NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Geestelijke

2News.be / Trefwoorden / Geestelijke

"Lees! Het Boekenfestival" moet geestelijke opvolger van Boekenbeurs worden
25 Augustus 2021, 00:01 Skynet Belgie
De maandag aangekondigde geestelijke opvolger van de Antwerpse Boekenbeurs die in de herfstvakantie wordt georganiseerd, heet "Lees! Het Boekenfestival". Dat heeft Easyfairs, uitbater van Antwerp Expo en organisator van het evenement, bekendgemaakt. De eerste editie, dit jaar van 1 tot 7 november, wordt een "pocketeditie", volgend jaar zou er een volwaardige editie komen.


Kevin kwam burn-out te boven en brengt fotoboek over geestelijke pijn uit
11 Januari 2021, 17:18 Gazet v. Antwerpen

Kevin Sels (42), opgegroeid in Pulle maar nu al een tijdje in Grobbendonk wonend, schreef het boek Brain Hurts. Een koffietafelboek vol foto?s die hij zelf maakte, over de pijn van het zijn, in al haar facetten.




Sjiitische geestelijke Sadr officieel winnaar Iraakse verkiezingen
19 Mei 2018, 02:48 NOS nieuws

De coalitie van de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr is zoals verwacht uitgeroepen tot winnaar van de Iraakse parlementsverkiezingen. Dat heeft de kiesraad bekendgemaakt. Zijn coalitie, Sairun, heeft 54 van de 328 parlementszetels behaald.

Sadr kan zelf geen premier worden, omdat hij niet verkiesbaar was. Wel heeft de overwinning van zijn coalitie waarschijnlijk tot gevolg dat hij een belangrijke rol krijgt in de onderhandelingen voor de regeringsvorming.

De tweede partij is met 47 zetels de Al-Fatih-coalitie geworden. De partij van de huidige premier Abadi, Dawa, werd derde met 42 zetels.

Controversieel

De 44-jarige Sadr is controversieel. Na de val van dictator Saddam Hussein in 2003 voerde zijn Mahdi-leger een guerrillastrijd tegen Amerikaanse troepen. De afgelopen jaren richtte hij zijn pijlen op de regering in Bagdad.

Voor de verkiezingen ging Sadr een coalitie aan met de communisten. Omdat hij een zeer loyale achterban heeft, heeft Sadr veel baat gehad bij de historisch lage opkomst (44 procent) bij de verkiezingen.




Dit had de geestelijke gezondheidszorg kunnen doen in het geval van Malek F.
17 Mei 2018, 20:12 Volkskrant
Omdat de geestelijke gezondheidszorgorganisatie Parnassia Malek F. liet gaan, kon hij op 5 mei meerdere mensen neersteken in Den Haag. Daarom is Parnassia medeschuldig aan het gebeurde, redeneert de familie van F. Had Parnassia F. tegen zijn wil moeten vasthouden of anderszins meer zorg moeten bieden, omdat zijn familie had geconstateerd dat hij paranoïde en psychotisch zou zijn? Vijf vragen.


Geestelijke Sadr op winst in Irak, fors verlies premier Abadi
14 Mei 2018, 01:00 NOS nieuws

De politieke coalitie van de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr heeft tot nu toe de meeste stemmen gekregen bij de parlementsverkiezingen in Irak. Dat heeft de kiescommissie bekendgemaakt. De stemmen in 10 van de 19 provincies zijn geteld, waaronder de hoofdstad Bagdad. Het duurt waarschijnlijk nog twee dagen voordat alle voorlopige uitslagen bekend zijn.

De verkiezingscampagne van Sadr draaide om sociale hervormingen en de strijd tegen corruptie bij de overheid. Iets waar de regering van premier Haider al-Abadi breed van werd beschuldigd; zijn partij verliest fors. De premier was de favoriet voorafgaand aan de verkiezingen en hoopte juist op een zege na het verslaan van terreurgroep IS en de toegenomen veiligheid in Irak.

Historisch lage opkomst

Een alliantie van kandidaten onder leiding van de sjiitische Hadi al-Amiri heeft na de coalitie van Sadr voorlopig de meeste stemmen gekregen. Amiri geniet grote steun omdat hij een van de leiders was in de strijd tegen Islamitische Staat.

De verkiezingen waren de eerste grote stembusgang sinds IS na een vier jaar durende strijd grotendeels werd verdreven. De opkomst was historisch laag, ondanks een oproep van premier Abadi aan alle 24 miljoen kiesgerechtigden om toch vooral hun stem uit te brengen. De opkomst bedroeg 44 procent.

Bomaanslag

Tijdens de verkiezingen waren er op verschillende plekken problemen met het elektronische stemsysteem. Ook klaagden sommige kiezers over moeilijk te bereiken stembureaus.

Zaterdag kwamen bij een bomaanslag ten zuiden van de stad Kirkuk twee Iraakse kiezers en een waarnemer van de verkiezingen om het leven. De aanslag werd opgeëist door IS.




Vlaanderen investeert 10 miljoen euro in fietssnelweg Kanaalroute Noord tussen Willebroek en Grimbergen
12 April 2018, 13:24 Gazet v. Antwerpen

In november 2018 gaan de werken van start voor de aanleg van een 5 km lang stuk fietssnelweg langs het Kanaal van Willebroek van de grens met het Brussels Gewest tot aan de Verbrande Brug in Grimbergen. De realisatie zal twee jaar in beslag nemen en is het resultaat van een samenwerking tussen de Werkvennootschap, Vilvoorde, Grimbergen, het Agentschap Wegen en Verkeer, het departement Mobiliteit en Openbare Werken, de provincie Vlaams-Brabant, De Lijn, de Vlaamse Milieumaatschappij en Aquafin die samen 10 miljoen euro in het project investeren.




Geestelijke gezondheidszorg traag met opbouw van goede zorg aan huis
12 April 2018, 10:24 NOS nieuws

Slechts een op de vijf zorgaanbieders voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) heeft tot nu toe plannen bekendgemaakt om psychiatrische zorg aan huis te organiseren. Dat blijkt uit een evaluatie die het Trimbos Instituut heeft gestuurd naar staatssecretaris Paul Blokhuis.

Meer 'ambulante zorg' moet onder meer leiden tot kortere wachttijden in de ggz. Het aantal bedden in instellingen is de afgelopen jaren wel afgebouwd, maar er is tegelijkertijd nauwelijks meer geïnvesteerd in deze ambulante zorg, zoals wel was afgesproken.

Meldingen

Goede ggz-zorg aan huis is ook van belang voor de aanpak van incidenten met verwarde personen. Gisteren bleek uit een analyse van de politiecijfers dat een relatief kleine groep van zo'n 13.000 mensen herhaaldelijk problemen veroorzaakt. Het Schakelteam Verwarde Personen benadrukte daarom dat het belangrijk is dat deze mensen in een vroeger stadium passende zorg krijgen.

Remmende factoren voor zorg aan huis zijn onder meer de oplopende personeelstekorten en moeizame besprekingen over geld. Zorgaanbieders denken bijvoorbeeld dat er toch geen geld is. Opmerkelijk is dat er juist voor deze zorg 300 miljoen euro op de plank zou liggen bij zorgverzekeraars, schrijft Trimbos.

Complex probleem

In 2017 maakten het ministerie van VWS, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en cliëntenorganisaties afspraken voor het aanpakken van de wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg, waaronder de afspraak er snel meer ambulante zorg moest zijn. Dat vordert dus moeizaam.

Ook andere afspraken die toen zijn gemaakt om wachttijden aan te pakken, lijken onhaalbaar. Gisteren stelde de Nederlandse Zorgautoriteit dat de deadline van 1 juli om wachtlijsten weg te werken, niet gehaald gaat worden. Het Schakelteam Verwarde Personen stelde vervolgens dat het waarschijnlijk ook niet gaat lukken voor 1 oktober in alle gemeenten een sluitende aanpak voor verwarde personen te hebben.




Staatssecretaris Blokhuis: 'Het is onbestaanbaar dat mensen in geestelijke nood maanden op hulp moeten wachten'
11 April 2018, 00:12 Volkskrant
Het terugdringen van de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg wordt het speerpunt van het beleid van staatssecretaris Paul Blokhuis. Verzekeraars en hulpverleners zijn gewaarschuwd. 'Mondiaal staat Nederland in de top met de geestelijke gezondheidszorg. Het is dan ook is onbestaanbaar dat iemand in geestelijke nood maanden op behandeling moet wachten. Onbestaanbaar als een behandelaar hem


KCE pleit voor specifieke geestelijke gezondheidszorg voor ouderen
28 Maart 2018, 23:06 Skynet
Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) pleit in haar jongste publicatie voor een verruiming van de geestelijke gezondheidszorg van "volwassenen" naar de "ouderen". Deze zorg kan worden versterkt door - nog op te leiden - specialisten in geestelijke gezondheidszorg voor ouderen en door het accent te leggen op zorgverlening in de vertrouwde leefomgeving en op een samenwerking tussen alle zorg- en hulpverleners.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn