NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Hij


?Het is niet te vatten dat hij er niet meer is?
Vandaag, 03:06 Gazet v. Antwerpen

De parochiekerk van Hallaar (Heist-op-den-Berg) was zaterdag veel te klein voor de afscheidsplechtigheid van Dirk Serneels (51), motorrijder en cafébaas van De Tramhalt in Berlaar. Ongeveer 700 mensen, onder wie honderden motorrijders, kwamen er de laatste eer betuigen aan Dirk, die vorige week omkwam na een ongeval met zijn motorfiets.
Hij woog als tiener meer dan 100 kilo, maar op drie maanden tijd veranderde alles voor hem
Gisteren, 21:42 Gazet v. Antwerpen

Vroeger woog de Britse James Tilly zelf zo?n 107 kilo en at hij tot 5.000 calorieën per dag. Hij schaamde zich voor zijn lichaam en durfde zelfs niet te gaan zwemmen met zijn vrienden. Nu vond hij, naar eigen zeggen dankzij zijn afgetrainde lichaam, de liefde en een eigen zaak. Van het bedeesde jongetje van voorheen is nauwelijks nog iets te bespeuren.
Lotti en Steeno bij hun grote voorbeeld Will Tura: ?Hij kan de emotie perfect weergeven, dat maakt hem groot?
Gisteren, 20:30 Gazet v. Antwerpen

In de Brusselse concertzaal AB heeft Will Tura gisteravond een van zijn twee enige concerten van dit najaar gegeven. Van de twee optredens wordt nu een dubbel live-album gemaakt. ?Twee uur aan een stuk zingen en dat op een leeftijd van 77 jaar. Wat een vakman.? Voor Lotti en Steeno is Tura een voorbeeld, zij stonden beiden vol bewondering te kijken.
Vrouwen zijn lovend over deze mascara, en hij is helemaal niet duur
Gisteren, 13:54 Gazet v. Antwerpen
Het doel van een mascara? De wimpers verlengen en je een duizelingwekkende blik bezorgen. De keuze in het beautyrek is enorm, maar veel dames uiten nu via het internet hun enthousiasme voor één bepaald product.


?Ik zei mijn beste vriend dat ik verliefd was op hem. Een jaar later bekende hij dat het wederzijds was?
Zaterdag, 19:18 Gazet v. Antwerpen

Deze mensen bevonden zich allemaal in de ?friendzone?. Ze waren verliefd op één van hun beste vrienden en besloten eerlijk te zijn over hun gevoelens. Een grote stap, want eenmaal je zoiets verteld hebt, is er geen weg terug. Vaak verandert alles, maar dat hoeft niet noodzakelijk slecht nieuws te zijn.
Opinie: waarom Starnone zegt dat hij niet Elena Ferrante is
Zaterdag, 14:30 Volkskrant
Is Elena Ferrante een samenwerkingsverband van Starnone en een geniale vriendin? Misschien zelfs meerdere geniale vriendinnen?, vragen Anne-Marieke Samson en Annemarie Nuwenhoud zich af. 'Elena Ferrante is een man!', kopte deze week De Groene. Het stond nu onomstotelijk vast dat de Italiaanse schrijver Domenico Starnone het genie is achter het pseudoniem Elena Ferrante. Op Twitter en Facebook werd


Motorvrienden nemen afscheid van cafébaas Dirk

In de parochiekerk van Hallaar wordt zaterdagochtend afscheid genomen van Dirk Serneels (51), de uitbater van café Tramhalt in Berlaar-Heikant. Serneels kwam afgelopen donderdag om het leven bij een ongeval.
Jan Heemskerk stopte vorig jaar met drinken. Dit zijn de inzichten die hij kreeg
Zaterdag, 02:25 Volkskrant
Ruim een jaar geleden besloot Jan Heemskerk te stoppen met drinken. Er kwamen inzichten. Leuke, en minder leuke. Stoppen met drinken was eigenlijk een spontaan idee, ingegeven door een stevige kater, de ochtend van 3 september 2016. De avond ervoor waren we op dubbele verjaarsvisite mét lichtgevende discodansvloer bij vrienden in Vlijmen. We kenden er, behalve onze vrienden, niemand, reden voor -


Enkele honderden betogen tegen migratiebeleid Francken voor hotel waar hij lezing geeft
Vrijdag, 22:31 Skynet
Aan het Centraal Station van Brussel hebben vrijdagavond een paar honderd mensen actie gevoerd tegen het migratiebeleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Die gaf samen met N-VA-vicepremier Jan Jambon een lezing in het hotel recht tegenover het station.


'Kim Jong-un is niet langer defensief, hij zoekt nu echt de aanval op'
Vrijdag, 19:12 NOS nieuws

"Bij mij gingen de nekharen echt even overeind staan", zegt correspondent Marieke de Vries toen ze de toespraak las van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim richtte zich dit keer persoonlijk tot president Trump, die hij een geestelijk gestoorde noemde.

"Dit hebben we nog niet eerder gezien. Het is de eerste keer dat een Noord-Koreaanse leider zich persoonlijk tot de buitenwereld richt", zegt De Vries. Normaal gesproken reageert het staatspersbureau uit naam van het regime.

Volgens De Vries gaat Kim nu een stuk verder dan de normale retoriek die klinkt vanuit Pyongyang. "Kim Jong-un houdt bijna nooit toespraken en dit soort teksten worden nooit opgetekend uit monde van de leider. Zelfs zijn vader en opa deden dit niet. Het feit dat Kim zich nu persoonlijk tot de buitenwereld richt, geeft aan dat hij zich persoonlijk gekwetst voelt door de toespraak van Trump bij de VN."

Het gaat dan niet eens om de felle woordkeuze, want die zijn we inmiddels wel gewend uit Pyongyang. Zo werd Obama ooit een 'aap' genoemd na beschuldigingen over Noord-Koreaanse hacks en werd de toenmalig Zuid-Koreaanse president Park een "slang" en "prostituee" genoemd.

De dreigende woorden van Trump zijn koren op de molen van Kim Jong-un en zijn toespraak sluit naadloos aan bij de Noord-Koreaanse propaganda, waarin altijd wordt gezegd dat Amerika uit is op de vernietiging van Noord-Korea. De Vries: "Kim voelt zich in het gelijk gesteld door de speech van Trump. Hij zegt nu tegen zijn eigen bevolking: 'dit pikken we niet meer, dit zal gevolgen hebben'. Voor zover hij de deur openhield voor een diplomatieke oplossing, is die nu wel gesloten."

De correspondent zegt dat Kim de Amerikaanse president haast terechtwijst alsof hij een oude naïeve man is. "Het is alsof hij als millennial zegt: ik probeer steeds tegen je te zeggen, we moeten met elkaar praten. Maar jij wil niet luisteren, en wie niet wil luisteren, moet maar voelen."

Het jongste dreigement uit Noord-Korea klonk uit de wandelgangen bij de VN. Het land zou nu van plan zijn om een bovengrondse proef met een waterstofbom uit te voeren. De raket zou dan over Japan vliegen en boven de Stille Oceaan tot ontploffing komen.

Tot nu toe werden de Koreaanse proeven altijd ondergronds uitgevoerd; bovengronds is veel gevaarlijker. "Het zou een bizarre operatie zijn. Dit soort proeven zijn sinds 1980 niet meer gedaan in de wereld", vertelt Sico van der Meer, Korea-expert aan Instituut Clingendael.

Bluf

Van der Meer zegt dat Noord-Korea volgens de laatste inlichtingen bijna in staat is om een kernkop zo klein te maken, dat hij op een raket past. Aan de andere kant denkt hij dat een groot deel van het dreigement retoriek en bluf is. "Noord-Korea heeft er geen enkel belang bij om Japan iets aan te doen. Ze weten heel goed dat als ze over de grens heengaan, ze een groot probleem hebben. Dus ze zullen goed uitkijken dat ze geen verkeerde stappen maken."

Maar juist die retoriek, waarbij Noord-Korea in bloemrijke taal uithaalt naar het westen, is nu veranderd, zegt De Vries. "Ik heb altijd gezegd: Noord-Korea wil onderhandelen, het land voelt zich bedreigd en daarom houden ze die proeven. Maar met deze toespraak zegt Kim: actie is de beste optie en we gaan door op dit pad. Dat is niet langer defensief, hij zoekt nu echt de aanval op."

Het blijft afwachten wat de volgende stap is in het conflict en of de internationale gemeenschap binnenkort wordt opgeschrikt door een volgende Koreaanse raketproef, onder of boven de grond. In Japan houden ze er al wekenlang serieus rekening mee.

Ook al ligt het niet voor de hand dat Kim Jong-un Japan bewust wil raken, een ongeluk ligt bij zo'n bovengrondse proef met een waterstof op de loer. "Überhaupt is een bovengrondse kernproef risicovol", vertelt Van der Meer. De raketten van Noord-Korea zijn tot nu toe niet erg nauwkeurig. "Het is niet zo'n ramp als hij een kilometer links of rechts boven zee ontploft. Maar het zou pijnlijk zijn als hij boven boven Japan afgaat; daar moet je niet aan denken. En het is te hopen dat ze schepen en vliegtuigen in de buurt op tijd zullen waarschuwen."
Trump kruipt uit het dal: vier van de tien Amerikanen vindt dat hij zijn werk goed doet
Vrijdag, 16:12 Volkskrant
De Amerikanen krijgen meer waardering voor Donald Trump. De president kruipt langzaam uit het diepe dal waarin hij sinds zijn aantreden was terechtgekomen. Ondanks maanden van slechte publiciteit, mislukte plannen en chaos in het Witte Huis, vindt nu zo'n 40 procent van de Amerikanen dat de president zijn werk goed doet. Zij lijken met name waardering te hebben voor Trumps optreden tijdens de orka


Chris Zegers zag de documentaire Echt Herman Koch: dit vond hij ervan
Vrijdag, 15:00 Volkskrant
Presentator en acteur Chris Zegers is een stuk bedachtzamer dan zijn naïeve imago doet vermoeden. Maar hij doet daar niets aan, want 'voldoening halen uit publieke waardering, dat is een wedstrijd die niet valt te winnen'. Chris Zegers wilde als Gast van de Volkskrant op het Nederlands Film Festival graag naar de documentaire Echt Herman Koch. Waarom? 'Ik was verrast dat er een film over Herman Ko


Bill Gates excuseert zich voor iets wat hij u vaak aandoet
Donderdag, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Waarom heb je in godsnaam drie vingers nodig om in te loggen op je Windows-computer? Bill Gates kreeg woensdag de vraag voorgeschoteld op een congres, en had een filosofisch antwoord klaar.
De jas als slaapzak is terug en hij is fouter dan ooit
Donderdag, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Nog op zoek naar een warme winterjas, dan is de zogenaamde Forum sleeping bag puffer coat van de Britse modeketen River Island misschien wel wat je zoekt. En je kunt er nog in slapen ook.
Man koopt lottobiljet omdat hij wisselgeld nodig heeft... en wint 100.000 dollar
Donderdag, 16:30 Skynet
Een man uit Grant City, een gehucht in de Amerikaanse staat Missouri, heeft zonder het te beseffen de slag van zijn leven geslagen: op zijn zoektocht naar wisselgeld voor een bankbiljet van 100 dollar kocht Brandon Eaton een lottoticket. Niets bijzonders, ware het niet dat de geluksvogel bij het horen van de winnende cijfers een gat in de lucht sprong: hij mocht 100.000 bijschrijven op zijn bankrekening. Dat meldt de staatsloterij van Missouri.


Duterte: ook eigen zoon krijgt doodvonnis als hij zich inlaat met drugs
Donderdag, 12:36 NOS nieuws

Je bloedeigen zoon laten doden als hij schuldig wordt bevonden aan drugssmokkel. Het lijkt een gewaagde belofte, maar niet als je Rodrigo Duterte bent. De 72-jarige president van de Filipijnen herhaalde de opzienbarende uitspraak woensdag zelfs nog een keer.

Duterte: "Ik zei eerder dat ik mijn kinderen zou laten doden als ze zich inlaten met drugs, zodat mensen mij niks kunnen maken. Dus ik heb tegen mijn zoon gezegd: het is mijn bevel je te doden als je wordt betrapt."

Crystal meth

Paolo Duterte, de zoon van de president, zit wel in de problemen. Hij wordt verdacht een rol te hebben gespeeld bij de smokkel van ruim 100 miljoen euro aan crystal meth, een krachtige synthetische drug. Hij is geen directe verdachte, maar is eerder deze maand wel verhoord door de senaat. Zijn naam werd genoemd in een onderzoek naar een groep die smeergeld ontvangt van drugsmokkelaars.

President Duterte houdt wel een slag om de arm, vertelt correspondent Michel Maas. "Hij zegt het bevel te geven als zijn zoon wordt betrapt of schuldig bevonden. Maar de politie, die dit soort beschuldigingen moet onderzoeken, is volledig op hand van de president. Ook justitie luistert naar hem. De kans dat hij schuldig wordt bevonden, is klein."

De gewelddadige en meedogenloze oorlog van de president tegen drugs duurt nu ruim een jaar. In die tijd zijn er zo'n 8000 mensen gedood die mogelijk betrokken waren bij de handel in of het gebruik van drugs.

Protest groeit. Vandaag wordt herdacht dat dictator Ferdinand Marcos 45 jaar geleden de noodtoestand uitriep. Veel Filipijnen grijpen die gelegenheid aan om te demonstreren tegen de president.

Tegenstanders van het bloedige anti-drugsbeleid hebben er sinds vorige maand bovendien een sterke bondgenoot bij. "De Rooms-Katholieke kerk keert zich sinds augustus openlijk tegen het beleid. De kerk heeft enorm veel invloed, dus mensen zijn minder bang om zich uit te spreken de president", aldus Maas.
Anderlecht-assistent verrast met uitspraken over Weiler: ?Hij is niet zelf opgestapt?
Donderdag, 12:36 Gazet v. Antwerpen

?Sportief gezien is dat ontslag echt onbegrijpelijk. Kampioen, kwartfinale van de Europa League, Supercup, Trainer van het Jaar, nu in de Champions League? Heb je gezien hoe goed we het deden met tien man tegen Bayern? René is trouwens niet zelf opgestapt. Maar het is wel een feit dat bepaalde media alles gedaan hebben om hem kapot te maken. Blijkbaar werkt dat zo in België. Hoe het nu verder moet met mij en Binggeli? Dat weten we niet goed. We respecteren ons contract.?
Cath Luyten over man Frank Raes: ?Die blabla dat hij 23 jaar ouder is, kotsbeu ben ik het?
Donderdag, 08:12 Gazet v. Antwerpen

Niemand ontsnapt aan de vragenronde van James op het einde van een ?Gert Late Night?-aflevering, en ook Cath Luyten niet. Woensdag gaf ze een beetje van haar ziel bloot en werd ze heel openhartig over haar man. ?Die blabla dat mijn man 23 jaar ouder is dan mij. Ik ben dat kotsbeu.?
Gevel tweemaal beschoten, maar Mario D.B. ontkent drugshandel: ?Hij at bij controle cheque van 16.000 euro op?
Donderdag, 04:36 Gazet v. Antwerpen

Een van de doelwitten van verscheidene schietpartijen in het Antwerpse, die gelinkt worden aan het drugsmilieu, stond gisteren voor de rechter voor witwassen. ?Zwart geld?, luidde zijn verdediging. ?Maar met drugs heeft dat niets te maken.?
'Zo gemoedelijk, dat waardeert hij vast'
Woensdag, 23:12 Volkskrant
Burgers van Amsterdam hebben gisteravond voor het huis van de zieke burgemeester Eberhard van der Laan een luid applaus laten klinken. Zij lieten zo waardering blijken voor Van der Laans 'inzet en betrouwbaarheid'. Ze heeft haar ringen tijdens het klappen maar even afgedaan. De uit de Jordaan afkomstige Petra Mangold probeert te midden van duizend andere Amsterdammers een glimp van de burgemeester

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be