NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Hinder

2News.be / Trefwoorden / Hinder

Boerenprotest - Zware hinder op binnen- en buitenring van Halle houdt aan
5 Februari, 00:04 Skynet Economie
Ook tegen het einde van de ochtendspits houdt de verkeershinder in Halle maandag aan. Boerenprotesten blokkeren de binnen- en buitenring, waardoor bestuurders makkelijk een uur moeten aanschuiven. Het Verkeerscentrum raadt dan ook aan de omgeving te mijden.


Nog steeds hinder aan sluizen
7 December 2023, 00:05 Skynet Economie
Ondanks een akkoord tussen de christelijke vakbond en Vlaams minister van Binnenlands bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) over de hervorming van het ambtenarenstatuut, blijft er woensdag hinder aan de sluizen. Dat zegt De Vlaamse Waterweg, het agentschap dat de waterwegen in Vlaanderen beheert.


Nog rest van de dag hinder door stakingsactie bij De Lijn Antwerpen
1 November 2023, 00:07 Skynet Economie
In de hele provincie Antwerpen blijft er nog de rest van de dag zware hinder bij De Lijn, vanwege een spontane stakingsactie. Dat bevestigen De Lijn en de vakbonden. Dinsdag stoppen de acties, in afwachting van een extra ondernemingsraad op 8 november waar de vakbonden meer uitleg hopen te krijgen over het sluiten van verschillende stelplaatsen.


Renovatie Viaduct van Vilvoorde gestart: 8 jaar hinder op Brusselse Ring
10 Augustus 2023, 00:01 HLN.BE
De renovatie van het Viaduct van Vilvoorde is gestart. Vanaf 16 augustus zal het verkeer op de Brusselse Binnenring hierdoor hinder ondervinden. De grootschalige werken zullen acht jaar in beslag nemen en duren tot 2031.


Stormschade leidt vanavond en morgen tot hinder op weg en spoor
6 Juli 2023, 00:04 NOS nieuws

De schade als gevolg van de zware storm Poly leidt ook vanavond en morgen tot hinder voor het openbaar vervoer en automobilisten. Plaatselijk kan het nog dagen duren voordat alle omgewaaide bomen en takken van wegen zijn gehaald.

Het treinverkeer in Noord-Nederland, dat platligt sinds vanmorgen, zal voorlopig niet rijden. De schade aan bijvoorbeeld bovenleidingen is zo ernstig dat ook morgen niet alles zal zijn hersteld. "Ook morgen moeten reizigers, met name in Noord-Nederland, rekening houden met uitval en vertraging van treinen", meldt de NS.

ProRail zegt dat er de hele nacht wordt doorgewerkt om reparaties uit te voeren. Mogelijk komt er in de loop van de avond meer duidelijkheid over de dienstregeling van morgen.

'Mondjesmaat' hervat in Midden-Nederland

Wel is in delen van Noord-Holland en Utrecht inmiddels treinverkeer "mondjesmaat" hervat. Deze treinritten "zijn in eerste instantie bedoeld om de mensen die zijn gestrand toch op hun bestemming te krijgen", zegt een NS-woordvoerder.

Ook op een aantal regionale trajecten rijden er weer beperkt treinen. ProRail meldt dat het gaat om de Valleilijn van Connexxion tussen Amersfoort en Ede, de Arriva-verbinding tussen Emmen en Zwolle en de lijn Zwolle-Enschede, waar Keolis de vervoerder is.

Treinreizigers in de noordelijke provincies wordt aangeraden alternatief vervoer te zoeken. De kosten die daarbij worden gemaakt kunnen bij de NS worden gedeclareerd. Ook wordt aangeraden om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

Zo trok Poly vandaag over Nederland:

De hele dag waren er vanwege storm Poly wegafsluitingen en files. Inmiddels zijn de meeste snelwegen weer vrijgemaakt van bomen en andere stormschade op het wegdek.

De A7 tussen Groningen en de Duitse grens bijvoorbeeld, is bij Hoogezand weer gedeeltelijk open. De weg was daar urenlang afgesloten vanwege omgevallen bomen. Inmiddels is in beide richtingen een rijstrook vrij. Ook de problemen op de A9 bij knooppunt Kooimeer en de A10 bij de afrit Volendam zijn voorbij.

N244 dicht tot morgenmiddag

De A7 is tussen Heerenveen en Groningen nog wel afgesloten, ter hoogte van Hoogkerk. De A22 blijft dicht tussen de knooppunten Beverwijk en IJmuiden. Dat betekent dat verkeer niet door de Velsertunnel kan. De afsluiting van de N244 bij Alkmaar duurt volgens de ANWB zelfs tot morgen 14.00 uur.

"Er zijn hier en daar wat N-wegen dicht en die blijven waarschijnlijk wat langer afgesloten", zegt een ANWB-woordvoerder. Het opruimen van snelwegen heeft een grotere prioriteit dan provinciale of lokale wegen.

Zo zal het in de omgeving Haarlem en Zandvoort nog dagen duren voordat alle takken en bomen van de weg zijn gehaald, zegt de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze regio is zwaar getroffen door de storm. Een vrouw kwam in Haarlem om het leven door een omgewaaide boom.

In de Molijnstraat in Haarlem belandde een hele rij met bomen tegen een huizenblok:

Op het hoogtepunt, om 17.30 uur, stond er vandaag zo'n 380 kilometer file in Nederland. "De storm gebeurde gelukkig op woensdag. Dat is over het algemeen geen drukke dag op weg, dus de avondspits viel mee", zegt een ANWB-woordvoerder.

Vooral de afsluiting van de A9 en A10 leidde tot veel files in Noord-Holland. Door zogenoemde 'omrijders' slibden ook omliggende wegen dicht. Toen de snelwegen in de avond weer werden vrijgegeven, losten deze files volgens de ANWB relatief snel op.

Tramverkeer Amsterdam ontregeld

Poly werd volgens het KNMI uiteindelijk de op zes na zwaarste zomerstorm van de afgelopen halve eeuw. In de hoofdstad leidde de zware windstoten tot schade aan veel bovenleidingen van trams. Als gevolg daarvan rijden er ook morgen niet of nauwelijks trams, en een beperkt aantal bussen.




Hinder door spontane staking bij onderaannemer van De Lijn in stelplaats Tisselt
24 Juni 2023, 00:03 Skynet Economie
De dienstverlening bij De Lijn ondervindt vrijdag hinder door een spontane staking bij een onderaannemer in de stelplaats in Tisselt, een deelgemeente van Willebroek. Dat is vernomen van een woordvoerder van de openbaarvervoermaatschappij. Volgens onderaannemer Keolis zullen er vrijdag vanuit Tisselt geen bussen meer uitrijden, maar zal de dienstverlening zaterdag weer normaal verlopen.


Brand in stal Beerta onder controle, wel nog hinder voor verkeer
7 Juni 2023, 00:04 NOS nieuws

In Beerta in Groningen heeft vandaag een grote brand gewoed bij een varkensbedrijf. De brandweer laat weten dat de brand inmiddels onder controle is, maar nog niet uit.

De brand woedde in een van de twee varkensschuren. Een daarvan is volledig afgebrand. De andere schuur brandde deels uit. De brandweer zegt dat er tijdens de brand met veel mensen een deel van de varkens naar buiten is gedreven, meldt RTV Noord.

"Voordat de brand uitbrak, waren er rond de 300 tot 400 biggen en zeugen aanwezig. Een deel daarvan is gered door de eerste ploegen ter plaatse", aldus de brandweer. Een veearts behandelt de gewonde varkens. Volgens de brandweer heeft een deel van de dieren de brand niet overleefd, hoeveel is niet duidelijk.

Vanwege de brand is het treinverkeer tussen Winschoten en Bad Nieuweschans stilgelegd. Ook zijn de op- en afritten van de A7 bij Beerta afgesloten. De brandweer laat weten dat dit, ook na het sein brand meester, nog wel even kan duren.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde mensen die last hebben van de rook om ramen en deuren te sluiten en eventueel ventilatiesystemen uit te schakelen. De brandweer waarschuwt dat er ook bij het nablussen rook vrijkomt.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Twee weken geleden woedde een grote brand in een varkensstal in Reusel (Noord-Brabant). Alle 3000 varkens die in de stal stonden, overleefden de brand niet. Begin april was er ook een grote stalbrand in het Brabantse Sint-Oedenrode, waar zo'n 9000 varkens omkwamen.

Begin mei meldde het Verbond van Verzekeraars dat er door stalbranden in 2022 ruim 130.000 dieren zijn omgekomen. Dat zijn er veel meer dan in 2021, toen er bijna 7000 dieren omkwamen. In 2020 werden 108.794 dieren gedood bij stalbranden. Het verbond pleit voor meer maatregelen tegen stalbranden, zoals minder dieren bij elkaar in een stal en een jaarlijkse check op brandveiligheid.




Bijna geen treinen in Duitsland vrijdagvoormiddag, ook hinder in luchthavens
22 April 2023, 00:05 Skynet Economie
Het treinverkeer in Duitsland ligt vrijdagvoormiddag zo goed als stil door een staking van vakbond EVG. In de stations is het momenteel rustig, meldt de Deutsche Bahn online. Een andere staking leidt tot hinder op verschillende regionale luchthavens, zoals onder meer in Keulen en Stuttgart. De belangrijke hub in Frankfurt blijft gespaard.


Waar mag u dit jaar hinder ondervinden op de snelweg door wegenwerken?
6 Maart 2023, 00:03 De Tijd
10:42 Op de Vlaamse snelwegen wordt in 2023 gewerkt op 46 grote werven, waaronder een reeks grote ingrepen aan bruggen en tunnels. Het gaat om een totale investering van 569 miljoen euro.


Twintigtal agenten deelt flyers uit op Brussels Airport: geen hinder
24 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Zowat twintig vakbondsleden en agenten delen vrijdagochtend flyers uit aan passagiers op Brussels Airport. Er wordt geen hinder of vertraging veroorzaakt, meldt een woordvoerder van Brussels Airport. De actie gaat uit van het gemeenschappelijk vakbondsfront met ACOD Politie, ACV Politie, VSOA en NSPV.


Hinder bij De Lijn
17 December 2022, 00:05 Skynet Economie
De geplande actiedag van de vakbonden voor meer koopkracht maakt dat er minder bussen en trams van De Lijn uitrijden. Dat meldt de openbaarvervoermaatschappij.


Staking veiligheidsagenten zal voor ernstige hinder zorgen bij Eurostar in kerstperiode
4 December 2022, 00:05 Skynet Economie
Een honderdtal veiligheidsagenten die bij hst-operator Eurostar werken in het Verenigd Koninkrijk gaan vier dagen lang het werk neerleggen tijdens de drukke kerstperiode. Ze eisen een loonsverhoging in lijn met de hoge inflatie.


24 urenstaking op het spoor van start: hier zal je hinder ondervinden
29 November 2022, 00:00 HLN.BE
Op het Belgische spoornet is maandagavond om 22 uur een 24 urenstaking van start gegaan. Daardoor zal dinsdag maar een kwart van de treinen rijden, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Vooral in de provincies Namen en Luxemburg zal de hinder groot zijn. Ook op woensdag en donderdag vinden nog vakbondsacties plaats, maar daarover zal NMBS pas later communiceren.


De Lijn verwacht op 9 november hinder voor bus- en tramverkeer
6 November 2022, 00:06 Skynet Economie
De algemene actie- en stakingsdag van volgende week woensdag zal ook hinder voor het bus- en tramverkeer in Vlaanderen veroorzaken. Er zal een alternatieve dienstregeling worden uitgewerkt, zo laat de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn weten.


Mogelijk hinder door acties veiligheidspersoneel luchthaven Charleroi
17 Oktober 2022, 00:04 Skynet Economie
Vanaf begin volgende week dreigt er hinder op de luchthaven van Charleroi, door acties van het veiligheidspersoneel. De stakingsaanzegging die de vakbonden van het bedrijf Security Master hebben ingediend, loopt zondag af, zegt de luchthavenuitbater BSCA.


