NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Groot


Uitvaart Michael Goolaerts ook te volgen op groot scherm aan kerk
Gisteren, 20:18 Gazet v. Antwerpen
Er wordt veel volk verwacht op de uitvaartplechtigheid voor Michael Goolaerts op dinsdag. Een groot scherm moet vermijden dat mensen de plechtigheid moeten missen.


Macron wil tijdens staatsbezoek VS bewijzen dat Frankrijk weer internationaal groot is
Gisteren, 12:30 Volkskrant
Als eerste buitenlandse leider sinds het aantreden van president Trump arriveert de Franse president Emmanuel Macron vandaag voor een officieel staatsbezoek in de Verenigde Staten. Het driedaagse bezoek van Macron begint vanavond met een diner in Mount Vernon, het huis waar George Washington, de eerste Amerikaanse president, woonde. Woensdag spreekt de Franse president beide kamers van het Congres


Volksfeest voor terugkeer van Rubens is meteen groot succes
Zaterdag, 20:18 Gazet v. Antwerpen

Rubens? beroemde Zelfportret is terug thuis na een restauratie van meer dan een jaar en dat kon je zaterdag komen bewonderen in het Rubenshuis aan de Wapper. Het Rubenshuis opende gratis de deuren om het schilderij met blozende wangen en rode lippen te bekijken.
Zuid-Afrikaanse president verlaat Britse top vanwege protesten
Vrijdag, 03:30 NOS nieuws

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa heeft zijn bezoek aan de Britse top voor Gemenebestlanden in Londen afgebroken. Hij reist terug vanwege de aanhoudende gewelddadige protesten in eigen land.

In het noorden van Zuid-Afrika is het sinds woensdag onrustig. Demonstranten eisen er banen, huisvesting en maatregelen tegen corruptie. De afgelopen dagen zijn in het gebied winkels geplunderd, auto's in brand gestoken en wegen geblokkeerd. Ook kwam het tot confrontaties tussen relschoppers en agenten.

Ramaphosa heeft de demonstranten tot kalmte gemaand en de politie verzocht streng op te treden. Hij komt vandaag met lokale leiders en partijgenoten samen om de situatie te bespreken.

Slechte economische situatie

Nadat Ramaphosa het presidentschap in februari had overgenomen van Jacob Zuma zei hij dat zijn regering de corruptie in Zuid-Afrika wil aanpakken en economische groei wil bewerkstelligen. De president hoopte op de top in Londen investeerders te enthousiasmeren voor Zuid-Afrika.

Het land kan een financiŽle impuls goed gebruiken. De Zuid-Afrikaanse economie staat er slecht voor. Er is een gebrek aan banen, huizen, goede infrastructuur en medische voorzieningen.
Britse regering komt met verbod op plastic rietjes en wattenstaafjes
Donderdag, 12:30 NOS nieuws

De Britse regering wil plastic rietjes en wattenstaafjes gaan verbieden. De maatregel is onderdeel van een breder plan om het plastic afval in de natuur tegen te gaan.

Volgens premier May is plastic afval een van de grootste milieuproblemen ter wereld. De rietjes en wattenstaafjes dragen bij aan de steeds groter wordende plasticsoep in zeeŽn en oceanen. Elk jaar worden in Groot-BrittanniŽ zo'n 8,5 miljard plastic rietjes weggegooid. Het duurt honderden jaren voordat het plastic afbreekt.

Het is niet toevallig dat het plan juist nu naar buiten komt, want vandaag wordt in Londen de tweejaarlijkse bijeenkomst van Gemenebestlanden gehouden. De Britse premier bespreekt gaat de premiers en presidenten van de ruim 50 lidstaten van het Gemenebest daar oproepen op om haar voorbeeld te volgen, meldt de BBC.

Papieren rietjes

De Britse minister van Milieu, Michael Gove, was sinds februari al bezig met een verbod op rietjes. Daardoor denken horeca en andere partijen nu na over alternatieven voor de rietjes en wattenstaafjes.

