NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Gericht

2News.be / Trefwoorden / Gericht

Vader door het lint na vonnis jeugdrechter: eerst dienstwapen gestolen, daarna op agent gericht
17 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Het scheelde geen haar of een zitting van de Kortrijkse jeugdrechter was gisteren in een drama geŽindigd. Toen het vonnis werd geveld dat een 12-jarige jongen in een gesloten instelling zou worden geplaatst, sloegen de stoppen van vader Abdelaziz O. (47) door. Hij stal het dienstwapen van een politieman, zette dat ≠tegen het hoofd van een andere agente en haalde de trekker over. Het dienstwapen van haar collega bleek niet geladen.
Samenwerking Rabobank en IBM gericht op GDPR-compliancy
9 April, 09:54 Techzine
Rabobank kondigt een samenwerking met IBM aan, waarbij er cryptografische pseudoniemen gebruikt worden om klantendata aan de General Data Protection Regulation (GDPR) te laten voldoen. Dankzij pseudonimisatie verbetert de privacy door de meest identificeerbare velden in een gegevensbank te vervangen door kunstmatige identiteiten of pseudoniemen. Dit resulteert bijvoorbeeld in het vervangen van echte namen door […]


Amerikaanse sancties zijn "gericht tegen het Russische volk"
6 April, 22:12 Skynet
De nieuwe Amerikaanse sancties tegen Russische oligarchen en topfunctionarissen, zijn "gericht tegen het Russische volk". Dat zegt de Russische ambassade in de Verenigde Staten op sociale media. De ambassade hekelt een "nieuwe klap voor de Russisch-Amerikaanse relaties".


Kabinet gaat sleepwet aanpassen: meer eisen aan data delen met buitenland en aftappen van kabel moet 'zo gericht mogelijk'
5 April, 22:24 Volkskrant
Het kabinet gaat meerdere wijzigingen doorvoeren in de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Zo komt er expliciet in de wet te staan dat het aftappen van de kabel 'zo gericht mogelijk' moet gebeuren. Ook worden er meer eisen gesteld aan het delen van de data met buitenlandse inlichtingendiensten. De vier coalitiepartijen hebben daarover donderdag een akkoord bereikt, bevestigen mee


Beerschot Wilrijk begint aan play-offs: alle ogen gericht op Jacques Zoua
31 Maart, 05:36 Gazet v. Antwerpen

De teleurstelling die Beerschot Wilrijk drie weken geleden opliep, is nog niet helemaal verteerd. Toch begint ook voor de ploeg van coach Marc Brys straks Play-off 2, met een verre verplaatsing naar Eupen. Vooral voor de spelers die in de reguliere competitie nauwelijks of niet aan bod kwamen, is deze mini-competitie een mooie gelegenheid om zich te tonen. ?Door goals te maken voor Beerschot, hoop ik mijn plaats bij de nationale ploeg terug te winnen?, zegt de Kameroense spits Jacques Zoua.
Colruyt start met productgamma gericht op noden van moslimgemeenschap
29 Maart, 19:42 Skynet Economie
In de loop van 2018 lanceert supermarkt Colruyt een veertigtal producten die specifiek gericht zijn op de noden van de moslimgemeenschap in BelgiŽ. Het gaat onder meer om couscous, bulgur, kazen, kruiden, thee, frisdranken, groenten en fruit. "Maar halalvlees of andere producten afkomstig van onverdoofd geslachte dieren passen niet in onze visie op dierenwelzijn en komen dus niet in ons assortiment", zegt marketingdirecteur Guy Elewaut.


Colruyt lanceert producten voor moslimgemeenschap

In de loop van 2018 lanceert supermarkt Colruyt een veertigtal producten die specifiek gericht zijn op de noden van de moslimgemeenschap in BelgiŽ. Het gaat onder meer om couscous, bulgur, kazen, kruiden, thee, frisdranken, groenten en fruit. ?Maar halalvlees of andere producten afkomstig van onverdoofd geslachte dieren passen niet in onze visie op dierenwelzijn en komen dus niet in ons assortiment?, zegt marketingdirecteur Guy Elewaut donderdag.
Facebook stopt met 'verrijken' van gerichte ads op basis van data van derden
29 Maart, 10:30 Tweakers
Facebook heeft bekendgemaakt dat het in het komende halfjaar een halt zal toeroepen aan zijn Partner Categories-programma. Dat programma stelt adverteerders in staat om gerichter te adverteren op basis van gegevens die zijn aangeleverd door bedrijven buiten Facebook.


Of het Kim Jong-un was of niet, alle ogen waren op Peking gericht
27 Maart, 15:12 NOS nieuws

Even mysterieus als de zwaarbewaakte trein Peking binnenrolde, is hij terug richting Noord-Korea gereden. Meerdere bronnen meldden dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan boord zat. China en Noord-Korea zwijgen.