Grote hinder verwacht vrijdag door staking luchtverkeersleiders in Frankrijk
18 September 2022, 00:06 Skynet Economie
Het vliegverkeer in Frankrijk zal vandaag grote hinder ondervinden door een staking van de luchtverkeersleiders. Zeker duizend vluchten zijn geannuleerd. Passagiers is gevraagd om hun reis uit te stellen. De luchtverkeersleiders staken voor meer loon en meer aanwervingen.


Bus brandt helemaal uit op E19 net over Nederlandse grens: hinder tot donderdagochtend
25 Augustus 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Op de E19 richting Breda stond er woensdagavond een lange file in Meer (Hoogstraten) door een bus die in brand was gevlogen op de A16, net over de Nederlandse grens. Alle passagiers werden gelukkig in veiligheid gebracht.




Boeren gaan actievoeren tijdens Vuelta: 'Geen hinder voor wielrenners'
11 Augustus 2022, 00:06 NOS nieuws

Boeren willen tijdens de tweede etappe van de Vuelta op zaterdag 20 augustus actievoeren. Volgens RTV Utrecht zijn de boeren van plan om langs het parcours bij Woudenberg en Scherpenzeel met landbouwvoertuigen, vlaggen en spandoeken te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

Melkveehouder Teus van der Wind van boerenactiegroep Agractie zegt tegen de regionale omroep dat het niet gaat om een blokkade of een wilde actie. "We willen langs het parcours demonstreren met vlagvertoon en spandoeken en een gigantische rij trekkers, vrachtwagens en hoogwerkers." Daarnaast worden flyers en boerenzakdoeken uitgedeeld.

Internationale aandacht

De boeren kiezen voor deze plekken omdat ze in de Gelderse Vallei liggen, een gebied dat volgens hen hard wordt geraakt door de stikstofplannen van het kabinet. De Vuelta zorgt daarnaast voor nationale en zelfs internationale aandacht.

"Wij willen de wielerronde in principe door laten gaan, maar wij willen ons ding ook door laten gaan. Op dit moment werken we goed samen met de Vuelta, daar zijn we gelukkig mee, maar aandacht is ons veel waard. Als ze niet met ons samenwerken, trekken we onze vingers ervan af en dan weten ze wat er kan gebeuren", aldus Van der Wind.

De gemeente Woudenberg stelt in een reactie dat het om een publieksvriendelijke actie in een weiland gaat waar de wielrenners geen last van zullen hebben.

La Vuelta Holanda zegt geen problemen met de actie te hebben zolang het parcours niet wordt geblokkeerd en de wedstrijd niet wordt belemmerd.

De boerenactie is gepland tussen 11.00 en 17.00 uur. Het peloton komt naar verwachting tussen 16.00 en 17.00 uur door Woudenberg.

Vlaggen mogen blijven

Gisteren werd duidelijk dat omgekeerde boerenprotestvlaggen langs het parcours in Utrecht mogen blijven hangen. De organisatie van de Vuelta zal vlaggen niet verwijderen, zolang deze niet voor een camera hangen of voor onveilige situaties zorgen.

Tijdens de derde etappe met start en finish in Breda staat een protest van LTO Nederland gepland.




Vanaf 20 juni start de hinder op de luchthaven van Zaventem
12 Juni 2022, 00:08 Skynet Economie
Op maandag 20 juni zullen de bewakingsagenten van Brussels Airport het werk neerleggen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Volgens een vakbondsman van G4S in de kranten zou 80 procent van de personeelsleden al aangekondigd hebben mee te staken, wat dus voor zware hinder zou kunnen zorgen bij de veiligheidscontroles op de luchthaven.


MIVB en De Lijn verwachten veel hinder op nationale actiedag
22 Mei 2022, 00:09 Skynet Economie
De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verwacht veel hinder door de nationale actiedag op 31 mei. Dat heeft ze vandaag meegedeeld in een persbericht. Ze raadt reizigers aan die dag in een alternatief te voorzien. Ook bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt er hinder verwacht.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn