NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Google

2News.be / Trefwoorden / Google

Vergelijkers in Google Shopping: wat zijn de gevolgen?
Vrijdag, 15:54 Emerce
Het hoge woord is eruit: Google is van plan andere vergelijkers een plekje te geven op het Google Shopping platform. Voor veel adverteerders is het de grote vraag wat de gevolgen zijn voor hun campagnes. Tot nu toe roept dit vooral negatieve reacties op. Hoewel er nog veel onduidelijk is over de exacte invulling, zijn er wel al een aantal voorspellingen te doen.


Google Cloud Platform gaat krachtigere Nvidia-GPU?s ondersteunen
Vrijdag, 12:01 Techzine
Google laat weten dat zijn Cloud Platform een aantal nieuwe GPU’s aan zijn lineup toe zal voegen. Er is een bŤta gaande met de Nvidia Tesla P100 GPU’s, terwijl de Nvidia Tesla K80 GPU’s toegevoegd zijn aan de Google Compute Engine. Gebruikers moeten door de Nvidia-GPU’s genieten van meer flexibiliteit, betere prestaties en kostenbesparingen. Volgens […]


Philips, Google, Maersk en Foodora naar B2B Digital Europe
Vrijdag, 10:30 Emerce
Philips, Google, Maersk, Foodora en Novartis zijn enkele van de bedrijven die spreken op B2B Digital Europe, op 3 oktober in de Postillion in Amsterdam. Het Engelstalige Emerce Evenement vindt plaats als onderdeel van Amsterdam eWeek.


Luxemburg wint aardappeloorlog om Google
Vrijdag, 09:36 De Tijd
08:26 Een koppige aardappelteler dreigde een mijlardeninvestering van Google in Luxemburg te blokkeren.


Europese Commissie werkt drie opties uit voor Google-taks
Donderdag, 18:36 De Tijd
18:05 Europa wil de forcing voeren voor internationale afspraken over een eerlijker belasting op digitale diensten en producten. Intussen werkt ze wel al aan een Europese Google-taks.


Bose kondigt voor Google Assistent geoptimaliseerde QC35 II-koptelefoon aan
Donderdag, 17:30 Tweakers
Google en Bose hebben de QuitComfort 35 II aangekondigd, een noise cancelling hoofdtelefoon met een knop om Google Assistant te activeren. De spraakassistent draait op de smartphone van de gebruiker. Volgens Google zijn er meer koptelefoons met de ondersteuning op komst.


Google neemt voor ruim miljard dollar deel HTC over
Donderdag, 10:00 NOS nieuws

Google neemt een deel van HTC over voor 1,1 miljard dollar (omgerekend 925 miljoen euro). De Taiwanese smartphonemaker behoudt de merknaam HTC.

Google 'koopt' met deze overname kennis, in de vorm van 2000 extra medewerkers waarvan een deel nu al bij Google is gedetacheerd. Ook krijgt het bedrijf hiermee recht op het gebruik van intellectuele eigendommen van HTC.

De zoekgigant lanceerde vorig jaar een nieuwe smartphone-lijn, de Pixel, en wil daar meer in investeren. Begin volgende maand wordt een nieuwe versie van deze telefoon verwacht.

Zelf ontwikkelen

Het bedrijf maakt al jaren zijn eigen telefoon, dat model zou moeten staan voor andere telefoonmakers die werken met Android. Maar de smartphones van Google zijn nooit echt populair geworden. De Android-wereld wordt gedomineerd door bedrijven als Samsung, LG en Huawei.

De vorig jaar geÔntroduceerde Pixel-serie moet dat veranderen. Google trok het complete ontwikkelproces naar zich toe, in de hoop zijn eigen ideale telefoon te maken. De Pixel werd goed ontvangen, maar had nauwelijks impact op de markt.

De overname van HTC is opvallend. Google kocht in 2011 Motorola voor 12,5 miljard dollar. De ervaring die dat bedrijf meebracht had zich moeten vertalen in nieuwe hardware. Maar het liep anders, drie jaar later besloot de internetgigant Motorola alweer te koop te zetten. Lenovo kocht het voor fors minder geld, namelijk 2,9 miljard dollar.

Nieuwe zak geld

Voor HTC betekent de overname een nieuwe zak geld. Het bedrijf was in de beginjaren van Android heel succesvol, maar werd ingehaald door merken als Samsung en worstelt tegenwoordig met het verkopen van smartphones.

Het Taiwanese bedrijf is inmiddels zo klein geworden, dat het niet meer apart door onderzoeksbureau IDC wordt genoemd in zijn kwartaal-onderzoeken. Dat betekent dat het aandeel kleiner is dan 5,5 procent. Samsungs aandeel is 23,3 procent.

Het is volgens Bloomberg onduidelijk wat de overname betekent voor de toekomst van HTC. De handel in het aandeel is gisteren stilgelegd en de waarde is sinds begin dit jaar 12 procent gedaald. De verwachting is dat HTC meer zal focussen op de ontwikkeling van zijn virtualrealitybril. Het bedrijf belooft daarnaast ook smartphones te blijven maken.
Google neemt deel HTC over voor 1,1 miljard dollar
Donderdag, 07:42 Tweakers
Google neemt een deel van HTC over. De Taiwanese smartphonemaker blijft smartphones maken, ondanks dat een deel van het personeel overgaat. De gedeeltelijke overname geeft HTC naar eigen zeggen financiŽle ruimte.