Alles wijst erop dat er op zijn minst zeer hoog bezoek was uit het buurland. Allereerst viel correspondent Eefje Rammeloo de groene trein met gele strepen op. "De vader van Kim Jong-un (oud-leider Kim Jong-il, red.) had vliegangst en reisde met zo'n zelfde treinstel."

Na aankomst werd de groep vervoerd in een reeks zwarte auto's met geblindeerde ruiten. Het hotel waar hoogwaardigheidsbekleders meestal overnachten was extra beveiligd. Het plein van de Hemelse Vrede was afgezet.

Volgens The South China Morning Post en The Chosun Ilbo was het een Noord-Koreaanse delegatie - inclusief Kim. De kranten uit respectievelijk Hongkong en Zuid-Korea baseren zich op anonieme bronnen bij inlichtingendiensten. Persbureau Bloomberg meldt eveneens dat de leider zelf in Peking op bezoek was en voert drie anonieme bronnen op.

"Het kan Kim Jong-un zijn geweest", zegt Rammeloo. "Maar ook zijn zus Kim Yo-jon, wordt veel genoemd." Reuters houdt het op een hooggeplaatste Noord-Koreaans delegatie. Het persbureau baseert zich op diplomatieke bronnen in Peking. De Chinese overheid bevestigt noch ontkent alle geruchten.

Mogelijke primeur

Als de Noord-Koreaanse leider er toch was, dan is het een primeur. Nog nooit is Kim Jong-un buiten Noord-Korea gezien sinds hij in 2011 de macht in handen kreeg. Volgens Rammeloo ligt de keuze voor China voor de hand. Zeker met de door Zuid-Korea geregelde, aanstaande topontmoeting tussen Kim en de presidenten Trump en Moon Jae-in.

"Het zou voor China een afgang zijn als Kim eerst met de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse president zou ontmoeten. En niet die van zijn belangrijkste bondgenoot, China." Negentig procent van Noord-Korea's export komt bij de grote buurman terecht. Een goede onderlinge relatie is voor Pyongyang ťn Peking onmisbaar.

"China heeft altijd voor dialoog gepleit, maar leek tot nu toe buitenspel gezet", zegt Rammeloo. "Zuid-Korea regelde opeens alles. Toch blijft dat juist een bondgenoot van de VS. Daarom zou het best kunnen dat Kim of iemand uit zijn regering in Peking ging pleiten voor een actievere inzet van zijn bondgenoot."
Europees Commissaris Moscovici: ?Techtaks is niet tegen VS gericht'
22 Maart, 08:12 De Tijd
07:34 De Europese Commissie gaat door met haar Google-taks. De burger vraagt nu eenmaal eerlijkere belastingen, zegt Europees commissaris Pierre Moscovici. ?Een taks van 5 miljard euro is toch niet onoverko...


Champions League: Alle ogen gericht op 'de clash van het jaar'
5 Maart, 16:18 Skynet Sport
Parijs maakt zich stilaan op voor wat in de Franse hoofdstad nu al omschreven wordt als 'de clash van het jaar': de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League waarin Paris Saint-Germain morgen tegen Real Madrid een 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan moet zien te maken, terwijl de titelverdediger kan speculeren op de counter en genoeg heeft aan een draw of zelfs een kleine nederlaag.


Champions League: Alle ogen gericht op 'de clash van het jaar'
5 Maart, 15:36 Skynet
Parijs maakt zich stilaan op voor wat in de Franse hoofdstad nu al omschreven wordt als 'de clash van het jaar': de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League waarin Paris Saint-Germain morgen tegen Real Madrid een 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan moet zien te maken, terwijl de titelverdediger kan speculeren op de counter en genoeg heeft aan een draw of zelfs een kleine nederlaag.


Online platform NPO Start, gericht op eigen kanalen, is achterhaald, vindt de Raad voor Cultuur
22 Februari, 06:24 Volkskrant
De Publieke Omroep dreigt te verzanden in een achterhoedegevecht. Nederlandse omroepen moeten beter samenwerken om te voorkomen dat ze ten onder gaan in de internationale concurrentiestrijd. Dat betoogt de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, in een rapport dat vandaag verschijnt. 'We zien een versplinterde sector', schrijft de raad. Terwijl nationale omroepen en prod


Schoondochter Trump opent poederbrief gericht aan haar man Donald jr.
12 Februari, 19:48 NOS nieuws

De vrouw van Donald Trump jr., Vanessa, is uit voorzorg naar het ziekenhuis in New York gebracht nadat zij vanochtend een poederbrief had geopend die gericht was aan haar man. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de stof in de brief gevaarlijk was.

