NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Grijs


'Bij een raadslid verwachten ze een man in grijs pak, niet een juf'
3 Maart, 08:00 NOS nieuws

"Mensen zijn wel verbaasd als ik zeg dat ik raadslid ben", zegt Kehsia van der Geest. "Ze verwachten mannen in grijze pakken, niet een schooljuf van groep 4." Toch zit Keshia inmiddels alweer een paar jaar in de gemeenteraad van Ridderkerk. Of ze daar over een maand nog deel van uitmaakt, is nog even afwachten.

Veel gemeenten namen deze week afscheid van hun gemeenteraad in de huidige samenstelling. Over een kleine drie weken zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners van 335 gemeentes mogen dan naar de stembus: van Schiermonnikoog tot Maastricht en van Enschede tot Rotterdam.

Elke vier jaar kiezen de inwoners van een gemeente een nieuwe raad. De raadsleden beslissen over de koers van de gemeente. Het gaat om duizenden mensen in heel Nederland.

Keshia is een van hen. "Ik ben elke week een flink aantal uur bezig met het gemeentewerk." Maar dat heeft ze er wel voor over: "Je bent door de inwoners gekozen, dan moet je er ook vol voor gaan."

We liepen een dag met Keshia mee. Hoe doet ze dat: juf en raadslid tegelijk? Dat zie je in de video hieronder:

Het wisselt hoeveel uur Keshia elke week kwijt is aan het raadswerk. "Er zijn heel drukke tijden en periodes waarin er minder werk te doen is." De agenda van de gemeenteraad is bepalend, zegt Keshia: "Als er onderwerpen uit mijn portefeuille op staan, ben ik bijvoorbeeld meer tijd kwijt omdat ik het woord namens mijn partij moet doen."

Gemiddeld zijn raadsleden 16 uur per week kwijt aan hun gemeentewerk, staat in het Nationaal Raadsledenonderzoek. Maar dit verschilt sterk als je kijkt naar de grootte van de gemeente. Raadsleden in een gemeente met minder dan 14.000 inwoners besteden gemiddeld 13 uur per week aan het raadswerk. In gemeenten met meer dan 150.000 inwoners is dit hoger: bijna 24 uur per week.

Omdat het raadswerk geen fulltime job is, hebben veel raadsleden nog een baan. Keshia werkt er zelfs fulltime naast. Dat is niet altijd gemakkelijk: "Soms moet ik zo veel vergaderingen voorbereiden dat het me een weekenddag kost".

Het is namelijk niet alleen de raadsvergadering. "Ook zijn er de wekelijkse fractie- en commissievergaderingen waar ik geregeld moet verschijnen. Daar zetten we de lijnen van de partij uit", aldus Keshia.

Tevreden

Met vergaderen zijn raadsleden een flink deel van hun tijd mee bezig. Het werk is onder te verdelen in bestuurlijke- en volksvertegenwoordigende activiteiten. De verhouding daartussen is gemiddeld 60 procent om 30 procent. Het bestuurlijke deel zijn alle vergaderingen. Volksvertegenwoordigende activiteiten zijn bijvoorbeeld werkbezoeken.

"De vergaderingen vergen soms best veel tijd", erkent Keshia. Toch heeft ze daar geen problemen mee. "We nemen beslissingen die van invloed zijn op de hele gemeente. Daar moeten we goed over kunnen discussiŽren en dan is het niet zo erg dat een raadsvergadering uitloopt tot middernacht."

Vergoeding

Tegenover het raadswerk staat een financiŽle bijdrage ter compensatie. Het bedrag is afhankelijk van het aantal uur dat je gemiddeld aan de gemeenteraad besteedt en is dus per gemeente verschillend. Keshia is tevreden over de vergoeding: "Per maand krijg ik ongeveer 800 euro voor het raadswerk. Daar kan ik aan het eind van het jaar hartstikke leuk van op vakantie."
Weerbericht - Grijs weekend
27 Januari, 08:06 Skynet
Zaterdag start grijs met plaatselijk mogelijk aanvriezende mist en na de middag enkele opklaringen. Zondag en maandag worden grijs, vochtig en winderig maar zacht, voorspelt het KMI.


Weerbericht: somber maar zacht
26 Januari, 12:54 Skynet
Deze namiddag krijgen we meestal droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden en maxima rond 7 graden. Vannacht is het droog maar vormt er zich soms dichte mist. De minima liggen dan net boven het vriespunt, zo verwacht het KMI.


Weerbericht: grijs maar overwegend droog
25 Januari, 12:24 Skynet Belgie
Het blijft deze namiddag zwaarbewolkt, met vooral ten zuiden van Samber en Maas aanhoudende regen. Elders verwachten we af en toe wat lichte regen, maar er kunnen ook enkele schaarse opklaringen voorkomen. Verder naar het westen zullen de opklaringen breder worden. De maxima liggen tussen 6 ŗ 8 graden in Hoog-BelgiŽ en rond 9 graden elders, meldt het KMI.


Noord-Korea stuurt 22 atleten naar Winterspelen
20 Januari, 13:42 NOS nieuws

Noord-Korea stuurt 22 atleten naar de Winterspelen die volgende maand in Zuid-Korea worden gehouden. Ze doen mee in drie sporten en vijf Olympische onderdelen, heeft het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) bekendgemaakt.

Beide landen onderhandelen al een tijd over de komst van Noord-Koreanen naar de Winterspelen. Het was al duidelijk dat beide landen, die formeel nog met elkaar in oorlog zijn, samen meedoen aan de openingsceremonie. Ook vormen ze een gezamenlijk vrouwen-ijshockeyteam.

Noord- en Zuid-Korea vochten in de jaren 1950-1953 een bloedige oorlog uit, waarbij westerse troepen aan Zuid-Koreaanse kant meevochten en China en in het geheim ook de Sovjet-Unie Noord-Korea steunden. In 1953 kwam een staakt-het-vuren tot stand, maar het conflict is nooit officieel beŽindigd.
Weerbericht - Eerst grijs, daarna mooie dag
13 Januari, 07:18 Skynet Belgie
Zaterdag begint op vele plaatsen grijs met lage wolken, nevel en plaatselijk ook mist. De lage wolken kunnen vooral in het westen en noorden wat hardnekkiger zijn, maar in de loop van de dag worden de opklaringen stilaan breder en later in de namiddag wordt het in het grootste deel van het land nog vrij mooi. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 3 of 4 graden op de Ardense hoogten en 5 of 6 graden in de meeste andere streken. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot oost. In het zuiden van het land waait een matige zuidoostenwind.


Ook donderdag somber weer: Vijftig tinten grijs

Donderdagochtend is het plaatselijk nevelig of mistig, vooral dan over het westen. Overdag verwachten we opnieuw meestal veel wolken met slechts enkele lokale opklaringen. Hier en daar valt er soms wat lichte neerslag, maar het blijft overwegend droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden bij een zwakke en veranderlijke wind. Dat meldt het KMI.
GET THE LOOK. Allesbehalve saai in grijs zoals madame Macron
8 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen

De Franse presidentsvrouw Brigitte Macron (64) komt altijd stijlvol voor de dag en mag niemand minder dan popster Rihanna tot haar fans rekenen. Reden te meer om haar stijl in de kijker te plaatsen: zo herinterpreteer je een van haar meest recente looks.
Het weer: minder koud, maar grijs
9 Januari, 02:36 Volkskrant
Na het korte koude intermezzo van de afgelopen dagen, zien we vandaag de temperatuur weer oplopen. Dat gaat ten koste van de zon, want bewolking gaat de komende dagen domineren. De wind draait van oost naar zuidoost en zwakt af. Daardoor voelt het minder koud aan. Wel worden er gedurende de dag steeds meer wolkenvelden aangevoerd; mogelijk valt er in de oostelijke helft van het land tegen de avond


Regen op komst

Vandaag blijft het in het noorden van het land eerst nog meestal droog met mogelijk opklaringen. In het zuiden en later ook in het centrum van het land wordt het zwaarbewolkt. Rond de middag bereikte een regenzone vanuit Frankrijk het zuiden van het land. De regen zal zich langzaam noordwaarts verplaatsen en tegen de avond ook het centrum van het land bereiken, zo verwacht het KMI.
Weerbericht - Kerstvakantie begint grijs
24 December 2017, 12:18 Skynet
Het blijft deze namiddag grijs, met soms wat motregen. Op de Ardense hoogten is het zicht beperkt door de lage bewolking. Het is zacht met maxima tussen 6 graden in Hoog-BelgiŽ en 9 tot lokaal 11 graden elders. Dat meldt het KMI.


Weerbericht: grijs in aanloop naar zachte Kerst
22 December 2017, 12:12 Skynet
Deze namiddag krijgen we andermaal grijs weer met geregeld wat lichte regen of motregen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen nevel- of mistbanken lokaal hardnekkig zijn en de hele dag voor een verminderde zichtbaarheid zorgen. Maxima rond 6 graden in de Hoge Venen en tot 9 of 10 graden in het centrum en het westen van het land. De wind waait zwak tot soms matig uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.


Grijs en zacht weer met lichte regen
22 December 2017, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Vrijdag krijgen we andermaal grijs weer met nevel, plaatselijk nevel of mist en geregeld wat lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 5 graden in de Hoge Venen, rond 9 graden in het centrum en rond 10 graden aan zee. De wind waait meestal zwak uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI.
Weerbericht - Grijs en zacht met lichte regen
22 December 2017, 06:54 Skynet Belgie
Vrijdag†krijgen†we†andermaal†grijs†weer†met†nevel, plaatselijk nevel of†mist†en†geregeld†wat†lichte†regen†of†motregen.†De†maxima†liggen†rond†5†graden†in†de†Hoge†Venen, rond†9†graden†in†het†centrum†en†rond†10†graden†aan†zee.†De†wind†waait†meestal†zwak†uit†west†tot†noordwest. Dat meldt het KMI.


Het weer: voorlopig nog grijs
22 December 2017, 02:48 Volkskrant
Vandaag begint de dag op veel plaatsen met nevel of mist, soms zelfs dichte mist. Op sommige plaatsen gaat de mist mogelijk niet verdwijnen en blijft de temperatuur bij 6 graden steken. Op veel plekken gaat het zicht wel verbeteren en wordt het 8 tot 10 graden. Het is verder nog steeds overal bewolkt en er kan een spatje regen of motregen vallen, met name in het midden en zuiden van het land. De w

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be