Nieuw lek toont high-end Chromebook van Google, genaamd Pixelbook
Woensdag, 14:42 Techzine
Het lijkt erop dat Google tijdens zijn evenement op 4 oktober, waar waarschijnlijk nieuwe Pixel-smartphones uit de doeken gedaan worden, ook een nieuwe Chromebook zal tonen. Droid Life heeft namelijk foto’s en details ontdekt van een aankomende high-end apparaat dat de naam Google Pixelbook zal dragen. Volgens het lek verschijnt de Pixelbook in de kleur […]


'Google komt met 2-in-1 met stylus als opvolger van Chromebook Pixel'
Woensdag, 08:12 Tweakers
De website Droid-Life meldt op basis van gelekte informatie dat Google op 4 oktober tijdens een evenement een nieuwe hoogwaardige Chromebook zal aankondigen. Deze Google Pixelbook zou een 2-in-1 zijn en ondersteunt een stylus.


'Google Pixel 2 en Pixel 2 XL met 64GB kosten 649 en 849 dollar'
Dinsdag, 21:42 Tweakers
Website droidlife heeft prijzen en foto's online gezet van de Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL. Dat is volgens de website de officiŽle naam van het toestel dat gemaakt wordt door LG en op 4 oktober wordt aangekondigd. Google zou 649 en 849 dollar voor de 64GB-varianten vragen.


Google zoekt schrijver voor 'persoonlijkheid' Nederlandstalige Google Assistant
Dinsdag, 19:54 Tweakers
Google is op zoek naar een Nederlandse schrijver voor Google Assistant, die moet werken aan de persoonlijkheid van de spraakassistent. De vacature lijkt aan te wijzen dat de komst van ondersteuning voor Nederlands nog even op zich laat wachten.


Google lanceert betaalapp in India
Dinsdag, 12:12 Emerce
Google heeft een betaalapp voor India gelanceerd onder de naam Tez. Daarmee kan niet alleen wordt betaald in winkels, maar ook geld aan andere gebruikers worden overgemaakt.


Intel en Google-dochter Waymo werken samen aan autonome auto?s
Dinsdag, 11:54 Techzine
Intel en Google-dochter Waymo gaan samenwerken aan zelfrijdende technologie. Volgens Intel ligt een van de grootste beloftes van kunstmatige intelligentie in een toekomst zonder menselijke chauffeurs. Zelfrijdende technologie kan daarbij helpen en autonome voertuigen hebben de capaciteit nodig om te kunnen leren van miljoenen auto?s op de weg. In een aankondiging laat Intel weten dat […]


Eventbrite Organizer-app wint designprijs Google
Dinsdag, 10:42 Techzine
De Eventbrite Organizer-app heeft een designprijs van Google gewonnen. De vormgeving van de applicatie zorgt ervoor dat Eventbrite Organizer de winnaar is geworden in de categorie Interaction Design. Op de pagina van Google prijst de techgigant het feit dat alles wat een drukke event manager nodig heeft in de app aanwezig is. Google noemt ook […]


Google gaat mogelijk concurrerende prijsvergelijkers opnemen in Google Shopping
18 September, 17:48 Tweakers
Google heeft aangegeven dat het aan andere prijsvergelijkingsdiensten de mogelijkheid wil bieden om deel uit te maken van de eigen prijsvergelijker, Google Shopping. Dat meldt Reuters op basis van vier bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Google.


'Vergelijkingssites kunnen via veiling in Google Shopping komen'
18 September, 15:54 NOS nieuws

Sinds Brussel Google een boete van 2,42 miljard euro oplegde wegens machtsmisbruik bij Google Shopping, is het onduidelijk hoe de internetgigant de bezwaren gaat wegnemen. Bronnen zeggen nu tegen Reuters dat een speciale online veiling een rol kan spelen.

Volgens ingewijden heeft de internetgigant aan de mededingingswaakhond van de Europese Commissie voorgesteld om via een veiling concurrerende vergelijkingssites te laten meebieden om advertentieplekken. De prijs van deze advertenties zou Google zo laag mogelijk houden.

Het voorstel lijkt volgens Reuters sterk op wat Google drie jaar geleden indiende bij de commissie. In dat voorstel waren de twee bovenste advertentieplekken in geruimd voor Google zelf. Dat voorstel werd toen geweigerd.

Het is onduidelijk of het voorstel nu wel tegemoetkomt aan de wensen van de Europese Commissie. Brussel wil dat Google zijn concurrenten gelijkwaardig behandelt.

Vergrootglas

Google ligt flink onder het vergrootglas bij de Europese Commissie. Er lopen nog twee andere zaken tegen de internetgigant.

In de ene zaak wordt gekeken of het bedrijf via zijn mobiele besturingssysteem Android zijn macht misbruikt. Verder onderzoekt de mededingingswaakhond het advertentiesysteem van het bedrijf.
Google Chrome maakt einde aan autoplay
18 September, 14:24 Emerce
Googles browser Chrome speelt vanaf volgend jaar niet automatisch meer video's met geluid af. Dat geldt zowel voor de mobiele variant als de destopversie.


Europa wil techbedrijven zoals Google en Apple forser belasten

Een resem EU-lidstaten heeft zich zaterdag achter het gezamenlijk voorstel van Frankrijk, Duitsland, Spanje en ItaliŽ geschaard om techreuzen als Google, Apple, Facebook en Amazon sterker te belasten via een Europees model. Het voorstel bevat volgens minister Van Overtveldt "interessante elementen om op verder te werken", maar ons land heeft het initiatief nog niet ondertekend.
Google heeft meer dan 1,1 miljard dollar in zelfrijdende auto gestopt
16 September, 13:54 Tweakers
Google heeft meer dan 1,1 miljard dollar, nu omgerekend 920 miljoen euro, in de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto gestopt. Dat bedrag is aan het licht gekomen in de loop van rechtszaak tussen Google en Uber.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be