NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Gebruikers

2News.be / Trefwoorden / Gebruikers

Ericsson: 1 miljard 5G gebruikers in 2023
Donderdag, 10:24 Emerce
Telecombedrijf Ericsson voorspelt dat er in 2023 1 miljard 5G-mobiele breedbandabonnementen in gebruik zullen zijn. Eind 2023 zal twintig procent van de wereldbevolking toegang hebben tot 5G, dat waarschijnlijk in eerste instantie in dichtbevolkte gebieden wordt uitgerold.


Windows 7-gebruikers ervaren problemen met Windows Update
Dinsdag, 12:00 Tweakers
Vanaf afgelopen weekend ervaart een deel van de Windows 7-gebruikers problemen met het updaten van hun besturingssysteem. Windows Update kan voor hen niet zoeken naar updates en geeft een foutmelding. De oorzaak ligt misschien bij een verlopen datum.


'Aantal dagelijkse gebruikers Facebook-app in Nederland stijgt met tien procent'
4 December, 10:48 Tweakers
Het aantal dagelijkse gebruikers van de Facebook-app voor smartphones in Nederland is in een paar maanden gestegen van 7,1 miljoen naar 7,8 miljoen. De oorzaak van de stijging van bijna tien procent binnen vier maanden is onbekend.


Britse iPhone-gebruikers klagen Google aan wegens verzamelen data
30 November, 14:18 Tweakers
Een groep iPhone-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk is een collectieve rechtszaak begonnen tegen Google, omdat het Amerikaanse bedrijf volgens hen op onwettige wijze persoonlijke informatie heeft verzameld door het omzeilen van de privacyinstellingen in de Safari-browser.


Actions in Google Lens laat gebruikers plaatjes opslaan of vertalen
29 November, 21:30 Tweakers
Google heeft Actions toegevoegd aan zijn dienst Lens. Met die Actions kunnen gebruikers tikken op een afbeelding om de zichtbare tekst te vertalen. Er is ook een optie om een afbeeldingen rechtstreeks te bewaren in notitie-app Keep.


'Snapchat 2.0' wil met nieuw ontwerp oudere gebruikers trekken
29 November, 19:00 NOS nieuws

"We horen vaak dat Snapchat ingewikkeld is en daar gaan we iets aan doen", zei topman Evan Spiegel tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers - die tegenvielen. Vandaag presenteert het bedrijf een nieuw ontwerp dat laagdrempeliger moet zijn. Daarmee hoopt het bedrijf nieuwe gebruikers aan te trekken.

De kernboodschap van Spiegel is dat er in Snapchat vanaf nu twee 'stromingen' met informatie te vinden zijn: een met persoonlijke berichten (swipe naar rechts) en een met merken en uitgevers (swipe naar links). Een gedachte waar Facebook overigens ook mee speelt, maar wat op veel verzet stuitte. Facebook heeft al beloofd dat de aanpassing niet definitief is.

De mix verdwijnt

Op Snapchat worden berichten in principe al langer gescheiden. Maar grootste verandering is nu dat de verhalenpagina is verdwenen, waar een mix van vrienden, nieuwsorganisaties en merken te vinden was. De berichten op deze pagina verdwenen altijd na 24 uur. Dat concept is inmiddels met succes overgenomen door Instagram. De verdwijn-functie wordt nu ondergebracht op de pagina met alle persoonlijke berichten.

Dat betekent dus dat partijen die Snapchat geld betalen om gezien te worden, mogelijk minder snel worden gevonden. Tegelijkertijd is de zogenoemde 'Discover'-pagina, die is bedoeld voor die merken, juist makkelijker te vinden. Topman Spiegel lijkt zelf ook te beseffen dat dit bedrijven afschrikt. "De kans is groot dat de nieuwe versie van onze app gevolgen heeft voor onze inkomsten", schreef hij in een brief aan aandeelhouders.

Daarnaast gaat Snapchat op basis van algoritmes - die kijken naar jouw persoonlijke interesses - kijken welke content voor gebruikers het interessantst is. Daarbij belooft Spiegel om nepnieuws tegen te houden. Dat is opvallend, omdat de algoritmes die Facebook en YouTube gebruiken juist bijdroegen aan de verspreiding van nepnieuws.

Voor mensen die Snapchat niet of nauwelijks gebruiken, zullen de veranderingen uiteraard niet als wereldschokkend overkomen. Maar het is de bedoeling dat mensen boven de 25 jaar, voor wie de app soms te ingewikkeld is, Snapchat nu wťl vaker vinden. Het is nog maar de vraag of het nieuwe ontwerp dat voorelkaar gaat krijgen.

Verschuiven van meubilair

Techsite The Verge omschrijft de veranderingen "als het verschuiven van het meubilair". De site merkt op dat het heel lastig is voor een dienst om aantrekkelijker te worden voor een groot publiek. Kijk maar naar Twitter, schrijft The Verge. Daar probeert men dit al jaren, zonder al te veel succes.

Spiegel zelf schreef vanochtend een opiniestuk op de Amerikaanse nieuwssite Axios, waar hij zijn visie op 'Snapchat 2.0' uiteenzette. "Snapchat is allereerst de plek om met vrienden te praten", benadrukte hij daarin. Hij ziet zijn app als een toevluchtsoord voor mensen die andere sociale media, denk bijvoorbeeld Facebook, zat zijn.
Publieke omroep wil dat providers gaan betalen voor doorgifte NPO-zenders
28 November, 10:00 Tweakers
De Nederlandse Publieke Omroep wil providers als Ziggo en KPN geld gaan vragen voor het recht om zenders als NPO1, NPO2 en NPO3 door te geven. Dat zegt de voorzitter van de organisatie in een interview met dagblad De Telegraaf.


Facebooks patroonherkenning voor hulp aan suÔcidale gebruikers komt niet naar EU
27 November, 21:00 Tweakers
Facebooks patroonherkenningstechnologie waarmee suÔcidale gedachten in berichten en video's op het platform worden gedetecteerd, wordt vanaf nu wereldwijd uitgebracht, maar niet in de Europese Unie. De technologie werd eerder succesvol getest in de VS.


Contactloos betalen met smartphone heeft in Nederland 320.000 gebruikers
27 November, 14:24 Tweakers
Er zijn in Nederland 320.000 bankklanten die hun smartphone gebruiken om contactloos te betalen. Momenteel zijn er zes banken die klanten de mogelijkheid geven om hun Android-smartphone met nfc-chip te gebruiken voor betalingen.


Facebook wil gebruikers verwittigen bij blootstelling Russische propaganda
23 November, 08:12 Skynet
Gebruikers van de sociale netwerken Facebook en Instagram zullen binnenkort op een nieuw portaal kunnen nagaan met welke door Rusland aangestuurde inhoud ze in contact zijn gekomen, tussen januari 2015 en augustus 2017. Het instrument zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn in het Facebook Help Center. Dat maakte de socialenetwerksite bekend.


Facebook-tool gaat tonen of gebruikers Russische propaganda volgen
22 November, 21:12 Tweakers
Facebook werkt aan een tool, waarmee gebruikers kunnen zien of ze Instagram-accounts of Facebook-pagina's volgen die de Russische overheid heeft gemaakt voor propagandadoeleinden. De tool moet voor het einde van het jaar verschijnen.


Honderden websites slaan alle toetsaanslagen gebruikers op
22 November, 14:05 Techzine
Dat het surfgedrag van mensen nauwgezet gevolgd wordt, wisten we natuurlijk al. Maar nu blijkt dat het volgen veel verder gaat dan je zou denken. Uit een studie blijkt dat honderden websites wel heel ver gaan met het volgen van surfgedrag. Uit een studie van de Princeton University blijkt dat veel websites het scrolgedrag, de […]


Uber verzweeg hacking van 57 miljoen gebruikers

Bijna een jaar geleden hebben hackers de gegevens van ongeveer 50 miljoen klanten van Uber gestolen. Maar pas nu maakt de taxi-app de diefstal voor het eerst bekend.
Google verzamelt locatie Android-gebruikers als locatieservices uit staan
21 November, 17:24 Tweakers
Google verzamelt de locatie van Android-gebruikers, ook als zij locatieservices hebben uitgeschakeld. De locatie wordt bepaald aan de hand van zendmasten en opt-out is niet mogelijk. Google zegt te zullen stoppen met het verzamelen van deze gegevens.


Huawei zet door 'interne fout' ongevraagd app op smartphones van gebruikers
17 November, 14:24 Tweakers
Huawei heeft de videobewerkings-app Quik van GoPro naar sommige van zijn smartphones gepusht. Gebruikers van de toestellen ontdekten de applicatie op hun toestel, terwijl zij geen toestemming hebben gegeven voor de installatie. Huawei spreekt van een interne fout.


Polaroid Moto Mod voor Moto Z-telefoons laat gebruikers direct foto's printen
15 November, 21:18 Tweakers
Lenovo heeft de Polaroid Insta-Share Printer Moto Mod gepresenteerd. Het is een accessoire voor telefoons uit de Moto Z-lijn om direct met de telefoon gemaakte foto's te printen. De foto's zijn 7,6x5cm groot.


Nieuwe malware misbruikt Dynamic Data Exchange om Word-gebruikers te infecteren
13 November, 18:24 Techzine
Fancy Bear, de hackersgroep die volgens onderzoekers banden heeft met de Russische regering, maakt actief gebruik van een nieuwe techniek waarmee aanvallers computers kunnen infecteren middels Microsoft Office documenten. De groep maakte misbruik van de functie Dynamic Data Exchange (DDE). Fancy Bear is volgens Ars Technica†een van de twee hackersgroepen die steun zou ontvangen van […]


Uber ziet aantal gebruikers in Brussel verdubbelen
10 November, 17:36 De Tijd
16:58 Meer dan 100.000 mensen hebben in Brussel al gebruikgemaakt van de diensten van Uber. Het gaat om een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, zo meldt de taxidienst.


Gebruikers vinden Coinhive-code op betaalde streamingsite
7 November, 10:24 Tweakers
Gebruikers hebben Coinhive-code op een betaalde streamingsite aangetroffen, waarmee de processor van bezoekers wordt gebruikt om de cryptovaluta Monero te genereren. Het gaat om een Amerikaanse site van UFC. De organisatie heeft nog niet gereageerd.


WhatsApp-gebruikers hebben last van storing
3 November, 10:12 Tweakers
WhatsApp heeft vrijdagochtend last van een storing. Gebruikers in diverse landen, waaronder Nederland en BelgiŽ, klagen over het niet kunnen verbinden met de chatdienst. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be