NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Hij


Piet den Boer op zoek naar truitje waarin hij Malinwa Europacup II bezorgde: ?Niet geschoten is altijd mis?
Gisteren, 16:24 Gazet v. Antwerpen

Voormalig KV Mechelen-speler Piet den Boer is op zoek naar het truitje waarmee hij speelde in de finale van Europacup II in 1988. Hij leende het ooit uit, maar kreeg het jammer genoeg nooit terug.
Xi's 'brandweerman' Wang zuiverde de Chinese Volkspartij, pakt corruptie aan en houdt van House of Cards. Nu is hij vice-president
Gisteren, 12:12 Volkskrant
Xi Jinpings 'brandweerman', het 'handvat van Xi's mes' en 'uitvoerder' namens Xi. De vele bijnamen van Wang Qishan (69) laten geen misverstand bestaan over het feit dat hij Xi's man is. Dit weekeinde werd Wang met slechts ťťn tegenstem door het Chinese parlement verkozen tot vice-president. Xi werd, vanzelfsprekend met honderd procent van de stemmen, president. Vice-presidenten hebben gewoonlijk w


En ook nu blijft hij aan de macht: een overzicht van 18 jaar Poetin
Gisteren, 08:36 NOS nieuws

Morgen gaan de Russen naar de stembus. En terwijl er nog gestemd moet worden, maakt Vladimir Vladimirovitsj Poetin zich al klaar voor zijn vierde termijn als president Rusland. Wie is de man die in Rusland al achttien jaar voor ťn achter de schermen aan de macht is?

Het korte overzicht van dit artikel zie je in deze video:

Deel 1: De jonge jaren

Poetin wordt geboren in Leningrad - nu St. Petersburg - op 7 oktober 1952. Hij groeit op in een gemeenschappelijk appartement, doet veel aan sport, en is erg succesvol in judo.

Hij gaat rechten studeren, omdat hij van jongs af aan geheim agent wil worden. In 1975 studeert hij af. Niet lang daarna begint hij zijn carriŤre bij de KGB als inlichtingenofficier. Hij wordt naar Oost-Duitsland gestuurd en werkt jarenlang in Dresden.

In 1983 trouwt hij met Ljoedmila, een stewardess die Duits heeft gestudeerd. Ze krijgen twee dochters, Masja en Katja.

In augustus 1996 verhuist het gezin naar Moskou. Daar krijgt Poetin onder president Jeltsin de leiding over de betrekkingen van het Kremlin met de regionale regeringen. In juli 1998 keert hij terug naar zijn oude liefde, en wordt hij directeur van de inlichtingendienst FSB, de opvolger van de KGB.

Een paar maanden later wordt Poetin door Jeltsin benoemd tot premier. Vanuit deze positie stuurt hij in oktober 1999 Russische troepen TsjetsjeniŽ in om een eind te maken aan het verzet van islamitische opstandelingen.

Op 31 december 1999 treedt Jeltsin af en wordt Poetin benoemd tot waarnemend president.

Deel 2: Het presidentschap

Bij de verkiezingen in maart 2000 wordt Poetin ook officieel verkozen tot president van Rusland. Hij wordt beŽdigd op 7 mei 2000. "We hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk een sterk Rusland", zegt hij dan.

In zijn eerste jaren als president probeert Poetin vooral intern de boel stabiel te krijgen. Hij zorgt voor herstructureringen in het kabinet. Tussen 2000 en 2004 gaat hij de strijd aan met invloedrijke oligarchen. Hij sluit een deal waarbij ze hun geld kunnen houden, maar moeten beloven zich buiten de politiek te houden. In 2004 wordt Poetin opnieuw gekozen tot president.

Aan die positie komt een einde in 2008. Poetin mag zich dan niet meer verkiesbaar stellen, omdat de Russische grondwet maximaal twee opeenvolgende termijnen toestaat. Dat jaar volgt Dimitri Medvedev hem op.

Toch behoudt Poetin een invloedrijke positie: hij wordt meteen door Medvedev benoemd als premier. Zijn invloed gebruikt hij bijvoorbeeld bij de beslissing om buurland GeorgiŽ binnen te vallen, als reactie op hun inname van Tschinvali, de hoofdstad van de regio Zuid-OssetiŽ.

In maart 2012 wordt Poetin voor de derde keer als president verkozen. In mei wordt hij beŽdigd, weliswaar na veel protest en beschuldigingen over verkiezingsfraude.

Een jaar later scheiden Poetin en zijn vrouw Ljoedmila na een huwelijk van dertig jaar. Volgens Ljoedmila is het huwelijk over omdat ze elkaar bijna niet meer zien. "Vladimir gaat op in zijn werk, de kinderen zijn de deur uit: we leven eigenlijk langs elkaar heen", zegt ze tegen de Russische pers.

In dat jaar bekoelt ook de relatie tussen de VS en Rusland, vooral nadat Rusland asiel verleent aan Edward Snowden. De klokkenluider wordt in de VS gezocht omdat hij geheime informatie van de Nationale Veiligheidsorganisatie lekte via WikiLeaks. Als reactie zegt president Obama een gepland bezoek aan Poetin in augustus 2013 af.

Datzelfde jaar krijgt het beleid van Poetin over homoseksualiteit vooral internationaal veel kritiek. De president maakt het illegaal voor homoseksuele stellen om een kind te adopteren. Ook verbiedt hij het uitdragen van 'niet-traditionele seksuele relaties'.

Daarnaast grijpt Poetin in 2013 de kans om zichzelf en Rusland internationaal op de kaart te zetten door te zorgen voor een 'vreedzame' oplossing in een conflict tussen de VS en SyriŽ. Obama trok een rode lijn toen SyriŽ begon met het gebruiken van chemische wapens, maar toen het puntje bij paaltje kwam, deed hij niets. Poetin sprong in dat gat en trok daarmee het internationale initiatief naar zich toe. Een jaar later krijgt hij daarvoor een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede.

In februari 2014 stuurt Poetin gewapende 'groene mannetjes' naar de Krim, waar zij strategische posities bezetten en directe steun geven aan groepen die zich van OekraÔne willen afscheiden. Dat leidt tot veel ophef in Europese landen en de VS. Zij accepteren het referendum niet waarin de meerderheid van de Krim-inwoners stemt voor aansluiting bij Rusland.

Op 18 maart 2014 annexeert Rusland de Krim. Een reeks van EU- en VS-sancties tegen Rusland begint. Poetin erkent later dat de 'groene mannetjes' inderdaad Russische militairen waren.

Deel 3: internationale spanning

Vanaf april 2014 laait de oorlog in Oost-OekraÔne op. Poetin ontkent Russische militaire betrokkenheid, al wordt breed aangenomen dat daarvan wel degelijk sprake is. Poetin verklaart dat "Rusland landgenoten, waar dan ook ter wereld, actief zal verdedigen". Het parlement, de Doema, neemt een wet aan die dat toestaat.

Op 17 juli 2014 stort een Boeing 777 van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH17 neer in Oost-OekraÔne. Er wordt veel gespeculeerd over de rol van Rusland bij het afschieten van de Buk-raket waarmee het vliegtuig uit de lucht werd geschoten. Het internationale onderzoeksteam JIT concludeert dat die Buk-installatie uit Rusland komt, maar het Kremlin ontkent elke betrokkenheid. Poetin verschijnt veel in het nieuws met steunbetuigingen voor de slachtoffers.

In september 2015 verrast Rusland de wereld met bombardementen op SyriŽ door de Russische luchtmacht. Op verzoek van president Assad, zegt het Kremlin. Volgens Poetin zijn de acties gericht op het aanvallen van IS en andere extremistische moslimorganisaties, maar volgens internationale analisten bombarderen de Russische vliegtuigen iedereen die zich tegen Assad heeft gekeerd.

Dan de verkiezingen in Amerika. In december 2016 zegt een anonieme CIA-official dat hij "met grote zekerheid kan zeggen dat Poetin persoonlijk betrokken was bij het beÔnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen".

De computers van de Democratische Partij zouden vanuit Rusland zijn gehackt. Er zou via Wikileaks belastend materiaal over Hillary Clinton aangeleverd zijn, die Trump's positie zou versterken. Ook zou Rusland via nepnieuws en manipulatie via sociale media hebben geprobeerd de verkiezingen te beÔnvloeden. Poetin ontkent alle beschuldigen.

In december 2017 zegt Poetin dat hij zijn troepen na twee jaar terugtrekt uit SyriŽ, tenzij terrorisme weer oplaait in het gebied. Later zal Poetin nog een paar keer terugtrekking aankondigen, zonder dat daar daadwerkelijk, of slechts in geringe mate, sprake van is. Rusland behoudt hoe dan ook de luchtmachtbasis Latakia en de marinebasis in Tartous.

Ook kondigt hij in december aan dat hij zich opnieuw kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van maart 2018, die van morgen dus.

Twee weken geleden kondigt Poetin in een jaarlijkse grote speech een nieuwe generatie kernwapens aan, die niemand ter wereld zou kunnen onderscheppen. "Jullie wilden niet naar ons luisteren. Luister nu maar."

De wereld maakt zich klaar voor de volgende zes jaar Vladimir Vladimirovitsj Poetin.
Voormalig tweede man bij FBI twee dagen voor pensioen ontslagen
Gisteren, 04:24 NOS nieuws

De Amerikaanse minister van Justitie heeft voormalig FBI-onderdirecteur Andrew McCabe ontslagen, twee dagen voor de laatste met pensioen zou gaan. McCabe trad in januari al terug, maar bleef nog wel in dienst van de inlichtingendienst.

Amerikaanse media schrijven dat door het ontslag zijn pensioen in gevaar komt. McCabe werkte 21 jaar bij de FBI.

Het ontslag volgt op een onderzoek van het ministerie van Justitie naar het e-mail-schandaal rond Hillary Clinton en de manier waarop de FBI daarmee omging. McCabe, die na het ontslag van James Comey in mei 2017 waarnemend FBI-directeur werd, zou hierbij geen open kaart hebben gespeeld. Het onderzoek naar Clinton bracht aan het licht dat ze in de fout was gegaan, maar van strafbare feiten was geen sprake.

Dat Trump geen fan was van McCabe was bekend. Hij vroeg zich op Twitter openlijk af wanneer hij met pensioen zou gaan.

McCabe haalt in een eerste reactie hard uit naar Trump. Hij zegt dat zijn ontslag deel uitmaakt van de "oorlog" die de regering-Trump voert tegen de FBI en speciaal aanklager Mueller, die onderzoek doet naar Russische beÔnvloeding van de verkiezingen en mogelijke samenwerking tussen de Trump-campagne en Rusland.

McCabe schrijft dat er oneindig veel valse beschuldigingen zijn verschenen in artikelen over hem. De tweets van de president hebben dit aangemoedigd en versterkt, aldus de voormalige FBI-man.
55 jaar na zijn dood spreekt John F. Kennedy alsnog de speech uit die hij in Dallas wilde geven
Vrijdag, 22:24 Volkskrant
Bijna 55 jaar na zijn dood spreekt John F. Kennedy eindelijk de rede uit die hij zou houden op de dag dat hij in Dallas werd doodgeschoten. Op verzoek van de krant The Times heeft een Brits audio-technologiebedrijf de toespraak gereconstrueerd met Kennedy's eigen stem. Kennedy werd op 22 november 1963 vermoord toen hij op weg was naar een zakencentrum in Dallas waar hij de toespraak zou houden. He


Bolkestein is weliswaar nooit premier geweest, maar in Europa zal hij Rutte de baas blijven
Vrijdag, 18:48 Volkskrant
Er zijn vele manieren om te voorkomen dat je door je opvolger wordt overvleugeld. De Lubbers-tournure is een klassieker. Eerst benoem je iemand ruim van tevoren als kroonprins om dan, vlak voor de verkiezingen, te roepen dat je op de nummer drie gaat stemmen. Frits Bolkestein voegt een nieuwe truc aan het handboek politicus toe. Op het moment dat een van je opvolgers, Mark Rutte, groter dreigt te


Nieuws: De nieuwe Mercedes A-Klasse: dit kost hij
Gisteren, 09:30 Auto55
Niet meer dan weken is het geleden dat Mercedes de nieuwe A-Klasse aan de wereld liet zien. Op het Autosalon van GenŤve was het de ster van de stand. Eťn van vele, toegegeven, want de Duitsers vuren salvo na salvo nieuwe modellen af op de markt. De A is echter het hoeksteen geworden en niet de zoveelste niche. En vanaf nu is hij ook te bestellen.Het lanceeraanbodHet lanceeraanbod be...

Lees meer


Hilde Van Mieghem maakte tentoonstelling over Hugo Claus - 'Na 30 jaar heeft hij me voor het eerst gekust'
Vrijdag, 14:36 Volkskrant
Tien jaar geleden stierf Hugo Claus. Uit zijn kolossale archief heeft actrice en vriendin Hilde Van Mieghem een tentoonstelling ingericht. 'Ik weet nu zelfs mťťr van hem dan ik had gewild.' Eťn keer, in 1979, en verder nooit. Maar die ene keer was wel allesbepalend. In het Letterenhuis te Antwerpen geeft Hilde Van Mieghem (59) - actrice, regisseur, columnist voor de Vlaamse krant De Morgen - het b


Voyeur van Gent onder voorwaarden vrijgelaten: ?Hij heeft spijt en walgt van zichzelf?
Vrijdag, 13:24 Gazet v. Antwerpen

Mike D.B., de 41-jarige IT-specialist uit Gent die werd aangehouden omdat hij vrouwen filmde in de douche, is onder voorwaarden vrijgelaten. Hij mag geen contact hebben met vrouwen en mag voorlopig geen computer gebruiken.
?Trouwe? Tim van ?Temptation Island? laat condooms drukken? met zijn eigen foto op

Tim Wauters van ?Temptation Island? wil koste wat kost zijn ?brave? imago van zich afschudden en dat doet hij met een wel heel opmerkelijke actie. De deelnemer van het veelbesproken VIJF-programma heeft condooms laten drukken? met zijn eigen foto op. ?Om een bloemetje te plukken?, staat er te lezen.
Topman Optima weet vandaag of hij 20 miljoen euro moet betalen

In de zaak van de failliete Optima Bank beslist de Gentse rechtbank van eerste aanleg donderdag of de voormalige topman Jeroen Piqueur de garantiestelling van 20 miljoen euro aan de bank moet nakomen. De curatoren van de failliete bank willen het geld recupereren maar de verdediging van Piqueur zegt dat hij niet gebonden is om te betalen.
Realiseert Wiseau zich echt dat hij tijdelijk onderdeel is van een vermaakindustrie?
Donderdag, 02:36 Volkskrant
Tommy Wiseau is een waardeloos scenarist, regisseur en acteur, toch belandde hij op het podium van de Golden Globes en is hij te zien in talkshows en magazines. Wanneer heeft de grap lang genoeg geduurd? Tommy Wiseau op het Golden Globes-podium. Had dit scenario een paar jaar geleden voorgelegd aan de mensen die zijn werk kennen en ze hadden op het voorhoofd getikt. Bespottelijk. Hoe dan? Wiseau,


Vriend bekent moord op Eleonore, moeder van twee kinderen: ?Ze heeft me nooit gezegd dat hij gewelddadig was?
Donderdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Babur Y. (22) bekende dinsdag al in het ziekenhuis dat hij ?s nachts zijn vriendin Eleonore ?Noor? De Strijcker (27) had omgebracht in haar huis in de Herentalse wijk Kleerroos. De man werd gisteren de hele dag ondervraagd door de lokale politie Neteland.
De Vlaming woont niet in de gemeente waar hij werkt

De Vlaming is een pendelaar. Hij woont meestal niet in de gemeente waar hij werkt, maar kiest liever voor een (rustige) randgemeente met een vlotte verbinding naar zijn werk. Daardoor evolueert Vlaanderen ook steeds meer naar een soort van ?randstad?, met in de ruit tussen Antwerpen, Brussel en Gent amper nog verschil tussen stad en platteland. In die randstad zit ook de welvaart en de jongere bevolking geconcentreerd. Daarbuiten - Limburg en delen van West-Vlaanderen - slaat de vergrijzing zwaar toe.
Hoe hij ontdekte dat hij ziek was en hoe hij zijn stem verloor: 10 dingen die je nog niet wist over Stephen Hawking
Woensdag, 12:48 Gazet v. Antwerpen

De grootste natuurkundige van deze tijd, de bekendste wetenschapper ter wereld, een legende, een briljant fysicus,... De op 14 maart overleden Stephen Hawking kreeg veel bejubelende stempels opgekleefd. Maar hij was niet alleen dat. Hij was bijvoorbeeld ook een middelmatige scholier of auteur van kinderboeken. En het had niet veel gescheeld of de wereld had al in 1985 afscheid moeten nemen van Hawking. Dat en een aantal andere zaken die je wellicht nog niet wist over Hawking zetten we in onderstaand lijstje op een rijtje.
Reacties op het overlijden van Stephen Hawking: 'Hij was een perfect voorbeeld van hoe je met moed een ziekte tegemoet treedt. Een strijder'
Woensdag, 11:36 Volkskrant
Stephen Hawking, de bekendste natuurkundige van zijn generatie, is overleden. Artsen gaven de onhandige natuurkundestudent na de diagnose van de ziekte ALS in 1963 nog twee jaar. Het werden er vijfenvijftig. Vakgenoten en fans reageren op zijn overlijden: 'Hij moet over een onvoorstelbare wilskracht hebben beschikt om ondanks zijn ziekte actief te blijven.' 'Met elegantie, scherpzinnigheid en moed


Hawking was de Einstein van onze generatie, maar waarom won hij nooit een Nobelprijs?
Woensdag, 09:12 Gazet v. Antwerpen

Wereldwijd wordt er gereageerd op de dood van Stephen Hawking. Maar waarom was hij zo belangrijk? En hoe komt het dat hij nooit een Nobelprijs won? Philippe Mollet van Volkssterrenwacht Mira probeerde daar op Radio 1 een antwoord op te formuleren.
Assistent-bondscoach Lodeweges wordt alom geprezen, waarom slaagde hij dan nooit als trainer?
Woensdag, 02:36 Volkskrant
Collega's prijzen de nieuwe assistent-bondscoach. Toch slaagde hij nooit als trainer. Waarom niet? Na zijn opstappen bij Heerenveen 2,5 jaar geleden na een erbarmelijk slechte wedstrijd tegen Feyenoord leek de trainerscarriŤre van Dwight Lodeweges wel zo'n beetje gedaan. Maar de KNVB bedacht een huurconstructie om de Canadees voor de komende interlands van het Nederlands elftal aan boord te halen.


Mike D. bekent dat hij de voyeuristische filmpjes maakte en postte op forum
Dinsdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

Mike D., de verdachte die gisteren opgepakt werd in het dossier naar voyeuristische filmpjes, zou bekend hebben. Dat melden VTM en Het Laatste Nieuws.
Birgit Van Mol (50) koestert het leven door zieke man: ?Diepste respect voor manier waarop hij strijd voert?
Dinsdag, 09:48 Gazet v. Antwerpen

VTM-nieuwslezeres Birgit Van Mol is net vijftig jaar geworden, maar kan niet terugkijken op een onbekommerd leven, integendeel. De zorg voor haar echtgenoot Renť (63), die met longkanker en hartfalen te kampen kreeg, doet haar beseffen dat ze elk moment moet koesteren. Dat vertelt ze in Dag Allemaal.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be