NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Filip


Filip Peeters te zien in 'Spider in the Web'
Dinsdag, 08:54 Skynet
Filip Peeters mag zich opmaken voor een rol in 'Spider in the Web', een thriller waar onder meer Monica Belucci en Oscarwinnaar Ben Kingsley ook deel uitmaken van de cast. De 55-jarige acteur blikt in Het Laatste Nieuws vooruit op dit avontuur.


Filip Peeters schittert naast Ben Kingsley en Monica Bellucci
Dinsdag, 06:48 Gazet v. Antwerpen

Officieel is hij gestopt met acteren, maar een rol naast Ben Kingsley en Monica Bellucci kan Filip Peeters (55) uiteraard niet afslaan. In maart start hij met de opnames van Spider in the Web, een film over geheime diensten.
Op stap met Filip Peeters: ?Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad?
Vrijdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Als inspecteur Paul Gerardi in de dramaserie Salamander op Eén springt hij met brute kracht en hoge snelheid door het beeld. Als inwoner van Boechout is acteur Filip Peeters (55) vooral een fijnproever en doet hij niets liever dan uren achter zijn fornuis staan. Zijn tocht door Antwerpen is een ronde langs gastronomische verwenadressen. ?Het heeft even geduurd, maar Antwerpen is echt mijn stad geworden.?
Vliegtuigreizen van koning Filip kostten belastingbetaler vorig jaar meer dan 450.000 euro
2 Februari, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Koning Filip heeft vorig jaar negentien buitenlandse verplaatsingen gemaakt met een legervliegtuig. Zeven keer ging het om een officieel buitenlands bezoek, maar gemiddeld een keer per maand nam hij ook het vliegtuig voor privéverplaatsing met zijn vrouw of met zijn gezin. Prijskaartje: 452.662 euro of 80.000 euro meer dan het jaar voordien.
Koning Filip wil dat iedereen vruchten kan plukken van economische heropleving

Iedereen moet mee kunnen profiteren van de opleving van onze economie. Daarom moet werk worden gemaakt van een betere afstemming van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Die boodschap heeft koning Filip donderdag gelanceerd tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de gestelde lichamen, zeg maar de autoriteiten in ons land. Ook premier Charles Michel pleitte voor maatwerk op de arbeidsmarkt.
Koning Filip bezoekt rampplek Antwerpen
16 Januari, 18:18 NOS nieuws

De Belgische koning Filip en premier Michel hebben een bezoek gebracht aan de plek in Antwerpen waar gisteren drie panden deels instortten. Twee mensen kwamen daarbij om het leven en veertien mensen raakten gewond.

De koning sprak met hulpverleners en stak hun een hart onder de riem. De brandweer bracht hem op de hoogte van de stand van zaken.

De panden stortten in na een explosie. De oorzaak daarvan is nog niet bekend, maar het Belgische OM zegt dat de eerste onderzoeksresultaten wijzen op een gaslek.

Gas geroken

Een van de bewoners van de panden zei eerder vandaag tegen de Vlaamse omroep VRT dat hij 's ochtends al gas had geroken. "Ik wou de hulpdiensten bellen, maar de huisbaas zegt altijd dat we geen politie mogen bellen, dus ik heb dat niet gedaan", aldus de 28-jarige Diouaene.

Er was vaker gas te ruiken in het gebouw, zegt de man, die bij het ongeluk een aantal ribben brak. De huisbaas zou van de lekkages op de hoogte zijn, maar hij deed er volgens de bewoner weinig aan.

De eigenaar van het pand zegt tegen de VRT dat hij niets wist over een gaslucht. "Ik heb vernomen dat mensen spreken over een gaslek, maar bij mijn weten was alles oké, zowel met de elektriciteit als met het gas."

Puinruimen

De brandweer is nog steeds bezig met het opruimen van het puin. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden in de loop van de avond afgerond.

Daarna wordt de stabiliteit van de naastgelegen gebouwen gecontroleerd. Pas als die in orde is, wordt de straat weer vrijgegeven.
Koning Filip en premier Michel danken hulpdiensten tijdens kort bezoek aan Antwerpse Paardenmarkt
16 Januari, 16:12 Skynet
Koning Filip en premier Charles Michel hebben vandaag een kort bezoek gebracht aan de Paardenmarkt in Antwerpen, waar gisteravond een explosie drie gebouwen deed instorten en waarbij twee mensen om het leven kwamen. Er werden achteraf geen interviews gegeven, volgens het kabinet van de premier omdat het bezoek "bewust sober werd gehouden".


Koning Filip en premier Michel danken hulpdiensten tijdens kort bezoek aan Antwerpse Paardenmarkt
16 Januari, 16:18 Skynet Belgie
Koning Filip en premier Charles Michel hebben vandaag een kort bezoek gebracht aan de Paardenmarkt in Antwerpen, waar gisteravond een explosie drie gebouwen deed instorten en waarbij twee mensen om het leven kwamen. Er werden achteraf geen interviews gegeven, volgens het kabinet van de premier omdat het bezoek "bewust sober werd gehouden".


Filip Peeters denkt aan politieke carrière
7 Januari, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Acteur Filip Peeters denkt eraan om in de politiek te stappen. Dat liet hij zich al ontvallen in een interview met Gazet van Antwerpen en zondagmorgen herhaalde hij die ambities in De Zevende Dag. ?Om een gemeenteraad voor te zitten heb je geen ideologie nodig.?
Ouwe rot Filip Peeters en Violet Braeckman schitteren in ?Salamander II?: ?Qua jeugdig enthousiasme herken ik me sterk in haar?
7 Januari, 02:30 Gazet v. Antwerpen

Er komt geen kluizenroof meer aan te pas in Salamander II. Deze keer zorgt de moord op een politieke balling uit een Afrikaans ministaatje voor een kat-en-muisspel als hoofdinspecteur Paul Gerardi zich mengt in het onderzoek. Ook diens dochter Sofie speelt een glansrol in het verhaal. ?We wilden het niveau van de eerste reeks minstens evenaren. Daarom liet deze tweede reeks vijf jaar op zich wachten?, aldus Filip Peeters (55) en zijn tv-dochter Violet Braeckman (22).
Koning roept in kerstboodschap op tot gemeenschapszin
25 December 2017, 13:12 NOS nieuws

Koning Willem-Alexander heeft in zijn kersttoespraak opgeroepen tot gemeenschapszin. Volgens hem moeten mensen "niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij".

Het lijkt volgens de koning steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten.

"De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen - kerk, kantoor, café, sportclub, school - verliezen die verbindende functie steeds meer. Misschien is alleen het ziekenhuis nog een plek waar je in contact komt met mensen met een andere achtergrond en levensstijl", zei hij.

Nepnieuws

Willem-Alexander refereerde ook aan nepnieuws. "Het is vaak lastig feiten en verzinsels van elkaar te onderscheiden. Nuance en inlevingsvermogen lijken bij voorbaat het onderspit te delven en Twitter maakt het debat soms bitter."

Volgens de koning kan hierdoor iets essentieels verloren gaan.

Willem-Alexander begon zijn kersttoespraak met een terugblik op zijn privéleven. Hij werd dit jaar vijftig en noemde het "een fantastisch geschenk" om dat samen met heel veel mensen te mogen vieren.

Ook zei de koning dat er momenten waren van verdriet en gemis. Daarmee doelde hij onder meer op het overlijden van zijn schoonvader en hij sprak over de ontreddering op Sint-Maarten, Saba en Eustatius nadat een orkaan over de eilanden was getrokken.

Extremisme

Vorig jaar ging Willem-Alexander vooral in op het toenemende extremisme in de wereld. "Het extreme lijkt het nieuwe normaal te worden", zei hij toen. Zijn toespraak stond vorig jaar in het teken van polarisering.
De vijfde kersttoespraak van de koning
23 December 2017, 07:42 NOS nieuws

Maandag houdt Willem-Alexander zijn vijfde kersttoespraak en volgend jaar april viert hij zijn eerste lustrum als koning. Als hij het voorbeeld van zijn moeder en grootmoeder volgt, heeft hij minimaal nog zo'n 25 jaar koningschap voor de boeg.

Daar lijkt hij niet tegenop te zien. In het televisie-interview bij gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag afgelopen april zei hij: "Je hoeft geen medelijden met mij te hebben. (..) Er zit wel iemand voor u die zeer goed in zijn vel zit en blij is met het ambt dat hij mag uitvoeren."

Dat de koning "een heel interessant leven" heeft en daar lol in heeft, is te zien in het Oranje Jaaroverzicht dat de NOS vanavond uitzendt. Daaruit blijkt eveneens dat het koningschap van Willem-Alexander stoelt op een vooraf goed doordacht en hecht doortimmerd plan waarnaar hij zich sinds zijn inhuldiging consequent gedraagt.

Verbinden

Meteen al in zijn inhuldigingsrede op 30 april 2013 zei de koning: "Van mijn ambt heb ik een helder beeld." Dat beeld invullend, voegde hij daaraan toe: "Ik wil verbindingen leggen, verbanden signaleren en uitdragen wat ons, Nederlanders, verenigt."

Dat verbinden en benaderbaar zijn de plechtankers van zijn ambtsinvulling zouden worden, zei Willem-Alexander in het televisie-interview aan de vooravond van zijn troonsbestijging. Hij beklemtoonde toen ("Ik ben geen protocolfetisjist" ) niet te hechten aan de aanspreekvorm majesteit: "Mensen mogen me aanspreken zoals ze willen, omdat ze daarmee op hun gemak kunnen zijn."

Hij kondigde aan een koning te willen zijn "die in de 21e eeuw de samenleving kan samenbinden, vertegenwoordigen en aanmoedigen door aanwezig te zijn waar jij denkt dat mensen die steun of hulp nodig hebben".

Vrije speelruimte

Wie de (representatieve) daden van de koning onder de loep neemt, kan zien dat de manier waarop 'verbinder' Willem-Alexander zijn koningschap vorm geeft, geheel in lijn is met de door hem bij zijn aantreden geformuleerde uitgangspunten.

Door zorgvuldig te kiezen welke bezoeken hij aflegt, wil hij naar eigen zeggen - zonder zich in woelig politiek vaarwater te begeven -"gericht aandacht vragen" en "samenbindend zijn". Dat hij gemakkelijk contacten legt met mensen van allerlei slag helpt hem daarbij.

Het duidelijkst waarneembaar is de persoonlijke ambtsopvatting van de koning in zijn kersttoespraken. Daarin heeft hij immers meer vrije speelruimte dan anders. Wie zijn vier tot nu toe gehouden kersttoespraken naast elkaar legt, bemerkt dat de koning daarin hamert op de waarde van nationale saamhorigheid, meeleven toont met mensen in de knel en vrijwilligers en mantelzorgers prijst. Toch lijkt de toon van zijn kersttoespraken gaandeweg bezorgder.

Eenzaam

In 2013 had Willem-Alexander het vooral over intermenselijke verhoudingen: "Wezenlijk in ons leven zijn onze relaties met anderen, in de eerste plaats de mensen dichtbij: de leden van het gezin, de familie, vrienden en collega's op het werk."

Hij voeg aandacht voor mensen die eenzaam zijn en zegt dat "vrede op aarde heel dichtbij begint. Thuis. In de straat. In de buurt. Op de club. In eigen dorp of stad."

Afwijkende mening

Afgelopen jaar had de koning het over "tegenstrijdige gevoelens". Hij zei met zijn toespraak "geworsteld" te hebben. Dat mondde uit in een pleidooi voor "de waarden die van oudsher bij Nederland horen". Hij had het over vrijheid en tolerantie, kwam op voor mensen "met een afwijkende mening" en keerde zich tegen "discriminatie op grond van levensovertuiging, ras, geslacht of seksuele geaardheid".

Juist zijn kersttoespraken illustreren hoe de koning zijn rol ziet. Vlak voor zijn aantreden zei hij dat een monarchie "altijd meebeweegt met de maatschappij". Hij voegde eraan toe: "Anders sta je er buiten, dan ben je niet meer relevant. Je bent een symbool, maar een symbool moet wel relevantie hebben."
Nieuwe vastgoedinvestering voor Filip Balcaen
22 December 2017, 19:06 De Tijd
18:49 De investeringsmaatschappij Baltisse van Filip Balcaen en de nieuwe vastgoedspeler Downtown Real Estate kopen een Brussels kantoorgebouw.


Karen krijgt finalekramp en Filip vertelt waarom hij opgepakt werd toen hij van het vliegtuig stapte
19 December 2017, 00:06 Gazet v. Antwerpen

In ?De Slimste Mens ter Wereld? begint het er echt om te spannen: donderdag weten we wie dit jaar de oorkonde mee naar huis neemt. In de eerste aflevering van de finaleweek van ?De Slimste Mens ter Wereld? nemen actrice Joke Emmers en acteur Filip Peeters het maandag op tegen muzikant Thibault Christiaensen.
Philippe Maystadt overleden - Koning Filip brengt laatste groet aan minister van Staat
10 December 2017, 21:30 Skynet
Koning Filip heeft zondagavond een laatste groet gebracht aan de donderdag op 69-jarige overleden minister van Staat Philippe Maystadt. De vorst kwam rond 19.30 uur in het funerarium van Gosselies aan, waar hij een vijftal minuten doorbracht en het personeel groette alvorens weer te vertrekken. Dat stelde een fotograaf van het persagentschap Belga ter plaatse vast.


Ook de koning heeft het gehad: Filip trekt handen af van ?mensenrechtenactivist? Laurent
2 December 2017, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Koning Filip wil geen bemiddelaar spelen in de zaak-prins Laurent. Hij distantieert zich van de zelfverklaarde ?mensenrechtenactivist? uit Tervuren en weet ook niet meer wat er van zijn broer moet komen. Filip kijkt nadrukkelijk naar premier Charles Michel (MR). Met de boodschap: premier Michel, u en alleen u kunt Laurent aanpakken.
Filip en Mathilde bij ?Steracteur Sterartiest?: ?Wie zijn die mensen??
30 November 2017, 02:48 Gazet v. Antwerpen

Koning Filip en koningin Mathilde bezochten gisteren de Videohouse-studio van waaruit het Eén-programma Steracteur Sterartiest wordt uitgezonden. Zelf zongen of dansten ze niet, ook al had Danira Boukhriss hen verzekerd dat ze wel een muziekje kon opzetten.
Koning Filip betuigt medeleven aan families van slachtoffers en treinpersoneel
28 November 2017, 16:48 Skynet
Koning Filip heeft naar aanleiding van het treinongeval in Morlanwelz bij Henegouwen gebeld met NMBS-CEO Sophie Dutordoir en Luc Lallemand, gedelegeerd bestuurder bij Infrabel. Dat deelt het paleis mee. De koning heeft daarbij zijn medeleven betuigd aan al het betrokken treinpersoneel en wil ook zijn deelneming aanbieden aan de families van de overleden slachtoffers en gewonden.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be