NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Franse

2News.be / Trefwoorden / Franse

Hervorming Franse arbeidswet - Opnieuw tienduizenden mensen op straat tegen arbeidshervorming Macron
Zaterdag, 20:12 Skynet
In de Franse hoofdstad Parijs zijn zaterdag volgens de Franse media opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de arbeidshervorming van president Emmanuel Macron. Initiatiefnemer is Jean-Luc Mélenchon, de leider van de links-radicale partij La France Insoumise.


Franse uitdager nieuwe voorzitter wielerbond UCI
Donderdag, 13:12 De Tijd
12:51 De Fransman David Lappartient (44) heeft zittend preses Brian Cookson (66) verslagen bij de voorzittersverkiezingen van de internationale wielerbond UCI.


Franse voetballer (31) brengt ?romantiek? in het leven van Pamela Anderson (50)
Donderdag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

De speculaties dat de Franse voetballer Adil Rami een relatie heeft met Pamela Anderson werden gisteren weer aangezwengeld. Het Amerikaanse model vertelde op de Engelse televisie dat ze iemand heeft ?voor de romantiek? in haar leven.
'Verbazingwekkend' dat Franse chef van zijn Michelinsterren af wil
Vrijdag, 18:00 NOS nieuws

"Het is verbazingwekkend en heel jammer dat deze tent, die tot de wereldtop behoort, met zijn concept stopt", reageert sterrenkok Jacob Jan Boerma op het nieuws over zijn Franse collega Sebastien Bras.

De chefkok van Le Suquet in Zuid-Frankrijk maakte eerder deze week via Facebook bekend dat hij geen Michelinsterren meer wil. Bras wil af van de grote druk die volgens hem hoort bij het hebben van drie sterren. "We willen vrij zijn." De kok, die het restaurant van zijn vader Michel overnam, zegt door te gaan op hetzelfde niveau en met hetzelfde team.

Topsport

Boerma van De Leest, dat sinds 2003 bestaat en waarvoor hij in 2013 zijn derde Michelinster kreeg, zegt dat hij niet weet hoe groot de druk was. "Ik ben er zo'n zeven keer geweest, als gast heb ik die nooit ervaren."

De kok zelf voelt ook een grote spanning door het hebben van drie sterren, maar hij vindt dit vooral positief. "Alles wat ik doe, wil ik heel goed doen, net als een topsporter. Daar is een bepaalde mate van stress voor nodig. Op het moment dat ik negatieve druk zou ervaren, zou ik stoppen. Als je drie sterren hebt, komen er gasten uit de hele wereld. Dat is zoveel waard en brengt veel plezier met zich mee."

Chefkok Ron Blaauw dacht daar na 14 jaar anders over. Hij stopte in 2013 met zijn tweesterrenrestaurant om een meer laagdrempelige zaak te openen. "De druk van sterren gaat je leven beheersen. Je wilt alles aanpassen om aan de verwachtingen te voldoen. De gerechten moeten er mooier uitzien, voldoen aan een sterrengerechtbordje. Het is dan heel moeilijk om iets te maken dat niet bij een sterrenzaak past."

Die druk is puur persoonlijk, zegt Blaauw. "Je zit op een soort trein waar je heel moeilijk vanaf komt. Door die sterren blijf je een beetje vastzitten aan een bepaalde stijl."

Koks die hun ster niet meer willen, beslissen niet zelf of de toekenning verdwijnt. "Het is de eerste keer dat dit gebeurt", zegt een Michelin-woordvoerder. "Bras zegt dat hij nog net zo goed blijft koken, dus we moeten echt nadenken wat we met zijn verzoek gaan doen. De Michelingids wordt niet gemaakt voor restaurateurs, maar voor klanten."

CV

Voor veel restaurateurs en ook voor jonge koks is de beoordeling van de rode gids nog wel belangrijk, zegt Marc Meulenbelt, docent en coördinator van koksopleiding Cas Spijkers. "De meeste leerlingen vinden het prachtig. Op hun CV staat het natuurlijk hartstikke goed als ze in een sterrenzaak gewerkt hebben."

