NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen




Feesten

2News.be / Trefwoorden / Feesten

Rechtstaan, dansen en feesten verboden: Antwerpenaar filmt allereerste rapconcert ooit in Koeweit
15 Februari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Met zijn productiehuis KijkenMag ondersteunt Kielenaar Tim Dalle artiesten met het maken van video?s. Als zijn agenda het toelaat, trekt hij mee op tournee met Russ, een Amerikaanse rapper. Dat bracht hem afgelopen weekend in Koeweit, waar hij het allereerste rapconcert ooit op Koeweitse bodem vastlegde.




Carnaval ook boven de rivieren: iedereen is welkom, als je maar kan feesten
11 Februari, 13:48 NOS nieuws

Het is carnaval. De afgelopen dagen is dat al gevierd met verschillende optochten en feesten, maar vandaag begint carnaval officieel. De meeste feesten zijn uiteraard in het zuiden van het land, in Brabant en Limburg. Er zijn dit carnavalsweekend ruim 800 carnavalsoptochten. En, dat wist je misschien nog niet, een kwart daarvan vindt plaats bóven de rivieren.

Dat ze 'boven de rivieren' niets van carnaval zouden snappen, spreken vierders daar natuurlijk allemaal tegen. We spraken met drie 'noordelijke' carnavalsverenigingen en ze zijn het alle drie met elkaar eens: carnaval leeft hier net zo erg als in het zuiden.

Oldenzaal: 'Carnaval is hier een heel bijzondere ervaring'

We beginnen in Oldenzaal, in Overijssel, waar vandaag "een van de grootste optochten van boven de rivieren" plaatsvindt. "Oldenzaal is het carnavalshart van Twente", zegt Bas Huijsmans van carnavalsvereniging De Kadolstermennekes.

Volgens Huijsmans is de optocht van vandaag het hoogtepunt van het carnavalsweekend in Oldenzaal. "Meer dan 6000 mensen doen aan de optocht mee, langs de weg staan 80- tot 100.000 toeschouwers te kijken." Huijsmans zegt dat er zelfs een stop is gezet op het aantal mensen dat mee wilde doen. "Er mogen niet meer dan 250 mensen per praalwagen meedoen. En dat is al heel veel."

Niet alleen in Oldenzaal, maar in de hele regio leeft het carnaval enorm. Dat komt omdat de bevolking van noordoost Twente van origine overwegend rooms-katholiek is. "Oldenzaal heeft acht verenigingen, maar ook in alle omliggende dorpen zijn actieve carnavalsverenigingen die allemaal hun eigen festiviteiten organiseren. Aan de praalwagens die vandaag meerijden wordt maanden van tevoren gewerkt. En 's avonds bij de feesten is het vechten om een toegangskaartje."

Huijsmans is trots op het carnaval in Twente. "De sociaal-maatschappelijke betekenis van carnaval is groot: iedereen doet mee van jong tot oud. Je hoort ergens bij, je hebt een doel met elkaar. Dat is een heel bijzondere ervaring."

De Zilk: 'iedereen is welkom, als je maar een feestje kan bouwen'

Ook in De Zilk, in de gemeente Noordwijkerhout in Zuid-Holland, is het carnavalsweekend in volle gang. Dat begon vrijdagmiddag al met een feest voor alle basisscholen en 's avonds een groot feest dat tot in de late uurtjes doorging. En de feestjes gaan de komende dagen gewoon door.

"Vanmiddag hebben we een grote optocht. We verwachten dit jaar weer duizenden mensen die komen kijken", zegt Rick Witteman van carnavalsvereniging Duinknijnen. "Het wordt gezellig druk."

Het verschil met hoe carnaval onder de rivieren wordt gevierd is volgens Witteman dat het in De Zilk meer lokaal georiënteerd is. "Dit is echt dorps: ons kent ons. Wij hebben een grote feestzaal waar iedereen op afkomt, in het zuiden is het wat meer verspreid in verschillende kroegen."

Toch betekent dat niet dat feestvierders uit andere plaatsen niet welkom zijn. Volgens Witteman is het juist de moeite waard om eens naar De Zilk te komen. "Als je maar een feestje kan bouwen."

Zwaag: 'carnaval wordt er hier met de paplepel ingegoten'

Net als in Oldenzaal en in De Zilk staat de grote carnavalsoptocht in Zwaag vandaag centraal. Een voorproefje van die tocht kreeg het Noord-Hollandse dorp gisteren al, toen er een kinderoptocht werd gehouden, waar 60 groepjes aan deelnamen.

"De grote optocht van vandaag is echt de moeite waard", zegt Eric Bot van carnavalsvereniging Het Masker. "Dit jaar is de tocht populairder dan vorig jaar: er doen vijf groepen meer mee. In totaal zijn er ruim 500 deelnemers."

Volgens Bot wordt carnaval er bij jongeren in Zwaag met de paplepel ingegoten. "Het leeft heel erg hier. Ze beginnen in oktober al met het bouwen van de praalwagens. Veel jongeren doen mee, de 16- en 17-jarigen maken heel mooie wagens."

Ook in Zwaag speelt het carnaval zich voornamelijk af op één centrale plek. Een verschil met hoe dat in het zuiden gaat, zegt Bot. "Onder de rivieren wordt het carnaval veel op straat gevierd. Hier wordt het lokale café omgedoopt tot 'De Leuttempel'. Duizend man in een café, bijna allemaal verkleed."

Bij de optocht in Zwaag worden 40.000 toeschouwers verwacht. "Met veel gezelligheid en muziek. Carnaval is dus echt geen feest voor alleen onder de rivieren."




Lokerse Feesten 2018 starten met Simple Minds en Arsenal
9 Februari, 12:36 Gazet v. Antwerpen

De Lokerse Feesten zal de komende zomer starten met popgroep Simple Minds en producersduo Arsenal. Ze zullen optreden op vrijdag 3 augustus. Dat meldt de organisatie. Het zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt voor de editie van deze zomer. Het festival lokt elk jaar zowat 140.000 bezoekers.




Belg (21) ondergaat helse tocht van 130 kilometer na avondje feesten
1 Februari, 11:24 Gazet v. Antwerpen

Laurent (21) zal zich zijn laatste uitstap naar Brussel nog lang herinneren. Toen hij en zijn vrienden op 17 januari na een avondje stappen van plan waren om een taxi terug naar huis te nemen, sprong hij ter hoogte van Sint-Gillis eerst voor de grap op de aanhangwagen van een vrachtwagen aan de rode lichten. Dat had hij beter niet gedaan ...




Vriendinnen organiseren zondag alcoholvrije party in Cinema Rix: ?Ook zonder drank kun je feesten?
24 Januari, 02:24 Gazet v. Antwerpen

Een maand lang geen alcohol drinken is één ding, maar veel detoxers blijven dan ook maar thuis om niet in de verleiding te komen. Nergens voor nodig, vinden Heleen Vanden Bergh (45) en Katrijn Sermeus (44). Op hun alcoholvrij dansfeestje Bal Mineral, nu zondag in Cinema Rix in Deurne, kunt u losgaan op allerlei soorten thee.




Kempenaars feesten voor veldritkampioenen
15 Januari, 02:06 Gazet v. Antwerpen

Met tricolore truien voor Wout van Aert, Sanne Cant en Thijs Aerts hebben de Kempense veldrijders zondag weer een puike prestatie geleverd op het BK veldrijden in Koksijde. Zowel in Lille als in Rijkevorsel gingen de supporters uit de bol.




Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
4 Januari, 16:42 Gazet v. Antwerpen

Uitgefeest? Of zitten de danskriebels nog in je benen? De redactie van Findout ging op zoek naar enkele evenementen die ook dit weekend nog een aanslag plegen op je onderste ledematen. Naast feestjes in Permeke, Plein Publiek en deSingel hebben ook Wintervuur en De Roma nog allerlei leuks te bieden. De vakantie is nog niet afgelopen!




Enorme kerstboom vat vuur op stadsplein, maar ooggetuigen blijven feesten alsof er niks aan de hand is
1 Januari, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Het nieuwjaarsfeest in het Russische Yuzhno-Sakhalinsk verliep enigszins anders dan de aanwezige feestvierders aanvankelijk in gedachten hadden. Om een voorlopig onduidelijke reden schoot op een gegeven moment de 25 meter hoge kerstboom op Lenin Square in brand. Niemand raakte gewond.




Deze Antwerpenaars kunnen níét feesten op oudejaarsavond: ?Vieren? Niks van, werken!?
31 December 2017, 13:30 Gazet v. Antwerpen

Als er een nacht is in het jaar om te feesten, dan is het wel die van 31 december op 1 januari. Maar niet iedereen heeft die luxe. Uw krant ging op zoek naar enkele minder voor de hand liggende jobs en de mensen die ze zondag om middernacht ten uitvoer zullen brengen, terwijl u aftelt en de volgende fles cava ontkurkt.




Geen prettige feesten in ?Familie?: opnieuw personage dramatisch uit de reeks geschreven
27 December 2017, 21:30 Gazet v. Antwerpen

Het zijn geen prettige feestdagen voor Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) in ?Familie?. Dinsdag kreeg de kijker te zien hoe Wim Veugelen zwaargewond raakte toen hij van een stelling viel. Maar een dramatisch ongeval was nog niet alles: in de aflevering van woensdagavond blijkt dat Wim de val niet heeft overleefd. Exit: acteur David Michiels.




Veel eten over na de feesten? Zo lang kan je restjes bewaren
24 December 2017, 16:12 Gazet v. Antwerpen

Op kerst- en oudejaarsavond zijn de porties royaal. Te royaal soms, waardoor de helft van je bord nog vol lekkers ligt. Dankzij deze tips van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ga je verspilling tijdens de feestdagen tegen.




Cafébazen lanceren eigen Bob en Bobette-campagne: ?Feesten kan ook zonder alcohol?
22 December 2017, 19:06 Gazet v. Antwerpen

Met de feestdagen in het vooruitzicht drinken we al eens graag een glaasje meer. Het hoort erbij, vinden velen. Maar ook met minder of zelfs zonder alcohol kun je prima feesten. Die boodschap willen de uitbaters van café De Bijl uitdragen met hun nieuwste actie.




Zalig feesten in Zevendonk
17 December 2017, 11:30 Gazet v. Antwerpen

Hoe schoon is het leven in de stille Kempen? Waar je geen straatnummer bent, maar iedereen je naam kent. Elke maand gaan we op zoek naar het leven zoals het is in een Kempens gehucht. Vandaag trekken we naar Zevendonk bij Turnhout, waar iedereen uitkijkt naar een mooi kerstfeest en nieuwjaar.




Soufiane Bouchikhi is beste Europese atleet van november
5 December 2017, 13:42 Gazet v. Antwerpen

Soufiane Bouchikhi is uitgeroepen tot Europees Atleet van de maand november. Dat maakte European Athletics dinsdag bekend in een tweet. Bouchikhi, die in een onlinestemming vier andere atleten voorbleef, dankt zijn uitverkiezing aan de overwinningen die hij vorige maand behaalde in de CrossCup-manches in Mol en Roeselare.




Toon Antoni (63) gaat al 29 jaar elk weekend feesten in La Rocca
4 December 2017, 05:18 Gazet v. Antwerpen

Toon Antoni uit Mortsel is 63 jaar oud en haalt graag de dansbenen boven. Dat doet hij steevast in La Rocca, waar hij al sinds de eerste beats 29 jaar geleden op de dansvloer staat. Toon is niet de enige vaste klant in de club, want het nieuws over het verdwijnen van de huidige danstempel maakt heel wat reacties los bij andere trouwe feestvierders die wekelijks naar Lier afzakken.




Inwoners feesten de klok rond voor vier lokale verenigingen
1 December 2017, 05:12 Gazet v. Antwerpen
Scouts Carpe Diem, judoclub ASV, atletiekclub Arac en het G-team van basketbalclub Okido ontvangen samen een cheque van 5.000 euro, de opbrengst van het zomerfestival 'De Klok Rond'. Dat is een groot dorpsfeest op het marktplein, waarbij de bezoekers letterlijk de klok rond mogen feesten: van 15u ?s middags tot 3u ?s nachts. De volgende editie van 'De Klok Rond' vindt plaats op zaterdag 30 juni in het park Deroissart.


Alles wat u moet weten over het eindejaarsshoppen in Antwerpen
29 November 2017, 11:48 Gazet v. Antwerpen

Bijna december en dat betekent dat er komende maand weer heel wat inkopen gedaan zullen worden voor de eindejaarsperiode. De stad Antwerpen is klaar voor een maand vol drukte in de stad.







Gerelateerde trefwoorden



Combell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be