NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Geens


Magistraten schieten hervormingen rond nieuw wetboek van strafvordering van Geens af

Het openbaar ministerie maakt brandhout van de voorstellen die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) doet rond een nieuw wetboek van strafvordering, waarin de regels staan die het gerecht moet volgen wanneer het een onderzoek voert. Dat blijkt uit een brief aan Geens die De Standaard en Le Soir konden inkijken.
Geens ontkent wantoestanden in vleugel geradicaliseerden
Zaterdag, 13:18 Skynet Belgie
Minister van Justitie Koen Geens ontkent met klem dat er wantoestanden bestaan in de vleugels van de gevangenissen bestemd voor geradicaliseerden. Dat zegt hij vanmiddag in een reactie op berichtgeving in De Tijd.


Jef Vermassen haalt zwaar uit: ?Geens heeft strafrecht in chaos gestort?
Zaterdag, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Er heerst grote verwarring over de maximum≠straffen die de correctionele hoven en rechtbanken kunnen opleggen aan moordenaars, sinds het Grondwettelijk Hof de hervorming van assisen vernietigde. Volgens enkele topmagistraten kunnen moordenaars nu niet meer dan twintig jaar cel krijgen, volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) klopt dat niet. ?We hadden de minister nochtans gewaarschuwd?, zegt strafpleiter Jef Vermassen.
'Minister Geens neemt onverantwoorde risico's'
6 Januari, 11:54 De Tijd
11:47 Open Vld opent de aanval op een maatregel van minister van Justitie Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, met name door bepaalde gevangenen afwisselend een week in de cel e...


Koen Geens: "Aantal autopsies hangt af van rechterlijke macht"
2 Januari, 20:12 Skynet Belgie
"De evaluatie van de noodzaak om al dan niet een interne autopsie uit te voeren, is in handen van de rechterlijke macht." Zo reageert minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag op de wetsdokters, die in La DerniŤre Heure verklaarden dat er te weinig autopsies worden uitgevoerd in ons land.


Geens: "Apart agentschap voor drugs heeft weinig zin"
27 December 2017, 13:24 Skynet
De oprichting van een apart agentschap dat zich enkel moet bezighouden met drugsproblematiek - een plan van staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) - "heeft weinig zin". Dat zegt het kabinet van justitieminister Koen Geens (CD&V). "Het gaat in tegen het idee van de geÔntegreerde politie om een afzonderlijke gerechtelijke dienst op te richten."


Geens zal parketten snellere beroepsbehandeling bij ernstige verkeersmisdrijven vragen
21 December 2017, 18:06 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal er bij de parketten op aandringen zaken in beroep tegen plegers van ernstige verkeersmisdrijven bij voorrang te behandelen. Dat heeft de minister in de Kamer verklaard. Geens ging daarmee in op een suggestie van Carina Van Cauter (Open Vld), om de daders op die manier sneller uit het verkeer te halen.


Jef Geens schildert laatste keer wintertaferelen
16 December 2017, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Voor de bewoners van de Asterweg wordt het een speciale eindejaarsperiode. Het is de tiende keer dat elk huis een raam met een geschilderd wintertafereel heeft, maar daarna houdt het op. De jaren beginnen te wegen voor de 77-jarige schilder Jef Geens.


Geens wil objectieve cijfers over werklast van alle parketten
16 December 2017, 08:06 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zegt in een weekendinterview in Het Belang van Limburg dat hij al lang wacht op een meting van de werklast van alle magistraten van dit land. Als zij hun huiswerk niet maken, dan wil hij dat wel voor hen doen, klinkt het. Geens reageert zo op een alarmkreet van de procureur van Limburg over het gebrek aan middelen.


STANDPUNT. Waarom zegt Koen Geens niet gewoon waar het op staat?
14 December 2017, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Vraag: hoelang mag het in dit land duren om vreselijke misdaden op te lossen? Antwoord: minstens dertig jaar. Akkoord, niet alle gruwelijkheden zijn zo ingewikkeld als die van de Bende van Nijvel. Maar toch: dit moet het gerecht beter en sneller kunnen.
Geens en Crevits huldigen "bruggenbouwer" Khalid Benhaddou bij Prijs voor Mensenrechten
9 December 2017, 14:12 Skynet
In de Gentse moskee El Fath heeft imam Khalid Benhaddou deze voormiddag de Prijs voor Mensenrechten van de Liga voor Mensenrechten ontvangen. Minister van Justitie Koen Geens en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits huldigden de 29-jarige Benhaddou als "bruggenbouwer" en "ware moslimdemocraat" voor zijn werk als islamleerkracht, coŲrdinator van het netwerk islamexperten en voorzitter van het Platform Vlaamse Imams.


Justitieminister Geens hoopt dat slachtoffers Bende van Nijvel zich kenbaar maken: ?Helpen om hen te begeleiden naar betere toekomst?
6 December 2017, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor FinanciŽle Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens dinsdag. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket maandag.
Justitieminister Geens reikt hand aan slachtoffers Bende van Nijvel
6 December 2017, 08:42 Skynet Belgie
Slachtoffers, rechtstreeks of onrechtstreeks, van de Bende van Nijvel kunnen zich nog steeds kenbaar maken en contact opnemen met de Commissie voor FinanciŽle Hulp aan Slachtoffers van Opzettelijke Gewelddaden. Deze oproep lanceert minister van Justitie Koen Geens. Hij zal dit verder toelichten op de vergadering met slachtoffers, nabestaanden en parket.


Geens wil eenheid politie-commando in Brussel
6 December 2017, 08:18 De Tijd
07:41 Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) is inspiratie gaan opdoen in New York.


Rellen in Brussel - Korpschef lokale politie Brussel 'betreurt' beschuldigingen van minister Geens
19 November 2017, 21:06 Skynet
Michel Govaerts, de korpschef van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene, betreurde zondagavond de uitpraken van Justitieminister Koen Geens in het VRT-programma "De Zevende Dag" over het beheer van de rellen op 11 november in het centrum van Brussel. Tijdens de uitzending had minister Geens onder meer gewezen op een gebrek aan professionalisme van de lokale politie.


Rellen Brussel - Geens verwacht dat 20 procent relschoppers zal worden geÔdentificeerd
19 November 2017, 12:48 Skynet Belgie
Justitieminister Koen Geens verwacht dat speurders, op basis van camerabeelden, twintig ŗ dertig procent van de daders die zaterdag aan de Brusselse beurs rel schopten, zullen kunnen identificeren. Dat heeft hij gezegd in 'De Zevende Dag'. Hij hekelde het gebrek aan professionalisme van de Brusselse politie.


N-VA haalt uit naar Brusselse procureur
17 November 2017, 17:18 De Tijd
16:46 De N-VA stoort zich aan de uitspraken van de Brusselse procureur des konings dat nultolerantie in Brussel niet haalbaar is.


Koen Geens: ?Onmiddellijke vrijlating van relschoppers leidt tot snellere vervolging?
16 November 2017, 18:24 Gazet v. Antwerpen

De meeste Brusselse relschoppers werden onmiddellijk vrijgelaten na hun arrestatie. Een goede zaak volgens Justitieminister Koen Geens (CD&V), ?want daardoor kunnen we ze via snelrecht sneller berechten?. Geens werkt samen met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ook aan een actieplan om de rellen in de toekomst te voorkomen.
Geens en Jambon willen actieplan "voor repressie ťn preventie"
16 November 2017, 12:06 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) en zijn collega op Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gaan in de komende dagen overleggen over een actieplan, na de rellen in Brussel van afgelopen week. Dat hebben ze vandaag aangekondigd op een persconferentie na de federale ministerraad. Jambon en Geens willen daarover in de komende dagen nog overleggen met de lokale autoriteiten in Brussel.


Minister van Justitie Geens engageert zich persoonlijk voor onderzoek
9 November 2017, 13:00 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) engageert zich persoonlijk om het onderzoek van de Bende van Nijvel tot een goed einde te brengen. Dat zegt hij nadat burgemeester van Aalst Christoph D'Haese (N-VA) felle kritiek had geuit op het gerecht. "Het enige wat ik als uw minister van Justitie kan doen, is mijn diep en oprecht medeleven betuigen", klinkt het. "Ik wil mijn persoonlijk en blijvend engagement uitdrukken om met de middelen die ter beschikking staan, de zaak in de goede richting te duwen."

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be