NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesHoe


Hoe outbound marketing bijdraagt aan een inbound marketingstrategie
Vandaag, 10:18 Emerce
De definitie van inbound marketing wordt vaak uitgelegd door zich af te zetten ten opzichte van outbound marketing, zoals (online) advertenties. Het krijgt vaak het stempel van ?verleden tijd?. Maar kunnen beide typen marketing niet compatibel met elkaar kunnen zijn? En daarmee elkaar kunnen versterken in het genereren van leads?


Hoe de dood van één vrouw Ierland volledig heeft veranderd
Vandaag, 07:42 Gazet v. Antwerpen

Met een grotere marge dan verwacht heeft Ierland gekozen voor een soepeler abortuswet. Een triomf voor veel Ierse vrouwen, maar vooral ook een postuum eerbetoon aan Savita Halappanavar (31), van wie de tragische dood na een miskraam het referendum in een stroomversnelling heeft gebracht. ?Ik heb geen woorden om mijn dankbaarheid uit te drukken?, reageerde haar vader gisteren op de uitslag.
Verstappen leert niet van zijn fouten. Hoe lang gaat Red Bull dat nog pikken?
Gisteren, 21:48 Volkskrant
Wanneer is het geduld van Red Bull met Max Verstappen (20) op? Die vraag wordt steeds relevanter nu Verstappen in Monaco zijn raceweekeinde vergooide voordat er ook maar één competitieve kilometer was verreden. In het prinsdom had Verstappen een uitstekende kans op een topresultaat. Tot hij crashte tijdens een training en daarmee zijn incidentrijke seizoen voortzette.


Europa deze week: zes correspondenten over hoe de wereld naar de EU kijkt
Gisteren, 12:48 NOS nieuws

Van een afstand naar Brussel kijken: dat doen we in deze editie van Europa deze week. Letterlijk, want de uitzending komt voor één keer niet uit de Europese hoofdstad, maar vanuit Hilversum, waar de jaarlijkse NOS-correspondentendagen waren.

EU-correspondent Arjan Noorlander ging met zes collega's in gesprek over hoe er in hun land naar de EU wordt gekeken. Het zal niet verrassen dat dat zes heel verschillende verhalen opleverde. Over een energieke Franse president die maar wat graag met de EU aan de slag wil, een nieuwe eurokritische regering in Italië en een andere wereldspeler - de VS - die niet al te veel bezig is met Europa.

Aan het woord komen Jeroen Wollaars (Duitsland), Frank Renout (Frankrijk), Sander van Hoorn (België), Mustafa Marghadi (Italië), David Jan Godfroid (Rusland) en Arjen van der Horst (VS). Wat in hun land het sentiment is over Brussel, zie je in de video hierboven.
Hoe herken je dierenmishandeling? Dit Nederlands expertisecentrum is uniek in de wereld
Gisteren, 12:12 Volkskrant
Dierenartsen staan versteld van de wreedheden die tegen dieren worden begaan. Een internationaal uniek landelijk centrum spoort dierenmishandeling op. Ook omdat geweld tegen dier en mens vaak samengaan.


Hoe krijg je een gigant als Facebook klein?
Zaterdag, 01:18 De Tijd
01:08 We zijn er met z?n allen steeds meer van overtuigd dat we de macht van Facebook aan banden moeten leggen. Maar hoe pak je zo?n gigant aan? Drie opties.


Hoe hard het MH17-bewijs ook is, 'Poetin zal schuld blijven ontkennen'
Vrijdag, 20:48 NOS nieuws

Het is een zeldzame actie van Nederland en Australië: de twee landen eisen dat het Kremlin verantwoordelijkheid neemt voor het neerhalen van vlucht MH17. De reactie van Moskou: waar is het sluitende bewijs? En niets wijst er volgens onze Rusland-correspondent David Jan Godfroid op dat die houding zal veranderen.

Bijna vier jaar na de vliegramp boven Oekraïne lijkt de patstelling over de schuldvraag nog lang niet doorbroken. Rusland heeft vanaf het begin alle betrokkenheid ontkend.

De verschillende theorieën van Rusland

Het land kwam met verschillende theorieën over wie er dan wel verantwoordelijk was. Een tijdlang suggereerden de Russische autoriteiten bijvoorbeeld dat een Oekraïense SU25-straaljager de Boeing 777 had neergehaald.

"Poetin zei vandaag dat dit nog altijd mogelijk is", zegt Godfroid. De laatste tijd leek het er volgens de correspondent juist op dat de Russen deze theorie min of meer had opgegeven. "Daarna was het volgens het Kremlin mogelijk wel een Buk-raket, maar dan beslist niet een van Rusland."

Onmogelijk, zegt het JIT, het internationale onderzoeksteam van Nederland, Australië, Maleisië, België en Oekraïne. Het geleverde bewijs toont volgens het JIT aan dat de raket afkomstig was van de 53ste brigade van het Russische leger.

Poetin houdt volgens Godfroid nog wel een kleine slag om de arm. "Hij zegt: we gaan dit analyseren en onderzoeken of we het inhoudelijk kunnen beoordelen. Maar je kunt er donder op zeggen dat hij zal volhouden dat het niet waar is."

Zo denkt het Kremlin over het onderzoek

Het onderzoek blijft volgens Rusland onbetrouwbaar. Het land is geen onderdeel van het JIT en dus kan het onderzoek zomaar gemanipuleerd zijn. En zolang er nog geen onafhankelijke rechtbank een uitspraak heeft gedaan, valt niets met zekerheid te zeggen, benadrukt Moskou.

Nieuwsuur sprak met een jurist en die acht het niet onmogelijk dat Rusland veroordeeld wordt voor betrokkenheid bij de MH17-ramp.

Zelfs als de JIT-bewijzen ooit leiden tot een veroordeling, dan nog zal Poetin volgens Godfroid schuld blijven ontkennen. Daar had Rusland al vanaf het begin belangrijke redenen voor, vertelt de correspondent. "Zeker in 2014 was er een hevige, internationale discussie over of de Russen nou wel of niet actief waren in Oekraïne. Als ze meteen hadden toegegeven dat ze deze Buk hadden geleverd, dan hadden de Russen ook bekend dat ze militair actief waren in Oekraïne."

"Ten tweede is er sprake van een ernstige oorlogsmisdaad. Want je mag wel oorlog voeren, maar geen passagiersvliegtuig neerhalen." 298 mensen kwamen om het leven toen MH17 werd neergeschoten, onder wie 196 Nederlanders.

Enige verantwoordelijkheid bij zo'n oorlogsmisdaad kan voor een land ernstige gevolgen hebben. Denk aan sancties of andere maatregelen vanuit de internationale gemeenschap. En Rusland zit op dat vlak al in zwaar weer; tegen het land gelden verschillende sancties.

Godfroid ziet parallellen met bijvoorbeeld de zaak-Skripal en de vermoedelijke gifgasaanval door het Assad-regime in april. De Syrische leider is een bondgenoot van Poetin.

"Over deze kwesties worden vanuit Rusland steeds verschillende verhalen de wereld in geholpen. Het ene moment was er geen sprake van een chemische aanval in Douma en het volgende moment juist wel, maar dan georganiseerd door anderen. En bij de vergiftiging van oud-spion Skripal in Groot-Brittannië zei Rusland eerst dat er geen sprake was van novitsjok-gas. Daarna opeens wel maar dan kon het niet uit Rusland komen, en zou het afkomstig uit Tsjechië zijn. Het verhaal verandert steeds."

In al deze zaken loopt nog een internationaal onderzoek naar de dader. Net als bij MH17 zal Poetin daarom volgens Godfroid twijfel blijven zaaien.

