NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Florida

2News.be / Trefwoorden / Florida

Roeiers willen bij WK in Florida voortbouwen op successen Rio
Vandaag, 02:30 Volkskrant
In een seizoen dat normaal gesproken geruisloos voorbijgaat, mikken de Nederlandse roeiers in het Amerikaanse Sarasota op een spectaculair slot bij de WK roeien. Ja, normaal staan de jaarlijkse WK een maand eerder op de kalender. Sarasota ligt in het oosten van de Amerikaanse staat Florida, in een gebied dat na de zomer risico loopt geteisterd te worden door orkanen. De toernooiorganisatie overtui


Als Trump in Florida stormschade heeft, is hij goed verzekerd
14 September, 17:00 NOS nieuws

President Trump gaat vandaag naar Naples en Fort Myers, plaatsen aan de westkust van Florida die de volle kracht van orkaan Irma over zich heen kregen. Ongeveer de helft van de staat heeft onder Irma te lijden gehad: wegen staan onder water, huizen zijn beschadigd, mensen zijn dakloos.

De Amerikaanse president heeft zelf drie golfclubs in Florida en zijn resort Mar-a Lago. Hij heeft het zelf intussen omgedoopt in het Winter White House en ontving er in de eerste maanden na zijn aantreden internationale gasten. In de zomermaanden is het in Florida te warm, te vochtig en dreigen orkanen. Daarom gaat de club dicht en bracht hij de zomervakantie door in een ander buitenverblijf in New Jersey.

Mar-a-Lago ligt in West Palm Beach aan de oostkust, waar Irma minder schade aanrichtte dan aan de westkust. Toch heeft het huis wel wat schade opgelopen, schrijft een plaatselijke krant. Volgens de Palm Beach Daily News is er lichte lekkage in het dak, zijn er drie bomen omgewaaid en is de parkeerplaats overstroomd. Het bedrijf van Trump heeft zelf nog niets gemeld over de gevolgen van Irma.

Orkaan Wilma

In 2005 raasde orkaan Wilma door het Caribisch gebied en over Florida, toen liep Mar-a-Lago ook ernstige schade op. Trump kreeg 17 miljoen dollar van de verzekering, maar journalisten vroegen zich af of hij wel zoveel schade had geleden.

De Associated Press sprak personeel en gasten, die zeiden dat er niet veel schade was. Twee weken na de orkaan trouwde Trumps zoon Donald Jr. er en op dat feest kwamen 370 gasten. Op de foto's was weinig te zien van eventuele gevolgen van Wilma.

De plaatselijke autoriteiten kregen ook geen aanvragen binnen voor een bouwvergunning. Als er voor 17 miljoen dollar schade was, dan hadden we er zeker van geweten, zei een voormalig medewerker van de gemeente tegen AP.

Zelf erkende Trump ook dat hij het geld van de verzekering niet allemaal uit hoefde te geven: hij had het in zijn bedrijf gestoken en verklaarde dat de voorwaarden van de verzekering niet voorschrijven dat je het geld investeert.

De schade die Irma nu heeft aangericht, heeft Trump in geval goed verzekerd. Hij heeft een verzekering bij het National Flood Insurance Program (NIFP), een regeling van de Amerikaanse overheid voor huiseigenaren aan de kust. Dus als Mar-a-Lago schade heeft, is ook Trump daarvoor via het NFIP verzekerd, bevestigde het NFIP aan de Huffington Post. Hij betaalt wel de volle premie, zonder subsidies, aldus de woordvoerder.

Er is veel kritiek op het NFIP: het rekent vaak te lage premies en lijdt al jaren zware verliezen. "Als het een normale verzekering was, zou het failliet zijn," zegt een hoogleraar die het beleid op dit terrein onderzoekt. "Maar het is een politiek spel vanwege de mensen die aan de kust wonen."

Zelf beschermen

Vorig jaar had het programma al een schuld van 23 miljard dollar aan het Amerikaanse ministerie van FinanciŽn. En daar komen nu de kosten van orkaan Harvey in Texas en Irma in Florida nog bij. Critici zeggen dat de verzekering via de overheid mensen stimuleert om huizen te dicht bij de kust te bouwen. En het ontmoedigt het zelf beschermen van huizen, door ze bijvoorbeeld op een verhoging te bouwen. Want dat kost de eigenaar geld, terwijl de schade in noodgevallen voor de verzekering is.

Pogingen om de regels aan te passen en de vaak rijke eigenaren meer zelf te laten betalen, zijn nog niet geslaagd. President Trump ondertekende vlak na orkaan Harvey een verlenging van het programma tot 8 december. Het Amerikaanse hurricane season loopt tot eind november.
Bejaarden Florida overlijden in snikheet verpleeghuis
14 September, 00:42 NOS nieuws

De politie in Florida onderzoekt de dood van acht bewoners van een verpleeghuis in Hollywood. Door orkaan Irma was de stroom uitgevallen en deed de airconditioning het niet meer. De temperatuur in het verpleeghuis was daardoor flink opgelopen. Het is momenteel een graad of 30 in Zuid-Florida.

Hulpdiensten die woensdagochtend waren opgeroepen omdat iemand in de instelling een hartaanval had gehad, vonden drie overleden bewoners. Meer dan honderd mensen, van wie velen in een rolstoel, werden uit het verpleeghuis geŽvacueerd. Zij waren uitgedroogd en hadden moeite met ademhalen.

Op weg naar het ziekenhuis overleden nog eens vijf bewoners. De slachtoffers waren tussen de 71 en 99 jaar oud.

Nalatigheid

De politie zegt dat alles erop wijst dat de bewoners door de hitte zijn omgekomen, maar sluit andere oorzaken niet uit. Een mogelijkheid is dat ze stierven door koolmonoxide die de generatoren uitstoten.

De politie onderzoekt of er sprake was van nalatigheid. Het verpleeghuis blijft voorlopig dicht.
Vijf doden in rusthuis in Florida door defecte airco
13 September, 17:06 Skynet
In een verzorgingstehuis in Hollywood, ten noorden van Miami, zijn volgens mediaberichten vijf bewoners gestorven door een defecte airconditioning als gevolg van stroomuitval na de orkaan Irma. De krant Miami Herald en andere lokale media meldden woensdag dat ze dit hadden vernomen van plaatselijke autoriteiten. Die waren niet meteen bereikbaar voor commentaar.


Miljoenen inwoners Florida keren huiswaarts na orkaan Irma
13 September, 06:39 NOS nieuws

De komende dagen keren 6,5 miljoen inwoners van de Amerikaanse staat Florida terug naar huis. Afgelopen weekend vluchtten ze naar het noorden vanwege orkaan Irma. Op verschillende snelwegen staan inmiddels lange files.

Eenmaal thuis moet de schade die de orkaan heeft aangericht worden hersteld. 5,8 miljoen huishoudens zitten nog zonder elektriciteit en de verkeerslichten werken niet overal. Van alle tankstations in de staat is ruim een derde leeg.

De bewoners van de Florida Keys, een eilandengroep aan de zuidkant van Florida, zijn het zwaarst getroffen. Volgens FEMA, de Amerikaanse rampenbestrijding, is 25 procent van de huizen verwoest en zestig procent beschadigd. Reddingswerkers op de eilanden zoeken nog altijd naar slachtoffers.

Irma ging zondag aan land in Florida als een orkaan van de vierde categorie en zwakte maandag in kracht af tot een tropische storm. In Florida vielen voor zover bekend zes doden door de orkaan. Ook in de Amerikaanse staten Georgia en South Carolina vielen slachtoffers.

De meeste doden en schade maakte Irma in andere landen in het Caribisch gebied, zoals Cuba en Sint-Maarten.
Irma raast over Florida, Georgia en Alabama zetten zich schrap
11 September, 18:16 Skynet
De orkaan Irma is gedegradeerd tot een tropische storm, maar is nog steeds gevaarlijk bij haar doortocht over het noorden van Florida. De naburige staten Georgia en Alabama zetten zich ondertussen schrap voor de komst van de storm.


Irma raast over Florida, Georgia en Alabama zetten zich schrap
11 September, 18:16 Skynet
De orkaan Irma is gedegradeerd tot een tropische storm, maar is nog steeds gevaarlijk bij haar doortocht over het noorden van Florida. De naburige staten Georgia en Alabama zetten zich ondertussen schrap voor de komst van de storm.


Antwerpse Chani vlucht uit Florida naar Alabama: ?Eerst drie dagen gewerkt om huis dicht te timmeren?
11 September, 09:30 Gazet v. Antwerpen

Chani Fajka (29) uit Antwerpen is met haar vader en diens vriendin uit Florida gevlucht naar Alabama. ?We hopen maar dat ons houten huis overeind blijft.? Ze werkten drie dagen om de woning stormbestendig te maken, en nu is het bang afwachten.
13 miljoen inwoners Florida zonder stroom: schade geschat op 20 tot 40 miljard dollar
12 September, 12:25 Volkskrant
Zo'n dertien miljoen inwoners van Florida, tweederde van de bevolking, zitten zonder stroom nu Irma landinwaarts is getrokken. De staat verwacht dat het nog weken gaat duren voor de elektriciteit weer volledig is hersteld. Zo'n 180 duizend mensen zaten dinsdag nog in opvangcentra. Het dodental als gevolg van de monsterorkaan is opgelopen tot 38: drie in de VS en zeker 35 in de Cariben. Verzekeraar


De Volkskrant Ochtend: Orkaan Irma treft westkust van Florida - Subsidiepot voor woningisolatie nu al bijna leeg
11 September, 06:55 Volkskrant
Goedemorgen. Niet Miami, maar de westkust van Florida is vannacht getroffen door orkaan Irma. Vooralsnog lijkt de schade vooral beperkt tot wateroverlast en stroomuitval. Verder in deze ochtendnieuwsbrief: de subsidiepot die was bedoeld voor het energiezuiniger maken van woningen is na een jaar al bijna leeg. En verslaggever Toine Heijmans deed mee†aan een Rode Kruis-cursus om†hulp te leren verlen


11 September, 00:06 Skynet Buitenland
Stroom en storm gaan niet samen in Amerika
11 September, 20:42 Volkskrant
Om half negen zondagavond was het zover, in de school waar evacuťs werden opgevangen: er flikkerde iets en de noodverlichting nam het over. Buiten stopten veel stoplichten ermee, en in de omringende huizen van St. Petersburg waren alleen nog de zwiepende bundels van zaklantaarns te zien. Eigenlijk keek niemand ervan op: stroom en storm gaan niet samen in Amerika. In totaal zaten maandag ruim 6,2 m


Nederlanders in Florida: nu orkaan Irma nadert, wordt het spannend
10 September, 17:48 NOS nieuws

Veel huizen zijn dichtgetimmerd, de straten zijn opgeruimd en alle auto's staan binnen. De inwoners van steden in de Amerikaanse staat Florida zijn voorbereid op orkaan Irma, die over de westkust van de Verenigde Staten raast.

De Nederlandse Mieke Caris woont in het noorden van Tampa, in een van de stadsdelen die niet zijn geŽvacueerd. Samen met buurtbewoners is ze al bijna drie dagen bezig met de voorbereidingen op de storm.

Nu die snel dichterbij komt, wordt het steeds spannender, vertelt ze. "We wonen hier nu 12 jaar. We hebben wel waarschuwingen voor orkanen gehad en noodweer meegemaakt, maar zoiets als dit is hier al heel lang niet gebeurd."

De Nederlander Joe Welling maakte wel eerder een orkaan mee. Hij woont in Naples, dat zuidelijker ligt dan Tampa. Irma dreigt er rond 17.00 uur lokale tijd aan te komen. "Veel mensen uit de buurt zijn vertrokken, maar wij blijven hier vanwege onze huisdieren."

"Ik ben niet bang voor de storm", vertelt Welling. "Ons ramen zijn orkaan-proof en ons huis is stevig genoeg. Maar de metershoge vloedgolven die de storm zouden kunnen volgen, zijn wel beangstigend."

Ook de baai van Tampa zou overspoeld kunnen worden in de nasleep van de orkaan. Mede daarom wilde Caris de stad verlaten, maar dat kon niet meer. Bij veel benzinestations is de brandstof op en vrijwel alle vluchten zijn volgeboekt door mensen uit geŽvacueerde gebieden.

Ook Glenn de Rooij lukt het niet een vlucht te krijgen vanuit Florida. Hij is op reis in het zuiden van de VS en was enkele dagen geleden onderweg naar de Florida Keys. Toen de eilanden werden geŽvacueerd, vertrok hij naar Tampa, dat veilig leek te zijn.

De orkaan veranderde echter van koers en stevende op Tampa af, waarna de Nederlander besloot om naar Atalanta te reizen. Maar nu is ook voor die stad voor het eerst in de geschiedenis een waarschuwing afgegeven voor een tropische storm. Wat De Rooij gaat doen, weet hij nog niet. "Onze vluchten worden iedere keer uitgesteld, dus we wachten af."

Voor Caris zit er ook niets anders op dan afwachten. Ze heeft samen met haar man alle belangrijke spullen ingepakt en voedsel en water ingeslagen. Als de orkaan de stad bereikt, is het stel van plan te schuilen in een speciale ruimte in het huis. Als de ramen kapotgaan door de wind, zitten ze daar veilig. "Maar misschien vertrekken we toch nog naar een noodopvang in de lokale universiteit."

De verwachting is dat Irma vannacht, lokale tijd, aankomt in Tampa. Dan worden er windsnelheden verwacht tot zo'n 180 kilometer per uur. Caris: "We hopen maar dat het allemaal meevalt."
Stormgolven tot vier meter hoog verwacht in Florida: ?Mensen kunnen dit niet overleven?
10 September, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Orkaan Irma bevindt zich op 175 km van Key West, in de Amerikaanse staat Florida, maar nu al zitten meer dan 190.000 mensen zonder stroom in verschillende delen van Florida. Dat heeft gouverneur Rick Scott zaterdagavond (plaatselijke tijd) gezegd tijdens een persconferentie. Experts vermoeden dat de orkaan een miljoen mensen zonder stroom zal zetten.
Dodental na aardbeving in Mexico loopt verder op
10 September, 05:48 NOS nieuws

Het dodental van de aardbeving voor de zuidkust van Mexico is verder gestegen naar 65. De meeste doden vielen in de staten Oaxaca en Chiapas. In de stad Juchitan zijn veel huizen geheel of gedeeltelijk ingestort. Ook elders wordt aanzienlijke schade gemeld.

De Amerikaanse geologische dienst USGS registreerde vrijdag een kracht van 8,1. Een aardbeving met die kracht of zwaarder komt ongeveer een keer per jaar voor. De laatste keer was in 2015, in Chili. Bij die beving met een kracht van 8,3 kwamen toen zo'n twintig mensen om het leven.

Mexico was sinds 1985 niet meer getroffen door een aardbeving van deze magnitude.
Irma weer van zwaarte categorie, Sint-Maarten wacht op Josť
9 September, 08:48 NOS nieuws

Irma is vannacht aan land gekomen in Cuba als een orkaan van de zwaarste categorie. Op de Camaguey-archipel aan de noordkant van het eiland werden windsnelheden gemeten van 260 kilometer per uur, zegt het Amerikaanse orkaancentrum NHC.

Er zijn nog geen berichten over de schade die Irma in Cuba heeft aangericht. Wel zijn er overstromingen gemeld door de hevige regenval die de orkaan met zich meebrengt.

Persbureau AFP meldt na een rondvraag bij de Cubaanse autoriteiten dat bijna een miljoen mensen hun huis hadden verlaten voordat de orkaan aan land kwam. Zij schuilen bij familie of zitten in een opvangcentrum.

Na Cuba trekt orkaan Irma verder naar de Amerikaanse staat Florida, waar hij in de nacht van zaterdag op zondag aankomt. De gouverneur van Florida heeft 5,6 miljoen mensen opgeroepen om hun huis te verlaten.

Inwoners van de Caribische eilanden die zwaar werden getroffen door Irma, waaronder Sint-Maarten, maken zich op voor de volgende orkaan die al klaarligt op de Atlantische Oceaan.

Josť valt inmiddels in categorie 4, de op een-na-hoogste. Orkaancentrum NHC heeft windsnelheden gemeten van 250 kilometer per uur.

Deze nieuwe orkaan zal volgens de verwachting de komende nacht rond 02.00 uur (lokale tijd) ten noorden van Sint-Maarten langstrekken. In Nederland is het dan 08.00 uur.

Volgens orkaandeskundige Rein Haarsma van het KNMI zullen de gevolgen voor Sint-Maarten opnieuw groot zijn. Hij noemt de orkaan zeer bedreigend, omdat er op het eiland al veel beschadigd is. "Er ligt heel veel los spul op straat. Windkracht 8 is dan al rampzalig."

Haarsma zegt dat op Sint-Maarten windkracht 12, met snelheden tot 110 kilometer per uur, tot de mogelijkheden behoort. "De kans is niet heel groot, maar mensen moeten zich er wel op voorbereiden."

Bovendien zal er weer veel regen vallen. "Als alle daken van de huizen weg zijn, dan is dat ook een niet te overziene ramp."
Op Cuba vliegen 'de kokosnoten om je oren' door orkaan Irma
9 September, 18:24 NOS nieuws

Orkaan Irma, die een ravage veroorzaakte op Sint-Maarten, komt over een paar uur aan land in Cuba. En dat Irma onderweg is, wordt steeds duidelijker, vertelt Ivana Ruijter (20), die samen met haar vriend op vakantie is op het eiland. "De palmbomen staan krom van de wind. Het regent heel hard. Iedereen zit binnen", vertelt Ruijter aan de NOS.

Ruijter werd gisteren geŽvacueerd uit haar hotel. "We zaten rustig bij het zwembad en dachten: 'hier zitten we wel veilig'. Maar toen werd omgeroepen dat we onze spullen moesten pakken en werden opgehaald door bussen." Er werd niet verteld waar de bussen heen zouden rijden. "Niemand vertelde ons iets, het was heel verwarrend."

De bussen reden naar een ander hotel in de buurt, in Varadero. "Dit hotel ziet er veel steviger uit, dus ik voel me een stuk veiliger. Het hotel ziet eruit alsof het wel een orkaan aankan", vertelt Ruijter.

De ramen zijn dichtgetimmerd met metalen platen en de plantenbakken zijn naar binnen gehaald. "We hebben glazen deuren op de hotelkamer en die zijn dichtgeplakt met tape. Dat vind ik wel best verontrustend."

Iedereen moet om 14.00 uur (lokale tijd, 20.00 uur Nederlandse tijd) op zijn hotelkamer zitten. Om 17.00 uur wordt er eten naar de gasten gebracht, vertelt Ruijter. "We hebben onze matras in de badkamer gelegd, omdat we bang zijn dat het glas van de balkondeuren gaat springen."

De storm was de afgelopen dagen ook al goed voelbaar, gaat ze verder. "De kokosnoten vliegen om je oren. Bij veel palmbomen zijn de onderste kokosnoten ook weggehaald. Gisteren waren we nog even op het strand, maar we konden helemaal niets meer zien door alle wind en regen. Je kon alleen de zee horen."

Orkaan Irma veroorzaakte eerst veel ellende op Sint-Maarten en komt waarschijnlijk morgenavond laat aan land in het zuiden van Florida. De gouverneur van die Amerikaanse staat heeft 5,6 miljoen mensen, een kwart van de inwoners van Florida, gevraagd hun huis te verlaten.

Sint-Maarten gaat weer opnieuw getroffen worden door een orkaan. Na Irma passeert Jose het eiland waarschijnlijk rond middernacht.
Verdovingsmiddel ontwikkeld door Kempense Paul Janssen nu gebruikt voor executies in Florida
26 Augustus, 10:06 Gazet v. Antwerpen

Mocht hij dit horen, hij keerde zich om in zijn graf. Het idee dat een van zijn producten gebruikt wordt om mensen te doden, zou hij nooit kunnen aanvaarden.? Barones Dora Arts-Janssen (81), weduwe van de Kempense farmacoloog Paul Janssen, reageert geschokt nu een van de verdovingsmiddelen van haar man in Florida wordt gebruikt bij executies.
Florida gebruikt als eerste staat nieuwe medicijncocktail bij executie
25 Augustus, 13:49 Volkskrant
In de Amerikaanse staat Florida is voor het eerst een nieuwe combinatie van dodelijke middelen gebruikt om een gevangene te executeren. De 'experimentele cocktail' doodde even na 6 uur 's avonds (lokale tijd) de 53-jarige Mark Asay. De man was veroordeeld voor het plegen van twee moorden met een racistisch motief in 1987. Het is de eerste executie in Florida in anderhalf jaar tijd. Asay had nog ge


Dader van racistische moorden met nieuwe medicijnencocktail geŽxecuteerd in Florida
25 Augustus, 13:32 Skynet Buitenland
In Florida is donderdag (vrijdagochtend Belgische tijd) een man geŽxecuteerd voor een dubbele moord met racistisch motief. Het ging om de eerste executie in Florida in 18 maanden, waarvoor een nieuwe medicijnencocktail werd gebruikt, aldus het Amerikaanse persagentschap Associated Press.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be