NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Herdenken

2News.be / Trefwoorden / Herdenken

Russische communisten herdenken dood van Lenin 100 jaar geleden
22 Januari, 00:04 Skynet Buitenland
Russische communisten hebben zondag in Moskou en elders in Rusland de dood herdacht van voormalig leider Lenin, die honderd jaar geleden overleed.


Autohandelaar Taoufik Makrache overleden na ongeval op Duitse snelweg: ?Zaterdag herdenken we hem met karavaan?
17 Januari, 00:02 HLN.BE
De Tiense autohandelaar Taoufik Makrache is maandag overleden bij een ongeval op de Duitse snelweg in de buurt van Hamburg. Taoufik was zaakvoerder van Auto Business Center BV en was amper 21 jaar. De man werd nog eind vorig jaar naar eigen zeggen ontvoerd en vervolgens gemarteld door een man en drie medeplichtigen die niet tevreden zouden zijn geweest met een rode kaart tijdens een autokeuring. De begrafenis van Taoufik zal plaatshebben in Marokko, vrienden van hem houden echter een herdenking die zaterdag plaats vindt in zijn geboortestad Tienen.


Collega's herdenken Linda van Dyck: 'Iedereen wilde met haar in zee'
22 December 2023, 00:06 NU.NL - Film
Linda van Dyck heeft haar sporen nagelaten in de film-, televisie- en theaterwereld. Dat blijkt wel uit de reacties na het overlijden van de 75-jarige actrice. Collega's blikken terug op hun samenwerking met haar.


VS herdenken slachtoffers terreuraanslagen van 11 september 22 jaar geleden
12 September 2023, 00:05 Skynet Buitenland
De Verenigde Staten hebben maandag de slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 herdacht met verschillende evenementen. In New York hebben zo nabestaanden de namen van de ongeveer 3.000 slachtoffers voorgelezen, in aanwezigheid van vicepresident Kamala Harris en de burgemeester van New York, Eric Adams.


?Kenneth was echt de vriend van jan en alleman?: liefst 300 mensen herdenken verongelukte motorrijder (25)
4 Augustus 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Voor de tweede avond op rij werd op het grondgebied van Temse ? helaas ? een wake georganiseerd om het slachtoffer van een tragisch verkeersongeval te herdenken. Na eerder het moment voor Francis (16), verzamelden woensdagavond zo?n 300 vrienden en kennissen van Kenneth De Vos (25) op de plek waar de jongeman vorige week donderdag het leven liet.




Herentals gaat ?struikelstenen? plaatsen om nazislachtoffers te herdenken
19 Mei 2022, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Het stadsbestuur wil de herinnering levendig houden aan in Herentals opgepakte politieke gevangenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vermoord werden in naziconcentratiekampen. Het stadsarchief werkt aan een lijst van deze moedige, maar onfortuinlijke Herentalsenaren. De stad wil hen nog dit jaar herdenken via in het voetpad aangebrachte ?struikelstenen?.




Vakbonden en ngo's herdenken trieste verjaardag van instorten textielfabriek in Bangladesh
24 April 2022, 00:09 Skynet Economie
Vakbonden en ngo's hebben vandaag in Brussel de instorting herdacht van de Rana Plaza, een grote textielfabriek in Bangladesh. Daarbij stierven in 2013 meer dan 1.000 mensen. Een zeventigtal manifestanten kwam samen om aan Belgische en Europese regeringsleiders te vragen dat de massale mensenrechtenschendingen in internationale toeleveringsketens definitief worden aangepakt.


Sterren herdenken overleden Oscarwinnaar Sidney Poitier (94): "Een ziel die ik voor altijd zal koesteren?
8 Januari 2022, 00:02 HLN.BE
Verschillende sterren hebben op sociale media een laatste eerbetoon aan de overleden acteur en Oscarwinnaar Sidney Poitier geplaatst. De Bahamaans-Amerikaanse acteur overleed 7 januari op 94-jarige leeftijd. Hij was de eerste zwarte acteur die de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol won.


Lichtjes herdenken overleden kinderen
30 Oktober 2021, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Wereldlichtjesdag laat zich ook zien op de site van het crematorium aan de Waasmunsterse Steenweg en parkbegraafplaats Heimolen in Sint-Niklaas. Op 12 december in volle herfst belooft het een serene herdenking te worden met sfeerrijk kaarslicht.




Spelers LA Lakers krijgen dag vrij om oud-ploeggenoot Bryant te herdenken
26 Januari 2021, 06:55 NU.NL - Sport
De spelers van Los Angeles Lakers hebben van coach Frank Vogel een vrije dag gekregen om Kobe Bryant te herdenken. De basketballegende overleed precies een jaar geleden op 41-jarige leeftijd bij een helikopterongeluk.


Palestijnen gaan morgen staken om doden van vandaag te herdenken
14 Mei 2018, 15:24 NOS nieuws

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO heeft voor morgen een algemene staking voor de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook aangekondigd als bewijs van rouw om de tientallen Palestijnen die vandaag om het leven kwamen bij anti-Israëlische protesten. Onder de PLO valt onder meer de Fatah-beweging, die op de Westelijke Jordaanoever de dienst uitmaakt.

Om 16.00 uur stond het dodental op 41. Medisch personeel in de Gazastrook meldt ruim 900 gewonden, van wie velen door kogels geraakt zijn.

Veroordeling

Israëls buurlanden Egypte en Jordanië veroordelen het escalerende geweld scherp. De Jordaanse regering spreekt van misdadig, excessief geweld tegen weerloze Palestijnen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat Israël zich door de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem aangemoedigd voelt om tientallen Palestijnen om het leven te brengen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Le Drian roept Israël op terughoudendheid te betonen in plaats van geweld te gebruiken.

Israël 70 jaar

Het dodental is het hoogste in een dag, sinds de Palestijnen eind maart begonnen aan de 'Grote mars van de terugkeer'. Het protest moet morgen een hoogtepunt bereiken, als Israël zijn zeventigjarig bestaan viert. Militante Palestijnen beschouwen dat als de dag van de 'Catastrofe'.

De PLO kondigde een totale staking aan in de Palestijnse gebieden, "uit respect voor de martelaren die vandaag door toedoen van Israël de dood vonden".

De Palestijnen kwamen in actie op de grens van de Gazastrook en Israël op de dag van de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. De Israëlische regering had keihard optreden aangekondigd tegen Palestijnen die een rode lijn in het grensgebied overschreden. Israëlische militairen schoten met scherp op Palestijnse overtreders.

Een Palestijnse leraar in Gaza zei dat de Palestijnen in actie kwamen om de wereld te laten zien dat een eeuwigdurende bezetting niet geaccepteerd wordt.




Nog even zo doorruziën en we staan straks de dodenherdenking te herdenken
4 Mei 2018, 20:42 Volkskrant
'Zonder de storm valt de stilte veel minder op.' Ilse Raaijmakers, in 2014 gepromoveerd met een proefschrift over de geschiedenis van onze herdenkingstraditie, legde in de Volkskrant van vrijdag uit zich niet te storen aan de aanhoudende discussie. Sterker, 'de herrie rond 4 mei' bracht ons volgens haar 'juist verder'. Natuurlijk, dat antisemitisme was zorgwekkend, maar ze dacht dat je dat toch ni


Herdenken is een oefening in empathie en inlevingsvermogen is het enige tegengif tegen het moorden
4 Mei 2018, 19:30 Volkskrant
Het liefst willen we vergeten/ Deze stoffige doos op zolder laten staan. De eerste twee regels van het gedicht zijn sterk. Gytha te Nijenhuis (17) uit Surhuisterveen mocht haar gedicht vrijdag, bij Dodenherdenking, voordragen op de Dam. Ik was er niet bij, of zal er niet bij zijn, want nu ik dit opschrijf is het 3 mei, de Dag van de Persvrijheid. Vrijdag om acht uur zit ik in een vliegtuig, op weg


Volkskrant Avond: Hoe nieuw antisemitisme opspeelt in Europa | Drie gezinnen over hoe zij doden herdenken
4 Mei 2018, 18:54 Volkskrant
Goedenavond. Is antisemitisme in opkomst in Europa? Onderzoeken geven een diffuus beeld, met statistieken die voortdurend veranderen. Het probleem is oud, en nieuw, en vooral veelkoppig. Vijf correspondenten doen verslag van antisemitisme in hun land. Verder in de Volkskrant Avond: In het hele land kwamen mensen bij elkaar voor de jaarlijkse twee minuten stilte. Uit gewoonte, traditie en overtuigi


Opinie: 'Wij herdenken op 4 mei ook oorlogsmisdadigers'
3 Mei 2018, 15:18 Volkskrant
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de verzameling van oorlogsdoden die wij op 4 mei herdenken sinds de Tweede Wereldoorlog steeds verder opgerekt, schrijft Jan Kuitenbrouwer. 'Het wordt tijd voor een keuze.' Dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei via de rechter probeert een verbod te krijgen voor een 'lawaaidemonstratie' tijdens de dodenherdenking van 4 mei, is begrijpelijk. Het is ook te hopen da


Australiërs en Nieuw-Zeelanders herdenken Anzac Day
25 April 2018, 06:42 Skynet Belgie
Het is vandaag precies 103 jaar geleden dat de Australische en Nieuw-Zeelandse troepen zich mengden in de Eerste Wereldoorlog en landden in het Turkse Gallipoli. Dat wordt overal in de Westhoek herdacht met plechtigheden. De Dawn Service om 6 uur 's ochtends in het Polygoonbos van Zonnebeke op het Buttes New British Cemetery luidt traditioneel de herdenkingsdag in.


1.138 paar schoenen herdenken doden ingestorte kledingfabriek Rana Plaza
24 April 2018, 12:00 Skynet
In Antwerpen zijn de honderden dodelijke slachtoffers herdacht van de ingestorte kledingfabriek in Bangladesh, exact vijf jaar geleden. De initiatiefnemers roepen consumenten, bedrijven en de overheid op meer te doen voor 'schonere kleren'.


Zweedse dj en producer Avicii overleden
20 April 2018, 17:42 NOS nieuws

De Zweedse dj, producer en remixer Avicii is op 28-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere media op basis van een verklaring van zijn manager.

De echte naam van Avicii was Tim Bergling. Hij werd vanmiddag dood gevonden in Muscat, de hoofdstad van Oman. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan.

Avicii scoorde in 2013 in Nederland nummer-1-hits met Wake Me Up en Hey Brother.




500 vrijwilligers herdenken samen oorlog
16 April 2018, 01:24 Gazet v. Antwerpen

Vijfhonderd vrijwilligers

werken momenteel aan een cultuurspektakel om gedurende drie dagen het einde van

de Eerste Wereldoorlog te herdenken. ?Het is zo leuk om

te doen?, zegt Saar Frederickx.




Duizenden Zuid-Afrikanen herdenken antiapartheidsactiviste Winnie Mandela
11 April 2018, 16:06 Skynet
Duizenden Zuid-Afrikanen hebben een herdenkingsdienst voor antiapartheidsstrijdster Winnie Madikizela-Mandela bijgewoond. Familieleden, politici, activisten en aanhangers staken met toespraken en gezang de loftrompet over Madikizela-Mandela en haar decennialange strijd tegen het apartheidssysteem in Zuid-Afrika. "Jouw moed in het aanschijn van de dood, met almaar dreigende arrestaties, heeft onze ogen geopend en vormde een inspiratie voor generaties van vrijheidsstrijders", zei vicepresident David Mabuza woensdag in het stadion van Soweto, een township in de handelsmetropool Johannesburg, waar in 1976 het massale verzet tegen de blanke overheerser de kop opstak.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn