NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Groot


Toch weer sneeuw in groot deel van het land
Vandaag, 07:12 NOS nieuws

In het midden, noorden en oosten van het land is aan het eind van de nacht en het begin van de ochtend onverwacht veel sneeuw gevallen. Op sommige plekken ligt een sneeuwlaag van enkele centimeters. Er was gewaarschuwd dat het door winterse neerslag hier en daar glad kon worden, maar niet dat het op grote schaal kon gaan sneeuwen.

Lokale wegen en de linker rijstrook van snelwegen zijn wit. Rijkswaterstaat heeft strooiwagens de weg op gestuurd. Dat heeft nog niet overal geholpen, want er is verkeer nodig om het zout in te rijden.

Automobilisten krijgen het advies om alert te blijven en de rijstijl aan te passen. Donderdag is gewoonlijk al de drukste dag op de weg, en de ANWB verwacht dat de sneeuw tot nog meer vertraging kan leiden.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe en Friesland.

Meer buien

Weerplaza zegt dat het niet lang glad zal blijven, doordat de sneeuw alweer snel wegsnelt. Later op de dag trekken nieuwe buien over het land. Daarbij kan ook sneeuw en hagel zitten, maar door de opgelopen temperaturen zal dat niet of nauwelijks tot gladheid leiden.

Na vandaag wordt voorlopig geen sneeuw meer verwacht. Wel zal het de komende nachten naar verwachting glad worden door opvriezing van natte weggedeelten.
Flanders Classics - Lance Armstrong wordt gastspreker op wielerevent van Flanders Classics
Vandaag, 04:30 Skynet
Flanders Classics, de organisatie van zes Vlaamse wielerkoersen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, pakt op 30 maart uit met een gloednieuw wielerevenement. Lance Armstrong is de gastspreker en zal ook de eregast zijn van CEO Wouter Vandenhaute tijdens de Ronde van Vlaanderen op zondag 1 april.


Prehistorische pinguÔn zo groot als mens ontdekt: 100 kilo en 1 meter 77
Dinsdag, 19:48 Volkskrant
In Nieuw-Zeeland hebben paleontologen een 'nieuwe' pinguÔnsoort ontdekt, groter dan alle andere soorten waarvan ooit een goed bewaard fossiel werd gevonden. Een pinguÔn zo lang als een volwassen mens. Het moet een opvallende verschijning zijn geweest, zo'n 60 tot 55 miljoen jaar geleden. Wetenschappers presenteren deze prehistorische reuzenpinguÔn deze week in het vakblad Nature Communications. He


ING stopt met financieren energiebedrijven die voor een groot deel stroom met kolen opwekken
Dinsdag, 12:36 Volkskrant
ING wil geen energiebedrijven meer financieren die een groot deel van hun stroom met kolen opwekken. De bank neemt alleen nog nieuwe klanten aan die voor hooguit 10 procent afhankelijk zijn van kolen, en dan alleen als ze een plan hebben om die kolenstook in uiterlijk 2025 te beŽindigen. Vanaf dat jaar steekt de bank geen geld meer in bedrijven die meer dan 5 procent van hun stroom opwekken met st


Locatie eendenslachterij is groot risico voor hele sector
Zondag, 23:00 Volkskrant
Als de vogelgriep vrijdag een paar kilometer verderop was uitgebroken, had de enige eendenslachterij in Nederland haar deuren moeten sluiten. Je kunt zeggen dat de eendenboeren getroffen worden door de uitbraak van vogelgriep, vrijdag in Biddinghuizen. Maar je kunt ook zeggen dat de sector weer met de schrik vrijkomt. Als de uitbraak een paar kilometer verderop had plaatsgevonden, zou Nederlands e


DVV Trofee: hoe groot wordt de voorsprong van Van der Poel?
Zaterdag, 11:12 Skynet
Na Ronse, Oudenaarde en Hamme zit de DVV Trofee zaterdag aan zijn vierde manche in Essen. Mathieu van der Poel heeft in de tussenstand al een mooie voorsprong opgebouwd.


De gevolgen van de Brexit zijn zo groot dat het zinloos is ze te berekenen
Zaterdag, 02:30 Volkskrant
De Britse regering heeft geen studie verricht naar de gevolgen van de Brexit, zo bekende minister Davis deze week. De gevolgen zijn zo groot, liet hij weten, dat het zinloos is ze te berekenen. Het Lagerhuis bovenop de kast natuurlijk ('wordt dit land wel bestuurd?'), terwijl het toch gewoon de natuurlijke menselijke duikreflex is zodra de toestand ons boven het hoofd groeit. Daarom maken chronisc


Hansahuis aan Suikerrui krijgt groot onderhoud
Zaterdag, 02:25 Gazet v. Antwerpen

Het Hansahuis op de hoek van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai wordt opgeknapt. Het gebouw, dat dateert uit het einde van de 19de eeuw, is beschermd, maar verkeert in slechte staat. Dat moet over vier jaar anders zijn.
N-VA in peiling dubbel zo groot als eerste achtervolger
Vrijdag, 19:12 De Tijd
19:08 Mochten er vandaag verkiezingen zijn, dan zou de N-VA die met een straatlengte voorsprong winnen. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws en VTM.


Groot aantal VN-soldaten vermoord in oosten Congo
Vrijdag, 17:24 NOS nieuws

In Congo is een groep blauwhelmen aangevallen en gedood door een nog onbekende militie. De aanval vond gisteravond plaats in de provincie Noord-Kivu in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Volgens een anonieme bron van de VN zijn er onder de soldaten veertien doden en 53 gewonden gevallen. Ook zijn er vijf Congolese soldaten gedood.

De gedode blauwhelmen komen uit Tanzania. VN-secretaris-generaal Guterres heeft de aanval in felle bewoordingen veroordeeld. Hij spreekt van "een oorlogsmisdaad".

Gebukt onder conflict

Congo gaat al jaren gebukt onder een conflict. De Monusco-missie, waar de getroffen VN-militairen toe behoren, probeert al sinds 1999 vergeefs vrede te stichten in het land. De VN heeft naar schatting 95.000 militairen gestationeerd in Congo.

Het afgelopen jaar zijn 1,7 miljoen van de 83 miljoen inwoners van Congo op de vlucht geslagen voor geweld. Dat ligt volgens correspondent Koert Lindijer aan het wanbeleid van president Joseph Kabila, die vasthoudt aan de macht terwijl zijn termijn al lang en breed is verstreken. Vorige maand zijn verkiezingen aangekondigd voor volgend jaar december.

Er spelen conflicten tussen het regeringsleger, gewapende milities, krijgsheren en deze groepen onderling. In de regio KasaÔ woedde tot voor kort een strijd om het leiderschap. In het chaotische oosten van Congo, waar de blauwhelmen zijn omgekomen, wordt veel gestreden om grondstoffen. Er heerst totale anarchie en ook VN-mensen zijn vaak doelwit van aanvallen.
Britse minister onder vuur: ?Economische tegenspoed komt door te groot aanbod voor gehandicapten?

De Britse minister van FinanciŽn, Philip Hammond, is donderdag onder een spervuur van kritiek komen te liggen na een wel serieuze valse noot in zijn commentaar woensdag over de slabakkende Britse economie. Een van de mogelijke oorzaken van die economische tegenspoed is, aldus de Chancellor of the Exchequer, een te groot aanbod aan gehandicapten onder de werkende bevolking. Die uitspraak kwam Hammond te staan op het verwijt van ?walgelijk zondebokgedrag?.
Julio Poch terug in Nederland: 'Het was allemaal ťťn groot misverstand'
7 December, 15:30 Volkskrant
'Het was allemaal ťťn groot misverstand', zegt de Argentijns-Nederlandse Julio Poch nadat hij donderdag voor het eerst sinds zijn arrestatie in 2009 voet op Nederlandse bodem zet. In een zaaltje op Schiphol staat de oud-piloot geŽmotioneerd, maar bovenal opgelucht, de pers te woord. Blij is hij, om als onschuldig man terug in Nederland te zijn. Maar, laat hij ook weten, hij overweegt een procedure


Sybren Smith (Facebook Marketingspecialist): Groot bereik genereren met weinig geld
7 December, 13:24 Emerce
Tien miljoen Nederlanders hebben een Facebookaccount, waarvan er dagelijks 7 miljoen actief zijn op dit platform. Dat is een groot bereik. Wat moet je als ondernemer doen om succesvol te zijn op het gebied van Facebook Marketing? Marketingspecialist Sybren Smith: 'Het leuke van Facebook is dat je zelfs met vijf euro tot tien euro aan de slag kunt. Je kunt best een groot bereik generen met weinig geld. Mijn advies? Zorg ervoor dat je budget schaalbaar is. Begin met een testbudget. Denk aan 500 euro en ga het een en ander uitproberen.'


Opvoeden, dat gaat nog eens heel groot worden op tv
6 December, 22:42 Volkskrant
In de twee papaprogramma's op NPO 3 zijn alle hokjes en nieuwerwetse kwestietjes keurig afgevinkt. Uit de tombola van de NPO kwam eerst een sociaal thema gerold - het vaderschap - en vervolgens een presentator die zijn naam, gezicht en persoonlijke leven eraan wilde verbinden - Jan Versteegh - en toen was er een nieuw format, Jan Wordt Vader. Okť, waarschijnlijk ging het andersom, anders was het w


'Groot deel autorijders die vaak onderweg zijn gebruikt telefoon achter stuur'
6 December, 07:48 Tweakers
Van de Nederlandse automobilisten die meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden, gebruikt 92 procent de telefoon wel eens achter het stuur. Dat blijkt uit een onderzoek van het SWOV, het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.


Groot deel websites scholen heeft onbeveiligde verbinding
6 December, 06:30 NOS nieuws

Veel websites van scholen gebruiken geen beveiligde internetverbinding. Dat blijkt uit onderzoek van de Open State Foundation. In 68 procent van de gevallen wordt er onbeveiligd gesurft, wat betekent dat de verbinding eenvoudig is af te tappen.

Dat is extra gevaarlijk wanneer mensen bij de scholen moeten inloggen of gevoelige persoonsgegevens versturen. In dat geval kunnen anderen meelezen met informatie die wordt verstuurd, bijvoorbeeld als iemand een openbare wifi-hotspot of een slecht beveiligd wifi-netwerk gebruikt.

Verboden

Een beveiligde internetverbinding is verplicht als een website persoonlijke informatie verstuurt. Toch doen veel schoolsites dat niet, blijkt uit het onderzoek van de Open State Foundation. Schoolsites vragen om inloggegevens met wachtwoorden en versturen die onversleuteld, of vragen om allerhande privťgegevens van kinderen. Daaronder zijn ook BSN-nummers.

Sommige scholen laten docenten via een onbeveiligde verbinding inloggen, wat een beveiligingsrisico oplevert. Zo zouden slimme leerlingen die op hetzelfde wifi-netwerk als de docent zitten, kunnen inloggen op zijn account.

Vooral basisscholen doen het slecht: daarvan heeft meer dan 70 procent geen beveiligde verbinding. Bij het voortgezet onderwijs is dat 54 procent. Mbo- en hbo-instellingen doen het net zo goed als universiteiten, met grofweg vier op de vijf onderwijsinstellingen die een beveiligde verbinding ondersteunen.

Vooral in Zeeland doen scholen het goed: daar heeft 85 procent een beveiligde verbinding. In Flevoland is dat slechts 21 procent. Over het algemeen scoren gemeenten in de Randstad beter dan in de rest van het land.

Zorgelijk

De Autoriteit Persoonsgegevens noemt de bevindingen zorgelijk. "Het gaat om gegevens van kinderen, een kwetsbare groep. De veiligheid van persoonsgegevens van kinderen heeft onze aandacht", stelt de organisatie in een schriftelijke verklaring.

Een beveiligde verbinding is een basismaatregel, aldus de privacywaakhond. "Er is geen reden om je site niet te beveiligen via een beveiligde verbinding." De Autoriteit Persoonsgegevens wijst erop dat een beveiligde verbinding makkelijk te regelen is en dat dat tegenwoordig bovendien gratis kan.

Zorgsites

In augustus bleek uit een onderzoek van de Open State Foundation al dat veel websites in de zorg een onbeveiligde verbinding hebben. Het hebben van een website zonder beveiligde verbinding wordt steeds onaantrekkelijker: sites met beveiligde resultaten komen hoger in Google, en webbrowsers waarschuwen steeds opvallender voor een website zonder beveiligde verbinding.
WK-relletje in Turnhout: ?Door die verhuizing van het groot scherm wordt de lokale handelaars een hak gezet?
5 December, 19:42 Gazet v. Antwerpen

Wie komende zomer het WK voetbal in Turnhout op groot scherm wil volgen, moet naar het Warandeplein. En niet meer naar de Grote Markt. Daar is een goede reden voor, maar de beslissing veroorzaakt ? alweer ? veel wrevel. De handelaars in het centrum reageren boos. ?De stad zet ons een hak.?
Geld verdienen met zorgverzekering kan, maar het risico is groot
5 December, 16:42 NOS nieuws

Geld verdienen met je zorgverzekering. Dat klinkt gek, maar het blijkt te kunnen. De branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK maakt zich ernstig zorgen over deze constructie en ook de Consumentenbond wijst op de grote risico's.

Door volgend jaar voor een van de goedkoopste polissen te kiezen en het hoogste eigen risico van 885 euro te nemen, kunnen mensen die de maximale zorgtoeslag ontvangen iedere maand geld overhouden. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Poliswijzer.nl.

"Deze constructie was dit jaar ook al mogelijk, maar de bedragen die je overhield waren veel kleiner", zegt verzekeringsadviseur Juul Dijkhuis van Poliswijzer.nl. "Voor volgend jaar is de overheid van hogere zorgkosten uitgegaan, met als gevolg een hogere zorgtoeslag. Terwijl de stijging van de premies in werkelijkheid meevalt."

