NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Groei


44 procent groei voor e-commerce Walmart
Gisteren, 08:54 Emerce
In zijn eerste volledige jaar als eigenaar van webwinkel Jet.com heeft de grote Amerikaanse retailer Walmart zijn e-commerce omzet met 44 procent weten te verhogen naar 11,5 miljard dollar. Wel viel de omzet in het vierde kwartaal tegen vanwege logistieke problemen.


Het Zuid-Koreaanse ijshockeyteam maakte opmerkelijke groei door, maar de wereldtop bleef maatje te groot
Dinsdag, 22:24 Volkskrant
Alsof hij de fans wil troosten, start de regisseur bij de eerste time-out van de wedstrijd een filmpje met de Zuid-Koreaanse goudenmedaillewinnaars tot nu toe. De impliciete boodschap: er is hoop buiten het ijshockey. Het Zuid-Koreaanse ijshockeyteam bij de mannen verliest dinsdagavond wederom kansloos, ditmaal van de Finnen: 2-5. Zo verlaat het gastland na drie eerdere nederlagen, waaronder een o


Hoogste groei Nederlandse economie sinds 2007 - hoe lang kan dit nog doorgaan?
14 Februari, 12:36 Volkskrant
Het werd al voorspeld, maar nu is het zeker: 2017 was het economisch beste jaar van de afgelopen tien jaar. Met de crisis achter de rug groeide de Nederlandse economie sindsdien met 3,1 procent. Dat heeft het CBS vandaag bekendgemaakt. De laatste keer dat de zon zo hard scheen in de economie was in 2007. Aan de vooravond van de grootste recessie sinds de jaren dertig bedroeg de economische groei 3


Hoogste groei van economie in tien jaar
14 Februari, 09:36 NOS nieuws

In tien jaar is de Nederlandse economie niet zo hard gegroeid. De groei bedroeg in 2017 3,1 procent ten opzichte van 2016, becijferde het CBS. De groei in de laatste drie maanden nam iets af, maar is met 2,9 procent nog altijd stevig. Vooral investeringen en de export droegen in het vierde kwartaal bij aan de groei. Huishoudens consumeerden iets minder hard, maar de industrie groeide juist sterker.

"De Nederlandse economie staat er goed voor", zegt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. "Economische groei maakt het mogelijk dat we grote maatschappelijke uitdagingen zoals de energie- en klimaattransitie en de hoge kosten van de zorg kunnen betalen. Maar we willen ook dat Nederlanders de groei nu ook zelf merken."

De economieŽn van de ons omringende landen zijn ook stevig gegroeid. De Duitse economie, onze belangrijkste handelspartner, groeide met 2,3 procent.
Hoe nu verder in Zuid-Afrika? Want na het 'Zuma-probleem' is er nog altijd het 'ANC-probleem'
15 Februari, 12:36 Volkskrant
Na bijna negen jaar presidentschap is het tijdperk van Jacob Zuma voorbij. De door schandalen achtervolgde Zuma trad gisteravond terug onder grote druk van zijn partij, het ANC. Hoe gaat Zuid-Afrika verder na deze 'Zexit', en nog vier vragen. Zuma's vele criticasters reageren opgetogen: 'De nachtmerrie is eindelijk voorbij', kopte vanochtend in grote letters de website van de Zuid-Afrikaanse Huffi


Randstad surft op de golven van de economische groei
13 Februari, 09:36 NOS nieuws

Uitzendconcern Randstad heeft in 2017 een stevige omzetgroei geboekt. Robuust, zeggen ze zelf bij de op een na grootste uitzender ter wereld. De omzet komt uit op 23,3 miljard euro, een stijging van 13 procent. Er wordt dan ook goed verdiend aan het vinden van werk. De nettowinst steeg met 7 procent naar 631 miljoen euro.

Er wordt op veel plekken in de wereldeconomie geschreeuwd om mensen. De economie groeit, bedrijven starten of breiden uit en hebben steeds meer mensen nodig. Voor uitzendconcern Randstad is het dan ook goed surfen op de hoge golven van de economische groei.

De groei van tijdelijk personeel gaat in veel landen gepaard met dubbele cijfers. Vooral in ItaliŽ, Frankrijk en Spanje is de vraag naar mensen groot. In de Verenigde Staten bleef de groei vlak. "Het is gewoon moeilijk om aan mensen te komen in de VS", zegt Randstad-topman Jacques van den Broek.

Deltaplan

De krapte op de arbeidsmarkt blijft een probleem en het tekort aan mensen zet een rem op de economische groei. Randstad herhaalt het pleidooi van een jaar geleden voor het binnenhalen meer kennismigranten en pleit voor een deltaplan voor sectoren als de zorg en het onderwijs.

"Je gaat dit niet oplossen op een traditionele manier, je moet anders gaan nadenken over meer uren per week maken, kunnen we technologie gebruiken, anders kijken naar zij-instromers", zegt Van den Broek in het NOS Radio 1 Journaal. "We zien een uitstroom uit witteboordenbanen, die zouden in het onderwijs een prima rol kunnen spelen. Maar dan moet je met elkaar gaan zitten, eisen veranderen over diploma's, en dus pragmatischer worden."

Wereldwijd zet Randstad dagelijks 626.000 mensen aan het werk. Bij Randstad werken 32.000 mensen in 4750 kantoren in 39 landen. De Noord-Amerikaanse markt is met 4,2 miljard euro goed voor 20 procent van de omzet, in Nederland wordt 3,3 miljard omgezet.

Beleggers zijn ingenomen met de cijfers. Het aandeel Randstad opent meer dan drie procent hoger.
Volop bier en winst bij brouwer Heineken
12 Februari, 09:00 NOS nieuws

Bij Heineken kunnen ze een glaasje drinken op de resultaten van 2017. Er is meer bier gebrouwen en meer bier afgezet, en er is bijna een miljard euro winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op 1,94 miljard euro, een kwart meer dan in 2016.

De omzet van de op een na grootste bierbrouwer ter wereld steeg met 5,4 procent naar 21,9 miljard euro. De hoeveelheid gebrouwen bier steeg met 3 procent. Het premiummerk Heineken beleefde de sterkste groei in jaren met een volumestijging van 4,5 procent.

In Europa, goed voor de helft van de omzet, nam de bierconsumptie heel licht toe, dankzij de wijnlanden ItaliŽ, Frankrijk, Spanje en Portugal. In het Verenigd Koninkrijk en Polen daalde het biervolume. Ook in Nederland werd minder gewoon pils gedronken, maar groeide Heineken toch dankzij de introductie van alcoholvrije Heineken.

Vergroot

In 2017 werd Heineken met de overname van Brasil Kirin de grootste bierbrouwer in BraziliŽ. Verder kocht de brouwer 1900 pubs in het Verenigd Koninkrijk. In belangrijke sleutelmarkten zoals Mexico, Vietnam en EthiopiŽ werd de productiecapaciteit vergroot en in Ivoorkust en Mozambique zijn of worden nieuwe brouwerijen neergezet.

Voor dit jaar verwacht Heineken ook weer meer omzet en winstgroei, ondanks onrust en onzekerheid op markten en de negatieve impact van de wisselkoersen op de resultaten.
Infographic: de groei van de cloud
10 Februari, 07:30 Emerce
Het gebruik van cloudapplicaties geeft een flinke stimulans aan het datacenterverkeer. Dat gaat in 2021 richting van 19,5 zettabyte (ZB). In 2016 was dit nog 6 ZB. Wereldwijd zal het clouddatacenterverkeer in 2021 zelfs voor 95 procent deel uitmaken van het totale datacenterverkeer, tegenover 88 procent in 2016, zegt Cisco.


Europese groei Delivery Hero loopt terug
8 Februari, 12:18 Emerce
De grote internationale concurrent van Thuisbezorgd.nl, Delivery Hero, heeft zijn Europese groei in 2017 met ruim een derde zien afnemen. Het bedrijf boekt vooral goede resultaten in het Midden- en Verre Oosten.


