NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Geens


Geens nuanceert achterstallen bij betalingen facturen
Donderdag, 12:30 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) nuanceert de berichten over achterstallen bij de betaling van facturen door Justitie. Recente cijfers leken aan te geven dat het departement opnieuw met een grote achterstand kampt, zoals bij het aantreden van minister Geens, maar hijzelf ontkent dat sprake is "opnieuw een zware ontsporing".


ACOD gaat in op uitnodiging tot gesprek van minister Geens
5 Februari, 17:42 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft de vakbonden van de gevangenissen woensdag uitgenodigd voor een gesprek over de mogelijke acties van vrijdag. De socialistische vakbond ACOD gaat alvast in op de uitnodiging, werd bij ACOD'er Robby De Kaey vernomen.


Vakbondsacties in de gevangenissen: ?Voorstel Geens is onvoldoende?

Vakbond ACV noemt het voorstel van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) om personeelsleden van de Civiele Bescherming in te zetten ?onvoldoende?. Dat zegt Filip Dudal van de christelijke vakbond maandagmiddag na afloop van een vergadering.
Vakbondsacties in gevangenissen - "We verwachten een reactie van minister Geens"
29 Januari, 10:30 Skynet
De aangekondigde vakbondsacties in de Belgische gevangenissen worden vandaag, volgens de eerste gegevens van de vakbonden, behoorlijk goed opgevolgd. "We hopen dat dit minister van Justitie Koen Geens tot beweging zal aanzetten", klinkt het bij het vakbondsfront.


Minister Geens betreurt "framing" rond woonstbetreding voor uitwijzing illegalen
23 Januari, 13:30 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) betreurt de "framing" die gebeurt rond het wetsontwerp dat woonstbetredingen mogelijk maakt bij mensen die onderdak bieden aan illegale vreemdelingen. De tekst heeft "van dichtbij noch veraf" iets te maken met de problematiek rond het Maximiliaanpark, verzekerde minister Geens vandaag.


Geens clasht met alle procureurs
20 Januari, 01:42 De Tijd
01:06 Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) ligt op ramkoers met de volledige top van het openbaar ministerie. De clash is ongezien. Alle procureurs en procureurs-generaal van het land verzetten zich.


Verkiezingen18 - Koen Geens duwt de CD&V-lijst in Huldenberg
19 Januari, 22:24 Skynet
Justitieminister Koen Geens duwt in zijn woonplaats Huldenberg de CD&V-lijst bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de lokale CD&V-afdeling. Lijsttrekker is Marc Verheyden, die sinds 1988 in de gemeenteraad zetelt en van 2006 tot 2012 burgemeester was. Momenteel is Verheyden 1e schepen.


Onderzoeksrechters vergaderen met justitiecommissie over plannen van Koen Geens
19 Januari, 21:54 Skynet Belgie
In Mechelen heeft vrijdag een tachtigtal onderzoeksrechters samengezeten met leden van de Kamercommissie Justitie om hun bezorgdheid te uiten over de plannen van Justitieminister Koen Geens. Ze vrezen voor een "uitholling van hun rechterlijke taak", wanneer hun functie zou worden omgevormd tot rechters van het onderzoek en lanceerden ook eigen voorstellen om het gerechtelijk onderzoek te moderniseren.


Magistraten schieten hervormingen rond nieuw wetboek van strafvordering van Geens af

Het openbaar ministerie maakt brandhout van de voorstellen die minister van Justitie Koen Geens (CD&V) doet rond een nieuw wetboek van strafvordering, waarin de regels staan die het gerecht moet volgen wanneer het een onderzoek voert. Dat blijkt uit een brief aan Geens die De Standaard en Le Soir konden inkijken.
Geens ontkent wantoestanden in vleugel geradicaliseerden
13 Januari, 13:18 Skynet Belgie
Minister van Justitie Koen Geens ontkent met klem dat er wantoestanden bestaan in de vleugels van de gevangenissen bestemd voor geradicaliseerden. Dat zegt hij vanmiddag in een reactie op berichtgeving in De Tijd.


Jef Vermassen haalt zwaar uit: ?Geens heeft strafrecht in chaos gestort?
13 Januari, 02:36 Gazet v. Antwerpen

Er heerst grote verwarring over de maximum­straffen die de correctionele hoven en rechtbanken kunnen opleggen aan moordenaars, sinds het Grondwettelijk Hof de hervorming van assisen vernietigde. Volgens enkele topmagistraten kunnen moordenaars nu niet meer dan twintig jaar cel krijgen, volgens minister van Justitie Koen Geens (CD&V) klopt dat niet. ?We hadden de minister nochtans gewaarschuwd?, zegt strafpleiter Jef Vermassen.
'Minister Geens neemt onverantwoorde risico's'
6 Januari, 11:54 De Tijd
11:47 Open Vld opent de aanval op een maatregel van minister van Justitie Koen Geens om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, met name door bepaalde gevangenen afwisselend een week in de cel e...


Koen Geens: "Aantal autopsies hangt af van rechterlijke macht"
2 Januari, 20:12 Skynet Belgie
"De evaluatie van de noodzaak om al dan niet een interne autopsie uit te voeren, is in handen van de rechterlijke macht." Zo reageert minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag op de wetsdokters, die in La Derničre Heure verklaarden dat er te weinig autopsies worden uitgevoerd in ons land.


Geens: "Apart agentschap voor drugs heeft weinig zin"
27 December 2017, 13:24 Skynet
De oprichting van een apart agentschap dat zich enkel moet bezighouden met drugsproblematiek - een plan van staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer (Open Vld) - "heeft weinig zin". Dat zegt het kabinet van justitieminister Koen Geens (CD&V). "Het gaat in tegen het idee van de geďntegreerde politie om een afzonderlijke gerechtelijke dienst op te richten."


Geens zal parketten snellere beroepsbehandeling bij ernstige verkeersmisdrijven vragen
21 December 2017, 18:06 Skynet
Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zal er bij de parketten op aandringen zaken in beroep tegen plegers van ernstige verkeersmisdrijven bij voorrang te behandelen. Dat heeft de minister in de Kamer verklaard. Geens ging daarmee in op een suggestie van Carina Van Cauter (Open Vld), om de daders op die manier sneller uit het verkeer te halen.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be