NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Francken

2News.be / Trefwoorden / Francken

Enveloppe met kogel en poeder bij staatssecretaris BelgiŽ
Gisteren, 14:54 NOS nieuws

Op het kantoor van de Belgische staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in Brussel is een enveloppe met een verdacht poeder en een kogel gevonden, meldt zijn woordvoerder tegenover Belgische media. Francken was naar verluidt niet aanwezig.

Premier Michel, die vlakbij werkt, zou uit voorzorg zijn kantoor hebben verlaten.

VTM Nieuws spreekt van een antrax-alarm. Antrax is een infectieziekte (ook wel miltvuur) die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het kan ingezet worden als biowapen. Het gevonden poeder wordt onderzocht.

In opspraak

Er zijn geregeld controverses rond Francken, verantwoordelijk voor Asiel en Migratie. Recent kwam hij in opspraak vanwege het uitzetten van een groep Sudanezen. Francken was gewaarschuwd dat ze in hun eigen land gemarteld zouden kunnen worden. Leden van de groep hebben tegenover Belgische media verklaard dat dat inderdaad is gebeurd.

De zaak leidde bijna tot een kabinetscrisis in BelgiŽ. Er loopt inmiddels een onderzoek naar.
Theo Francken trekt N-VA-lijst in Lubbeek
Woensdag, 18:12 Skynet
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in zijn woonplaats in Lubbeek de N-VA-lijst trekken. Dat is vernomen bij waarnemend burgemeester en partijgenoot Tania Roskams, die tweede op de lijst zal staan. Schepen Davy Suffeleers neemt de derde plaats in.


STANDPUNT. ?Theo Francken is een zachtgekookt ei?

Theo Francken is een softie. Tenminste, als je zijn beleid als staatssecretaris van Asiel en Migratie vergelijkt met zijn reputatie. Want in tegenstelling tot wat sommige van zijn politieke tegenstanders beweren, is de N-VA?er niet zo rechts als je zou vermoeden, wanneer je zijn critici bezig hoort.
Pers slaat eerste plaket van familie Francken
Zaterdag, 17:42 Gazet v. Antwerpen
In de ateliers van Mauquoy Medal in Grobbendonk rolden zaterdag de eerste herinneringsplaketten voor 400 jaar Francken uit de persen. Met dit kleinood herdenkt Numismatica Herentals de befaamde schildersfamilie die afstamt van Herentals.


Francken: ?Albanees gezin had kans om tijdens zomervakantie terug te keren maar deed het niet?

Het is niet alleen praktisch moeilijk om gezinnen met kinderen alleen tijdens de zomervakantie uit te wijzen, het is ook geen goed idee. ?Zoals je merkt bij dit dossier, gaat het veelal om gezinnen die nodeloos veel procedures opstarten en zo hun integratie in de illegaliteit in de hand werken. Dat kunnen we als overheid niet promoten. Dit gezin had trouwens de kans om tijdens de zomervakantie vrijwillig terug te keren?, luidt het vrijdag op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
Francken gaat met premier praten over zijn communicatie
11 Januari, 19:48 Skynet Belgie
Premier Charles Michel gaat met staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een gesprek voeren, onder meer over zijn manier van communiceren. Dat is in regeringskringen bevestigd.


Theo Francken overleeft vertrouwensstemming
11 Januari, 18:48 De Tijd
18:12 Na de Soedan-rel hebben de regeringspartijen donderdag in de Kamer de rangen gesloten.


LIVE. Dewael haalt uit naar Francken in debat over Soedanrel: ?Waarom euforisch tweeten bij elke repatriŽring??
11 Januari, 15:48 Gazet v. Antwerpen

In het federale parlement wordt donderdagnamiddag gedebatteerd over de kwestie rond de uitwijzing van Soedanese vluchtelingen. De oppositiepartijen gaan vermoedelijk een motie van wantrouwen indienen tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Ook premier Charles Michel (MR) wordt uitgehoord. Het is de eerste keer sinds het kerstreces dat in het parlement gedebatteerd wordt over de zaak. Onder andere Patrick Dewael was bijzonder scherp voor Francken.
Theo Francken na vergelijking van New York Times: ?Ik, de Vlaamse Trump? Come again?!?
11 Januari, 12:12 Gazet v. Antwerpen

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) wordt in een artikel van de New York Times beschreven als ?de Vlaamse Trump?. De staatssecretaris hoefde niet ver in het archief te zoeken naar een reactie, want onlangs noemde The Washington Post hem nog een ?anti-immigratie hardliner?.
Medewerkster van Theo Francken die 'The Cancer Survival Guide' schreef, bezwijkt aan ziekte
9 Januari, 22:24 Gazet v. Antwerpen
Freija De Bock, de 41-jarige auteur van 'The Cancer Survival Guide', is maandag overleden. In haar boek beschreef de vrouw en moeder uit Lokeren hoe kankerpatiŽnten met hun ziekte kunnen omgaan. Ze leed namelijk zelf aan de ziekte.


Michel probeert punt te zetten achter Francken-rel
9 Januari, 10:24 De Tijd
09:47 Premier Charles Michel probeert na de felle kritiek in Franstalig BelgiŽ de rel rond staatssecretaris Theo Francken af te sluiten.


OPINIE. ?Partijleiders, zit niet bang te staren naar die opiniepeilingen?

De discussie over het lot van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is ook buiten de politieke wereld een druk bediscussieerd topic. Zo ontlokt een Facebookpost van schrijver David Van Reybrouck over de kwestie heel wat reacties.
Soedan - Beke: "ontslag van Francken is niet aan de orde"
8 Januari, 13:12 Skynet Belgie
Voor CD&V-voorzitter Wouter Beke is het ontslag van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) "niet aan de orde". "CD&V heeft in 2014 een engagement genomen voor de volle vijf jaar, en daar blijven we bij", zei hij maandagmiddag na afloop van het CD&V-partijbureau. De crisissfeer binnen de federale regering lijkt daarmee bezworen.


Soedan - "Onderzoek dient niet om Francken vrij te pleiten of te veroordelen"
7 Januari, 23:12 Skynet
Het onderzoek dat de regering heeft gevraagd aan het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen is niet bedoeld om staatssecretaris Theo Francken vrij te pleiten of te veroordelen voor een eventuele verantwoordelijkheid voor het lot van Soedanezen na hun uitwijzing. Dat zegt een regeringsbron zondagavond.


Ivo Belet: ?Francken had zelf ontslag moeten nemen?

CD&V-Europarlementslid Ivo Belet vindt dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) al lang zelf had moeten opstappen in de Soedan-discussie. ?Over alles wat hij nu in de toekomst zegt, zijn we niet meer zeker of het waar is of niet?, zei hij zondag in De Zevende Dag (Eťn).
Tienduizenden Hondurezen eisen ontslag van president

In Honduras zijn tienduizenden betogers zaterdag op straat gekomen in de economische hoofdstad San Pedro Sula om het ontslag te eisen van president Juan Orlando HernŠndez, die na omstreden verkiezingen herverkozen werd. Tot die protesten was eerder deze week opgeroepen door de presidentskandidaat van de oppositie Salvador Nasralla.
Francken kan zich niet vinden in vrijlating Soedanees door Brusselse rechtbank

De kamer van inbeschuldigingstelling van het Brusselse hof van beroep heeft de vrijlating bevestigd van een Soedanees die in een gesloten opvangcentrum zit met het oog op zijn uitwijzing naar Soedan. De Dienst Vreemdelingenzaken stapt naar het Hof van Cassatie tegen het arrest. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) schaart zich achter het cassatieberoep.
Streepje Francken in het voetlicht
5 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Met ?Een streepje Francken? brengt de Herentalse Cultuurraad deze lente hulde aan het kunste-naarsgeslacht Francken, waarvan ook wortels in de Keizerstede liggen.
Michel probeert uit schaduw Francken te treden
2 Januari, 19:12 De Tijd
18:44 Premier Charles Michel (MR) wil het beeld keren dat hij het schoothondje van de N-VA is. Hij zet daarom nog eens de puntjes op de i van het asielbeleid van zijn regering.


Carl Devos over de Theo Francken-rel: ?Triest niveau van onze politiek?
2 Januari, 07:12 Gazet v. Antwerpen

Een partijtje over en weer schieten op sociale media: zo hebben de drie voorzitters van de Vlaamse meerderheidspartijen zich het voorbije weekend laten opmerken. Nog maar eens een bewijs van het trieste niveau van de politiek in ons land, vindt politicoloog Carl Devos. ?2017 was erg, 2018 zal met de gemeenteraads-verkiezingen nog erger zijn, het verkiezingsjaar 2019 het ergst.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be