NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Galaxy

2News.be / Trefwoorden / Galaxy

Samsung Galaxy S9 evolueert rustig verder
Vrijdag, 17:00 Volkskrant
Toen Samsung onlangs zijn nieuwe Galaxy S9 presenteerde, waren de reacties wat lauw. Misschien niet zo gek, want publiek en vakpers waren verwend door voorganger S8, die vorig jaar insloeg als een bom. De uitgesproken vormgeving, met het scherm dat zo fijn over de randen krult, was hiervoor de belangrijkste reden. De S9 is wat dat betreft een teleurstelling. Je moet twee keer kijken om het verschi


?Samsung integreert gezichtsherkenning in Galaxy S10?
Vrijdag, 14:00 Techzine
Vanaf vandaag liggen de Samsung Galaxy S9 en de grotere S9 Plus in de winkel. Dat is mooi voor de Zuid-Koreaanse smartphonemaker, maar die wendt zijn blik ondertussen ook al op de toekomst. De eerste geruchten over de Galaxy S10 komen nu al naar buiten. Volgens bronnen van de site Pocket Now wil Samsung een […]


?Samsung plaatst toch geen vingerafdrukscanner onder display Galaxy Note 9?
9 Maart, 15:12 Techzine
Steeds meer fabrikanten van smartphones maken de schermen van de toestellen zo groot mogelijk. Tegelijk proberen ze de toestellen niet al te groot te maken. Dat maakt dat er voorop vaak geen ruimte meer is voor een vingerafdrukscanner. Die verplaatsen sommigen naar de achterkant en anderen laten ze helemaal weg. Samsung koos voor de optie […]


Samsung hervat Android 8.0-upgrade voor Galaxy S8-telefoons in Benelux
28 Februari, 12:00 Tweakers
Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ in de Benelux krijgen de upgrade naar Android 8.0 weer binnen. Samsung was eerder in februari al begonnen met het versturen van een update, maar trok die later terug vanwege problemen.


Samsung Galaxy S9(+) - De smartphonecamera wordt volwassen
25 Februari, 18:36 Tweakers
Samsung heeft op het MWC 2018 de Samsung Galaxy S9 en S9+ ge´ntroduceerd. Er zijn geen enorm spannende verbeteringen aangebracht, maar wel een paar leuke nieuwe camerafuncties.


Weinig vernieuwende Galaxy S9 komt terecht op lastigere telefoonmarkt
25 Februari, 18:30 NOS nieuws

"Hoe kunnen we klanten aan ons blijven binden?" Het is een vraag die mogelijk meer dan anders in de bestuurskamers van Samsung en Apple wordt gesteld. Want het smartphonegebruik is aan het veranderen: mensen lijken langer vast te houden aan hun toestel. Daarnaast signaleert onderzoeksbureau Gartner voor eerst een daling in de verkoop.

Tegen die achtergrond presenteert martkleider Samsung vandaag zijn nieuwste vlaggenschip in Barcelona. In de Catalaanse stad wordt het Mobile World Congress gehouden en de ?show? van de Zuid-Koreaanse fabrikant is elk jaar een moment waar de bezoekers naar uitkijken.

Uiterlijk blijft hetzelfde

Geheel volgens de verwachting heet de opvolger van de Galaxy S8 de S9 (en de grote broer S9+). Ook het uiterlijk is niet verrassend: dat is nagenoeg onveranderd. Het ging vorig jaar behoorlijk op de schop, met het zo goed als randloze scherm. Een trend die we overigens marktbreed zien, bijvoorbeeld bij grote concurrent Apple.

Naast de gebruikelijke veranderingen aan de binnenkant - denk bijvoorbeeld aan meer rekenkracht - legt Samsung dit jaar vooral de nadruk op de camera. Er zitten er twee in de S9+. De fabrikant belooft dat de camera's in de S9 en S9+ zorgen voor betere foto's in het donker, dankzij het mechanisch aanpasbare diafragma (waardoor er meer licht binnenkomt op de camerasensor).

Een andere aardigheid is dat de camera - dankzij slimme assistent Bixby - teksten kan vertalen. Dus houd het voor Chinese tekst en je ziet opeens de Engelse variant opduiken. Maar voordat je scenario?s bedenkt waarin dit handig is: je moet er wel van houden om alles in het Engels te doen, de digitale butler werkt nog niet in het Nederlands. Deze vertaaldienst zit daarnaast al een aantal jaar gebakken in de Google Translate-app.

Net als Apple en Google gaat ook Samsung aan de slag met augmented reality, ofwel: toegevoegde werkelijkheid. Het idee is dat je via je telefoon in de fysieke wereld digitale objecten kunt projecteren. Het bedrijf biedt in de S9 en S9+ 'AR emoji' aan.

Het idee is dat je emoji?s kunt maken die er "precies uitzien en klinken als jij", aldus het bedrijf. Vervolgens kun je deze delen via bijvoorbeeld socialemediaplatforms.

Virtuele hulpjes

Behalve dat de telefoonfabrikanten vechten om de meest vernieuwende AR-technieken, zetten ze steeds meer in op de slimme assistent. Het idee hierachter is dat je telefoon informatie over je gedrag verzamelt en op basis daarvan je helpt. Dat gebeurt nu nog vooral vanuit een verzoek - 'wat is een leuke eetgelegenheid hier in de buurt?' of 'wat staat er op de agenda vandaag?'

Samsung kondigde vorig jaar zijn antwoord aan op de virtuele hulpjes van Google, Apple en Amazon: Bixby. Maar het bedrijf kan daarin maar moeilijk tegen de concurrentie opboksen. "Ze missen ontwikkelingskracht", zegt Wijkman. "Google biedt straks nagenoeg alle talen van de wereld aan. Samsungs assistent is oprecht goed, maar gaat het waarschijnlijk verliezen op schaalgrootte."

Liever S8 dan S9

"Als ik nu mocht kiezen tussen de Galaxy S8 of S9, dan koos ik voor de S8", zegt Tim Wijkman, smartphone-analist bij Telecompaper. "De S9 is 50 euro duurder dan zijn voorganger bij de introductie en dat terwijl de S8 nu in prijs gaat dalen. Het verschil tussen de twee toestellen is daarnaast minimaal."

Hoewel de telefoon geen grote vernieuwingen biedt, verwacht Francisco Jeronimo, analist bij onderzoeksbureau IDC, dat Samsung toch veel exemplaren van het nieuwe vlaggenschip zal verkopen. "Voor mensen met een S8 is de S9 niet interessant, Samsung richt zich vooral op klanten met oudere toestellen." Maar ook hij erkent dat de markt er moeilijker bij ligt. "De kunst is klanten bij je te houden, bijvoorbeeld door je te onderscheiden met een goede, slimme assistent. Het voordeel dat je dan hebt is dat je ze dan voor de komende drie of vier jaar behoudt."

Probleem in Nederland

In Nederland staat het bedrijf overigens voor een extra uitdaging. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar massaal overstappen op iPhones. In een jaar tijd is het gebruik met 8 procentpunt gestegen, van 44 naar 52 procent. "Apple is de afgelopen twee jaar permanent marktleider geweest onder jongeren." Volgens Wijkman genoeg reden dus voor Samsung om zich zorgen te maken.

Daarnaast stelt Telecompaper dat de hoge prijs van de iPhones jongeren niet afschrikt.
Samsung brengt aangepaste versie Opera Max uit voor Galaxy-smartphones
23 Februari, 21:00 Tweakers
Samsung heeft een aangepaste versie van de Opera Max-browser uitgebracht. Met de browser is het mogelijk om data te besparen door compressie toe te passen op de binnenkomende data. De Max-browser werd vorig jaar door Opera zelf nog offline gehaald.


Samsung hervat Android 8.0-upgrade voor Galaxy S8-telefoons
22 Februari, 11:54 Tweakers
Samsung is weer begonnen met het verspreiden van de upgrade naar Android 8.0 voor de Galaxy S8 en S8+. Dat gebeurt sinds donderdag in Duitsland, op een later moment volgt vermoedelijk de release van de firmware in de Benelux.


Gerucht: Samsung Galaxy S9 en S9+ worden duurder dan S8 en S8+
19 Februari, 15:42 Tweakers
De Duitse site WinFuture claimt dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ ongeveer honderd euro duurder worden dan hun voorgangers. In het Verenigd Koninkrijk ligt de prijsverhoging op 50 pond, zo claimde een Britse techsite onlangs.


Foto's Belgische winkelier tonen draadloze snellader voor Samsung Galaxy S9
15 Februari, 15:06 Tweakers
Samsung zal met de Galaxy S9 ook een nieuwe snellader presenteren. De lader heeft twee spoelen in plaats van drie en kan laden tot 18W. De huidige draadloze snelladers van Samsung gaan tot 15W. Er zijn verder weinig functionele verschillen.


'Samsung stopt verspreiding Android 8.0-ugrade voor Galaxy S8'
14 Februari, 21:06 Tweakers
Samsung zou zijn gestopt met de verspreiding van de Android 8.0-upgrade voor de Galaxy S8 en S8+. De reden daarvoor is onduidelijk. Er zou een nieuwe update voor de smartphones onderweg zijn. Samsung is lang niet de eerste fabrikant die een Oreo-upgrade terugtrekt.


Samsung hint naar slow-motion en emoji's in Galaxy S9-teaservideo's
14 Februari, 19:54 Tweakers
Samsung heeft teaservideo's online gezet van de Galaxy S9. De teasers lijken te hinten naar functies als slow-motion met 480fps en 3d-emoji's op basis van gezichtsherkenning. Die features doken eerder op in het geruchtencircuit.


Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt eigen variant op Apples Animoji's
13 Februari, 14:30 Tweakers
Samsung wil zijn Galaxy S9 uitrusten met een functie die werkt als Animoji's op de iPhone X. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant ETNews. Daarnaast zouden de S9-toestellen naast de irisscanner ook een gezichtscanner krijgen die werkt met infrarood.


Samsung start Android 8.0-update voor bŔtaprogrammadeelnemers Galaxy S8 en S8+
8 Februari, 10:54 Tweakers
Samsung heeft de Android 8.0-update uitgebracht voor de Galaxy S8 en S8+. De mensen die in het bŔtaprogramma zitten, krijgen de update als eerste. Wanneer hij verschijnt voor gebruikers die daar niet aan deelnamen, is vooralsnog onduidelijk.


Afbeelding toont achterkant Samsung Galaxy S9 en S9+
6 Februari, 07:54 Tweakers
Er is een afbeelding verschenen van de achterkant van de Galaxy S9 en S9+. De afbeeldingen laten zien dat de vingerafdrukscanner centraal onder het cameragedeelte van de achterkant zit. De scanner heeft bovendien een afwijkende vorm.


Samsung Galaxy A8 - Dure middenklasser zit tjokvol opties
31 Januari, 06:06 Tweakers
Samsung zet met de Galaxy A8 een goedkopere variant van zijn Galaxy S8 op de markt. Is het een goede smartphone?


Samsung presenteert Galaxy S9 op 25 februari en legt nadruk op camera
25 Januari, 02:30 Tweakers
Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S9 op 25 februari wordt aangekondigd. Op de uitnodiging staat 'The camera' en 'Reimagined'. Vermoedelijk krijgt het toestel een lens met variabel diafragma en een slowmotion-functie tot 480fps in 1080p-resolutie.


Informatie over mogelijke 2018-versie van Samsung Galaxy J7 verschijnt online
19 Januari, 21:00 Tweakers
Op verschillende benchmarksites zijn resultaten verschenen van een onaangekondigd Samsung-toestel, dat beschikt over gemiddelde specificaties. Het typenummer suggereert dat het gaat om een 2018-versie van de Galaxy J7 of mogelijk een J8.


EvLeaks: Samsung Galaxy S9 komt op 16 maart uit
16 Januari, 11:48 Tweakers
Samsung zou zijn Galaxy S9 op 16 maart willen uitbrengen. Dat beweert telecomjournalist EvLeaks. Samsung zei eerder al dat het zijn high-end smartphone tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona wil presenteren.


'Camera van Samsung Galaxy S9 krijgt variabel diafragma van f1.5 en f2.4'
12 Januari, 14:42 Tweakers
Op internet is een afbeelding verschenen van wat de verpakking van de Galaxy S9 zou zijn, met daarop enkele specificaties van het toestel. De smartphone lijkt over een super-slowmotion-optie voor video te beschikken en de camera krijgt mogelijk een variabel diafragma.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be