NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesGroei


Gisteren, 17:00 Volkskrant
Explosieve groei van gebruik mobiel dataverkeer
Vrijdag, 13:30 NOS nieuws

In Nederland zijn nog nooit zoveel mobiele data verbruikt als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Het dataverbruik was toen meer dan honderd miljard MB, zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het verbruik komt neer op 833 miljoen uur filmpjes kijken op YouTube, het streamen van ruim 38 miljard liedjes via Spotify, of 33 miljard keer mobiel inloggen op Facebook.

In 2015 werden net zoveel mobiele data verbruikt, maar dat was in een heel jaar.

Het verbruik is zo hard gestegen doordat enkele grote telecomaanbieders onbeperkt mobiel internet zijn gaan aanbieden.
Klarna koopt Shop.co voor VS-groei
Woensdag, 12:18 Emerce
Klarna heeft de Duitse start-up Shop.co overgenomen om zijn groeiplannen in de VS een impuls te geven.


Sony: Groei van de vr-markt valt tegen
Dinsdag, 19:18 Tweakers
In een presentatie voor investeerders heeft Sony aangegeven dat het bedrijf de groei van de markt voor virtual reality tegen vindt vallen. Daarnaast vertelt het bedrijf dat de PlayStation 4 in zijn laatste levensfase beland is.


Resilux: 'Groei PET-verpakking is nog lang niet voorbij'
18 Mei, 20:24 De Tijd
19:59 Het aandeel van PET voor de verpakking van vloeistoffen groeit nog altijd. Daarom is pet-flessenmaker Resilux niet bang voor een groeivertraging, maar ziet het vooral opportuniteiten.


Groei MediaMarkt staat stil, enkel online positief
17 Mei, 14:42 Emerce
MediaMarkt en zusterbedrijf Saturn boekten in het eerste kwartaal 2018 nagenoeg geen groei. De verkopen stegen met 0,3 procent tot 12 miljard euro. Enkel via internet stegen de verkopen, met 4,5 procent tot 639 miljoen.


Food maakt grootste groei door bij online bestedingen
17 Mei, 12:18 Emerce
De productcategorie Food/Nearfood heeft op het gebied van online bestedingen de grootste groei doorgemaakt in het eerste kwartaal van 2018. Dat blijkt uit de cijfers van de nieuwste Thuiswinkel Markt Monitor, die begin juni verschijnt.


'Ministerie rommelde met geluidsnorm Schiphol om groei te faciliteren'
17 Mei, 11:24 NOS nieuws

Het ministerie van Infrastructuur heeft in 2008 de geluidsnormen voor Schiphol eenzijdig aangepast waardoor tienduizenden extra vliegbewegingen konden plaatsvinden dan op basis van de originele norm mogelijk was. Dat zeggen omwonenden van de luchthaven in een juridische beroepsprocedure bij de Raad van State.

Hun bewering wordt onderschreven door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), het belangrijkste adviesorgaan van het ministerie, blijkt uit een e-mail van het lab die in handen in van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

In 2003 werd vastgelegd dat maximaal 10.000 woningen in het zogeheten binnengebied van Schiphol met ernstige geluidsoverlast te maken mochten krijgen. In het binnengebied staan de huizen die kampen met de hevigste geluidsoverlast. Aangezien deze norm begon te knellen en de groei van Schiphol in de weg stond, besloot toenmalig minister Eurlings in 2008 om de verlenging van de milieuvergunning aan te grijpen om de bovengrens van 10.000 op te hogen naar 10.800 woningen. De omwonenden noemen die bijstelling onrechtmatig.

Terug naar 10.000

De norm werd later, bij de omzetting naar nieuwe Europese geluidsnormen, nog verder opgehoogd naar 12.300 woningen. De omwonenden vragen de Raad van State om de geluidsnorm terug te brengen naar 10.000 ernstig gehinderde woningen.

Begin juni doet de bestuursrechter uitspraak. Als de bewoners in het gelijk worden gesteld, heeft dat grote gevolgen voor Schiphol. De bovengrens van 500.000 vliegbewegingen die nu geldt voor de luchthaven, is dan onhoudbaar.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil nu nog niet reageren, omdat de zaak bij de Raad van State dient.
Pilotenstaking Brussels Airlines van start: incheckbalies leeg

De piloten van Brussels Airlines leggen vandaag en woensdag het werk neer. Het is de tweede keer in de geschiedenis van de maatschappij dat er gestaakt wordt. De piloten staken uit onvrede over hun loon, pensioen en werkdruk. ?De citroen is genoeg uitgeperst?, klonk het eerder nog in een open brief. Vandaag staat een verzoeningsvergadering tussen directie en bonden gepland.
'Universiteiten willen rem op groei buitenlandse studenten'

De Nederlandse universiteiten willen minder studenten toelaten, met name uit het buitenland. Volgens nrc.next hebben ze onderling afgesproken om de groei van het aantal studenten de komende jaren af te remmen.

Maandag stuurt de universitaire koepel VSNU de plannen daarover naar onderwijsminister Van Engelshoven (D66). De VSNU wil tegenover de NOS niet vooruitlopen op de brief aan de minister.

Het percentage buitenlandse studenten is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Dat komt onder meer doordat steeds meer opleidingen in het Engels worden aangeboden.

Minister Van Engelshoven was eerder kritisch op de toename van het aantal Engelstalige opleidingen. Volgens haar kiezen sommige universiteiten voor opleidingen in het Engels om zo het aantal studenten op te krikken. "Zonder dat er een inhoudelijk goede reden is."

Ook het financieringssysteem van de universiteiten speelt een rol bij de internationalisering, bleek uit onderzoek van het Rathenau Instituut. "De universiteiten krijgen geld uit één pot en de hoeveelheid studenten telt sterk mee bij de verdeling van het geld", zei directeur Melanie Peters tegen Nieuwsuur. "Het loont dus om meer studenten op te leiden."

Studentenorganisatie ISO is blij met de plannen van de VSNU. "De universiteiten erkennen dat ze een pas op de plaats moeten maken", zegt voorzitter Rhea van der Dong in het NOS Radio 1 Journaal. "We zeggen al heel lang dat ze eerst goed moeten nadenken wat het betekent als ze al die internationale studenten binnenhalen."

De angst bij studenten is dat een ondoordachte groei van buitenlandse studenten en de bijbehorende Engelstalige opleidingen eerder leidt tot een verlies van onderwijskwaliteit dan een toename ervan, zegt Van der Dong.

"Veel studenten vertellen ons dat het Engels van hun docenten niet goed genoeg is om het vak op hetzelfde niveau te geven. Maar ook dat hun eigen Engels niet zo goed is dat ze een academische discussie met dezelfde diepgang kunnen volgen."

Van der Dong plaatst nog wel een kanttekening bij de VSNU-plannen. "In de krant staat dat het met name om buitenlandse studenten gaat. Dat roept bij mij de angst op dat ze ook minder Nederlandse studenten gaan toelaten." Volgens haar zijn er verschillende universiteiten die zelf hun studenten willen selecteren.
Groei digitale abonnees compenseert daling van digitale advertentie-inkomsten bij NYT
7 Mei, 06:48 Emerce
De New York Times verdient steeds meer aan digitale abonnementen. De toename van 139.000 digitale abonnees compenseerde zelfs de daling van digitale advertentie-inkomsten, zo blijkt uit cijfers van de uitgever.


Waarom de politiek niet gewoon kiest voor minder groei van Schiphol
6 Mei, 20:18 Volkskrant
Luchtvaart groeit en blijft groeien. Dat geldt ook voor de kritiek op de overlast die Schiphol veroorzaakt. Moet, wil en kan de staat ingrijpen om de groei af te remmen? Drie milieuorganisaties bundelen hun krachten tegen de verdere groei van Schiphol. Afgelopen zaterdag lanceerden Greenpeace, Natuur & Milieu en de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland een 'luchtvaartmanifest' waarin ze het kabi


PostNL: ?Wij stimuleren de groei in e-commerce?
5 Mei, 11:00 Emerce
Terwijl de postmarkt al jaren achtereen krimpt, blijft de groei van de pakketmarkt onstuimig. Mede hierdoor moet PostNL data en technologie steeds slimmer inzetten, stelt Liesbeth Kaashoek, Directeur Pakketten en Logistiek. ?We willen dé logistieke e-commercespeler van de Benelux worden.?


Datacentersector waarschuwt dat Nederlandse stroomnetwerk groei niet aankan
De Nederlandse datacentersector heeft een brandbrief naar minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat gestuurd vanwege acute capaciteitsproblemen in de stroominfrastructuur. Dit zou de groei van de economie belemmeren.


Groei vertraagt in eurozone
2 Mei, 12:30 De Tijd
12:09 De vertraging van het groeiritme bevestigt eerdere indicaties dat er economisch wolkjes aan de lucht zijn.


Snap realiseert laagste groei ooit
1 Mei, 23:36 Emerce
Snap, het moederbedrijf van Snapchat, kampt wederom met geringe groei. In het tweede kwartaal steeg het aantal dagelijkse actieve gebruikers licht, van 187 naar 191 miljoen. Dat is de laagste groei ooit. De koers van het aandeel maakte zojuist dan ook een flinke duik.


Amerikaanse groei vertraagt, maar overtreft verwachtingen
27 April, 15:30 De Tijd
15:08 De Amerikaanse economie groeide in het eerste kwartaal met 2,3 procent. Dat is een vertraging tegenover de boom uit het vierde kwartaal vorig jaar, toen de klim nog 2,9 procent bedroeg. Toch overtreft...


Luchtverkeersleiding: ingrijpende maatregelen nodig bij groei Schiphol
26 April, 16:42 NOS nieuws

De luchtverkeersleiding op Schiphol kan in de nabije toekomst maximaal 540.000 vluchten per jaar aan. Dat blijkt uit een technische analyse die Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft laten uitvoeren. Als de luchthaven verder wil groeien zijn ingrijpende maatregelen nodig, schrijven de onderzoekers. Het rapport moet het kabinet helpen een besluit te nemen over de toekomst van Schiphol.

Tot 2020 mag Schiphol niet verder groeien dan 500.000 vluchten. Over wat er daarna gaat gebeuren zijn nieuwe afspraken nodig. Schiphol-topman Nijhuis liet eerder weten op te termijn graag door te willen groeien naar 600.000 vliegbewegingen.

Meer ruimte

Dat laatste lijkt op basis van het rapport (pdf.) niet realistisch. De banen op Schiphol liggen dicht en soms haaks op elkaar, en er is weinig ruimte in de lucht. Hierdoor is de situatie op Schiphol buitengewoon complex.

Als het drukker wordt op Schiphol ontstaan er vooral capaciteitsproblemen op de grond en in het luchtruim voor vluchten naar het zuiden en het oosten, zo blijkt uit de analyse. Op dit moment heeft LVNL al moeite de vluchten in die richtingen goed af te handelen.

Alleen met zeer ingrijpende maatregelen zou een forse groei naar meer dan 540.000 vluchten mogelijk zijn, maar ook in dat geval is nog steeds niet zeker of LVNL die capaciteit aankan. In ieder geval moet er op de grond meer ruimte komen voor vliegtuigen om te parkeren, moet er een lichtgeleidingssysteem komen voor taxibanen en moeten vliegtuigen minder tijd krijgen om te landen of op te stijgen. Daarbovenop moet het verkeersafhandelingssysteem van de luchtverkeersleiders worden gemoderniseerd en is herindeling van het luchtruim noodzakelijk.

Gevoelig

Een groei tot 540.000 vluchten lijkt realistischer, maar dan zijn er evengoed ingrijpende maatregelen nodig. Zo moet volgens de onderzoekers in ieder geval de vierde-baanregel (de afspraak dat alleen bij uitzondering vier banen tegelijk mogen worden gebruikt) worden verruimd. Dat ligt gevoelig, omdat deze afspraak de geluidshinder moet beperken en tot stand is gekomen in het akkoord dat de luchtvaartsector heeft gesloten met omwonenden en omliggende gemeenten.

Ook moeten de luchtverkeersleiders gaan fuseren met hun militaire collega's, zo valt op te maken uit het rapport. Op dit moment regelen de militaire luchtverkeersleiders het vliegverkeer op Eindhoven en in het militaire luchtruim, terwijl de LVNL voornamelijk het verkeer op Schiphol, Rotterdam en de overige luchthavens afhandelt. Dat het luchtruim is opgedeeld maakt het afhandelen van grote hoeveelheden vliegverkeer te complex.

Geluidsbelasting

Vorig jaar concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid al dat de veiligheid op Schiphol in het geding is als de luchthaven verder doorgroeit. Gisteren benadrukte de raad nog eens dat er tot nu toe te weinig is gedaan met zijn aanbevelingen.

Of Schiphol daadwerkelijk kan groeien moet ook blijken uit de milieueffectrapportage (MER) dat deze zomer verschijnt en waar door alle partijen reikhalzend naar uit wordt gekeken. Behalve om veiligheid draait het in de discussie namelijk ook over de geluidsbelasting voor omwonenden.

Het cijfers van 540.000 vliegbewegingen is door de onderzoekers overigens niet willekeurig gekozen. In een voetnoot schrijven ze: "Het getal van 540.000 is afgeleid van de MER-discussie die parallel plaatsvindt." Onbedoeld geeft het LVNL-rapport daarmee ook een inkijkje in de discussie aan de andere tafel.
Meer dan helft mobiele abonnees KPN heeft ook vast abonnement
26 April, 13:12 Tweakers
Meer dan de helft van de mobiele abonnees van KPN heeft ook een vast abonnement. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de provider. Het aantal mobiele abonnees en hoeveel ze betalen liep afgelopen maanden terug.


Flinke groei voor PayPal
25 April, 23:00 Emerce
De omzet van betaalbedrijf PayPal steeg in het eerste kwartaal 24 procent naar 3,69 miljard dollar, met in totaal 2,2 miljard transacties, goed voor 132 miljard dollar in volume. De nettowinst kwam uit op 511 miljoen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be