NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Greenpeace

2News.be / Trefwoorden / Greenpeace

Greenpeace start wereldwijde campagne om vleesconsumptie te doen dalen
10 Maart, 17:12 Skynet
Op het Sint-Katelijneplein in Brussel heeft milieu-organisatie Greenpeace deze namiddag het startschot gegeven van haar nieuwe wereldwijde campagne om de vleesconsumptie tegen 2050 met de helft te doen dalen. Niet alleen zou dat goed zijn voor onze gezondheid en het dierenwelzijn, ook het milieu zou er meer dan wel bij varen. Vandaag wordt in BelgiŽ immers nog te veel vlees, en dan vooral vlees van industriŽle productie, geconsumeerd, aldus Greenpeace.


Greenpeace: "IndustriŽle vleesproductie is rot tot op het bot"
9 Maart, 00:18 Skynet Economie
"Dit is het zoveelste bewijs dat onze industriŽle vleesproductie door en door rot is". Dat zegt Greenpeace vandaag in reactie op de Veviba-zaak. "Het is de hoogste tijd dat politici, retailers en alle schakels van de vleesketen zich ernstig bezinnen over deze dolgedraaide manier van produceren", zegt Sťbastien Snoeck, expert Vlees en Veeteelt bij Greenpeace BelgiŽ.


Greenpeace: ?IndustriŽle vleesproductie is rot tot op het bot?
8 Maart, 18:36 Gazet v. Antwerpen

?Dit is het zoveelste bewijs dat onze industriŽle vleesproductie door en door rot is?. Dat zegt Greenpeace donderdag in reactie op de Veviba-zaak. ?Het is de hoogste tijd dat politici, retailers en alle schakels van de vleesketen zich ernstig bezinnen over deze dolgedraaide manier van produceren?, zegt Sťbastien Snoeck, expert Vlees en Veeteelt bij Greenpeace BelgiŽ.
Belgen eten te veel vlees, vindt Greenpeace
5 Maart, 05:24 Skynet
De Belg eet gemiddeld 770 tot 980 gram vlees per week, wat 2 tot 2,5 maal meer is dan de aanbeveling om wekelijks niet meer dan 400 gram te consumeren. Dat staat in een nieuw rapport van Greenpeace dat gewijd is aan de impact van de vleesconsumptie op de klimaatopwarming.


Zes maanden cel geŽist voor Greenpeace-militanten die Franse kerncentrale binnendrongen
27 Februari, 22:24 Skynet
Zes maanden cel met uitstel en zes maanden effectief zijn dinsdag in Frankrijk gevorderd tegen acht militanten van Greenpeace, die in oktober de kerncentrale van Cattenom (in het oosten) binnendrongen, en tegen een kaderlid van de milieuorganisatie. Procureur Christelle Dumont eiste voor de correctionele rechtbank van Thionville ook een boete van 50.000 euro tegen Greenpeace Frankrijk, vertegenwoordigd door zijn algemeen directeur Jean-FranÁois Julliard.


Politie pakt Greenpeace-activisten op in Lauwersoog
16 Februari, 13:48 NOS nieuws

De politie heeft in Lauwersoog drie medewerkers van Greenpeace aangehouden. De drie zijn aangehouden omdat ze te dicht bij het boorplatform bij Schiermonnikoog zijn geweest, dat gisteren door Greenpeace werd bezet. Vandaag zou daar een proefboring naar aardgas worden gedaan, maar die gaat vooralsnog niet door.

Onder de arrestanten zijn een campagneleider en een persvoorlichter, schrijft Omrop Fryslan. Ze zijn naar het vasteland teruggekeerd, omdat ze ziek zijn geworden door de ruige zee. Bij aankomst wachtte de politie hen op. Het is verboden om binnen een straal van vijfhonderd meter van het boorplatform te komen.

Het platform staat ongeveer twintig kilometer uit de kust op de Noordzee. Achter de proefboring zit een samenwerkingsverband van drie bedrijven. Dat er gas zit is zeker. De vraag is of het winbaar gas is.

De actievoerders willen blijven "zolang als nodig is".
Actievoerders Greenpeace op boorplatform Schiermonnikoog
15 Februari, 19:48 NOS nieuws

Actievoerders van Greenpeace zijn een boorplatform ten noorden van Schiermonnikoog op geklommen, waar morgen een proefboring gedaan wordt voor eventuele gaswinning.

Vorig jaar werd bij een eerste proefboring aangetoond dat er gas in de bodem van de Noordzee zit, zo'n twintig kilometer ten noorden van het eiland. Een samenwerkingsverband van drie bedrijven wil nu nog een keer boren om te kijken of het om een winbare hoeveelheid gas gaat.

Impact op milieu

Het ministerie van Economische Zaken heeft een vergunning voor de proefboring afgegeven en als de bedrijven daadwerkelijk gas willen gaan winnen moet er een nieuwe vergunning worden aangevraagd. De bedrijven benadrukken dat als onderdeel van de aanvragen de gevolgen voor natuur en milieu uitvoerig worden onderzocht.

Greenpeace is er niet gerust op en wil de proefboringen tegenhouden.

Illegaal

Een woordvoerder van de politie zegt dat de actievoerders in overtreding zijn omdat het verboden is om je binnen 500 meter van een boorplatform te begeven.

De actievoerders worden nu nog niet weggehaald. Agenten houden de situatie in de gaten en in overleg met het OM en de gasbedrijven wordt besloten wat er gebeurt.
Greenpeace voert actie op Meir tegen koelbassins kernbrandstof
20 Januari, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Milieuorganisatie Greenpeace heeft zaterdag op de Meir in Antwerpen actie gevoerd tegen kernenergie in ons land. Ze verwijst daarvoor naar een eerder rapport over de risico?s van nucleaire bassins, waar gebruikte brandstofstaven afkoelen. Die zouden een vrij makkelijk doelwit zijn voor terreuraanvallen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be