NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Google

2News.be / Trefwoorden / Google

Google Pixel flop, Nokia hit
Gisteren, 15:36 Emerce
Van de Google Pixel smartphones zijn vorig jaar niet meer dan 3,9 miljoen exemplaren verscheept, zo blijkt uit berekeningen van IDC.


Google begint test met app voor automatische replies in populaire chatapps
Gisteren, 10:00 Tweakers
Het Area 120-team van Google, dat werkt aan experimentele apps, heeft een bŤta van Reply beschikbaar gesteld aan testers. De app kan automatische antwoorden sturen of reacties genereren binnen populaire chatapps zoals WhatsApp en Slack.


Google Earth Pro 7.3.1
Gisteren, 08:06 Tweakers
Google heeft eerder dit jaar een update van Google Earth Pro uitgebracht. Dit programma stelt je onder meer in staat om vanuit de ruimte in te zoomen op een groot aantal bezienswaardigheden en deze in detail te bekijken, waaronder steden, maar ook objecten onder de zeespiegel en zelfs op Mars. Ook is het mogelijk om een route te plotten en deze te printen. In versie 7.3.0 zijn Earth Free en Pro samengevoegd tot ťťn product; Google Earth Pro. Het huidige versienummer is vastgezet op 7.3.1 en voorzien van de volgende veranderingen:


Google Pay vanaf vandaag beschikbaar
Dinsdag, 16:06 Emerce
Google heeft Google Pay nu officieel uitgerold met de introductie van een gelijknamige app. Google Pay is de combinatie van Android Pay en Google Wallet.


Google ontwikkelt deep learning-algoritme voor detectie hartziekten via oogscan
Maandag, 21:42 Tweakers
Wetenschappers van Google en gezondheidstechnologiebedrijf Verily, een dochter van Google, hebben een nieuwe manier ontwikkeld om via het scannen van de achterkant van het oog data af te leiden waarmee de kans op hart- en vaatziekten zoals een hartaanval kan worden voorspeld.


Google kijkt of Pixel 2 XL melding moet geven als toestel trager laadt bij kou
Maandag, 13:18 Tweakers
Google onderzoekt of het de melding gaat aanpassen die de gebruiker op de hoogte stelt dat de Pixel 2 XL snel oplaadt. Android Police ontdekte dat de telefoon significant trager laadt bij temperaturen onder 20 graden Celsius.


Na dokter Google: "Beslis mee wat huisarts voorschrijft"
Maandag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Met nieuwe infografieken kan een patiŽnt voortaan meebeslissen welke behandeling de huisarts voorschrijft. Want vaak zijn er meerdere opties. En wie ziek is, ?slikt? niet meer zomaar alles van de dokter. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.
Nieuwe Nederlandse locaties voor Google Street View
Maandag, 11:06 Emerce
Google heeft acht nieuwe locaties toegevoegd aan Google Street View, namelijk Station Rotterdam Centraal, Eindhoven Airport, de Universiteiten van Groningen, Eindhoven en Amsterdam, en trekpleisters zoals Koninklijk Theater Carrť, Burgers? Zoo en FOAM.


Google koopt IoT platform voor 50 miljoen dollar
Maandag, 11:06 Emerce
Google betaalt 50 miljoen dollar voor een IoT-platform Xively dat zal worden verweven met de Google Cloud.


Google Shopping staakt ondersteuning Magento
Maandag, 08:06 Emerce
Google Shopping staakt de ondersteuning voor de import van datafeeds uit de API's van softwareplatformen BigCommerce, Magento of PrestaShop. Webwinkeliers moeten op zoek naar alternatieven.


Google komt met optie om screenshots te bewerken en te delen in Android
Zondag, 10:18 Tweakers
Google komt met een update van zijn app voor Android, waardoor het mogelijk wordt om screenshots te bewerken en ze vervolgens te delen. Gebruikers kunnen de nieuwe mogelijkheid al testen in een bŤtaversie.


Google test doorsturen locatie naar alarmcentrale na noodoproep
Zaterdag, 13:54 Tweakers
Google test een manier om de locatie van een Android-telefoon door te geven aan de alarmcentrale als de gebruiker een noodoproep doet. Daarvoor werkt Google samen met het bedrijf RapidSOS en West Corp.


