NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Handen

2News.be / Trefwoorden / Handen

'May heeft met veiligheid troefkaart in handen bij brexitgesprekken'
Vandaag, 09:00 NOS nieuws

De Britse regering wil met een serie toespraken het initiatief weer naar zich toetrekken in de brexit-onderhandelingen. Daarna is het aan premier Theresa May om haar kaarten op tafel te leggen over wat voor soort brexit de Britten nu eigenlijk willen.

Gisteren sprak May de Veiligheidsconferentie in MŁnchen toe. Met veel hoogwaardigheidsbekleders en veiligheidsexperts in de zaal liet ze blijken dat ze ook na de brexit op veiligheidsgebied wil samenwerken met de EU. Met name de terreurdreiging blijft immers een grensoverschrijdend probleem waarin samenwerking cruciaal is, zei ze.

May wil bijvoorbeeld graag deel blijven uitmaken van Europol en het Europees aanhoudings- of arrestatiebevel (EAB). Verder wil ze ook inlichtingen blijven delen met andere veiligheidsdiensten van EU-landen. Het probleem is alleen dat al deze onderdelen onder toezicht staan van het Europese Hof van Justitie. En dat is nou net waar veel brexit-aanhangers in de Conservatieve partij van af willen. Zij zien elke vorm van toezicht van een EU-instituut als onbespreekbaar.

Troefkaart

Tegelijkertijd is dat voor de Brusselse hoofdonderhandelaar Michel Barnier ook geen optie. Hij zei al eerder dat de logische consequentie van brexit is dat de Britten ook geen onderdeel meer kunnen uitmaken van Europol. Barnier zal daarom geen zin hebben om te onderhandelen over een apart akkoord op veiligheidsgebied.

Maar May weet dat juist veiligheid een van haar troefkaarten is. De Britten hebben binnen de NAVO het op ťťn na grootste defensiebudget en ook de Britse inlichtingendiensten staan hoog aangeschreven. May hoopt daarom dat een veiligheidsovereenkomst haar speelruimte geeft om ook een goede handelsdeal voor elkaar te krijgen.

Voorstanders blij

"We moeten pragmatisch zijn en flexibel", zegt May. "We kunnen niet de veiligheid van onze burgers riskeren uit ideologisch gedreven motieven." En daarbij is wat haar betreft een beperkte rol van het Europese Hof van Justitie op veiligheidsgebied zeker bespreekbaar.

Voorstanders van een zachte brexit zijn daarom blij met May's verhaal in MŁnchen. Ze had immers tot nu toe elke vorm van toezicht van het Europese Hof uitgesloten. "Haar rode lijnen beginnen wat roze te worden", waarschuwde Tom Newton Dunn, politiek verslaggever van The Sun op Twitter.

Labour-prominent Yvette Cooper hoopt dat de premier hieraan vasthoudt. "Dat kan bepalend zijn in het bereiken van een uiteindelijk akkoord."

Boris Johnson had het eerder in de week in zijn speech over hoop en geen grond voor angst. Verder spreken nog onder anderen brexit-onderhandelaar David Davis en minister van Handel Liam Fox. Aan het eind van de zes speechen trekt het kabinet zich terug op de hei en dan komt er een helder brexit-standpunt. Tenminste, dat is het voornemen.
Heist geeft voorsprong twee keer uit handen
Vandaag, 09:00 Gazet v. Antwerpen
Heist is er niet in geslaagd in Oudenaarde met de drie punten te gaan lopen. Ondanks een dubbele voorsprong. Maar de 0-2 en 2-3 konden niet worden vastgehouden. Een gelijkspel met een zuur randje.


Politie heeft handen vol met fietsdieven van 14 en 15 jaar
Gisteren, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Enkele fietsendieven hebben het vrijdag bont gemaakt in Borgerhout. De politie kon uiteindelijk twee dieven, van amper 14 en 15 jaar, ťn een gestolen fiets onderscheppen.
Pearson (OHL) met de handen in het haar; Beerschot Wilrijk mťt Okotie maar zonder Messoudi
Gisteren, 08:06 Skynet
Als Cercle Brugge verliest van Union SG, dan behoudt OH Leuven nog een waterkans op de tweede periode. De Leuvenaars moeten dan wel een enorme achterstand goedmaken op het doelsaldo en hebben sowieso dus hun goalgetters in topvorm nodig. Maar dat blijkt een probleem te zijn...


Restaurant Bozar in handen van sterrenchef Torosyan
Donderdag, 16:12 De Tijd
16:08 Karen Torosyan neemt de brasserie in het Paleis voor Schone Kunsten over van David Martin.


Pro League voert sensibiliseringscampagne tegen darmkanker

De komende twee speeldagen in de Jupiler Pro League (1A) en de Proximus League (1B) zullen de profclubs in samenwerking met de vzw Stop Darmkanker wijzen op het belang van screening en preventie van darmkanker. Dat laat de Pro League donderdag weten.
President Zuma en de Gupta-broers: vier handen op een buik
Woensdag, 17:24 NOS nieuws

De Zupta's, zo worden ze in Zuid-Afrika ook wel genoemd. Omdat ze president Jacob Zuma volledig in hun zak zouden hebben. Ajay, Atul en Rajesh Gupta. In 1993 verhuisden ze van India naar Zuid-Afrika. Al snel bouwden ze een enorm zakenimperium op, met belangen in meer dan veertig bedrijven. Van mijnbouw tot luchtvaart. Ook zijn ze eigenaar van een krant en zelfs een televisiestation.

De drie zakenbroers raakten bevriend met president Zuma. Ook in deze vriendschap werd veel geÔnvesteerd. Opvallend vaak werden ze in Zuma's aanwezigheid gezien. Bij een Gupta-bruiloft mochten de gasten landen op een militaire luchtmachtbasis en kregen ze politiebegeleiding. Een zoon, dochter en een van de vrouwen van Zuma werken bij een van de Gupta-bedrijven.

Met de groeiende vriendschap vergrootte ook de politieke invloed. In 2016 biechtte de voormalige staatssecretaris van FinanciŽn op dat hij op het kantoor van de Gupta's was geroepen. Daar kreeg hij geld en een baan aangeboden. Dat ging om de baan van zijn baas, de minister van FinanciŽn, die kort daarvoor door Zuma was ontslagen.

Ook was er een rapport van de Zuid-Afrikaanse parlementaire ombudsman. Hierin werden de Gupta's beschuldigd van samenwerking met Zuma om overheidscontracten binnen te halen. Gelekte e-mails zouden ook aantonen dat ze smeergeld betaalden.

De kritiek onder de bevolking op de invloed van de Gupta-broers werd de afgelopen jaren steeds sterker. Net als de kritiek op president Zuma. Nu het aftreden van de president een kwestie van tijd is, verdwijnt ook de macht van de Gupta's.
De kans is groot dat romantici vandaag een bosje gif in de handen van hun Valentijn drukken
Dinsdag, 21:00 Volkskrant
Bij een onlangs verrichte steekproef op bossen snijbloemen trof Greenpeace 43 soorten gif aan, waaronder verboden bestrijdingsmiddelen. 'Dat wekt de indruk dat in Nederland foute telers actief zijn.' Het is lief bedoeld, maar de kans is groot dat romantici vandaag op Valentijnsdag een bosje gif in de handen van hun geliefde drukken. Rozen met sporen van spiroxamine, gerbera's met chlorantranilipro


De desserts en bakproducten van Unilever vanaf nu in handen van Dr. Oetker
10 Februari, 00:00 Volkskrant
Of de boodschap als een bom is ingeslagen is niet bekend, maar bij het Franse bedrijf Alsa weten ze het nu: desserts en bakproducten rekent Unilever niet langer tot de kernactiviteiten. Dus gaat de onderneming iets ten zuiden van Nancy van Brits-Nederlandse handen over in Duitse. Wat de nieuwe eigenaar, Dr. Oetker, voor Alsa betaalt, wordt niet gemeld. De ondernemingsraad en de mededingingsautorit


?Drie minuten in een droger van een openbaar toilet en dit zit er op je handen?
8 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Een Facebook-post van een petrischaaltje vol schimmel die al meer dan een half miljoen keer gedeeld werd, doet mensen overal ter wereld twijfelen aan hoe hygiŽnisch de drogers zijn die je in openbare toiletten vaak vindt.
Oostende in handen van sigarenfamilie?
8 Februari, 09:18 Skynet
Marc Coucke stal de show op de uitreiking van de Gouden Schoen. KV Oostende is verkocht, maar hij wou nog niet verklappen aan wie.


Indoor Red Lions spelen 3-3 gelijk tegen Iran op WK en houden hun lot in eigen handen
8 Februari, 00:36 Gazet v. Antwerpen

De Indoor Red Lions (FIH 16) hebben woensdagavond in Berlijn in hun tweede groepswedstrijd op het WK hockey indoor 3-3 gelijkgespeeld tegen Iran. Met ťťn punt op zes blijven de Lions hun lot in eigen handen houden, met het oog op de kwartfinales. Donderdag spelen de Belgen tegen Rusland (om 14u30) en Zwitserland (om 20u40). Vrijdag wacht een confrontatie met Zuid-Afrika (9u45)
Tweede Kamer: uraniumverrijker Urenco mag niet in buitenlandse handen vallen
6 Februari, 22:12 Volkskrant
De Tweede Kamer wil koste wat het kost voorkomen dat uraniumverrijker Urenco in buitenlandse handen valt. Daarom mag het kabinet het staatsbelang van circa 30 procent in het Almelose bedrijf 'nu onder geen enkele voorwaarde' verkopen. De Kamer nam dinsdag een CDA-motie van die strekking aan. Dit naar aanleiding van recente Japanse mediaberichten dat de Japanse regering interesse zou hebben in Uren


Paul Gheysens lonkt naar KV Kortrijk

Antwerpbaas Paul Gheysens heeft na de mislukte overname van Anderlecht alweer een nieuwe club op het oog: KV Kortrijk. Althans, zo wil het de geruchtenmolen, want de club wenst niet te reageren.
Hulpdiensten hebben handen vol met ontsnapte emoe

De Mechelse brandweer en politie werden zondag opgeroepen voor een vreemd voorval. In de Diepestraat in Hombeek was een emoe gesignaleerd.
De Grote Test: operatie schone handen: welke handzeep scoort het best?
4 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

In het toilet, de keuken en de badkamer: naast elke kraan in huis is er wel plaats voor een flacon handzeep. Een testpanel van drie vriendinnen schuimde de palmen rijkelijk in, rook aan de parfums en merkte bijna altijd het verschil op tussen budget en luxe. Maar duurder is daarom niet beter. Dat stelt dermatoloog Thomas Maselis vast na een blik op de ingrediŽntenlijst.
Fiscaal genaderecht niet langer in handen van minister
3 Februari, 09:18 Skynet
De minister van FinanciŽn zal binnenkort niet meer het recht hebben om fiscale boetes kwijt te schelden. Het zogenaamde genaderecht, dat al bestaat sinds 1831, verhuist naar de fiscale bemiddelingsdienst. Een voorstel van Open Vld-kamerleden Carina Van Cauter en Luk Van Biesen daarover is deze week in de Kamercommissie FinanciŽn aangenomen.


Systemat valt in Franse handen
2 Februari, 10:48 De Tijd
10:14 De Belgische IT-dienstverlener Systemat wordt overgenomen door het Franse concern SPIE.


Dr Pepper slaat handen in elkaar met Douwe Egberts
29 Januari, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De Duitse miljardairsfamilie Reimann doet aan uitbreiding in de VS. De Amerikaanse koffiedochter Keurig Green Mountain gaat hiervoor fuseren met frisdrankbedrijf Dr Pepper Snapple. Dat is bekend van drankjes als Dr Pepper, 7Up, Schweppes, Sunkist en Canada Dry.
Machelen wil Uplace uit handen nemen van Vlaanderen
24 Januari, 01:30 Skynet Economie
Machelen wil zelf zorgen voor een doorstart van het Uplace-project. De gemeente vraagt de Vlaamse regering de bevoegdheid om een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken te delegeren. Dat antwoordde Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) vandaag in het parlement op vragen van Chris Janssens (Vlaams Belang) en BjŲrn Rzoska (Groen).

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be