdredactrice van lifestyleblad Women?s Health, heeft er een boek over geschreven. Daarin legt ze uit wat het verschil is met een standaard boswandeling en geeft ze tips om de kunst zelf onder te knie te krijgen.


Achterbouw stort plots in: 81-jarige bewoner krijgt brokstukken tegen hoofd

In de Heidebloemstraat in Zonderschot (Heist-op-den-Berg) is woensdagmiddag een achterbouw ingestort. Op dat moment stond de 81-jarige bewoner in zijn keuken. Hij kreeg enkele brokstukken tegen het hoofd en raakte als bij wonder slechts lichtgewond.
Landbouwer sterft nadat hij met hoofd onder tractor gekneld raakt

Een 35-jarige landbouwer is zaterdagmiddag bij een arbeidsongeval om het leven gekomen. De man was op zijn erf in de Romain Maesstraat in het West-Vlaamse Zerkegem (Jabbeke) aan het werk met een tractor. Het slachtoffer kwam onder zijn voertuig terecht.
"Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om met Groen te besturen"
22 April, 16:24 Skynet
"Ik heb nog veel haar op mijn hoofd, maar er is geen enkel haar dat eraan denkt om te besturen met Groen." Zo heeft N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever op de VRT gereageerd op de berichten dat N-VA naar Groen zou kijken om mee te besturen in Antwerpen, Vlaanderen en de federale regering. De groenen hadden gisteren zelf al voor die mogelijkheid bedankt.


Prins Charles zal Queen opvolgen als hoofd Gemenebest
20 April, 20:00 Skynet Buitenland
De Britse kroonprins Charles zal koningin Elizabeth II opvolgen als hoofd van het Gemenebest. Dat hebben de leiders van het Gemenebest vandaag beslist, zo melden Britse media.


18-jarige Brit krijgt twee jaar celstraf voor hack op accounts ex-CIA-hoofd
20 April, 19:48 Tweakers
Een 18-jarige Brit heeft een celstraf van twee jaar gekregen, onder meer voor het inbreken op accounts van voormalig CIA-hoofd John Brennan. De jongen was de oprichter van een groep die zich Crackas With Attitude noemt.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be