NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Harry


Basklarinettist Harry Sparnaay is niet meer, maar zijn nalatenschap zal nog lang doorklinken
Gisteren, 17:24 Volkskrant
Op 10 april 1972 blies Harry Sparnaay zichzelf de muziekgeschiedenis in, door in de Rotterdamse Doelen de eerste prijs te behalen in het Gaudeamus Vertolkersconcours. Hij zette daarmee niet alleen zichzelf, maar ook zijn instrument, de basklarinet, op de kaart. Een van de stukken die hij toen speelde was 'Atem' van Mauricio Kagel, waarbij de muzikant op het laatst voor dood op het podium ligt. Maa


William en Harry dollen met robot op rode loper 'Star Wars'-film
Gisteren, 15:00 Gazet v. Antwerpen
Prins William en prins Harry kozen ervoor om van de premiŤre van de nieuwste 'Star Wars'-film 'The Last Jedi' een avondje uit onder broers te maken. De twee werden verwacht op de rode loper aan de Royal Albert Hall in Londen. Daar werden ze begroet door een hele reeks stormtroopers, maar ook door de droid BB-8 die kwam aangerold toen ze hun intrede maakten. Voor de aanvang van de film maakten ze bovendien nog kennis met de cast. Noch Kate Middleton, noch Meghan Markle viel ergens te bespeuren. Zouden hun geliefden dan geen fan zijn van 'Star Wars'?


Gamestudio brengt volgend jaar mobiele Harry Potter-rpg uit
Dinsdag, 19:18 Tweakers
De Amerikaanse gamestudio Jam City brengt volgend jaar Harry Potter: Hogwarts Mystery uit. Het is de tweede aangekondigde game onder Harry Potter-licentie. Niantic werkt ook aan een mobiel spel met de tovenaarsleerling.


Prins William en prins Harry kondigen een blijvende herinnering aan hun mama aan
Zondag, 11:03 Gazet v. Antwerpen
Prinses Diana kwam twintig jaar geleden om het leven bij een zware autocrash in Parijs en dat werd het hele jaar door op alle mogelijke manieren herdacht. Prins William en prins Harry willen het jaar graag mooi afsluiten met een blijvende herinnering aan hun mama: een herdenkingsbeeld.


Waarom het tussen prins Harry en Meghan geen liefde op het eerste gezicht kon zijn
6 December, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Toen de Britse prins Harry zijn verloving met actrice Meghan Markle aankondigde, zei hij dat hij meteen wist dat ze zijn ?ware? was. Romantisch, maar de zogenaamde coup de foudre is een verzinsel. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Groningen, verschenen in het vakblad Personal Relationships.
Inwoners Lillo: ?Al onze hoop ligt nu bij Harry Potter?
4 December, 11:18 Gazet v. Antwerpen

Sinds de Pokťmon-jagers verdwenen zijn, blijft het stil in Lillo. Mistroostig zelfs, vindt de burgemeester. ?Maar de toekomst oogt stralend.?
Huwelijk Harry en Meghan mogelijk flinke economische prikkel
4 December, 10:06 NOS nieuws

Het huwelijk van de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle is mogelijk een flinke opsteker voor de Britse economie. Deskundigen van het consultancybureau Brand Finance verwachten dat de extra inkomsten een half miljard pond (bijna 570 miljoen euro) kunnen bedragen.

De Britse horeca, de toeristische sector en bedrijven die memorabilia op de markt brengen, profiteren mogelijk van de hogere omzetten. Daarnaast verwacht het bedrijf dat veel mensen spullen zullen kopen die Markle ook heeft. Britse media noemen de snelle verkoop van kleding en tassen waarmee Markle in het openbaar is gezien het 'Meghan Effect'.

Een vergelijkbaar 'Kate Effect', vernoemd naar Kate Middleton die in 2011 met prins William trouwde, levert jaarlijks zo'n 200 miljoen pond op, volgens Brand Finance. Het diamanten regeringsjubileum in 2012 van koningin Elizabeth gaf een prikkel van zo'n 390 miljoen pond.

Vrije dag

Het bureau denkt ook dat het zwakkere pond het Verenigd Koninkrijk volgend jaar aantrekkelijk maakt voor toeristen uit Europa en de VS. Omdat Markle ook in Canada en de VS een bekende naam is, verwacht Brand Finance dat er ook daar veel belangstelling zal zijn voor het huwelijk.

Toen prins William en Kate trouwden, werd ook voorspeld dat de economie een stimulans zou krijgen, maar dat viel tegen. Dat huwelijk was meteen ook een nationale feestdag en veel Britten namen ook de dagen rond het huwelijk vrij. Dat had een negatief effect op de productie in het land. Of de Britten bij dit huwelijk ook een vrije dag krijgen, is niet duidelijk.

De Londense burgemeester Sadiq Khan pleit voor een nationale feestdag. Hoewel de kosten van zo'n feestdag op nationaal niveau over het algemeen hoog zijn, verwacht hij dat Londen veel profijt heeft van het toerisme in de stad.
Heeft de film 'Love Actually' het liefdesverhaal van prins Harry en Meghan voorspeld?
4 December, 09:30 Gazet v. Antwerpen
Herinner je je de Britse kerstfilm 'Love Actually' uit 2003 en meer bepaald de verhaallijn van de kleine Sam die verliefd wordt op de al even jonge Joanna? Volgens heel wat mensen op Twitter heeft dat verhaal bijzonder veel weg van dat van prins Harry en zijn verloving met Meghan Markle. Zie jij de gelijkenissen?


Goed nieuws: zwangere vrouw gered uit file en Harry en Meghan verloofd
2 December, 10:36 NOS nieuws

Het leek er donderdag even op dat een vrouw in haar auto op de snelweg moest bevallen. Ze stond samen met haar partner vast in een kilometerslange file, op weg naar het ziekenhuis. Totdat de hulpdiensten het koppel wisten te bevrijden.

Het stel werd met een ambulance opgepikt en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gereden. Een ander team bracht de auto van het koppel met een sleepwagen naar de parkeerplaats.

Voor roaltyfans begon de week goed. De Britse prins Harry is verloofd met Meghan Markle. De twee stappen in mei in het huwelijksbootje. Dat zal gebeuren in de St. George's Chapel in Windsor. De precieze datum is nog niet bekend.

In een interview met de BBC vertelden ze over Harry's aanzoek. "Het was zo lief en romantisch", zuchtte de aanstaande prinses. "Hij maakte een knieval en ik liet hem amper uitpraten: mag ik nu ja zeggen?" Daarna schoof de prins de ring om haar vinger. "Het was een heel mooi moment", zei Harry.

Jonge boeren kunnen een steuntje in de rug verwachten. Minister Schouten van Landbouw stopt 75 miljoen euro in een speciaal fonds voor jongeren die een boerderij willen beginnen. Het geld is ook bedoeld voor duurzame innovatie.

Komende jaren gaan er veel agrariŽrs met pensioen. Voor startende boeren is het financieel lastig een bedrijf over te nemen of zelf te beginnen. Ze moeten in de meeste gevallen fors investeren in stallen, grond, vee en machines.

"Per boer levert dit bedrag misschien drie kratten bier op", zegt varkensboer Martin Thus over het fonds. "Maar het is belangrijk dat we het onderwerp bespreekbaar maken."

Wetenschappers zijn in hun nopjes met de De Europese milieusatelliet Tropomi. Die werkt veel beter dan vooraf gehoopt. "We hadden verwacht dat pas na een half jaar of een jaar de eerste goede beelden zouden binnenkomen. Maar we zien nu al beelden van ongekende kwaliteit." Het doel van de metingen is luchtvervuiling in kaart brengen om dit probleem zo efficiŽnt mogelijk te bestrijden.

Meer goed nieuws...

Het is voor een kleine groep, maar de inwoners van Oud-Beijerland zullen er blij mee zijn. Alle 10.000 huishoudens krijgen honderd euro van de gemeente. De reden: een flink begrotingsoverschot in 2016. Inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente hoeven volgend jaar ook geen rioolheffing te betalen en de onroerendezaakbelasting wordt met twee procent verlaagd.

En met ingang van het nieuwe jaar moet minimaal 80 procent van de postbezorgers een arbeidscontract hebben. Daar was in 2011 al een afspraak over gemaakt, maar een ingangsdatum ontbrak nog.

Fan wordt grensrechter

De 45-jarige amateurscheidsrechter Luc Bosmans beleefde woensdag de avond van zijn leven. Hij mocht onverwachts tijdens het bekerduel tussen KV Mechelen en Genk als grensrechter aan de bak.

"Is er een scheidsrechter aanwezig in het stadion? Dit is een serieuze vraag", schalde door de stadionspeakers. Zowel de scheids- als een grensrechter was geblesseerd geraakt.

Er bleek inderdaad een supporter aanwezig met een officiŽle licentie. En zo werd de Luc de held van de avond. "Ik vond het mijn plicht om mijn diensten aan te bieden", zei Bosmans na afloop. Hij kan de ervaring afstrepen van zijn bucket list.
Prins Harry en verloofde Meghan Markle door honderden fans begroet op eerste officiŽle werkbezoek

Prins Harry en Meghan Markle stonden maandag nog te stalen voor de camera?s toen ze hun verloving aankondigden, vrijdag begonnen ze aan hun eerste officiŽle werkbezoek in Groot-BrittanniŽ. Het koppel is momenteel op bezoek in Nottingham, waar ze voor World Aids Day enkele plekken zullen bezoeken. Maar er is uiteraard ook tijd om fans te begroeten en gelukwensen te ontvangen van de Britse bevolking.
'Ook als natuurbeweging mag je weleens je tanden laten zien'
1 December, 02:48 Volkskrant
Aflevering 126: alle maatregelen om de natuur te herstellen zijn zinloos als het mestprobleem niet wordt aangepakt. Met Eric van der Bilt sta ik nog altijd op een houten bruggetje over het Schipborgse Diep, voor en achter ons meandert de beek door het landschap. 'Hier zie je een glimp van hoe mooi de wereld kan zijn', zegt Van der Bilt, oud-directeur van het Drentse Landschap. 'Maar ja, de oevers


De Britten zelf bleven het nuchterst onder het huwelijk van Harry en Meghan
30 November, 02:12 Volkskrant
Harry en Meghan stappen in het huwelijksbootje en voor wie weer van boord wil is er Imca Marina. Imca Marina heeft een nieuwe niche ontdekt binnen de huwelijksmarkt, die haar als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand werk verschaft: de scheidingsmarkt. Zij biedt, meldt het AD, ceremonieŽn aan voor mensen die gaan scheiden, ook wel breukbijeenkomsten genoemd. Bij zo'n breukbijeenkomst roe


Britse prins Harry trouwt in mei in Windsor Castle
28 November, 17:06 NOS nieuws

De Britse prins Harry trouwt in mei in Windsor Castle met de Amerikaanse Meghan Markle. Het huwelijk wordt voltrokken in de St. George's Chapel in Windsor. Kensington Palace heeft dat namens prins Charles bekendgemaakt. De precieze trouwdatum is nog onbekend.

Gisteren werd de verloving van het stel aangekondigd, waarna Harry en Meghan geÔnterviewd werden voor de BBC. Ze kennen elkaar anderhalf jaar.

Windsor Castle, ten westen van Londen, is een van de paleizen van koningin Elizabeth. Harry is de vijfde in de lijn van de troonopvolging in het Verenigd Koninkrijk.

Meghan Markle zal voor het huwelijk toetreden tot de Anglicaanse kerk en ze zal gedoopt worden. Het is haar bedoeling om de Britse nationaliteit te verkrijgen.

Een woordvoerder van Kensington Palace zei dat gekozen is voor Windsor omdat een speciale plaats is voor Harry.
Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle tonen zich aan de pers
28 November, 09:36 Skynet Buitenland
Een paar uur nadat hun verloving was bekendgemaakt, hebben de Britse prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) zich vandaag in Londen aan de pers getoond.


Trouwt Harry eigenlijk niet een klein beetje met Pippa?
28 November, 09:18 Gazet v. Antwerpen

Wel kijk eens aan: Meghan zou voor ongeoefende ogen zomaar verward kunnen worden met de twee jaar oudere Pippa, zus van Kate Middleton, met wie Harry?s grote broer William is getrouwd. Beiden delen via een passie voor fitness overigens meer dan fysieke gelijkenissen.
Engeland is blij voor prins Harry, 'zolang er maar een vrije dag komt'
28 November, 07:30 NOS nieuws

Wanneer het huwelijk van prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle precies plaatsvindt is nog niet duidelijk, maar veel Britten zijn blij met het vooruitzicht van een feest in de lente. Er worden al plannen gesmeed voor de grote dag.

"Wij doen waarschijnlijk een thee-feestje of we gaan naar de pub", zegt een vrouw aan de bar van The Market Porter, een kroeg bij London Bridge. "Ik houd erg van koninklijke huwelijken, en het is erg goed voor het land denk ik." De vrouw naast haar is al even enthousiast: "Ik kan niet wachten om te zien wat voor soort trouwerij ze zullen hebben, en wat voor kinderen ze krijgen natuurlijk. Ik ga het allemaal op tv volgen."

In de tuin van Weatsheaf, de kroeg ernaast, zit een twintiger te vernikkelen in de kou. Ook zij is blij. "Ik ga waarschijnlijk naar Buckingham Palace en dan enorm veel drinken", lacht ze. "Typisch Brits."

Het verlovingsnieuws is een welkome afwisseling na maanden van moeizame brexit-onderhandelingen, politieke onzekerheid en tegenvallende economische cijfers. "Dit is weer eens een positief verhaal. Het is goed voor het moreel", zegt een meisje binnen in Weatsheaf. "Er hangt een beetje een sombere stemming in Engeland de laatste tijd. Of tenminste, in Londen", vindt ze. "Dat komt door de brexit. Maar ik denk dat dit huwelijk goed is voor de sfeer hier, en voor het hele land."

De vraag is alleen: krijgen ze de kans wel om het feest uitgebreid te vieren? Het houdt de gemoederen op sociale media in ieder geval bezig. Veel Britten hopen op een extra 'bank holiday', een betaalde vrije dag, net als toen William met Kate trouwde.

Maar volgens Downing Street zijn er geen plannen in die richting. "Serieus?", zegt de vrouw in de kroegtuin. "Ik verwachtte toch wel een dag vrij. Ik vind dit wel teleurstellend, en ook gÍnant." De vrouwen aan de bar van The Market Porter geven ze de hoop nog niet op. "Alsjeblieft! Geef ons een vrije dag! Misschien ga ik dan wel naar Londen om het hele spektakel bij te wonen."

Een zestiger in de hoek van de kroeg bekijkt het iets nuchterder. "Ik vier het met een pint. Cheers, op Harry. Verder zie ik het wel", zegt hij vanachter zijn Guinness. De man vindt sowieso dat Harry en Meghan een beetje hard van stapel lopen. "Ik ben verrast, ze zijn nog niet zo lang bij elkaar als eigenlijk zou moeten. Maar ik vind hem een geweldige vent, haar ken ik trouwens totaal niet. Ik hoop dat hun huwelijk standhoudt, dat is niet altijd zo bij ons koninklijk huis."

Aan de bar verheugt iemand zich al op de traditionele huwelijksmemorabilia. "We krijgen nieuwe postzegels, mokken, andere aandenkens. En dan de festiviteiten: ik vind alles aan het koninklijk huwelijk leuk."

Maar voor de koningshuisgezinde Britten is het te hopen dat het stel ůf in het weekend trouwt, ůf dat de regering van Theresa May toch een vrije dag besluit in te stellen. Want anders wordt het wel een beetje behelpen, met dat feestje.
Een bekende actrice, Amerikaans en gescheiden: dit is Prins Harry's verloofde
27 November, 20:18 Volkskrant
Ze is een bekende actrice, een Amerikaanse, gescheiden en van Afro-Amerikaanse afkomst. Met Meghan Markle, de toekomstige vrouw van de Britse prins Harry, krijgen de Windsors nieuwe glamour in het koninklijk huis. Het huwelijk zal in het voorjaar plaatsvinden, mogelijk in de kathedraal St Paul's, met Elton John achter de vleugel. De koningin, die toestemming moest verlenen, is naar verluidt zeer b


Harry's verloofde iets meer prinses dan Kate
27 November, 17:18 NOS nieuws

Details over hun huwelijk zijn er nog nauwelijks, maar een ding is zeker: als Meghan Markle prins Harry komende lente het ja-woord geeft mag ze de titel prinses voeren. Maar prinses Meghan wordt ze niet.

Alleen vrouwen van koninklijke bloede mogen in Groot-BrittanniŽ "prinses" voor hun naam zetten. Dat geldt dus bijvoorbeeld voor Elizabeths dochter Anne, die als oudste dochter van de monarch zelfs Princess Royal wordt genoemd. Ook de dochters van Elizabeths zoon Andrew, Beatrice en Eugenie, zijn prinses, evenals haar enige achterkleindochter Charlotte.

Echtgenotes van prinsen mogen op basis van het hoffelijkheidsbeginsel de titel van hun man voeren. Dat betekent dat Meghan officieel "Her Royal Highness, Princess Henry of Wales" genoemd wordt (inclusief Harry's doopnaam dus - Henry). Een beetje prinses dus.

Harry en Meghan lieten zich vanmiddag kort zien bij Kensington Palace:

Haar titel lijkt daarmee op de overleden moeder van Harry, Diana. Door haar huwelijk met de kroonprins werd zij "Her Royal Highness The Princess of Wales". Na haar scheiding van Charles werd dat iets aangepast naar "Diana, Princess of Wales".

Kate of Catherine?

De kans is groot dat de pers ook na haar huwelijk Markle gewoon Meghan blijft noemen. Dat gebeurde ook met haar toekomstige schoonzus. Kate Middleton werd door haar huwelijk met prins William officieel "Catherine, Duchess of Cambridge", maar Kate blijft populair.

Dat Kate de titel hertogin gebruikt in plaats van prinses komt doordat Elizabeth bij hun huwelijk William die adellijke titel toekende. Zij gebruiken liever die onderscheiding, al mag "His Royal Highness The Prince of Wales" officieel nog altijd. Kate kan zich er in ieder geval op verheugen dat ze uiteindelijk de titel koningin zal dragen, als William de troon bestijgt.

Mocht ook Harry bij zijn huwelijk een titel krijgen toegekend van zijn oma, dan kan het zijn dat hij die nieuwe aanspreekvorm zal voeren.

Katholiek, Amerikaans en gescheiden

Overigens had Harry een groter probleem dan de titel van zijn vrouw gehad als er in 2015 geen hervormingen in de troonopvolging waren doorgevoerd. Tot dat jaar werd een troonopvolger namelijk uit de lijn geschrapt als hij trouwde met een rooms-katholiek, zoals Markle. In de 300 jaar oude wet die de opvolging regelde, was dat expliciet verboden. Overigens moet de troonopvolger nog wel altijd anglicaans zijn, de vorst is immers hoofd van die kerk.

De herziening regelde ook dat mannen en vrouwen evenveel aanspraak hebben op de troon: tot dan toe kregen later geboren zoons voorrang op oudere dochters. Prinses Anne moet daarom haar jongere broers ťn hun kinderen voor zich dulden en staat pas op plaats twaalf.

Harry heeft het in ieder geval makkelijker dan koning Edward VIII in 1936. Nu hoor je niemand over het feit dat Markle een gescheiden Amerikaanse is, maar dat kostte Edward kostte destijds zijn troon. Omdat de Anglicaanse Kerk scheiden toen nog verbood, kon hij niet trouwen en aanblijven als koning.

Nadat hij troonsafstand had gedaan voor Wallis Simpson, bepaalde zijn broer bovendien dat zij nooit "Royal Highness" mocht voeren; zij moest het doen met "Her Grace The Duchess of Windsor".
Prins Harry, de meest begeerde vrijgezel ter wereld, gaat trouwen met actrice Meghan Markle
27 November, 15:30 Volkskrant
Prins Harry gaat trouwen met Meghan Markle. Dat heeft kroonprins Charles, de vader van de bruidegom, maandag bekendgemaakt. Een verrassing is het nieuws niet. De nummer vijf in de lijn van troonopvolging gaat al twee jaar uit met de Amerikaanse actrice, die bekend is geworden door haar rol als Rachel in de advocatenserie Suits. Een paar dagen geleden waren de bruiloftsgeruchten toegenomen nadat be


Prins Harry: van controversieel partybeest tot geŽngageerde bruidegom
27 November, 14:54 Gazet v. Antwerpen

De rebelse reputatie en de negatieve krantenkoppen zijn verleden tijd. De Britse prins Harry (33) start zijn nieuwe leven. De jongeman komt van ver na enkele wilde uitschuivers, maar nu komt hij over als een sociaal geŽngageerd en solide lid van de koninklijke familie. Straks zal de vroeger meest begeerde vrijgezel in het huwelijksbootje stappen met de ?Suits?-actrice Meghan Markle. Dat heeft het Britse koningshuis maandag bevestigd.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be