NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Gedacht

2News.be / Trefwoorden / Gedacht

Sjoukje Hooymaayer zieker dan gedacht, wil nog eenmaal schitteren
12 April, 09:24 NOS nieuws

Actrice Sjoukje Hooymaayer neemt in een open brief afscheid van het publiek. Vorige week maakte ze bekend dat ze kanker heeft, maar nu blijkt dat de eierstokkanker al in een vergevorderd stadium is.

Ze heeft besloten geen behandeling meer te ondergaan. Wel wil ze nog een keer schitteren in My Fair Lady, de musical waarin ze de rol speelt van Mrs. Higgins. Vorige week legde ze die rol neer.

"Het leven moet gevierd!" is de aanhef van de brief in De Telegraaf, waarin ze uitleg geeft. "Ik wil absoluut, als dat gaat, weer het toneel op om met volle teugen te genieten van de interactie met de zaal en van mijn collega's. Want dát ervaren geeft energie en joie de vivre. Het leven moet geleefd en gevierd worden."

Ze schrijft verder dat ze zich realiseert dat bijna iedereen wel eens direct of indirect met kanker te maken heeft gehad en wenst al die mensen sterkte.

Verder doet ze een beroep op het publiek om haar privacy en die van haar familie te respecteren. "Ik voel me gekoesterd in de liefde en aandacht van mijn kinderen, familie, vrienden en collega's."

Wanneer Hooymaayer (77) weer op de planken zal staan, is nog niet bekend.
Privacyschandaal Facebook - Cambridge Analytica had toegang tot veel meer accounts dan eerst gedacht
4 April, 22:42 Skynet
De gegevens van zo'n 87 miljoen Facebookgebruikers, voornamelijk Amerikanen, zijn mogelijk in handen gekomen van onderzoeksbureau Cambridge Analytica. Dat heeft Facebook woensdag in een verklaring laten weten. Eerder werd nog uitgegaan van ongeveer 50 miljoen mensen.


Robots pikken minder banen in dan gedacht, en al helemaal in Nederland
4 April, 21:12 Volkskrant
Robots zijn een veel minder grote bedreiging voor onze banen dan gedacht. En Nederland behoort tot de acht meest robotbestendige landen van de geïndustrialiseerde wereld, blijkt uit een nieuwe studie van de Oeso. Dat klopt. Een invloedrijke studie uit 2013 kwam met angstaanjagende cijfers. Oxford-onderzoekers Carl Frey en Michael Osborne voorspelden dat 47 procent van alle Amerikaanse banen grote


Facebook: 'Data van 87 miljoen gebruikers misbruikt'
4 April, 21:12 De Tijd
20:45 De impact van het Cambridge Analytica-schandaal bij Facebook is veel groter dan eerst gedacht, zo meldt het bedrijf.


Dopen van schip soms moeilijker dan gedacht
3 April, 22:24 NOS nieuws

Het lijkt zo'n eenvoudig ereklusje: een fles aan een touwtje tegen een schip gooien om het daarmee een behouden vaart te wensen. Maar soms is het toch moeilijker dan gedacht, merkte de burgemeester van Rheden.

Scouting Dieren had Carol van Eert gevraagd het nieuwe schip van de vereniging te dopen. Dat gebeurde gisteren, meldt Omroep Gelderland. Het enige wat de burgemeester hoefde te doen was een fles champagne tegen de WB30 knallen. Dat ging Van Eert niet echt goed af.
'Heilige' recht op wapenbezit in Amerika misschien brozer dan gedacht
28 Maart, 20:36 Volkskrant
De voormalige rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, John Paul Stevens, deed in The New York Times een oproep om het tweede amendement af te schaffen. Dat amendement stelt dat er geen inbreuk mag worden gemaakt op het recht van Amerikaanse burgers om milities te vormen en wapens te dragen. Zelfs de scholieren die zaterdag in Washington demonstreerden, gingen niet zo ver. Het tweede amendemen


Minister Vandeput openhartig na gelekte F-16-nota?s: ?Ik heb nooit gedacht aan opstappen?
24 Maart, 02:12 Gazet v. Antwerpen

Dat de legertop voor hem informatie achterhield, is onaanvaardbaar. Maar echt slechte bedoelingen zullen de generaals en kolonels wellicht niet hebben gehad. Dixit minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA). Complotten en putschen, daarin gelooft hij niet. ?Maar na zo?n week word je wel paranoïde.? Of zijn kabinet iets afwist van de achtergehouden studies over de F-16?s, daarvoor durft Vandeput zijn hand niet in het vuur steken.
Plasticsoep in Stille Oceaan veel groter dan gedacht
22 Maart, 15:24 NOS nieuws

De enorme plasticsoep in de Stille Oceaan is veel groter dan gedacht. Door nauwkeuriger te meten kwamen wetenschappers van The Ocean Cleanup erachter dat er zeker vier keer meer afval in het water drijft.

Tot nu toe werd de hoeveelheid plastic in het water vaak gemeten met een fijnmazig net achter een enkele boot. De nieuwe metingen werden gedaan door met dertig schepen tegelijk monsters te nemen met grotere netten. Bovendien speurden twee vliegtuigen naar grote stukken afval.

Op basis van de nieuwe metingen berekenden de wetenschappers dat er in de Great Pacific Garbage Patch zeker 80.000 ton plastic in zee drijft, schrijven ze in Nature Scientific Reports. Dat is het gewicht van 500 jumbojets.

De onderzoekers schrokken niet van de resultaten, zegt Joost Dubois van The Ocean Cleanup tegen Nieuws en Co op NPO Radio 1. "We zagen dit tijdens de drie jaar dat we bezig zijn geweest al gebeuren."

Visnetten zijn goed voor bijna de helft van al het afval. Verder drijft er veel verpakkingsmateriaal als flesjes en doppen. Daarnaast is ongeveer 8 procent van het plastic uiteengevallen tot microplastic, minder dan 5 millimeter in grootte.

Onderzoekers probeerden ook uit te vinden wanneer het materiaal in het water is terechtgekomen. Van de vijftig objecten waar een datum op was te vinden kwam er 1 uit 1977, 17 uit de jaren 90 en 24 uit de 00's. De GPGP blijkt ook flink te zijn gegroeid door de Japanse tsunami uit 2011: 10 tot 20 procent van het materiaal moet toen in zee zijn beland.

De resultaten worden gebruikt om de aanpak van het opruimen bij te stellen, zegt Dubois. "Het is lastig om bijvoorbeeld microplastics op te ruimen, maar dat aandeel is relatief klein. Er liggen meer grote stukken dan gedacht, en daarom denken we dat we 90 procent kunnen opruimen. Daar gaan we ons de komende tijd op voorbereiden." The Ocean Cleanup wil dit jaar nog beginnen met het opruimen van de plasticsoep.
Universiteit Utrecht: ontgroening vrouwencorps minder ernstig dan gedacht
20 Maart, 20:48 NOS nieuws

De ontgroening bij de Utrechtse studentes van vrouwencorps UVSV is afgelopen zomer minder ernstig verlopen dan in een tv-uitzending van Rambam werd gesuggereerd. Dat zegt de Universiteit Utrecht. De maatregelen die tegen de studentenvereniging waren genomen, worden daarom weer teruggedraaid.

Eind december bevroor de universiteit de relatie met UVSV na de uitzending van het televisieprogramma Rambam. Daarin waren undercover-beelden te zien van de ontgroening, onder meer van hoe iemand met een lepel werd gevoerd. Ook zouden astmamedicijnen zijn afgepakt tijdens de ontgroening.

Onderzoek

De universiteit en hogeschool lieten daarop onderzoek doen. Volgens de universiteit blijkt daaruit dat er sprake is geweest van twee lichte overtredingen van de gedragscode. Het gaat om het gedwongen voeren van iemand en het scheuren van hesje.

"Er zijn dus wel degelijk een aantal dingen niet goed gegaan, maar het is minder ernstig dan in Rambam werd gepresenteerd. We hebben een onafhankelijke adviescommissie gesprekken laten voeren met leden en aspirant-leden en daaruit blijkt dat er op een goede manier aan de introductietijd werd gewerkt", zegt een woordvoerder van de universiteit tegen RTV Utrecht.

De banden met UVSV worden daarom weer hersteld. "De bestuursbeurzen worden weer toegekend en de dames zijn welkom bij officiële plechtigheden. De basissubsidie blijft nog wel even achterwege tot na de volgende ontgroening, want ze moeten laten zien dat die goed verloopt", aldus de universiteit.
Archeologische vondsten tonen: Utrecht 8000 jaar ouder dan gedacht
13 Maart, 19:24 NOS nieuws

De geschiedenis van Utrecht begint 8000 jaar eerder dan tot nu toe werd aangenomen. Archeologen hebben onlangs sporen gevonden die teruggaan tot zo'n 11.000 jaar voor het begin van de jaartelling.

De vondsten werden gedaan bij graafwerkzaamheden voor de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie op de Uithof. Het gaat om potjes, scherven, een houten afgodsbeeld, een hertengewei en verkleuringen in de grond door haardkuilen.

Volgens wethouder Kees Geldof zijn nooit eerder zulke vondsten uit de oude steentijd (paleolithicum) in Utrecht gedaan. "Met deze ontdekkingen kan het verhaal van Utrecht 8000 jaar eerder beginnen dan in de geschiedenisboeken staat", zegt de wethouder tegen RTV Utrecht. Eerder werden al wel sporen uit de bronstijd en ijzertijd gevonden in de wijken Leidsche Rijn en Hoograven.

De vondsten worden morgenmiddag gepresenteerd, bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.
Een op drie scholen lost asbestprobleem niet op: ?Dit is schuldig verzuim?

Afvalmaatschappij OVAM heeft 300 scholen onderzocht op de gevaren van asbest. 69 daarvan kregen het advies om dringend in te grijpen, omdat er gezondheidsrisico?s zijn. Toch heeft één op de drie van die scholen nog steeds geen actie ondernomen. ?Dit is schuldig verzuim?, zegt Groen-parlementslid Johan Danen.
Caspar Janssen had nooit gedacht dat hij ademloos drie boeken over hommels zou lezen
11 Maart, 21:42 Volkskrant
Aflevering 182. Al hebben personages in natuurboeken weinig tekst, een boek over hommels blijkt adembenemend. Zo'n boekenweek kun je ook zien als een door de mens veroorzaakte natuurramp. Altijd te veel, nooit te weinig. En dat terwijl schrijven over natuur lastig is, de spanning blijft er niet vanzelf in. De personages hebben weinig tekst, zelden een sappig citaat en het is nu eenmaal moeilijk je


'Meer beelden blote saunabezoekers online dan gedacht'
9 Maart, 10:24 NOS nieuws

Het probleem met beveiligingscamera's in een sauna in Nederasselt is groter dan gedacht. Volgens dagblad De Gelderlander zijn de beelden van zeker honderd naakte gasten op verscheidene websites te vinden.

Eerder werd al bekend dat ook kleedkamerbeelden van Oranje-handbalsters die in de sauna waren naar buiten waren gekomen.

De directeur van de sauna ging er eerder van uit dat het om hooguit vijftig mensen zou gaan; de beelden zouden in een dag zijn gemaakt. Bovendien zouden veel beelden alweer van websites zijn verdwenen, maar volgens De Gelderlander zijn ze nog steeds overal te vinden.

Aangifte

Een hacker had in 2016 toegang tot drie camera's in de sauna in Nederasselt. De krant schrijft dat de hacker dagenlang zijn gang kon gaan. Het is niet duidelijk wie de hacker is.

De directeur van de sauna doet opnieuw aangifte nu er meer beelden online zijn gezet dan gedacht.
Peter Buwalda wacht tevergeefs op mail van Vader Abraham: 'Had ik ook niet gedacht, toen ik nog smurfen spaarde'
8 Maart, 21:00 Volkskrant
Die Belg leek trouwens op Gargamel. Sommige dingen had je als kind nooit kunnen voorspellen. Daar bestaan grote voorbeelden van, en kleine. Op z'n 12de had Adolf Hitler waarschijnlijk niet gedacht dat hij nog eens zes miljoen Joden zou vermoorden. Maar goed, kleiner komt dus ook voor. Zo hoorde ik mezelf van de week zeggen: 'Hè, verdomme, nog steeds geen mail van Vader Abraham.' Had ik ook niet ge


Exoplaneet die vlakbij ster staat blijkt veel meer water te hebben dan gedacht
6 Maart, 17:30 Tweakers
Astronomen hebben geconcludeerd dat een exoplaneet op 700 lichtjaar van de aarde veel meer water heeft dan gedacht. Dit betekent volgens de onderzoekers dat exoplaneten heel andere samenstellingen kunnen hebben dan de hemellichamen uit ons eigen zonnestelsel.


Aarde was eerder groen dan gedacht: eerste kwetsbare landplantjes ontstonden zo'n 500 miljoen jaar geleden
20 Februari, 11:36 Volkskrant
De vroegste, nog uiterst kwetsbare landplantjes waagden zich maar liefst 100 miljoen jaar eerder aan land dan wetenschappers tot dusver dachten: ze kwamen waarschijnlijk ongeveer tegelijk met de eerste landdieren aan land. Dat blijkt uit een nieuwe analyse in vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences. Hoewel de oudste plantenfossielen zo'n 420 miljoen jaar oud zijn, moet het rond die


Onderzoek: meer orang oetans op Borneo dan gedacht, maar ze verdwijnen des te sneller
15 Februari, 19:12 Volkskrant
Het aantal orang oetans op Borneo is sinds het begin van deze eeuw dramatisch snel gedaald. Tussen 1999 en 2015 zijn de populaties van deze mensapen met meer dan 100 duizend exemplaren geslonken. Ondanks dit verlies is er ook goed nieuws: op het eiland leven meer orang oetans dan gedacht. Wetenschappers hebben hun aantal tot nu toe onderschat, blijkt uit een studie die donderdag verscheen in Curre


Gouden Schoen - Gent-doelman Kalinic pakt tweede prijs in België
7 Februari, 23:42 Skynet
Lovre Kalinic is woensdagavond op de 64e editie van het gala van de Gouden Schoen in Brussel verkozen tot 'Doelman van het Jaar'.


Vroeggeborenen meer kans op problemen dan gedacht
7 Februari, 13:24 Het Nieuwsblad Buitenland

Kinderen die vier tot acht weken te vroeg geboren worden, hebben meer kans op ontwikkelingsproblemen dan tot nu toe werd aangenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
Er verdwijnen meer jobs dan gedacht bij Carrefour in Westerlo en Turnhout

In de vestigingen van Carrefour in Turnhout en Westerlo gaan in totaal 68 jobs verloren: 35 in Turnhout en 33 in Westerlo. Dat zijn er een pak meer dan de vakbonden en het personeel hadden verwacht, schrijft Het Laatste Nieuws.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be