NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Groen


Groen kiest jongerenwerker Wouter Stes als speerpunt
Vandaag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Vorig jaar raakte al bekend dat Groen zich afscheurt van Durf!, de lokale partij waarmee het sinds 2013 wel kan deelnemen aan het gemeentebestuur en zelfs twee schepenen levert. Maar de gunstige vooruitzichten voor Groen nationaal en het feit dat de onafhankelijken bij Durf! hun partij voortaan profileren als dorpspartij, deden de meer mondiale Wijnegemse groenen beslissen om de samenwerking na deze bestuursperiode te beŽindigen.
NationBuilder, de digitale draaischijf van Trump, Macron en Groen
Vandaag, 01:24 De Tijd
01:03 Partijen beslechten verkiezingen met digitale tools, leert de zaak rond Facebook en Cambridge Analytica. Ook Vlaamse partijen wapenen zich.


Groen licht om Gentse brug te vernoemen naar gewezen gouverneur Andrť Denijs
Gisteren, 22:42 Skynet
De Gentse gemeenteraad heeft maandag groen licht gegeven om een van de parkbosbruggen te vernoemen naar de gewezen Oost-Vlaamse gouverneur Andrť Denijs. Een tweede fiets- en wandelbrug wordt genoemd naar ZoŽ Borluut, een weldoenster uit Nazareth (De Pinte). Ondanks protest van de oppositie over die tweede naam, werd ook die beslissing principieel goedgekeurd.


Groen klaagt loterij van tandartsfacturen aan met actie in Leuven
Zondag, 14:54 Skynet
Met een ludieke actie op de markt in Heverlee (Leuven) heeft Groen vandaag de aandacht gevestigd op het groeiend aantal tandartsen dat zelf hun tarieven kiest. Voor de patiŽnten leidt dat tot wisselende en dure facturen. Kamerlid Anne Dedry heeft een plan opgesteld om de "loterij van tandartsfacturen" een halt toe te roepen.


Kris De Smet (Nieuwe Snaar) kandidaat op lijst van Groen
Zondag, 12:48 Gazet v. Antwerpen
Kris De Smet (63) wil gemeenteraadslid worden in Duffel. Hij staat op de voorlaatste plaats op de lijst van Groen.


Slachthuisfraude - Ecolo en Groen vragen doorlichting van hele sector
Zaterdag, 22:06 Skynet
In reactie op de berichtgeving van de RTBF dat een tweede (Vlaams) slachthuis vervallen vlees naar Kosovo stuurde, eisen Ecolo en Groen een doorlichting van de hele agrovoedingssector. "Anders geraken we er niet uit", aldus Muriel Gerkens (Ecolo), voorzitter van de parlementaire commissie Volksgezondheid, zaterdagavond aan Belga.


CD&V en Groen Putte in kartel naar verkiezingen
CD&V Putte en Groen Putte trekken dit najaar samen naar de kiezer als CD&V-Groen Putte. Dat maakten beide partijen zaterdag bekend. Marc Jaspers (Groen) en ex-burgemeester Chris De Veuster (CD&V) worden de boegbeelden van het kartel.


WK 2018 - FIFA zet licht voor videoref in Rusland definitief op groen
Vrijdag, 22:12 Skynet Sport
Er zal komende zomer een videoref zijn voor alle wedstrijden op het WK in Rusland. Op een vergadering in de Colombiaanse hoofdstad Bogota heeft het bestuur van de Wereldvoetbalbond FIFA vrijdag het licht voor videoassistentie definitief op groen gezet. Dat meldde FIFA-voorzitter Gianni Infantino.


Verkiezingen18 - Marij Preneel trekt aparte Groen-lijst in Borgerhout
Vrijdag, 05:18 Skynet
In het Antwerpse district Borgerhout wordt huidig districtsburgemeester Marij Preneel lijsttrekker voor Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Groen en sp.a trekken er na 12 jaar niet langer samen naar de kiezer. Eerder raakte al bekend dat sp.a nationaal ondervoorzitter Stephanie Van Houtven uitspeelt als lijsttrekker.


Groen licht voor uniek document buitenlandse werknemer
Vrijdag, 01:48 Skynet Belgie
Buitenlanders die in ons land willen verblijven om te werken, zullen binnenkort via ťťn enkel document zowel een arbeidsvergunning als een verblijfsvergunning kunnen aanvragen. De Kamer heeft daarvoor donderdag een wetsontwerp goedgekeurd. Ecolo-Groen onthield zich en Vlaams Belang stemde tegen. De beslissing over de toekenning moet uiterlijk binnen de zestig dagen vallen. Die termijn brengt volgens staatssecretaris Theo Francken (N-VA) de bedrijven niet in de problemen en biedt de Dienst Vreemdelingenzaken voldoende tijd om de dossiers te screenen.


'Amper belangstelling voor cash for cars'
Vrijdag, 07:24 De Tijd
07:02 Slechts een op de zes (16 procent) pendelaars met een bedrijfswagen toont interesse voor de cash-for-cars-regeling zoals die donderdag door de Kamer is gestemd.


Groen en Ecolo vinden inspiratie in Rijsel voor omvorming Koning Boudewijnstadion
Woensdag, 18:48 Gazet v. Antwerpen

Brusselse Parlementsleden Arnaud Verstraete (Groen) en Arnaud Pinxteren (Ecolo) bezochten samen het Pierre Mauroy stadion in Lille met als doel inspiratie op te doen voor de omvorming van het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Dit stadion is geschikt voor allerlei evenementen en werd gebouwd in een publiek-private samenwerking. Het afgelopen jaar waren er naast voetbal ook rugby, tennis, handbal, motocross te bewonderen, maar ook meerdere concerten en festivals. Arnaud Verstraete (Groen): ?Groen en Ecolo zijn voorstander van de omvorming van het Koning Boudewijnstadion tot een multifunctionele sportinfrastructuur?, klinkt het bij Groen.
Cruiseterminal aan het Steen krijgt groen licht

Het gebouw dat de Antwerpse schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) als cruiseterminal wil bouwen tegen het historische Steen van Antwerpen, heeft een positief advies gekregen van het agentschap Onroerend Erfgoed.
Groen wil minder vleeskippen per vierkante meter en haalt uit naar minister Weyts

Groen wil de normen over hoeveel vleeskuikens er per vierkante meter worden toegelaten, stelselmatig afbouwen. Dat zegt Vlaams parlementslid Bart Caron in een reactie op beelden die Gaia maakte in Vlaamse kippenkwekerijen. ?Minister Weyts zal weer klaarstaan met een sterke veroordeling, maar wanneer volgen er eindelijk structurele ingrepen??
'Gemiddeld minder zelfdodingen in omgeving met veel groen'
12 Maart, 17:00 NOS nieuws

In gemeenten met veel of tamelijk veel groen, ligt het aantal zelfdodingen gemiddeld lager dan in gemeenten met weinig groen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht, het NIVEL en de universiteiten van Illinois en Glasgow dat is verschenen in The Lancet Planetary Health.

Na onderzoek in 398 van de 403 Nederlandse gemeenten stelden de onderzoekers vast dat in groene gemeenten het risico op zelfdoding bijna een kwart lager is. Gecorrigeerd door factoren zoals werkloosheid bleef het verschil toch nog 12 procent. Een oorzakelijk verband hebben de onderzoekers overigens niet gevonden.

De aanwezigheid van water in de omgeving van de woonplaats of de nabijheid van de kust heeft volgens de onderzoekers geen invloed op het risico op zelfdoding.

Hoger risico

In sommige gemeenten met veel groen, maar bijvoorbeeld ook veel armoede, is het risico op zelfdoding juist hoger dan gemiddeld. Als voorbeeld noemen de onderzoekers gemeenten in Zeeland, Brabant, Limburg, Gelderland en Friesland.

Uit onderzoek was al bekend dat veel andere factoren het risico op zelfdoding kunnen vergroten. Dat kunnen biologische factoren zijn zoals een genetische aanleg voor het ontwikkelen van depressies, psychiatrische aandoeningen zoals schizofrenie, of sociale factoren als armoede en een echtscheiding.

"Maar", zegt Helbich, "hoe groener een gemeente is, hoe lager het risico dus op zelfdoding."

In 2007 lag het aantal zelfdodingen in Nederland op 8,3 per 100.000 inwoners. In 2016 was was dat opgelopen tot 11,1 op 100.000 inwoners.
Groen stelt lijst voor en trekt naar de kiezer met slogan ?Antwerpen kan dat?

De leden van Groen Antwerpen hebben zondagmiddag de 15 top-kandidaten van hun gemeenteraadslijst verkozen. De kandidaten hebben een diverse achtergrond waardoor de lijst volgens Groen een echte weerspiegeling wordt van de stad.
Groen wil autosector laten betalen voor ontdieseling
11 Maart, 09:24 Skynet
Iedereen die zijn dieselwagen wegdoet, moet in de plaats daarvoor een abonnement krijgen voor cambio-deelwagens of het openbaar vervoer, of taxicheques. De autosector moet financieel bijdragen. Dat staat in een reeks voorstellen van de partij Groen om de luchtvervuiling aan te pakken.


Groen Brecht gaat alvast met deze top vijf naar de kiezer
10 Maart, 15:42 Gazet v. Antwerpen
De top vijf waarmee Groen Brecht op 14 oktober naar de kiezer trekt is bekend. Eerder was al duidelijk dat huidig mobiliteitsschepen Luc Torfs de lijst gaat trekken. De andere vier plaatsen zijn nu ook ingevuld.


AziŽ in het groen
9 Maart, 07:54 De Tijd
07:34 De beurzen stijgen nadat de Amerikaanse president zijn importtarieven op staal en aluminium heeft ingevoerd. Ter Beke en Option rapporteren over 2017.


Voorzitter cultuurraad kiest voor Groen-Lier&Ko
8 Maart, 20:24 Gazet v. Antwerpen
Paul Van Steenkiste (66), voorzitter van de Lierse Cultuurkoepel en actief binnen tal van sociale en culturele verenigingen, versterkt de lijst van Groen-Lier&Ko voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be