Aanlokkelijk

Zo heeft de goedkoopste zorgverzekering van Zilveren Kruis (bij keuze voor het hoogste eigen risico) een premie van 74,95 per maand. De maximale zorgtoeslag bedraagt 94 euro per maand. Wie voor deze combinatie kiest, houdt dus 19,05 euro per maand over. Op jaarbasis is dat 228,60 euro.

Ook met een keuze voor bepaalde polissen van Anderzorg, Zekur, Zorg en Zekerheid en De Friesland kan op deze manier geld verdiend worden.

Een aanlokkelijk idee, maar Dijkhuis wijst op het gevaar van een hoog eigen risico. "Als je onverhoopt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moet worden, zit je al aan 885 euro - dat bedrag moet je dan in een keer betalen."

Kwetsbare groep

Ook de branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK wijst op de risico's en is verontwaardigd over de mogelijkheid om geld te verdienen middels zorgtoeslag en zorgpremie.

"Met zo'n constructie worden mensen verleid om risicovol gedrag te vertonen", zegt woordvoerder Marco Florijn. "Veel mensen met een laag inkomen hebben sowieso al moeite met het betalen van hun zorgpremie. Ik snap dat zij naar zo'n oplossing grijpen, maar ze moeten oppassen dat ze uiteindelijk niet nog duurder uit zijn."

"Dit is een kwetsbare groep die juist veel zorgkosten heeft", zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. "Ons advies luidt dat je alleen je eigen risico moet verhogen als je weet dat je het bedrag in een keer kan ophoesten als je met medische kosten te maken krijgt."

De NVVK wil dat de overheid dergelijke perverse prikkels tegengaat. "Ik zou de politiek willen oproepen om dit gat tussen zorgpremie en zorgtoeslag zo snel mogelijk te repareren", aldus Florijn.
Europese Unie: Jeruzalem hoofdstad IsraŽl ťn Palestijnen
5 December, 14:18 NOS nieuws

EU-buitenlandcoŲrdinator Federica Mogherini heeft zich nu ook in de discussie over Jeruzalem gemengd. Zij zegt dat de stad zowel de hoofdstad van IsraŽl als de Palestijnen moet worden. Elke actie die een tweestatenoplossing ondermijnt, moet volgens Mogherini worden voorkomen.

Ze reageert hiermee op een mogelijk besluit van president Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. Een dergelijke actie zou worden gezien als erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van IsraŽl. Verwacht wordt dat de kogel de komende dagen door de kerk gaat.

De Turkse president Erdogan heeft gedreigd de diplomatieke banden met IsraŽl te verbreken als de VS Jeruzalem als IsraŽlische hoofdstad erkent.

Een woordvoerder van Erdogan zei eerder al dat een eenzijdige erkenning van Jeruzalem een "fatale fout" zou zijn, die ingaat tegen het internationaal recht, VN-resoluties en historische feiten. "Wij hopen dat de Amerikaanse regering deze fout niet maakt", schreef woordvoerder Ibrahim Kalin op Twitter. Een dergelijke stap leidt volgens hem tot nieuwe spanningen en zou een conflict kunnen uitlokken.

Een diplomatiek adviseur van de Palestijnse president Abbas zegt dat als Trump Jeruzalem erkent, de VS niet langer meer geloofwaardig is als bemiddelaar in het Midden-Oosten. De contacten met de VS zullen dan worden stilgelegd.

Arabische Liga

De Franse president Macron is bezorgd over een eenzijdig Amerikaans besluit over Jeruzalem. Hij vindt dat de status van de stad onderdeel moet zijn van vredesbesprekingen tussen IsraŽl en de Palestijnen.

Meerdere moslimlanden hebben zich ook al in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. De Arabische Liga heeft de VS gewaarschuwd geen actie te ondernemen die de status van Jeruzalem verandert.

De chef van de Arabische Liga, Ahmed Aboul-Gheit, zegt dat een dergelijke stap "een gevaarlijke maatregel is die leidt tot repercussies". Hij heeft Trump opgeroepen om het verplaatsen van de ambassade, als hij daartoe al besloten heeft, te heroverwegen.

In IsraŽl zijn de reacties van andere landen ter kennisgeving aangenomen. "Jeruzalem is al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk en al 70 jaar de hoofdstad van IsraŽl, ongeacht of Erdogan dat wel of niet erkent", zei een woordvoerder van de IsraŽlische regering.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett zei dat "het uiteindelijk beter is om een verenigd Jeruzalem te hebben dan Erdogans waardering".
Antwerpse investeerder koopt groot belang in Deceuninck
5 December, 07:06 De Tijd
06:37 De Antwerpse investeringsmaatschappij Homeport Investment Management heeft een belang van zo'n 7 procent in Deceuninck.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be