NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Friday

2News.be / Trefwoorden / Friday

MediaMarkt ontdekt: Black Friday verpest de feestdagen
9 Februari, 22:48 Volkskrant
Het was een poosje de reclameleuze van MediaMarkt: 'Ik ben toch niet gek?!'. De eigenaar van de elektronicaketen, Ceconomy, heeft in elk geval besloten dat het bedrijf niet langer van lotje getikt is. MediaMarkt moet beter op de kleintjes letten. Zo wil het zijn voorraden gaan verkleinen en op die wijze 30 miljoen euro besparen. Ook wil het bedrijf zijn facturen sneller betaald krijgen. Aanleiding


Euronext Brussel: Fistel Friday
5 Januari, 14:18 De Tijd
13:50 Op een groene beursdag steekt Tigenix ver boven de rest uit. Nu het fistelmiddel is goedgekeurd in Europa, komt Japanse partner Takeda met een sappige overnamepremie over de brug.


Bol.com: Piek Black Friday groter dan Sint en Kerst
19 December 2017, 15:30 Emerce
Vrijdag 24 november was bij bol.com tot nu toe de allerdrukste dag, meer nog dan de drukste dag voor Sinterklaas en Kerstmis. ?De vraag is ook heel breed, niet alleen naar elektronica?, zegt directeur Huub Vermeulen.


Britten met filmpje van dronkaards gewezen op gevaren 'Mad Friday'
15 December 2017, 21:00 NOS nieuws

Een Britse spoorwegmaatschappij heeft feestgangers met beelden van dronkenlappen gewaarschuwd op te passen bij stations, overgangen en spoorwegen. De firma Network Rail doet dat vanwege Mad Friday, een dag waarop ieder jaar honderden ongelukken gebeuren met dronken mensen.

Mad Friday, de laatste vrijdag voor de Kerst, is traditioneel een populaire uitgaansavond in Groot-BrittanniŽ. Britten door het hele land duiken dan massaal met collega's, familie en vrienden de kroeg in.

Een feestje is leuk, maar alcohol kan gevaarlijk zijn in de buurt van het spoor, schrijft Network Rail op de website. "Blijf dus helder." De boodschap wordt kracht bijgezet met een compilatie van filmpjes van dronkenlappen die op het spoor vallen of net op tijd wegduiken voor een trein:
?Meer non-digitale reclamebestedingen aan Black Friday?
12 December 2017, 08:36 Emerce
Adverteerders hebben in Nederland massaal ingehaakt op het koopjesfestijn Black Friday. Mediaregistratiebureau Adfact registreerde naar eigen zeggen circa 10 miljoen euro aan non-digitale reclamebestedingen die direct aan Black Friday waren gerelateerd.


Black Friday bij Tweakers piekt 427 procent
29 November 2017, 07:18 Emerce
Afgelopen vrijdag was de grootste Black Friday ooit bij Tweakers.net. Vergeleken met een gemiddelde dag steeg het aantal kliks naar webwinkels met 427 procent, waarvan de meeste naar Coolblue.


Vertragingen bij Bol.com en Coolblue door Black Friday
28 November 2017, 15:18 De Tijd
14:58 Klanten van Bol.com en Coolblue klagen op de sociale media massaal over pakjes die te laat aankomen. De oorzaak ligt bij PostNL, dat de grote toevloed pakjes niet aankan.


Tussenstand Cyber Monday: 840 miljoen dollar
27 November 2017, 18:12 Emerce
De cijfers komen zoals gewoonlijk van Adobe, die zich baseert op omzetcijfers van de honderd grootste Amerikaanse webwinkels.


Black Friday-stunt van Media Markt gaat de mist in
27 November 2017, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Black Friday is voor een aantal klanten van Media Markt echt een zwarte dag geworden. Ze bestelden ťn betaalden een MacBook Pro die de elektroketen met fikse korting verkocht, om dan in de winkel te horen dat er toch geen exemplaar voor hen was.
Nieuwe records gebroken op Black Friday
27 November 2017, 06:50 Emerce
Amerikaanse online retailers hebben op Black Friday en tijdens Thanksgiving 7,9 miljard dollar omgezet, volgens cijfers van Adobe. Dat is 17,9 procent meer dan vorig jaar.


Black Friday begint bij Tweakers
24 November 2017, 08:12 Tweakers
Black Friday is pas vier jaar geleden in Nederland geÔntroduceerd, maar welke tweaker kan nog zonder deze gigantische kortingsdag? Traditiegetrouw wordt Black Friday beschouwd als het begin van het seizoen voor kerst- en sinterklaasaankopen.


Wekdienst 24/11: Black Friday en uitspraak in zaak-Romy
24 November 2017, 07:30 NOS nieuws

Goedemorgen! Vandaag is de uitspraak in de zaak van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken. En het is Black Friday, maar maakt zo'n koopjesdag veel los in Nederland?

Het regent enige tijd, maar in de loop van de dag wordt het droger en klaart het in het noordwesten weer wat op. Het wordt 7 of 8 graden. In het weekend is het een stuk minder, dan wordt het 6 of 7 graden en vallen er buien.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

? Aan het einde van de middag wordt het vonnis verwacht in de zaak van het 14-jarige meisje Romy uit Hoevelaken. Zij werd afgelopen zomer dood gevonden in een sloot. De enige verdachte is een jongen van 14. Hij heeft bekend dat hij haar seksueel misbruikt en gedood heeft.

? Ook staat een 16-jarige jongen uit Den Bosch voor de rechter voor doden van Savannah uit Bunschoten. Gister werd bekend dat het NFI de doodsoorzaak nog niet heeft kunnen vaststellen. Aanvankelijk ging het OM uit van doodslag, maar na extra onderzoek wordt moord ten laste gelegd.

? In Zimbabwe wordt de nieuwe president Mnangagwa beŽdigd. Hij is de opvolger van dictator Robert Mugabe, die na een regeerperiode van 37 jaar opstapte onder druk van het leger. De vraag is of er onder Mnangagwa veel verandert in het arme Zimbabwe.

? Het kan je bijna niet zijn ontgaan: Black Friday. Het traditionele begin van de koopjes- en feestmaand in de Verenigde Staten, dat is komen overwaaien naar Europa. Tussen al die koopjes kunnen ook nep-aanbiedingen zitten, waarschuwt de Consumentenbond.

Wat heb je gemist?

Een IS-strijder uit SyriŽ verblijft al maanden op valse papieren in Nederland. Bronnen rond veiligheidsdiensten bevestigen dat hij een "zwaar geval" is, meldt de Volkskrant. De 31-jarige man reisde onder een valse naam naar Nederland en wordt al maanden in de gaten gehouden door de AIVD. Hij bezocht in september een bijeenkomst in De Balie in Amsterdam.

Ander nieuws uit de nacht:

? Er was gisteravond een grote storing bij telecomaanbieder T-Mobile. Tussen 23.00 uur en 03.00 uur 's nachts konden veel klanten in het midden van Nederland enkele uren niet kunnen bellen en internetten.

? De Japanse politie heeft aan de kust in het noorden van het land acht mensen gevonden. Ze zeggen dat ze uit Noord-Korea komen. Ze zouden met een houten vissersboot zijn aangespoeld bij de stad Yurihonjo.

? Minister Bruins voor Medische Zorg wil een einde maken aan een truc voor zorginstellingen. Samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat hij onderzoeken hoe ze niet langer met een truc het winstverbod en het beloningsplafond kunnen omzeilen, meldt het Het Financieele Dagblad.

En dan nog dit

Een lerares in de Amerikaanse staat Indiana is op school opgepakt omdat ze in haar lege klaslokaal drugs had gebruikt. Een van de leerlingen zag het gebeuren en filmde het. "Ze was verstopt in een hoekje bezig met een boek, en iets wat op cocaÔne leek, en maakte er lijntjes van. Ik heb het filmpje meerdere keren bekeken en besefte toen: mijn lerares Engels heeft zojuist drugs gebruikt."

De jongen liet het filmpje zien aan enkele klasgenoten en uiteindelijk belandde het bij medewerkers van de school. De 24-jarige docente werd in handboeien afgevoerd. Na onderzoek bleek dat ze een cocktail van heroÔne en cocaÔne had gebruikt.

Fijne dag!
Black Friday: de jacht op koopjes en aanbiedingen is geopend
24 November 2017, 00:18 NOS nieuws

Het is Black Friday vandaag, je kunt er bijna niet omheen. Billboards, advertenties en reclamefolders schreeuwen: Korting! Koop! Actie! Winkeliers en anderen die iets te verkopen hebben, openen met de feestmaand december voor de deur het koopjesjachtseizoen.

Volgens onderzoeksbureau Motivaction haken steeds meer winkels, bedrijven en consumenten aan bij het koopcircus. Rotterdam pakt het groots aan en lokt samen met winkelbedrijven, hotels en musea een weekend lang consumenten naar de Koopgoot.

Fantasieprijzen

Maar er is ook kritiek op het evenement. Zo waarschuwt de Consumentenbond voor nep-aanbiedingen. "Er zullen er best goede bij zitten, maar er zijn ook fantasieprijzen. Bijvoorbeeld een product met een vanaf-prijs dat nooit voor dat bedrag verkocht is."

Een op de vijf Nederlanders weet inmiddels wat Black Friday inhoudt, zegt Motivaction. Een op de drie millennials, mensen geboren tussen 1980 en 2000, zegt op koopjesjacht te gaan, dubbel zoveel als vorig jaar.

Black Friday leidt tot een soort zwaan-kleef-aan-effect. De grotere warenhuizen en elektronicaketens leven op bij dit soort evenementen, de kleinere ketens en losse winkels haken aan, maar ook anderen zoals autodealers ruiken hun kans en proberen een graantje mee te pikken van de koopwoede.

Zwart

Black Friday, de dag na Thanksgiving, is van origine Amerikaans. De Amerikanen gaan op die vrije vrijdag alvast massaal shoppen voor de Kerst, aangejaagd en verleid door superkortingen en superaanbiedingen. Een soort Prijzencircus en Drie Dwaze Dagen ineen. Het gevolg: een enorme drukte, met lange rijen voor de deur en in de winkels veel geduw en getrek.

De Amerikanen laten het geld rollen en de kassa's rinkelen. Vandaar het 'black' in de naam: het ziet zwart van het volk in de overvolle malls, warenhuizen en winkelstraten, en de winkeliers schrijven vette zwarte omzetcijfers en poetsen vaak in luttele dagen tijd tegenvallende omzetten van voorgaande maanden weg.

Een jaar of vijf geleden waaide het koopcircus via Groot-BrittanniŽ over naar Nederland. In Engeland is er overigens ook kritiek op de aanbiedingen van Black Friday. Volgens de Britse consumentenbond Which? blijken sommige zogenaamde koopjes een paar weken later veel goedkoper aangeboden te worden.

De retailsector in Nederland zag het commerciŽle belang van het koopfestijn in en kon een oppepper heel goed gebruiken. Tijdens de economische crisis was het voor veel winkeliers kommer en kwel. Consumenten gaven bijna niks uit en de ene na de andere winkelketen ging over de kop. Een Hollandse Black Friday kon de opkrabbelende economie ondersteunen, consumenten overhalen om te kopen en de kassa's van de winkeliers spekken.

Het evenement is vooral voor de bakstenen winkels en de winkelstraten, maar de webwinkels zijn ook klaarwakker en hebben hun Cyber Monday, de online shopdag met aanbiedingen.

Megakortingen

Consumenten worden met aanbiedingen en megakortingen naar de winkels gezogen. De meeste mensen gaan voor elektronica, laptops en tablets, kleding, schoenen en, parfum, stelt Motivaction vast. Consumenten zijn prijsbewust en slaan aan op aanbiedingen. En ze willen vooral geen dief van de eigen portemonnee zijn.

De helft van de consumenten zegt zo zijn twijfels te hebben bij de kortingen en is bang voor nepaanbiedingen. De 'van-zoveel-voor-zoveel-prijs' klopt niet altijd en soms zijn producten een paar weken later nůg goedkoper, net als in Groot-BrittanniŽ.

Levert het wat op?

De collectieve koopmanie verleidt en verblindt veel mensen, maar in vergelijking met een paar jaar geleden hebben mensen ook meer zin om te shoppen. Het gaat goed met de economie en het vertrouwen van consumenten is hoog. Veel meer mensen hebben een baan en dus meer inkomen en kunnen dus meer uitgeven.

De omzet van de detailhandel is het afgelopen jaar stevig aangetrokken na een jarenlange dip. Webwinkels zitten al langer en sterker in de lift.

Verschuiving?

Je kunt je wel afvragen of een koopexplosie als Black Friday niet alleen maar leidt tot een verschuiving van de omzet. Wat je nu verkoopt, met korting, verkoop je over drie weken niet meer.

En daalt door de kortingen niet de omzet en winst? Dat lijkt mee te vallen. Winkeliers leveren weliswaar in op hun winstmarges, maar de groei van het aantal verkochte producten maakt dat weer grotendeels goed.

Cijfers die omzetgroei staven zijn er eigenlijk niet, wel is er een doorgaande verschuiving te zien van baksteenwinkels naar webwinkels. Om die reden is het fijn voor de winkeliers in de straat om veel mensen over de vloer te hebben die zien wat er zoal te koop is en die wellicht later terugkeren.

Tegelijkertijd creŽren de kortingen een probleem. Consumenten vinden korting steeds gewoner en weigeren de gewone prijs te betalen. En dat zet een permanente druk op de prijzen en dus op de omzet. De baksteenwinkel legt het daarbij af tegen de webwinkel die geen duur pand en personeel hoeft in te huren, en dus spekkoper is op Black Friday.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be