NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Formule

2News.be / Trefwoorden / Formule

Al zeker drie nieuwe teams in de formule 2 in 2018
16 November, 23:24 Autosport
De FIA heeft de lijst van de trams die in 2018 deelnemen aan het Formule 2 kampioenschap vrij gegeven. Daarop vinden we de namen van drie nieuwe teams Carlin, Fortec Motorsport en Charouz Racing System. Er zijn echter dan weer twee teams die niet langer present tekenen zijnde Rapax en Russian Time. Dat brengt het aantal ingeschreven teams voorlopig op elf, een meer dan vorig jaar maar momenteel lopen er nog gesprekken met een team dat alsnog zou willen instappen. Volgend jaar wordt er geracet met een nieuw F2 model voorzien van de halo bescherming.


Kabinet doet nog niets om Formule 1 naar Nederland te halen
16 November, 16:36 NOS nieuws

Het kabinet onderneemt voorlopig geen stappen om de Grand Prix Formule 1 terug naar Nederland te halen. Minister Bruins voor Sport vindt dat er "nog te veel onzekerheden" zijn om de Nederlandse Sportraad een advies te vragen.

Vorige week werd bekend dat de Formule 1 terug kan keren in Nederland. De gemeente en het circuit Zandvoort hebben een zogenaamde haalbaarheidsstudie gedaan. Het blijkt dat er geen onoverkomelijk organisatorische, technische en logistieke problemen zijn die de terugkomst van de prestigieuze autorace onmogelijk maken.

Opknappen

Het wordt wel een kostbaar project, naar schatting zo'n 20 miljoen euro, vanwege het opknappen en het toegankelijk maken van het huidige circuit.

Minister Bruins wacht eerst gesprekken tussen de gemeente en het circuit Zandvoort af met de FIA en Formula One Group, schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief schrijft de minister ook dat het TT-circuit in Assen geen haalbaarheidsonderzoek doet naar Formule 1.
Max Verstappen staat helemaal laatste in de Formule 1
16 November, 14:30 AutoBlog
Huh? Jawel! Na de euforie van de zeges in MaleisiŽ en Mexico zouden we het haast vergeten, maar het begin van het jaar liep niet echt lekker voor onze landgenoot. Max staat daardoor nog altijd op de allerlaatste plaats waar het gaat om het aantal afgelegde rondjes in races dit jaar. Tenminste, voor wat betreft […]


Van het Marokkaanse elftal tot de Formule 1: de glorie van de emigrantenzonen
13 November, 02:12 Volkskrant
Niet alleen Marokkaans-Nederlandse voetballers komen uit voor het geboorteland van hun vader. Autocoureur Max Verstappen en veldrijder Mathieu van der Poel zijn geboren en getogen in BelgiŽ. Toch sporten ze voor Nederland, het geboorteland van hun vaders. Mbark Boussoufa: 'Ieder migrantenkind snapt dat.' Vijf in Nederland geboren spelers kwamen voor het Marokkaanse elftal in het veld, toen dat zic


Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van BraziliŽ 2017
11 November, 18:36 AutoBlog
Na een hete avond voor het team van Mercedes naast het circuit, moesten ze zojuist de aanval op het circuit afslaan. Lukte dat? Voorafgaand aan het weekend wisten we eigenlijk niet wie er de favoriet was voor de zege in BraziliŽ. Voor de fans is dat het beste scenario. Komt nog bij dat regen altijd […]


Formule 1 naar Zandvoort? Het is mogelijk, maar er valt geen droog brood mee te verdienen
10 November, 22:24 Volkskrant
Ja, de Formule 1 is best naar het circuit van Zandvoort te halen, bleek vrijdagmiddag uit een haalbaarheidsonderzoek, uitgevoerd door het circuit en de gemeente van de Noord-Hollandse badplaats. Maar op de grootste en belangrijkste vraag kwam geen antwoord: wie gaat in hemelsnaam de raceklasse onbezoldigd en met vele tientallen miljoenen euro's naar Nederland lokken? Afgevaardigden van zo'n beetje


Terugkeer Formule 1 naar Zandvoort ?haalbaar?
10 November, 14:54 AutoBlog
Positieve klanken uit het kustplaatsje! Na maanden van onderzoek maakt de gemeente van Zandvoort samen met het lokale circuit bekend dat een rentree van de Formule 1 theoretisch gezien haalbaar is. Volgens het rapport moeten er wel de nodige aanpassingen gedaan worden, maar daarvoor willen beide partijen zich maar al te graag inzetten. Als we […]


Het kriebelt in Zandvoort: komt de Formule 1 terug?
10 November, 12:48 NOS nieuws

De Tarzanbocht, de Panoramabocht en het Scheivlak. Legendarische namen op het historische circuit van Zandvoort. Sinds 1985 zijn er geen Formule 1-races meer op het circuit gereden, maar er is een kans dat daar verandering in komt. De gemeente Zandvoort en Circuit Zandvoort hebben de haalbaarheid laten onderzoeken van de terugkeer van de F1-races.

Vanmiddag worden de resultaten bekend, maar Formule 1-verslaggever Louis Dekker heeft al iets gehoord over de conclusies in het rapport. "De haalbaarheidsstudie heeft als uitkomst dat het haalbaar zou moeten zijn. Dat is niet zo gek. Als je een haalbaarheidsstudie doet, doe je dat meestal om aan te tonen dat iets kan. Als je gezamenlijk de schouders er maar onder zet. En dat is precies de boodschap die we vanmiddag gaan horen."

Dat wil niet zeggen dat het echt gaat lukken om de Formule 1 terug naar Nederland te halen. "Je moet wel beseffen waar we vandaan komen", zet Dekker in het NOS Radio 1 Journaal. "Als je me die vraag vier jaar geleden had gesteld, was ik nog net niet in lachen uitgebarsten. Maar er is iets gebeurd met een jongen van 17 die nog niet eens zijn rijbewijs had, die in de Formule 1 ging rijden."

Tientallen miljoenen

Inmiddels is Max Verstappen, met drie Grand Prix-zeges op zijn naam, een van de grote namen in de Formule 1. "Hij is een publiekstrekker. Hij hoeft maar een bouwmarkt te openen en er staat een mensenmenigte. Dus je snapt dat mensen dan gaan dromen van iets wat eigenlijk was afgeschreven. Zandvoort was een gesloten boek. Maar het kriebelt nu in Zandvoort. Bij de mensen die er in het verleden zijn geweest, bij de sponsors en zelfs bij de overheid."

Dan nog is er heel wat nodig voordat de bolides van Ferrari, Mercedes en Red Bull door de Tarzanbocht scheuren. Per jaar kost het mogen houden van een Formule 1-race tientallen miljoenen. "Dat kan 40 miljoen zijn, of 80 miljoen. Dat hangt van onderhandelingen af."

Voordeel is wel dat het circuit in Zandvoort er al ligt. Dat maakt het wat betaalbaarder. "De basis ligt er, maar er moet wel van alles aan gebeuren voordat het een woest aantrekkelijke baan wordt. Het circuit moet grondig op de schop. Op bepaalde delen moet dat echt veranderen. Ik noem maar een voorbeeld: als er in de Formule 1 weer pitstops komen waarbij de teams brandstof bijtanken, is dat gevaarlijker dan hoe het nu gaat. Daar zijn de huidige pitboxen in Zandvoort eigenlijk volstrekt ongeschikt voor."

Nog een obstakel: als er een Grand Prix in Zandvoort komt, zal een andere locatie in het buitenland af moeten vallen. Volgens Koen Vergeer, schrijver van meerdere boeken over de Formule 1, hoeft dat geen probleem te zijn. "Een zandbak als Bahrein of Abu Dhabi kan er wel uit, hoewel daar wel het geld verdiend wordt. We kunnen de race ook delen met Spa in BelgiŽ of Hockenheim in Duitsland. Dan doen we Zandvoort het ene jaar wel en het andere jaar niet."

Dan is er nog de geluidsoverlast en milieuschade van de races in het kwetsbare duingebied. Die zou niet veel toenemen door de Formule 1, denkt Vergeer. "De Formule 1 maakt niet zoveel lawaai meer. En die vogeltjes in de duinen weten inmiddels wel dat er af en toe een auto voorbijkomt."

De schrijver ziet de Formule 1-wagens liever vandaag dan morgen weer rondscheuren op het historische parcours. "Zandvoort is een heel bijzonder circuit, door de mooie ligging in de duinen en aan zee. Buitenlandse coureurs vinden het een geweldige baan, met name de blinde bocht omhoog achteraan het circuit."
Umicore stapt in Formule E
9 November, 16:54 De Tijd
16:17 De Belgische bedrijven Umicore en Voxdale gaan samen met het Indiase Mahindra een nieuwe racewagen voor het Formule E-circuit ontwikkelen, de elektrische racevariant van Formule 1.


Sam Dejonghe naar Formule E
9 November, 14:06 Autosport
Sam Dejonghe heeft een akkoord gesloten met Formule E-team Mahindra Racing. De Antwerpenaar zal aan de slag gaan als test- en reserverijder bij het Indiase team waar Nick Heidfeld en Felix Rosenqvist het vaste rijdersduo vormen. Voor Dejonghe vormt de deal vanzelfsprekend een flinke opstap naar de internationale racescŤne, al zij hij voorlopig niet aan de start staan van een eigenlijke E-Prix. Naast de overeenkomst met Dejonghe, is er ook een deal met Umicore en Voxdale als een officiŽle ontwerp- en technologieleverancier.


Sam Dejonghe wordt ontwikkelingspiloot in Formule E
9 November, 13:54 Gazet v. Antwerpen

Sam Dejonghe wordt komend seizoen ontwikkelingspiloot in Formule E de bij de Indiase renstal Mahindra Racing. De Antwerpenaar wordt daarbij gesteund door twee Belgische bedrijven, metaalbewerkingsbedrijf Umicore en innovatiebedrijf Voxdale. Dat raakte donderdag bekend.
Felipe Massa verlaat Formule 1, nogmaals
4 November, 13:54 Autosport
Felipe Massa neemt na het einde van dit seizoen afscheid van de Formule 1, dat heeft de Braziliaan bevestigd in een persbericht van zijn team Williams F1. Massa ging vorig jaar reeds met pensioen, maar keerde onverwacht terug naar de F1 toen Valtteri Bottas vertrok naar Mercedes om daar Nico Rosberg te vervangen. Naar verluidt zou hoofdsponsor Martini eisen dat minstens ťťn van de rijders minstens 25 jaar oud is, waardoor Massa opeens werd opgevist om de jeugdige Lance Stroll te flankeren.


Massa kondigt (opnieuw) zijn afscheid van de Formule 1 aan: ?Bedankt voor alle steun?
4 November, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Felipe Massa zal volgend jaar niet meer aantreden in de Formule 1. Dat maakte de Braziliaanse rijder zaterdag bekend via de sociale media. De Grote Prijzen van BraziliŽ en Abu Dhabi worden dus een kleine afscheidstournee voor Massa. De piloot van Williams zou oorspronkelijk vorig jaar al op pensioen gaan, maar deed er nog een jaartje bij.
Sportblog - Ferrari dreigt met vertrek uit Formule 1
3 November, 22:06 Volkskrant
Van fabelachtige doelpunten tot nieuwe sporthelden. Nieuws over prestaties, transfers, records en opvallende tweets uit de sportwereld.


Ferrari dreigt met vertrek uit Formule 1
3 November, 08:00 AutoBlog
Pittige woorden van Sergio Marchionne. Eerder deze week werd het motorenreglement vanaf 2021 bekendgemaakt. Niet alle raceteams zijn te spreken over de plannen van de FIA. Teambaas Sergio Marchionne van Scuderia Ferrari liet het er niet bij zitten. Tijdens een aandeelhoudersvergadering sprak de FCA CEO over een mogelijk vertrek uit de F1 na 2021 als […]


?De Formule 1 was een ramp voor me?
2 November, 16:42 AutoBlog
Is deze boude uitspraak afkomstig uit de mond van A) Taki Inoue B) Toranosuke Takagi C) Yuji Ide D) Tony Fernandes Inderdaad! Het was E) Sebastian Vettel. Nou ja, stiekem niet uiteraard. Hoewel de Duitser het afgaande op zijn radioverkeer weleens moeilijk heeft, heeft hij veel te danken aan de sport. Doch waar de beste […]


Motoren in Formule 1 worden weer luider
31 Oktober, 18:18 Gazet v. Antwerpen

De motoren in de Formule 1 worden vanaf 2021 goedkoper, luidruchtiger en minder ingewikkeld. Dat is de uitkomst van het overleg dinsdag in Parijs tussen de Formule 1, eigenaar Liberty Media en de internationale automobielfederatie FIA.
Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Mexico 2017
28 Oktober, 21:42 AutoBlog
Kvyat heeft een demotie ontvangen en we weten wat dat betekent. Verstappen was pardoes het snelste in VT3, met een nieuw absoluut ronderecord. Kan niet anders dan dat hij zijn RB13 op pole prikt, toch? Aiii caramba hermano! Dit weekend staat de Grand Prix van Mexico weer op de kalender. Na een absentie van een […]


De bruutste MotoGP-racer ooit had een Formule 1-motor
27 Oktober, 21:06 AutoBlog
Een klein uitstapje naar de tweewielers. Moet kunnen. Vlak na de eeuwwisseling stapte de motorracerij op het hoogste niveau over van 500 cc tweetaktmotoren naar 990 cc viertakt. De nieuwe formule maakte een einde aan de wilde, snerpende tweetakten van weleer die lastig te bereiden waren vanwege hun piekerige vermogensafgifte. Honda koos ervoor om met […]


Renault stopt met Formule E - Nissan neemt fakkel over
25 Oktober, 10:42 Autosport
In een tijdperk waarin veel constucteurs de overstap maken van andere autosporttakken naar de Formule E, doet Renault precies het omgekeerde. De Franse constructeur zegt na volgend seizoen het kampioenschap voor elektrische eenzitters vaarwel om zich toe te leggen op de Formule 1. Renault verdwijnt echter niet volledig uit de strijd, want zusterbedrijf Nissan neemt de fakkel over en zal vanaf seizoen vijf aan de start verschijnen. In feite gebeurt er dus gewoon een transitie van de merknaam Renault naar Nissan en dat op het ogenblik dat het kampioenschap nieuwe reglementen voor zowel batterij als chassis zal invoeren.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be