"Natuurlijk probeert Rusland ook de eigen bevolking ervan te overtuigen dat het niets met MH17 te maken heeft. Wat dat betreft is dat in Rusland een stuk makkelijker, daar staan verreweg de meeste media indirect of direct onder controle van het Kremlin."
Hoe overwin je de angst voor de grote boze zee? Deze zwemleraar helpt kinderen die de Middellandse Zee trotseerden
Vrijdag, 18:06 Volkskrant
In rubberbootjes staken kinderen uit Irak in 2015 de Middellandse Zee over. De meesten konden niet zwemmen. Een gepensioneerde zwemleraar in Wolfsburg kwam op het idee de jonge vluchtelingen zwemles te geven, opdat ze hun angst voor water overwinnen.


Hoe nu verder met Noord-Korea en de VS? Drie scenario?s
Vrijdag, 15:42 Volkskrant
Nu de Amerikaanse president Trump de top met Noord-Korea heeft opgeblazen, dringt de vraag zich op: hoe nu verder? Telt Kim zijn knopen, wordt het doormodderen of zetten de VS alsnog in op een preventieve aanval?


Hoe schat je de waarde van illegale economie?
Donderdag, 18:06 NOS nieuws

De Nederlandse economie is een procent groter dan gedacht. Onder meer omdat er meer geld omgaat in de wietteelt dan eerder werd aangenomen. Dat meldt het CBS. Hoe schat het statistiekbureau de omvang van een sector die het liefst zo weinig mogelijk prijsgeeft?

Voor een statisticus is de illegaliteit een buitengewoon gebied dat in ongeveer alles afwijkt van de gebruikelijke onderzoeksterreinen. "Als het gaat om bijvoorbeeld de totale hypotheekschuld in Nederland krijgen we zeer gedetailleerde gegevens van de Belastingdienst", zegt Peter Hein van Mulligen van het CBS. "Bij illegale activiteiten als wietteelt of prostitutie kunnen we niet terugvallen op vertrouwde bronnen als bedrijvenregisters of onderzoeksmethodes als enquêtes. En mensen even langs sturen is ook geen goed idee."

Grote klapper

Om de waarde vast te stellen van wat zich in het duister afspeelt kijkt het CBS naar onderzoek van de politie. Die kent de waarde van wat er bij een bepaalde criminele activiteit wordt verdiend en maakt een schatting van de pakkans. Wordt er in een jaar bijvoorbeeld 200 miljoen euro verdiend in de cocaïnehandel en de pakkans is een op vier, dan is de geschatte opbrengst vier keer 200 miljoen is 800 miljoen euro.

"De politie hanteert een ruime bandbreedte," zegt Van Mulligen. "Wij moeten één cijfer leveren. Daar zit natuurlijk heel veel ruis in. Er kan een grote klapper bijzitten die min of meer een toevalstreffer is."

Bekijk hieronder de geschatte opbrengsten uitgesplitst per sector:

De omvang van de illegale economie telt op bij het Bruto Nationaal Inkomen. Dat BNI is bepalend voor de afdracht van Nederland aan de EU. Met een verdeelsleutel wordt vastgesteld hoeveel Nederland doorschuift naar Brussel.

Als het Nederlands BNI door een sterke toename van illegale activiteiten veel sterker stijgt dan dat van andere EU-landen, zou de Nederlandse EU-afdracht ook omhoog kunnen gaan. Ook activiteiten in de 'schaduweconomie', zoals zwartwerken, tellen zo op bij het BNI. In Nederland zijn die ruim 3,6 miljard euro waard.

Voor het maken van een schatting van de omvang van illegale en informele economie bestaan geen internationale standaarden. De opdracht van Eurostat (het Europees bureau voor de statistiek) luidt: maak een schatting.

Van Mulligen: "Eigenlijk zeggen ze: doe iets. Wat je dan doet is daar ondergeschikt aan. Je moet je keuzes en methoden natuurlijk wel kunnen verantwoorden. Ieder land doet dat op z'n eigen manier en er valt niet zo op te controleren of het wel goed is. Dat is inherent aan het onderwerp."

Volgens Van Mulligen probeert Eurostat wel de methoden zoveel mogelijk te harmoniseren. "Maar dat zal nog wel even duren voordat het zo ver is."
Miljardenbeursgang in Amsterdam, betaaldienst Adyen naar de beurs
Donderdag, 08:12 NOS nieuws

De Nederlandse betaaldienst Adyen gaat binnen enkele weken naar de beurs. Het bedrijf is in 12 jaar tijd gegroeid naar een miljardenomzet. Naar schatting is het bedrijf 5 tot 10 miljard euro waard.

Het bedrijf is niet bekend onder consumenten, toch hebben veel Nederlanders al eens producten afgerekend via het platform van Adyen. Het levert technologie voor het verwerken van betalingen aan webwinkels. Het zorgt ervoor dat het geld dat je uitgeeft ook bij het bedrijf terechtkomt.

Grote internationale bedrijven zijn klant, waaronder eBay, Facebook, Netflix en Spotify. In Nederland zijn de klanten bijvoorbeeld De Bijenkorf, Coolblue en Rituals. Adyen groeit hard. In 2017 steeg de omzet naar meer dan 1 miljard euro.

Verkopen

Adyen wil met de beursgang investeerders en andere aandeelhouders de mogelijkheid geven hun stukken te verkopen. 15 procent van de bestaande aandelen worden verkocht. Het bedrijf hoeft geen nieuw geld op te halen voor investeringen. Er zijn al genoeg middelen voorhanden.

Beleggers die straks in het aandeel stappen, moeten het vooral hebben van de groei van het bedrijf. Het bedrijf keert voorlopig geen winst uit.

Geen feest

Oprichter Pieter van der Does zegt in het Financieele Dagblad dat er geen groot feest wordt gebouwd rond de beursgang. Traditioneel slaat de hoogste baas van het bedrijf op de gong op de beursvloer om de handel te openen. Dat gebeurt nu niet.

"Wij hebben elke vrijdag 'company drinks'. We zullen die vrijdag in plaats van bier champagne schenken, daar houdt het wel bij op. Wij vieren liever nieuwe releases of functionaliteiten op ons platform", aldus de oprichter.
Hoe gebruik je als hotel Google om je digitale strategie te scherpen?
Donderdag, 07:24 Emerce
Met meer dan vier miljard zoekopdrachten per dag is het Google-ecosysteem nog altijd een van de beste productsuites voor hotels om online gebruikers naar hun website te lokken en er gasten van te maken. Door de doorlopende optimalisatie en nieuwe functionaliteiten die regelmatig worden uitgebracht betekenen lopen hoteliers het risico dat ze achterop raken en kansen missen om het maximale uit hun digitale strategie te halen met behulp van de mogelijkheden die Google biedt.


?Niemand zegt ons hoe hoog de oprit moet zijn?
Donderdag, 03:18 Gazet v. Antwerpen

?We kunnen geen oprit aanleggen. De kans is te groot dat we die nadien weer moeten opbreken en op eigen kosten heraanleggen.? Hans Caers en zijn buren in de Slagmolenstraat zijn het wachten beu.
Hoe dit comité er mee voor zorgde dat Brecht een fietsvriendelijke gemeente werd
Woensdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

