NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Fia


Horner aanklaagster gaat nu ook naar de FIA
18 Maart, 00:00 AutoBlog

De aanklaagster van Christian Horner heeft nu ook haar klacht neergelegd bij de FIA. Maar, wat kan de Ferrari International Assistance voor haar betekenen dan? De F1 wereld draait door, maar net als bij DWDD, gebeuren er achter de schermen naar verluidt onverkwikkelijke zaken. Christian Horner is vaak van huis en heeft op zijn vijfstigste […]

Dit artikel Horner aanklaagster gaat nu ook naar de FIA verscheen eerst op Autoblog.nl.




Deelnemerslijst FIA WEC 2024 (+ Foto's)
3 Maart, 00:01 Autosport
Het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) staat aan de vooravond van het boeiendste seizoen uit zijn geschiedenis. Een ongezien deelnemersveld met niet minder dan veertien ingeschreven constructeurs, waarvan negen in de topklasse, verdient een visueel overzicht dankzij onze fotograaf ter plaatse, Georges De Coster. Slaagt u erin een favoriet uit te pikken uit deze deelnemerslijst?

Lees meer: Deelnemerslijst FIA WEC 2024 (+ Foto's)


Timing FIA WEC Prologue nogmaals gewijzigd
25 Februari, 00:00 Autosport
Zoals we eerder op de dag meldden verloopt het transport van het materiaal nodig voor de FIA WEC Prologue alles behalve naar plan. De start van de twee testdagen werd al opgeschoven van zaterdag naar maandag, maar gezien vandaag alle materiaal nog steeds niet is toegekomen wordt de start van de Prologue nogmaals opgeschoven.

Lees meer: Timing FIA WEC Prologue nogmaals gewijzigd


Julien Andlauer en Neel Jani met Proton Competition naar het FIA WEC
18 Februari, 00:02 Autosport
Alle rijders die plaats zullen nemen in de 19 Hypercars die ingeschreven zijn in het FIA WEC zijn nu gekend. Alleen Proton Competition moest nog aankondigen wie Harry Tincknell zou vergezellen op de Porsche 963 met het nummer 99. Dit is nu gebeurd, het worden Julien Andlauer en Neel Jani.

Lees meer: Julien Andlauer en Neel Jani met Proton Competition naar het FIA WEC


Manthey Racing klaar voor het FIA WEC
28 Januari, 00:04 Autosport
Manthey Racing heeft vandaag zowel de kleurenschema?s als de rijdersbezettingen bekendgemaakt voor beide wagens die het team in het FIA WEC inzet. Manthey Racing zet in de nieuwe LMGT3-klasse twee Porsche 911 GT3 R in.

Lees meer: Manthey Racing klaar voor het FIA WEC


Richard Verschoor voor vierde jaar op rij in de FIA Formula 2
27 December 2023, 00:03 Autosport
Ook in 2024 zien we Richard Verschoor terug in de Formule 2, voor het vierde jaar op rij. De Nederlander keert terug naar Trident, het team waarvoor hij in 2022 uitkwam, alvorens dit jaar de overstap te maken naar van Amersfoort Racing.

Lees meer: Richard Verschoor voor vierde jaar op rij in de FIA Formula 2


Jenson Button naar het FIA WEC met Team Jota
20 December 2023, 00:02 Autosport
Er miste nog een naam om het trio dat de tweede Team Jota Porsche 963 zal besturen in het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) in 2024 te vervolledigen. Oliver Rasmussen en Phil Hanson waren al zeker van een zitje op de gouden Porsche, zij krijgen zoals verwacht het gezelschap van ex-F1-wereldkampioen Jenson Button.

Lees meer: Jenson Button naar het FIA WEC met Team Jota


Lewis Hamilton geeft FIA op eigen gala veeg uit de pan: ?Beschuldigingen zijn compleet onaanvaardbaar?
9 December 2023, 00:02 HLN.BE
Lewis Hamilton (38) heeft de FIA op haar eigen gala een veeg uit de pan gegeven. De zevenvoudige wereldkampioen vindt het niet kunnen dat de autosportfederatie de integriteit van Mercedes-teambaas Toto Wolff (51) en zijn vrouw Susie (41) in vraag trok en een onderzoek startte. Susie zelf is overigens ook furieus: ?Ik ga dit verder uitspitten. Ik wil weten wie hiermee is begonnen.?


Formule 1-teams ontkennen klacht over Toto Wolff te hebben ingediend bij FIA
8 December 2023, 00:05 NU.NL - Sport
Alle Formule 1-teams behalve Mercedes laten woensdag weten dat ze geen klacht hebben ingediend bij de FIA over Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie. Zij worden beschuldigd van belangenverstrengeling.


FIA zet onderzoek naar Toto Wolff en zijn vrouw voor lekken informatie niet door
8 December 2023, 00:03 NU.NL - Sport
Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff gaan vrijuit in de spraakmakende zaak over het lekken van geheime informatie. Autosportfederatie FIA gaat het onderzoek naar beiden niet doorzetten.


18 GT3's bevestigd voor het FIA WEC - Audi en Mercedes vallen uit de boot
29 November 2023, 00:00 Autosport
Naast de Hypercars werden ook de merken voor de gloednieuwe LMGT3-klasse van het FIA WEC bekend gemaakt. Daar werden achttien wagens geselecteerd, verdeeld over negen merken. Gezien er elf constructeurs een aanvraag hadden ingediend, was het zeker dat twee ervan een negatief antwoord zouden krijgen. De pineuten in dit verhaal zijn Audi en Mercedes.

Lees meer: 18 GT3's bevestigd voor het FIA WEC - Audi en Mercedes vallen uit de boot


Macau: Luke Browning wint FIA Formule 3 World Cup
22 November 2023, 00:01 Autosport
Luke Browing is de winnaar van de FIA Formule 3 World Cup in Macau. De Brit rondt daarmee een perfect weekend in stijl af. Na de poleposition op vrijdag en zege in de kwalificatierace van gisteren reed het Williams talent ook vandaag van start tot finish aan de leiding. Dennis Hauger en Gabriele Mini werden tweede en derde in een race die meer dan een uur stillag.

Lees meer: Macau: Luke Browning wint FIA Formule 3 World Cup


Waterstofklasse in FIA WEC uitgesteld tot 2027
14 November 2023, 00:01 Autosport
Terwijl de samenvloeiing van de Le Mans Hypercars en LMDh's op het programma stond, was de ACO ook bezig om een waterstofklasse op poten te zetten. Nadat deze al in 2021 voorgesteld werd, werd de introductie van deze klasse al tot tweemaal toe uitgesteld. Eerder dit jaar werd gemeld dat de klasse zijn intrede zou maken in 2026, maar daar wordt thans op teruggekomen en het wordt nu 2027.

Lees meer: Waterstofklasse in FIA WEC uitgesteld tot 2027


Macau: 21 wagens voor de FIA GT World Cup
31 Oktober 2023, 00:03 Autosport
De FIA GT World Cup in Macau staat dit jaar terug op de kalender en dan zakken de GT-piloten af richting de voormalige Portugese kolonie. 21 wagens, verdeeld over vijf merken, verschijnen daar aan de start met daarbij maar liefst vijf voormalige winnaars. Daar is natuurlijk ook de nodige Belgische inbreng bij betrokken. Een overzicht.

Lees meer: Macau: 21 wagens voor de FIA GT World Cup


WRC: Fia maakt kalender 2024 bekend
24 Oktober 2023, 00:03 Autosport
De Internationale automobielfederatie FIA heeft de WRC-kalender voor 2024 bekend gemaakt. Letland en Polen zijn de 'nieuwkomers'. Mexico en Estland vallen af. Net als in 2023 zijn er dertien manches.

Lees meer: WRC: Fia maakt kalender 2024 bekend


FIA wil F1-coureurs na hitte in Qatar niet meer blootstellen aan extreme situaties
11 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Sport
De FIA wil F1-coureurs in de toekomst beter beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dat schrijft de autosportfederatie in een verklaring na de GP in Qatar, waar de rijders door de hitte niet goed werden.


FIA spreekt Stroll aan op gedrag na duw aan fysio en opvallend interview in Qatar
11 Oktober 2023, 00:04 NU.NL - Sport
De FIA is in gesprek met Lance Stroll omdat hij afgelopen weekend in Qatar meermaals de gedragsregels van de autosportfederatie zou hebben overtreden. Zo duwde de Aston Martin-coureur zijn fysio en had hij weinig zin in interviews.


Zien we Sebastian Vettel in het FIA WEC in 2024?
2 Oktober 2023, 00:03 Autosport
We zijn goed en wel op enkele maanden van 2024 en overal worden er al plannen gemaakt voor het nieuwe seizoen. Zo ook in het FIA WEC, waar er toch opmerkelijke geruchten zijn. Motorsport.com maakte namelijk bekend dat Jota achter een voormalige Formule 1-piloot aan het gaan is voor in te lijven in hun Porsche 963: niemand minder dan Sebastian Vettel. Overigens zijn er ook al twee andere piloten aan het project gelinkt, en deze zijn geen onbekende van de Duitser.

Lees meer: Zien we Sebastian Vettel in het FIA WEC in 2024?


TF Sport met Corvette naar het FIA WEC in 2024
1 Juli 2023, 00:04 Autosport
TF Sport zal volgend jaar in de LMGT3 klasse van het FIA WEC twee nieuwe Corvette?s Z06 GT3.R inzetten. Daarmee maakt het team een einde aan een succesvolle samenwerking met Aston Martin. TF Sport is immers de regerende kampioen in de GTE Am klasse en won tevens die klasse bij de 24 Heures du Mans.

Lees meer: TF Sport met Corvette naar het FIA WEC in 2024


Komen er meer klantenteams voor Porsche in FIA WEC en IMSA?
16 Juni 2023, 00:00 Autosport
Als er iemand goed is in het verkopen van hun racewagens, dan is het Porsche wel. De Duitse constructeur was de eerste die wagens uit de Hypercar klasse aan de man bracht voor klantenteams. Vier wagens zijn er nu beschikbaar respectievelijk voor JOTA, Proton Competition en JDC-Miller Motorsports. Maar als het van Urs Kuratle - hoofd van de Porsche LMDh - betreft, kan dat aantal nog oplopen tot acht.

Lees meer: Komen er meer klantenteams voor Porsche in FIA WEC en IMSA?





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn