NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Formule

2News.be / Trefwoorden / Formule

Vrij Nederland vecht om zijn voortbestaan met een nieuwe formule en als maandblad. Is het genoeg?
Zondag, 20:24 Volkskrant
Tijdschrift Vrij Nederland vecht om zijn voortbestaan. Nu met een nieuwe formule en als maandblad. Is hiermee het lek boven? Bij Vrij Nederland schrikt niemand meer als een boekjaar eindigt met verlies, dat is traditie. Toen het drie jaar geleden weer eens lukte een beetje winst te maken, werd dat gevierd met taart. Het bleek een eenmalige opleving. Als je naar de cijfers kijkt, is het een wonder


Bij Formule 1 wordt gewonnen in de fabriek: een kijkje in de keuken van Red Bull
Zondag, 12:00 Volkskrant
In zijn vijfde Formule 1-seizoen wil Max Verstappen niets liever dan de wereldtitel. Maandag wordt zijn auto gepresenteerd. Belangrijk, want de Formule 1 wordt vooral gewonnen in de fabriek. Een kijkje in de keuken bij Verstappens team, Red Bull. Tegenover een koffiegroothandel en naast een badkamerwinkel in de Engelse groeistad Milton Keynes - een soort Almere - staan op een anoniem industrieterr


Vergeet Formule 1, Assen wil grootste kartbaan op aarde
Donderdag, 15:18 AutoBlog
Wat moet een mens zonder dromen? Als het gaat om het naar zich toetrekken van het circus der Formule 1, is de strijd tussen Zandvoort en Assen bijzonder groot. Kijken we puur naar de geschiedenis, dan lijkt Zandvoort de ideale kandidaat te zijn. Echter kampt het circuit met de nodige obstakels, waardoor het houden van […]


Teams testen voor eerste maal nieuwe Formule 2 wagens
Woensdag, 22:24 Autosport
Op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk konden de Formule 2-teams voor de eerste maal kennismaken met de nieuwe Formule 2-bolide uitgerust met een turbomotor en voorzien van het Halo veiligheidssysteem. Er was voorlopig slechts één wagen per team beschikbaar en Carlin en Charouz Racing maakten hun debuut in de serie.


Welk land moet de Formule 1 écht bezoeken?
11 Februari, 17:06 AutoBlog
De kalender bestaat dit jaar uit liefst 21 circuits over de wereld, maar er zijn nog een hoop plekken waar ze best een race zouden kunnen organiseren. Met alle heisa rondom het idee of er nu wel of niet een Grand Prix van Nederland moet komen, zou je bijna vergeten dat er nog veel meer […]


Succesvol weekend voor de Belgen in de Formule 4
6 Februari, 07:24 Autosport
Terwijl de ervaren piloten dit weekend ondermeer in Bathurst aan het werk waren, kwam dit weekend ook de jeugd in actie. Daarbij kwamen drie Belgen aan de start. Charles Weerts en Amaury Cordeel keerden voor de vierde ronde van de F4 UAE terug naar Abu Dhabi om in het voorprogramma van ondermeer de Lamborghini Super Trofeo Middle East te rijden. Zo?n 5.600 kilometer verderop nam Ugo de Wilde deel aan de vierde en laatste manche van het Zuid-Oost Aziatische F4 kampioenschap. Deze manche werd betwist in het Maleisische Sepang, in het kader van de Asian Le Mans Series. Een kort overzicht hoe het de Belgen verging dit weekend.


Bosnische Willie Wortel maakt eigen Formule 1-auto
5 Februari, 13:30 AutoBlog
Pak aan, stripboek. In het echt kan het ook! De Formule 1 op zich is een waanzinnig hecht clubje waar je maar lastig tussenkomt. Zeker in het huidige klimaat waar geld belangrijker dan ooit is, kun je meestal niet meer dan dromen van een eigen raceteam. Dat was wel eens anders. De minder welgestelden kunnen […]


De gridgirl, of 'pitspoes' verdwijnt uit de Formule 1
31 Januari, 23:24 Volkskrant
In de Formule 1 zijn pitspoezen net zo'n bekend fenomeen als de geblokte vlag of het champagnespuiten na races. Vanaf volgend seizoen zijn ze verleden tijd. De Formule 1 maakte gisteren bekend afscheid te nemen van de 'gridgirls', de schaarsgeklede vrouwen die voor races naast de auto's staan. Niet meer van deze tijd, vindt de raceklasse. Het schrappen van pitspoezen hing al een aantal maanden in


Komend seizoen geen grid girls meer in Formule 1
31 Januari, 17:06 Skynet
Komend seizoen zullen er geen grid girls meer te bespeuren zijn op de circuits tijdens F1-weekends, zo maakte de Formule 1 vandaag bekend.


Formule 1- en dartscircuit schrappen traditie van schaarsgeklede dames
31 Januari, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Gedaan met de ?gridgirls? in de Formule 1. Vanaf volgend seizoen zullen de (vaak schaarsgeklede) vrouwen de rijders niet meer vergezellen aan de start. Dat maakt de F1 woensdag bekend. Enkele dagen geleden meldde de dartsbond PDC ook al te stoppen met de ?walk-on girls?.
Officieel: Grid Girls in de Formule 1 afgeschaft
31 Januari, 15:54 AutoBlog
R.I.P. Formule 1, 1950-2017. Het is klaar, voorbij, finito. Liberty Media heeft de Formule 1 zoals we die kennen officieel de nek om gedraaid. Toen bekend werd dat de Amerikanen de sport gekocht hadden, durfden we nog voorzichtig optimistisch te zijn. De laatste jaren was het allemaal wel erg veel gemiezer om inhaalregeltjes, veiligheid en […]


Hoe aanpassingen voor MotoGP de Formule 1 beïnvloeden
31 Januari, 12:00 Gazet v. Antwerpen
Mario Isola, hoofd van de F1-afdeling van Pirelli, verwacht bij de pre-season testen in Barcelona dat de baan fel zal evolueren naarmate de testdagen vorderen. Vorige week kreeg het ?Circuit de Barcelona-Catalunya? immers een nieuwe asfaltlaag.


BAM! Dit zijn de nieuwe Formule E-wagens
30 Januari, 15:18 AutoBlog
De serie die stiekem nog spannender is dan de Formule 1 onthult een gigantisch gave bolide voor het nieuwe seizoen. Welkom allen, bij de toekomst van autosport. Ik geef het niet graag toe, maar het heeft er alle schijn naar dat de meeste fossiele brandstoffen op termijn plaats moeten gaan maken voor batterijen. Met name […]


Onwrikbare formule IKEA werkt nog prima voor wie de pijltjes wil volgen
29 Januari, 06:36 NOS nieuws

De dood van IKEA-oprichter Ingvar Kamprad gaat ook bij de Nederlandse vestigingen niet ongemerkt voorbij. Er zijn bijeenkomsten geweest voor het personeel, er is een online-condoleanceregister geopend en de vlaggen hangen halfstok, vertelt woordvoerder David Selier.

Kamprad was een soort vader voor het bedrijf. Selier werkt nog niet lang voor het woonwarenhuis, maar had toch de kans om de oude oprichter een keer te ontmoeten. "Hij was enorm charismatisch, betrokken en heel scherp. Het was heel inspirerend en sommige werknemers die er een tijd werken waren echt emotioneel dat ze hem mochten ontmoeten."

Ingvar Kamprad begon zijn bedrijf in 1943, maar pas in 1973 werd de eerste vestiging buiten Zweden geopend, in Zwitserland. Vijf jaar daarna kwam in Sliedrecht de eerste Nederlandse winkel, toen al compleet met ballenbak.

In veertig jaar is er veel veranderd in het assortiment, maar sommige producten van toen zijn er nog steeds. "De IVAR stellingkast en de BILLY boekenkasten bijvoorbeeld, die gaan al tijden mee. Het uitgangspunt van Kamprad was om voor zo veel mogelijk mensen voor een zo laag mogelijke prijs een goed product te leveren."

Om de prijzen laag te houden liet IKEA in de afgelopen veertig jaar veel meubels in landen als India produceren, en daardoor kwam het bedrijf ook wel eens in opspraak. In de jaren tachtig al probeerde IKEA de kosten te drukken door de productie naar een fabriek in Oost-Duitsland waar ook politieke gevangenen te werk gesteld werden. En eind jaren negentig meldde vakcentrale FNV dat bij het vervaardigen van huishoudtextiel in India sprake was van kinderarbeid.

"Dat is gebeurd", zegt Selier. "Er is een gedragscode waar onderaannemers zich moeten houden. Als blijkt dat dat toch niet gebeurt hebben bedrijven vaak de neiging om alle banden met zo'n onderaannemer te verbreken. Wat IKEA doet: we willen de banden dan juist versterken: met extra controles maar ook met extra scholing en investeringen in de regio."

Los van de kritiek die de multinational soms krijgt, zijn ook nog de notoire IKEA-haters die het absoluut niet zien zitten om de pijltjes door het woondoolhof te volgen, op speurtocht te gaan naar een genummerde doos in het magazijn en thuis dezelfde boekenkast in elkaar te schroeven als de buurman. Maar enorm veel zijn dat er niet als we afgaan op de NRC-rubriek Binnenkijken, waarvoor fotograaf Thijs Wolzak jarenlang bijzondere interieurs fotografeerde.

Journalist Arjen Ribbens deed de interviews, en stelde standaard de vraag of de bewoners iets van IKEA hadden. "Bijna allemaal hadden ze wel iets, al was het maar een flessenopener of een koekenpan. Zelfs in een bordeel waar we voor die rubriek kwamen, waren de bedlampjes en de matrassen van IKEA. Er was er maar één die echt helemaal niets had. Die had zijn hele huis volstaan met antiek."

Hoofdredacteur Carlein Kieboom van VT Wonen was vorige week nog bij het Zweedse woonwarenhuis. "En ik heb keurig het pad gevolgd. Je ziet dat er mensen uit alle geledingen komen. Iedereen kan er ook wat vinden, of je nou op zoek bent naar iets vintage-achtigs of iets moderns. En je gaat altijd met meer naar huis dan je van plan was."

Maar het kan ook weer niet de bedoeling zijn om thuis de hele catalogus na te bouwen, zegt Kieboom. "Juist het mixen is heel erg leuk. Als je zo'n ingerichte woonhoek ziet in de winkel, dat is overkill, al die IKEA-spullen bij elkaar. Maar als je het mixt met andere spullen word je vaak positief verrast. Al schijnt het niet goed voor je relatie te zijn om zo'n kast samen in elkaar te zetten."

In 1996 kwam cabaretier Youp van 't Hek met een sketch over zijn worsteling bij het in elkaar zetten van een IKEA-stapelbed.

De keuze voor een bepaald soort meubilair hoeft ook niets te zeggen over iemands karakter of levensstijl, voegt design-historicus Marjan Groot van de Vrije Universiteit Amsterdam toe. "Iemand kan talloze andere hobby's hebben en daarom juist kiezen voor een praktische inrichting."

Sommige door de Zweedse woongigant groot gemaakte ontwerpen zijn inmiddels bijna klassiek. De eenvoudige stijl grijpt terug op ontwerpen die veel eerder in Zweden zijn ontstaan. "Eind negentiende eeuw was er het Zweedse woonmodel. Dat was toen al heel populair, ook buiten Zweden. Veel hout en het deed denken aan het landleven, maar niet aan een oude stijl. IKEA heeft daarop voortgebouwd."

Al sinds decennia is er aan succesvolle formule van IKEA niet veel veranderd. De jaarlijkse catalogus, de ballenbak, de Scandinavische productnamen, de Zweedse gehaktballetjes, de platte kartonnen dozen en de hotdogs bij de uitgang: ze zijn er altijd. Tegelijkertijd blijft het bedrijf innoveren. "We hebben een project met NASA bijvoorbeeld. Astronauten hebben ook te maken met kleine ruimtes, dus hoe ga je daar efficiënt mee om? En we werken samen met andere bedrijven als Sonos om geluidstechnologie in de producten te verwerken."

Maar de vernieuwing blijft beperkt tot het assortiment. Het basisconcept van het Zweedse concern is rotsvast en de Zweedse kleuren zijn heilig. Selier: "Blauw-geel blijft blauw-geel. Daar valt niet te tornen."
?We willen weer 26 auto?s op de Formule 1-grid zien?
28 Januari, 15:18 AutoBlog
Eens, of oneens? In een interview met Autosport heeft Formule 1-legende Nigel Mansell zijn ongezouten mening weer eens laten galmen. De Brit is absoluut niet te spreken over de huidige stand van zaken en heeft met name moeite met de hoeveelheid het gebrek aan competitie. Volgens Mansell zou de Formule 1 er dan ook goed […]


Nieuwe generatie Formule E wagens uitgerust met Halo
28 Januari, 11:00 Autosport
Voor het seizoen 2018-2019 zullen de Formule e-wagens, voor het eerst sinds de creatie van het kampioenschap nu bijna vijf jaar geleden, een grondige update krijgen. Ook de look van de wagens zal aangepakt worden en de organisatie gaf dit weekend een teaser vrij waarop een glimp van de nieuwe bolide valt te ontwaren. Duidelijk is wel dat de wagen uitgerust is met een Halo veiligheidssysteem zoals dit nu ook in de Formule 1 en Formule 2 van toepassing is.


TT-Circuit Assen behoudt Formule 1-droom na lovende beoordeling FIA
26 Januari, 12:54 AutoBlog
Zandvoort, zeg maar dag met je handje. Het lijkt er steeds meer op dat het momentum waarvan het Circuitpark Zandvoort profiteerde steeds verder in het voordeel van het TT-Circuit van Assen komt te liggen. Zeker nu Charlie Whiting, race-directeur van de Formule 1, een bezoekje aan het TT-Circuit heeft gebracht en het een positieve beoordeling […]


De beste geroosterde patatjes? Daar bestaat een wiskundige formule voor
24 Januari, 10:12 Gazet v. Antwerpen
Die perfecte geroosterde aardappel, nog zacht van binnen en lekker krokant aan de buitenkant. Daar bestaat wel degelijk een wiskundige benadering voor. Die werd uitgedacht door enkele leerlingen van een Britse hotelschool. Misschien is het wel eventjes wat meer werk, maar daar word je volgens hen dubbel en dik voor beloond.


Formule RP1 richt blik op 2019
23 Januari, 20:36 Autosport
Een week geleden kreeg de Formule RP1, de nieuwe instapklasse in de eenzitterij op Benelux-niveau, zijn circuitdoop op de piste van Zandvoort. De reacties waren alom positief, maar de vraag was of de korte opstarttijd geen roet in het eten zou gooien voor een start in 2018. Dit weekend hakten de organisatoren de knoop door en er werd besloten om het debuut van de serie te verschuiven naar 2019.


Dit gaat de Formule 1 met haar live-evenementen doen
23 Januari, 13:30 AutoBlog
Zullen we Max binnenkort de Dam onveilig zien maken? Na de Formule 1-demonstratie in Londen, waar ruim 100.000 mensen op af kwamen, proeft de directie het succes. Het smaakt zelfs zó lekker, dat het bestuur van Liberty Media heeft besloten om haar evenementen uit te gaan breiden. In de komende jaren kunnen we dus geregeld […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be