NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Gt4


Jaguar F-Type GT4 voorgesteld
Zaterdag, 16:42 Autosport
Op de Autosport International-beurs in het Britse Birmingham is het doek gehaald van de Jaguar F-Type SVR GT4, een door de Special Vehicle Operations-afdeling van Jaguar Land Rover ontwikkelde bolide die dit en volgend seizoen moet deelnemen aan het Britse GT-kampioenschap. Opvallend, de wagen wordt bestuurd door ex-militairen van het Britse leger die gewond raakten of ziek werden. Een van de sterkhouders achter het programma is James Holder, medeoprichter van het kledingmerk Superdry en in het verleden zelf actief als racer.


Ook Boutsen Ginion Racing zet zinnen op EK GT4
5 Januari, 21:06 Autosport
Enige tijd geleden kwam er een spiksplinternieuwe BMW M4 GT4 toe in de Ginion Group BMW concessie te Waver. De bedoeling is dat deze bolide door het Boutsen Ginion Racing team wordt ingezet in de GT4 European Series.


Reiter met 4 KTM?s naar EK GT4 - Interesse in Belgian GT4
5 Januari, 13:18 Autosport
Nadat Reiter Engineering de vorige twee jaren in het kader van de GT4 European Series Northern Cup acht KTM X-bow inzette in het kader van het Reiter Young Stars project, mikt het team dit jaar op de algemene titel in zowel de Silver als de Pro-AM klasse. Reiter Engineering zal daarom in alle manches van de GT4 European Series aan de start komen met vier KTM X-bow GT4.


Curbstone houdt testdag voor GT4 in Zolder
4 Januari, 15:42 Autosport
De GT4 European Series rijden hun eerste wedstrijden tijdens het weekend van 7 en 8 april op Circuit Zolder. Om de deelnemers al wat kans te geven om aan de omloop en het (voor sommigen nieuwe) materieel te wennen, wordt een maand voordien al een testdag georganiseerd door Curbstone Track Events. Op donderdag 8 maart wisselen de Curbstone GT Sport-sessies voor straatwagens af met die voor de GT4-teams. Bovendien zijn er geen geluidsbeperkingen en zijn ook de GT4-wagens welkom die niet ingeschreven zijn voor de European Series.


Wordt 2018 het jaar van GT4?
2 Januari, 21:12 Autosport
We zijn 2018 en GT4 gaat zijn tweede jaar in nadat Stéphane Ratel's SRO zijn blik opnieuw vol op deze klasse richtte. In 2016 sprak Ratel tijdens de jaarlijkse persconferentie van de 24 Hours of Spa over het geloof in deze klasse en dat ze in 2017, naast het GT3-gedeelte, zijn volledige aandacht kreeg. Deze uitspraak kwam ook bij de constructeurs en promotoren aan. In geen tijd maakten enerzijds verschillende constructeurs plannen voor een nieuwe wagen publiek, anderzijds willen ook kampioenschappen deze klasse omarmen. Autosport.be heeft deze klasse in 2017 al wereldwijd gevolgd en we kijken ook verder naar wat 2018 te bieden heeft.


Reiter Engineering stelt vernieuwde KTM X-BOW GT4 voor
30 December 2017, 21:30 Autosport
De KTM X-BOW GT4 is al drie jaar actief in diverse kampioenschappen en voor zijn vierde seizoen stelt Reiter Engineering een grondig herziene versie van de bolide voor. Het voornaamste doel van die update is om de kostprijs, zowel de aankoopprijs als de running costs, naar beneden te brengen.


Nederlander ontvangt zijn Audi R8 LMS GT4
18 December 2017, 11:48 AutoBlog
En nou scheuren maar. Nadat ze bij Audi besloten geen vervolg te geven aan de belachelijke succesrun op Le Mans, gaf de boksbeugel al te kennen dat het qua racen meer wilde focussen op klantenteams. In plaats van miljoenen te verstoken, kan Audi Sport op die manier misschien zelfs wat geld verdienen aan de autosport. […]


SRO zet schouders onder Belgische GT4 serie
17 December 2017, 11:42 Autosport
De SRO Motorsports Group maakte bekend dat het in 2018 naast de GT4 European Series en Championnat de France FFSA GT4 nog drie andere GT4 kampioenschappen officieel zal ondersteunen. Stephane Ratel kondigde immers deze week de oprichting aan van de GT4 Nordic European Cup, de GT4 Central European Cup alsook van een GT4 Belgium serie.


Eerste Audi R8 LMS GT4?s geleverd aan klanten
15 December 2017, 21:48 Autosport
Audi Sport customer racing heeft de eerste 12 exemplaren van de Audi R8 LMS GT4 geleverd aan de eerste klantenteams. De wagens werden fgeleverd in Neuburg bij Audi aan teams uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. Het Duitse Phoenix Racing en het Nederlandse Team Bourguignon ontvingen ieder twee exemplaren. Verder zijn er niet minder dan 5 van de eerste 12 Audi GT4?s bestemd voor de USA, twee gaan naar Azië en één richting Australië.


