NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Gevangenissen

2News.be / Trefwoorden / Gevangenissen

24 urenstaking in gevangenissen "zeer merkbaar"
15 Januari, 00:03 Skynet Economie
De 24 urenstaking van het gemeenschappelijk vakbondsfront in de Belgische gevangenissen is zeer merkbaar in elke inrichting. In drie kwart van de inrichtingen is ook het streefcijfer voor de minimale bezetting niet gehaald. Om de ondercapaciteit aan personeel op te vangen is in bijna alle inrichtingen politie opgevorderd. Dat is vrijdagnamiddag vernomen van Kathleen Van de Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen.


Crimineel netwerk opgerold dat via drones Franse en Belgische gevangenissen "bevoorraadde"
8 December 2023, 00:01 Skynet Belgie
In Frankrijk is een netwerk van dronebezorgers ontmanteld dat actief was in ruim vijftien Franse en Belgische gevangenissen. Drie personen zijn in voorlopige hechtenis geplaatst, meldt het parket van het Franse Tulle donderdag.


Politie springt bij in meer dan de helft van de Vlaamse gevangenissen
26 September 2023, 00:04 Skynet Economie
De 48 urenstaking van het gevangenispersoneel wordt door enorm veel werknemers opgevolgd. In meer dan de helft van de Vlaamse gevangenissen moet de politie maandag bijspringen om aan de minimumbezetting te voldoen, zo meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen.


Zuhal Demir wil justitie volledig in Vlaamse handen: ?Eigen gevangenissen en strafbepalingen zijn cruciaal?
3 Februari 2023, 00:02 Gazet v. Antwerpen

Is het een goed idee om justitie niet langer grotendeels een federale bevoegdheid te maken, maar ze voornamelijk naar de gemeenschappen door te schuiven? Op vraag van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) werd dat bestudeerd door twee Grondwetspecialisten, zo zei ze donderdagavond in Terzake. De conclusie? ?Ik denk dat het cruciaal is dat er eigen gevangenissen en eigen strafbepalingen komen in de gemeenschappen.?




Nieuwe staking in de Belgische gevangenissen gaat vanavond van start
14 Januari 2023, 00:08 Skynet Economie
In de Belgische gevangenissen wordt vanavond opnieuw het werk neergelegd. De drie vakbonden hebben opgeroepen om vanaf 22 uur te staken, tot woensdagavond 22 uur. ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA willen met de actie de eis voor meer loon kracht bijzetten.


Staking in alle Belgische gevangenissen op 10 en 11 januari
8 Januari 2023, 02:26 Skynet Economie
In alle Belgische gevangenissen wordt gestaakt van dinsdag 10 januari om 22 uur tot woensdag 11 januari om 22 uur. De staking volgt op de stakingsaanzegging van de vakbonden voor de federale overheidsdiensten die op 9 november van kracht is gegaan, gericht tegen de minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).


Proces aanslagen - Staking in gevangenissen van Haren en Lantin
11 December 2022, 00:04 Skynet Economie
In de gevangenis van Haren wordt woensdag gestaakt. Dat kan gevolgen hebben voor het transport van de verdachten naar het proces over de aanslagen van 22 maart 2016, maar de liberale vakbond VSOA zegt dat het transport niet bewust tegengehouden zal worden. Ook in de gevangenis van Lantin wordt er overigens gestaakt.


Raad van Europa kritisch voor overbevolking en personeelstekort in Belgische gevangenissen
29 November 2022, 00:00 HLN.BE
In een nieuw rapport is de Raad van Europa vandaag opnieuw kritisch voor de aanhoudende overbevolking en het personeelstekort in de Belgische gevangenissen. Ook geweld tussen gevangenen blijkt een terugkerend probleem.


Ecuador houdt eerste volkstelling in zijn gevangenissen
21 Augustus 2022, 00:07 Skynet Buitenland
Ecuador zal maandag starten met de eerste volkstelling ooit in zijn gevangenissen. In de 36 penitentiaire instellingen verspreid over het Latijns-Amerikaanse land zitten naar schatting meer dan 32.000 mensen opgesloten. Het komt er regelmatig tot geweld tussen rivaliserende bendes -sinds 2021 kwamen meer dan 400 gedetineerden om het leven- en met de telling wil Ecuador het gevangenisbeleid verbeteren.


24 urenstaking in gevangenissen en gesloten centra afgelopen
11 Februari 2022, 00:11 Skynet Economie
De 24 urenstaking in de gevangenissen en gesloten centra voor mensen zonder papieren is om 22.00 uur afgelopen. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. De christelijke en liberale vakbond staakten sinds dinsdagavond 22.00 uur om betere lonen voor de 65.000 federale ambtenaren te bekomen.


'Gevangenissen langer openhouden lost overbevolking niet op'
8 Februari 2022, 00:03 De Tijd
20:43 De gevangenissen van Sint-Gillis en Dendermonde moeten gedeeltelijk openblijven om de overbevolking tegen te gaan, maar volgens experts is dat een druppel op een hete plaat.


Personeelsstaking gevangenissen wordt goed opgevolgd
6 Januari 2022, 00:09 Skynet Economie
Uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort heeft het personeel in de gevangenissen in Vlaanderen en Vorst en Sint-Gillis maandag massaal het werk neergelegd. Enkel in Hoogstraten is er voldoende personeel aanwezig om het gebruikelijke dagschema te volgen, en in Gent wordt geprobeerd om de gedetineerden de wandeling aan te bieden. Dat meldt het Gevangeniswezen. In de andere gevangenissen moeten de gedetineerden 24 uur op cel blijven en is er enkel etensbedeling. Op verschillende plaatsen is de politie aanwezig.


Start van 48 urenstaking in Brusselse gevangenissen
2 December 2021, 00:00 Skynet Belgie
Om 22.00 uur start een staking in de gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael. Tot vrijdagavond protesteren de vakbonden ACOD en VSOA tegen onder meer de overbevolking en het personeelstekort in de gevangenissen, de verouderde infrastructuur en de impact van de coronamaatregelen.


Franstalige ACV start maandagavond 24-urenstaking in Brusselse en Waalse gevangenissen
10 November 2021, 00:07 Skynet Economie
De Franstalige vleugel van het ACV heeft een stakingsaanzegging ingediend die maandag om 22 uur start en voor 24 uur van kracht is. Dat laat Claudinne Coupienne van het ACV weten. De problemen stellen zich met betrekking tot de onderbemanning van het personeel en overbevolking bij de groep gedetineerden.


Vakbonden bij de gevangenissen hebben hun stakingsaanzegging ingetrokken
5 Februari 2021, 12:35 Skynet
De vakbonden bij de gevangenissen hebben vrijdag hun stakingsaanzegging voor alle Belgische gevangenissen ingetrokken. Dat meldt vakbond ACV namens het gemeenschappelijk vakbondsfront.


Versoepeling bezoekregeling gevangenissen: vakbonden dienen stakingsaanzegging in
1 Februari 2021, 19:30 HLN.BE
De vakbonden bij de gevangenissen hebben afgelopen weekend een stakingsaanzegging ingediend voor alle Belgische gevangenissen, nadat beslist werd om de bezoekregeling te versoepelen. Dat is vanavond bij de vakbonden vernomen.


Egypte: Mishandeling en slechte zorg in gevangenissen brengen levens in gevaar
25 Januari 2021, 01:19 Skynet
In Egypte worden verschillende gevangenen vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en gezondheidszorg wordt hen opzettelijk geweigerd om hen te straffen. In sommige gevallen leidde dit tot onherstelbare gezondheidsschade of zelfs tot de dood. Dit blijkt uit een nieuw rapport van Amnesty International. Ook beschermen autoriteiten gevangenen niet of amper tegen de coronapandemie.


Nog slechts acht grondslapers in gevangenissen
3 Mei 2018, 11:24 Skynet
Het aantal gedetineerden dat op een matras op de grond moet slapen, is gedaald tot acht. Dat vernam Kamerlid Annick Lambrecht (sp.a) van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Amper drie maanden geleden was nog sprake van 125 grondslapers.


Artsen klagen transferproblemen gevangenissen aan
3 Mei 2018, 05:24 Skynet
In een open brief aan de minister van Justitie klagen een vijftiental leden van commissies van toezicht voor gevangenissen aan dat de gevangenen onvoldoende toegang hebben tot gezondheidszorg. De brief is verschenen in Le Soir.


Quizzen met gedetineerden in Kempense gevangenissen: ?We willen taboe doorbreken?
29 Maart 2018, 09:00 Gazet v. Antwerpen

In mei vinden er in de gevangenissen van Turnhout, Wortel, Hoogstraten en Merksplas vier quizzen plaats. Opvallend daaraan: de quizploegjes bestaan voor de helft uit gedetineerden, en voor de helft uit mensen van buiten de gevangenis. ?Onze bedoeling is om een taboe te doorbreken?, zegt Jasmine Kennes van CAW De Kempen, dat achter het initiatief zit. ?De gedetineerden hebben een misstap begaan, maar hechten veel belang aan hun herstel in de maatschappij.?







Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn