NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesFilms


NSB-films online voor 'breder beeld op fout erfgoed'
Dinsdag, 19:48 NOS nieuws

In de jaren 30 en 40 draaide de propagandamachine van de Nationaal Socialistische Beweging, de NSB, op volle toeren. Van groot belang voor de NSB'ers waren films, die veel zeiden over de 'ideale wereld'. Die films, 170 in totaal met name uit de periode 1941 tot en met 1944, zijn nu online gezet door het Instituut voor Beeld en Geluid.

"Het is een collectie die de Tweede Wereldoorlog in een ander daglicht zet", zegt Jennemiek Leijssen van het audiovisuele museum. "De films laten het ideaalbeeld zien dat de NSB haar leden en 'volksgenoten' wilde voorspiegelen. Met de discipline en de emoties die ze proberen te appelleren. De aantrekkingskracht van de NSB, die in 1943 100.000 leden telde, is in de historie een wat onderbelicht thema. Daar is de laatste jaren pas meer aandacht voor."

De collectie bevat beelden van bijvoorbeeld de beruchte Hagespraken van NSB-leider Anton Mussert, redevoeringen van Mussert en formaliteiten van de nationaal-socialisten. Beeld en Geluid heeft de films al een tijdje in de collectie zitten. Het gaat om materiaal waar de Nederlandse overheid in 1944 het auteursrecht over verkreeg. Nu is het auteursrecht verlopen en mag iedereen het gebruiken.

Leijssen zegt dat Beeld en Geluid het wetenschappelijk belang van de beelden inziet. "Dit materiaal geeft echt een breder beeld op alle bronnen die al beschikbaar zijn over dit 'foute erfgoed'", zegt ze. "Er zijn duizenden en duizenden bronnen over de Tweede Wereldoorlog. En deze NSB-collectie is een onderdeel van die verzameling."

De collectie van NSB-propagandafilms komt op verschillende manieren beschikbaar. De films zijn te bekijken op de site van Beeld en Geluid en vanaf 31 mei ook via het platform Open Beelden en Wikimedia. Daarnaast staat meer informatie over een selectie van de films op de 'BeeldenGeluidWiki'.
Deal van het decennium? Netflix strikt Obama's voor films en series
Maandag, 19:48 NOS nieuws

De directie van Netflix zal wel in hun handjes hebben geklapt vandaag: de streamingdienst heeft voormalig president Obama gestrikt voor een overeenkomst. Hij en zijn vrouw Michelle zullen voor Netflix eigen films en series gaan produceren.

Het gaat om een meerjarig contract. Het is nog onduidelijk wat voor producties de twee gaan maken. Netflix noemt een paar opties, waaronder documentaires:

Volgens de directeur van Netflix, Ted Sarandos, hebben de Obama's een "unieke positie om mensen die verandering brengen te vinden en uit te lichten."

Eerder dit jaar kwam al naar buiten dat Barack en Michelle in overleg waren met Netflix. Toen zei Eric Schultz, voormalig adviseur van Obama, nog hoe belangrijk een podium is voor het stel. "Ze hebben altijd geloofd in de kracht van verhalen vertellen en doorgeven."

Het is niet duidelijk hoeveel geld met de deal gemoeid is, maar het gaat ongetwijfeld om heel veel geld. De rechten van Obama's biografie werden vorig jaar al voor 60 miljoen dollar verkocht aan een uitgever.
Nieuws: De 10 beste achtervolgingen in films
14 Mei, 12:54 Auto55


Lees meer


Bijna 1,7 miljoen bezoekers voor Vlaamse films in 2017
26 April, 15:12 Skynet
Vlaamse filmproducties hebben vorig jaar net geen 1,7 miljoen bezoekers naar de bioscopen gelokt. Dat is gebleken bij de voorstelling van de jaarverslagen 2017 van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).