SRT met drie Mercedes AMG GT4 in Belcar & SRO GT4 European Series Northern Cup
7 December 2017, 16:54 Autosport
In samenwerking met Thems Racing (Nicolas Vandierendonck) en Carrosserie Vannerum zal het team rond Patrick en Niels Selleslagh drie identieke Mercedes AMG GT4 inzetten. En dit voor een nationaal en een internationaal programma. Voor het team uit Merchtem een nieuwe uitdaging nu de Corvette C6 ZR1 GTE definitief onder het laken gaat.


Stéphane Ratel: "Interesse van Circuit Zolder in GT4 voor Belcar"
30 November 2017, 16:48 Autosport
In een persconferentie rond het 25-jarig bestaan van SRO sprak Stéphane Ratel ook over de plannen rond de GT4-klasse. Dat de categorie na wat slabakkende jaren aan de vooravond van een explosieve groei staat, daar twijfelen nog maar weinigen aan. Als SRO haar schouders onder de klasse zet, is de facto the sky the limit. De Fransman sprak echter ook over de Belgische interesse in het GT4-verhaal, welke Autosport.be graag noteerde.


Deze Mercedes 250GD is toffer dan een G63 AMG
26 November 2017, 12:48 AutoBlog
Deze G is een tenminste een Real Muthaphuckkin G. De G63 AMG mag zich dan voordoen als een G Thing, maar op de straten van Beverly Hills en A’dam Zuid is het toch meer een She Thing*. Dat kan echter niet gezegd worden van deze ex-Bundeswehr Mercedes ‘Wolf’ 250GD uit 1990. De voormalig militair werd […]


GT4 European Series tweemaal naar België in 2018
24 November 2017, 20:18 Autosport
SRO Motorsports Group gaat de GT4 kampioenschappen nog meer promoten en heeft daarvoor onder meer de kalender van de GT4 European Series grondig herzien. Voortaan volgt de Europese GT4-kalender die van de Blancpain GT Series Sprint Cup plus een extra manche op het circuit van Spa-Francorchamps. Aangezien Circuit Zolder de openingsmanche van de Sprint Cup organiseert, krijgt het Limburgse circuit er nu ook de openingsmanche van de GT4 European Series bij.


SRO werkt aan Belgian GT4 Cup
24 November 2017, 17:18 Autosport
SRO Motorsports Group heeft vandaag officieel bevestigt dat het werkt aan een GT4-verhaal met een Belgisch tintje. Dat de organisatie van Stéphane Ratel zich meer en meer achter GT4 schaart, hoeft geen betoog. De GT4-kampioenschappen schieten als paddenstoelen uit de grond en ook op nationaal vlak, bijvoorbeeld in Belcar Endurance, is er een groeiende interesse voor de GT4-machinerie. Afgelopen seizoen pakte de PG Motorsport Porsche Cayman GT4 nog de klassetitel in de Belcar.


V8 Racing brengt nieuwe Camaro GT4.R naar Europa
20 November 2017, 07:12 Autosport
Het Nederlandse team V8 Racing neemt volgend jaar deel aan de GT4 European Series met twee Camaro GT4.R. De nieuwe Camaro GT4.R werd eerder op het jaar voorgesteld en kan ingezet worden in alle series waar GT4 wagens toegelaten zijn. V8 Racing overweegt dan ook om de wagens aan de start te brengen van andere kampioenschappen zoals de Creventic 24H Series, British GT of het Franse GT.


Kijk, de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4
9 November 2017, 08:12 AutoBlog
De nu nog geheime auto werd vastgelegd op beeld. Het moge duidelijk zijn dat er een opvolger komt van de Cayman GT4 (rijtest). Eén van de lekkerste Porsches van de afgelopen jaren. De sportwagenfabrikant test al maanden met de auto in Duitsland. Onlangs werd een testexemplaar zonder camouflage gespot. Het laat zien wat we kunnen […]


Toekomst Audi R8 LMS Cup: Privé-teams, open data, 24H Spa en GT4
3 November 2017, 20:30 Autosport
De Audi R8 LMS Cup heeft zijn plannen ontvouwd voor het zevende seizoen van de monomerkencup, een kampioenschap waarbij recent onze landgenoot Alessio Picariello met de titel aan de haal ging en Dries Vanthoor bij zijn debuut prompt won. In 2018 richt de organisatie zich vol op de privateers, waarbij Audi-fabriekspiloten de rol van mentor opnemen. Daarnaast moeten de gegevens van alle deelnemers uit alles sessies openbaar worden, krijgt de winnaar van bepaalde races een zitje in een R8 LMS Cup-team in de 24H van Spa en staat het kampioenschap open voor GT4-machinerie van het merk met de vier ringen.


QSR Racing met Tom Boonen en Mercedes AMG GT4!
27 Oktober 2017, 19:12 Autosport
QSR Racing maakte een flinke opmars mee de voorbije seizoenen. Kwam het Zolderse team tot nu toe met BMW aan de start van wedstrijden, dan heeft het voor volgend jaar een primeur van formaat in de zak. De troepen van Stefaan Schoonjans zullen namelijk een nagelnieuwe Mercedes AMG GT4 in ontvangst nemen. Hiermee zal het team deelnemen aan de 24 Uren van Dubai alsook het Belcar Endurance Championship. In dit laatste kampioenschap komt QSR uit met minstens één exemplaar van de Mercedes GT4, een bolide die Jimmy De Breucker en Tom Boonen achter het stuur moet zien plaatsnemen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be