NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Half


Nationale Bank koopt voor half miljoen merkhorloges
Gisteren, 15:30 De Tijd
15:19 De Nationale Bank van BelgiŰ zoekt op dit moment een leverancier om voor een geraamd bedrag van 520.000 euro merkhorloges te kopen. Daarmee worden werknemers met dertig jaar dienst beloond.


Italiaans priester vergokt meer dan half miljoen euro parochiegeld
Donderdag, 17:36 Skynet
Een Italiaanse priester heeft meer dan een half miljoen euro gelden van zijn parochie vergokt. Dat berichtten Italiaanse media vandaag onder aanhaling van de plaatselijke katholieke kerk. De 48-jarige Flavio Gobbo heeft schuld bekend en het op een akkoordje gegooid voor een voorwaardelijke celstraf van twee jaar.


Nederlandse journalist al ruim een half jaar vast in Oekra´ne
Zondag, 08:48 NOS nieuws

In Oekra´ne zit al meer dan een half jaar de Nederlands-Azerbeidzjaanse journalist Fikret Huseynli vast. Hij werd op 14 oktober vorig jaar opgepakt op verzoek van Azerbeidzjan, dat zijn uitlevering wil vanwege fraude en het illegaal oversteken van de grens. Huseynli is gevlucht uit Azerbeidzjan en zegt dat dat land hem wil arresteren vanwege zijn kritische berichtgeving.

Eerder deze maand bepaalde een rechtbank in Kiev dat hij niet uitgeleverd mag worden en dat hij moet kunnen gaan en staan waar hij wil. Maar nog voor de uitspraak is zijn Nederlandse paspoort ingenomen, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Een woordvoerder laat weten dat er geregeld contact met hem is en dat Nederland "op hoog politiek niveau" benadrukt dat hij de vluchtelingenstatus heeft en dat Nederland uitlevering afkeurt. Tegelijkertijd zegt het ministerie dat het niet "in gerechtelijke procedures van andere landen kan treden".

Gemaskerde mannen

Huseynli vluchtte in 2008 uit Azerbeidzjan en kreeg politiek asiel in Nederland. In Azerbeidzjan werkte Huseynli voor de krant Azadlyg. Twee jaar voordat hij op de vlucht sloeg, was hij door gemaskerde mannen aangevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de journalist de vluchtelingenstatus kreeg en inmiddels de Nederlandse nationaliteit heeft.

Huseynli leidt in Amsterdam de Azerbeidzjaanse online nieuwsorganisatie Turan, dat kritisch staat tegenover de regering van Azerbeidzjan. Hij was in oktober in Oekra´ne om daar te onderzoeken of er een lokale afdeling van Turan geopend zou kunnen worden. Omdat Azerbeidzjan hem had op een lijst van politie-organisatie Interpol had laten zetten, werd hij in Oekra´ne opgepakt. Huseynli zegt dat Azerbeidzjan erop uit is om hem de mond te snoeren.

Eind oktober, twee weken na zijn arrestatie, bepaalde een rechtbank in Kiev dat Huseynli op borgtocht vrij kon komen, maar hij moest twee maanden in het land blijven. In die tijd zou een besluit moeten worden genomen over uitlevering. Sindsdien is die termijn al twee keer verlengd, zei Huseynli vorige maand in gesprek met de internationale journalistenorganisatie Committee to Protect Journalists (CPJ).

Kort geleden, op 2 april, bepaalde de rechtbank dus dat hij niet uitgeleverd mag worden, maar de openbaar aanklager weigert hem zijn paspoort terug te geven en wil een nieuwe zitting om hem nieuwe beperkingen opleggen, bericht de Kyiv Post, een Engelstalige krant in Kiev.

Aangevallen in appartement

Ook in Oekra´ne is Huseynli ge´ntimideerd. De CPJ schrijft op zijn site dat hij op 5 maart door onbekenden is aangevallen in het appartement dat hij in Kiev huurt. Volgens de Nederlander spraken zijn belagers Oekra´ens en Azerbeidzjaans. Hij is naar eigen geslagen en tegen de grond gewerkt. De CPJ roept Oekra´ne op het incident te onderzoeken en Huseynli zijn paspoort terug te geven zodat hij het land kan verlaten.

Ook de internationale journalistenorganisatie Reporters sans FrontiŔres (RSF, Reporters without Borders) heeft een oproep gedaan tot vrijlating van Huseynli. De organisatie spreekt ook van een politieke zaak en benadrukt dat Azerbeidzjan qua persvrijheid 162ste staat op een lijst van 180 landen. Het land schendt de persvrijheid op grove wijze, stelt RSF.
Waarom koppels kiezen voor een latrelatie: ?Wij zijn op twee plekken half thuis?
Zondag, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Lieve en Aljosja, nog steeds gelukkig getrouwd na hun klik in het VTM-programma Blind Getrouwd, houden het bij een latşrelatie. Zij zijn lang niet alleen. Vooral met een echtscheiding achter de rug opteren nieuwe stellen er vaak voor om niet te gaan samenwonen. Er zijn heel wat pro?s en contra?s, getuigen twee koppels uit de regio Antwerpen.
Chris Dercon zwicht voor protesten en stapt na half jaar op als intendant bij Berlijns theater
13 April, 20:12 Volkskrant
De Belg Chris Dercon treedt een half jaar na zijn aantreden terug als intendant van de VolksbŘhne, het beroemde theater aan het Rosa Luxemburgplein in Berlijn. Daarmee zwicht de voormalig directeur van museum Boijmans van Beuningen en Tate Modern voor aanhoudende protesten en sabotage-acties uit de Berlijnse kunstwereld. De verklaring van de Berlijnse senator voor cultuur, sociaaldemocraat Klaus L


Half miljoen euro om acht straten op te knappen
13 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Schepen van Openbare Werken Fernand Bossaerts (CD&V) gaf een overzicht van de straten die dit jaar een opknapbeurt krijgen. Het gaat over de Ter Stratenweg, de Oelegemsesteenweg, de Broechemsesteenweg, het kruispunt van de Veldstraat met de Abelebaan, het kruispunt van Dullaard met de Donkereweg, de voetweg tussen de Kloosterstraat en de Dorpstraat en Hagenbroek-Noord. De kosten worden geraamd op bijna een half miljoen euro.
Zeker half miljoen apps voor contactloos betalen gedownload
12 April, 07:54 Emerce
Er zijn zeker een half miljoen apps voor contactloos betalen gedownload. Dat blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.


Reizigers lichten NS voor bijna half miljoen euro op - fraude met Business Cards en 'geld terug bij vertraging'
10 April, 13:00 Volkskrant
Spoorwegbedrijf NS is sinds 2014 op verschillende manieren voor ongeveer een half miljoen opgelicht. Er werd voor ongeveer vier ton met onbetaalde NS Business Cards gereisd, en ook keerde de spoornetgebruiker onterecht ruim honderdduizend euro uit aan mensen die via de regeling 'geld terug bij vertraging' een vergoeding claimden, terwijl ze de reis niet hadden gemaakt. De rechtbank in Den Haag bui


Heeft Brad Pitt stiekem al een half jaar een relatie met deze vrouw?
10 April, 09:24 Gazet v. Antwerpen
Heeft Brad Pitt (54) een nieuwe liefde gevonden na de breuk met Angelina Jolie? Er is in elk geval ÚÚn naam die overal opduikt: Neri Oxman (42). Zij is een Amerikaanse-IsraŰlische professor aan het Massachusetts Institute of Technology. Ze zouden elkaar naar verluidt al zes maanden geleden hebben leren kennen.


Drie en een half jaar na fatale crash klieft supersonisch ruimteschip van Virgin succesvol door de hemel
7 April, 09:54 Gazet v. Antwerpen

SpaceShipTwo VSS Unity heeft drie en een half jaar na een fatale crash gedaan wat haar voorgangster niet kon: een succesvolle, supersonische testvlucht afleggen. Het ruimteschip van Richard Branson werd donderdag op zo?n 14 kilometer hoogte losgekoppeld van een draagschip, waarna de raketmotor van het ruimteschip het schip een duizelingwekkende snelheid deed halen.
Walravens opnieuw open voor verkeer

Het verkeer kan sinds vrijdagmiddag opnieuw door Walravens in Tielen (Kasterlee) rijden. De vernieuwing van enkele betonvakken aan de brug over de Aa is achter de rug.
Werken Kleinesteenweg lopen al zes weken vertraging op: ?Half mei is nieuwe streefdatum?
7 April, 02:06 Gazet v. Antwerpen

De rijweg op de Bist, tussen de Vuurmolenstraat en de Doornstraat, zal ten vroegste half mei klaar zijn. Als gevolg van vrieskou en veel regen hebben de werken al zes weken vertraging opgelopen.
Ruim half jaar na orkaan Irma geeft Kabinet groen licht voor hulp wederopbouw Sint Maarten
5 April, 02:36 Volkskrant
Ruim een half jaar na orkaan Irma geeft Nederland dan toch het groene licht voor de financiŰle hulp bij de wederopbouw van Sint Maarten. Via een fonds dat wordt beheerd door de Wereldbank komt de eerste 110 miljoen euro vrij, minder dan een kwart van wat in totaal beschikbaar is. Namens Nederland zal Frans Weekers (VVD), oud-staatssecretaris van FinanciŰn, toezicht houden op een verantwoorde beste


Liverpool verrast Manchester City in spectaculaire kwartfinale, De Bruyne en Kompany hebben half mirakel nodig
4 April, 23:00 Gazet v. Antwerpen

Liverpool heeft op een daverend Anfield Road het Manchester City van Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne verrast. De leider in de Engelse Premier League kreeg in de eerste helft een lesje in enthousiasme. Goed voor een sensationale 3-0 na een halfuur voetballen, meteen ook de eindstand.
Half miljoen opgehaald voor ontslagen FBI-chef
3 April, 02:00 NOS nieuws

Een fonds dat is opgericht voor de ontslagen onderdirecteur van de FBI Andrew McCabe, gaat al na vier dagen dicht omdat er meer dan genoeg geld is binnengekomen. In totaal is via crowdfunding meer dan een half miljoen dollar opgehaald, dat is drie keer meer dan vooraf als doel werd gesteld.

Het fonds werd geopend door aanhangers van McCabe, die inschatten dat hij veel geld nodig heeft voor juridische bijstand, om bijvoorbeeld aan verzoeken vanuit het Congres te kunnen voldoen.

FBI-onderdirecteur McCabe moest vorige maand zijn biezen pakken, twee dagen voordat hij met pensioen zou gaan. Minister Sessions kondigde zijn ontslag aan, nadat McCabe bij een intern onderzoek te weinig opening van zaken zou hebben gegeven en de onderzoekers zou hebben misleid. Ook zou hij informatie naar de media hebben gelekt.

Trump

De onderdirecteur was onder meer betrokken bij het onderzoek naar de mails die Hillary Clinton vanaf haar privÚnetwerk verstuurde. Ook werkte hij mee aan het onderzoek naar Russische be´nvloeding van de presidentsverkiezingen. President Trump had eerder al geen goed woord over voor McCabe en noemde op Twitter zijn ontslag een "fantastische dag voor de hardwerkende mannen en vrouwen bij de FBI".

Andrew McCabe is blij met de steun van het publiek, liet hij via een verklaring weten. "Het betekent niet alleen dat mensen het beste wensen, maar ook dat ze erkennen dat er iets aan deze situatie oneerlijk of onrechtvaardig is."
Vlaanderen voert niet half zoveel controles uit op vrachtwagens als Europa vraagt

Vlaanderen voert niet half zoveel technische controles uit van vrachtwagens en bussen als het van Europa zou moeten. Dat schrijft De Standaard vrijdag.
Vakbonden: ?Half miljard euro voor onderwijs of we staken?
30 Maart, 03:12 Gazet v. Antwerpen

De christelijke en socialistische onderwijsvakbonden COV en ACOD dreigen met een staking. Ze eisen dat de Vlaamse regering nog voor de zomer een plan op tafel legt met investeringen voor het basisonderwijs. Volgens hun berekeningen is een half miljard euro nodig om leerkrachten meer ademruimte te geven.
Gewesten moeten half miljoen betalen aan vzw prins Laurent
29 Maart, 07:42 Skynet
De drie gewesten moeten in totaal 503.000 euro betalen aan het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie (KINT), de vzw waarvan prins Laurent voorzitter was. Dat bericht Le Soir.


Polyvalente zaal voor half miljoen opgeknapt
28 Maart, 03:12 Gazet v. Antwerpen

Het gemeentebestuur van Westerlo wil de polyvalente zaal in Voortkapel renoveren. De kostprijs wordt geraamd op ruim 527.000 euro. Een bedrag waarvan coalitiepartner N-VA toch tweemaal moest slikken.
Timelapse Noorderlijn: half jaar werken in 45 seconden
23 Maart, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Er is heel wat gebeurd de voorbije zes maanden ter hoogte van de Kipdorpbrug. Het archeologisch onderzoek en de voortgang van de werken aan de autotunnels levert alvast deze timelapse-beelden op.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be