Paramount bevestigt komst van twee nieuwe Star Trek-films
26 April, 09:48 Skynet
Op filmbeurs CinemaCon heeft de CEO van Paramount onthuld dat de filmstudio werkt aan twee nieuwe Star Trek-films. Dat meldt filmsite Screenrant. De franchise leek over zijn hoogtepunt heen - zo viel de opbrengst van 'Star Trek: Beyond' uit 2016 zwaar tegen - maar wordt nu dus weer nieuw leven ingeblazen.


Tien jaar en negentien films later is Marvel nog steeds niet uitverteld en zijn de fans nog lang niet uitgekeken
25 April, 20:18 Volkskrant
Met Avengers: Infinity War dendert opnieuw een superheldenspektakel uit de filmstudio van Marvel op bezoekersrecords af. Het is de negentiende loot aan Marvels exploderende filmuniversum. Zo langzamerhand komen we om in de superheldenfilms, maar is dat wel zo erg? Vriend en vijand zijn het over één ding eens: bij Marvel doen ze iets heel erg goed. Jawel. Nooit eerder kwamen zo veel superhelden sam


Bibliotheekklanten kunnen jaar lang gratis films streamen op Dalton.be
25 April, 08:00 Skynet
Klanten van Antwerpse bibliotheken kunnen vanaf gisteren een jaar lang gratis films van het platform Dalton.be streamen. De catalogus van Dalton omvat vooral documentaires, kortfilms, wereldcinema en films voor kinderen en jongeren. Het pilootproject moet ervoor zorgen dat bibliotheken een breder publiek aanspreken op het vlak van film, aangezien nog maar weinig mensen dvd's ontlenen. Ook in Brugge, Leuven, Roeselare en Turnhout lopen er soortgelijke proefprojecten.


James Cameron is klaar met Avenger-films
23 April, 16:24 Skynet

De Oscar-winnende regisseur vergelijkt zijn Avatar-vervolgen met The Godfather trilogie.
Netflix overweegt overname bioscoopketen om films naar Oscars te loodsen
20 April, 09:48 Skynet Economie
Netflix overweegt de overname van een bioscoopketen, zodat films geproduceerd door het streamingplatform ook kunnen meedingen naar een Oscar. Dat meldt de Amerikaanse krant The LA Times. Om genomineerd te kunnen worden voor een Oscar moet een film minstens één week in een bioscoop in Los Angeles of New York City vertoond worden, maar de meeste bioscopen staan weigerachtig tegenover Netflix-producties. Het bedrijf wil daar nu een mouw aan passen door zelf bioscopen uit te baten.


Netflix overweegt overname bioscoopketen om films naar Oscars te loodsen
19 April, 14:36 Skynet
Netflix overweegt de overname van een bioscoopketen, zodat films geproduceerd door het streamingplatform ook kunnen meedingen naar een Oscar. Dat meldt de Amerikaanse krant The LA Times. Om genomineerd te kunnen worden voor een Oscar moet een film minstens één week in een bioscoop in Los Angeles of New York City vertoond worden, maar de meeste bioscopen staan weigerachtig tegenover Netflix-producties. Het bedrijf wil daar nu een mouw aan passen door zelf bioscopen uit te baten.


"Ready Player One" stuwt opbrengst Spielberg-films boven 10 miljard
17 April, 11:36 Skynet
"Ready Player One", het nieuwste wapenfeit van regisseur Steven Spielberg, doet het erg goed in de internationale filmzalen. Zo goed zelfs, dat met de opbrengst van deze sciencefictionfilm de totale opbrengst van alle films uit Spielbergs carrière boven 10 miljard Amerikaanse dollar ligt. Dat is een record, meldt het zakenblad Forbes.


MOOOV Filmfestival: films kijken en punten sparen
17 April, 03:30 Gazet v. Antwerpen

Wie de rest van de maand april met een UiTPAS op zak elke dag een film meepikt tijdens het filmfestival MOOOV, wordt niet alleen beloond met een blik op de wereld, maar ook met culturele goodies. De UiTPAS Kempen, die gebruikt kan worden in de gemeenten binnen de stadsregio Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, blijkt een succes.
Achttien films maken kans op Gouden Palm
12 April, 14:30 Skynet
Voorlopig zijn 44 films opgenomen in de Officiële Selectie van de 71ste editie van het filmfestival van Cannes, maar de komende dagen zullen daar nog films bijkomen. Dat heeft directeur Thierry Frémaux vandaag bekendgemaakt. Van die films zitten er 18 in de competitie voor de Gouden Palm, de belangrijkste prijs.


Nicolas Cage moet films blijven maken om absurde koopverslaving te bekostigen
11 April, 15:24 Gazet v. Antwerpen

Met negentig films op zijn conto is Nicolas Cage (54) een van de actiefste acteurs in Hollywood. Maar werken voor het plezier doet hij al lang niet meer: door een lange lijst van absurde aankopen zit Cage op een enorme schuldenberg.
Rechten op films van Charlie Chaplin en Buster Keaton vervallen in 2019 na 95 jaar
10 April, 16:54 Skynet
Honderdduizenden boeken, films en musicals verliezen vanaf 1 januari 2019 hun auteursrechten en vallen vanaf dan dus onder het publieke domein in de Verenigde Staten. Dat meldt het Amerikaanse literaire tijdschrift The Atlantic. Het gaat om werken die voor het eerst verschenen zijn in 1923 in de Verenigde Staten. Het is de eerste keer in twintig jaar dat zo'n grote verzameling werken naar het publieke domein verschuift.


Vrijmibo op de Zuidas, waar ze tongen zoals ze dat in films hebben gezien
6 April, 11:42 Volkskrant
Naar café De Blauwe Engel komen vrouwen uit de provincie om er een advocaat of bankier aan de haak te slaan, hoorde auteur Stephanie Hoogenberk bij Jinek. Daar moest ze naartoe. Café De Blauwe Engel op de Zuidas in Amsterdam heet ook wel café De Blauwe Hengel. Bij Jinek werd gezegd dat vrouwen uit de provincie ernaartoe komen om hun slag te slaan tussen de bankiers en advocaten. Op de website van


In films zijn middelbare scholen merkwaardig pukkelvrije zones
4 April, 20:36 Volkskrant
Actrice Saoirse Ronan stond met acne op de set van Lady Bird. Maar een trend zal het niet worden: in de bioscoop heerst de perfecte mens. Tienermeisje Lady Bird heeft puistjes. Op het gezicht van actrice Saoirse Ronan zijn in de gelijknamige film pukkeltjes, bultjes en rode vlekjes te zien. Op het moment dat je dat opmerkt, denk je eerst: 'Oei, wat pijnlijk. De make-upman/-vrouw moet wel flink op


VAF steunt nieuwe films Verheyen en El Arbi
28 Maart, 11:54 Skynet
Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) gaat productie- en ontwikkelingssteun verlenen aan een aantal nieuwe Vlaamse langspeelfilms. Dat heeft de raad van bestuur beslist. Het gaat onder meer om films van Jan Verheyen, het duo Adil El Arbi-Bilall Fallah, Dominique Deruddere en Frank Van Mechelen-Eric Wirix.


20th Century Fox stelt verschillende films uit
27 Maart, 11:18 Skynet
De Amerikaanse filmproducent 20th Century Fox heeft aangekondigd dat verschillende films later dan gepland in de bioscoop zullen verschijnen. Het gaat onder meer om de politiefilm "The Force" en een aantal superheldenfilms, meldt filmmagazine Deadline.


Steven Spielberg: "Netflix-films horen niet thuis op de Oscars"
26 Maart, 14:18 Skynet
De gevierde regisseur Steven Spielberg heeft zich uitgesproken tegen het toelaten van Netflix-films op de Academy Awards. De 71-jarige cineast, bekend van kaskrakers als 'Jaws' en 'Jurassic Park', vindt dat de filmindustrie nu meer dan ooit onder druk komt te staan door de opkomst van streamingplatformen als Netflix. In een interview met het Britse ITV News stelt Spielberg dat "als een film gemaakt wordt met de bedoeling om een televisieformat te zijn, het product een tv-film is en geen bioscoopfilm".

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be