NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Hier


?Leegstand moet hier aangepakt worden?
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

In de splinternieuwe pop-uplocatie Meatpack legde het ontwerpbureau gisteren het definitieve masterplan van de Slachthuissite voor aan de bewoners. Die lijken tevreden met wat de toekomst voor hun buurt in petto heeft, al hebben ze allemaal hun eigen bedenkingen.
Opleiding helpt kortgeschoolde jongeren aan job in zorgsector: ?Hier leer ik meer dan enkel poetsen?
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Door de vergrijzing is er meer werkgelegenheid in de thuiszorg. Toch raken de vacatures maar moeilijk ingevuld. Daartegenover staat dat de werkloosheid bij kortgeschoolde jongeren groot is in Antwerpen. Daarom financiert de stad Antwerpen de JATZ-opleiding die kortgeschoolde jongeren opleidt tot thuiszorgers.
Raadslid (73) krijgt handen op mekaar met smurfenverhaal: ?Jaren geleden vestigde zich hier een blauw gekleurd volkje...?
Gisteren, 18:36 Gazet v. Antwerpen

Gemeenteraadslid Jan Zander (Vlaams Belang) verbaasde dinsdagavond vriend en vijand door een zelfgemaakt sprookje voor te lezen. Hij vertelde een vol kwartier over de Smurfen en werd zowaar overladen met een spontaan applaus.
Hier googelden we het meest op in 2017
Gisteren, 10:48 NOS nieuws

Google zoekt (bijna) alles voor ons op, dus ook het antwoord op deze vraag: waarop hebben we in 2017 eigenlijk het vaakst gezocht? De internetgigant kwam vandaag naar buiten met een overzicht van de meest gegoogelde onderwerpen. Die geven meteen een aardig beeld van het nieuws in 2017.

Het vaakst is dit jaar in Nederland gezocht naar Anne Faber. De 25-jarige Utrechtse vrouw werd in oktober na een vermissing van twee weken vermoord teruggevonden. We zochten ook veel naar de Stemwijzer; dat had natuurlijk te maken met de Tweede Kamerverkiezingen in maart. De derde plek is voor Patricia Paay. Zij kwam in februari in het nieuws door een uitgelekt seksfilmpje.

Verder hield de jonge voetballer Abdelhak Nouri ons bezig. In juli zakte het supertalent tijdens een oefenwedstrijd in elkaar. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis.

En veel Nederlanders zijn benieuwd of ze dan toch eindelijk miljonair zijn geworden of gaan worden: Staatsloterij Oudejaarstrekking staat op plek vijf.

Comedians Pep Rosenfeld en Greg Shapiro van het Amerikaanse comedygezelschap Boom Chicago maakten op verzoek van Google een comedyshow, gebaseerd op de trending zoekopdrachten van Nederland.

Wereldwijd werd er naar hele andere onderwerpen gezocht. Op ťťn staat Hurricane Irma, de orkaan trok in september door het Caribisch gebied richting de Verenigde Staten. Op plaats twee en drie staan de iPhone 8 en iPhone X, de nieuwste smartphones van Apple die werden gepresenteerd in september.

Het ontslag van Amerika's best betaalde presentator houdt ook de gemoederen bezig. NBC News wees Matt Lauer in de nasleep van de #metoo-affaire de deur wegens seksuele intimidatie.

En in de hele wereld is men benieuwd naar de Britse princess-to-be Meghan Markle. Vorige maand maakte prins Harry zijn verloving met de Amerikaanse actrice bekend.

Verder gebruikten we Google ook om te ontdekken waar Pasen en Pinksteren vandaan komen. En vragen veel mensen zich af wat een pangolin is (niet googelen: het is een schubdier).

Ook YouTube, onderdeel van Google, kwam met een jaaroverzicht. De video Even voorstellen aan Trump van Zondag met Lubach is in Nederland het meest bekeken. De video werd meer dan 10 miljoen keer aangeklikt.

De tweede plaats is voor de video van Enzo Knol en Dee, waarin ze het einde van hun relatie bekendmaken. Gevolgd door de video Bedreiger ontmaskeren. De video van YouTuber Ben Peeters is een parodie op het populaire nummer Shape of You van Ed Sheeran.

Als je je afvroeg: waarom staat Donald Trump er niet tussen? Of Zwarte Piet? Google legt uit dat de lijsten zijn gebaseerd op zoektermen die in 2017 veel vaker zijn gedaan in vergelijking met 2016.

"Dat verklaart bijvoorbeeld waarom Trump, waar Nederland in 2016 al zeer veel naar gezocht, niet in de lijst voorkomt", aldus Google.
Dit zijn de 51 beste boeken van 2017
Gisteren, 02:24 Volkskrant
Drie redacteuren en twintig medewerkers selecteerden wat zij het beste vonden van het afgelopen jaar. Deze lijst slaat nergens op, en het enige wat we ter verdediging kunnen aanvoeren is dat de meeste eindejaarslijstjes nergens op slaan. Mensen hebben nu eenmaal een natuurlijke behoefte aan ordening, zeker aan het einde van het jaar: dit was goed, dat was slecht, dit kan beter, dat gaan we heel sn


Wetenschapspark UA schept 400 nieuwe banen: ?In het begin waren we hier met 25?
Dinsdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Het Wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen in Niel breidt tegen begin 2020 in oppervlakte met driekwart uit. Nu werken er zeshonderd mensen. Dat worden er duizend.
De twee gezichten van Damascus: kerstmuziek hier, bommen daar
Dinsdag, 07:42 NOS nieuws

Uit de speakers klinkt de stem van Mariah Carey. Ze wil alleen mij voor Kerstmis, zingt ze. In de lobby van het hotel staat een gigantische kerstboom. Het plafond hangt vol met lampjes. Daarboven, in het midden van de hal, een grote foto van de president en zijn vader. Bijna alle tafeltjes zijn bezet. Er wordt een nieuw glas ingeschonken. Dit is Damascus, maar de oorlog lijkt ver weg.

Ook in de oude stad schittert het. Ook daar een kerstboom en lichtjes boven de smalle straten. Jonge meiden maken selfies in het ledlicht. De jonge man bij het checkpoint naast de kerstboom, zijn kalasjnikov nonchalant om zijn schouder, vraagt waar ik vandaan kom. "Holland? Welkom in SyriŽ!"

Samar staat met haar man en zoon naast de boom. Ze glundert. Tot voor kort kwam ze 's avonds niet buiten. "Maar zoals je ziet, is het hier mooi, rustig en heerlijk. Kijk die versiering.. We leven in de geest van Kerstmis deze dagen."

Terug in het hotel stap ik in de lift, waar Bing Crosby me naar de tweede verdieping begeleidt. Hij droomt. Van een witte Kerst.

In mijn kamer is het stil. Terwijl ik mijn tas op het bed zet, hoor ik een doffe dreun, en nog een. Daar is de oorlog weer.

Belegerd en bestookt

Het gedreun komt uit Ghouta, een wijk in het oosten van Damascus, tien kilometer verderop. Er wonen naar schatting nog zo'n 400.000 mensen. Volgens de Syrische overheid zitten er terroristen. Daarom wordt de wijk al ruim drie jaar belegerd en bestookt. Hulp in de vorm van voedsel of medicijnen mogen maar mondjesmaat de wijk in. Unicef luidt nu de noodklok: ruim honderd kinderen zijn zo ondervoed dat zij direct moeten worden geŽvacueerd. Anders zullen zij er snel sterven.

Linda Tom van de Verenigde Naties beaamt dat de situatie schrijnend is. "We staan klaar", zegt ze. "Er moet zo snel mogelijk hulp de wijk in, maar onze transporten worden tegengewerkt door beide partijen. De enige oplossing is dat het beleg wordt opgeheven. Zodat er mensen uit kunnen, en zodat er hulp in kan. Om de mensen te helpen die dringend behoefte hebben aan hulp."

'Propaganda'

Net als de hulporganisaties worden ook journalisten niet of nauwelijks toegelaten. Dus Ghouta in kunnen we niet. We krijgen bij het kantoor van de Verenigde Naties een usb-stickje mee met daarop videobeelden van ondervoede kinderen. Volgens sommigen propagandamateriaal tegen de regering, volgens de VN bewijs dat er heel snel hulp nodig is.

Bij de kerstboom in de oude stad is ook Jamila met haar zoontje. Ze is blij met de vrolijkheid in de stad. Ze woont vlak bij de wijk Ghouta en hoort dagelijks de bommen vallen. En soms worden er ook vanuit de omsingelde wijk mortieren afgeschoten. "Bij de school van mijn kinderen vallen ze ook. Natuurlijk is dat eng. Maar we zijn eraan gewend geraakt. Dit is geen plek van veiligheid en vrede."
Inbrekers roven geld bij dagbladhandel: ?Door de wegenwerken konden ze hier ongemerkt hun gang gaan?
Maandag, 20:30 Gazet v. Antwerpen

Dagbladhandel Het Rietje kreeg zondagnacht inbrekers over de vloer. De daders braken de frisdrankautomaat buiten open en namen een grote som geld mee. De eigenares wijt de roof aan de werken in de Smissestraat.
Volkskrant Avond: Schuddend in je stoel, welkom bij de 4D-film | Dikke kans dat uw kerstboom hier vandaan komt
Zondag, 21:12 Volkskrant
Goedenavond. Het winterse weer zorgt zondag voor veel overlast. Door de gladde wegen zijn er al tientallen ongelukken gebeurd. Verder in de Volkskrant Avond: een profiel van Michael 'de groene sloopkogel' van Gerwen en we namen een kijkje bij Brinkman Nordmann, de grootste kerstbomenexporteur van Nederland. Tientallen ongelukken, overlast en vertragingen door winters weerHet winterse weer leidt zo


IsraŽlische minister van Defensie roept op tot boycot Arabische burgers: ?Ze zijn hier niet gewenst?

De IsraŽlische minister van Defensie Avigdor Lieberman heeft opgeroepen tot de boycot van een Israelisch-Arabisch dorp na protest en gevechten over de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl.
Vanaf vandaag meer treinen rond Antwerpen: lees hier alles over het extra aanbod
Zondag, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Voor veel pendelaars wordt de trein nemen vanaf deze zondag een stuk makkelijker. Vanaf dan legt de NMBS extra treinen in op veelgebruikte trajecten. In sommige gevallen betekent dit dat er niet om het uur, maar om het halfuur een verbinding is. Een overzicht van de opgewaardeerde trajecten, het waarom, en wat belangenvereniging TreinTramBus van de inhaaloperatie vindt.
Hier eet je de beste crŤme brŻlťe van Antwerpen
Zaterdag, 05:30 Gazet v. Antwerpen

Zowel de Engelsen als de Fransen claimen dit wereldberoemde en onweerstaanbare dessert, maar dat is nooit historisch bewezen. CrŤme brŻlťe wordt bereid op het vuur met room, eieren, suiker en vanille als smaakmaker. Na een exacte cuisson waarbij de mooie typische textuur ontstaat, wordt dit wondertje uitgestort in een klein schaaltje. Na afkoeling wordt de crŤme net voor het serveren bedekt met suiker en daarna gekaramelliseerd tot er een flinterdun hard laagje gevormd is. Smullen maar!
Charly Musonda verlengt contract bij Chelsea: ?Ik wil hier in het eerste team geraken?
Vrijdag, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Chelsea heeft vrijdag het contract van Charly Musonda opengebroken. Dat maakten de Blues bekend op hun website. Musonda, die nog een overeenkomst had tot juni 2019, ligt nu tot medio 2022 onder contract op Stamford Bridge.
Goedemorgen! Hier is uw hightechontbijt
Vrijdag, 16:06 De Tijd
15:39 Na tien jaar onderzoek lanceert Tops Foods de oplossing voor ondervoeding bij dementerenden: een vloeibaar ontbijt.


Bekijk hier de livestream van de Meet-up Security II
7 December, 19:12 Tweakers
Op 7†december vindt de Meet-Up Security II plaats in Kerkrade. Via deze post kun je†vanaf 19.00†live meekijken met de drie talks.


Briljantste mislukking in de zorg was tť transparant ggz-traject: 'Hier valt het meeste van te leren'
7 December, 18:30 Volkskrant
Meestal vegen organisaties mislukte projecten stilletjes onder het tapijt, maar dat vinden ze bij het Instituut voor Briljante Mislukkingen zonde. Dit jaar verkozen zij een ggz-traject in Amsterdam tot de 'briljantste mislukking in de zorg'. De beruchte gele koorts mug uitroeien op Aruba: mislukt. Een ggz-traject waarbij de cliŽnt ťcht centraal staat: gestaakt. Een douche waarin mensen met een bep


Hier zijn de nieuwste Uggs, en ze hebben hakken
7 December, 13:42 Gazet v. Antwerpen
Uggs te lomp voor in je collectie? Misschien kan de nieuwste makeover van het merk je wťl bekoren. Het Californische schoeisel, dat aan het begin van de eeuwwisseling bekend raakte dankzij Paris Hilton, bestaat voortaan ook met een stevige hak eronder.


Nes opent strijkatelier in pand voor 0 euro: ?Ik ben hier gelukkiger mee dan met een zoveelste kekabzaak of nachtwinkel?
7 December, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Vanessa Van Olmen (34) neemt midden januari met haar was- en strijksalon haar intrek in het handelspand dat in Arendonk te huur stond voor 0 euro. ?De eerste drie maanden moet ik geen huur betalen?, zegt ze.
Makers van ?Helden van Hier? starten met docuserie over Tropisch Instituut Antwerpen, en hopen op internationale belangstelling
7 December, 08:18 Gazet v. Antwerpen

De makers van Flying Doctors en Helden van Hier starten in 2018 met de opnames van een documentairereeks over het Instituut voor Tropische ≠Geneeskunde in Antwerpen. De Canvasreeks mikt op belangstelling uit het buitenland.
F1 kalender 2018 bevestigd
6 December, 22:54 Autosport
De wereldraad van de internationale automobielfederatie heeft vandaag de kalender voor het Formule 1 seizoen 2018 bekrachtigd. Het seizoen telt 21 Grote Prijzen, start in AustraliŽ eind maart en eindigt in de Verenigde Arabische Emiraten eind november. De Grote Prijs van BelgiŽ staat nog steeds geprogrammeerd op 26 augustus, die van Monaco op 27 mei. Nieuwigheid op de kalender, is de Grote Prijs van Frankrijk die eind juni wordt verreden op het hypermoderne circuit van Paul Ricard.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be