NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Geld


Recordopbrengst Goed Geld Gala BankGiro Loterij: culturele organisaties ontvangen 74,8 miljoen
Gisteren, 20:36 Volkskrant
Bij het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij is een recordopbrengst van 74,8 miljoen euro verdeeld onder 78 culturele organisaties - gebaseerd op de 50 procent van de totale opbrengst van 149,6 miljoen. Vorig jaar was dit nog 66,9 miljoen en in de jaren daarvoor lag de opbrengst rond de 63 miljoen. Het bedrag wordt bij elkaar gebracht door de deelnemers aan de loterij. Het is bedoeld 'om culture


Nieuwe shirtdeal levert Arsenal fabelachtige som geld op
Maandag, 15:00 Gazet v. Antwerpen

Premier League-club Arsenal heeft het contract met shirtsponsor Emirates tot medio 2024 verlengd, zo maakte de club maandag bekend.
Kabinet trekt geld uit voor opruimen gevaarlijk kernafval Petten
Maandag, 09:00 NOS nieuws

Het kabinet trekt 117 miljoen euro uit om radioactief afval van de kernreactor in het Noord-Hollandse plaatsje Petten op te ruimen. Het gaat om het zogenoemde historisch radioactief kernafval, schrijft minister Schouten aan de Tweede Kamer.

Begin jaren zestig van de vorige eeuw begon in Petten de productie van onder meer radioactieve isotopen voor de behandeling van kankerpatiënten. Het afval is opgeslagen in zo'n 1600 vaten, waarvan enkele vaten roesten.

Weinig geld

Omwonenden maken zich al jaren zorgen over het afval, maar het nucleair bedrijf NRG heeft te weinig geld om de vaten naar een veilige centrale opslag over te brengen. Ook is onduidelijk wat voor materiaal er precies in de vaten zit.

Minister Schouten van Landbouw hoopt dat er met het extra geld een duurzame oplossing komt voor het veilig afvoeren van het kernafval.

De politiek besloot ruim dertig jaar geleden al dat de vaten centraal moeten worden opgeslagen, de locatie voor die centrale opvang is de Covra in Zeeland.
Emma (18) overleefde schietpartij Florida: ?Aan elke politicus die geld ontvangt van de wapenlobby: Shame on you!?
Zondag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Honderden scholieren en nabestaanden hebben dit weekend betoogd voor strengere wapenwetten na de schietpartij in een school in Parkland (Florida). Een studente die het bloedbad overleefde, heeft er gepassioneerd gespeecht: ?Genoeg is genoeg. Shame on you (schaam jullie, red.), politici.?
Tesla-klanten teleurgesteld in Elon Musk, willen geld terug
Zondag, 09:18 AutoBlog
Hierbij nomineer ik de Model 3 productie voor een nieuwe “En jawel:” serie. Elon Musk zijn plannetje is op papier nog steeds geniaal. Eindelijk kunnen we genieten van een relatief betaalbare, alsook capabele elektrische auto. Ten minste, dat was het plan. In de praktijk loopt het allemaal net even anders. Goed, er zijn nu wel […]


Leiders Zuid-Sudan 'geven meer om geld' dan om hongerige bevolking
Zaterdag, 11:24 NOS nieuws

In het door burgeroorlog geteisterde Zuid-Sudan leven miljoenen mensen al jaren op voedsel geleverd door hulporganisaties. De leiders gaan ervan uit dat de internationale gemeenschap hun volk in leven houdt, zegt David Shearer, hoofd van de VN-vredesmacht in het Afrikaanse land, tegen correspondent Koert Lindijer. "Ondertussen gaan veel van de inkomsten van het land naar heel andere dingen dan de bevolking."

De omvangrijke corruptie, die de regering volgens Shearer zelf ook erkent, is slechts een van de problemen van het jongste land ter wereld. De helft van alle twaalf miljoen Zuid-Sudanezen is afhankelijk van voedselhulp. En die hulpverlening verloopt uitermate stroef.

"Het is heel moeilijk in een land waar nauwelijks infrastructuur is en de economie tot stilstand is gekomen", legt Lindijer uit. "Bovendien zijn tientallen hulpverleners om het leven gekomen in deze oorlog."

Eind 2013 brak de oorlog uit tussen opstandelingen en het regeringsleger. Het etnische geweld kostte tienduizenden mensen het leven. Bijna vier miljoen Zuid-Sudanezen sloegen op de vlucht.

Akobo, op de grens met Ethiopië, is een van de plekken waar de ontheemden tijdelijk onderdak krijgen. Dat gebeurt onder meer in een basisschool. Lindijer ziet daar om zich heen vooral vrouwen en kinderen. "Ze zijn op de vlucht voor het regeringsleger en worden onderweg beroofd door leden van andere stammen."

Lindijer legt uit dat er regelmatig kinderen worden gestolen. Die worden soms na onderhandelingen weer teruggegeven. "Maar over het algemeen worden die kinderen gezien als oorlogsschat." Buiten het schoolgebouw spelen kinderen voetbal op hun blote voeten. "Alsof er niets aan de hand is."

David Shearer geeft leiding aan de 16.000 VN-mensen in het conflictgebied. Zijn uitleg over de omvangrijke corruptie spreekt volgens Lindijer boekdelen. "Hij zegt eigenlijk dat de Zuid-Sudanese leiders meer om hun eigen geld geven dan om de bevolking; ze zijn corrupt. Harde woorden van een diplomaat, maar niet uniek hier."

Nikki Haley, VN-ambassadeur van de Verenigde Staten, noemde president Salva Kiir een "minderwaardige partner". Oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking Ploumen gebruikte zelfs eens de woorden "klootzakken van de ergste soort".

De stevige kritiek hebben een oplossing voor het conflict vooralsnog niet dichterbij gebracht. Er vonden de afgelopen dagen vredesbesprekingen plaats in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, maar deze hebben nog weinig vooruitgang geboekt.
Economieblog - Western Union wil cryptomunt Ripple gebruiken om sneller geld over te boeken
Donderdag, 19:12 Volkskrant
Van de gekte op de huizenmarkt tot de perikelen bij Uber. Hier vindt u groot en klein economienieuws, bij elkaar geblogd door specialisten van de Volkskrant.


Té veel geld maakt niet gelukkig

Geld maakt gelukkig, zolang je er niet té veel van hebt. Hoeveel te veel is, verschilt nogal per land.
Nieuw voorstel van Vlaamse regering: investeer in sociale projecten en verdien geld (of raak alles kwijt)
Donderdag, 09:00 Gazet v. Antwerpen

Private investeerders en bedrijven krijgen de kans geld te verdienen met ­vernieuwende sociale projecten. Daarover hebben de meerderheidspartijen een voorstel van decreet klaar. Via ?Sociale Impact Obligaties? kunnen sociale organisaties, zoals vzw?s, met centen vanuit de privé proefprojecten opstarten om sociale problemen aan te pakken. Werkt de aanpak, dan betaalt de overheid het geld terug, mét rente. Werkt het niet, dan speelt de investeerder zijn geld kwijt.
Sociale investering kan u geld opleveren
Donderdag, 01:12 De Tijd
01:05 Om geld op te halen voor nieuwe initiatieven in welzijn wil Vlaanderen sociale-impactobligaties uitgeven. Daarover hebben de Vlaamse meerderheidspartijen een akkoord.


?Ngo's kijken weg van misbruik om geen geld te verliezen'
14 Februari, 20:24 De Tijd
20:03 Het seksschandaal bij het Britse Oxfam stuurt een schokgolf door de ngo-wereld. Ook Artsen zonder Grenzen meldt nu 146 klachten over seksueel ongewenst gedrag. 'Dit is een sectorbreed probleem.'


Europese Commissie wil meer geld van lidstaten
14 Februari, 16:48 NOS nieuws

De Europese Commissie wil dat alle lidstaten vanaf 2021 meer geld aan Brussel overmaken. Volgens EU-commissaris Oettinger krijgt de Europese Commissie steeds meer taken. Het huidige budget is te laag om al die taken uit te voeren, zegt hij. Als ze meer van ons willen, dan moeten ze ons daar ook het geld voor geven.

Nu dragen de EU-landen gemiddeld nog minder dan 1 procent van het bruto nationaal inkomen aan Brussel af. Oettinger wil dat laten stijgen. De begroting moet uitkomen tussen 1,1 en 1,2 procent. Volgens de Commissie is het nog niet precies in te vullen, omdat nog niet duidelijk is hoeveel alle nieuwe taken gaan kosten.

Het voorstel is hoe dan ook omstreden, omdat 1 procent door velen als een symbolische grens wordt beschouwd, waarboven de begroting niet mag komen. Voor Nederland zal zo'n stijging van de begroting de komende periode miljarden kosten. Nederland betaalde in 2016 nog 7,5 miljard euro.

Oettinger en commissie-voorzitter Juncker namen vandaag een voorschot op volgende week, als de regeringsleiders voor het eerst spreken over de nieuwe Europese begroting. Die wordt eens in de zeven jaar vastgesteld. De gesprekken dreigen moeilijker dan ooit te worden: door de brexit valt er een groot financieel gat, want de Britten zijn nettobetalers. Nederland wil daarom dat er wordt bezuinigd, maar de Europese Commissie wil het gat opvullen en er het liefst nog iets bij.

Subsidies

"We hebben nieuwe taken die we zeven jaar geleden nog moeilijk konden bevatten. Terrorisme-bestrijding was toen nauwelijks aan de orde. Grensbewaking is belangrijker geworden. De instabiliteit ten zuidoosten van Europa kenden we toen nog niet", aldus Oettinger.

De regeringsleiders krijgen volgende week een soort menukaart voorgelegd door Oettinger. Daar staat op wat alle nieuwe en oude taken kosten. Als ze niet meer geld willen betalen, dan moeten ze zelf maar aankruisen wat ze niet meer willen doen, is de gedachte.

Zelf wil de Duitser wel bezuinigen op landbouw- en regio-subsidies, maar niet al te veel. Regiosubsidies mogen niet worden uitgespeeld tegen grensbewaking en landbouwsubsidies niet tegen innovatie, zei de EU-commissaris.

Oettinger vindt steun in zijn eigen land en in Frankrijk. De twee grootste EU-landen willen de begroting best wat laten stijgen. "Terecht", zegt de begrotingscommissaris: Van elke 100 euro die Europeanen verdienen, betalen ze gemiddeld 50 euro belasting. Slechts 1 euro daarvan gaat naar de EU. De rest, 49 euro, gaat naar de eigen regering. "Dus laat niemand zeggen dat wij veld verslinden", zei Oettinger.
Floppen bij Standard maar toch nog een bom geld opbrengen!
14 Februari, 12:18 Skynet
Jonathan Viera, de Spaanse ex-middenvelder van Standard zou de Rouches nog 5 miljoen euro kunnen opbrengen!


Voor het eerst minder tv-geld Premier League
14 Februari, 22:12 Volkskrant
Voor het eerst stijgen de televisierechten voor wedstrijden in de Engelse Premier League niet verder. Sky en BT betalen voor het rechtstreeks uitzenden van de duels voor de drie seizoenen tussen 2019 en 2022 in totaal 4,46 miljard pond (ruim vijf miljard euro). Voor de drie seizoenen vanaf 2016 tot 2019 is door beide uitzendgemachtigden 5,14 miljard betaald. Het nieuwe contract omvat de uitzendrec


Komt mijn geld wel bij de juiste seksfeesten terecht?
13 Februari, 17:24 Volkskrant
Grote onrust onder donateurs van Oxfam: de organisatie kwam deze week in het nieuws vanwege het organiseren van seksfeesten in rampgebieden. Leden vragen zich af of hun geld wel bij de juiste orgie terechtkomt. Ronald Hoekstra (56) maakt elke maand 10 euro over aan Oxfam, maar vraagt zich nu af of zijn geld wel goed wordt besteed. 'Ik geef aan Oxfam zodat hulpverleners een weesje bareback kunnen d


Holleeder hoeft 17 miljoen aan Endstra-geld niet aan Staat te betalen
13 Februari, 16:48 NOS nieuws

Willem Holleeder hoeft flink minder geld te betalen aan de Nederlandse Staat. Het gerechtshof heeft hem veroordeeld tot het betalen van een kleine negen ton, in plaats van de bijna 18 miljoen euro waar hij eerder toe was veroordeeld.

Voor de voormalige vastgoedman Jan-Dirk Paalberg viel het vonnis minder gunstig uit. Hij moet in totaal 24 miljoen euro betalen voor een aantal zaken. Dat is wel een miljoen minder dan een rechtbank in 2013 had bepaald.

Afpersing Endstra

In het hoger beroep keek het gerechtshof voornamelijk naar wie feitelijk de beschikking had over de 17 miljoen euro die was afgeperst van vastgoedhandelaar Willem Endstra. Vaststaat dat Holleeder voor die afpersing verantwoordelijk was, maar het geld werd gestort op rekeningen van Paarlberg. Volgens het hof heeft uiteindelijk hij alleen hiervan geprofiteerd.

Het hof vermoedt dat het wel de bedoeling was dat Holleeder het geld van de in 2004 vermoorde Endstra zou krijgen. "Maar zo ver is het nooit gekomen'', aldus het gerechtshof.

De bijna 9 ton waarvan het hof het wel bewezen acht dat Holleeder het heeft opgestreken, komt onder meer van de afpersing van de eveneens geliquideerde crimineel Kees Houtman. Het OM had in hoger beroep bijna 18 miljoen geëist van Holleeder.

Paalberg hoeft een miljoen euro minder te betalen, omdat een wettelijke termijn was overschreden.
Reisbranche profiteert: 65-plussers laten hun geld rollen
13 Februari, 13:48 NOS nieuws

Het gaat goed met de reissector. Dat is vooral te danken aan 65-plussers. Die gaan steeds vaker op vakantie en geven dan veel geld uit. Dat blijkt uit onderzoek van reisbrancheorganisatie ANVR, het Nationaal Ouderenfonds en ABN Amro.

"De 65-plusser van vandaag heeft meer te besteden, is vitaler en veel mobieler dan de vorige generatie, en wil dat tot hoge leeftijd blijven doen", zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. Bovendien wordt de groep ouderen steeds groter.

Naar verwachting telt Nederland in 2035 zo'n 4,6 miljoen 65-plussers. In de afgelopen vijf jaar groeide het aantal vakanties onder deze doelgroep met 13 procent. Ook geven ze ten opzichte van jongere reizigers relatief veel uit aan een vakantie.

Hoewel een groot deel van de ouderen reislustig lijkt, blijkt één op de vier ouderen nooit op vakantie te gaan. Zij hebben niet genoeg geld of hun gezondheid zit in de weg. "Voor 37 procent van de ouderen is hun lichamelijke conditie aanleiding om niet op vakantie te gaan", zegt Stef Driessen van ABN Amro.

Korte vakanties

Vooral tijdens korte vakanties houden ouderen de hand niet op de knip. Ouderen gaan steeds vaker kort, maximaal 3 dagen, op vakantie. Ze geven dan gemiddeld gemiddeld 144 euro per persoon uit. Ter vergelijking: vakantiegangers onder de 65 besteden gemiddeld 115 euro aan korte vakanties.

De hogere uitgaven zijn onder meer te verklaren door de keuze van de accommodatie. Ouderen verblijven vaker in luxe boetiekhotels. Ook nemen ze regelmatig familie mee; 15 procent van deze reizen is met kinderen en/of kleinkinderen, blijkt uit het onderzoek.

Ook kiezen ouderen vaker voor duurdere accommodaties met zorg- en hulpmiddelen. "Accommodaties met speciale voorzieningen - zoals een lift, een digitale butler en goede verbindingen naar dagactiviteiten - hebben dan ook een streepje voor", zegt Driessen van de ABN Amro.

Vier van de tien oudere reizigers hebben een "bucketlist" voor hun vakantie, zagen de onderzoekers. Voorbeelden daarvan zijn leren mediteren in Thailand, literaire rondreizen en een verblijf bij een lokale indianenstam in het Amazonegebied.

Reisbranche in de lift

ABN Amro verwacht dat in de komende vijf jaar de vakantiebestedingen van Nederlandse 65-plussers met een half miljard euro zal stijgen. En uiteindelijk van 2,6 miljard in 2016 naar 3,6 miljard euro in 2025. "Dat is een stijging van bijna 100 miljoen euro per jaar", stelt de bank.

Maar ook de reisbranche in zijn totaliteit zit in de lift. Voor dit jaar zijn al ruim 8 procent meer reizen geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van de reisorganisatie ANVR.
?Miljarden euro's crimineel geld in cryptomunten'
12 Februari, 17:24 De Tijd
17:02 Zowat vier procent van het criminele geld wordt witgewassen via cryptomunten. Dat zegt Rob Wainwright van de Europese politieorganisatie Europol.


Duizelingwekkende cijfers: Manchester City heeft het duurste elftal ooit

Er is geen enkele club in de geschiedenis van het topvoetbal dat meer spendeerde aan zijn elftal dan de huidige Premier League-leider, Manchester City. Het team van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany legde in totaal al 878 miljoen euro neer voor haar huidige kern. PSG is de dichtste belager van de Citizens, met 805 miljoen euro. Dat maakte het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) maandag bekend.
Familie neergeschoten militair Ossendrecht eist geld van Defensie
12 Februari, 10:12 NOS nieuws

De familie van de commando die in 2016 omkwam bij een schietoefening in Ossendrecht, heeft een schadeclaim ingediend bij het ministerie van Defensie. De advocaat van de nabestaanden zegt dat er een rechtszaak komt als er voor 1 maart niet aan de claim wordt voldaan.

Het slachtoffer, de 35-jarige sergeant Sander Klap, werd dodelijk getroffen op een oefenlocatie van de Politieacademie in Ossendrecht. Hij stond achter een doel waar een andere deelnemer zijn wapen op afvuurde, met alleen nog een dunne wand daartussen.

"Defensie verantwoordelijk"

Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie was vrijdag in Breda bij de nabestaanden op bezoek. Zij zou daar volgens de advocaat van de familie hebben gezegd dat Defensie verantwoordelijk is voor het ongeval.

Het is onbekend hoeveel geld de nabestaanden eisen. Wel is duidelijk dat er naast schade door verlies aan inkomsten ook een claim ligt voor de geleden emotionele schade, schrijft Omroep Brabant.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid had vorig jaar nog felle kritiek op Defensie vanwege het ongeval. Zo vond de oefening plaats in een niet-gekeurd schiethuis.

Gebrekkige veiligheid

Bovendien zou Klap, die voor het eerst de leiding had over zo'n oefening, geen begeleiding hebben gehad. Dat had wel gemoeten. Mede door het rapport over dit ongeval kreeg Defensie veel kritiek vanwege de gebrekkige veiligheidscultuur.

Eerder deden vijf commando's van het Korps Commando Troepen in Roosendaal ook al aangifte tegen Defensie vanwege het ongeluk. Een van de verwijten was dat verzoeken om de ruimte veiliger te maken steeds waren afgewezen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be