NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Fia


FIA F2: Maximilian Günther tekent bij Arden
Woensdag, 00:12 Autosport
Na twee seizoenen in het FIA F3 European Championship maakt Mercedes juniorpiloot Maximilian Günther de overstap naar de Formule 2. De Duitser zal er uitkomen voor het Britse team Arden International.


FIA F3: Mick Schumacher een jaar langer bij Prema Powerteam
13 Februari, 00:48 Autosport
Mick Schumacher, zoon van Michael Schumacher, zal ook dit seizoen uitkomen in het FIA F3 European Championship. Voor het tweede jaar op rij komt de Duitser uit voor het Italiaanse Prema Powerteam dat niet minder dan vijf wagens aan de start brengt.


Slechts 20 wagens op de inschrijvingslijst voor het FIA F2
9 Februari, 00:12 Autosport
De FIA heeft de namen vrij gegeven van de teams die dit jaar deelnemen aan het FIA Formula 2 kampioenschap. Op die lijst prijken de namen van slechts 10 teams, twee minder dus dan oorspronkelijk verwacht werd, wat maakt dat er dit seizoen slechts 20 wagens aan de start zullen verschijnen van de races.


Electric GT krijgt groen licht van de FIA
8 Februari, 08:00 Autosport
Het is een periode stil geweest rondom de nieuwe elektrische raceserie, het Electric GT. Maar nu liet de organisatie achter de serie weer wat van zich horen door bekend te maken dat na een geslaagde crashtest van de wedstrijdwagen, de Tesla Model S P100D, het Electric GT door de FIA officieel is geaccepteerd. Maar het blijft onduidelijk of de klasse al in 2018 zijn debuut maakt.


TT-Circuit Assen behoudt Formule 1-droom na lovende beoordeling FIA
26 Januari, 12:54 AutoBlog
Zandvoort, zeg maar dag met je handje. Het lijkt er steeds meer op dat het momentum waarvan het Circuitpark Zandvoort profiteerde steeds verder in het voordeel van het TT-Circuit van Assen komt te liggen. Zeker nu Charlie Whiting, race-directeur van de Formule 1, een bezoekje aan het TT-Circuit heeft gebracht en het een positieve beoordeling […]


Yves Matton ruilt Citroën voor FIA
15 Januari, 16:06 Autosport
De Belg Yves Matton ruilt Citroën Racing voor de FIA waar hij "rallydirecteur" wordt. Dat kondigde hij zelf aan via de sociale media en werd bevestigd door de FIA. Hij volgt de Fin Jarmo Mahonen op.


FIA-bons Charlie Whiting steekt zijn kop in het zand
3 Januari, 16:30 AutoBlog
Naar verluidt is Charlie’s dartnaam Charlie ‘de struisvogel’ Whiting. Charlie Whiting is al jarenlang een vaste waarde bij de FIA. Als Formula One Race Director en hoofd van het F1 Technical Department is hij er verantwoordelijk voor dat de teams en coureurs zich aan de regeltjes houden. Tevens is hij de man die menig zondagmiddag […]


Primeur: Nederlands team in FIA WEC-kampioenschap
22 December 2017, 08:36 AutoBlog
Racing Team Nederland gaat deelnemen aan het FIA World Endurance Championship. Dat doet het met een Dallara P217 in de LMP2-klasse van het kampioenschap 2018/2019. Het is voor het eerst dat een Nederlands team deelneemt aan het in 2012 opgerichte wereldkampioenschap voor endurance racing. De mannen namen afgelopen jaar al deel aan de 24 uur […]


Voorlopige FIA WTCR-kalender 2018 bekend
22 December 2017, 08:30 Autosport
Eurosport Events, de promotor van het nieuwe mondiale WTCR-toerwagenkampioenschap naar TCR-reglement, maakte zopas de voorlopige kalender bekend. Deze omvat tien wedstrijden, verreden op vier verschillende continenten. Afgezien van drie wijzigingen lijkt de kalender sterk op deze van het ter ziele gegane WTCC van 2017. De manches in Monza, Qatar en Motegi werden afgevoerd en vervangen door meetings in Zandvoort, Suzuka en Macau.


FIA World Motorsport Council keurt CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2018 goed
21 December 2017, 12:00 Autosport
Tijdens de meest recente bijeenkomst in Parijs eerder deze maand heeft de FIA World Motorsport Council de reglementen van de CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2018 en de kalenders van de diverse series voor het komende seizoen goedgekeurd. Daarmee beschikken de 24H GT SERIES, de 24H TCE SERIES en de 24H PROTO SERIES, allemaal powered by Hankook, ook in 2018 over de status van ?FIA International Series?.


Overzicht reglementswijzigingen FIA WEC
20 December 2017, 00:24 Autosport
Naast een drastisch hertekende kalender ondergaat ook het technisch en sportief reglement van het FIA WEC enkele wijzigingen deze winter. Blikvangers zijn het EoT-proces in LMP1 en de terugkeer van een BoP voor de LMP2-bolides. Toyota wachtte dan ook tot vandaag om haar deelname aan het Super Season officieel bekend te maken.


FIA snijdt in RX-budgetten
19 December 2017, 19:36 Autosport
Uitspraken van een toprijder dat de kosten voor een seizoen rallycross binnen een team op topniveau maar een fractie bedragen van de budgetten die binnen de WRC gehanteerd worden, liggen reeds een poos achter ons. Het WK en EK Rallycross is door de komst van EMG als promotor pijlsnel gegroeid, maar deze blinkende medaille heeft ook een keerzijde. Namelijk het prijskaartje sinds de constructeurs op het voorplan traden. Een reeks maatregelen gericht op het verminderen van de kosten in het wereldkampioenschap Rallycross zijn nu goedgekeurd door de FIA.


Circuit Assen geschikt voor Formule 1
19 December 2017, 14:18 AutoBlog
Zandvoort, maak je borst maar nat! Nadat er dit weekend al geluiden de wereld in werden geholpen over de mogelijkheid van een Formule 1-race op het circuit van Assen, wordt het vandaag allemaal iets concreter. Althans, zo meldt RTL Nieuws naar aanleiding van een eerste onderzoek van de FIA. De organisatie heeft het circuit na […]


BMW maakt FIA WEC line-up bekend
16 December 2017, 01:24 Autosport
BMW Motorsport heeft de namen van de zeven rijders die de constructeur zullen vertegenwoordigen in het FIA WEC bekend gemaakt. BMW Team MTEK zet twee BMW M8 GTE in het "super season" 2018-19 die full-time zullen bemand worden door Nick Catsburg, Augusto Farfus, António Félix da Costa en Martin Tomczyk. Voor de langere races zullen zij worden bijgestaan door Tom Blomqvist, Philipp Eng en Alexander Sims, waarvan er een telkens de rol van reserve zal vervullen aangezien er slechts drie piloten op een wagen mogen uitkomen.


Video: FIA WEC blikt alvast vooruit naar Super Season 2018/2019
12 December 2017, 08:30 Autosport
Terwijl het seizoen van het FIA World Endurance Championship amper een maand geleden in Bahrein ten einde is gekomen, wendt de serie het vizier alweer op het Super Season van 2018/2019. Kijk en geniet van de hoogtepunten van 2017 en een vooruitblik naar het komende superseizoen met maar liefst tweemaal de 24 uur van Le Mans.


Jean Todt blijft FIA-voorzitter
8 December 2017, 12:30 Gazet v. Antwerpen

Jean Todt is vrijdag in de Franse hoofdstad Parijs herverkozen als voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA). Voor de 71-jarige Fransman wordt het de derde ambtstermijn van vier jaar.
FIA bevestigt: WTCC en TCR International Series versmelten in 2018 tot WTCR
6 December 2017, 23:30 Autosport
De World Motor Sport Council bevestigde vandaag in Parijs het (voorlopige) einde van het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC) en kondigde voor 2018/19 de introductie van een nieuwe FIA World Cup aan. De nieuwbakken klasse zal WTCR-FIA World Touring Car Cup gaan heten en gepromoot worden door Eurosport Events Limited.


Spa behoudt plaats op de kalender van het FIA F3 European Championship
6 December 2017, 22:54 Autosport
Op de FIA World Motor Sport Council werd ook de kalender voor het komende Europees formule 3 kampioenschap vastgelegd. Er worden tien manches afgewerkt waarvan zeven in het nevenprogramma van de DTM. Buiten het DTM-programma wordt er gereden op het stratencircuit van Pau, op het circuit van Spa-Francorchamps (24 Hours of Spa) en Silverstone (WEC).


FIA president: ?Volgend jaar gewoon 3 motoren in F1?
6 December 2017, 12:12 AutoBlog
Kunnen we dat boekje ook weer sluiten. We zijn meer dan bekend met het feit dat Christian Horner niet de minste is als het gaat om het luidkeels verkondigen van zijn mening. In de meest recente episode rondom het eeuwigdurende geklaag rondom de situatie van de motoren, heeft de teambaas van Red Bull laten weten […]


FIA opent 'Hall of fame': "Michael Schumacher had er graag bij geweest"
5 December 2017, 21:30 Gazet v. Antwerpen
Op maandag werd in Parijs de FIA Hall of Fame geopend, waarin F1-wereldkampioenen een plaatsje krijgen. De FIA had eerder dit jaar aangekondigd dat het zo'n 'hall of fame' wenste te openen, dit nadat er gelijkaardige initiatieven waren voor andere sporten.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be