NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Half


Arnhem legt voorman Pegida gebiedsverbod op van een half jaar
22 Maart, 00:03 NOS nieuws

Voorman Edwin Wagensveld van de rechts-radicale groepering Pegida mag een half jaar lang niet in de gemeente Arnhem komen. Burgemeester Marcouch heeft hem een gebiedsverbod opgelegd omdat hij ondanks een verbod komende zaterdag in Arnhem een koran wilde verbranden. Het gebiedsverbod wordt na drie maanden heroverwogen.

Gisteren werd duidelijk dat Marcouch een streep heeft gezet door het protest om ongeregeldheden te voorkomen. In januari liep een poging om een koran te verbranden in Arnhem uit de hand. Mede daardoor zegt de burgemeester dat de veiligheid komende zaterdag niet worden gegarandeerd, "zelfs niet bij de inzet van een zeer grote politiemacht".

Marcouch sprak daarbij ook van een terroristische dreiging. In een brief aan Wagensveld schreef de burgemeester dat de politie "concrete informatie heeft binnengekregen waarin oproepen zijn gedaan om een aanslag te plegen in Nederland dan wel op het leven van een van de vertegenwoordigers van Pegida Nederland".

Wagensveld wil niet ingaan op vragen van de NOS over het gebiedsverbod.

'Wij komen toch naar het Jansplein'

Wagensveld had zijn protest van komende zaterdag aangemeld bij de gemeente. Hij wilde een koran verbranden op het Jansplein en liet op X, nadat Marcouch de actie had verboden, weten zich weinig aan te trekken van het verbod. "Wij komen toch naar het Jansplein, dan zet je het leger maar in", was zijn boodschap.

Het verbod geldt voor het hele grondgebied van de stad Arnhem. Wagensveld mag wel met trein of bus door de stad reizen, maar er niet uitstappen. Een uitzondering op het verbod geldt als de Pegida-voorman bij de rechtbank in Arnhem moet verschijnen.

Tegendemonstranten

In januari liep een protest van de Pegida-voorman uit op ongeregeldheden waarbij agenten en Wagensveld zelf lichtgewond raakten. Tegendemonstranten wilden voorkomen dat er een koran in brand werd gestoken en zochten de confrontatie op. De ME moest er aan te pas komen om de rust te laten weerkeren.

De Pegida-voorman organiseert vaker protesten die gericht zijn tegen de islam. In november werd hij veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur voor een actie bij de Tweede Kamer, waarbij hij een koran verscheurde en de vergelijking maakte tussen moslims en nazi's.

Het is in Nederland niet verboden om een koran te verbranden. Burgemeester Marcouch vindt dat dat moet veranderen. Hij wijst er in een brief aan de gemeenteraad op dat zulke acties "ernstige gevolgen hebben voor de nationale veiligheid" en een gevaar vormen voor Nederlanders in het buitenland. Marcouch schrijft dat hij "tegelijkertijd pal staat voor het demonstratierecht" en het te betreuren dat dit recht nu onmogelijk wordt gemaakt.

'Zeer ongebruikelijk'

"Het verbieden van een demonstratie is zeer ongebruikelijk", zegt Jan Brouwer, hoogleraar Rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. "De wet zegt dat je demonstraties kunt verbieden als er vrees is voor wanordelijkheden. In de praktijk houdt dat stand bij de rechter als je kunt aantonen dat je echt niet over voldoende politie beschikte om de veiligheid van demonstranten te kunnen garanderen."

De hoogleraar zegt te hebben vernomen dat er in Arnhem honderden politiemensen zouden moeten worden ingezet om de actie van Pegida in goede banen te leiden. "Dat zou betekenen dat je een enorme politiemacht op de been moet brengen om een betoging te faciliteren."

Volgens Brouwer is het opleggen van een gebiedsverbod om een demonstratie te voorkomen "zo mogelijk nog ongebruikelijker". Hij is vooral verbaasd over de duur van het gebiedsverbod. "Een half jaar is heel vreemd. Het kan zijn dat Marcouch nu niet over voldoende politiecapaciteit beschikt, maar of dat over een week of over een maand weer zo is, dat kan hij nog niet weten." De hoogleraar verwacht dan ook niet dat het gebiedsverbod in deze vorm, als het zover komt, overeind blijft bij de rechter.

Dit zijn beelden van het protest in januari op het Jansplein in Arnhem:




Eerste live-opname van Joost Kleins Europapa al half miljoen keer bekeken
19 Maart, 00:08 NU.NL - Muziek
Het eerste live-optreden van Joost Klein met het Eurovisie Songfestival-nummer Europapa heeft al een half miljoen weergaven op YouTube. De Friese zanger heeft de clip vrijdagavond laat online gezet.


Joost Klein scoort al half miljoen streams op Spotify met Europapa in Nederland
5 Maart, 00:07 NU.NL - Muziek
Joost Klein heeft binnen enkele uren al ruim een half miljoen streams in Nederland op Spotify behaald met zijn Songfestival-inzending Europapa. Het is daarmee met afstand het meest beluisterde lied van het moment.


Veelbesproken Fledderus stopt al na half jaar als technische baas Eredivisie CV
5 Maart, 00:05 NU.NL - Sport
Mark-Jan Fledderus stopt per direct als technisch manager van de Eredivisie CV. De veelbesproken oud-profvoetballer was pas sinds afgelopen juli in dienst bij de organisatie van voetbalclubs op het hoogste niveau.


Overmars ziet af van beroep en blijft tot half november geschorst door FIFA
27 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
Marc Overmars blijft tot 16 november 2024 geschorst door de FIFA. De technisch directeur van Royal Antwerp heeft besloten toch niet in beroep te gaan tegen de straf, die hij kreeg opgelegd wegens grensoverschrijdend gedrag in zijn periode bij Ajax.


Waterpolosters al na half jaar onttroond als wereldkampioen door verlies in thriller
13 Februari, 00:03 NU.NL - Sport
De Nederlandse waterpolosters zijn maandag na een zenuwslopend gevecht met Hongarije uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK. De titelverdediger was na een gelijke stand in de reguliere speeltijd (8-8) minder scherp in de penaltyserie (4-5).


Nieuwe president centrale bank Turkije wil streng rentebeleid voortzetten
De nieuwe president van de centrale bank in Turkije, Fatih Karahan, wil het strenge rentebeleid van de bank voortzetten. Daarmee wil hij de torenhoge inflatie in het land terugdringen.


Treinverkeer tussen Hasselt en Leuven half uur stilgelegd door beddengoed op spoor in Zichem: ?Mogelijk vandalenstreek?
2 December 2023, 00:03 HLN.BE
Het treinverkeer tussen Hasselt en Leuven was vrijdagavond een half uur lang onderbroken door voorwerpen op de spoorweg ter hoogte van de Ernest Claesstraat in Zichem (Scherpenheuvel-Zichem). Het bleek te gaan om beddengoed dat op de sporen lag. Dat bevestigt Infrabel. In totaal veroorzaakte de onderbreking 75 minuten vertraging. Rond 18.45 uur kon het treinverkeer weer hernemen.


Loon van half miljoen bedienden zou volgend jaar 1,43 procent stijgen
30 November 2023, 00:08 Skynet Economie
Het loon van zowat een half miljoen bedienden zou in januari met 1,43 procent stijgen. Dat voorspelt hr-bedrijf SD Worx woensdag nu het inflatiecijfer voor november bekend is. Pas eind dit jaar is het definitieve cijfer bekend, als het inflatiecijfer van december er is.


IBM pompt half miljard in kunstmatige intelligentie
8 November 2023, 00:03 Skynet
IBM gaat fors investeren in kunstmatige intelligentie (AI). De Amerikaanse technologiereus steekt daarvoor 500 miljoen dollar (467,5 miljoen euro) in een nieuw durfkapitaalfonds.


Databricks haalt in recente investeringsronde half miljard dollar op
16 September 2023, 00:07 Techzine
Databricks heeft in een recente Series I-investeringsronde een bedrag van meer dan 469 miljoen euro (500 miljoen dollar) weten op te halen. De waarde van de data lakehouse- en AI-specialist komt hiermee op het eerder gewenste bedrag van 43 miljard dollar. Databricks wilde al enige tijd de marktwaarde van het bedrijf op 43 miljard dollar […]


Van Halst blijft een half jaar directeur van Ajax: opvolger Kroes begint in maart
6 September 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Jan van Halst is een half jaar lang de algemeen directeur en directievoorzitter van Ajax. Zijn opvolger Alex Kroes mag van AZ op 15 maart beginnen in de Johan Cruijff ArenA, al is er een kans dat de startdatum wordt vervroegd.


R. Kelly en platenlabel moeten slachtoffers half miljoen aan royalty's betalen
30 Augustus 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
R. Kelly en zijn platenlabel Universal Music Group (UMG) moeten van de rechter 500.000 dollar (ruim 463.000 euro) aan royalty's betalen aan misbruikslachtoffers van de zanger.


Wordt het nieuwe topmodel van Audi half Chinees?!
11 Juli 2023, 00:01 AutoBlog

Het lijkt erop dat Audi gefaald heeft en daarom haar toevlucht moet zoeken tot China. Iedereen heeft wel een mening over auto’s uit bepaalde landen. De een vindt Franse auto’s bijvoorbeeld geweldig, de ander peinst er niet over om iets Frans te kopen. Maar het autoland waar mensen misschien wel de sterkste mening over hebben […]

Dit artikel Wordt het nieuwe topmodel van Audi half Chinees?! verscheen eerst op Autoblog.nl.




Man uit Hoofddorp al half jaar vermist in Suriname
21 Juni 2023, 00:03 NOS nieuws

Een politieteam vertrekt binnenkort naar Suriname om te zoeken naar een man uit Hoofddorp die al een half jaar vermist wordt in dat land. Rishi Parmesar zou eind december vorig jaar vanuit Paramaribo naar Schiphol vliegen, maar zat niet op de vlucht.

De politie houdt er rekening mee dat hij om het leven is gebracht, schrijft NH Nieuws. De Surinaamse politie heeft inmiddels iemand aangehouden, maar of deze persoon iets over de vermissing van Parmesar heeft verklaard is niet bekend.

De man van 48 werd voor het laatst gezien op de dag van zijn geplande vlucht, op een bedrijventerrein in het Surinaamse Lelydorp, waar hij een bedrijf heeft. Zijn bagage, mobiele telefoon en laptop zijn sindsdien ook kwijt, meldt de politie. Wel is op het terrein een horloge gevonden waarvan de eigenaar vooralsnog onbekend is.

Ook het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde vanavond aandacht aan de zaak. In de uitzending werd een getuigenoproep gedaan.




Beleggingsbank BinckBank krijgt half miljoen euro boete voor overtreden regels
11 Juni 2023, 00:06 NU.NL - Economie
Het beleggingsplatform BinckBank heeft een boete van een half miljoen euro gekregen. Waakhond AFM oordeelt dat BinckBank niet genoeg deed om te bepalen of haar klanten genoeg kennis van de beleggingsmarkt hadden.


Muziekdienst Spotify bereikt mijlpaal van half miljard luisteraars
30 April 2023, 00:12 NU.NL - Tech
Spotify heeft het aantal luisteraars flink zien groeien in het eerste kwartaal van dit jaar. Wereldwijd maken 515 miljoen mensen maandelijks gebruik van de muziekdienst. Toch wist het bedrijf geen winst te maken. Het verlies kwam uit op 156 miljoen euro.


Charlie Sheen te zien in nieuwe serie van Two and a Half Men-bedenker
23 April 2023, 00:06 NU.NL - Film
Charlie Sheen en producent Chuck Lorre gaan samenwerken in de nieuwe serie How to Be a Bookie, meldt vakblad Variety. De twee werkten eerder samen in Two and a Half Men, waar Sheen moest vertrekken vanwege wangedrag.


Half-Life: Alyx is nu volledig uit te spelen zonder VR-headset met NoVR-mod
13 April 2023, 00:02 Tweakers
Valves VR-game Half-Life: Alyx kan nu worden uitgespeeld zonder een virtualrealityheadset te gebruiken. De makers van de NoVR-mod voor de game melden dat de volledige singleplayercampagne nu speelbaar is met de mod.


Wolf vijf keer gezien in Gooreind in half uur tijd: Welkom Wolf roept op om foto?s te sturen
30 Maart 2023, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Welkom Wolf kreeg woensdagmiddag tussen 11.30u en 12u vijf onafhankelijk van elkaar staande waarnemingen binnen over een wolf in Gooreind (Wuustwezel). Omdat de beschrijvingen van het gedrag van het dier echt wel op een wolf wijzen, is Jan Loos van Welkom Wolf vrij zeker. Hij roept op om foto?s door te sturen, want een goed beeld ontbreekt nog.







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn