NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Gevangenis

2News.be / Trefwoorden / Gevangenis

Parket opent onderzoek naar incidenten in gevangenis Sint-Gillis
Woensdag, 00:04 HLN.BE
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar twee incidenten in de gevangenis van Sint-Gillis waarbij een gedetineerde onder dwang of bedreiging drugs anaal zou hebben ingebracht. Het onderzoek komt er na berichtgeving over de incidenten in de pers, aangezien de gevangenis zelf het parket niet op de hoogte had gebracht van de feiten. Dat meldt De Standaard en het Brusselse parket bevestigt dinsdagavond het nieuws.


Van Tigchelt wil ?aan de slag? met feit dat minimumbezetting niet werd gehaald in Antwerpse gevangenis
20 Maart, 00:03 HLN.BE
Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) wil ?aan de slag? met het feit dat de Antwerpse gevangenis niet aan de minimale personeelsbezetting kwam toen een gedetineerde er tijdens een staking dagenlang zwaar werd gemarteld. Dat zei hij dinsdagavond op Radio 1. Hij spreekt van een ?politieke verantwoordelijkheid?, maar ontslag is ?niet aan de orde?.


Oud-adviseur van Trump heeft zich aangeboden aan gevangenis om celstraf uit te zitten
20 Maart, 00:02 HLN.BE
Peter Navarro, een vroegere economisch adviseur van Donald Trump, heeft zich aangeboden aan de gevangenis in het Amerikaanse Miami om er zijn celstraf van vier maanden effectief uit te zitten.


Gegevens van 385 gedetineerden in gevangenis van Nieuwegein uitgelekt
27 Februari, 00:08 NU.NL - Tech
Door een menselijke fout zijn gegevens van 385 gedetineerden die op 3 november in de penitentiaire inrichting in Nieuwegein zaten uitgelekt. Het gaat om namen, celnummers en zogeheten strafrechtketennummers, die justitie gebruikt om gevangenen te identificeren.


Acteur Danny Masterson overgeplaatst naar minder strenge gevangenis
20 Februari, 00:12 NU.NL - Film
Danny Masterson zit niet langer in de gevangenis waar sekteleider Charles Manson zijn straf heeft uitgezeten. Volgens entertainmentwebsite TMZ is de acteur overgeplaatst naar een minder strenge gevangenis.


Marvel-ster Jonathan Majors hoort vandaag of hij gevangenis in moet
13 Februari, 00:09 NU.NL - Film
Jonathan Majors hoort dinsdag de uitspraak in zijn mishandelingszaak. De Marvel-acteur, die vorig jaar schuldig werd bevonden aan meerdere aanklachten, zou een gevangenisstraf van maximaal een jaar kunnen krijgen.


?Sommige gevangenen vragen vrijwillig om naar de isolatiecel te gaan?: Antwerpse gevangenis weigert nieuwe gedetineerden door overbevolking
31 Januari, 00:02 HLN.BE
?We kunnen op dit moment geen humane detentie garanderen.? Het personeel van de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat doet de deuren dicht voor nieuwe gedetineerden wegens overbevolking. Momenteel moeten bijna 70 gevangenen op matrassen op de grond slapen. Volgens de vakbond blijft de deur dicht tot er van de 675 mannelijke gedetineerden nog 600 overblijven. Nochtans leken de bezettingscijfers vorig jaar de goede kant uit te gaan. Waar liep het dan mis?


Gedetineerde vlucht tijdens overplaatsing naar gevangenis van Lantin: ?Hij trok zijn pantoffels uit en liep weg?
24 Januari, 00:01 HLN.BE
Er is dinsdagnamiddag een gedetineerde ontsnapt bij de gevangenis van Lantin, bij Luik. Dat hebben de federale politie en de gevangenis zelf bevestigd. Volgens ?Sudinfo? slaagde de 23-jarige gevangene er tussen 14 uur en 14.20 uur in te vluchten, toen hij werd overgedragen door de Directie Beveiliging (DAB) van de federale politie.


Alle gedetineerden weer binnen na opstand in gevangenis Dendermonde
26 September 2023, 00:03 Skynet
Alle gedetineerden zitten maandagavond weer binnen in de gevangenis van Dendermonde, nadat daar in de vooravond een opstand was uitgebroken. Vier gedetineerden die zouden aangezet hebben tot de opstand werden wel opgesloten in een veiligheidscel. Dat meldde Kathleen Van De Vijver, de woordvoerster van het gevangeniswezen, rond 21 uur. Ze benadrukte dat alles zonder incidenten verlopen is.


Alle Britse havens en luchthavens op scherp nadat soldaat uit gevangenis ontsnapt: ?Khalife (21) wordt beschuldigd van terrorisme?
7 September 2023, 00:02 HLN.BE
Alle Britse havens en luchthavens houden verscherpt toezicht nadat een soldaat deze ochtend uit een Londense gevangenis ontsnapt is. Daniel Abed Khalife (21) wordt beschuldigd van terrorisme nadat hij ?valse bommen? op een militaire basis achtergelaten zou hebben.


Gedetineerde (33) sterft in gevangenis van Wortel: parket beschouwt overlijden als verdacht
5 Juni 2023, 00:02 HLN.BE
Een 33-jarige gedetineerde afkomstig uit Nederland is vrijdagavond overleden in de gevangenis van Wortel. Het parket beschouwt het als een verdacht overlijden.


Dani Alves krijgt in gevangenis bezoek van ex-vrouw en kinderen voor 40ste verjaardag: ?Hij is onschuldig, maar van zijn vrijheid beroofd?
8 Mei 2023, 00:00 HLN.BE
Dani Alves mocht gisteren 40 kaarsjes uitblazen, maar veel reden tot feesten was er niet. De Braziliaanse voetballer zit al meer dan drie maanden in de gevangenis omdat hij beschuldigd wordt van aanranding. Naar aanleiding van zijn verjaardag kwamen zijn ex-vrouw en kinderen gisteren op bezoek in zijn Spaanse cel.


Rwandees die model stond voor film Hotel Rwanda vrijgelaten uit gevangenis
29 Maart 2023, 00:44 NU.NL - Film
Paul Rusesabagina is vrijdag vrijgelaten na een celstraf van meer dan negenhonderd dagen. De Rwandees werd beroemd nadat de film Hotel Rwanda een groot publiek op de hoogte had gebracht van zijn heldendaden tijdens de Rwandese genocide in 1994.


ACOD dient stakingsaanzegging in voor gevangenis Hasselt
11 Maart 2023, 00:28 Skynet
Na de grootschalige sweeping in de gevangenis van Hasselt waarbij dinsdagavond onder meer drugs, verboden wapens en gsm-toestellen werden aangetroffen, kondigt de socialistische vakbond ACOD aan dat het een stakingsaanzegging heeft ingediend. De vakbond geeft aan dat de signalen vanop de werkvloer door de directie telkens werden genegeerd en dat er bij het personeel een gevoel van onveiligheid heerst.


Iraanse regisseur Jafar Panahi na ruim half jaar vrijgelaten uit gevangenis
6 Februari 2023, 01:10 NU.NL - Film
De Iraanse regisseur Jafar Panahi is na een gevangenisstraf van ruim een half jaar vrijgelaten uit de Evin-gevangenis in Teheran. Dat nieuws werd gemeld door mensenrechtenorganisatie Center for Human Rights in Iran en later door zijn vrouw gedeeld op sociale media.


Franse seriemoordenaar bekend van Netflix-serie heeft Nepalese gevangenis verlaten
24 December 2022, 00:05 Skynet Buitenland
Charles Sobhraj, een Franse seriemoordenaar die bekend werd door de Netflix-dramareeks "The Serpent", heeft na 19 jaar een Nepalese gevangenis mogen verlaten. Vanuit Nepal vloog hij naar Qatar en vandaar is hij momenteel onderweg naar zijn geboorteland Frankrijk. Dat heeft een woordvoerster van de Nepalese migratiedienst gemeld.


Dode bij rellen in gevangenis bij Teheran
19 December 2022, 00:02 HLN.BE
Bij rellen in een Iraanse gevangenis bij Teheran is zaterdag een gevangene omgekomen en zijn 17 anderen gewond geraakt. Dat meldt een mensenrechtengroepering zondag. De rellen in de gevangenis van Karaj, ongeveer 30 kilometer van de Iraanse hoofdstad, zijn de jongste in een rij van opstanden in Iraanse gevangenissen.


Staking in de gevangenis van Haren op 7 december
27 November 2022, 00:04 Skynet Economie
Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, VSOA en ACV houden op woensdag 7 december een staking in de gevangenis van Haren. Ze klagen aan dat de werkomstandigheden in de gloednieuwe instelling ondermaats zijn.


17 November 2022, 00:07 Volkskrant
Gedetineerde in gevangenis van Leuven overleden
31 Oktober 2022, 00:03 Skynet
In de gevangenis van Leuven is zondag een 30-jarige gedetineerde overleden. Dat hebben Het Laatste Nieuws en vrt.nws zondagavond bericht. Het parket van Leuven is een onderzoek gestart.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn