NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesHanden

2News.be / Trefwoorden / Handen

Adobe wil webwinkelbedrijf Magento overnemen voor 1,7 miljard dollar
Dinsdag, 07:54 Tweakers
Adobe wil webwinkelplatform Magento overnemen voor 1,68 miljard dollar. Adobe gaat het platform integreren in zijn Experience Cloud, zo laat het bedrijf weten. De overname moet voor het najaar klaar zijn.


Timmy Simons krijgt allerlaatste applauswissel en wordt na de match op handen gedragen
20 Mei, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Timmy Simons heeft zijn laatste professionele voetbalmatch op het hoogste niveau gespeeld. De middenvelder mocht tegen AA Gent in de basis starten en kreeg vijf minuten voor het einde een indrukwekkende applausvervanging waarin de fans hem bedankten met speciale affiches. Na de match kreeg hij nog een trofee van Club-iconen Raoul Lambert en Jan Ceulemans en werd hij door zijn ploegmaats nog de lucht ingegooid.
Brusselse volksclub Union komt vandaag in Engelse handen
18 Mei, 10:48 Gazet v. Antwerpen

De overname van 1B-club Union wordt in principe vandaag afgehandeld. In Brussel is er een grote vergadering gepland met de huidige aandeelhouders en de gemeente. De Britse gokgigant Tony Bloom die ook Premier League-club Brighton bezit wordt de nieuwe hoofdaandeelhouder en eigenaar.
Grootschalige samenwerking tijdens driedaagse rampenoefening: hulpverleners redden slachtoffers uit handen van ?terroristen?
18 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse haven was de voorbije drie dagen het decor voor een grote rampenoefening. 23 verschillende diensten en meer dan tweehonderd mensen werkten samen om de slachtoffers van een ?door terroristen gekaapt? schip te redden.
Cardoen komt in Franse handen
15 Mei, 13:48 De Tijd
13:42 De bekende Antwerpse groep Cardoen, die 13 autosupermarkten in ons land uitbaat, komt in Franse handen. De overnemer is Aramisauto.com.


77 procent van de gamingmarkt in handen van 25 bedrijven
14 Mei, 08:42 Emerce
77 procent van de totale gamingomzet van 121,7 miljard dollar gaat naar slechts 25 bedrijven. Dat concludeert het Nederlandse Newzoo in een nieuwe studie.


Antwerpse politie heeft opnieuw handen vol met trouwstoeten
12 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse politie heeft vandaag opnieuw de handen vol gehad met een aantal trouwstoeten, waarbij deelnemers met dure wagens het verkeer hinderden. Op het Antwerpse Zuid kwam het bijna tot een handgemeen met een aantal bezoekers van de terrassen, die opmerkingen hadden gemaakt over het gedrag van de feestgangers.
Axel Witsel en Tianjin Quanjian geven zege uit handen

Tianjin Quanjian, de ploeg van Axel Witsel, is er zaterdag op de tiende speeldag in de Chinese Super League niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Shandong Luneng, de tweede in de stand. Het werd 1-1. Tianjin slikte in de slotminuten de gelijkmaker.
Handen schudden in een 'Koreaans grensdorp', net als Moon en Kim
9 Mei, 12:30 NOS nieuws

Een filmset in Zuid-Korea ziet de afgelopen twee weken een flinke stijging in het aantal bezoekers. De set is een replica van het het verlaten dorp Panmunjeom in de gedemilitariseerde zone. Dat is ook de reden dat het opeens een trekpleister is geworden.

De historische handdruk eind april van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn Zuid-Koreaanse evenknie Moon Jae-vond plaats in Panmunjeom. En veel Zuid-Koreanen willen die handdruk nadoen:

De filmset, die op een uur rijden ligt van de echte grens, werd in 2010 gebouwd voor de film Joint Security Area.

Na de handdruk twee weken geleden spraken de twee leiders met elkaar op Zuid-Koreaans grondgebied. Sinds het einde van de Koreaanse oorlog (1950-1953) had nog nooit een Noord-Koreaanse leider een stap gezet ten zuiden van de militaire grens.
'Belgische investeerders willen HEMA kopen, deal bijna rond'

Na een zoektocht van meer dan een half jaar lijkt er een nieuwe koper te zijn gevonden voor winkelconcern HEMA. Volgens De Telegraaf en het FD wil de Belgische investeringsmaatschappij Core Equity het bedrijf kopen en zijn de onderhandelingen bijna afgerond.

HEMA is nu in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. Die kocht het bedrijf in 2007 voor 1,3 miljard euro. Het is gebruikelijk dat een investeringsmaatschappij een dergelijke investering na een paar jaar weer van de hand doet, maar de Britten zitten nu al ruim 10 jaar in HEMA. Twee eerdere verkooppogingen, in 2011 en 2014, mislukten.

De zoektocht naar een koper wilde niet echt vlotten. HEMA leidde de afgelopen jaren vooral verlies. In elf jaar tijd was er twee keer winst.

Lange termijn

Volgens het FD willen de Belgen circa 1 miljard euro betalen om HEMA, inclusief de schulden, over te nemen. Core Equity is een nieuwe investeringsmaatschappij die zegt niet op snelle winst uit te zijn. Bedrijven worden aangekocht voor een periode van tien jaar of langer voor ze weer worden doorverkocht.

HEMA geeft geen commentaar op het nieuws en zei eerder deze zomer met een update te komen over de verkoop.
Hestival en Heist Loopt & Zingt slaan handen opnieuw in elkaar
8 Mei, 03:30 Gazet v. Antwerpen

De organisatoren van Hestival en van Heist Loopt & Zingt werken weer samen na het succesvolle verloop van vorig jaar. Met hun zomerse affiches willen ze op 25 en 26 augustus opnieuw een ­heuse mensenmassa mobiliseren.
AH-supermarkten Curaçao in andere handen
6 Mei, 20:54 NOS nieuws

Albert Heijn-franchisenemer Gerard van den Tweel (73) verkoopt zijn supermarkten op Curaçao, Bonaire en Aruba. De nieuwe eigenaar is de Jamaicaanse supermarktbaas Gassan Azan, die een meerderheidsaandeel in de Van den Tweel-groep heeft gekocht.

Met de verkoop van vijf filialen gaat een stukje Nederland in de tropen over in Jamaicaanse handen. Wie op de eilanden een winkel van Van den Tweel binnenstapt en de warmte vergeet, heeft het idee dat hij een Nederlandse Albert Heijn betreedt; een groot deel van het assortiment is hetzelfde en ook de winkelaankleding is bijna identiek.

Vanwege zijn leeftijd heeft Van den Tweel zijn aandelen van de hand gedaan. "Ik ben 73 en dan moet je langzamerhand nadenken over hoe het verder moet. Mijn kinderen die in mijn winkels in Nederland werken, voelen er niet voor om op de Caribische eilanden aan de slag te gaan."

AH-vlaggen Volgens de supermarktbaas uit Nijkerk verandert er niets: "De Albert Heijn-vlaggen voor de winkels blijven hangen. De uitstraling blijft gelijk, net als het Nederlands georiënteerde assortiment." De Van den Tweel-supermarkten zijn ongekend populair op de eilanden, waar alleen op Curaçao al maandelijks 4500 Nederlanders op vakantie komen.

Van den Tweel blijft de komende vijf jaar betrokken bij 'zijn' supermarkten. "Ik behoud een minderheidsaandeel om de nieuwe eigenaar bij te staan in de organisatie van mijn winkels op de Caribische eilanden."
Turkse oppositiepartijen trekken samen op tegen Erdogan

Vier oppositiepartijen in Turkije hebben een verbond gesloten om bij de parlementsverkiezingen van volgende maand een sterker front te vormen tegen de AK-partij van president Erdogan. Onder de vier partijen is de grootste oppositiepartij, de centrum-linkse CHP.

Turkije wordt al zestien jaar geregeerd door de AK-partij. Oppositiepartijen krijgen nauwelijks voet aan de grond, mede doordat ze nauwelijks samenwerken.

De vier partijen hopen daar bij de vervroegde verkiezingen van 24 juni een einde aan te maken. Kandidaten zullen op gezamenlijke lijsten staan, zodat de partijen makkelijker de kiesdrempel halen.

Vrijheid van meningsuiting

Een van de initiatiefnemers van de alliantie, CHP-parlementariër Bülent Tezcan, zegt dat ze het over belangrijke principes eens zijn, zoals het herstel van de vrijheid van meningsuiting en de onafhankelijkheid van justitie.

Behalve de CHP doet de nieuwe nationalistische IYI-partij van oud-minister Aksener mee, net als de islamitische Gelukspartij en de centrum-rechtse Democratische Partij. De op een na grootste oppositiepartij, de Koerdische HDP, is er niet bij betrokken.

Meer macht voor de president

Op 24 juni wordt niet alleen een nieuw parlement gekozen, maar zijn er ook presidentsverkiezingen. Daarbij trekken de vier partijen uit de alliantie niet samen op: ze hebben elk hun eigen kandidaat.

President Erdogan besloot vorige maand om de verkiezingen bijna anderhalf jaar naar voren te halen. Hij wil sneller kunnen overschakelen naar een nieuw politiek systeem, waarbij de president meer macht krijgt.
Asco, Belgische luchtvaartreus met militaire wortels
2 Mei, 13:42 De Tijd
13:35 Met Asco, opgericht door de Brusselse familie Boas, komt een Belgische topleverancier aan de luchtvaartindustrie in buitenlandse handen.


Vragenlijst voor Trump van aanklager Mueller in handen The New York Times
1 Mei, 16:06 NOS nieuws

Robert Mueller, de speciaal aanklager die onderzoek doet naar de Russische inmenging bij de Amerikaanse verkiezingen, heeft zeker veertig vragen die hij aan president Trump wil stellen voor zijn onderzoek. De lijst met vragen is in handen van The New York Times.

De vragen gaan onder meer over contact dat Trumps oud-veiligheidsadviseur Michael Flynn eind 2016 zou hebben gehad met de Russische ambassadeur in de VS. Ook gaan veel vragen over James Comey, die door Trump werd ontslagen als FBI-directeur. "Dit zegt wel iets over de richting van het onderzoek", vertelt correspondent Arjen van der Horst. "Een van de zaken die Mueller onderzoekt is of Trump de rechtsgang heeft belemmerd door dit Ruslandonderzoek te dwarsbomen. En Mueller probeert een antwoord te vinden op de vraag of het ontslag moet worden gezien als belemmering van de rechtsgang."

De lijst is opgesteld door advocaten van Trump, nadat zij gesproken hadden met het team van Mueller. Volgens The New York Times is de lijst "via iemand buiten Trumps team van juridische adviseurs" in handen van de krant gekomen.

Trump heeft op Twitter woedend gereageerd op het lekken van de vragenlijst. "Schandalig dat de vragen over de Russische heksenjacht zijn 'gelekt' naar de media."

Mueller werd in mei aangesteld door het Congres om onderzoek te doen naar de Russische inmenging, kort nadat president Trump FBI-baas James Comey had ontslagen. Trump heeft het onderzoek al meerdere keren "een heksenjacht" genoemd.

Trump maakt er geen geheim van dat hij van Mueller af wil. "We gaan zien wat er gebeurt. Veel mensen zeggen dat ik hem moet ontslaan", zei Trump vorige maand op een persconferentie. Volgens deskundigen heeft het ontslaan van Mueller grote gevolgen.
De bewoners van Parc Beaugarde waren in goede handen bij Hans Pool: hij oordeelt niet, maar registreert slechts
30 April, 23:18 Volkskrant
Maker Hans Pool portretteert in 2Doc Parc Beaugarde, waar veel gescheiden mensen wonen. Prachtig en droef tegelijk. Een oudere man kijkt uit over een watertje. 'Moejjeens horen: de eenden kwaken, de vissen zwemmen... Het leven is eigenlijk mooi, hè. Maar je moet het wel zien. Dus.'Net buiten Culemborg ligt Tranendal. Veel over gehoord, nooit vermoed dat het net buiten Culemborg lag. De echte naam


Accessoiremaker Trust in handen van Egeria
30 April, 14:36 Emerce
Trust, het Nederlandse merk voor digitale lifestyle accessoires, komt volledig in handen van investeerder Egeria. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.


Handen schudden en praten over een nieuwe start. Maar komt de Koreaanse vrede ook daadwerkelijk dichterbij?
27 April, 20:18 Volkskrant
De historische ontmoeting tussen de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in werd gekenmerkt door grootse symboliek. Ze praatten zelfs over een vredesverdrag. Is dit het begin van een 'nieuwe geschiedenis'? Halverwege hun historische ontmoeting verlieten de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in vrijdag de beschuttin


Triple Living krijgt Land Invest volledig in handen
26 April, 20:54 De Tijd
20:21 Triple Living en het Luikse pensioenfonds Ogeo Fund hebben donderdag een akkoord bereikt over de overname van de 50 procent aandelen van Ogeo Fund in Land Invest Group.


Leuvense chipdesigner AnSem in Indiase handen
26 April, 14:18 De Tijd
14:12 AnSem, een 20 jaar oude spinoff van het Leuvense onderzoekscentrum Imec, wordt overgenomen door het Indiase bedrijf Cyient.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be