Google wil maker internet-of-things-platform Xively overnemen
Vrijdag, 10:54 Tweakers
Google is van plan om Xively over te nemen van moederbedrijf LogMeIn. Met de overname van de maker van het gelijknamige internet-of-things-platform is een bedrag van 50 miljoen dollar, omgerekend 40 miljoen euro gemoeid.


Google verwijdert knop met directe url bij Afbeeldingen-zoekmachine
Vrijdag, 08:30 Tweakers
Google heeft de directe url naar afbeeldingen in zijn Afbeeldingen-zoekmachine verwijderd. Dat heeft het bedrijf gedaan om auteursrechthebbenden tevreden te stellen. Onder zoekresultaten staat nu ook een melding dat op de afbeelding auteursrecht kan rusten.


Google brengt Assistant in 2018 uit in Nederland en BelgiŽ
15 Februari, 15:06 Tweakers
Google brengt digitale assistent Assistant in 2018 uit in BelgiŽ en Nederland. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens een presentatie op de DNI Summit. Een exacte releasedatum van de officiŽle ondersteuning van de Nederlandse taal is nog onbekend.


Google, Facebook en Twitter passen algemene voorwaarden aan onder druk Europese toezichthouders
15 Februari, 13:30 Emerce
Google, Facebook en Twitter passen hun voorwaarden aan na onderzoek van Europese toezichthouders. Uit dat onderzoek bleek dat consumenten via de kleine lettertjes vaak akkoord gaan met voorwaarden die hun rechten beperken.


Google Chrome krijgt adblocker, maar veel reclame blijf je toch zien
15 Februari, 06:36 NOS nieuws

Je opent een website en onmiddellijk zie je een advertentie die je scherm vult. Of er begint direct bij het openen van een pagina een video te spelen. Irritante advertenties, waar een coalitie van onder meer media- en techdrijven iets aan wil doen, deels om zichzelf te beschermen.

En hun inzet is vanaf vandaag merkbaar: Google Chrome gaat dergelijke advertenties blokkeren. Het is 's werelds meest gebruikte browser. Als er iets verandert, heeft dat dus voor veel mensen gevolgen.

De browser van de internetgigant krijgt in feite een soort adblocker. Maar in tegenstelling zoals bekende varianten als Adblock Plus of Ublock (die je zelf moet installeren) blokkeert de browser van de internetgigant veel minder. Want het gaat Google niet om het blokkeren van advertenties, maar om irritatie bij gebruikers te voorkomen. Iets waar het uiteraard baat bij heeft.

Verdienmodel beschermen

Google is, samen met onder meer Facebook, Microsoft, News Corp van Rupert Murdoch, The Washington Post en de Duitse uitgever Axel Springer hier al een tijd mee bezig. Samen hebben ze de Coalitie voor Betere Advertenties opgericht. Hun gezamenlijke doel: ervoor zorgen dat zoveel mogelijk website 'aanvaardbare' advertenties tonen. Om zo hun verdienmodel, advertenties, te beschermen. Reclames die niet aan hun standaarden voldoen, zijn straks niet meer zichtbaar in Chrome.

Dat kan onrust veroorzaken onder mediabedrijven. Maar het aantal reclames dat onder deze maatregel zal worden verwijderd is zeer klein, zegt Google. 0,8 procent van de sites in de VS en Europa (op basis van 100.00 onderzochte sites) voldoet momenteel niet aan de eisen die de coalitie stelt. Daarmee wil het bedrijf ook de initiŽle onrust onder mediabedrijven wegnemen: de kans dat Chrome reclame op hun site blokkeert is dus niet zo heel groot.

Dus als je hoopt dat de browser straks alle advertenties blokkeert, kom je van een koude kermis thuis (sowieso zou Google dan zijn eigen verdienmodel verpesten). Nieuwssite Axios schrijft dat in eerste instantie grote sites als de Los Angeles Times en Forbes niet voldeden aan de standaard en hier inmiddels op gewezen zijn. Google benadrukt dat het nauw samenwerkt met uitgevers om te voorkomen dat ze hier financiŽle gevolgen van ondervinden.

