NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Geweld

2News.be / Trefwoorden / Geweld

Hogere straffen voor ram- en plofkraken
Gisteren, 08:18 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie eist vanaf volgende week hogere straffen voor daders van ram- en plofkraken. Bij zulke kraken worden tegenwoordig zware explosieven ingezet, met een groot risico op brand en instorting.

Nu is de richtlijn voor een strafeis voor ram- en plofkraken 15 maanden gevangenisstraf. In de nieuwe richtlijn wordt onderscheid gemaakt tussen beide vormen, omdat volgens het OM een plofkraak ernstiger is dan een ramkraak.

Vanaf 1 mei gaat de richtlijn voor een plofkraak naar 24 maanden gevangenisstraf als het gaat om een kraak in een gebouw zonder woningen. Zijn er wel woningen in het gebouw van de plofkraak, dan kan de eis stijgen naar 48 maanden cel.

Bij ramkraken wordt de norm verhoogd van 15 naar 21 maanden gevangenisstraf. Omdat daders van ramkraken al regelmatig een celstraf van 21 maanden krijgen opgelegd, vindt het OM deze eis gepast.

Afschrikken

Het OM hoopt dat de hogere straffen criminelen zullen afschrikken. De verhoging van de strafeis is onderdeel van een speciaal programma om het aantal overvallen terug te brengen.

Plof- en ramkraken vallen volgens het OM onder het kopje 'high impact crime'. Dat zijn misdaden die voor burgers bijzonder ingrijpend kunnen zijn, zoals overvallen, straatroven, zedenzaken en moord.
Terwijl het Westen zwijgt wordt in Afrin met veel geweld 'alles wat Koerdisch is weggepoetst'
Dinsdag, 23:18 Volkskrant
Sinds de Turken in samenwerking met het Vrije Syrische Leger begin dit jaar de Syrisch-Koerdische enclave Afrin onder de voet liepen, ontvluchtten naar schatting 180 tot 200 duizend Koerden de regio. Zij, maar ook de thuisblijvers, leven in nu in erbarmelijke omstandigheden. Wie gaat hen helpen? Hani wist niet wat hij zag, toen hij de foto onder ogen kreeg van zijn Koerdische vriend in het Syrisch


Religieus geweld Nigeria laait op: 18 doden bij aanslag in katholieke kerk
Dinsdag, 23:18 Volkskrant
In Nigeria hebben dertig gewapende nomaden dinsdag het vuur geopend op een katholieke kerk, waarbij twee priesters en tenminste 16 anderen om het leven zijn gekomen.† Na de aanval sloegen de daders op de vlucht en staken zestig huizen in het dorp in brand. De aanslag vond plaats in een klein plaatsje Mbalom in Benue, een provincie in de zogeheten Middle Belt† waar rondtrekkende herders steeds vake


Geens werkt aan nog sneller snelrecht: "Geweld op politie kan niet"
Dinsdag, 17:06 Skynet Belgie
Voor minister van Justitie Koen Geens kan geweld op politie niet. Maar hij wijst erop dat justitie al sneller en efficiŽnter optreedt bij incidenten zoals in de Anderlechtse wijk Peterbos, zo stelt de minister in een reactie op de recente incidenten.


Geweld SyriŽ - Tientallen lijken gevonden in massagraf in Raqqa
Zondag, 02:36 Skynet
Tientallen lijken, van jihadi's maar ook van burgers, zijn aangetroffen in een massagraf in Raqqa, het vroegere bolwerk van terreurbeweging IS in SyriŽ. Dat zei een lokale verantwoordelijke.


'Kiss-in' aan Brusselse Beurs als antwoord op homofoob geweld vorig weekend
Zaterdag, 00:48 Skynet
Honderd tot tweehonderd personen zijn vrijdag rond 20 uur bijeengekomen op het Beursplein in Brussel voor een 'kiss-in'. Ze wilden zo het homofoob geweld van vorig weekend aanklagen dat daar plaatsvond. Deelnemers zwaaiden met regenboogvlaggen en kusten elkaar.


Falende aanpak seksueel geweld kan Indiase premier politiek schaden
Vrijdag, 16:06 Volkskrant
De Indiase premier Modi ligt zwaar onder vuur na een opeenstapeling van gruwelijke verkrachtingszaken waarmee zijn partij in verband wordt gebracht. De moslimhaat die zijn mensen prediken, lijkt daartoe te hebben bijgedragen. Modi had een modern India beloofd, maar daarachter gaan middeleeuwse misstanden schuil. Seksueel geweld tegen vrouwen in India wordt steeds meer een probleem voor premier ≠Na


?Rusland en SyriŽ vertragen inspecteurs om plaats van gasaanval schoon te maken?

De regering van president Donald Trump heeft donderdag gezegd dat het ?geloofwaardig? bewijs heeft dat Rusland en SyriŽ samenwerken om internationale inspecteurs ?te vertragen en te weigeren?, zodat ze de locatie van de vermoedelijke gifgasaanval kunnen schoonmaken.
Meer dan 2.000 mensen op de vlucht door geweld in noordoosten van Myanmar
18 April, 14:00 Skynet
Meer dan 2.000 burgers zitten al zeven dagen vast in het noordoosten van Myanmar, zonder toegang tot humanitaire hulp. De groep was gevlucht voor geweld tussen een gewapende groep en het leger, melden plaatselijke middenveldorganisaties. "Mensen uit drie dorpen in de deelstaat Kachin hebben hun dorpen verlaten", aldus Khon Ja van het Kachin Peace Network. "De gevechten zijn al een week bezig, en gingen ook dinsdag verder. Humanitaire organisaties hebben echter geen toelating om naar dat gebied te reizen."


Werkstraffen voor geweld tegen politie in Borgerhout

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Karim A. (32) uit Borgerhout veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een boete van 1.600 euro omdat hij vorig jaar geweld had gebruikt tegen de politie. Een kompaan die zijn arrestatie probeerde te belemmeren, kreeg een werkstraf van 100 uur. Twee andere beklaagden werden vrijgesproken.
Toenemend geweld tegen opvoeders: ?Geregeld spelen mijn collega?s een pluk haar kwijt?
16 April, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Het personeel van de vijf instellingen van de Broeders van Liefde gaat op 7 mei staken om te protesteren tegen het toenemend geweld tegen opvoeders en onderwijzend personeel. Ook bij Kristus Koning en OC Clara Fey in Sint-Job-in-?t-Goor staken ze mee.
Geweld SyriŽ - "VS-missie niet veranderd in SyriŽ, troepen komen zo snel mogelijk terug"
16 April, 06:42 Skynet
De missie van de troepen van de Verenigde Staten die in SyriŽ ontplooid zijn "is niet veranderd". President Donald Trump wil nog steeds dat ze "zo snel mogelijk" terugkeren naar de VS. Dat zegt het Witte Huis zondag.


Geweld SyriŽ - aanval door Westen - Betogers verbranden Amerikaanse vlaggen in Irak
16 April, 00:06 Skynet Buitenland
Enkele duizenden Irakezen hebben zondag in verscheidene steden in Irak betoogd tegen de westerse luchtaanvallen op SyriŽ. Tot de manifestaties was opgeroepen door de sjiitische leider Moqtada al Sadr. Sommige manifestanten staken de Amerikaanse vlag in brand.


Assad: VS voert campagne van leugens tegen SyriŽ
15 April, 17:30 Skynet
De aanvallen van de VS, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk op SyriŽ gingen gepaard met een campagne van leugens tegen SyriŽ en Rusland voor de VN-Veiligheidsraad. Dat zei de Syrische president Bashar al-Assad volgens het overheidsagentschap SANA bij een meeting met de Russische machtspartij Verenigd Rusland.


Geweld SyriŽ - Westerse machten stellen VN-resolutie voor, ook over onderzoeken naar chemische wapens
15 April, 03:06 Skynet
Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ hebben zaterdag aan hun twaalf partners in de Veiligheidsraad een voorstel van resolutie overgemaakt over SyriŽ, met zowel een chemisch, humanitair als politiek luik. Het wil onder meer een nieuwe onderzoeksmechanisme in het leven roepen naar het gebruik van chemische wapens. Dat zeggen diplomaten.


Zware explosie in regio in Noord-SyriŽ

In een gebied in Noord-SyriŽ, waar zich Iraanse troepen bevinden, heeft zich een zware explosie voorgedaan. Maar het is nog onduidelijk wat de ontploffing in de provincie Aleppo zaterdagavond veroorzaakt heeft. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit Groot-BrittanniŽ die aanleunt bij de oppositie en die de Syrische burgeroorlog monitort.
Geweld SyriŽ - Zes Syrische soldaten gewond bij aanvallen van VS, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ
14 April, 07:24 Skynet Belgie
Bij de aanval van de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk tegen vermoedelijke gifgasfaciliteiten in SyriŽ zijn minstens zes Syrische soldaten gewond geraakt. Dat zegt een Syrische militaire bron aan dpa.


Geweld SyriŽ - Bewoners Damascus de straat op om steun aan regime te tonen
14 April, 06:42 Skynet
In de Syrische hoofdstad Damascus zijn zaterdagochtend tientallen inwoners de straat opgetrokken om hun steun te betuigen aan het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. Dat bericht de door de staat gecontroleerde televisie in SyriŽ.


Geweld SyriŽ - Aanvallen op SyriŽ zijn "schending van internationaal recht"
14 April, 06:06 Skynet
De aanvallen van de Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ en Frankrijk zijn een "flagrante schending van het internationaal recht en tonen de minachting aan van die staten voor het internationaal recht". Dat schrijft het door de staat gecontroleerde Syrische nieuwsagentschap Sana.


Britse oppositie: wettige basis aanval op SyriŽ twijfelachtig
15 April, 14:12 NOS nieuws

De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn noemt de wettige basis voor de raketaanval op de SyriŽ van vrijdagnacht twijfelachtig. In een interview met de BBC zei Corbyn dat hij alleen zijn steun ervoor zou uitspreken als de aanval zou volgen op een uitspraak van de VN-Veiligheidsraad.

"Ik zeg tegen de minister van Buitenlandse Zaken en tegen de minister-president: wat is de wettige basis?", aldus Labour-leider Corbyn.

Zelfverdediging of een VN-resolutie zou de aanval legaliteit verschaffen, maar humanitaire interventie niet, vindt Corbyn.

Corbyns scepsis lijkt te worden gedeeld door de Britse bevolking. Uit een opiniepeiling van de de Britse krant The Independent komt naar voren dat 28 procent van de bevolking achter de aanval staat. 36 procent is tegen, 26 procent stelt zich neutraal op en 11 procent heeft er geen mening over.

Johnson over mogelijke nieuwe aanval

Minister Boris Johnson van Buitenlandse Zaken zegt dat "genoeg is genoeg" de boodschap is van de raketaanval op SyriŽ. Hij is zich ervan bewust dat de aanval het conflict in SyriŽ niet oplost, maar hoopt wel dat die een afschrikwekkend effect op de machthebbers zal hebben.

Johnson zei ook dat de westerse bondgenoten een nieuwe afweging zullen maken als SyriŽ opnieuw chemische wapens inzet. Daarover is volgens hem nu nog niets besloten. De raketaanval van vrijdag was beperkt tot het arsenaal aan chemische wapens en had niet tot doel president Assad ten val te brengen, zei Johnson.

Bewijs

De VS, Frankrijk en Groot-BrittanniŽ zijn ervan overtuigd dat er op 7 april een chemische aanval was in Douma. Alles wijst er volgens de landen op dat het bewind van Assad erachter zit. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken publiceerde gisteren een document waarin het dieper ingaan op de bewijzen. Genoemd worden onder meer de symptomen bij slachtoffers en de vele getuigenissen en beeldmateriaal die via sociale media zijn verspreid en volgens Frankrijk grotendeels authentiek zijn.

De kans dat het gaat om een pr-stunt van de rebellen acht Parijs uitgesloten; ze zouden niet in staat zijn tot een dergelijke operatie. De gifgasaanval had volgens Frankrijk als doel de rebellen van Jaish al-Islam op de knieŽn te krijgen.

Premier May sprak, net als de Fransen, over een helikopter die volgens getuigen een vatbom afgooide. "De oppositie heeft geen helikopters en gebruikt geen vatbommen", zei May. IS, dat in het verleden ook gifgas heeft ingezet, is niet actief in Douma.

SyriŽ, Rusland en Iran houden vol dat er geen sprake was van een aanval met chemische wapens. Ze wijzen erop dat de OPCW nog moet beginnen aan zijn onderzoek.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be