Meulenbelt denkt dat de spanning en stress die komen kijken bij het behouden van een ster, groter is dan die om een ster te krijgen. "Als ze je ster afpakken, heb je toch iets niet goed gedaan."
De Crossland X is de eerste 'Franse' Opel met moderne rijhulpjes, maar een goede vering ontbreekt
Woensdag, 02:06 Volkskrant
De suv is inmiddels zó populair, dat Opel er nu twee in hetzelfde segment heeft. Er was al de Mokka, de Crossland X is erbij gekomen. Is het een aanwinst? Wie auto's wil verkopen, weet tegenwoordig wat hem te doen staat: zet het model lekker hoog op de wielen, plak er wat kunststof panelen op en geef het een stoere naam, bij voorkeur iets met een X. Dat weet Opel ook. Het heeft zelfs zo veel vertr


Weer migranten vluchtelingenkamp naar Franse opvangcentra gebracht
Dinsdag, 13:42 NOS nieuws

In de buurt van Duinkerken zijn de Franse autoriteiten opnieuw bezig met het overbrengen van migranten naar officiële Franse opvangcentra. Zeker 400 mensen zouden in een bus zijn gestapt. De prefectuur in Lille noemt de ontruiming het "in veiligheid brengen" van mensen.

De migranten woonden tot het voorjaar in het vluchtelingenkamp Grande-Synthe, maar de houten vluchtelingenhuisjes brandden in april af. Sindsdien bivakkeren de vluchtelingen in het dorp en de bossen rond het kamp. Er waren met geld van Artsen zonder Grenzen hutjes en toiletgebouwtjes voor 1200 à 1500 mensen gebouwd.

In het noordwesten van Frankrijk verzamelen zich sinds enkele jaren telkens weer migranten die illegaal naar Groot-Brittannië hopen te reizen.

In oktober vorig jaar werd het enorme vluchtelingenkamp bij Calais door de autoriteiten ontruimd. In de zogenoemde Jungle zaten destijds circa 9000 migranten. Die werden ook naar officiële kampen verspreid over heel Frankrijk gebracht.
Na de sekstape is het Franse voetbal nu in de ban van een chantagevideo
18 September, 15:54 Gazet v. Antwerpen

Na de sekstape van Mathieu Valbuena is er in het Franse voetbal opnieuw sprake van een chantagevideo. Afpersers hadden het gemunt op PSG-speler Layvin Kurzawa, die gefilmd werd toen hij zich spottend uitliet over de Franse bondscoach Didier Deschamps.
Franse politie bezorgd dat jihadisten treinen willen ontsporen
17 September, 04:31 Skynet
De Franse politie is bezorgd dat jihadisten in Europa treinen willen doen ontsporen. Dat blijkt uit een nota van de politieleiding in Frankrijk (DGPN) die het persagentschap AFP zaterdag kon inkijken. "Wegens recente aansporingen via jihadistische propaganda om treinen te ontsporen, moet bijzondere aandacht worden besteed aan alle informatie over het binnendringen of pogingen tot sabotage bij spoorbedrijven", luidt het.


Franse minister wil Europese miljardenbelasting voor internetgiganten: 'Kwestie van rechtvaardigheid'
16 September, 16:12 Volkskrant
De EU-landen willen eind dit jaar een akkoord over het belasten van internetgiganten als Google, Facebook, Apple en Amazon. Volgens de Franse minister van Financiën Le Maire - initiatiefnemer van de internettaks - accepteert de burger niet langer dat deze multinationals fiscaal bijna vrijuit gaan terwijl regeringen bezuinigen en hervormen. Hoewel alle ministers van Financiën zaterdag de decemberde


Reynders wil dat Franse gemeenschap geleid wordt door gewestministers

Vicepremier Didier Reynders (MR) wil dat de Franse gemeenschap enkel nog geleid wordt door ministers van het Waalse en Brusselse gewest. Dat zegt hij zaterdag in een interview met Le Soir. ?Ik weet niet wat ministers van de Franse gemeenschap ?s ochtends denken als ze zich scheren, maar in elk geval niet aan wat ze in de loop van de dag zullen doen?, zegt hij met een boutade.
Toptechschool van Franse internetondernemer landt in Brussel
16 September, 01:42 De Tijd
01:07 Twee Belgische ondernemers richten in Brussel een afdeling van de eigenzinnige Franse Ecole 42 voor software-ingenieurs op van de Franse internetondernemer Xavier Niel.


Macron wil mobieltjes verbieden op Franse scholen
15 September, 16:48 NOS nieuws

Het was een verkiezingsbelofte van Macron en die lijkt hij nu door te zetten: het verbieden van mobieltjes op scholen in Frankrijk. Het gebruik van mobieltjes in de klas was al verboden, maar hij wil nu verder gaan.

Als leerlingen op school zijn, moeten ze ook echt met school bezig zijn, vindt de Franse president. "Spelen op je mobieltje in de gang of op het schoolplein hoort daar dus niet bij", zegt NRC-correspondent Peter Vermaas op NPO Radio 1 over het plan.

"Voor Macron is dit belangrijk", vertelt Vermaas. "Het was een symbolisch voorstel in zijn verkiezingsprogramma om te laten zien dat hij echt werk wil maken van verbetering in het Franse onderwijs. Terug naar die ouderwetse degelijkheid. Want de problemen zijn namelijk groot."

"Dit is een van de belangrijkste oorzaken van de jeugdwerkloosheid in de banlieues", legt Vermaas uit. "Ieder jaar gaan zo'n 100.000 leerlingen van school voordat ze een diploma hebben behaald. Uit onderzoeken blijkt dat als je opgroeit in een arme wijk, de kans dat je van een dubbeltje een kwartje wordt, nergens zo klein is binnen Europa als in Frankrijk."

Opbergsysteem

De Franse minister van Onderwijs wil een opbergsysteem waar de leerlingen hun mobieltje in opbergen voordat ze de klas betreden. "Net als bij de Franse ministerraad, daar moeten ze bij vergaderingen ook altijd hun mobieltje inleveren", zegt Vermaas. Maar de lerarenvakbonden en ouderorganisaties zijn sceptisch. Zij denken dat het plan moeilijk uit te voeren is.

Op het ministerie van Onderwijs is deze zomer continu gewerkt om een andere verkiezingsbelofte van Macron te realiseren: het halveren van klassen in de achterwijken. "Zo zijn er meer leraren om persoonlijke aandacht te geven aan de leerlingen om juist te voorkomen dat leerlingen van school gaan zonder dat ze kunnen lezen of simpele rekensommetjes op kunnen lossen. Want dat schijnt echt een probleem te zijn", stelt Vermaas.

Ook wil Macron dat leraren beter betaald gaan worden. Zo krijgen ze in de achterwijken betere leraren, is het idee.
Franse kerncentrale onder "versterkt toezicht"
13 September, 13:37 Skynet
De kerncentrale in het Franse Belleville-sur-Loire (centrum) is "onder versterkt toezicht" geplaatst. Het gaat om een bijzondere procedure, wegens "de achteruitgang van het veiligheidsniveau" sinds 2016, zo meldt de Franse aurotiteit voor nucleaire veiligheid ASN.


Franse demonstraties tegen omstreden Arbeidswet: hoeveel druk kan 'de straat' op Marcon uitoefenen?
12 September, 13:36 Volkskrant
In Frankrijk wordt vandaag gestaakt en gedemonstreerd tegen de omstreden hervorming van de Arbeidswet door president Macron. Vanochtend werd het verkeer rond Parijs getroffen door blokkades en langzaamaanacties. Bij de regionale metro RER viel 20 tot 50 procent van de treinen uit. In Parijs probeerden scholieren vergeefs zeven scholen te blokkeren. Vanmiddag begint een grote demonstratie op de Pla


Affaire Grégory - Franse politie is zeker dat Bernard Laroche dader is van de ontvoering
10 September, 10:18 Skynet
De Franse gendarmerie is ervan overtuigd dat Bernard Laroche schuldig is aan de ontvoering van de kleine Grégory Villemin in 1984. Dat meldt Le Journal du Dimanche. De Franse krant kon een rapport van de gendarmerie inkijken.


Franse politie treedt hard op tegen plunderaars op Saint-Martin
9 September, 14:48 NOS nieuws

Op Saint-Martin, het Franse deel van Sint-Maarten treedt de politie streng op tegen plunderaars. Op een video van een lokale krant is te zien hoe zwaarbewapende agenten een plunderaar uit een winkel gooien.

Omstanders bemoeien zich met de situatie. Een agent zegt: "De hele straat moet nog worden opgeruimd. Doe iets, in plaats van hier maar wat te staan!"

Een Franse commandant heeft tegen de krant Le Monde gezegd dat er al tijdens het oog van de orkaan plunderingen plaatsvonden op Saint-Martin. De Franse minister voor Overzeese gebieden Annick Girardin was gisteren op het eiland. Ze spreekt over plunderingen die plaatsvonden "recht voor mijn ogen".

Volgens haar moet "de orde op Saint-Martin worden hersteld".

Bendes op Sint-Maarten

Op Sint-Maarten, het Nederlandse deel van het eiland, wordt ook geplunderd. Volgens mensen in de stad Philipsburg lopen bendes rond en is het er erg gevaarlijk.

Een hoteleigenaar zei gisteren in Nieuwsuur: "Het enige wat ik heb gezien zijn de lokale agenten die mensen uit de winkels jagen en lokale security guards die af en toe met een hond rondlopen. Maar ik heb nog geen Nederlander gezien die hier iets doet aan de veiligheid."

Volgens generaal-majoor der mariniers Richard Oppelaar is de veiligheidssituatie op Sint-Maarten wel degelijk onder controle. Het gaat alleen om incidenten, volgens hem. "Er zijn schoten gelost, maar het is niet structureel. Als plunderingen plaatsvinden, dan kunnen zich af en toe dingen voordoen", zei Oppelaar.

Er zijn op dit moment honderd Nederlandse militairen actief op Sint-Maarten. Twee vliegtuigen met in totaal honderd extra militairen zijn onderweg. Eerder zijn er ook negentig politieagenten vanuit Curaçao ingevlogen. Zij ondersteunen de lokale politie.

De Franse autoriteiten hebben vandaag een persconferentie gehouden over de situatie op Saint-Martin. Volgens de autoriteiten zijn er 1100 militairen en burgers ingezet om te helpen met de hulpacties op het eiland. Zij worden ook ingezet om bewoners te evacueren vanwege de naderende orkaan Jose.

Op Sint-Maarten wonen zo'n 42.000 mensen. Het Franse deel, Saint-Martin, telt zo'n 32.000 inwoners. Er wonen ook duizenden illegalen op het eiland.
Franse wijnproductie bijna vijfde lager

De wijnoogst in Frankrijk zou dit jaar 18 procent lager uitvallen dan vorig jaar, als gevolg van de vriestemperaturen in verscheidene Franse wijngebieden. Dat heeft het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekendgemaakt.
Franse president Macron gaf 26.000 euro uit aan make-up
25 Augustus, 13:49 NOS nieuws

De Franse president Emmanuel Macron vindt het belangrijk om er goed uit te zien. Hij heeft daarom een visagiste ingehuurd die hem daarbij helpt. En daar hangt een flink prijskaartje aan.

"Macron neemt zijn uiterlijk heel serieus en dat mag van hem best wat kosten", zegt correspondent Frank Renout in het NOS Radio 1 Journaal. "De afgelopen drie maanden heeft hij 26.000 euro aan zijn visagiste betaald."

Omgerekend verdiende zijn visagiste Natacha dus bijna 9000 euro per maand en dus bijna 300 euro per dag voor het mooi maken van de Franse president.

IJdeltuiten

Toch is Macron niet de eerste president die vanwege zijn uiterlijke verzorging in opspraak raakt. "Franse presidenten zijn natuurlijk gewoon ijdeltuiten", zegt correspondent Frank Renout. "Francois Hollande betaalde 10.000 euro per maand aan zijn privékapper. En Nicholas Sarkozy betaalde 8000 euro per maand aan een visagiste voor zijn make-up."

Macron voegt zich volgens Renout dus in een Franse traditie. "De traditie van.. tja, het is hoe je het bekijkt: van elegantie en verzorging, of van ijdeltuiterij en verkwisting."
Franse luchtmacht bezorgd over Amerikaanse F-35
25 Augustus, 13:32 Skynet Buitenland
De bevelvoerder van de Franse luchtmacht, generaal André Lanata, heeft zijn bezorgdheid uitgedrukt over de prestaties van het Amerikaanse gevechtsvliegtuig F-35 Lightning II. Dat ultramoderne toestel van constructeur Lockheed Martin is een concurrent van de Franse Rafale, wat betreft de opvolging van de Belgische F-16's.


Wachtrijen voor Vlaamse rondleiding in Franse grotten: ?Kinderen vinden dit leuker dan een pretpark?
19 Augustus, 03:36 Gazet v. Antwerpen

De Grand Site de l?Aven in het Zuid-Franse Orgnac breekt records. De Vlaamstalige rondleidingen van William Triki (67) zorgen al drie weken voor lange wachtrijen aan de ingang van het grottencomplex. ?Kinderen vinden een ondergrondse wandeling in hun eigen taal leuker dan een bezoek aan een pretpark?, zegt de uitgeweken Kempenaar.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be