Economische groei in Europa opnieuw hoger dan verwacht - Groot-BrittanniŽ blijft achter
7 Februari, 13:12 Volkskrant
De economische groei in Europa pakt opnieuw hoger uit dan verwacht. De Europese Commissie raamt de gemiddelde groei in de EU-landen dit jaar op 2,3 procent, voor 2019 gaat ze uit van 2 procent. Nederland doet het beter dan gemiddeld. Groot-BrittanniŽ is hekkensluiter als gevolg van zijn besluit de Europese Unie te verlaten. Europees Commissaris Dombrovskis (Euro) en zijn collega Moscovici (Economi


Weer dramatische cijfers Snap, maar eindelijk groei
6 Februari, 23:06 Emerce
Snap, het bedrijf achter Snapchat, maakte in het vierde kwartaal weer 349 miljoen dollar verlies op een omzet die nog amper 285 miljoen dollar bedroeg. De EBITDA kwam uit op 158 miljoen.


Flinke groei valse webwinkels: 'oplichter gebruikt url bakker op de hoek'
6 Februari, 09:00 NOS nieuws

Het aantal malafide webwinkels is explosief gegroeid. Uit cijfers van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) blijkt dat de politie vorig jaar 438 keer actie ondernam tegen frauduleuze verkoopwebsites. In 2016 gebeurde dat nog maar 35 keer.

De valse webwinkels verkochten nepartikelen, leverden bestelde producten niet of vroegen om creditcardgegevens waarmee later illegaal aankopen werden gedaan. De politie ziet dat fraudeurs vaak dezelfde methoden toepassen, zei Gijs van der Linden, teamleider bij het LMIO, in het NOS Radio 1 Journaal.

Zo richten fraudeurs in de decembermaanden vaak valse websites op die korte tijd actief zijn. Daarnaast kopiŽren ze bestaande webwinkels op adressen die sterk lijken op het origineel of kopen ze Nederlandse domeinnamen op.

"Bij techwinkel BCC verscheen naast bcc.nl bijvoorbeeld ook ineens bcc.com, waardoor je denkt dat je met een echte website te maken hebt", zegt Van der Linden. "Of fraudeurs gebruiken een url met de naam van de bakker op hoek en verkopen daar nepspullen op."

Die laatste variant wordt meestal toegepast door criminelen in het buitenland. Zij zijn vaak lastig te traceren, zegt Van der Linden, "maar Nederlandse verdachten houden we zeker aan." Het LMIO onderzocht vorig jaar 526 verdachten. Betalingen aan valse websites worden vaak geblokkeerd of de webwinkel wordt offline gehaald.

Ingetrokken aangiften

Het aantal aangiften van internetoplichting daalde vorig jaar wel. In totaal kwamen bij het LMIO in 2017 ruim 38.000 aangiften binnen, ongeveer 8000 minder dan het jaar ervoor. Uit politieonderzoek blijkt dat iets minder dan de helft van de benadeelden aangifte doet. Per gedupeerde bedroeg de gemiddelde schade ruim 197 euro.

In 2017 werd meer dan 5400 keer een aangifte weer ingetrokken, bijvoorbeeld omdat de goederen later dan verwacht alsnog bij de koper terechtkwamen. Van der Linden: "Er zitten ook gevallen tussen van mensen die om 12.00 uur een pakketje zouden krijgen, maar die om 12.05 uur nog niets hebben gehad. Die doen dan direct aangifte." Ook als er alleen gevoelsmatig sprake is van oplichting, bijvoorbeeld bij een smartphone die kort na de aankoop kapotgaat, onderneemt de politie geen actie.
?Zuiver' Facebook moet groei op peil houden
1 Februari, 20:24 De Tijd
19:48 Facebook, ?s werelds grootste sociale netwerk, keert na jaren van wilde expansie terug naar de essentie. Een ?zuiver? Facebook moet de flinke omzet- en winstgroei blijven garanderen. Beleggers juichen...


Nederland koploper groei volledig elektrische auto's
1 Februari, 14:24 NOS nieuws

De automobilist die elektrisch wil rijden, neemt massaal zijn toevlucht tot de volledig elektrische auto, met name de leaserijder. Het aantal verkochte volledig elektrische auto's is vorig jaar met 132 procent gestegen en dat waren bijna 10.000 auto's. De verkopen van plug-in hybrides, die naast elektrisch ook op benzine kunnen rijden, is compleet ingestort.

Verkoopcijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA laten zien dat de verschuiving naar volledig elektrisch heel vorig jaar te zien was. Het is een rechtstreeks gevolg van nieuwe belastingregels: sinds vorig jaar heeft alleen de volledig elektrische auto nog belastingvoordelen.

Eerder gaven automobilisten vaak aan niet voor volledig elektrisch te kiezen omdat ze dat 'spannend' vonden. Je zou stil kunnen komen te staan, als er niet opgeladen kan worden. Dat argument lijkt weg te vallen nu het voor de portemonnee gunstiger is om voor volledig elektrisch te kiezen.

Verdubbeling

Op een totaal van ongeveer 8 miljoen auto's rijden er in Nederland nu ruim 20.000 volledig elektrische auto's rond. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. Dus waar de absolute aantallen nog gering zijn, is groei wel explosief.

Over de hele Europese Unie genomen is het aantal volledig elektrische auto's vorig jaar met 53 procent toegenomen. De verschillen tussen de landen zijn groot. In Bulgarije is het aantal verkochte elektrische auto's met maar liefst 1260 procent toegenomen. Klinkt spectaculair, maar gaat in werkelijkheid om een groei van vijf verkochte auto's in 2016 naar 68 in 2017.

Van de West-Europese landen is Nederland de hardste groeier. In Frankrijk bijvoorbeeld groeide het aantal volledig elektrische auto's met 14 procent (ruim 24.000 stuks), in Duitsland met 120 procent tot een totaal van 25.000 nieuwe volledig elektrische auto's. In het Verenigd Koninkrijk kwamen er ruim 13.000 volledig elektrische auto's bij, een plus van 33 procent.
Groei aantal dagelijkse gebruikers Facebook neemt iets af
31 Januari, 23:42 Emerce
De groei van het aantal dagelijkse gebruikers neemt iets af, maar Facebook boekte wederom een recordomzet van 12,97 miljard dollar in het vierde kwartaal.


Regulering en groei sim-only kosten KPN omzet
31 Januari, 10:54 Tweakers
KPN's kwartaalomzet uit mobiele diensten is gedaald, waarbij het bedrijf vooral verwijst naar de effecten van roamingregulering en de groei van sim-only. Ook heeft KPN last van groeiende concurrentie op de mobiele markt.


?Markt van cloudinfrastructuur kent agressieve groei?
30 Januari, 16:30 Emerce
Geen (deel)markt in de IT die zo hard groeit als die van de Infrastructure as a Service. Maar wie zijn infrastructuur inruilt voor een dergelijke clouddienst kan bijna niet meer om Amazon heen. En dat baart ook zorgen.


Belgische economische groei sterkst sinds 2011
29 Januari, 15:36 De Tijd
15:00 De Belgische economie is in 2017 met 1,7 procent gegroeid, zegt het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR).


Vier jaar na storm: via tunnel naar stadhuis wegens dakwerken

Wie vanaf vandaag het stadhuis van Sint-Niklaas wil binnenstappen, doet dat tijdelijk via een tunnel. De door de zware hagelstorm van 2014 veroorzaakte schade aan het dak wordt vanaf vandaag hersteld.
Trump roept wereldleiders en zakenleven in Davos op: investeer in VS en profiteer mee van economische groei
26 Januari, 16:12 Volkskrant
De Amerikaanse president Trump heeft de wereld opgeroepen in zijn land te investeren en mee te profiteren van de economische groei. Tegelijk waarschuwde hij in een toespraak voor wereldleiders en de top van het internationale zakenleven op het World Economic Forum in Davos dat de Verenigde Staten oneerlijke handelspraktijken niet langer zullen tolereren. 'We kunnen geen vrije handel hebben als som

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be