NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Gemeente

2News.be / Trefwoorden / Gemeente

Gemeente Hollands Kroon had volgens onderzoekers alleen oog voor datacenters
19 Maart, 00:11 NU.NL - Tech
Rond de vestiging van datacenters van Microsoft en Google in de kop van Noord-Holland waren geen misstanden, concludeert een onafhankelijk onderzoeksbureau. Maar de onderzoekers uiten wel kritiek. Zo was er onvoldoende aandacht voor de belangen van anderen.


Gemeente Utrecht overweegt het tijdelijk uitschakelen van laadpalen
16 Maart, 00:00 Tweakers
De gemeente Utrecht overweegt om de laadpalen voor elektrische auto's gedurende bepaalde dagdelen helemaal uit te schakelen. De maatregel zou volgens GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk moeten zorgen voor meer ruimte op het volle stroomnet.


Kiesraad en niet gemeente wordt verantwoordelijk voor software stembureaus
9 Maart, 00:01 Tweakers
In Nederland wordt de Kiesraad vermoedelijk in de toekomst verantwoordelijk voor het maken, beheren en beveiligen van de software die stembureaus gebruiken. Momenteel ligt de verantwoordelijkheid bij de gemeente. De Tweede Kamer is akkoord met het voorstel.


Gemeente-ambtenaren gebruiken ChatGPT, of het nou wordt afgeraden of niet
30 December 2023, 00:09 Techzine
Driekwart van alle ambtenaren bij Nederlandse gemeenten gebruiken ChatGPT voor hun werk, blijkt uit een rondgang van EenVandaag. Het laat zien dat het afraden van AI-gebruik niet genoeg is. EenVandaag voerde de rondgang uit onder 137 gemeenten. 39 procent hiervan weet niet hoe ambtenaren ChatGPT precies gebruiken. Waar dat wel bekend is, blijkt de chatbot […]


Gemeente Voorschoten krijgt boete van 30.000 euro voor bewaren afvalgegevens
24 November 2023, 00:13 NU.NL - Tech
De gemeente Voorschoten heeft een boete gekregen van de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De gemeente bewaarde informatie over afval van individuele huishoudens veel langer dan nodig was. Daarom moet de gemeente 30.000 euro betalen.


Schepenwissel in gemeente Vorst op komst
24 November 2023, 00:03 Skynet Belgie
Schepen Esmeralda Van den Bosch van Groen-Vorst geeft in januari de fakkel door aan huidige gemeenteraadslid Kris Vanslambrouck. Dat laat Groen-Vorst weten aan persagentschap Belga.


Helmonds HomeComputerMuseum krijgt 75.000 euro subsidie per jaar van gemeente
1 Oktober 2023, 00:01 Tweakers
Het HomeComputerMuseum in Helmond krijgt de komende jaren structureel 75.000 euro aan subsidie van de gemeente. Daarmee is het voortbestaan van het museum voor in ieder geval de komende vier jaar gegarandeerd, zegt oprichter en tweaker WHiZZi.


12 Augustus 2023, 00:04 Volkskrant
NU+ | GP Nederland in de clinch met gemeente Zandvoort over 'funtax': zo zit dat
18 Juni 2023, 00:10 NU.NL - Sport
De Organisatie van de Grand Prix van Nederland ligt overhoop met de gemeente Zandvoort over de invoering van een vermakelijkheidsbelasting, de zogeheten 'funtax'. Dit is wat er speelt.


PFOS-vervuiling - Gemeente Zwijndrecht geeft inwoners modelbrief voor ingebrekestelling 3M
4 Juni 2023, 00:04 Skynet Belgie
Het gemeentebestuur van Zwijndrecht heeft een modelbrief klaar die inwoners kunnen gebruiken voor een ingebrekestelling van chemiebedrijf 3M in het kader van de PFAS-problematiek. De brief komt er in de nasleep van de recente beslissing van een Antwerpse vrederechter die een Zwijndrechts gezin gelijk gaf in een procedure tegen 3M.


Seksverbod in duinen Vrouwenpolder: gemeente plaatst waarschuwingsborden
31 Mei 2023, 00:06 NOS nieuws

De gemeente Veere heeft acht borden geplaatst bij natuurgebied Oranjezon om erop wijzen dat het hebben van seks in de duinen verboden is. De duinen bij het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder zijn al jaren een populaire ontmoetingsplek.

De borden maken onderdeel uit van 'Project Oranjezon'. De gemeente wil ook harder optreden tegen 'seksoverlast'. Zo worden er geen waarschuwingen meer gegeven, maar meteen boetes uitgedeeld, schrijft Omroep Zeeland.

Het betreden van de duinen van Oranjezon is sowieso verboden. Volgens de gemeente klagen veel burgers de laatste jaren bij verschillende instanties over mensen die er seks hebben. Volgens de gemeente werd via allerlei kanalen afgesproken om elkaar te ontmoeten in de duinen.

Een van de acht borden:




Rechter: gemeente Hof van Twente liet achterdeur open
13 Mei 2023, 00:00 Emerce
De gemeente Hof van Twente is tekortgeschoten bij een hack in december 2020. Dat is het oordeel van de rechtbank in een kort geding vandaag.


Gemeente Deventer zet drones in voor toezicht en controle
23 Maart 2023, 00:10 NU.NL - Tech
De gemeente Deventer gaat overtredingen van bijvoorbeeld het bestemmingsplan opsporen met drones. Zo kan ze controleren of inwoners zich aan de regels houden op lastig bereikbare plekken als daken.


Gemeente Eindhoven onder toezicht vanwege ondermaatse privacybescherming
3 Maart 2023, 00:03 NU.NL - Economie
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat strenger toezicht houden op de gemeente Eindhoven. De privacywaakhond heeft signalen dat de gemeente datalekken niet of niet op tijd meldt. Ook andere regels leeft Eindhoven onvoldoende na. Daardoor is de privacy van burgers in gevaar.


VodafoneZiggo legt 1Gbit/s-netwerk aan in laatste gemeente van Nederland
15 December 2022, 00:01 Tweakers
VodafoneZiggo heeft Soest aangesloten op zijn 1Gbit/s-netwerk, de laatste gemeente in Nederland die het bedrijf nog moest aansluiten. Daarmee is de laatste gemeente in Nederland aangesloten op het netwerk.


Hoeveel elektrische auto?s zijn er in jouw gemeente?
10 December 2022, 00:05 AutoBlog

We moeten allemaal aan de elektrische auto, maar waar staan we op dit moment? Vanaf 2035 moet elke nieuw verkochte auto in Europa een emissievrije auto zijn. Voor we zover […]

Dit artikel Hoeveel elektrische auto’s zijn er in jouw gemeente? verscheen eerst op Autoblog.nl.




Deze gemeente verbreekt wellicht record kortst zittende burgemeester
8 December 2022, 00:03 Gazet v. Antwerpen

Wie wordt de burgemeester van Kruibeke? Dat is de hamvraag in de gemeente vandaag. Een politieke aardverschuiving dringt zich op en er zijn al mondelinge afspraken tussen verschillende partijen, maar er staat nog niks op papier.




Gemeente Amsterdam opent centraal meldpunt kwetsbaarheden
25 November 2022, 00:00 Tweakers
De gemeente Amsterdam heeft een nieuw online meldpunt geopend waar ethische hackers zwakke plekken in haar informatiesystemen kunnen melden. Op die manier wil de gemeente 'veiligheid en de betrouwbaarheid van de systemen verbeteren'.


Guus Meeuwis ontvangt tijdens concert erepenning van gemeente Tilburg
11 Oktober 2022, 00:05 NU.NL - Muziek
Een optreden van Guus Meeuwis in Poppodium 013 in Tilburg is zondagavond even onderbroken voor een prijsuitreiking. De zanger was nog maar net begonnen, toen burgemeester Theo Weterings op het podium kwam om hem de Gouden Erepenning van de gemeente Tilburg te overhandigen.


15 September 2022, 00:05 Volkskrant



Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn