NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Geld


Vrouw weg met geld Academie
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Een voormalige werkneemster van de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout moet zich vrijdag voor de strafrechter verantwoorden omdat ze de stad Turnhout heeft opgelicht.
Leen uw geld aan bedrijven en maak 5% winst
Vandaag, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Het bedrag dat particulieren in BelgiŽ aan bedrijven hebben geleend, is dit jaar verdubbeld van vijf miljoen naar ruim tien miljoen euro. Dat levert hen een nettorente van ruim 5% per jaar op.
?Tidal zit bijna zonder geld?
Gisteren, 21:18 Emerce
Muziekdienst Tidal van Jay Z kijkt tegen forse verliezen aan en zou nog geld hebben voor zes maanden. Dat meldt een Noorse krant.


Nederlands geld voor troepenmacht in de Sahellanden
Gisteren, 18:00 NOS nieuws

Nederland gaat meebetalen aan een nieuwe troepenmacht in het Sahel-gebied, in het noorden van Afrika. Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft daarvoor 5 miljoen euro toegezegd. Zo'n troepenmacht is in het belang van Nederland, zei hij op een top over de Sahellanden in Parijs. Door in dat gebied terrorisme, internationale criminaliteit en mensensmokkel aan te pakken, moet ook Europa veiliger worden.

De Sahel, een gebied zo groot als Europa, omspant de landen Mali, MauritaniŽ, Burkina Faso, Niger en Tsjaad. De Franse president Macron had Afrikaanse en Europese leiders uitgenodigd in Parijs om geld in te zamelen voor een troepenmacht die de Sahel militair en politiek stabieler maakt. De vijf Sahellanden zelf hebben geen geld om zo'n troepenmacht te bekostigen. Saudi-ArabiŽ kwam op de top met een opmerkelijk hoge bijdrage van 100 miljoen euro voor de Afrikaanse missie.

NOS-correspondent Frank Renout sprak in Parijs met minister Zijlstra. Die zei tegen hem dat Nederland belang heeft bij de missie omdat ons land aan het eind van de pijplijn van de mensensmokkel zit, terwijl de Sahel het midden van die pijplijn is.

Geen gevolgen voor Nederlandse missie in Mali

Het eerste deel van de troepenmacht is er al, zei Zijlstra. Dat zijn zo'n 500 militairen, maar het moeten er minimaal 5000 worden. Volgens Zijlstra hadden die al eind dit jaar ingezet moeten worden, maar zijn er nog praktische problemen, waardoor ze pas in het voorjaar actief zullen zijn.

Zijlstra zei dat dat de Nederlandse bijdrage geen gevolgen heeft voor de Nederlandse militairen die actief zijn in Mali. Die doen mee aan de missie Minusma, die defensief is, bedoeld om de orde te handhaven. De Sahelmissie is meer offensief; de militairen gaan actief terroristen en criminelen opsporen.
Influencerplatform Join haalt geld op voor Europese expansie
Gisteren, 12:54 Emerce
Het influencer-marketingplatform Join heeft een niet nader genoemde investering opgehaald bij Airbridge Equity Partners. Daarmee wil het platform verder uitbreiden op de Europese markt.


Trump twittert dat Democratische senator alles zou doen voor geld
Dinsdag, 22:12 NOS nieuws

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet de Democratische senator Kirsten Gillibrand aangevallen en geschreven dat "het lichtgewicht alles zou doen voor campagnedonaties". Critici noemen de tweet suggestief en Gillibrand zelf typeert het als een seksistische verdachtmaking bedoeld om haar het zwijgen op te leggen.

De tweet, waarin hij ook schrijft dat de Democraat eerder bij hem is komen "bedelen voor donaties", is hoogstwaarschijnlijk een reactie op Gillibrands oproep van gisteren aan Trump om af te treden. Ze deed dat na een tv-interview van drie vrouwen die Trump ook al tijdens de presidentscampagne beschuldigden van seksueel wangedrag. Het trio trad gisteren opnieuw naar buiten omdat volgens de vrouwen het klimaat inmiddels anders is door de #MeToo-beweging.

Gillibrand reageerde direct. Ze kaatste terug dat Trump haar en de miljoenen vrouwen die zijn onkunde en de schande die hij heeft meegebracht naar het Oval Office benoemen, niet het zwijgen kan opleggen.

Gevraagd naar eerdere interacties met Trump zegt Gillibrand dat hij slechts haar eerste campagne steunde. The Washington Post schrijft dat volgens een non-profitorganisatie die campagnedonaties bijhoudt Trump in het verleden 5850 dollar aan Gillibrand heeft geschonken.

Tijdens een bijeenkomst vandaag waar ook journalisten bij aanwezig waren, negeerde de president vragen over zijn tweet. Later zei Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders dat het bericht van de president op geen enkele manier seksistisch bedoeld was. Volgens haar doelde Trump op een gemanipuleerd politiek systeem en dat politici constant om geld moeten bedelen. Alleen mensen met een zieke geest zouden volgens haar de tweet verkeerd opvatten.

Tegelijkertijd blijft Trump de beschuldigingen over seksueel wangedrag ontkennen. Hij zegt dat er miljoenen zijn besteed om samenwerking tussen zijn campagne en Rusland aan te tonen, maar dat dat niet is gelukt. Daarom zouden de Democraten nu opnieuw deze vrouwen en hun verzonnen verhalen in stelling hebben gebracht.

Een woordvoerder van de Clinton-campagne in 2016 wijst er in de krant op dat "de mensen van Gillibrand in extase zullen zijn" door de aanvalstweet van de president. Daarmee bedoelt hij waarschijnlijk dat ze meer bekendheid en profiel kan krijgen door zich af te zetten tegen Trump. Gillibrand is de jongste senator voor New York en wordt genoemd als mogelijke Democratische presidentskandidaat.

Het is zeker niet de eerste keer dat er kritiek is op de manier waarop Trump vrouwen behandelt. Hij heeft niet bepaald een vrouwvriendelijk profiel. Tijdens de campagne kwam hij in de problemen door een opmerking over het in het kruis grijpen van vrouwen en in juni dit jaar was er veel kritiek na een opmerking over een facelift van een journaliste.

Vorig jaar noemde hij journaliste Megyn Kelly een bimbo. Ook zei hij over haar dat er tijdens een interview "bloed uit haar ogen kwam en bloed van weet ik veel waar". Dat werd veelal opgevat als een verwijzing naar ongesteldheid.
Na 'pittige gesprekken' met de KNVB eindelijk 'serieus geld' voor de Oranje Leeuwinnen
Dinsdag, 19:12 Volkskrant
Een vaste vergoeding. Een commerciŽle regeling. Plus prestatiebonussen. De voetbalbond KNVB heeft een financiŽle drietrapsregeling getroffen met de speelsters van de nationale vrouwenploeg, vertegenwoordigd door de vakbond VVCS. De spelersraad van de vrouwenploeg, bestaande uit doelvrouw Van Veenendaal, aanvoerder Spitse en de aanvallers Miedema en Martens,† drong vooral sinds het gewonnen EK in e


Slob: eerst plannen, dan pas geld voor minder werkdruk
Dinsdag, 19:12 NOS nieuws

Minister Slob blijft erbij dat de de honderden miljoenen voor verlaging van de werkdruk in het basisonderwijs niet volgend jaar al beschikbaar kunnen komen.

Vandaag gingen opnieuw veel scholen dicht: leraren demonstreerden voor meer loon en minder werkdruk.

De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs sprak ook vandaag weer met leraren, maar hij herhaalde dat er geen geld bij komt: de leraren zullen het moeten doen met de 270 miljoen euro om de salarissen te verbeteren en de 430 miljoen om de werkdruk te verminderen. "Daar ben ik vanaf het begin eerlijk over geweest. Het is veel geld, maar niet het dubbele bedrag, dat de leraren graag zouden willen."

Eerst plannen

Volgens Slob kunnen de salarissen volgend jaar al snel omhoog als bonden en werkgevers het eens worden over een nieuwe cao. Vanaf volgend jaar is een relatief klein bedrag beschikbaar om iets te doen tegen de werkdruk en het loopt daarna op; de uiteindelijke 430 miljoen staat pas op de begroting voor 2021.

"De reden dat dat zo is gedaan, is dat we eerst plannen willen zien", zei Slob. Volgens de minister is het te vaak voorgekomen dat in het onderwijs geld werd gegeven voor een bepaald doel, maar dat dat bedrag aan iets anders werd besteed. Slob roept het onderwijs op nu snel met voorstellen te komen. "Dan kunnen we met elkaar de verdere gesprekken aangaan over de invulling van het geld."

De leraren van basisscholen bereiden nieuwe acties voor.
Ook leraren speciale scholen in actie: 'Wij doen zwaarder werk voor minder geld'
Dinsdag, 11:24 NOS nieuws

Niet alleen juffen en meesters in het basisonderwijs voeren vandaag actie, sommige leraren op middelbare scholen staken ook. Het gaat om docenten in het voortgezet speciaal onderwijs. Ze geven les aan kinderen met gedragsproblemen. Dat is zwaar werk: ze maken lange dagen, maar ze verdienen hetzelfde als basisschooldocenten. En dus minder dan gewone leraren in het voortgezet onderwijs.

Op het Altra College Bleichrodt in Amsterdam Zuidoost zitten kinderen met allerlei gedragsproblemen. "Van ADHD tot angstproblematiek, autisme, depressies", vertelt schooldirecteur Lorinda de Winter in het NOS Radio 1 Journaal. "Eigenlijk elke stoornis die er bestaat hebben we hier. Maar zo willen we het niet zien. Het zijn gewoon leerlingen die op dit moment niet passen in het regulier onderwijs."

Leuk, maar zwaar

Een pluspuntje: de klassen zijn kleiner. De leerlingen zitten samen met de docent rond een grote ronde tafel. Maar de leerkrachten krijgen het soms flink voor de kiezen, zegt Joost van Velzen (28), leraar wiskunde en gym. "Aan de ene kant is de omgang hartstikke leuk, geen dag is hetzelfde. Maar er zitten ook momenten tussen dat je het wel even gehad hebt. We hebben wel eens incidenten, bijvoorbeeld dat leerlingen de klas niet uit willen. Fysiek ingrijpen doen we het liefst niet, maar soms gebeurt dat wel. Dat is toch wel iets wat je raakt. Dat maakt je dag wel zwaarder, naast al je gewone lestaken."

De leraren in het voortgezet speciaal onderwijs vallen onder dezelfde cao als basisschooldocenten. Ze verdienen daardoor tot 400 euro minder dan de collega's op een gewone school.

"Heel jammer", vindt docent Engels Simone Feijen (43). "Ik denk dat je hier alleen werkt als je het echt leuk vindt. Het is veel harder werken, maar je krijgt er ook een heleboel voor terug. De band die je met je leerlingen opbouwt is over het algemeen toch sterker dan op een gewone middelbare school."

Volgens Van Velzen kan het lagere salaris een reden zijn om over te stappen naar het reguliere onderwijs. "Ik vind het niet terecht dat je wel harder moet werken, maar toch minder verdient. Je doet dit ook omdat je het leuk vindt. Maar je gaat ook wel eens nadenken: hoe lang vind ik het waard om dit te blijven doen?"

Het kost de scholen in het speciaal onderwijs niet alleen moeite om leraren vast te houden. Het is voor schooldirecteur De Winter ook lastig om nieuwe docenten te werven. "We vertellen bij sollicitatiegesprekken dat de werkdruk heel erg hoog is. Je maakt lange dagen. Toch zijn er docenten die ervoor kiezen. Gelukkig wel. Maar het kost ons heel veel moeite."

Veel aandacht voor de stakende leraren in het speciaal voortgezet onderwijs is er niet, tussen de duizenden basisschooldocenten die vandaag actie voeren. Dat weet Mariette van Leeuwen, bestuurder bij twee stichtingen waar samen 36 scholen voor speciaal onderwijs onder vallen, als geen ander. "Dat is dus heel lastig, om uiteindelijk toch die vuist te maken. Maar ik ga niet stilzitten voordat ons dat lukt en wij op de politieke agenda staan, en dit gelijk wordt getrokken."
Honderd miljoen Vlaams geld voor spoorinvesteringen
Dinsdag, 07:42 Gazet v. Antwerpen

Er is een akkoord tussen de Vlaamse meerderheidspartijen om 100 miljoen euro vrij te maken voor de cofinanciering van de federale spoorinvesteringen. Dat geld komt bij de 371 miljoen euro die door het federale niveau uitgetrokken is voor het Vlaamse luik van het meerjareninvesteringsplan 2018-2022 van de NMBS.
Inbrekers roven geld bij dagbladhandel: ?Door de wegenwerken konden ze hier ongemerkt hun gang gaan?
Maandag, 20:30 Gazet v. Antwerpen

Dagbladhandel Het Rietje kreeg zondagnacht inbrekers over de vloer. De daders braken de frisdrankautomaat buiten open en namen een grote som geld mee. De eigenares wijt de roof aan de werken in de Smissestraat.
Geld verdienen aan neergang bitcoin kan nu met futures

De koers van de bitcoin gaat bijna elke dag door het dak. Een jaar geleden was de virtuele munt nog geen 800 dollar waard, deze week ging het richting de 18.000 dollar. Er zijn al mensen die multimiljonair zijn geworden door het kopen en verkopen van bitcoins.

Vanaf morgen kun je ook geld verdienen aan het voorspellen van de koers van de cryptomunt. Op de optiebeurs in Chicago is de handel geopend in zogenoemde bitcoin-futures. Bij een future sluiten twee partijen een overeenkomst om over een tijd iets te kopen of verkopen voor een vaste prijs (zie kader: Hoe werkt een future).

Daarmee wordt de markt voor bitcoins groter, ook in Nederland. Want naast de particulieren die met de bitcoin in de weer zijn, kunnen nu ook grotere en professionele partijen aan de slag. Hoewel de meeste grote investeerders de beleggingen te risicovol vinden, zijn er al Nederlandse partijen die de handel aan klanten aanbieden.

Weddenschap

Bitcoin-futures worden bij het aflopen van het termijncontract niet afgerekend in bitcoins maar in euro's of dollars. De virtuele munt wisselt zelf niet van eigenaar. Het is geen beleggen of speculeren in de bitcoin, maar in de koers van de cryptomunt. Wie die koers het beste voorspelt, kan goed geld verdienen met de futures. En hoe groter de prijsschommelingen, hoe meer er verdiend of verloren kan worden.

Dat is uiterst risicovol. De koers van de bitcoin is enorm beweeglijk en gaat binnen een paar uur soms wel 20 procent omhoog of omlaag. Ook fluctueren en verschillen de prijzen flink op de verschillende bitcoinmarkten, platforms en in regio's. Soms zitten er honderden dollars of euro's verschil in de prijzen voor de munt in Korea of in Londen. Het vaststellen van de juiste koers is een hele klus.

Tot voor kort konden beleggingen in futures niet met de bitcoin. Maar de Amerikaanse toezichthouder heeft dit financiŽle product op basis van de cryptomunt inmiddels goedgekeurd. En dus kan de Chicago Board Options Exchanges (Cboe) nu als eerste beursbedrijf ter wereld bitcoin-futures verhandelen. Vanaf volgende week kan dat ook via de CME, de grootste derivatenbeurs ter wereld.

Beleggers kunnen vanaf dan bijvoorbeeld terecht bij handelsbedrijf Lynx. "Wij merken dat er super veel vraag is bij klanten om in te spelen op een waardeverandering van de bitcoin. Daarom bieden we het aan", legt Roy van Zanten van Lynx uit. "We zeggen er ook wel bij dat het nu zo op en neer gaat, dat je heel voorzichtig moet zijn. We laten die verantwoordelijkheid bij de belegger zelf."

'Niet beleggen maar gokken'

Ook ABN Amro biedt de bitcoin-futures aan klanten aan. Wel moeten die eerst toestemming vragen bij de bank, zegt een woordvoerder. "De eisen die ABN Amro stelt hebben te maken met een stringente toets van de klant en met duidelijke afspraken over de risico's."

Ook ABN Amro benadrukt dat de risico's bij dit soort transacties bij klanten liggen.

"Voor de bitcoin is dit een sprong voorwaarts", zegt Jeroen Sonsma, directeur van BinckBank. "Niet als betaalmiddel, maar wel voor bitcoin als meer volwassen belegging. Nu wordt het makkelijker voor grote beleggers om erin te kunnen beleggen." Hij verwacht dat de futures er voor zullen zorgen dat de waarde van bitcoin op termijn minder zal schommelen.

Toch zien de meeste grote investeerders de handel nog niet zitten. "Het is geen beleggen, maar gokken", laat een woordvoerder van Aegon weten. En ook Robeco noemt het niet aantrekkelijk. "Je kunt er met goed fatsoen niet in beleggen. De waarde van de bitcoin is niet terug te leiden naar een product of dienst."
Ministers beducht voor blanco cheque, leraren moeten wachten op geld
7 December, 19:06 NOS nieuws

Het kabinet wil scholen voor volgend jaar nog geen extra geld beloven voor de vermindering van de werkdruk. Ook krijgen de leraren in het basisonderwijs nog geen garantie dat hun salaris er in 2018 echt op vooruit gaat.

Ondanks aandringen van de linkse oppositie weigert minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs toe te zeggen dat er binnenkort al extra geld komt voor bijvoorbeeld kleinere klassen of extra klassenassistenten. Eerst moet de onderwijssector concrete plannen op tafel leggen.

Juiste plek

De onderwijsminister en de coalitie zijn bevreesd dat de honderden miljoenen die het kabinet-Rutte III gereserveerd heeft voor het onderwijs niet op de juiste plek terecht komen. "De leraren moeten het echt in hun klas gaan merken", zei CDA-Kamerlid Rog meerdere malen tijdens het debat over de onderwijsbegroting. Het basisonderwijs krijgt in totaal zo'n 700 miljoen euro; 270 euro voor de verhoging van de salarissen en 430 miljoen voor de aanpak van overvolle agenda van de leraren.

"De regeringspartijen willen zeker weten dat scholen er geen andere dingen mee gaan doen", zegt NOS-onderwijsverslaggever Jeroen van Dommelen. Hij constateert een kentering in het denken over de financiering van de Nederlandse scholen. "De regel was altijd dat Den Haag zich niet teveel bemoeide met de financiŽn van de scholen. Maar de nieuwe coalitie morrelt aan dat principe."

Dure nieuwbouw

Het heeft een groeiend aantal politieke partijen de afgelopen jaren gestoord dat sommige schoolbesturen wel kozen voor dure nieuwbouw of andere projecten, maar geen geld hadden om de leraren beter te betalen of klassen kleiner te maken. Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling dat het ministerie alles gaat betalen. Slob: "De tijd dat het ministerie alle bonnetjes moest betalen, was ook niet alles."

Ook voor de salarisverhoging van de basisschoolleraren wil het kabinet nog niet zeggen wanneer die er precies komt, bleek gisteren. Het extra geld komt er pas als leraren bereid zijn allerlei "bovenwettelijke regelingen" te schrappen. Sommige oudere leraren zitten bijvoorbeeld al vanaf hun 50ste jaar thuis, maar krijgen wel tot hun AOW 70 procent van hun salaris.

De coalitie wil dit niet en vindt het dan ook niet onredelijk om pas te betalen voor salarisverhoging als er bij de cao-onderhandelingen ook wat aan deze luxe regelingen wordt gedaan.

Verder beloofde Slob om nog voor de Kerst te regelen dat de rekentoets voor vwo-scholieren niet meer meetelt. Op andere niveaus in het voortgezet onderwijs telt de rekentoets sinds 2016 niet meer mee .

De rekentoets is zo bekritiseerd dat de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren werkt aan een alternatief.
Sybren Smith (Facebook Marketingspecialist): Groot bereik genereren met weinig geld
7 December, 13:24 Emerce
Tien miljoen Nederlanders hebben een Facebookaccount, waarvan er dagelijks 7 miljoen actief zijn op dit platform. Dat is een groot bereik. Wat moet je als ondernemer doen om succesvol te zijn op het gebied van Facebook Marketing? Marketingspecialist Sybren Smith: 'Het leuke van Facebook is dat je zelfs met vijf euro tot tien euro aan de slag kunt. Je kunt best een groot bereik generen met weinig geld. Mijn advies? Zorg ervoor dat je budget schaalbaar is. Begin met een testbudget. Denk aan 500 euro en ga het een en ander uitproberen.'


Nederland stopt financiering Syrische politie; geld deels in handen jihadisten gekomen
7 December, 02:18 Volkskrant
Nederland worstelt met het bieden van hulp aan het door oorlog verscheurde SyriŽ en Irak. Woensdag heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken de bijdrage stopgezet voor het versterken van de Syrische politie, uit vrees dat het geld in handen van extremisten belandt. Ook andere projecten in SyriŽ en Irak staan onder intensieve controle om 'infiltratie door extremisten te voorkomen'. Eerder legde N


Een bakker bakt niet om zijn mening te verkondigen maar om geld te verdienen
7 December, 02:18 Volkskrant
Op dinsdag boog het hoogste Amerikaanse gerechtshof zich over de vraag of een bakker mocht weigeren een huwelijkstaart voor een homostel te bakken. Twee rechten botsen hier: vrijheid van meningsuiting en het consumentenrecht om niet gediscrimineerd te worden. Michael Persson schreef in de Volkskrant over een andere bakker die weigerde 'een taart te bakken in de vorm van een bijbel met daarop een p


Fiscus drukt op gaspedaal in strijd tegen zwart geld
6 December, 01:06 De Tijd
01:00 De fiscus en het gerecht draaien met afzonderlijke acties de duimschroeven aan bij Belgen met zwart geld. Dat zou heel wat belastingzondaars moeten aanzetten om nog voor het jaareinde fiscaal te regul...


Boodschap kabinet aan onderwijs blijft vooralsnog: sorry, geen geld
5 December, 23:18 Volkskrant
In alle sectoren van het onderwijs worden acties gevoerd , maar als het om extra geld gaat lijken die bij voorbaat vergeefs. Actie. Dat is het nieuwe trefwoord in het onderwijs. Het begon met de onderwijzers van 'PO in Actie'. Na het primair onderwijs volgden het voortgezet, beroeps- en wetenschappelijk onderwijs: 'VO in Actie', 'MBO in Actie' en 'WO in actie'. Op vier fronten vragen ze aandacht v


Geld verdienen met zorgverzekering kan, maar het risico is groot
5 December, 16:42 NOS nieuws

Geld verdienen met je zorgverzekering. Dat klinkt gek, maar het blijkt te kunnen. De branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK maakt zich ernstig zorgen over deze constructie en ook de Consumentenbond wijst op de grote risico's.

Door volgend jaar voor een van de goedkoopste polissen te kiezen en het hoogste eigen risico van 885 euro te nemen, kunnen mensen die de maximale zorgtoeslag ontvangen iedere maand geld overhouden. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite Poliswijzer.nl.

"Deze constructie was dit jaar ook al mogelijk, maar de bedragen die je overhield waren veel kleiner", zegt verzekeringsadviseur Juul Dijkhuis van Poliswijzer.nl. "Voor volgend jaar is de overheid van hogere zorgkosten uitgegaan, met als gevolg een hogere zorgtoeslag. Terwijl de stijging van de premies in werkelijkheid meevalt."

Aanlokkelijk

Zo heeft de goedkoopste zorgverzekering van Zilveren Kruis (bij keuze voor het hoogste eigen risico) een premie van 74,95 per maand. De maximale zorgtoeslag bedraagt 94 euro per maand. Wie voor deze combinatie kiest, houdt dus 19,05 euro per maand over. Op jaarbasis is dat 228,60 euro.

Ook met een keuze voor bepaalde polissen van Anderzorg, Zekur, Zorg en Zekerheid en De Friesland kan op deze manier geld verdiend worden.

Een aanlokkelijk idee, maar Dijkhuis wijst op het gevaar van een hoog eigen risico. "Als je onverhoopt met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moet worden, zit je al aan 885 euro - dat bedrag moet je dan in een keer betalen."

Kwetsbare groep

Ook de branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK wijst op de risico's en is verontwaardigd over de mogelijkheid om geld te verdienen middels zorgtoeslag en zorgpremie.

"Met zo'n constructie worden mensen verleid om risicovol gedrag te vertonen", zegt woordvoerder Marco Florijn. "Veel mensen met een laag inkomen hebben sowieso al moeite met het betalen van hun zorgpremie. Ik snap dat zij naar zo'n oplossing grijpen, maar ze moeten oppassen dat ze uiteindelijk niet nog duurder uit zijn."

"Dit is een kwetsbare groep die juist veel zorgkosten heeft", zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. "Ons advies luidt dat je alleen je eigen risico moet verhogen als je weet dat je het bedrag in een keer kan ophoesten als je met medische kosten te maken krijgt."

De NVVK wil dat de overheid dergelijke perverse prikkels tegengaat. "Ik zou de politiek willen oproepen om dit gat tussen zorgpremie en zorgtoeslag zo snel mogelijk te repareren", aldus Florijn.
Dakloze man die vrouw zijn laatste geld gaf, staat nu op het punt een huis en zijn droomwagen te kopen
5 December, 13:06 Gazet v. Antwerpen

Het verhaal van Kate McClure die door de dakloze Johnny geholpen werd toen ze in panne viel, ging de hele wereld rond. Johnny Bobbit Jr. gebruikte zijn laatste geld om benzine te halen voor de vrouw, zodat ze zonder verdere problemen kon doorrijden. Kate kwam enkele dagen later wel terug voor Johnny, met eten, wat geld en warme kleren. Ze leerde hem kennen als een goed mens en wilde meer doen, dus startte ze een crowdfundingsactie. Die bracht zoveel op dat Johnny nu aan een huis en een eigen auto kan denken.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be