De schoondochter van de Amerikaanse president opende de brief in haar appartement in Manhattan. Ook twee andere personen moesten uit voorzorg naar het ziekenhuis. Hun identiteit is niet bekend.
Wekdienst 11/2: alle ogen gericht op Sven Kramer en carnaval dag 2
11 Februari, 07:48 NOS nieuws

Goedemorgen! Op dag twee van de Olympische Spelen rijdt Sven Kramer de 5.000 meter. En op veel plaatsen in (zuidelijk) Nederland is het de tweede carnavalsdag met veel optochten.

Het is bewolkt vandaag en het waait stevig. Af en toe schijnt de zon even. Later op de dag kunnen er enkele winterse buien vallen. Het wordt 5 of 6 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Omwonenden van de Doubletstraat in Den Haag demonstreren vanmiddag omdat ze prostitutieramen in de straat willen sluiten. Zij willen een einde aan de seksuele uitbuiting van vrouwen in hun wijk en eisen goede uitstapprogramma's.

In grote delen van (zuidelijk) Nederland is vandaag de tweede carnavalsdag. Onder meer in Weert, Tilburg, Maastricht, Heerlen en Den Bosch zijn optochten.

In de Eredivisie voetbalt Ajax om 12.30 uur thuis tegen FC Twente. Om 14.30 uur ontvangt Vitesse Feyenoord en speelt NAC Breda in Rotterdam tegen Excelsior. De laatste wedstrijd is FC Groningen - ADO Den Haag. Die wedstrijd begint om 16.30 uur.

Wat gebeurt er op de Olympische Winterspelen?

Alle ogen in de Zuid-Koreaanse schaatshal zijn gericht op Sven Kramer, de torenhoge favoriet op de 5.000 meter. Ook Bob de Vries en Jan Blokhuijsen doen mee voor Nederland. De afstand begint om 08.00 uur Nederlandse tijd. Vanaf 07.30 uur begint onze schaatsuitzending op NPO 1 en NOS.nl. Kramer rijdt in de voorlaatste rit tegen de Duitser Patrick Beckert. Dat zal rond 09.40 uur zijn.

Verder op het programma vandaag:

Wat heb je gemist?

Snowboardster Cheryl Maas was klaar voor haar begin van de Olympische Spelen. Ze zou starten in de kwalificatieruns van de slopestyle, maar de harde Zuid-Koreaanse wind gooide roet in het eten. Maas en haar concurrenten doen aankomende nacht (02.00 uur Nederlandse tijd) een nieuwe poging.

De olympische afdeling bij de mannelijke skiŽrs ging ook niet door. Er zouden windvlagen van minimaal zeventig kilometer per uur zijn gemeten op de piste en dat maakte het onverantwoord om naar beneden te gaan. De afdaling is verplaatst naar donderdag 15 februari.

Ander nieuws uit de nacht:

Bol.com is gestopt met de verkoop van lachgaspatronen. Volgens NH Nieuws doet de webwinkel dat omdat steeds meer tieners de patronen gebruiken als lachgas.

Rutte herdenkt in Zuid-Korea slachtoffers Koreaanse Oorlog. Premier Rutte overhandigde een boek met daarin de ervaringen van Nederlandse militairen die meevochten in de burgeroorlog, waarbij 123 Nederlanders omkwamen. Er vielen naar schatting 2 miljoen burgerslachtoffers.

Boko Haram laat dertien gijzelaars vrij in Nigeria. Onder hen zijn tien vrouwen die gevangen zijn genomen bij een aanval van de terreurgroep. De drie anderen zijn docenten van een universiteit.

En dan nog dit:

In de Amerikaanse stad Miami is een lerares ontslagen omdat ze op sociale media foto's had geplaatst van haar huwelijk met een vrouw. Vorig weekend plaatste ze de foto's, een paar dagen later kreeg ze te horen dat ze weg moest vanwege het homohuwelijk.

De lerares gaf al zeven jaar les op een christelijke basisschool. Volgens de directeur van de school was het een moeilijke maar noodzakelijke beslissing.

Een groep ouders heeft nog geprotesteerd tegen haar ontslag. Ze vinden haar een goede lerares en zeggen dat ze er geen problemen mee hebben dat ze openlijk homoseksueel is.

Fijne dag!
Zijlstra gaf gisteren een stoer signaal af - maar aan wie is het gericht?
6 Februari, 20:24 Volkskrant
Waarom koos Zijlstra voor de officiŽle aankondiging dat de verzoeningspoging met Turkije is mislukt? Nederland heeft nieuws gemaakt met de aankondiging van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra dat de poging de betrekkingen met Turkije te normaliseren voorlopig van de baan is. Nieuws, omdat uit Ankara en verschillende Europese hoofdsteden de laatste tijd berichten werden opgevangen dat ge


?Marketing-investeringen reisbedrijven dit jaar gericht op mobiel en social media?
5 Februari, 11:06 Emerce
Travel marketeers gaan dit jaar vooral investeren in mobiele en social media-technologie. Dit blijkt uit onderzoek van Econsultancy en Adobe.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be