NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesGeld


Duizenden mensen krijgen plotseling geld terug van hun bank
Vandaag, 08:06 NOS nieuws

Zo'n 27.000 klanten van ING, SNS, Regiobank en BLG Wonen krijgen deze dagen aangename post van hun bank. Ze krijgen enkele euro's tot soms wel meer dan duizend euro terug vanwege te veel betaalde boeterente in het verleden.

Het gaat om klanten die tussen 2011 en 2016 extra hebben afgelost op hun hypotheek of de hypotheek hebben aangepast. Banken brachten daarvoor boeterente in rekening, maar die rekening was vaak te hoog.

De Autoriteit Financiële Markten kwam eerder al tot de conclusie dat de rekening te vaak in het voordeel van de bank uitviel. Klanten die na juli 2016 een rekening hadden ontvangen moesten worden gecompenseerd. Consumentenorganisaties riepen de banken op om ook klanten van voor die periode te compenseren.

Uitbetaald

Die compensatie komt eraan bij klanten van ING en de Volksbank, moederbedrijf van SNS, Regiobank en BLG Wonen. Bij ING gaat het om 7000 klanten, bij de Volksbank om zo'n 20.000 klanten. ING heeft de compensatie inmiddels uitbetaald, bij klanten van de Volksbank worden klanten daarover vandaag geïnformeerd.

ING trekt maximaal 10 miljoen uit voor de compensatie, bij de Volksbank gaat het om 4,6 miljoen euro.

Niet meekijken

Consumentenorganisaties zijn te spreken over de compensatie die de Volksbank verstrekt, maar over ING zijn ze minder te spreken. De bank heeft niet duidelijk gemaakt hoe ze de compensatie berekent. "Ze herstellen een fout die ze zelf gemaakt hebben. We hebben niet kunnen meekijken hoe ze dat doen", zegt Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis.

Samen met de Consumentbond roepen ze ook ABN Amro en Rabobank op om klanten te compenseren. De twee banken zeggen dat dat niet nodig is, omdat alle fouten in het verleden al zijn hersteld.
SER: beleid om vluchtelingen aan baan te helpen te versnipperd
Vandaag, 02:42 NOS nieuws

Vluchtelingen met een verblijfsvergunning helpen aan een baan: het blijft een moeizame zaak. In een rapport van de Sociaal-Economische Raad wordt vanochtend geconcludeerd dat deze zogenoemde statushouders nog steeds grote moeite hebben om betaald werk te vinden.

Belangrijkste adviezen van de raad: ondersteun ze zo vroeg mogelijk zodat ze in de maatschappij kunnen meedoen, combineer de aanpak met taal, onderwijs en werk en zorg voor continuïteit in de ondersteuning.

"Snelle successen liggen niet voor de hand, zo blijkt uit de praktijkvoorbeelden", reageert SER-voorzitter Mariëtte Hamer. Alleen door middel van op maat gesneden ondersteuning en langdurige begeleiding kan voorkomen worden dat grote groepen statushouders de aansluiting met de arbeidsmarkt mislopen.

In het rapport Vluchtelingen en werk: een nieuwe tussenbalans signaleert de SER dat sprake is van een versnipperd beeld. Lokale en regionale verschillen zijn groot, de initiatieven veelal te kleinschalig en ook is de voortgang niet verzekerd door onvoldoende geld. "Daarom is geld vanuit Den Haag een belangrijke voorwaarde om tot meer succes op dit gebied te komen", aldus Hamer.

Opleidingsbedrijf Bouwmensen Rivierengebied in Geldermalsen heeft al tien statushouders opgeleid voor een betaalde job in de bouw: als tegelzetter, timmerman of metselaar. Zes zijn er momenteel nog in opleiding.

Sleutel tot succes

Volgens directeur Koos Karsijns van het bedrijf is er maar één sleutel tot succes: mensen goed opleiden. "En dat kan niet in drie maanden, nee. Je kunt niet iemand na één kwartaal op de bouw dumpen en dat-ie dan slaagt. Onze opleiding duurt twee tot vier jaar. Ik wil goede mensen afleveren, anders heeft de bouw er ook niks aan."

Met de enorme krapte op de arbeidsmarkt zijn de vluchtelingen uit landen als Afghanistan, Eritrea en Syrië enorm gewild. "In 2015, toen wij met opleidingen begonnen, was dat wel anders", weet Karsijns nog. "We hadden alle tegenwerking die je maar kunt bedenken: de stigmatiserende opmerkingen waren niet van de lucht, koudwatervrees bij aannemers die dachten: 'wat voor volk krijgen we nu over de vloer'. En bonden waren bang dat buitenlanders 'onze' banen zouden inpikken."

Sfeer omgeslagen

Nu is de sfeer heel anders. Karsijns: "Nu staat iedereen te springen om mensen en maakt het eigenlijk niet uit waar ze vandaan komen. En ze zijn super gemotiveerd."

Ook volgens SER-voorzitter Hamer is het daarom nu een kwestie van het ijzer smeden als het heet is. "Er is een ongelooflijke behoefte op de arbeidsmarkt aan krachten en veel statushouders kunnen daarin iets betekenen. Maar dan moet dat wel bij elkaar gebracht worden in plaats van al die initiatieven ze te versnipperen. En dan zal de situatie de komende jaren zeker verbeteren."
Welzijn is meer dan geld, maar de Tweede Kamer had het vooral over koopkracht
Gisteren, 00:18 Volkskrant
De Tweede Kamer kon het kabinetsbeleid woensdag voor het eerst beoordelen aan de hand van de Brede Monitor Welvaart. Welzijn is meer dan geld, maar desondanks ging het vooral over het koopkrachtplaatje.


Wiebes: discussie versterken huizen Groningen gaat niet over geld
Woensdag, 12:57 NOS nieuws

Minister Wiebes ontkent dat het overleg met Groningen over het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is vastgelopen, vanwege onenigheid over geld. "Dit gaat niet over geld, maar over veiligheid. Als het om geld zou gaan, zou dit beleid er heel anders uitzien."

Hij vraagt de Groningers dan ook om nog wat geduld. "Echt waar, als we uit waren geweest op geld waren we lekker doorgegaan met pompen. We hebben het ervoor over."

Wiebes en de regio zijn het niet eens over het versterken van 1588 woningen in Appingedam, Delfzijl, Ten Boer en Overschild. De regio wil dat de woningen snel worden versterkt, de minister wil eerst onderzoeken van onder meer het KNMI en TNO afwachten.

"Versterking blijft nodig, dat kunnen we aan onze klompen aanvoelen. Maar experts moeten eerst zeggen hoe we dat moeten aanpakken", aldus de minister. Het rapport "met de meest actuele veiligheidsinzichten", wordt in juli verwacht.

Onzekerheid

"Er zijn bewoners die de afgelopen jaren gewend zijn geraakt aan het idee dat hun huis versterkt zou gaan worden. Voor hen kan uitstel onzekerheid betekenen. Maar laten we eerst goed kijken of het echt nodig is, want het is ook heel vervelend als je huis gesloopt moet worden, terwijl dat niet nodig is."

In de tussentijd worden de onveiligste huizen met voorrang versterkt. Een team van specialisten is bezig vast te stellen welke huizen dat zijn. De versterking van huizen waarbij de uitvoering al was begonnen, wordt ook voortgezet. Dat geldt ook voor de aanpak van huizen waarvan de bewoners al een versterkingsadvies hadden ontvangen.

De Groningse commissaris van de koning René Paas zei gisteren dat hij wil dat bewoners duidelijkheid krijgen en dat gemaakte afspraken worden nagekomen.
Huisartsen vragen meer middelen voor wachtposten

De subsidies die huisartsenwachtposten krijgen, zijn te krap. Dat klagen Vlaamse huisartsen woensdag aan in De Morgen. Ze zijn het beu om voortdurend zelf bij te passen en denken aan acties.
Eindelijk geld voor DNA-databank
Woensdag, 07:42 Skynet
De Cel Vermiste Personen gaat honderden onopgeloste verdwijningszaken van de laatste 10 jaar heropenen. "Nu de nieuwe DNA-databank eindelijk operationeel wordt, komen we mogelijk tot een doorbraak in dossiers, waarbij we het spoor compleet bijster waren", klinkt het vandaag in Het Laatste Nieuws.


Intel en Micron lanceren QLC-SSD?s: meer opslag voor minder geld
Dinsdag, 12:01 Techzine
Intel en Micron hebben de eerste Quad-Level Cell (QLC) NAND-dies geleverd. Deze technologie moet SSD?s 33 procent meer opslag geven vergeleken met klassieke TLC (Triple-Level Cell) NAND. De nieuwe ontwikkeling opent de deuren voor grotere SSD?s en goedkopere prijzen. Intel en Micron werken samen aan nieuwe QLC NAND-cellen om de densiteit van flash verder te […]


?Thuis? en ?Familie? in laatste rechte lijn richting seizoensfinale: wij zetten ons geld op iets met een babyverwisseling
Dinsdag, 09:36 Gazet v. Antwerpen

Het lijkt wel of ze dezelfde seizoensfinale-consultant in de arm genomen hebben. In ?Familie? weten ze al dat baby Mila verwisseld is, maar nog niet waar de échte Mila dan is. In ?Thuis? hebben ze ? op Mayra na ? nog helemaal niets door. Daar komt ongetwijfeld verandering in tegen donderdag 14 juni, de dag van de seizoensfinale in ?Thuis?. De apotheose van ?Familie? komt er pas op vrijdag 29 juni. Een schijnhuwelijk, schijnbaar kerngezonde jonge sporters en een brommer. Het kan allemaal iets worden, maar misschien ook helemaal niet. Hoe is het mogelijk dat Mila niet de biologische dochter van Emma is? Het antwoord komt steeds dichterbij.
Als je beroemd bent, kan je al eens geld besteden aan speciale dingen: Beyoncé heeft een kerk gekocht (met een stevig prijskaartje)
Zondag, 13:48 Gazet v. Antwerpen

Beyoncé heeft haar eigen kerk gekocht in de Amerikaanse plaats New Orleans. De Amerikaanse zangeres legde 850.000 dollar (721.500 euro) neer voor het gebouw, zo schrijft entertainmentwebsite TMZ.
Meer geld voor ontwikkelingshulp, maar naar minder landen en gericht op handel
18 Mei, 17:24 NOS nieuws

Nederland geeft de komende jaren 290 miljoen euro extra uit aan noodhulp en humane opvang en bescherming van vluchtelingen in de buurt van hun woonland of woongebied. Ook gaat er geld naar onderwijs voor vluchtelingenkinderen en naar de opvanglanden waar vluchtelingen een nieuw bestaan mogen opbouwen, zo'n 130 miljoen euro per jaar.

Daar zitten geen directe deals aan vast om migratie te voorkomen, zegt minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. "Maar met nieuwe aandacht voor onderwijs, ook het beroepsonderwijs, willen we perspectief bieden om te voorkomen dat jonge mensen in bootjes willen stappen."

Focusregio's

Kaag kondigt verder aan dat de ontwikkelingssamenwerking wordt gericht op een aantal "focusregio's". Dat zijn West-Afrika en de Sahel, de Hoorn van Afrika, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Zo wordt bijvoorbeeld de hulp aan Indonesië, Ghana en Mozambique afgebouwd ten gunste van Libanon, Jordanië en Irak.

In ieder geval 60 miljoen euro per jaar gaat naar onderwijs-, werk- en inkomensprogramma's voor jongeren en meisjes en vrouwen in deze gebieden. Ook de bestaande Nederlandse hulp vanuit ontwikkelingsorganisaties en het bedrijfsleven, die mochten meebeslissen over het toekomstige beleid, wordt meer gericht op deze regio's.

Grote verbeteringen

Kaag wijst erop dat ontwikkelingshulp de afgelopen decennia tot grote verbeteringen heeft geleid in veel 'arme landen'. Terwijl de wereldbevolking is gestegen tot ver boven de zeven miljard is het aantal mensen dat in armoede leeft gedaald tot ver onder de 1 miljard.

De vaccinatieprogramma's tegen malaria, tuberculose, mazelen en polio hebben de kindersterfte tussen 1990 en 2015 gehalveerd voor kinderen onder de vijf jaar. 2,6 miljard mensen kregen de afgelopen vijfentwintig jaar toegang tot veilig drinkwater. De economische situatie van veel Afrikaanse landen is sterk verbeterd.

Het kabinet richt zich daarom vooral op conflictgebieden in de buurt van Europa, waar vluchtelingenstromen op gang komen en terroristische groeperingen vrij spel hebben. Ook de gebieden die ernstige gevolgen van klimaatverandering ondervinden of gaan ondervinden behoren tot de focusregio's. Daar gaat 40 oplopend tot 80 miljoen euro per jaar naartoe.

Verdienvermogen

Stabiliteit elders in de wereld betekent voor Nederland niet alleen veiligheid, zegt Kaag. Het betekent ook verdienvermogen voor Nederlandse bedrijven die hun kennis en technologie kunnen verkopen in landen die economisch gaan groeien.

In het beleid voor de komende jaren is daarom een grote rol weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven en het mkb. "Overal ter wereld willen mensen uiteindelijk handel, en werken aan de groei van hun economie", zegt Kaag. "De banen voor de jonge beroepsbevolking in ontwikkelingslanden moeten van bedrijven komen, niet van overheden."
Tassen met cash en juwelen gevonden in onderzoek naar oud-premier Maleisië

Bij huiszoekingen in appartementen die worden gelinkt aan de voormalige premier van Maleisië, zijn bijna 300 exclusieve handtassen gevonden. Tientallen van die tassen zaten vol met geld en juwelen.

De Maleisische politie doorzocht sinds gisteren de woning van oud-premier Najib Razak en andere huizen en kantoorruimtes die met hem in verband worden gebracht. Najib verloor vorig week onverwacht de verkiezingen.

Vanwege de grote hoeveelheid in beslag genomen spullen kan de politie nog niet beoordelen wat de waarde ervan is. "In 72 tassen zaten Maleisisch en Amerikaans geld, horloges en andere sieraden", zei het hoofd van het onderzoeksteam. Hij voegde eraan toe dat de tassen van luxemerken zijn als Hermès en Louis Vuitton.

Corruptie

Najib wordt sinds 2015 beschuldigd van vermeende misstanden rond staatsfonds 1MDB, waaruit miljarden zijn verdwenen. Hij ontkent dat hij honderden miljoenen in eigen zak heeft gestoken.

De huidige premier Mahathir (92) heeft Najib voorlopig verboden het land te verlaten.
Alleen als kunst is geld nog iets waard in Venezuela
18 Mei, 00:00 Volkskrant
Zondag gaat Venezuela naar de stembus, maar het land verkeert in een diepe economische crisis. Door hyperinflatie is papiergeld niets meer waard. Kunstenaars beschilderen bankbiljetten of maken er wc-papier van.


Kamer steunt nieuwe verdeling geld voor achterstandskind
17 Mei, 16:12 NOS nieuws

Veel meer kleinere- en middelgrote gemeenten krijgen de komende jaren extra geld om kinderen te helpen met een taal- en ontwikkelingsachterstand. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt het plan van minister Slob van Onderwijs om de huidige verdeling drastisch te veranderen.

Nu krijgen vooral grote steden extra geld om te voorkomen dat peuters en kinderen op de basisschool te veel achterop raken. Het kabinet wil dat er een betere spreiding komt over Nederland, omdat ook in kleinere gemeenten scholen te maken hebben met kinderen met een achterstand. "Er komt een eerlijkere verdeling en ook de werkdruk voor leraren wordt minder, omdat er een minder bureaucratisch beoordelingssysteem komt", zegt minister Slob.

Schuldsanering

Scholen moeten nu allerlei formulieren invullen met informatie het opleidingsniveau van de ouders om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Slob voert een nieuw verdelingssysteem in, waarbij ook gekeken wordt of ouders in de schuldsanering zitten, hoe lang ze al in Nederland wonen en wat hun herkomstland is.

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn enthousiast over de nieuwe verdeling van het geld, in totaal een pot van zo'n 750 miljoen euro. CDA-Kamerlid Rog spreekt over een goede balans tussen grote steden en kleinere gemeenten.

Overgangstermijn

In totaal gaan 342 gemeenten erop vooruit en krijgen 38 gemeenten minder, waaronder Amsterdam en Utrecht. Er komt een overgangstermijn van drie jaar. In april horen de scholen welk bedrag ze precies kijken. Nu is er nog sprake van een schatting.

Oppositiepartijen SP, GroenLinks en de PvdA vinden het jammer dat het kabinet niet heeft gekozen voor een basisvoorziening, zodat alle peuters extra hulp krijgen. Het kabinet en de coalitie willen dat niet om versnippering van het geld te voorkomen.
WHO bezorgd over nieuwe uitbraak ebola in Congo
Met de constatering van een nieuw geval van de besmettelijke ziekte ebola in de stad Mbandaka, in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo, is de ebola-uitbraak een nieuwe fase ingegaan. Dat heeft de minister van gezondheid van Congo, Oly Ilunga Kalenga, verklaard.


Stiksel op zak jeansbroek kost HEMA geld
17 Mei, 00:18 Skynet
De Nederlandse winkelketen HEMA moet een boete van 4,4 miljoen euro betalen, omdat jeansbroeken die het bedrijf verkocht het beeldmerk van jeansfabrikant Levi's schenden. Een Brusselse rechter bepaalde dat het stiksel op de broekzak van de HEMA-broeken te veel leek op het V-vormige stiksel van Levi's.


Geld van NPO-fonds voor webvideo en podcasts
16 Mei, 10:30 Emerce
Het NPO-fonds introduceert nieuwe regelingen voor makers waardoor miljoenen euro's vrijkomen voor de productie van podcasts, webdrama en online documentaireseries.


Alle economische seinen op groen: Nederlander heeft weer werk en laat het geld rollen
15 Mei, 22:48 Volkskrant
De Nederlandse economie draait als een tierelier. Dat is zo ongeveer de korte samenvatting van de laatste economische cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.


Investeringsinstituut heft zichzelf op, geld bleef op de plank liggen
15 Mei, 17:24 NOS nieuws

De Nederlandse Investeringsinstelling (NLII) stopt. De investeringsbemiddelaar en -onderzoeker verwacht geen nieuwe financieringsvragen waar het een rol in kan spelen. Er zijn nog tientallen miljoenen euro's aan niet geïnvesteerd geld.

De bemiddelaar werd aan het einde van de financiële crisis, in 2014, opgericht om te bevorderen dat pensioenfondsen en zorgverzekeraars makkelijker konden investeren in de Nederlandse economie. Banken waren door de crisis huiverig geworden en wilden niet al te veel geld meer uitlenen.

Daarom werd de Nederlandse Investeringsinstelling door enkele Nederlandse pensioenfondsen en verzekeraars in het leven geroepen. Middelgrote bedrijven en Nederlandse projecten konden voortaan toch geld ontvangen uit de door het instituut opgezette fondsen, was het idee. Ook de belastingbetaler droeg bij; het project kreeg 3 miljoen euro aan startsubsidie.

Magere cijfers

De institutionele beleggers hadden 1,2 miljard euro aan investeringsgeld voor het MKB en voor zorgvastgoed toegezegd, meldt NLII. Maar er is geld op de plank blijven liggen. Van de 1,2 miljard is volgens de investeringsinstelling nu slechts een derde uitgegeven. In vier jaar tijd hebben "enkele tientallen bedrijven" geld ontvangen uit door NLII opgezette financieringsfondsen. Er zijn vier zorgvastgoedprojecten van de grond gekomen.

Het lijken magere cijfers, vindt ook de directeur Loek Sibbing zelf. "Ik had er meer van verwacht", zegt Sibbing over het bedrag aan investeringen. "Het liefst had ik alles al opgehad." Er zou vooral nog veel geld zitten in het potje MKB-financieringen. "Hier wordt geen beroep op gedaan, minder dan we verwachtten."

Volgens Sibbing was het daarnaast lastig geschikte projecten te vinden. Die waren vaak niet rendabel genoeg of gewoonweg te klein voor institutionele beleggers. Als voorbeeld van een klein project noemt hij de modernisering van scholen. Dan is de wet beperkend, stelt hij. "In de wet staat bijvoorbeeld dat iedere school moet aanbesteden om te bouwen. Dan lukt het niet om hier een financieringsfonds voor te maken."

Kleine projecten zijn voor grote verzekeraars en pensioenfondsen niet interessant. "Eigenlijk zou de regering moeten zeggen dat er bijvoorbeeld per 100 scholen een aanbesteding kan worden gedaan", stelt Sibbing.

Onderzoek

Hoewel de cijfers tegen lijken te vallen, is de Nederlandse Investeringsinstelling volgens de NLII-directeur zeker niet mislukt. Er is volgens hem de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de financiering van onder meer MKB-bedrijven en overheidsinstellingen. "Hierdoor hebben we inzicht verkregen in de financieringsvraagstukken waarvoor wij in het leven waren geroepen", zegt Sibbing. "We hebben geprobeerd belemmeringen weg te halen. Dat is soms gelukt, maar soms ook niet."

De Nederlandse investeringsinstelling verwacht, nu het goed gaat met de Nederlandse economie, geen nieuwe financieringsvraagstukken die onderzocht moeten worden. De bemiddelaar lijkt ook niet meer "nodig". "Er is voldoende aanbod vanuit de markt, daardoor zijn veel projecten weer goed financierbaar", zegt Sibbing.

Overigens blijven de financieringsfondsen voor het MKB en zorgvastgoed wel bestaan. Vermogensbeheerders Robeco en Aegon blijven het geld beheren.
?Musk weigerde Autopilot veilig te maken vanwege geld?
15 Mei, 17:06 AutoBlog
Kapot! Een nieuwe dag, een nieuwe kwaliteitspublicatie die Elon Musk kapot wil maken. Tesla-techneuten die betrokken waren bij de ontwikkeling van Autopilot hebben voorgesteld om meer sensoren aan het syteem toe te voegen voor de veiligheid, maar Elon Musk heeft dit plan naar verluidt keihard afgeschoten, onder andere vanwege de kosten. Dit is de conclusie […]


3 op 4 bedrijven in Benelux geeft dit jaar meer geld uit aan IT
14 Mei, 20:24 Techzine
76 procent van de IT-beslissers  in de Benelux heeft dit jaar meer budget dan in 2017. Dat blijkt uit Europees onderzoek van Walnut Unlimited in opdracht van Toshiba. De groei wordt grotendeels veroorzaakt door de verhoogde mobiliteit van werknemers. Daarbij zijn dataveiligheid, cloudoplossingen en het verhogen van arbeidsproductiviteit de belangrijkste drijfveren voor de toename in […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be