NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Gevangenis

2News.be / Trefwoorden / Gevangenis

Danny kan vanuit de gevangenis zijn dochter voorlezen voor het slapen
Maandag, 20:54 NOS nieuws

Een speciale afdeling in de gevangenis, alleen voor vaders. De gevangenis Esserheem in Veenhuizen heeft als eerste in Nederland zo'n vadervleugel. Minister Sander Dekker opende de afdeling vandaag.

Gedetineerde vaders kunnen er makkelijker contact houden met hun kinderen. Zo mogen ze bijvoorbeeld via een iPad skype gebruiken om hun kind voor te lezen of te helpen met huiswerk. Het is de bedoeling dat kinderen op deze manier zo min mogelijk last hebben van het feit dat hun vader achter de tralies zit.

In Veenhuizen telt de vadervleugel inmiddels vijf mannen. Een van hen is Danny. Zijn dochter mag één keer per week met haar vader skypen. "Dan kan ze mijn celletje zien", zegt Danny tegen RTV Drenthe. "Daar had ze toch wel wat beelden bij en vragen over. Dus die kan ik nu wegnemen."

Ook komt zijn dochter hem twee keer in de maand opzoeken in de gevangenis. Afspreken tijdens de normale bezoekuren doen ze niet meer. "Dat was te eng", zegt Danny. "Daar zitten mensen met handboeien en mocht ze papa niet aanraken. Heel anders gaat het tijdens de speciale ouder-kinddagen in de familiekamer. Dan kan m'n dochter me gewoon knuffelen."

Intensieve training en begeleiding

De vadervleugel gaat verder dan alleen een aparte ruimte voor de vaders. Er hoort ook een heel programma bij met intensieve training en begeleiding voor de vaders en hun gezinnen. Naast dat het de schade bij kinderen moet beperken, is het ook de bedoeling dat de vaders door de aanpak minder snel terugvallen in de criminaliteit.

Binnenkort opent ook in de gevangenis in Leeuwarden een vadervleugel.
Drie jaar cel gevorderd voor verkrachting van minderbegaafde vrouw: ?Ik ben de eerste om verkrachters aan te vallen in de gevangenis?
Vrijdag, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Een 37-jarige man uit Antwerpen wordt vervolgd voor de verkrachting van een minderbegaafde jonge vrouw. Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag drie jaar cel gevorderd. De beklaagde, die al een gevuld strafblad heeft, zegt dat de seksuele betrekkingen met haar instemming gebeurden. ?Ik pleeg nog liever een moord dan dat ik iemand zou verkrachten?, zei hij aan de rechters.
Eind dit jaar alle geďnterneerden uit gevangenis? De Block predikt "realisme"
Vrijdag, 11:36 Skynet
Er verblijven momenteel nog ruim vijfhonderd geďnterneerden in de Belgische gevangenissen. Tegen eind dit jaar zouden er helemaal geen delinquenten met mentale problemen meer achter tralies mogen zitten zonder aangepaste zorg. Gaat dat lukken? "We doen er alles aan, maar we moeten ook realistisch zijn", zei minister van Volksgezondheid Maggie De Block in het VRT-radioprogramma De Ochtend.


Drie verdachten van zware afpersing zitten in gevangenis
18 April, 18:30 Gazet v. Antwerpen

n de zaak van een zware afpersing in het drugsmilieu in Meerhout zijn dinsdag twee verdachten voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Een van hen, een 33-jarige uit Balen mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband.
"Detentie-omstandigheden in gevangenis Sint-Gillis nog steeds schrijnend"
18 April, 06:48 Skynet
Door onder meer de aanhoudende overbevolking en het gebrek aan middelen zijn de detentie-omstandigheden in de gevangenis van Sint-Gillis nog steeds schrijnend. Dat zegt de commissie van toezicht van de Brusselse gevangenis. Die publiceerde dinsdag haar jaarverslag.


"Ik ben sereen maar verontwaardigd", schrijft Lula vanuit gevangenis
17 April, 06:48 Skynet
De Braziliaanse ex-president Luiz Inácio Lula da Silva, de favoriet voor de presidentsverkiezingen van oktober, zegt dat hij "sereen maar verontwaardigd" is nu hij in de gevangenis zit. Hij was ook blij met de steun van zijn aanhangers, blijkt uit een eerste publieke bericht dat hij stuurde vanuit zijn cel.


Trump haalt uit naar voormalige FBI-chef: Comey moet naar de gevangenis
15 April, 20:12 Volkskrant
President Trump heeft zondag opnieuw uitgehaald naar de voormalige FBI-directeur James Comey, die hem in een deze week te verschijnen boek afschildert als een soort maffiabaas. In een reeks woedende tweets suggereerde Trump dat Comey gevangenisstraf verdient voor wat hij heeft gedaan. Trump lanceerde de nieuwe aanval op Comey kennelijk uit ergernis over de enorme publiciteit waarmee de verschijnin


Bejaarde man (84) rijdt dertiger aan na ruzie: niet naar gevangenis omwille van leeftijd
12 April, 19:00 Gazet v. Antwerpen

De 84-jarige G. C. uit Maaseik werd donderdag voor de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor het opzettelijk aanrijden van Maaseikenaar Wesley K. (31) op de Rotemerlaan in Neeroeteren. Na een discussie schepte de bejaarde man het slachtoffer op met zijn wagen en overreed hem nadien. Omwille van de leeftijd van de beklaagde, krijgt hij zijn straf met uitstel. Een medische test moet na een rijverbod van twee maanden uitwijzen of de man nog in staat is om te rijden.
Twintig doden bij uitbraakpoging Braziliaanse gevangenis
11 April, 04:00 NOS nieuws

Bij een uitbraakpoging uit een gevangenis in het noorden van Brazilië zijn twintig mensen om het leven gekomen. Vier personen raakten gewond. Het is nog onduidelijk of er gevangenen zijn ontsnapt.

Gewapende mannen vielen de Santa Izabel-gevangenis in deelstaat Pará aan om gevangenen te bevrijden. In een vuurgevecht met de politie kwamen negentien gevangen en hun 'bevrijders' om. Ook een gevangenisbewaker kwam om het leven.

De groep gewapende mannen probeerde met een explosief de muren van de gevangenis op te blazen. Vervolgens ontstond een vuurgevecht tussen aan de ene kant bewakers en politieagenten, en aan de andere kant gewapende gevangenen en hun bevrijders. Volgens een rechercheur zijn twee geweren, drie pistolen en twee andere vuurwapens in beslag genomen.

Het is algemeen bekend dat de omstandigheden in veel Braziliaanse gevangenissen erbarmelijk zijn. Afgelopen jaar leidden bendeoorlogen in gevangenissen tot zeker 125 doden. In heel Brazilië zitten meer dan 726.000 mensen achter tralies.
Met Lula in gevangenis zakt Brazilië verder weg in een diep ravijn van zwakke democratische instituties
9 April, 19:36 Volkskrant
Met de recente veroordeling tot een gevangenisstraf van twaalf jaar van de nog steeds razend populaire voormalige Braziliaanse president Luiz Inácio 'Lula' da Silva wordt niet bewezen dat de corruptie nu eindelijk serieus wordt aangepakt en dat Brazilië een volwassen democratie begint te worden, zoals wordt gesteld in Ten eerste (7 april), maar juist dat Brazilië verder wegzakt in een diep ravijn


Lula aangekomen in gevangenis
8 April, 11:24 Skynet Buitenland
De wegens corruptie veroordeelde Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva brengt zijn eerste nacht in de cel door. Laat op zaterdagavond is het 72-jarige voormalige staatshoofd aangekomen in de gevangenis van Curitiba, in het zuiden van het land.


Braziliaanse ex-president Lula aangekomen in gevangenis

De wegens corruptie veroordeelde Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva bracht zijn eerste nacht in de cel door. Laat op zaterdagavond is het 72-jarige voormalige staatshoofd aangekomen in de gevangenis van Curitiba, in het zuiden van het land.
Catalaanse oud-premier Carles Puigdemont op borg uit de gevangenis: ?Laat ook al mijn collega?s vrij?
6 April, 14:42 Gazet v. Antwerpen

De Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft vrijdag de gevangenis in het Duitse Neumünster verlaten na tien dagen in de cel. De Duitse rechter had donderdag beslist dat Puigdemont (55) onder voorwaarden kon worden vrijgelaten. Hij moet wel in Duitsland blijven en moest een borgsom van 75.000 euro betalen. Dat bedrag werd vrijdag overgemaakt.
Braziliaanse oud-president Lula moet voorlopig de cel in
5 April, 06:12 NOS nieuws

De Braziliaanse oud-president Lula da Silva moet het hoger beroep in een corruptiezaak afwachten in de cel. Dat heeft het Hooggerechtshof bepaald na een urenlange zitting.

Elf rechters bogen zich over het lot van Lula. Uiteindelijk waren zes van hen voor het opsluiten van de oud-president, vijf stemden tegen.

De uitspraak heeft mogelijk grote gevolgen. In oktober van dit jaar zijn er presidentsverkiezingen in Brazilië en de voorman van Lula's linkse Arbeiderspartij PT is de grote favoriet in de peilingen. Vanuit de gevangenis kan Lula moeilijk campagne voeren.

Wasstraat

Sinds 2014 voeren justitie en politie een hevige strijd tegen corruptie in Brazilië. Tientallen politici, onder wie ook oud-president Lula, kwamen in het vizier van 'Operatie Wasstraat'. Machtige zakenmensen en politici werden al veroordeeld en het land kwam in een diepe politieke crisis terecht.

Het succes van 'Operatie Wasstraat' is voor een groot deel te verklaren door het feit dat veroordeelden soms ook echt naar de gevangenis moesten. Daarmee leek er een einde te komen aan de relatieve straffeloosheid waaraan de Braziliaanse elite zo gehecht was. En de angst voor de gevangenis was zo groot dat velen samenwerkten met justitie, in ruil voor strafvermindering.

Appartement

Zo kwam ook Lula da Silva in het beklaagdenbankje terecht. Hij zou een appartement aan het strand hebben gekregen van een bouwbedrijf, in ruil voor opdrachten bij staatsoliebedrijf Petrobras.

Hij werd veroordeeld, maar de oud-president heeft nog verschillende mogelijkheden om zijn veroordeling aan te vechten. In aanloop naar deze zitting gingen duizenden voor- en tegenstanders de straat op. Aanhangers van Lula en zijn Arbeiderspartij spreken van een heksenjacht en beschuldigen justitie van partijdigheid.
Echtgenote bezoekt Puigdemont in de gevangenis

Carles Puigdemont, de door de Spaanse regering uit zijn ambt ontheven president van de Generalitat de Catalunya, heeft woensdag in de gevangenis van Neumünster in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, bezoek gekregen van zijn echtgenote.
Zeven agenten gedood bij opstand in Mexicaanse gevangenis
1 April, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Bij een opstand in een gevangenis in de Mexicaanse staat Veracruz zijn zondag zeven agenten om het leven gekomen. Dat melden de lokale autoriteiten.
Carles Puigdemont vanuit gevangenis: ?Ik zal niet opgeven?

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont heeft vanuit zijn cel in Duitsland getwitterd dat hij niet zal opgeven. Puigdemont laat daarmee voor het eerst sinds zijn opsluiting persoonlijk van zich horen.
Argentijnse topspits loopt blessure op in gevangenis
29 Maart, 08:54 Skynet
Carlos Tevez, de Argentijnse spits die tegenwoordig weer in zijn eigen land voetbalt, is drie weken buiten strijd met een kuitblessure. Op zich lijkt het nieuws niet speciaal, ware het niet dat de aanvaller zich blesseerde tijdens een potje voetbal in de gevangenis.


Brand breekt uit na opstand in Venezolaanse gevangenis: 68 doden
29 Maart, 07:24 Volkskrant
Bij een opstand op een politiebureau in de Venezolaanse stad Valencia, dat tijdelijk dienst deed als gevangenis, zijn woensdag zeker 68 doden gevallen. Gevangenen probeerden te ontsnappen door matrassen in brand te steken, waarna het vuur zich snel verspreidde. De politie zette traangas in om toegesnelde familieleden en vrienden weg te jagen. Zij probeerden het politiebureau binnen te dringen toen


Antwerpse bruid vlucht uit gevangenis om niet te moeten trouwen
26 Maart, 15:30 Skynet
De Antwerpse districtsburgemeester Paul Cordy (N-VA) moest vanochtend een huwelijk voltrekken in de gevangenis in de Begijnenstraat, maar werd op weg naar de ceremonie gebeld door de gevangenisdirectie. "De toekomstige bruid had dit weekend penitentiair verlof, maar is niet teruggekeerd. Het huwelijk kon niet doorgaan", verklaarde Cordy aan verschillende Vlaamse media.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be