De horeca kijkt naar de mogelijkheid van papieren rietjes. Sommige supermarkten willen de plastic rietjes en wattenstaafjes niet meer verkopen. Ook hebben tientallen muziekfestivals in Groot-BrittanniŽ besloten om deze zomer geen plastic rietjes meer te gebruiken. Voor 2021 willen de festivals plastic dat eenmalig wordt gebruikt compleet uitbannen.
Dina Tersago presenteert ?Pop-uprechtbank?: ?Mijn gevoel voor rechtvaardigheid is groot?
Donderdag, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Dina Tersago (39) gaat het VTM-programma Pop-uprechtbank presenteren. Vlamingen die bijvoorbeeld in een burenruzie zitten, kunnen bij het programma terecht voor advies door advocaten of een uitspraak door een erevrederechter. Dit weekend beginnen de opnames in Hasselt.
Buitenspeeldag wijk Zevenbergen groot succes
Woensdag, 22:06 Gazet v. Antwerpen
Voor de derde keer op rij organiseerden de vrijwilligers van wijkcomitť Zevenbergen een Buitenspeeldag. Meer dan 140 kinderen en hun ouders genoten van twee springkastelen, pannenkoeken, kindergrime en zonnig weer.


Hop, naar buiten: dit is het leukste waterspeelgoed voor klein en groot
Woensdag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De komende dagen wordt stralend lenteweer voorspeld, en dat vraagt om waterspelletjes in de tuin? of in het zwembad. Niet alleen je kinderen kunnen zich uitleven. Tegenwoordig zijn er ook leuke gadgets voor volwassenen op de markt die afkoeling zoeken.
Brussel-stad verbiedt WK-matchen op groot scherm
Woensdag, 11:06 Skynet Sport
Wie had gehoopt om in het centrum van Brussel de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK te bekijken op groot scherm is eraan voor de moeite. Het stadsbestuur verbiedt grote schermen en ook cafťs mogen enkel binnen de wedstrijden uitzenden, bericht Bruzz vandaag. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM in Molenbeek en op het spiksplinternieuwe Spiegelplein in Jette.


Brussel verbiedt WK-matchen op groot scherm

Wie had gehoopt om in het centrum van Brussel de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK te bekijken op groot scherm, is eraan voor de moeite. Het stadsbestuur verbiedt grote schermen en ook cafťs mogen enkel binnen de wedstrijden uitzenden, bericht Bruzz woensdag. Voetbalfans kunnen wel terecht in het stadion van RWDM in Molenbeek en op het spiksplinternieuwe Spiegelplein in Jette.
Queen Elizabeth getroffen door groot verdriet na overlijden Willow
Woensdag, 08:18 Gazet v. Antwerpen
De Britse koningin Elizabeth heeft afscheid moeten nemen van Willow, haar laatste nog levende corgi. Naar verluidt is ze diep bedroefd door het overlijden van haar hond. "Een einde van een tijdperk", klinkt het.


Lana Del Rey kiest voor weemoedige glamour in een te groot Sportpaleis

Ze ziet eruit als een schoonheidskoningin die haar kroontje is vergeten, en klinkt alsof haar hart elke dag met een nieuwe liefdesbreuk krijgt af te rekenen. Haar jongste LA to the Moon- tournee hield gisteravond halt in een verrassend goedgevuld Sportpaleis. Lana del Rey croonde haar publiek een mysterieuze droomwereld binnen, en ging tussendoor met vrijwel de gehele eerste rij op de foto.
Eerste Run for Nature is groot succes
16 April, 18:30 Gazet v. Antwerpen
De eerste Run for Nature van Natuurpunt Oude Spoorweg heeft alle verwachtingen overtroffen. Vooraf hadden zich al vierhonderd deelnemers ingeschreven, de dag zelf kwamen er nog eens driehonderd extra lopers naar Schapenhagen afgezakt.


De vergeten bijdrage aan de hippiecultuur van Boudewijn de Groot
16 April, 17:54 Volkskrant
Tussen zijn successen door maakte Boudewijn de Groot Nacht en Ontij, een experimenteel album over de heksensabbat. Het raakte in vergetelheid. Wat De Groot niet wist, was dat Deus-gitarist Mauro Pawlowski fan is. Hij verzorgt de wereldpremiŤre van de live-uitvoering. De plaat Nacht en Ontij uit 1968 staat te boek als de meest experimentele plaat van Boudewijn de Groot. Het was zijn bijdrage aan de


Frisdranken in Groot-BrittanniŽ minder zoet vanwege suikertaks
16 April, 11:18 NOS nieuws

De invoering in Groot-BrittanniŽ van belasting op suikerhoudende frisdranken om overgewicht terug te dringen, is een groot succes. Voorafgaand aan de invoering hebben veel frisdrankproducenten de hoeveelheid suiker in hun producten verlaagd.

De maatregel werd eerder deze maand van kracht. Hij maakt onderscheid tussen frisdrank met 5 tot 8 gram suiker per 100 milliliter (sinas) en frisdrank die meer suiker bevat (cola, energiedrank). Daardoor is de prijs van frisdranken uit de eerste groep bijna 20 procent per liter omhoog gegaan, die van dranken uit de tweede groep zo'n 25 procent.

Frisdranken met minder dan 5 gram suiker per 100 milliliter zijn vrijgesteld, net als fruitdranken zonder toegevoegde suiker.

Snel

Dat makers van frisdranken zich zo snel zouden aanpassen, had de regering niet verwacht. Zo bevatten Fanta en Sprite vorig jaar nog meer dan 8 gram suiker per 100 milliliter. Nu zit er minder dan 5 gram per 100 milliliter in, zodat de prijs hetzelfde kan blijven. Dat geldt ook voor huismerken van de grote supermarktketen Tesco.

"Het gevolg is dat de hoeveelheid suiker in Britse frisdranken nu al met 30.000 ton is afgenomen. De regering ging ervan uit dat het allemaal veel geleidelijker zou gaan", zegt correspondent Tim de Wit in het NOS Radio 1 Journaal.

Een gevolg is ook dat deze heffing op suiker de schatkist minder oplevert dan was gedacht; geen 600 miljoen euro per jaar, maar minder dan de helft. De opbrengst gaat naar het ministerie van Onderwijs, die het voor de bestrijding van obesitas inzet.

Jamie Oliver

Aan de invoering van de heffing ging een jarenlange campagne van voorstanders vooraf. Onder anderen tv-kok Jamie Oliver constateerde dat veel Britten te dik zijn en dat daar wat aan gedaan moet worden.

De Conservatieve regering vond lang dat deze maatregel betuttelend zou zijn. Maar het overgewichtprobleem is inmiddels zo groot dat de regering wel moest, zegt De Wit. Tien jaar geleden was 1 op de 10 Britten te zwaar, nu is dat 1 op de 3.

Volgens de Britse minister van Volksgezondheid krijgt de gemiddelde Britse tiener elk jaar een hoeveelheid suiker binnen die gelijk is aan de inhoud van een badkuip.

Hoeveel suiker je, vaak ongemerkt, dagelijks binnenkrijgt, zie je in deze video van NOS op 3:
?Ik was 17 jaar lang leerkracht, maar had al die tijd een zeer groot geheim?
15 April, 14:48 Gazet v. Antwerpen

John Corcoran groeide op in de Amerikaanse staat New Mexico tijdens de jaren 1940, 1950. Hij kwam uit een gezin met zes kinderen, ging naar de universiteit en verdiende uiteindelijk zijn geld als leerkracht. Een job die hij zeventien jaar lang deed. Maar al die tijd had hij een zeer uitzonderlijk geheim, zo vertelt hij aan BBC.
"Groot deel van Syrisch scheikundig wapenarsenaal vernietigd"
14 April, 14:12 De Tijd
14:06 Bij de aanvallen door drie westerse grootmachten tegen SyriŽ is zaterdag een "groot deel van het chemisch wapenarsenaal" van het Syrische regime vernietigd. Dat heeft de Franse minister van Buitenland...


Geweld SyriŽ - Zes Syrische soldaten gewond bij aanvallen van VS, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ
14 April, 07:24 Skynet Belgie
Bij de aanval van de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk tegen vermoedelijke gifgasfaciliteiten in SyriŽ zijn minstens zes Syrische soldaten gewond geraakt. Dat zegt een Syrische militaire bron aan dpa.


VS, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ bombarderen militaire doelen in SyriŽ

De Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een militaire aanval tegen SyriŽ uitgevoerd. De Syrische regering noemt de aanval een flagrante schending van het internationale recht. Er zouden zes soldaten zijn gewond, verder zou er enkel materiŽle schade zijn.
Geen groot scherm voor stadsderby in Olympisch Stadion
11 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Het grote scherm tijdens de finale van eerste klasse B tegen Cercle Brugge was een succesrecept. Maar voor de stadsderby deze zondag zal er geen hangen in het Olympisch Stadion.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be