NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Gekregen

2News.be / Trefwoorden / Gekregen

Een valentijnsboeket gekregen? Zo hou je de bloemen langer vers
Woensdag, 14:24 Gazet v. Antwerpen
"Een valentijn zonder rode rozen is ondenkbaar", zegt een bloemist in de krant. De kans dat vandaag, op Valentijnsdag, een grote ruiker op je wacht, is dan ook best groot. Vlamingen zweren namelijk nog steeds bij de Heilige Drievuldigheid: diner, boeket en lingerie. Maar hoe geniet je nu zo lang mogelijk van die rozen of bloemen die je hebt gekregen? Enkele tips.


De Lexus CT 200h heeft een make-over gekregen
31 Januari, 02:24 Volkskrant
Lexus komt met een nieuwe versie van zijn hybride instapmodel. Nou ja, hybride... De CT200h doet het vooral op een benzinemotor. Een heel zuinige, dŠt wel. De Lexus CT 200h is aan een tweede facelift toe. U was het vermoedelijk ook niet opgevallen, maar de auto uit 2011 heeft opnieuw een make-over gekregen. De luxe hatchback heeft nu een kittig afdakje bij de achterklep, nieuwe led-achterlichten,


Vlaams Parlement heeft geen aanvraag gekregen van Puigdemont
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
Het Vlaams Parlement heeft geen aanvraag gekregen van de Catalaanse ex-minister-president Carles Puigdemont om zijn eedaflegging vanuit het Vlaams Parlement te organiseren. De kwestie is intern aangekaart in het Vlaams Parlement. Puigdemont heeft geen aanvraag ingediend en zou daar ook geen plannen voor hebben. Er is ook geen sprake van een uitnodiging door een van de fracties uit het Vlaams Parlement.


OPROEP. Sociale lening: wel aangevraagd, niet gekregen?
25 Januari, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Voor een artikel in Gazet van Antwerpen zijn we op zoek naar mensen die onlangs een sociale lening hebben aangevraagd om een huis of appartement te kopen (en/of renoveren) en die niet hebben gekregen.
Explosie aan Paardenmarkt: broer huisbaas reageert op beschuldigingen: ?Geen telefoontje gekregen?
16 Januari, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Sammy Chalghmi, de broer van de huisbaas van het getroffen gebouw op de Antwerpse Paardenmarkt, ontkent dat de huurders gebeld hebben voor een gaslek. Dat verklaart hij tegenover VTM Nieuws.
Onterechte flitsboete in de bus gekregen? Zo weet je zeker of je in de fout bent gegaan
15 Januari, 18:54 Gazet v. Antwerpen

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) heeft verschillende verkeersboetes in zijn bus gekregen, terwijl die eigenlijk voor een West-Vlaamse ondernemer bestemd waren. De fout kwam er nadat de politie beide nummerplaten met elkaar had verward. Een vergissing die technisch gezien niet zo uitzonderlijk is, zo weet radarspecialist Michel Niezen. ?Een ANPR-systeem is nooit 100% waterdicht.?
BV: "Ik heb al veel boetes gekregen"
7 Januari, 08:30 Gazet v. Antwerpen
Wie kreeg al veel boetes en wie besefte na haar miskraam dat het vijf na twaalf was? Doe de onderstaande test en ontdek wat jij nog weet van de voorbije week in showbizzland.


Jef Vermassen: ?Tip over Bende gekregen van man op zijn sterfbed?
21 December 2017, 20:48 Gazet v. Antwerpen

Er is alweer een belangrijke tip binnenkomen in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Advocaat Jef Vermassen heeft vorige week een lang gesprek gehad met een man die op sterven lag en vlak voor zijn dood zijn verhaal nog wilde doen. Daags nadien is de man overleden.
Cadeaubon gekregen? Dit is hoe bedrijven er geld mee verdienen
21 December 2017, 17:12 NOS nieuws

Veel mensen treffen er de komende dagen eentje aan in hun kerstpakket of onder de boom: een cadeaubon voor een bioscoopbezoek, een dagje sauna of een artikel naar keuze bij hun favoriete winkel. De gever kiest een specifiek bedrag, de ontvanger mag voor dat bedrag spenderen. Dus hoe verdienen aanbieders van zulke bonnen er eigenlijk aan?

De grootste uitgever van cadeaubonnen in Nederland is de VVV. De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (opgericht om regionaal toerisme te bevorderen) begon veertig jaar geleden met het aanbieden van de bonnen. Tegenwoordig is de bon een plastic kaart die ook online te besteden is.

Wie zo'n kaart krijgt, kan hem uitgeven in tienduizenden winkels en bedrijven. "Winkeliers hebben extra omzet dankzij klanten met een cadeaukaart", zegt merken- en retaildeskundige Paul Moers. "Dat heet bijverkoop. Klanten geven vaak meer uit dan het tegoed dat ze op de cadeaukaart hebben staan. Als je een mooie blouse ziet van 100 euro en je levert een cadeaukaart van 25 euro in, dan betaal je zelf nog 75 euro. De winkelier betaalt alleen een toeslag - provisie - over de 25 euro die op de kaart stond."

Kleine marges, grote volumes

Gunstig voor winkeliers dus, en voor de VVV zijn de 'acceptanten' van de kaart het belangrijkste verdienmodel: winkels die het als betaalmiddel accepteren, betalen de VVV 10 procent provisie over het bedrag dat op de kaart staat. Als een klant een cadeaukaart van 25 euro inlevert, is de toeslag dus een bedrag van 2,50 euro.

Andere cadeaukaarten die je bij veel verschillende bedrijven kan inleveren, werken volgens hetzelfde principe.

Van het provisiebedrag moeten verkopers van de kaart (zoals tabakszaken en supermarkten) worden betaald. Maar de cadeaukaarten moeten ook worden gemaakt, de verpakking worden gedrukt en de marketing bekostigd.

"De marges zijn heel dun", geeft Erwin de Zeeuw van de VVV toe. "Het gaat om de grote volumes. In 2016 werden er 7,9 miljoen cadeaukaarten verkocht. Bij zulke hoeveelheden is 10 procent provisie genoeg."

Ook verdienen aan rente

De toeslag die de VVV heft is de afgelopen jaren twee keer verhoogd: eerst van 4,5 naar 6 procent, daarna naar 10 procent. De branchevereniging van winkeliers, INRetail, maakte zich daar boos over.

Die verhoging was volgens de VVV nodig om de huidige lage rente te compenseren. Daardoor wordt een tweede verdienmodel blootgelegd: hoe langer de periode tussen verkoop van een cadeaukaart en het verzilveren daarvan, hoe meer rente de uitgever over het cadeaubedrag kan ontvangen bij de bank.

Zo verdienen bedrijven die een eigen bon uitgeven geld, zoals De Bijenkorf, Bol.com en veel kleine ondernemingen (die bonnen kun je ook alleen bij hen weer inleveren). Het is daarbij belangrijk dat er grote aantallen bonnen worden verkocht.

Bon vergeten of kwijtgeraakt

En dan is er nog een derde manier om geld over te houden aan het uitgeven van cadeaubonnen. "Er is altijd een percentage ontvangers dat zo'n bon nooit inlevert. Ze vergeten dat ze hem hebben of raken de bon kwijt", legt Moers uit.

De VVV erkent dat een deel van de verkochte bonnen nooit wordt verzilverd, maar wil niet zeggen hoe groot dat percentage is. En Marjolein Verkerk, woordvoerder van Bol.com, laat weten dat "bijna al onze cadeaukaarten worden ingewisseld".

Volgens Moers zijn er veel bedrijven die het percentage ongebruikte bonnen zo hoog mogelijk proberen te krijgen. "Die verkopen bijvoorbeeld een cadeaukaart die zes maanden of een jaar geldig is."

In 2016 zijn afspraken gemaakt tussen de Consumentenbond en verschillende uitgevers van cadeaukaarten: die moeten minstens drie jaar geldig zijn. Maar lang niet alle bedrijven tekenden daarvoor.

"Let daar dus op als je een bon uitkiest om cadeau te doen", adviseert Moers. "Blijf weg bij bonnen die beperkt geldig zijn, want zulke bedrijven zijn gewoon klantonvriendelijk bezig. Eigenlijk is het idioot - ik zou ervoor willen pleiten dat bonnen minstens vijf jaar geldig zijn."
Ontwerper Koolhaas heeft een klap van een postmoderne molen gekregen, en dat is jammer voor de kunst
20 December 2017, 02:36 Volkskrant
De ingezonden brieven van woensdag 20 december. Zondagmiddag was ik in het Stedelijk Museum om de nieuwe collectie-opstelling Base te zien. Al staande op het verhoogde uitzicht werd me duidelijk dat ontwerper Koolhaas alsnog een klap van een postmoderne molen heeft gekregen. Anything goes. In een wirwar van schotten bewegen toeschouwers zich alsof de wereldkampioenschappen in de weg lopen zijn beg


10.000 euro hebben ze gekregen voor een nieuw leven: zo gaat het nu met de daklozen in project Axel
14 December 2017, 22:12 Gazet v. Antwerpen

Drie van de vijf daklozen die 10.000 euro hebben gekregen voor Project Axel, hebben een appartement en een job gevonden. Een vierde heeft voorlopig alleen een dak boven zijn hoofd en rolstoelpatiŽnt Graeme heeft geen van beide. Maar wat is nu de echte eindbalans van dit experiment?
Rosette en Bruno zijn de oer-pleegouders van Vlaanderen: ?Al 62 kinderen hebben bij ons een warme thuis gekregen?
11 December 2017, 08:36 Gazet v. Antwerpen

Je zou ze de oer-pleegouders van Vlaanderen kunnen noemen. Rosette Liekens (65) en Bruno Demey (70) uit Hoevenen hebben al 62 pleegkinderen in huis gehad. Lorin Parys, Vlaams Parlementslid voor N-VA en zelf pleegouder, lanceert een plan voor ?professionele pleegzorg? en wil mensen die moeilijk te plaatsen kinderen in hun huis opvangen daarvoor een loon geven.
In het spoor van de Deliveroo-koerier: ?Zelden zo veel energie gekregen van een job?
26 November 2017, 08:18 Gazet v. Antwerpen

U heeft de koeriers van Deliveroo ongetwijfeld al zien fietsen. Gepakt en gezakt met een gerecht trotseren ze het Antwerpse verkeer. Deliveroo kwam ook negatief in het nieuws na een reportage van VRT. Toch staan veel koeriers positief tegenover hun job

als fietskoerier. Sommigen vinden gerechten rondbrengen zelfs zo ontspannend dat ze het vrijwillig doen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be