Als een site niet voldoet aan de standaarden, gaat de blokkade niet direct in. De eigenaar van de site krijgt eerst een waarschuwing en dertig dagen de tijd om wel te voldoen aan de regels. Volgens de coalitie heeft 37 procent van de sites die sinds 1 juni 2017 een melding heeft ontvangen zijn reclames aangepast.

Als de blokkade dan alsnog ingaat, geldt dat niet alleen voor de reclame in kwestie, maar voor alle advertenties die op de site te vinden zijn. Gebruikers krijgen daar dan vervolgens een melding van in de webbrowser en krijgen daar de mogelijkheid om de blokkade uit te zetten.

Rivaal AdBlock Plus heeft ook eigen onderzoek uitgevoerd naar de gevolgen van de adblocker. Het bedrijf bekeek 55 verschillende soorten advertenties en concludeerde vervolgens dat Google Chrome daar 83 procent van doorlaat. Om daarmee duidelijk te maken dat hun eigen blokkeer-software meer tegenhoudt.

Irritatie wegnemen

"We hebben onlangs een onderzoek gedaan onder Nederlanders waaruit blijkt dat een groot gedeelte geÔnteresseerd is in het gebruik van een adblocker", zegt Frederik Zuiderveen Borgesius, onderzoeker aan het Instituut voor Informatierecht aan de Universiteit in Amsterdam. "Als Chrome de meest irriterende advertenties blokkeert kan de behoefte om een alternatief te installeren afnemen."

Zuiderveen Borgesius staat positief tegenover dit soort ontwikkelingen. "Het kan fijn zijn voor gebruikers als Google de meest irritante advertenties blokkeert. Ook is het fijn voor gebruikers dat Apple met de Safari-browser, online tracking probeert tegen te gaan." Tegelijkertijd wijst hij ook op de spanning die dit met zich meebrengt. "Het laat maar weer eens zien hoe machtig deze partijen zijn."

Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom zegt niet verbaasd te zijn dat Google dit doet. "Voor hun verdienmodel is het belangrijk dat gebruikers zich niet te veel ergeren aan reclames", zegt Rejo Zenger. "Maar dit lost het fundamentele probleem van rond advertenties niet op: bedrijven blijven op grote schaal gegevens over je gedrag verzamelen en analyseren."

Ondanks dat de regels zijn opgesteld door een coalitie van verschillende industrieŽn, zeggen sommige betrokkenen tegen The Wall Street Journal dat Google de organisatie domineert. Zo deed de internetgigant het leeuwendeel van het onderzoek, dat de basis vormde voor de standaard waar de reclames aan moet voldoen. Anderen stellen dat de regels wel erg goed uitpakken voor Google en dat het bedrijf hiermee zichzelf dus dient.

Maatregelen iOS

De spanning die Zuiderveen Borgersius noemt was bij veranderingen in Safari overigens veel duidelijker aanwezig. Sinds iOS 9 is het mogelijk om via speciale apps reclame in de mobiele webbrowser te blokkeren, tot woede van uitgevers die bang zijn reclame-inkomsten te missen.

In iOS 11, sinds vorig najaar beschikbaar, wordt het adverteerders daarnaast lastiger gemaakt om surfgedrag van gebruikers te volgen. Ook andere adblockers doen dit, zoals Ghostery en Ublock.
'Chinese Google' houdt beleggers tevreden
14 Februari, 00:00 De Tijd
23:39 Het internetbedrijf Baidu, zeg maar het Chinese Google, heeft omzet- en winstcijfers gerapporteerd die een stuk beter zijn dan verwacht. Het aandeel steeg na beurs met vijf procent.


Google maakt web meer als Snapchat en Instagram
13 Februari, 21:36 De Tijd
21:10 Na Instagram en Snapchat gaat ook Google ?stories? lanceren: een visueel aantrekkelijke manier om beeld en tekst te combineren. Zo wordt het web wat meer als een smartphone-app.


Google breidt amp-html uit met optie voor visuele artikelen
13 Februari, 16:18 Tweakers
Google heeft een optie toegevoegd aan amp-html om artikelen te maken waar gebruikers op diverse visuele elementen kunnen klikken. De visuele artikelen zijn een aanvulling op de tekstartikelen die al mogelijk zijn met amp.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be