NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Gedacht

2News.be / Trefwoorden / Gedacht

Goed nieuws voor Zulte Waregem: Sander Coopman minder lang uit dan gedacht
Gisteren, 16:48 Gazet v. Antwerpen

Zulte Waregem-middenvelder Sander Coopman heeft zondag in de competitiewedstrijd van Essevee op Stayen een verstuiking aan de enkel opgelopen. Dat liet de Bekerwinnaar dinsdag weten op haar website. De West-Vlamingen reageren opgelucht, want hadden een ernstigere blessure verwacht.
Een neprestaurant op nummer 1 krijgen in Londen is makkelijker dan gedacht
Donderdag, 19:42 NOS nieuws

"Alles wat je wil weten over het best bewaarde geheim van Londen."

Geïnteresseerd?

Met jou tienduizenden anderen. Een journalist van Vice heeft maandenlang mensen opgelicht door zijn schuur in Londen aan te prijzen als exclusief restaurant en kwam zo op de eerste plek van Tripadvisor.

Journalist Oobah Butler kwam op het idee door een baantje dat hij in het verleden had: hij schreef nepreviews voor restaurants op Tripadvisor en kreeg daarvoor betaald. Zo kwam hij erachter hoe makkelijk het is om een reviewsite te manipuleren. Hij besloot de proef op de som te nemen en meldde zijn restaurant The Shed aan op de website.

Hij maakte een website voor zijn restaurant, kocht een telefoon en bedacht een menu. "Hotspots draaien om eigenaardigheden. Ik had een concept nodig dat zo raar was dat je vader er nog kwaad van zou worden. Ik vernoemde alle gerechten naar een humeur", vertelt hij.

Butler deed er alles aan om zijn restaurant zo echt mogelijk te laten lijken. Hij maakte ook foto's van de gerechten.

Of nou ja, gerechten.. sponzen met scheerschuim en verf.

Tripadvisor keurde zijn aanmelding goed en zo kon The Shed beginnen. Het restaurant begon op plek 18.149, het slechtste restaurant van de stad. Om hoger op de lijst te komen waren er lovende reviews nodig, dus die ging Butler zelf schrijven. Ook vroeg hij zijn familie en vrienden om hetzelfde te doen.

The Shed kwam al snel in de top-10.000 terecht en vanaf dat moment ging Butlers telefoon rinkelen. Verschillende mensen wilden reserveren, maar Butler maakte iedereen wijs dat het restaurant volgeboekt was.

Na een paar maanden kwam het restaurant terecht op plek 30. Butler kreeg cadeaus van bedrijven opgestuurd en werd gevraagd voor interviews. Inmiddels kwamen er reserveringen van over de hele wereld binnen.

Op 1 november gebeurde het dan echt: The Shed stond op nummer 1 van alle restaurants in Londen.

Butler nam contact op met Tripadvisor om te vragen hoe het kon dat hij alle regels had omzeild. Ze zeiden dat "het eigenlijk nooit voorkomt dat iemand dit doet, alleen journalisten". Minstens 93 procent van de reviews op de website is echt, zei het bedrijf. "De meeste fraudeurs richten zich op hun eigen ranking met neppe reviews, dus daar zetten we als Tripadvisor op in."

Inmiddels heeft Tripadvisor de pagina verwijderd. Maar dat weerhield Butler er niet van om toch nog gasten te ontvangen. Die kregen een kant-en-klaarmaaltijd in een tuin tussen de kippen. Maar hé, wel in het beste restaurant van Londen.
Schenkvrijstelling populairder dan gedacht; schatkist loopt miljard aan inkomsten mis
6 December, 18:30 Volkskrant
De schenkingsvrijstelling, een regeling die mensen in 2013 en 2014 belastingvrij een ton liet schenken voor de financiering van een woning, was veel populairder dan op voorhand werd gedacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Liefst 159.000 keer werd gebruikgemaakt van de belastingvrijstelling. Door het succes liep de schatkist ruim een miljard euro aan inkomsten mis. Dat schrijf


Telenet haalt meer geld op dan gedacht
1 December, 19:36 De Tijd
19:12 Door de sterke vraag naar zijn schuldpapier haalt Telenet geen 1,13 maar 1,44 miljard euro op via de uitgifte van obligaties.


Zoektocht naar buitenaards leven nog moeilijker dan gedacht
29 November, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Vreemde luchtstromen op enkele planeten buiten ons zonnestelsel, exoplaneten, zorgen ervoor dat wetenschappers hun zoekstrategie naar buitenaards leven moeten bijsturen. Onderzoek van het Duitse Max Planck Institute for Astronomy, in samenwerking met de KU Leuven, suggereert dat de samenstelling van de atmosfeer rond die planeten niet overal dezelfde is, zo staat in een mededeling van de Leuvense universiteit woensdag.
De favoriete plekken van Johannes Genard: ?De Proms, nooit gedacht dat ik daar zou staan?
17 November, 19:42 Gazet v. Antwerpen
Sinds Liefde voor Muziek kent ook het grote publiek Johannes Genard. Met zijn versie van Belle Perez? Honeybee houdt de zanger van de Antwerpse rockgroep School Is Cool aan dat tv-programma de tot dusver grootste hit uit zijn carrière over. ?Sindsdien neem ik een minder elitaire houding tegenover muziek aan?, zegt Genard op de vooravond van zijn optredens op de Night of the Proms.


Pech voor Toby Alderweireld: langer out dan aanvankelijk gedacht
16 November, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Slecht nieuws voor Toby Alderweireld: de verdediger van Tottenham is langer out dan verwacht. Aanvankelijk werd gerekend op een onbeschikbaarheid van zes weken en de Rode Duivel moest al forfait geven voor de oefeninterlands tegen Mexico en Japan, maar wordt nu pas na Kerstmis terug verwacht.
Daarom zou een gebroken hart nog erger zijn dan eerst gedacht
13 November, 10:36 Gazet v. Antwerpen
Een hart kan echt 'gebroken' worden, daar was de wetenschap het eerder al over eens, maar de gevolgen daarvan lijken erger te zijn dan voordien werd gedacht. Volgens onderzoekers van de University of Aberdeen zou de hartspier namelijk wel eens permanent schade kunnen oplopen als het gevolg ervan.


'Nooit gedacht dat de strijd tegen kanker zo moeilijk was'
9 November, 19:12 De Tijd
18:25 Mecenas Bernard Majoie zet al tien jaar zijn schouders, én zijn kapitaal, onder een stichting die kankeronderzoek steunt: de stichting Fournier-Majoie. Tot zover kwamen hier vijf bedrijven uit, maar n...


Joden kunnen wel tegen een stootje, zullen ze bij de NPO gedacht hebben
7 November, 19:48 Volkskrant
Door het televisieprogramma Oh, mijn hemel dat door de publieke omroep wordt uitgezonden, realiseerde ik mij ineens weer dat ik in Nederland woon. De ondertitel luidt 'een vrolijke snelcursus religie' en inderdaad: grote goden, wat een ongein! Er zat ingeblikt gelach onder om ons te waarschuwen dat wij echt mochten lachen en wanneer wij dat moesten doen. In Nederland heeft nu eenmaal alles de vorm


Pro-deoadvocaten stelselmatig onderbetaald: zaken kosten vaak meer tijd dan gedacht
26 Oktober, 10:30 Volkskrant
Advocaten zijn in de praktijk veel meer tijd kwijt aan hun pro-deozaken dan waarvoor ze vergoed krijgen. Dat concludeert een commissie die onderzoek heeft gedaan naar de gemiddelde tijd die advocaten in de gesubsidieerde rechtsbijstand aan zaken besteden. Volgens de commissie vertoont het stelsel 'ernstig achterstallig onderhoud'. Advocaten krijgen per zaak punten. Die punten zouden in theorie moe


Ons Gedacht: ?Maak tandarts betaalbaar?

Tandzorg en psychische hulp moeten toegankelijker worden voor mensen die in armoede leven. Die conclusie zette Ons Gedacht, de Lierse vereniging waar armen het woord nemen, kracht bij op de markt met een zeepkist in de vorm van tube tandpasta.
Nederland viert 70 jaar Kever
16 Oktober, 21:42 Volkskrant
Het is deze week precies 70 jaar geleden dat Pon's Automobielhandel de eerste lichting van zes Volkswagens naar Nederland haalde. De levering bestond uit gezinsauto's die vanwege hun bekende ronde vorm al snel de bijnaam kregen van 'Kever'. En omdat de auto twee kenmerkende achterruitjes had, werden de eerste ook wel 'Brilkever' genoemd. De eerste zes exemplaren, met de chassisnummers 337 tot en m


Wifiverbinding in uw woning helemaal niet zo veilig als tot nu toe gedacht
16 Oktober, 16:18 Gazet v. Antwerpen

De wifiverbinding in uw woning is niet zo veilig als tot nu gedacht werd. Door een beveiligingslek in WPA2, wereldwijd het meest gebruikte systeem om ?veilig? draadloze netwerken op te zetten, kunnen hackers zich een toegang verschaffen tot al uw gegevens, zo blijkt uit onderzoek van twee Belgen. Dat gaat van wachtwoorden, over chatberichten en e-mails tot kredietkaartgegevens.
Paddestoelen herkennen blijkt moeilijker dan gedacht
13 Oktober, 02:48 Volkskrant
Aflevering 101: paddestoelen leren herkennen blijkt maar weer eens moeilijker dan gedacht. Ha, denk ik, en nu ga ik de paddestoelen die ik heb gezien in de buurt van Adorp determineren, op basis van de foto's die ik heb genomen. Met behulp van De grote paddenstoelengids voor onderweg van Ewald Gerhardt, die ik net heb aangeschaft. Nadeel van die gids is dat hij zwaar is, dus toch niet geschikt bli


Klimaatbeleid Nederland: dat gaat geld kosten, veel geld
11 Oktober, 07:24 NOS nieuws

De nieuwe regeringscoalitie presenteerde gisteren onder het motto 'vertrouwen in de toekomst' een ambitieuze klimaatdoelstelling voor 2030. Nederland moet dan bijna de helft minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Dat is vergaand, en toch is het nog maar reen tussenstap. Nog eens twintig jaar later moeten we volledig klimaatneutraal wonen en werken. Dat leidt tot het volgende toekomstvisioen:

Nederland in 2050

Met een beetje 'vertrouwen in de toekomst' ziet het land er over een slordige dertig jaar zo uit:

Onze huizen hebben nauwelijks nog energie van buiten nodig. Zonnepanelen op het dak, een warmte-krachtkoppeling en een accu in de bijkeuken zorgen voor een huis waar de elektriciteitsmeter zo goed als op nul kan staan. De energie die we te veel opwekken wordt gedeeld via internet.

In plaats van een aantal grote energiebedrijven zijn er miljoenen kleine energieproducenten. De app op onze smartphone bestelt een zelf-rijdende elektrische auto die ons brengt waar we heen willen. Het aantal auto's is hierdoor fors gedaald; files en parkeerproblemen zijn verdwenen.

De industrie is grotendeels geëlektrificeerd of draait op waterstof en ammonia. Grote windparken op de Noordzee en velden van zonnepanelen hebben kolen, olie en gas vervangen. Alleen een klein deel van de energie die de zware industrie nodig heeft is nog ouderwets - fossiel. De CO2 die hierbij vrijkomt, wordt afgevangen en in lege aardgasvelden in de Noordzee opgeslagen.

Aan het einde van de 'energietransitie-regenboog' staat dus - als het goed gaat - een emmer met goud. Omdat zon en wind gratis zijn zal elektriciteit nog maar weinig kosten. De milieu- en klimaatproblemen zijn in dit scenario goeddeels opgelost. In 2050 moeten we daar volgens het klimaatakkoord van Parijs ongeveer zijn aanbeland.

Maar de weg naar bijna gratis energie ligt wel geplaveid met miljardeninvesteringen. Niet alleen door de overheid maar ook door bedrijven en particulieren. Adviesbureau McKinsey begrootte die investeringen eerder op zo'n 200 miljard tot 2040. Dat is: een slordige tien miljard per jaar.

Nederland in 2030

Op weg naar 2050 stelt het nieuwe kabinet een 'tussendoel' voor 2030 voor: bijna een halvering van de CO2-uitstoot ten opzichte van 1990. Dat is meer dan de 40 procent die de Europese Unie van Nederland eist maar minder dan de 55 procent die PvdA en Groen Links eerder voorstelden. De nieuwe klimaatdoelstelling wordt wettelijk verankerd in een klimaatwet.

Die wet regelt ook onder meer de sluiting van de laatste kolencentrales in 2030. Verder worden nieuwe huizen niet meer aangesloten op het aardgasnetwerk en moeten bestaande huizen er zo snel mogelijk vanaf. In 2030 rijden, als het aan het kabinet ligt, alle nieuwe auto's op elektriciteit of waterstof. Er komen meer windmolenparken op zee, er moeten nog veel meer zonnepanelen bij en de landbouw moet minder mest - methaangas - gaan produceren. Verder wordt de omstreden miljardensubsidie voor het bijstoken van Canadese houtsnippers in kolencentrales vanaf 2024 afgeschaft.

Een nieuw energieakkoord met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties moet de klimaat-doelstelling uitwerken in meer concrete maatregelen.

Kritiek op de plannen is er ook. Het grootste deel van de CO2-reductie die het kabinet inboekt komt uit CO2-afvang in de industrie. Die CO2 moet opgeslagen worden in bijvoorbeeld lege aardgasvelden. Het nieuwe kabinet boekt veel reductie in op iets wat tot nu toe in Nederland niet van de grond wilde komen. Een groot project hiervoor in Rotterdam is kortgeleden nog gestrand.

"Onder de grond stoppen is de verkeerde strategie," zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver. Energie Nederland, de vertegenwoordiger van de energiebedrijven in Nederland vindt het onterecht dat de CO2-belasting zich beperkt tot de elektriciteitssector. Verder zijn de energiesector en het bedrijfsleven gematigd positief. De milieubeweging vindt het akkoord een gemiste kans en wil bijvoorbeeld dat huizen eerder van het gas af gaan.

Van het gas af

Nieuwe huizen krijgen dus geen gasaansluiting meer. Voor iedereen nadert het moment dat zijn huis van het aardgasnetwerk afgehaald wordt. Particuliere huizenbezitters staan de komende jaren daarom voor de volgende vragen:

- Investering ik wel of niet in een nieuwe cv-ketel?

- Is een dure warmtepomp de moeite waard?

- Hoeveel levert extra isolatie van mijn huis nog op?

- Wat is het lange termijnrendement van zonnepanelen?

- Hoe zit het juridisch als ik samenwerk met de buren en mijn huis wil verkopen?

Energieakkoord 2.0

Het nieuwe kabinet wil opnieuw fors besparen op energiegebruik van kantoren en woonhuizen. Woningcorporaties krijgen hier bijvoorbeeld 100 miljoen euro voor maar dat dekt bij lange na niet de kosten die gemaakt moeten worden.

Energiebesparing was één van de lastigste onderdelen van het eerste energieakkoord. Het blijkt niet eenvoudig om gedrag op dit punt te veranderen. De slimme meter die iedereen in zijn huis krijgt levert minder besparing op dan verwacht. De meeste mensen koppelen er geen afkijk in de woonkamer aan en weten dus niet wat ze verbruiken.

Op de valreep zijn er afgelopen jaar nog extra maatregelen genomen om huishoudens aan te sporen zuiniger met energie om te gaan. Zo krijgt iedereen met een slimme meter nu maandelijks een brief met het verbruik op de mat. De industrie in Nederland nam pas extra maatregelen toen minister Henk Kamp van Economische Zaken dreigde de energiebesparing wettelijk af te dwingen.

Na 2020 moet er nog veel meer gebeuren. Dat wil het nieuwe kabinet dus regelen in een nieuw energieakkoord. Bedrijven, overheden en tal van maatschappelijke organisaties moeten een nieuw plan maken om de doelstellingen voor 2030 te halen. Hoe verder we zijn op weg naar een CO2-neutrale economie, hoe moeilijker en kostbaarder de maatregelen worden.

Wie gaat dat betalen

De overgang naar schone energie is dus een zeer kostbare industriële revolutie die in korte tijd vorm moet krijgen, zoveel mag inmiddels duidelijk zijn. De vraag: is wie gaat dat betalen?

"Iedereen gaat meebetalen," lieten de onderhandelaars van de nieuwe coalitie al eerder op het Binnenhof weten. Zo gaat de energiebelasting omhoog en dat kost huishoudens gemiddeld 70 euro per jaar. Ook de belasting op het storten en verbranden van afval gaat omhoog. Maar daar blijft het niet bij. Het hele belastingstelsel wordt vergroend. Arbeid wordt goedkoper en beter betaald, de BTW gaat omhoog en consumptie wordt dus duurder.

Onze huizen moeten snel energiezuiniger gemaakt worden. Of de nieuwe warmtebron die aardgas gaat vervangen nu elektriciteit, restwarmte van de industrie of geothermie wordt: het gaat heel veel geld kosten.

Weliswaar zijn en komen er allemaal subsidies om burgers en bedrijven te stimuleren om hier snel werk van te maken, uiteindelijk zal een fors deel toch door de mensen zelf betaald moeten worden.

Ontzorgen werkt

Zowel particulieren als bedrijven vinden energiebesparing en isoleren ingewikkeld, daarom ontstaan er steeds meer projecten die mensen moeten 'ontzorgen'. Zo leggen energiebedrijven zonnepanelen op daken van woonhuizen en bedrijven zonder dat er voor betaald hoeft te worden. Het energiebedrijf huurt als het ware een dak en geeft daarvoor een vergoeding of korting op de energierekening. De eigenaar van het dak heeft hierdoor weliswaar minder winst van de zonne-energie maar hoeft zelf geen cent te investeren.

Bij een experiment in Deventer kunnen mensen nu al hun huis laten isoleren en zonnepanelen en zuinige apparatuur krijgen. De kosten hiervoor worden verrekend via de energierekening. Het project is inmiddels overgenomen door de provincie Overijssel en heeft de belangstelling van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Model: Ameland

Draagvlak zoeken bij de bevolking en mensen bij de energietransitie betrekken zal een belangrijke opdracht worden voor de nieuwe minister. Hoezeer de gemoederen kunnen oplopen bleek de afgelopen jaren bij de plaatsing van grote windmolens op land en in het IJsselmeer.

Op Ameland loopt al een groot experiment. Daar wekken bewoners en gemeente hun eigen elektriciteit op met behulp van een groot zonnepark. Het eiland wil nu ook versneld zelfstandig worden in de energie die nodig is om de huizen en bedrijven te verwarmen. Om draagvlak te creëren voor de maatregelen die hierbij nodig zijn trekt er een groot 'energie-schaakbord' over Ameland dat alle buurtschappen van het eiland aandoet. Mensen kunnen daarbij zelf aangeven of hun voorkeur uitgaat naar windmolens, zonnepanelen, opslag, geothermie of getijdenkracht. Deskundigen beoordelen later welke oplossingen technisch en financieel haalbaar zijn.

In de begroting van het ministerie van Economische Zaken werd op Prinsjesdag al gesproken over de noodzaak van dergelijke projecten. Het nieuwe kabinet probeert met tal van financiële maatregelen de sympathie van de middeninkomens terug te winnen. Het heeft er geen bij belang om een groot deel van de bevolking tegen zich in het harnas te jagen door plotseling het gas uit doen. Draagvlak zoeken dus.

Grote investeringen

Het komende kabinet moet de investeringsbesluiten nemen voor de komende dertig jaar, liet klimaat-staatssecretaris Sharon Dijksma vorig jaar weten. En het nieuwe kabinet wil inderdaad doorpakken. Zo komen er nog veel meer windmolenparken op zee bij om aan de energiebehoefte te voldoen. Die moeten gepland en aangelegd worden en daar gaan wat jaren overheen.

Ook de vervanging van aardgas door elektriciteit, waterstof, restwarmte en geothermie vergt langetermijninvesteringen. En ook hier zal de vraag zijn wie dat gaat betalen. Financiert de overheid de infrastructuur of doen de direct belanghebbenden dat? Bijvoorbeeld bij restwarmteleidingen van industrie naar huishoudens speelt deze discussie.

Maar voor de snelheid van de energietransitie is de prijsontwikkeling van schone energie nog veel belangrijker dan welk kabinetsbesluit dan ook. Zowel de kosten voor opwekking van stroom uit zonnepanelen als van wind op zee gaan veel sneller omlaag dan eerder werd verwacht.

Zo betaalde minister Kamp van Economische Zaken de afgelopen jaren al vele miljarden minder voor de aanbesteding van grote Nederlandse windmolenparken op de Noordzee dan eerder was begroot.

Inmiddels worden voor de Duitse kust de eerste windmolenparken zonder subsidie gebouwd. Eind van dit jaar moet duidelijk worden of dat ook in Nederland kan. Ook de prijs van de elektriciteit die wordt opgewekt uit zonnepanelen gaat in hoog tempo omlaag. De investeringen in projecten met zonne-energie in Nederland zijn het afgelopen jaar fors toegenomen.

Achterstand inhalen

Op sommige plaatsen in de wereld is schone elektriciteit al goedkoper dan elektriciteit uit kolen of gas, De verwachting is dat dat moment ook in Nederland snel zo zal zijn. Het aandeel schone energie in Nederland was afgelopen jaar 5,9 procent. Wereldwijd was dat volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) 25 procent. Nederland moet dus een flinke achterstand inlopen. Volgens de IEA zit Denemarken in 2022 al op een aandeel van 70 procent schone energie.

De ontwikkelingen gaan snel. Over twee jaar komen de grote Duitse, Franse en Zweedse autofabrikanten met een serie volledig elektrische auto's die de concurrentie met het Amerikaanse Tesla en het Japanse Nissan aangaan. Volkswagen belooft dat de nieuwe elektrische middenklasser onder de prijs van een benzine-Golf blijft. De eerste zelfrijdende auto's bestaan ook al. Net als de eerste huizen die volledig CO2-neutraal zijn en nauwelijks nog energie van buiten nodig hebben.

De optimisten onder de energiedeskundigen maken de vergelijking met de opkomst van de auto, begin vorige eeuw. Of, korter geleden, de snelheid waarmee mobiele telefonie en digitale fotografie de wereld veroverden. Als dit soort ontwikkelingen eenmaal op gang komt, kan het heel snel gaan en is de toekomstschets over 2050 minder utopisch dan het lijkt.
Vroeggeborenen meer kans op problemen dan gedacht
9 Oktober, 23:36 Het Nieuwsblad Binnenland

Kinderen die vier tot acht weken te vroeg geboren worden, hebben meer kans op ontwikkelingsproblemen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
Foodmarkt kalmer dan gedacht na overname Whole Food door Amazon
7 Oktober, 17:06 Techzine
Eerder berichtten wij al dat Amazon Whole Foods wilde overnemen. Op 28 augustus was deze overname een feit. Om een goede entree te maken verlaagde Wholes Food direct een aantal prijzen. Inmiddels heeft onderzoeksbureau Thasos op basis van mobiele telefoons de eerste effecten onderzocht. Wij staan stil bij de verrassende uitkomsten. Wat is de impact […]


?Ontwerpers van het masterplan hebben niet aan parkeerdruk gedacht?
15 September, 03:13 Gazet v. Antwerpen

Mil Boriau en Ria Letens, sinds enkele maanden uitbaters van café In de 7 Saeligheeden, hebben het moeilijk met de voorgestelde parkeerpolitiek en met het autoluw maken van Lillo. ?De ontwerpers vertrekken van één wagen per adres. Dat klopt langs geen kanten, want omdat er in Lillo maar geen openbaar vervoer komt, heeft elk gezin wel twee wagens nodig. Een bewonersparking voor 25 wagens vraagt dus om moeilijkheden, want nu zijn er liefst 65 plaatsen?, zegt Mil Boriau. ?Het druk bezochte douanekantoor beschikt over een wagenparkje van een vijftal wagens. Die moeten nu in de Scheldelaan parkeren en hetzelfde geldt voor de vele declaranten die naar het douanekantoor komen. Ook daar hebben de ontwerpers blijkbaar niet aan gedacht.? Achilles Van der Donck van het Landshuis stelt voor om niet één maar twee of meerdere parkings voor de bewoners te plannen. ?Richting het Kazerneplein of de weide aan de dreef zijn mogelijke opties?, vindt hij.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be