NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Feesten

2News.be / Trefwoorden / Feesten

37.000 festivalgangers halen zwoelste danspasjes boven

Na twee zwoele avonden en nachten heerst er sinds zondagmiddag weer rust in de Blauwbossen in Minderhout (Hoogstraten). Het festival van de Caraïbische muziek maakte zijn reputatie als hoogmis van de wereldmuziek opnieuw waar.
Vlamingen onthullen gênantste trouwmoment: ?Terwijl bruidegom aan het feesten was, werd bruid bezwangerd door collega?
Zondag, 09:12 Gazet v. Antwerpen

Op de populaire app Whisper getuigden heel wat mensen over de ergste momenten waar ze ooit als genodigde op een huwelijk getuige van waren. Wij vroegen onze lezers hetzelfde en er kwamen heel wat gênante verhalen binnen. Een bloemlezing.
43ste editie Lokerse Feesten is succes met 140.000 bezoekers
Zondag, 21:00 Skynet
In Lokeren is zondagavond de 43ste editie van het muziekfestival Lokerse Feesten afgesloten. De organisatoren blikken terug op een meer dan geslaagde editie, met 140.000 bezoekers.


De Caraïben in Hoogstraten: alles wat u moet weten over de Antilliaanse Feesten

De eerste editie van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten dateert alweer van 1983 en trok vorig jaar 38.000 bezoekers, waarmee het zijn status als ?het grootste Caraïbische festival ter wereld? opnieuw bevestigde. En ook deze zomer krijgen de bezoekers weer een zwoele mix van merengue, soca, bachata, zouk, salsa, dancehall, ska en reggaeton geserveerd. Hieronder lees je wat er op 11 en 12 augustus zoal te doen is ? en dat is heel wat.
10 Augustus, 00:36 Skynet
Jan maakt zich op om te feesten met alleman
9 Augustus, 13:31 Gazet v. Antwerpen
In het gemeentepark op de Hemelweide vindt op zondag 27 augustus voor de vijfde keer Jan en Alleman plaats. Dienstdoend burgemeester Jan Jambon nodigt iedereen uit om naar de wijkencompetitie te komen.


8 Augustus, 00:24 Skynet
Antilliaanse Feesten halen Caraïben naar Hoogstraten: ?Het Rock Werchter in zijn genre?
7 Augustus, 20:30 Gazet v. Antwerpen

Al 35 jaar mogen de Antilliaanse Feesten zich ?het grootste Caribbean festival ter wereld? noemen. ?Dit is het Rock Werchter in zijn genre?, zegt Ella Verschueren, die net als het merendeel van haar familie met plezier en trots de schouders onder de muzikale tweedaagse in de Hoogstraatse Blauwbossen zet.
Organisatie tevreden met ?optimistische? editie van Doelse Feesten
6 Augustus, 17:42 Gazet v. Antwerpen

De 43ste editie van de Doelse Feesten en de Scheldewijding trekken zondag meer dan 20.000 bezoekers. Dat zegt de organisatie, die spreekt van een ?overrompeling? in een ?optimistische sfeer?. Het is de eerste editie van het volksfeest sinds het dorp eind vorig jaar door de Raad van State officieel opnieuw als woongebied is erkend.
5 Augustus, 21:18 Skynet
Man vraagt aan bar om mannen weg te houden van zijn vriendin als ze komt feesten met vriendinnen
5 Augustus, 15:36 Gazet v. Antwerpen

Een man die een berichtje naar een café stuurde met de vraag om zijn vriendin in de gaten te houden wanneer die er ging feesten met haar vriendinnen, heeft het deksel op de neus gekregen.
Deze BV's kwamen feesten op Rock Werchter
Tussen de tienduizenden Rock Werchter-bezoekers zitten ook dit jaar heel wat bekende Vlamingen. Op Instagram laten ze ons meegenieten, en tonen hun fans dat BV's zeker open staan voor een selfie.


Kinderen feesten op Dagpauwrock
30 Juni, 19:24 Gazet v. Antwerpen

In leefschool Dagpauwoog in Koningshooikt (Lier) gingen vrijdag geen leerkrachten, maar wel enkele gebouwen met pensioen. Dat werd door de leerlingen uitbundig gevierd tijdens Dagpauwrock. Tegen september 2018 verrijst op het groene domein een nieuw schoolgebouw. In de zomervakantie worden hiertoe al enkele paviljoenen gesloopt.
Grobbendonk en Bouwel feesten!
29 Juni, 10:54 Gazet v. Antwerpen
Op zondag 2 juli organiseert het gemeentebestuur van Grobbendonk een dag vol plezier en activiteiten. Belangstellenden zijn vanaf 13.00 uur van harte welkom op het Astridplein van Grobbendonk, dat voor dit evenement autovrij wordt gemaakt.


'Rolmodel Westerdijk werkte hard, maar hield net zo goed van feesten'
10 Februari, 14:30 NOS nieuws

Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat Johanna Westerdijk, hoogleraar in de plantenziektekunde, werd benoemd als professor van Nederland. Ze was daarmee de eerste vrouwelijke hoogleraar van ons land. Ter ere daarvan is vanmiddag op de Universiteit Utrecht het Westerdijkjaar officieel geopend.

Patricia Faasse, die een biografie schreef over de in 1961 overleden Westerdijk, schetste in het NOS Radio 1 Journaal een beeld van de hoogleraar. "Ze was een rolmodel voor veel vrouwelijke studenten", vertelde ze. "Westerdijk heeft 56 promovendi opgeleid, van wie bijna de helft vrouwen. Ze heeft het vakgebied van de plantenziektekunde vormgegeven in Nederland."

Westerdijk Instituut

Naast haar werk als hoogleraar in Utrecht was Westerdijk directeur van het Centraalbureau voor Schimmelcultures, dat als eerbetoon de naam Westerdijk Instituut gaat dragen. "Ze heeft daar baanbrekend werk verricht. De schimmelcollectie kreeg niet alleen vaste grond, maar is ook uitgegroeid tot de grootste ter wereld."

Dat is volgens Faasse een belangrijke prestatie. "In haar tijd waren schimmels nog nauwelijks biologisch en taxonomisch onderzocht. Ze waren nog onbekend, terwijl ze nu een belangrijke rol spelen in de levenscyclus."

De lijfspreuk van Westerdijk was 'werken en feesten vormt schone geesten'. "Ze werkte veel en hard en gaf leiding aan wetenschappers en studenten, maar ze vond het ook belangrijk om te ontspannen", vertelde Faasse. "Zo nu en dan werd het kleedje in het lab opgerold en gingen ze feesten."

Haar benoeming was in 1917 baanbrekend, zei Faasse. "Het was een andere tijd. 1917 was een belangrijk jaar, omdat het kiesrecht voor vrouwen op punt van doorbreken stond. Vrouwen gingen massaal het openbare leven in en kregen banen die we nu heel normaal vinden."

Volgens Faasse moet een universiteit een afspiegeling zijn van de samenleving. "Je zag wel dat dat ook in 1917 leefde. Men vond het tijd dat een vrouw hoogleraar werd. Twee jaar later werd ook in Groningen een vrouw naar voren geschoven, maar daarna viel het stil."

Aansporen

Nu, honderd jaar later, zit Nederland internationaal in de achterhoede als het om vrouwelijke professoren gaat. 17 procent van de hoogleraren is vrouw. Minister Bussemaker greep onlangs het Westerdijkjaar aan om universiteiten aan te sporen meer vrouwelijke hoogleraren te benoemen. Ze heeft daar eenmalig 5 miljoen euro voor uitgetrokken. 

De afgelopen jaren is het aantal vrouwelijke hoogleraren wel gestegen, maar er zijn ook universiteiten waar het aandeel juist is teruggelopen. "Het vergt een continue inspanning om op universiteiten een goede afspiegeling van de samenleving te krijgen", zei Faasse. "Ik ben dan ook blij dat we met het Westerdijkjaar er weer eens de aandacht op kunnen vestigen."
Voortaan alle eetkraampjes op Gentse Feesten per opbod toegewezen
9 Februari, 16:36 Skynet
Het is dan wel nog putje winter, maar in Gent wordt al volop nagedacht over de komende Gentse Feesten. Voor het eerst worden 35 standplaatsen voor eetkraampjes met warme bereidingen per opbod toegewezen.


The Offspring komt rocken op Lokerse Feesten
3 Februari, 11:00 Gazet v. Antwerpen

Met The Offspring speelt komende zomer een van de meest populaire punkbands op de Lokerse Feesten. De Amerikanen komen op woensdag 9 augustus naar de Grote Kaai.
Veertien doden bij gevechten tijdens Vietnamese Tet-feesten
30 Januari, 09:12 Skynet
Bij gevechten tijdens de eerste drie dagen van de Tet-feesten in Vietnam zijn 14 doden gevallen. Bijna 2.200 mensen belandden in het ziekenhuis, zo bevestigde de regering vandaag. Tet is een zevendaags Vietnamees feest, de meest belangrijke jaarlijkse viering in het land, en startte dit jaar op 26 januari.


Nieuwe Makro richt zich op feesten, wonen en lekker eten
24 Januari, 23:12 Gazet v. Antwerpen

Makro zal er binnenkort helemaal anders uitzien. De winkel waar je alles kan vinden, maakt verlies en wil zich herlanceren. Alles wordt opgebouwd rond drie grote pijlers: feesten, wonen en lekker eten. Media Markt palmt een deel van winkelruimte in en neemt alles wat elektronica is over.
Feesten in het oude zwemdok
23 Januari, 12:42 Gazet v. Antwerpen
Noorderwijk (Herentals) heeft er een gloednieuw feestzaaltje bij, want het lokale Chirocomité is klaar met de verbouwingen van het vroegere zwembad tot polyvalente zaal. Een nieuwe bladzijde in de historie.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be