NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesFlorida

2News.be / Trefwoorden / Florida

Schietpartij Florida lijkt vergeten, Trump weer helemaal op lijn wapenlobby
5 Mei, 11:18 NOS nieuws

Maanden na de schietpartij op de Parkland-school in Florida heeft president Trump op het jaarlijkse congres van de wapenlobby NRA een pleidooi gehouden voor het recht op wapenbezit van Amerikanen. "Zolang ik uw president ben, komt het grondwetsartikel dat het recht op wapens garandeert niet in gevaar", zei de president.

Om de wapenrechten te verdedigen is het belangrijk om op Republikeinen te stemmen bij de tussentijdse verkiezingen in november, zei Trump.

Hij verweet de Democraten dat ze wapens willen uitbannen. "Dat kunnen we ook wel busjes en vrachtwagens gaan verbieden, omdat terroristen daar aanslagen mee plegen", zei de president.

Parkland

Na het drama in Florida in februari, toen op een school 17 mensen werden doodgeschoten, leek het erop dat Trumps mening over het recht op wapenbezit veranderde.

In een rechtstreekse tv-uitzending maande Trump een Republikeinse senator toen niet bang te zijn voor de NRA. Trump zei dat hij het zou opnemen tegen de wapenlobbyisten om het wapengeweld te doen afnemen. Later kwam hij daarvan terug na een onderhoud met NRA-vertegenwoordigers in het Witte Huis.

Het was de vierde achtereenvolgende keer dat Trump het NRA-congres toesprak. De laatste president die dat voor hem deed was Ronald Reagan.

In zijn toespraak had Trump het kort over Parkland. Hij zei dat hij het aantal slachtoffers betreurt. Hij herinnerde er ook aan dat er meer geld vrijkomt om de achtergrond na te gaan van mensen die wapens kopen en om scholen veiliger te maken.

Trump onthulde dat sommige van zijn politieke adviseurs hem hadden gezegd dat misschien slecht zou vallen als hij het NRA-congres zou toespreken. "Weet ik wat ik toen zei? Daag, ik stap in het vliegtuig."
Opnieuw schietpartij in school in Florida
20 April, 17:54 Gazet v. Antwerpen

In de Amerikaanse staat Florida heeft zich vrijdag opnieuw een schietpartij in een middelbare school voorgedaan, zo heeft het ABC News gemeld. Een verdachte is opgepakt.
Twee agenten door ruit restaurant doodgeschoten in Florida
20 April, 07:06 Gazet v. Antwerpen

In Trenton, een plaats in de Amerikaanse staat Florida, zijn donderdag twee hulpsheriffs doodgeschoten bij een verrassingsaanval. Dat heeft de sheriff van Gilchrist County bevestigd. De schutter werd ter plekke dood aangetroffen.
Verdwaalde alligator uit zwembad Florida gevist
1 April, 13:24 NOS nieuws

Een bijzondere indringer in de tuin van een echtpaar in Nokomis in de Amerikaanse staat Florida. Een meterslange alligator nam daar een duik in hun zwembad.

Het echtpaar schrok zich een ongeluk, al hadden de twee niet meteen door dat het om een krokodil ging. "Ik dacht dat het een inbreker was", zegt de man tegen Fox 13 News. "Daarna dacht ik dat het om een rode lynx ging, maar toen ik beter keek zei ik: o mijn god, het is een gigantische alligator."

Het dier is door een gespecialiseerd bedrijf gevangen. De politie van Sarasota plaatste beelden van de worsteling op Facebook.

Waarschijnlijk loopt het niet goed af met de alligator. Vaak worden dit soort dieren na de vangst verkocht voor de huid en het vlees.
Schutter bloedbad Florida krijgt geld en stapels 'fanmail'
30 Maart, 17:36 NOS nieuws

De 19-jarige Nikolas Cruz, die is aangeklaagd voor zeventien moorden op een school in Florida, heeft volop bewonderaars. Volgens Amerikaanse media kreeg hij honderden liefdesbrieven en steunbetuigingen, plus honderden dollars opgestuurd.

Cruz' pro deo-advocaat heeft nog nooit zoiets meegemaakt. Het gaat volgens hem om stapels fanmail. "Ik schrik ervan, omdat de brieven zijn geschreven door normale tienermeiden uit het hele land", zegt hij tegen The South Florida Sun Sentinel. "Het is pervers."

'Je bent zo knap'

Sommige fans sturen seksueel getinte foto's van zichzelf. Ze voelen zich aangetrokken tot Cruz. "Je ogen zijn prachtig en de sproetjes op je gezicht maken je zo knap", citeert de krant uit een van de brieven. Die is verstuurd vanuit Texas en zat in een envelop, met daarop hartjes en blij gezichten getekend.

De 19-jarige verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor het bloedbad op een middelbare school. Op 14 februari schoot de oud-leerling volgens de openbare aanklager zeventien mensen dood met een semi-automatisch geweer. Tegen Cruz zal de doodstraf worden geŰist.

'Justice For Nik'

Een deel van de brievenschrijvers denkt dat Cruz onschuldig is. Ze willen hem een hart onder de riem steken en sturen ook geld op. Op internet zijn er inzamelingsacties op touw gezet. Armbanden met de tekst Justice For Nik zijn te koop voor twee dollar per stuk.

Met de hashtag #NikolasNeedsOurHelp krijgt Cruz ook op social media steun. Volgens aanhangers zijn er verklaringen van getuigen die een andere dader beschreven dan Cruz. Fans zouden ook een geheime Facebookgroep hebben opgericht, die inmiddels honderden leden heeft.

De 19-jarige krijgt alle fanmail overigens niet te lezen. Cruz zit in beperking vanwege het risico op zelfmoord. "We hebben hem wel een aantal religieuze berichten, waarin mensen bidden voor zijn ziel, voorgelezen", zegt zijn advocaat. Maar de toegestuurde foto's en liefdesbrieven krijgt Cruz beslist niet onder ogen.

Manson en Breivik

Het is niet uniek dat seriemoordenaars of verdachten van een reeks moorden fanmail krijgen. Sekteleider Charles Manson kreeg bijvoorbeeld ook post van aanhangers. Anders Breivik krijgt ook liefdesbrieven van stille aanbidders. Volgens berichten uit 2015 zou hij er jaarlijks honderden krijgen.
Doorzichtige rugzak verplicht op school Florida
23 Maart, 04:36 NOS nieuws

De school in Florida waar vorige maand 17 mensen werden doodgeschoten door een oud-leerling, stelt doorzichtige rugzakken voor leerlingen verplicht. Dat gebeurt nadat twee studenten op de school werden gearresteerd met een mes, meldt The New York Times.

In een brief aan de families van de leerlingen, schrijft het bestuur dat iedere leerling gratis een tas van de school zal krijgen. Die tassen worden na de voorjaarsvakantie uitgedeeld. Ook moeten studenten en leerlingen verplicht een naamkaartje gaan dragen.

Begin deze week was weer ophef op de school toen de broer van de schutter op het schoolterrein kwam terwijl hij een gebiedsverbod had. Een bewaker die de boel in de gaten moest houden, werd door een student slapend aangetroffen. Hij is op non-actief gesteld.

Eerder werd hevig verontwaardigd gereageerd op een gewapende bewaker die niet ingreep toen de schutter schietend door de school liep. De bewaker diende zijn ontslag in.
Waarschuwing van ingenieur over barstjes in brug Florida bleef onbeantwoord
17 Maart, 08:18 Skynet
Twee dagen voor in Miami een gloednieuwe voetgangersbrug instortte, liet een ingenieur een voicemail achter bij het Florida Department of Transportation van de Amerika (FDOT). In de boodschap maakte de man, een medewerker van de FIGG Bridge Group, melding van barstjes aan de noordelijke zijde van de brug. Op donderdag stortte de brug in, en daarbij kwamen zes mensen om. Vrijdag plaatselijke tijd publiceerde de FDOT een uitgeschreven versie van de oproep.


Gloednieuwe brug in Florida stort in: meerdere slachtoffers
15 Maart, 20:36 NOS nieuws

In de Amerikaanse stad Miami is een overdekte voetgangersbrug ingestort. Volgens de politie is daarbij een aantal mensen om het leven gekomen. Acht mensen zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er zouden nog slachtoffers onder het puin liggen.

Op beelden is te zien dat de brug is terechtgekomen op een aantal auto's.

De ruim 50 meter lange betonnen brug over de weg werd zaterdag geplaatst. Het is een verbinding tussen de Florida International University en de wijk Sweetwater.
Justitie eist doodstraf tegen schoolschutter Florida
13 Maart, 21:12 NOS nieuws

De openbaar aanklager in de Amerikaanse staat Florida gaat de doodstraf eisen tegen de student die terechtstaat voor de schietpartij vorige maand op een middelbare school in Parkland. Dat blijkt uit de stukken die vandaag zijn ingediend.

Het bloedbad op Valentijnsdag kostte aan 17 mensen het leven, onder wie 14 leerlingen. De 19-jarige Nikolas Cruz is een oud-leerling van de school. Hij werd kort na de schietpartij aangehouden.

Cruz is aangeklaagd voor 17 gevallen van moord en 17 pogingen tot moord. Mocht hij niet worden veroordeeld tot de doodstraf, dan krijgt hij waarschijnlijk levenslang.
NRA klaagt staat Florida aan voor scherpere wapenwet
10 Maart, 07:36 Skynet
De National Rifle Association (NRA), de lobbygroep van de Amerikaanse wapenindustrie, klaagt de staat Florida aan omdat het strengere wapenregels heeft ingevoerd. De NRA ziet daarin een discriminatie van jongeren en vrouwen.


Maatregelen moeten bloedbaden op scholen in Florida voorkomen
10 Maart, 06:06 NOS nieuws

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida Rick Scott heeft een pakket wettelijke maatregelen ondertekend die scholen veiliger moeten maken en bloedbaden zoals op Douglas High in Parkland helpen voorkomen.

Zo gaat de minimumleeftijd om een geweer te mogen kopen omhoog naar 21 jaar. Ook komt er ter controle een verplichte wachttijd van drie dagen voor de aanschaf van een vuurwapen en is het voortaan toegestaan een aantal schoolmedewerkers te bewapenen.

De NRA heeft direct na ondertekening Florida voor de rechter gedaagd. Volgens de wapenlobbyisten zijn de maatregelen in strijd met het tweede amendement van de grondwet, waarin staat dat het recht van Amerikanen om wapens te bezitten en te dragen niet beperkt mag worden.

Het Huis van Afgevaardigden in Florida keurde de wet woensdag al goed, drie weken nadat een 19-jarige schutter op zijn oude middelbare school zeventien personen doodschoot met een semi-automatisch oorlogsgeweer. Na het bloedbad kwam een felle discussie op gang die werd aangewakkerd door een campagne van jongeren die de schietpartij overleefden.
Republikeinse gouverneur Florida legt onder zware druk wapenverkoop enigszins aan banden
10 Maart, 01:18 Volkskrant
Drie weken na het bloedbad op een middelbare school in Florida waarbij zeventien scholieren en leraren omkwamen heeft gouverneur Rick Scott zijn handtekening gezet onder een wet die de verkoop van wapens enigszins aan banden legt. Scott, een Republikein met nauwe banden met de wapenlobby NRA, stond onder zware druk van ouders en medescholieren van de slachtoffers. 'Het is tijd voor ons om samen te


Florida stemt voor strengere wapenregels
8 Maart, 02:24 NOS nieuws

Het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat Florida heeft ingestemd met strengere wapenregels. Gisteren ging de Senaat in Florida al akkoord. Aanleiding voor de nieuwe wet is het bloedbad dat een man van 19 vorige maand aanrichtte op een school in de plaats Parkland. Hij gebruikte daarbij een semi-automatisch vuurwapen.

In het plan wordt de minimumleeftijd voor het aanschaffen van een geweer verhoogd van 18 naar 21 jaar. Verder komt er bij de aankoop van vuurwapens een verplichte wachttijd van drie dagen.

Leraren bewapend

Tegelijk staat de wet ook de bewapening van bepaald schoolpersoneel toe. Alleen leraren en overige schoolmedewerkers die een speciale training hebben gevolgd, komen daarvoor in aanmerking.

De wet gaat binnen vijftien dagen in, tenzij gouverneur Scott een veto uitspreekt. Hij zegt dat hij daarover nog geen besluit heeft genomen.

Nabestaanden

De strengere regels volgen op een aanzwellend pleidooi in de Verenigde Staten om de wapenverkoop aan banden te leggen. De stemverhouding in het Huis was 67 tegen 50. Zowel Republikeinen als Democraten stemden voor.

De plannen kunnen volgens Amerikaanse media op de goedkeuring rekenen van nabestaanden van de aanslag in Parkland, die zeventien levens eiste. Wel hadden sommigen van hen liever een verdere aanscherping gezien, zoals een algeheel verbod op semi-automatische wapens.

Aanklacht

Eerder op de dag werd bekend dat de schutter in Parkland, Nikolas Cruz, wordt aangeklaagd voor zeventienvoudige moord. Zijn advocaat heeft gezegd dat Cruz volledige schuld zal bekennen als er wordt toegezegd dat hij niet de doodstraf krijgt.
Schoolschutter Florida aangeklaagd voor zeventienvoudige moord
7 Maart, 21:36 NOS nieuws

De schoolschutter uit Florida, Nikolas Cruz, is voor een jury in Fort Lauderdale formeel aangeklaagd voor zeventienvoudige moord, Hij kan daarvoor de doodstraf krijgen. Ook is hij aangeklaagd voor zeventien pogingen tot moord.

De 19-jarige Cruz schoot op 14 februari met een semi-automatisch wapen zeventien mensen dood op een middelbare school in Broward County, in Florida. Meer dan tien anderen raakten gewond.

Zijn advocaat zegt dat hij emotioneel gebroken is en dat hij schuld bekent als de doodstraf van tafel gaat. Dat zou betekenen dat hij waarschijnlijk levenslang krijgt, als de openbaar aanklager daarmee akkoord gaat. Die heeft nog geen beslissing bekendgemaakt.

Onbegrip

Het stel dat Cruz in november vorig jaar na het overlijden van zijn moeder in huis nam, heeft vandaag getuigd voor de jury. Ze zeggen dat ze nog steeds niet begrijpen waarom Cruz tot zijn daad kwam.

Cruz heeft de politie niet meer verteld dan dat hij op Valentijnsdag met een AR-15-geweer naar de Marjory Stoneman Douglas High School ging en dat hij daar in de klaslokalen begon te schieten.

In tien minuten schoot hij in klaslokalen op de eerste en tweede verdieping leerlingen en leraren neer, waarna hij onopgemerkt tussen scholieren naar buiten liep. Daar werd hij opgepakt nadat hij was herkend van videobeelden. Cruz bekende al snel dat hij de schutter was.

Vreemd gedrag

In verslagen die zijn vrijgegeven uit de gevangenis staat dat Cruz ge´soleerd wordt gehouden. Hij wordt beschreven als iemand die meewerkt, maar oogcontact vermijdt.

Hij zit vaak met een lege blik voor zich uit te staren of staart, liggend op zijn bed, naar het plafond. Soms lijkt hij te lachen en vertoont hij ander vreemd gedrag, aldus de verslagen. Ook heeft hij gevraagd om een Bijbel, zodat hij kan lezen in zijn cel.

Racist

Cruz heeft ÚÚn keer bezoek van een niet nader ge´dentificeerd familielid gehad. Volgens de autoriteiten blijkt uit zijn internetgeschiedenis dat hij verzot was op wapens en gevechtskleding en dat hij geregeld schold op zwarten en moslims.

Volgens de Anti-Defamation League, een organisatie die zich keert tegen antisemitisme, had hij banden met ultrarechtse racisten en zei hij dat hij politiemensen en linkse betogers neer zou maaien met zijn AR-15.
Senaat Florida keurt nieuwe wapenwet goed: leraars worden bewapend
6 Maart, 07:06 Gazet v. Antwerpen

De Senaat in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag nipt ingestemd met een aanpassing van de wapenwetgeving. Als gevolg van de schietpartij die in februari in een school in diezelfde staat aan zeventien mensen het leven heeft gekost, worden heel wat regels aangescherpt. Maar tegelijkertijd wordt er ook werk gemaakt van de bewapening van leerkrachten.
Schietpartij Florida - Florida past wapenwetgeving aan na dodelijke schietpartij in school
6 Maart, 06:48 Skynet
De Senaat in de Amerikaanse staat Florida heeft maandag nipt ingestemd met een aanpassing van de wapenwetgeving. Als gevolg van de schietpartij die in februari in een school in diezelfde staat aan zeventien mensen het leven heeft gekost, worden heel wat regels aangescherpt. Maar tegelijkertijd wordt er ook werk gemaakt van de bewapening van leerkrachten.


Walmart verhoogt leeftijdsgrens voor wapens
1 Maart, 01:42 NOS nieuws

De Amerikaanse supermarktketen Walmart stopt met de verkoop van wapens en munitie aan mensen jonger dan 21 jaar. Ook haalt het bedrijf wapens die lijken op machinegeweren van de site.

De supermarkt neemt het besluit naar aanleiding van de schietpartij in Parkland van twee weken geleden. Bij de schietpartij op de school kwamen in totaal zeventien mensen om het leven. De dader, een ex-leerling, was 19 jaar oud.

De discussie over wapenbezit in de VS is in volle gang. De supermarktketen Walmart staat bekend om zijn veelzijdige assortiment en heeft al jaren vuurwapens en munitie in de schappen liggen. Drie jaar geleden nam de keten het besluit om helemaal te stoppen met de verkoop van semi-automatische vuurwapens. Ook verkoopt de winkel geen patronen waar grote hoeveelheden kogels in kunnen.
School Florida weer open na dodelijke schietpartij
28 Februari, 21:30 NOS nieuws

Twee weken na de schietpartij in Florida is de school waar het drama plaatsvond weer open. Onder politiebewaking kwamen de leraren en leerlingen voor het eerst weer naar de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, waar op 14 februari een oud-leerling zeventien mensen doodschoot.

De schooldag begon met het lesuur dat bezig was toen de schutter toesloeg, zodat iedereen op school dezelfde mensen om zich heen had als tijdens de schietpartij. De hele dag was er slachtofferhulp aanwezig voor de leraren en de ongeveer 3300 leerlingen.

"De stemming was bij binnenkomst erg somber", zegt een leerling. "Maar het was al heel snel weer zoals het voor de schietpartij was. Mensen konden weer lachen."
Schoolagent die buiten bleef bij schietpartij Florida beweert dat hij politieregels heeft nageleefd en geen 'lafaard' is
27 Februari, 17:18 Volkskrant
Schoolagent Scot Peterson, die door president Trump voor 'lafaard' werd uitgemaakt omdat hij niet ingreep tijdens de schietpartij in Parkland, bestrijdt dat hij heeft gefaald. Peterson zegt in een verklaring dat hij het schoolgebouw minutenlang niet binnenging omdat hij dacht dat de schoten van buiten kwamen. Ook beweert hij dat hij keurig de politieregels heeft nageleefd. Peterson (54) kwam met z

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be