NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Florida

2News.be / Trefwoorden / Florida

Emma (18) overleefde schietpartij Florida: ?Aan elke politicus die geld ontvangt van de wapenlobby: Shame on you!?
Zondag, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Honderden scholieren en nabestaanden hebben dit weekend betoogd voor strengere wapenwetten na de schietpartij in een school in Parkland (Florida). Een studente die het bloedbad overleefde, heeft er gepassioneerd gespeecht: ?Genoeg is genoeg. Shame on you (schaam jullie, red.), politici.?
'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Trump biedt voorzichtige opening voor strengere wapenwet
Gisteren, 18:00 NOS nieuws

President Trump steunt pogingen om zogeheten background checks van mensen die een vuurwapen willen kopen te verbeteren. Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders zei dat vandaag, in reactie op de aanslag op een school in Florida waarbij zeventien doden vielen. Volgens haar heeft Trump inmiddels gesproken met de vooraanstaande Republikeinse senator John Cornyn, die vorig jaar al een dergelijk voorstel op papier zette.

Dat was na een ander bloedbad, in november in een kerk in Sutherland Springs, Texas, waarbij 26 mensen werden doodgeschoten. Destijds bleek dat de schutter al eens veroordeeld was voor huiselijk geweld. Als die gegevens landelijk waren geregistreerd, had de man nooit een vuurwapen kunnen kopen. Het voorstel van Cornyn, dat werd gesteund door Republikeinen en de machtige wapenlobby-organisatie NRA, bleef in het Congres op de plank liggen.

Trump krijgt de afgelopen dagen felle kritiek omdat hij allerlei factoren noemde waardoor de aanslag op de school heeft kunnen gebeuren, maar met geen woord repte over de soepele Amerikaanse wapenwetten.

Nabestaanden en overlevenden van de moordpartij op de middelbare school in Parkland, vorige week woensdag, hebben fel uitgehaald naar politici in de Verenigde Staten. Velen eisen dat er nu eindelijk werk wordt gemaakt van strengere wapenwetten.

"Als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers zelf voor verandering zorgen", zei de 17-jarige Parkland-leerling Emma Gonzales in een toespraak. "We moeten onder ogen zien dat het niet alleen om de mentale gezondheid van de dader gaat. Hij had niet zoveel leerlingen kwaad kunnen doen met een mes."

De toespraak van Gonzales, en andere kritische reacties, lijken in de VS een gevoelige snaar te hebben geraakt. Voorstanders van strengere wapenwetten putten daar de hoop uit, dat er nu, na de zoveelste aanslag op een school, echt iets zal veranderen.

De bekende statisticus Nate Silver constateert dat 'Parkland' niet zo snel uit het nieuws verdwijnt als eerder shootings.

In Amerikaanse steden zijn tal van manifestaties gepland tegen de huidige wapenwetten. De overlevenden van Parkland houden komende zaterdag een protestmars in Washington D.C. Ze spreken van de 'mars voor onze levens'.

De Amerikaanse tv-maker Bess Kalb kreeg veel aandacht met een actie op sociale media. Kalb rekende bij alle Republikeinse Congresleden die hun medeleven op Twitter betuigden, voor hoeveel geld ze hadden ontvangen van de NRA. Wat Kalb deed, is overigens ook gebeurd bij eerdere school shootings.

Wat Trump nu precies wil doen, is nog onduidelijk. Concrete plannen zijn er nog niet. Woensdag spreekt hij in elk geval met een groep scholieren en leraren. De dag erna overlegt hij volgens zijn woordvoerder met functionarissen over veiligheid op school, en op vrijdag houdt hij een toespraak voor een organisatie die het vrije wapenbezit juist fel verdedigt. Bij die bijeenkomst zal ook een van de leiders van de NRA spreken.
Advocaten willen Florida-schutter Nikolas Cruz ontoerekeningsvatbaar laten verklaren: ?Demonische stemmen in zijn hoofd?
Zaterdag, 04:12 Gazet v. Antwerpen

Een zielige jongen omdat hij aan autisme lijdt, zijn adoptieouders heeft verloren en psychische problemen had. Volgens de advocaten van Nikolas Cruz (19) heeft de schutter van Florida enorm veel spijt en is hij zelf een gebroken jongen. Het mag duidelijk zijn: zij zullen alles uit de kast halen om de massamoordenaar ontoerekeningsvatbaar te verklaren en de doodstraf te ontlopen.
Trump bezoekt slachtoffers schietpartij Florida
Zaterdag, 01:48 NOS nieuws

De Amerikaanse president Trump heeft een bezoek gebracht aan slachtoffers van de schietpartij op een school in Florida. Samen met zijn vrouw Melania sprak met mensen die zijn neergeschoten en artsen. "Het is verdrietig dat zoiets kan gebeuren", zei hij na afloop.

Trump feliciteerde de dokter die hem begeleidde met de snelle hulpverlening. "De artsen, de verpleegkundigen, het ziekenhuis, politie, ongelooflijk. De slachtoffers werden razendsnel naar het ziekenhuis gebracht, eentje zelfs in 19 minuten na het schot. Ongelooflijk."

Een 19-jarige oud-leerling opende afgelopen woensdag het vuur op scholieren en personeel van de highschool in Parkland. Zeventien mensen kwamen om, veertien raakten gewond. Daarmee was het de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse school sinds Sandy Hook.

De dader werd opgepakt. Hij bleek vorig jaar van school te zijn gestuurd. Een bekende van hem bleek de FBI eerder al te hebben gewaarschuwd dat de jongen dreigde te ontsporen, maar met die tip werd niks gedaan.

Zoon Trump

De eerste doden zijn inmiddels begraven, twee meisjes van 14 en 17. De moeder van een van hen riep president Trump op meer te doen om scholen veiliger te maken. Ze vroeg hem aan zijn eigen zoon te denken.

"President Trump, Barron gaat ook naar school. Laten we hem beschermen. Laten we ook al die andere kinderen beschermen. Help ons. Het moet veiliger. Er is actie nodig, actie, actie."

De vader van het andere meisje sprak geŽmotioneerd de rouwenden toe in de synagoge waar de uitvaart werd gehouden. "Mijn kind is dood. Het blijft maar malen, dag en nacht", schreeuwde hij. "Het is niet te begrijpen dat ik mijn prinses nooit meer zal zien. Ik heb haar altijd kunnen beschermen, maar nu was ze niet veilig."

Trump, die in het verleden zijn steun uitspraak voor wapenlobby NRA, twitterde kort na het bloedbad dat hij de veiligheid in scholen wil verbeteren en dat psychische problemen beter moeten worden aangepakt. Op vragen of wapenwetten moeten worden aangescherpt ging hij niet in.
FBI erkent: tip over schutter Florida niet onderzocht
Vrijdag, 19:48 NOS nieuws

De Amerikaanse binnenlandse veiligheidsdienst FBI heeft erkend dat er geen onderzoek is gedaan naar een tip over de 19-jarige man die woensdag een bloedbad aanrichtte op een middelbare school in Florida. Iemand die de schutter Nikolas Cruz kende, gaf vorige maand aan de FBI door dat Cruz vuurwapens bezat, de wens koesterde om mensen te doden, vreemd gedrag vertoonde en verontrustende berichten via sociale media verspreidde.

De telefonische tipgever zei ook bezorgd te zijn dat Cruz leerlingen op een school zou aanvallen.

De tip had grondig uitgezocht moeten worden, zegt de FBI twee dagen na de schietpartij, waarbij Cruz zeventien mensen ombracht. Cruz werd binnen een uur na de aanslag aangehouden en is inmiddels in staat van beschuldiging gesteld. Hij heeft zijn daad bekend.

YouTubefilmpje

Vorig jaar wees een YouTuber de FBI al op een bericht van Nikolas Cruz, die onder een filmpje had gezet: "Ik word een professionele schoolschutter." Maar omdat degene die het filmpje had geplaatst Cruz niet kende, was de zaak afgedaan voor de FBI.

President Trump gaat vandaag naar Florida. Daar ontmoet hij waarschijnlijk de nabestaanden van de slachtoffers.
Advocaat troost schutter van Florida: ?Hij heeft spijt. Hij is een kind. Hij is gewoon een gebroken mens?
Vrijdag, 10:12 Gazet v. Antwerpen

Nikolas Cruz, de jongeman die in een school in Parkland (in Broward in Florida) 17 mensen doodschoot, is donderdag een eerste keer voor de rechtbank verschenen.
Nikolas Cruz, de 19-jarige dader van de aanslag op school in Florida, had een fascinatie voor vuurwapens
Donderdag, 12:36 Volkskrant
Een tiener met problemen, zowel thuis als op school. Iemand ook met een fascinatie voor vuurwapens. Dat beeld doemt op van Nikolas Cruz (19), de scholier die woensdag op de Marjory Stoneman Douglas High School in Florida een bloedbad aanrichtte. Voorafgaand aan zijn daad plaatste Cruz volgens de politie 'verontrustend materiaal' op social media. Wat dat was, wil de politie niet zeggen. Cruz was in


Schutter Florida 'was raar en deed veel alleen'
Donderdag, 06:00 NOS nieuws

De verdachte van de schietpartij op een school in Florida waarbij zeker zeventien mensen omkwamen, was van school gestuurd. Volgens een leerling gebeurde dat na een vechtpartij met de nieuwe vriend van zijn ex.

De politie zegt dat hij voor zijn daad op sociale media nare berichten heeft geplaatst. Zo zou hij een foto op Instagram hebben gezet waarop hij poseerde met een pistool bij zijn gezicht. Ook zou hij het op sociale media hebben gehad over het doden van dieren.

Een oud-schoolgenoot zegt dat de 19-jarige verdachte tegen hem had verteld dat hij in de achtertuin schietoefeningen deed. Andere leerlingen die de verdachte kennen, beschrijven hem als een rare jongen die veel alleen was.

Brandalarm

De burgemeester van Broward County zei tegen CNN dat de schutter werd behandeld in een kliniek, maar dat hij daar al meer dan een jaar niet was geweest. Nadat hij van school was gestuurd is hij overgeplaatst naar een andere school in de gemeente.

De oud-leerling van de school is direct na de schietpartij gearresteerd. Hij wordt morgen voorgeleid. De politie heeft vannacht zijn huis doorzocht.

Verschillende media schrijven dat de man voorafgaand aan de schietpartij het brandalarm heeft laten afgaan, om zoveel mogelijk leerlingen uit de lokalen te laten komen.
Schietpartij op middelbare school in Florida
Woensdag, 21:36 NOS nieuws

Op een middelbare school in Broward County, in de Amerikaanse staat Florida, is een schietpartij aan de gang. De schutter is nog niet gepakt.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over het aantal gewonden, maar Amerikaanse media spreken van zeker 20 slachtoffers. De school is afgesloten door de politie. Volgens lokale media worden er mensen behandeld met schotwonden.

Op beelden van CNN is te zien dat tientallen jongeren de school uit lopen met de handen in de lucht, om zo te laten zien dat ze geen wapens dragen.
50 passagiers gered van brandende boot in Florida
15 Januari, 02:42 NOS nieuws

In de Amerikaanse staat Florida is een pendelboot met 50 passagiers aan boord in vlammen opgegaan. Alle opvarenden konden op tijd van boord komen.

Sommige passagiers moesten door de hulpdiensten uit het water worden gehaald, dat vanwege het ongebruikelijk koude weer in Florida op dit moment een temperatuur van ongeveer 15 graden heeft. Zo'n 15 slachtoffers hadden last van ademhalingsproblemen door ingeademde rook en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De boot bracht mensen naar een casinoschip, aan de kust bij de stad Tampa. Volgens de autoriteiten heeft de kapitein levens gered door om te keren toen hij vlammen opmerkte. Daardoor konden de reddingsdiensten de opvarenden sneller bereiken.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in de machinekamer en greep snel om zich heen.
Amerikaanse regering laat dan toch geen olieboringen voor Florida toe
10 Januari, 14:54 Skynet Buitenland
Florida moet er geen rekening mee houden dat in zijn kustwateren naar olie wordt geboord. Dat deelde minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke gisterenavond mee. Vorige donderdag had de Amerikaanse regering aangekondigd dat een verbod op olie- en gasproductie in grote delen van de Amerikaanse kustwateren zou opgeheven worden. Dat plan stootte bij vertegenwoordigers van de betrokken staten en milieuactivisten op heel wat kritiek.


?Geen oliewinning voor de kust van Florida
10 Januari, 03:12 NOS nieuws

Voor de kust van de Amerikaanse staat Florida komen geen booreilanden. Minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke heeft gouverneur Rick Scott laten weten dat de wateren voor de kust van Florida niet worden opengesteld om daar olie te winnen.

In een verklaring zegt Zinke dat Florida uniek is en dat de kustgebieden sterk afhankelijk zijn van toerisme als economische drijfveer. "Daarom zal ik Florida niet in overweging nemen voor nieuwe gas- en olieplatforms." Zinke schrijft dat hij goed heeft geluisterd naar de lokale bevolking.

President Trump maakte vorige week nog bekend om in bijna alle wateren voor de kust van de VS te gaan boren naar olie, ook voor de kust van Florida. Het voorstel bevat de grootste uitbreiding van het Amerikaanse boorgebied op zee ooit.
Bizar fenomeen door koude in Florida: het regent leguanen
5 Januari, 18:12 Skynet
Het uitzonderlijk 'koude' weer in de Amerikaanse staat Florida zorgt voor bizarre taferelen: leguanen vallen er letterlijk uit de bomen. De beestjes zijn niet dood, maar raakten helemaal verlamd door de lage temperatuur. Dat berichten lokale media.


Florida ziet voor het eerst in dertig jaar sneeuw
3 Januari, 22:48 NOS nieuws

In Tallahassee, de hoofdstad van de 'sunshine state' Florida, is voor het eerst in bijna dertig jaar sneeuw gevallen. De temperatuur kan daar onder nul graden duiken, een zeldzaamheid in Florida.

Daarna trok het sneeuwfront naar de Atlantische kust waar zuidelijke steden als Savannah en Charleston in South Carolina ook door wat sneeuw werden verrast. Aan de kusten van Georgia, South en North Carolina en Virginia kan 15 centimeter sneeuw vallen.

Amerikaanse weerkundigen waarschuwen dat het front langs de oostkust kan uitgroeien tot een flinke sneeuwstorm met orkaanachtige windkracht en veel sneeuw. De storm kan op de oceaan zeven meter hoge vloedgolven veroorzaken.

Ook aan de noordelijke oostkust van de VS kunnen records worden gebroken. Komend weekend kan het in de staat Maine bijvoorbeeld tot -27 graden Celsius worden en in New York -16.
Vijf doden bij vliegtuigcrash in Florida
25 December 2017, 02:42 Skynet
In de Amerikaanse staat Florida zijn zondag vijf mensen omgekomen bij een vliegtuigcrash. De tweemotorige Cessna 340 stortte kort na het opstijgen op de Bartow Air Base neer. De precieze oorzaak is nog niet bekend, maar volgens de sheriff van Polk County, Grady Judd, is de crash waarschijnlijk te wijten aan de dichte mist.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be