NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Google

2News.be / Trefwoorden / Google

Google publiceert opnieuw details van Windows-lek zonder aanwezige patch
Gisteren, 20:24 Tweakers
Googles Project Zero-beveiligingsteam heeft opnieuw details van een kwetsbaarheid in Windows naar buiten gebracht, zonder dat Microsoft daar een patch voor heeft ontwikkeld. Google heeft de ernst van het lek de inschatting 'gemiddeld'.


Voormalig Google-baas Eric Schmidt wist niets van mogelijke defensiedeal
Gisteren, 17:54 Techzine
Voormalig Google-baas Eric Schmidt wist niet dat Google samenwerkt met het Amerikaanse ministerie van defensie aan een groot project. Dat maakte hij bekend, nadat meer dan drieduizend werknemers van Google een brief ondertekenden, waarin te lezen valt dat ze niet willen dat hun bedrijf samenwerkt met defensie. Het voornaamste probleem wat de werknemers betreft, ligt […]


Google maakt exploit in Windows 10 S bekend
Gisteren, 16:42 Techzine
Het Project Zero team van Google heeft een exploit voor Windows 10 S bekend gemaakt. Die maakt het mogelijk voor gebruikers om code te draaien op het vergrendelde besturingssysteem van Microsoft. De exploit maakt gebruik van een fout in de manier waarop Windows 10 S de identiteit van bepaalde componenten en hun toestemmingen vaststelt. Google […]


Google heeft te maken met ware malware-epidemie in Play Store
Gisteren, 14:54 Techzine
Het lijkt erop dat Google te maken heeft met een epidemie van malware in de Play Store, die vooral te maken heeft met de populariteit van cryptovaluta. Veiligheidsonderzoeker Lukas Stafanko kwam meerdere apps tegen die erop gericht waren de virtuele munten van hun eigenaren te stelen en ontdekte eveneens dat Google er moeite mee heeft […]


Providers in Benelux: voorlopig geen ondersteuning voor sms-chatapp Google
Gisteren, 13:12 Tweakers
Er lijkt voorlopig in de Benelux geen ondersteuning te komen voor Chat, de rcs-uitbreiding op de sms-app in Android. Diverse providers zeggen tegen Tweakers dat er vooralsnog geen vraag lijkt om de functies aan te bieden.


Google: sms'en op Android moet via internet, net als WhatsApp
Gisteren, 10:42 NOS nieuws

De kans is groot dat als je dit bericht leest op een Android-telefoon, WhatsApp je belangrijkste chat-app is. Het wordt in Nederland door miljoenen mensen gebruikt. Maar op je telefoon staat ook standaard een andere berichten-app ge´nstalleerd. En die gaat Google veranderen, vertelt het bedrijf aan techsite The Verge.

Die app werkt namelijk nog via sms, wat een verouderd concept is. Het verloopt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld WhatsApp, niet via internet. Je kunt daardoor geen foto's versturen (daar heb je MMS voor nodig) en videobellen is er al helemaal niet bij.

Zoveelste poging Google

Het is de bedoeling dat de standaard berichten-app op je Android-telefoon straks net als WhatsApp en iMessage, de berichten-app op de iPhone, het mogelijk maakt om via je databundel berichten te versturen. Als je geen internet hebt of de telefoon of provider van de ontvanger de nieuwe werkwijze niet ondersteunt, verstuur je het tekstbericht op de oude manier.

De verandering betekent daarnaast dat Google de ontwikkeling van een andere app om berichtente versturen, Allo, tijdelijk stillegt. Dat was de meest recente poging van het bedrijf om een plekje te veroveren in de drukke markt van chat-apps.

De internetgigant heeft wat dat betreft inmiddels een aardige geschiedenis opgebouwd. Herinner je je bijvoorbeeld Google Talk nog of Hangouts? Allemaal pogingen om te concurreren met WhatsApp, maar ook met Facebook Messenger en iMessage van Apple.

Dit keer pakt Google het anders aan: de sleutel tot succes komt bij de providers te liggen (waarmee Google lijkt te erkennen dat er geen eigen populaire chat-app komt). De nieuwe functionaliteit werkt via de standaard Universal Profile for Rich Communication Services (RCS). Die is ontwikkeld door de telecomindustrie als reactie op de populariteit van WhatsApp. Net als die app ondersteunt de technologie een scala aan opties zoals groepschats, voice-over-internet en videobellen.

Geen end-tot-end-encryptie

Dit betekent dat het aan de providers is om RCS op Android-telefoons te ondersteunen. Volgens The Verge weet Google niet wanneer dit gaat gebeuren, de verwachting is binnen een jaar. Ook is het onduidelijk wanneer de ondersteuning in de Europese Unie en in de VS beschikbaar komt. Het betekent ˇˇk dat de standaard op de iPhone zou moeten werken. Maar of Apple van plan is dit mogelijk te maken, is onduidelijk.

Wat daarnaast ontbreekt, en dat mag in 2018 toch wel een opvallende keuze worden genoemd, is end-to-end-encryptie. Dit betekent dat berichten zo goed zijn versleuteld dat het voor de dienstverlener (in dit geval de telecomprovider) niet mogelijk is om mee te kijken.

Dit is een bewuste keuze van de providers, die vaak een goede relatie onderhouden met overheden en hen de mogelijkheid willen geven berichten te kunnen kezen. De enige twee partijen die versleutelde berichten kunnen lezen zijn de zender en ontvanger. WhatsApp, Signal en iMessage bieden dit standaard wel aan.

Nederland

In hoeverre de chat-app op korte termijn zal worden ondersteund door providers in Nederland, is onbekend. Een woordvoerder van Google zegt in een reactie dat de ontwikkeling van de dienst nog gaande is en heeft daarnaast geen zicht op de plannen van de telecomproviders.

Tele2 laat weten er goed naar te kijken, maar gaat het pas ondersteunen als de behoefte aan de dienst groeit. "Op dit moment is dat nog niet het geval." De NOS heeft KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile ook om een reactie gevraagd.
Google onthult sms-uitbreiding Chat en pauzeert ontwikkeling Allo
Gisteren, 07:12 Tweakers
Google heeft Chat onthuld, een set functies die van de standaard-sms-app op Android een chatclient maakt. Met Chat werkt Android Berichten als een rcs-client. Android Berichten krijgt geen end-to-end encryptie.


Google test functie om notificaties en toggles samen te voegen in Chrome OS
Donderdag, 15:00 Tweakers
Google is bezig met het testen van een functie om de notificaties en toggles samen te voegen in een enkel scherm. Wie de Canary-build van Chrome OS draait, kan de functie proberen. Google acht hem nog niet klaar voor het grote publiek.


Google voegt melding voor tweetrapsauthenticatie toe aan Gmail voor iOS
Woensdag, 21:36 Tweakers
Google voegt de melding met de vraag of gebruikers op een ander apparaat proberen in te loggen toe aan Gmail voor iOS. Het venster verscheen tot nu toe alleen in de Google-app voor iOS, maar die staat vermoedelijk op minder iPhones en iPads.


Google lijkt te werken aan manier om ander OS te booten op Pixelbook-laptop
Woensdag, 19:48 Tweakers
Google lijkt te werken aan een manier om een tweede besturingssysteem te installeren en te booten op een Pixelbook-laptop. Een reactie op een commit lijkt erop te wijzen dat Windows zo'n alternatief besturingssysteem kan zijn.


Microsoft brengt Defender-extensie uit voor Chrome
Woensdag, 12:00 Tweakers
Microsoft heeft een Windows Defender Browser Protection-extensie uitgebracht voor Googles Chrome-browser. De extensie moet gebruikers beschermen tegen phishing via kwaadaardige url's en e-mails.


'ZTE kan mogelijk Google Android-licentie verliezen'
Woensdag, 09:36 Tweakers
Het in de Verenigde Staten opgelegde verbod aan bedrijven om componenten aan ZTE te leveren, betekent mogelijk ook dat de Chinese smartphonefabrikant geen Android met Google-apps meer op zijn smartphones mag installeren. ZTE zou in gesprek zijn met Google.


Rusland verzoekt Apple en Google Telegram uit hun appstores te halen
Dinsdag, 16:06 Techzine
Naar aanleiding van het besluit van de Russische rechtbank dat berichtenapp Telegram geblokkeerd moest worden, heeft de overheid aldaar nu verzoeken aan Google en Apple gestuurd om de app uit hun respectievelijke appstores te verwijderen. Daarmee is de Roskomnadzor, de Russische telecomwaakhond, begonnen met uitvoeren van het besluit van de rechtbank. De blokkade van Telegram […]


Google moet verwijzing naar NRC-artikel verwijderen
Dinsdag, 15:12 Emerce
Google moet van de rechtbank een verwijzing naar een artikel van NRC Handelsblad verwijderen vanwege de vermelding van 'evident strafrechtelijke persoonsgegevens'. Dat blijkt uit een dezer dagen gepubliceerd vonnis.


Google maakt microscoop die met kunstmatige intelligentie kanker kan herkennen
Dinsdag, 11:24 Tweakers
Google-onderzoekers hebben tijdens een conferentie in de Verenigde Staten een prototype beschreven van een microscoop die gebruikmaakt van augmented reality en machinelearning om medici te helpen kankercellen in menselijk weefsel te herkennen.


Russische toezichthouder onderzoekt vpn-diensten voor omzeilen Telegram-blokkade
Maandag, 18:00 Tweakers
De Russische telecomwaakhond Roskomnadzor brengt proxies en vpn-diensten in kaart die het mogelijk maken om de blokkade van Telegram te omzeilen. De dienst lijkt te overwegen maatregelen te nemen tegen dergelijke diensten.


Google AI kan stemmen in een menigte selecteren
Maandag, 15:30 Techzine
Google heeft een oplossing gevonden die computers zal helpen om een stem te herkennen in een menigte. Het neurale netwerkmodel van Google AI doet het in combinatie met de gezichten van mensen. De gevonden oplossing zou op allerlei mogelijkheden in de producten van Google verwerkt kunnen worden.á Mensen zijn meestal goed in het isoleren van […]


?Google verandert navigatiebalk Android flink?
Maandag, 10:42 Techzine
Details over Android P zijn er nog niet. Gek is dat niet, want de komst van de volgende versie van Google?s mobiele besturingssysteem laat nog wel even op zich wachten. Toch lijkt het erop dat we vandaag een eerste hint hebben naar wat de toekomst zal brengen. De site 9to5Google ontdekte dat het bedrijf werkt […]


Google doet proeven met zelfvernietigende e-mails in vernieuwde Gmail
Maandag, 10:06 Techzine
Google onthulde vorige week dat het komt met een nieuw ontwerp voor de webversie van Gmail. Naast die onthulling, liet het bedrijf weten dat er een aantal nieuwe functies naar Gmail zouden komen, waaronder het snoozen van mails en zijn de smart replies verbeterd. Nu blijkt dat men ook werkt aan zelfvernietigende mails. Dat meldt […]


'Google werkt aan nieuwe navigatieknoppen onderaan het scherm'
Zondag, 11:54 Tweakers
Google lijkt zijn nieuwe versie van het Android-besturingssysteem te gaan voorzien van nieuwe navigatieknoppen. Onderaan het scherm lijkt de knop met recente apps te worden verwijderd, en krijgt de homeknop een andere vorm.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be