NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Gevangenispersoneel

2News.be / Trefwoorden / Gevangenispersoneel

Geduld gevangenispersoneel bijna op: acties als aanwervingen niet snel starten
10 Januari, 14:54 Skynet Economie
Donderdag zal wellicht duidelijk worden of er een staking komt in de gevangenissen over het hele land. De vakbonden eisen dat er snel extra bewakingspersoneel komt. Net voor het verstrijken van de deadline die ze hadden gesteld, heeft het kabinet van minister van Justitie Koen Geens een voorstel gedaan. De bonden overleggen morgen en donderdag of dat overtuigend genoeg is.


Geweld tegen gevangenispersoneel daalt
7 Januari, 23:00 NRC
Het aantal geweldsincidenten tegen gevangenispersoneel is dit jaar gedaald. Per honderd gevangenen komt het aantal incidenten in 2015 uit op ongeveer drie.


Vier jaar baangarantie voor gevangenispersoneel
28 November 2017, 19:30 NOS nieuws

Personeel van gevangenissen die dichtgaan, krijgt vier jaar lang een baangarantie. Dat is een van de afspraken in een convenant dat het ministerie van Justitie heeft gesloten met de vakbonden en de centrale ondernemingsraad.

Met het convenant is 100 miljoen euro gemoeid. Er staan verder onder meer afspraken in over het investeren in opleidingen en het verlagen van de werkdruk. Na jaren van verandering moet er rust komen in het gevangeniswezen.

Vakmanschap

Minister Dekker voor Rechtsbescherming spreekt van een erkenning voor het werk van het gevangenispersoneel. Hij vindt investeren in vakmanschap essentieel om te kunnen werken met een steeds complexer wordende doelgroep en om het aantal gevangenen terug te dringen dat na vrijlating nog eens in de fout gaat.

In het reageerakkoord staat dat aan de capaciteit in het gevangeniswezen zo min mogelijk wordt getornd en dat, mocht sluiting toch nodig zijn, gevangenissen buiten de Randstad zoveel mogelijk worden ontzien.

Volgens het convenant van vandaag zijn medewerkers er bij sluiting van een inrichting of een deel daarvan vier jaar van verzekerd dat zij worden herplaatst binnen de gevangenis of naar een locatie in de buurt.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be