NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Honderden

2News.be / Trefwoorden / Honderden

Honderden kilometers lopen om Venezolaanse crisis te ontvluchten
Gisteren, 21:12 NOS nieuws

Het is rustig op het busstation van Santa Elena, in Venezuela. De drukte van een paar uur geleden is bijna voorbij. Elke ochtend stoppen hier bussen vol migranten uit de rest van het land. Zojuist kwam de bus uit Puerto Ordaz binnen. Alle passagiers die we spreken zijn op weg naar de grens.

Diego en Eilin komen uit de stad Valencia. "Het leven is er heel erg zwaar", vertelt Diego. Hij heeft zijn kinderen bij familie achtergelaten. "Ik doe dit voor hen. We zijn op weg naar Brazilië, naar de stad Manaus. Daar wacht een vriend op ons en hopen we werk te vinden. Zodra we genoeg geld bij elkaar gesprokkeld hebben halen we de rest van de familie weg uit Venezuela".

Correspondent Marc Bessems volgde Venezolanen op hun (voet)tocht naar een beter leven in Brazilië. Een van de mensen die hij sprak, was door de crisis 90 kilo afgevallen:

Het stel maakt nog even een selfie bij het grensmonument met de Braziliaanse en Venezolaanse vlaggen. "We zijn één keer eerder het land uit geweest", vertelt Eilin. "Toen probeerden we het in Colombia, maar daar zijn teveel Venezolanen."

Volgens de Colombiaanse overheid zijn er ondertussen zeker een half miljoen Venezolanen in Colombia. In Brazilië zijn beduidend minder Venezolaanse migranten, naar schatting enkele tienduizenden. Deze grenspost ligt ver van de grote steden in Venezuela. Het is niet gemakkelijk om er te komen, vooral vanwege het tekort aan benzine in Venezuela (een oliestaat, notabene). Bovendien is Brazilië niet goedkoop en zijn de afstanden enorm.

Toch gaan er dagelijks zo'n 800 Venezolanen de grens over naar Pacaraima, Brazilië. Omdat de elektriciteit om de haverklap uitvalt (de stroom in de grensstrook komt uit Venezuela), blijft de grenspost van de Braziliaanse federale politie lang dicht. Urenlang staan hele families in de rij. Het is rond de 35 graden en de zon brandt fel.

Ik ontmoet een jochie van 9, Marco. Als ik hem vraag waarom hij met zijn zussen en ouders wil emigreren, legt hij haarfijn uit wat er allemaal mis is in Venezuela. "Als je naar een supermarkt gaat staan de schappen vol met sausjes. Wat moet je daar nou mee? Van sausjes kan je niet leven, maar echt voedsel is heel duur. En je moet cash betalen, maar ook dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want er is zelfs een tekort aan contanten. Als je naar de bank gaat krijg je misschien 30.000 bolívares mee, maar dat is niks. Daar kan je nog geen pak rijst van kopen."

'Kramp in je maag'

Zijn moeder staat naast hem. Ze heeft donkere wallen onder de ogen en tranen biggelen over haar ingevallen wangen. "Op sommige dagen aten we maar één maaltijd. Soms aten we helemaal niets. We hebben de kinderen moeten leren om er tegen te kunnen, om niet te eten."

Marco vertelt hoe het voelt om honger te lijden. "Je voelt krampen in je maag, van alles... Je wordt duizelig en zwakjes en wil nog maar één ding: slapen "

Als Marco is uitgesproken, klapt iedereen in de rij voor hem. Even is hij zijn zorgen vergeten. Maar zijn ouders niet. Ze wippen zenuwachtig van het ene op het andere been. Als de familie eindelijk aan de beurt is, blijkt waarom. De papieren van Marco zijn niet in orde, ze mogen Brazilië niet in. Een enorme tegenslag voor het gezin. Ik verlies ze in de chaos uit het oog. Geen idee hoe ze nu verder gaan.

Diego en Eilin hebben meer geluk: ze hebben allebei een geldig paspoort en reisgeld. "Ik heb alles verkocht", zegt Diego. "Mijn grote televisie, de motor, van alles. Mislukken is gewoon geen optie."

De twee werkten in Valencia bij de politie. Maar van hun salaris konden ze onmogelijk rondkomen. Door de inflatie is het maandloon nauwelijks meer waard dan een pak rijst. Bovendien is het levensgevaarlijk werk: Venezuela heeft de hoogste moordcijfers ter wereld. "We wilden al langer weg", zegt Eilin. "Maar als je tijdens je dienst wegloopt, kun je bestraft worden. Vakantie krijgen was moeilijk, want iedere collega die vakantie aanvroeg, verdween vervolgens naar het buitenland. Van de 76 agenten van onze eenheid waren er nog maar vijftien aan het werk". Toen hun chef hen toch vakantie gaf, vertrokken ook Diego en Eilin.

90 kilo afgevallen

Venezuela loopt leeg. Iedereen die ik spreek is van plan achterblijvers weg te halen uit Venezuela. Zelfs mensen zonder geld, wagen het. Langs de weg naar Boa Vista, dik 200 kilometer van de grens, komen we een groepje Venezolanen tegen. Ze zijn al drie dagen aan het lopen, op weg naar Boa Vista. Een buskaartje was voor hen onbetaalbaar. Zonder drinken, zonder eten en nergens schaduw. Ze zijn uitgeput. "We overleven dankzij de inheemse bevolking, die geven ons voedsel en onderdak, zeggen ze.

Een lange, magere jongen spreekt me aan. "Kijk", zegt hij. "Dit ben ik", en hij haalt een pasfotootje uit zijn portemonnee. Een groot, rond gezicht staart me aan. "Ik ben in een jaar tijd negentig kilo afgevallen", lacht hij bitter. "Daarom loop ik hier, daarom keer ik echt niet terug."
Honderden Koerden betogen tegen bombardementen op Afrin
Gisteren, 19:06 Skynet
Meer dan 550 mensen, volgens een schatting van de lokale politie, hebben vandaag in Brussel betoogd tegen de aanvallen waarvan de bewoners van de stad Afrin in Syrisch-Koerdistan het slachtoffer zijn. De betogers stapten van de Winston Churchilllaan naar de ambassade van Rusland in Ukkel.


Uit angst voor Erdogan zwijgt het Westen over de honderden doden in het Syrische Afrin
Gisteren, 00:12 Volkskrant
Net als Oost-Ghouta kan de Syrische stad Afrin elk moment vallen. Het Turkse leger heeft de stad omsingeld, er vielen al honderden doden. Maar het Westen zwijgt, uit angst voor een botsing met Erdogan. Dit verhaal gaat over een belegerde stad in Syrië. In de stad zijn dagelijks luchtaanvallen. De stad is omsingeld door een groot en professioneel leger, met steun van plaatselijke milities. Honderde


Jaarlijks zijn er in Nederland honderden uitvoeringen van de Matthäus Passion, maar hoe klonk Bach in zijn eigen kerk?
Donderdag, 18:48 Volkskrant
Nee, er zongen géén grote koren in de Matthäus-Passion. En luiten kwamen er ook niet aan te pas. Op naar Bachstad Leipzig, waar Bachonderzoeker Rens Bijma uitlegt hoe Bach dan wél klonk, in zijn eigen kerk. Rens Bijma, betrokken gemeentelid van de Oude Kerk (PKN) te Soest, Groninger van geboorte en 70 inmiddels, heeft zijn leven lang gewerkt als scheikundeleraar. Maar zijn hart ligt bij de muziek,


Honderden banen weg bij Tata Steel Nederland
Donderdag, 18:12 NOS nieuws

Bij Tata Steel Nederland in IJmuiden verdwijnen naar schatting zo'n 400 banen. Dat is het gevolg van de fusie met het Duitse ThyssenKrupp. Volgens vakbond FNV zullen er geen gedwongen ontslagen vallen en gaat de personeelsvermindering via natuurlijk verloop.

"We zijn nog in onderhandeling met de directie van Tata Steel, maar over de werkgelegenheid hebben we nu een akkoord", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Er bestond grote onrust onder het personeel, maar we hebben nu wat we wilden. Geen gedwongen ontslagen én de toezegging dat iedereen die dat wil tot 2026 zijn baan behoudt."

Volwaardige productielocatie

Tata Steel kondigde in september de fusie met het Duitse staalbedrijf aan. In Nederland telt het staalbedrijf ruim 9000 werknemers. Eerder werd al duidelijk dat Tata Steel Nederland blijft bestaan als volwaardige productielocatie. Er worden geen onderdelen opgeheven of overgeplaatst.

Ook komt in IJmuiden het hoofdkantoor van de onderzoeksafdeling van het nieuwe fusiebedrijf. Verder blijft de huidige bestuursstructuur van Tata Steel Nederland intact. Eerder was al toegezegd dat het hoofdkantoor van de joint-venture in Amsterdam komt te staan.

Vakbond FNV verwacht volgende week ook een akkoord te bereiken over de laatste losse eindjes. "Dat gaat bijvoorbeeld over het ondernemingsplan van het nieuwe bedrijf", zegt FNV-bestuurder In 't Veld. "Maar daar gaan we denk ik wel uitkomen." Later dit jaar moet de fusie dan zijn beslag krijgen.
Honderden miljoenen extra voor meer personeel in de zorg
Dinsdag, 21:12 NOS nieuws

Het kabinet legt op korte termijn 347 miljoen euro op tafel om het personeelstekort in de zorg aan te pakken. Als er niets gebeurt is er over vier jaar een tekort van 125.000 mensen. Het kabinet wil juist dat tegen die tijd het personeelstekort helemaal is opgelost.

Er gaat meer geld naar opleidingen, omscholing en stageplekken, en er komen regionale actieplannen en een landelijke campagne. Het kabinet wil vooral extra investeren in scholing: 320 miljoen. Een speciale adviescommissie gaat erop toezien dat het geld efficiënt wordt gebruikt.

Op korte termijn zijn er onder meer veel extra mensen nodig in de verpleeghuizen.

Minister komt met actieprogramma

In een actieprogramma, dat minister De Jonge morgen presenteert, staat dat medewerkers in de zorg beter moeten worden ingezet. Ook komt er een campagne om werken in de zorg aantrekkelijker te maken.

Per regio worden de vacatures in kaart gebracht. Vervolgens gaan alle partijen om de tafel zitten om af te spreken hoe ze dat tekort gaan verminderen.

Voor de regio Rotterdam wordt bijvoorbeeld een tekort van 5000 mensen verwacht. Daar zijn nu al afspraken gemaakt over nieuwe stageplaatsen bij huisartsenpraktijken en zorginstellingen. Ook wordt geprobeerd om te voorkomen dat medewerkers de zorg verlaten, bijvoorbeeld omdat ze de werkdruk te hoog vinden.

De maatregelen staan los van de plannen die er al zijn om de problemen in de verpleeghuizen aan te pakken. Daarvoor was al 2,1 miljard uitgetrokken.
Turkse troepen opgerukt tot enkele honderden meters van stad Afrin
Zondag, 06:24 Skynet
Turkse troepen zijn volgens activisten zaterdag opgerukt tot enkele honderden meters van de stad Afrin in het noorden van Syrië. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zaterdagnacht. De troepen naderden de stad via het noordoosten, maar zullen ze nu mogelijk volledig omsingelen en beginnen belegeren, klinkt het.


Delhaize haalt honderden producten van omstreden slachthuis uit de rekken
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
Delhaize haalt zo'n 300 vleesproducten uit de rekken die afkomstig zijn van de slachthuisgroep Verbist. Dat gebeurt nadat de erkenning van een bedrijf uit die groep werd ingetrokken. De warenhuisketen heeft de samenwerking met Verbist opgeschort.


Hotspot op Hawaï verplaatst zich honderden kilometers en is daarin vooralsnog uniek
7 Maart, 02:24 Volkskrant
De diepe aarde onder het vulkaaneiland Hawaï blijkt zich honderden kilometers zuidwaarts te hebben verplaatst. Dat zou de vreemde knik in de Hawaï-Emperor vulkaanketen kunnen verklaren. De mantelpluim onder Hawaï (dat is de opwellende kolom gloeiend heet gesteente waaraan het vulkaaneiland zijn bestaan te danken heeft) ging 60 miljoen jaar geleden aan de wandel. De zogeheten hotspot verplaatste zi


Honderden krachtige computers gestolen in IJsland
2 Maart, 23:18 NOS nieuws

In IJsland zijn zo'n 600 geavanceerde computers gestolen, die gebruikt worden om bitcoins en andere virtuele valuta mee te delven. Ze zijn meegenomen bij een serie inbraken in IJslandse datacentra.

Drie van de vier inbraken gebeurden in december en de vierde in januari, maar de autoriteiten hebben die, om het onderzoek niet in gevaar te brengen, niet eerder bekendgemaakt.

Hoge energierekening

Bitcoindelven is zo populair in IJsland, dat er hele bedrijven zijn opgericht om dat te doen. Die bouwen grote datacentra, die veel stroom gebruiken om zoveel mogelijk berekeningen per seconde te doen. Thuis 'minen' levert zo'n hoge energierekening op dat het niet opweegt tegen de opbrengst.

Er zijn elf mensen gearresteerd voor de diefstallen, onder wie een beveiligingsmedewerker. De computers, die niet zijn teruggevonden, zijn zo'n twee miljoen dollar waard. De buit kan echter nog veel groter zijn, als de dieven de computers gebruiken voor waar ze oorspronkelijk bedoeld zijn: het creëren van bitcoins.
Harry en Meghan nodigen 1.200 gewone Britten uit... om toe te kijken

De eerste genodigden op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zijn ? weliswaar nog niet bij naam ? bekend: 1.200 gewone Britten uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk. Wie zich verdienstelijk gemaakt heeft in de samenleving, mag de hoop koesteren dat er een dezer dagen een uitnodiging in de brievenbus valt om op 19 mei naar Windsor Castle te gaan.
Brits leger bevrijdt honderden automobilisten uit de sneeuw
2 Maart, 10:06 NOS nieuws

Het Britse leger heeft vannacht honderden mensen uit hun auto moeten bevrijden die vastzaten in de sneeuw. Groot-Brittannië wordt al dagen geteisterd door het slechte winterweer, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Wanneer de lokale agenten het werk niet meer aankunnen, kunnen zij het Britse leger inschakelen. Ook personeel van hulpdiensten wordt door het leger vervoerd naar hun werkplek.

Minister van Verkeer Chris Grayling zegt tegen de BBC dat de autoriteiten zoveel mogelijk hun best doen om gestrande mensen in hun auto's te helpen en treinen zoveel mogelijk te laten rijden. Hij roept mensen op om ook zelf te helpen.

Storm Emma

Storm Emma leidt tot gevaarlijke situaties in het Verenigd Koninkrijk. Door "The Beast from the East", zoals de storm ook wel wordt genoemd, zijn zeker vier doden gevallen. Honderden huishoudens in Schotland, Noordoost-Engeland, de Midlands, Zuidwest-Engeland en Wales hebben last van stroomuitval.

Door de sneeuw en het ijs rijden veel treinen niet meer en zijn grote wegen onbegaanbaar geworden. Zo beviel gisterochtend in het noorden van Engeland een moeder langs de kant van de snelweg van een dochter, doordat het haar niet lukte om op tijd het ziekenhuis te bereiken.

Voor Ierland geldt nu code rood. In Wales en het zuidwesten van Engeland is code rood niet meer van kracht.
Honderden mensen vermist na kapseizen van 3 vissersboten in Congo
27 Februari, 22:24 Skynet
Op een meer in het westen van Congo zijn drie vissersboten gekapseisd. Gevreesd wordt dat daarbij honderden mensen om het leven zijn gekomen, zo hebben plaatselijke media dinsdag gemeld. Het ongeval gebeurde volgens Radio Okapi maandagavond op het Mai-Ndombemeer, bij de stad Epulu.


Honderden Nederlanders gestrand door slecht weer op Canarische Eilanden
25 Februari, 21:30 NOS nieuws

Tientallen vluchten van en naar de Canarische Eilanden Lanzarote en Tenerife hebben vandaag moeten uitwijken vanwege slecht weer. Honderden Nederlandse vakantiegangers kunnen de twee eilanden niet verlaten. Honderden anderen kunnen er nog niet heen en moeten overnachten op Gran Canaria of in Faro in Portugal.

De vliegtuigen hadden vooral last van slecht zicht door regen, zegt een woordvoerder van TUI. Veel vluchten van de reisorganisatie zaten vol vanwege de krokusvakantie. Bij Transavia moesten de drie vluchten, met in totaal ruim 500 reizigers, uitwijken naar Gran Canaria, Fuerte Ventura en Faro.

Op sommige eilanden is het volgens de reisorganisaties passen en meten om mensen onder te brengen. Vooral op Gran Canaria zitten de hotels erg vol, zegt TUI. De woordvoerder hoopt dat de situatie morgen weer normaal is. Het vliegveld op Tenerife is inmiddels weer open.
Geen 'buckets' voor de Britten: honderden KFC-filialen dicht door fout bij distribiteur DHL
20 Februari, 22:24 Volkskrant
Voor miljoenen Britten deze week geen Hot Wings, Crispy Strips of Double Crunch. Honderden filialen van fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) moeten hun deuren sluiten omdat ze geen kip krijgen aangeleverd. De KFC-vestigingen zijn de dupe geworden van het besluit van het moederbedrijf om over te stappen op een andere distribiteur. Tot 13 februari werd het kippenvlees bezorgd door Bidvest, een


Wekelijks honderden nieuwe Rohingya-vluchtelingen in kampen Bangladesh
19 Februari, 20:06 Skynet
Elke week komen er nog enkele honderden Rohingya-vluchtelingen bij in de vluchtelingenkampen in Bangladesh, stelt Artsen Zonder Grenzen (AZG) vandaag. De kampen zijn overbevolkt, en de hulporganisatie vreest voor nog meer ellende door het naderende regenseizoen.


Globe Aroma - Honderden mensen betogen in Brussel tegen politieactie
17 Februari, 21:24 Skynet Belgie
Honderden mensen hebben zaterdagnamiddag aan het Kaaitheater in Brussel verzameld om te protesteren tegen de aanhouding van sans-papiers bij een politieactie begin deze maand aan het kunstencentrum Globe Aroma. Ook op sociale media spraken honderden hun steun uit.


Europol weigerde België te helpen na Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom
17 Februari, 06:36 Volkskrant
Europol heeft eind 2013 geweigerd om België te helpen met het onderzoek naar de Britse spionage bij telecombedrijf Belgacom. Ondanks een verzoek van België daartoe, wenste het samenwerkingsverband van Europese politiediensten 'geen onderzoek te doen dat gericht is tegen een andere EU-lidstaat'. Dat vertellen Belgische bronnen met kennis van het onderzoek tegen de Volkskrant en de Amerikaanse websi


Kabinet wil honderden douaniers werven om brexit
16 Februari, 15:00 NOS nieuws

Het kabinet wil in verband met de brexit tussen de 750 en 930 extra personeelsleden werven bij de douane. "We krijgen er een nieuwe buitengrens bij", verklaart staatssecretaris Snel.

Er wordt niet gewacht tot het Verenigd Koninkrijk officieel niet meer bij de Europese Unie hoort, want de nieuwe werknemers moeten ook nog worden opgeleid. Volgende week gaan de eerste vacatures uit en in de Voorjaarsnota van het kabinet wordt het geld geregeld.

Snel zegt dat er niet alleen nieuwe douaniers nodig zijn, maar ook gebouwen en systemen. Op dit moment werken er zo'n 5000 mensen bij de douane.
Honderden passagiers moeten vliegtuigen verlaten na ?zwaar ongeval? op Heathrow Airport
14 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

Op de Londense luchthaven van Heathrow heeft zich woensdagochtend een ?zwaar ongeval? met twee voertuigen voorgedaan. Het is nog niet duidelijk om welke voertuigen het gaat, maar de hulpdiensten rukten desondanks massaal uit. Door de hinder liepen verschillende vluchten vertraging op, honderden passagiers die al in het vliegtuig zaten, moesten dat weer verlaten.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be