In verschillende fietsenquêtes scoort Brecht steevast beter dan gemiddeld. De fietspaden zijn al een voorbeeld genoemd. Dat is voor een groot stuk te danken aan het fietspadencomité dat tien jaar geleden werd opgericht. ?Maar het werk is nog niet gedaan, het blijft nodig?, benadrukt voorzitter Jef Van Dyck.
De gatenplant is hip, maar hoe onderhoud je hem?
Woensdag, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Op foto?s van hippe interieurs op Instagram zie je ze gegarandeerd opduiken: de gatenplant, ook bekend als monstera. Deze tropische klimmer uit de aronskelkfamilie groeit vooral in de regenwouden van zuid-Mexico tot in Panama, maar is ook makkelijk te integreren in je eigen living. Met deze praktische tips van Sofie Vertongen van The Plant Corner in Antwerpen, creëer je de beste levensomstandigheden voor de groene eyecatcher.
Hoe werkt smart bidding voor display eigenlijk?
Woensdag, 13:18 Emerce
Display maakt kennis met smart bidding. Google?s DoubleClick Bidmanager heeft het algoritme tegenwoordig zo geoptimaliseerd dat het automatiseren van CPA- en CPC-biedingen mogelijk is. Smart bidding zorgt ervoor dat jouw bod op een impressie wordt bepaald door de waarschijnlijkheid van een klik of conversie. Dus wanneer je biedstrategie goed ingesteld staat is dit een aanvulling op je skills, en geen vervanging van de mens.


Mama's delen foto's van hoe hun lichaam er écht uitziet na de bevalling
Woensdag, 09:54 Gazet v. Antwerpen
Als je enkel op foto's van de sterren zou afgaan, zou je denken dat elke vrouw die pas is bevallen in een mum van tijd haar lijntje terug heeft, maar dat is natuurlijk voor de meesten niet de realiteit. Dat bewijst de Instagrampagina van TakeBackPostPartum. Mama's delen er beelden van hun flapperende buikjes, littekens en ellenlange striemen, want ook dat is moeder worden.


Duitse brandweermannen leren hoe ze penisringen moeten verwijderen
Woensdag, 09:24 Skynet
In het Duitse Dresden hebben zo'n 600 brandweermannen een opmerkelijke opleiding gekregen. Ze zijn bijgeschoold in hoe ze moeten omgaan met buttplugs en penisringen die vast komen te zitten. "Voorzichtigheid en delicaat werk zijn essentieel", klonk het.


Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden
Woensdag, 06:36 NOS nieuws

De Amerikaanse schrijver Philip Roth is overleden. De chroniqueur van de politieke cultuur in de VS en de Joodse identiteit was 85 jaar.

Roth debuteerde in 1959 met de verhalenbundel 'Goodbye Columbus'. Hij schreef meer dan dertig boeken, waaronder de seksueel revolutionaire roman Portnoy's klacht en Amerikaanse pastorale, waarvoor hij in 1998 een Pulitzer-prijs won. Hij gold ook jarenlang als kanshebber voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Amerikaanse pastorale, Ik was getrouwd met een communist en De menselijke smet worden samen de 'American Trilogy' genoemd. Ze vormen samen een portret van het naoorlogse Amerika. Het eerste boek gaat over de oorlog in Vietnam en de protestgeneratie, het tweede over het tijdperk van communistenjager McCarthy, en het derde speelt tegen de achtergrond van het Lewinsky-schandaal.

In 2004 verscheen Het complot tegen Amerika. Daarin beschrijft Roth wat had kunnen gebeuren als in de jaren dertig niet Roosevelt maar Charles Lindbergh de verkiezingen had gewonnen. Onder 'president Lindbergh' worden allerlei antisemitische wetten doorgevoerd in de VS.

In 2012 kondigde Philip Roth aan dat hij ging stoppen met schrijven. Zijn laatste roman, Nemesis, verscheen in 2010.
Hoe Bosch het leven van motorrijders wil redden
21 Mei, 11:06 AutoBlog
Rakettechnologie op je fiets! Het allerlaatste dat je tijdens het motorrijden wilt tegenkomen is een glad wegdek. Met name in een bocht is het levensgevaarlijk om olie, gravel of een doodnormale natte plek tegen te komen. Wanneer je eenmaal begint te glijden, is er eigenlijk geen manier waarop je jezelf kunt redden. Of je glijdt […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be