NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Federale

2News.be / Trefwoorden / Federale

De Wever dreigt deur te openen voor Vlaams Belang: ?Federale regering zonder Vlaamse meerderheid? Dan kan men Vlaams ook niet meer op mij rekenen?
28 Februari, 00:01 HLN.BE
N-VA-voorzitter Bart De Wever koppelt de regeringsvorming op Vlaams niveau aan het feit of er een Vlaamse meerderheid is op federaal niveau. Komt er federaal een regering in de steigers zonder Vlaamse meerderheid, ?dan kan men ook Vlaams niet meer op mij rekenen?, dixit De Wever. Hij dreigt zo de deur open te zetten naar een Vlaamse regering met Vlaams Belang.


Federale en Vlaamse regering ?schouder aan schouder? voor ArcelorMittal-project
9 Februari, 00:01 De Tijd
20:59 De federale en Vlaamse regering bekijken wat ze nog kunnen doen om het miljardendossier voor de vergroening van de staalfabriek van ArcelorMittal in Gent over de streep te trekken. Of een Europees ini...


Verwarming federale ambtenaren beperken tot 19 graden levert besparing van 20 miljoen op
15 Januari, 00:03 Skynet Economie
De kantoren van de federale overheidsdiensten worden sinds vorige winter verwarmd tot maximaal 19 graden. Die energiemaatregel leverde de federale regering een besparing op van 20 miljoen euro, zo meldt ACV Openbare Diensten vrijdag. De vakbond wil dat het personeel daar ook iets voor terugkrijgt.


Federale begroting - Horeca niet te spreken over verhoging patronale bijdrage flexi-jobs
17 Oktober 2023, 00:07 Skynet Economie
De horecasector is niet te spreken over de verhoging van de RSZ-bijdrage voor flexi-jobs die de federale regering doorvoert. De sectorfederaties vragen "dringend" een overleg met minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS), zo laat Horeca Vlaanderen weten in een mededeling.


Federale begroting - Flexi-jobs breiden uit met hogere sociale bescherming
10 Oktober 2023, 00:09 Skynet Economie
Het systeem van de flexi-jobs breidt fors uit, maar er komt ook een sterkere sociale bescherming voor wie in het systeem actief is. Dat is het kernkabinet maandag overeengekomen, tijdens de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar.


Federale overheid geeft ook niet-ambtenaren voortaan gratis IT-opleiding
3 Oktober 2023, 00:05 Skynet Economie
Ook wie nog geen ambtenaar is, zal de kans kunnen krijgen om zich om te scholen tot IT'er bij de overheid. Dat heeft minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) aangekondigd. Het traject is gratis, op voorwaarde dat de IT'ers daarna zeker drie jaar bij de overheid blijven werken.


Federale regering verlaagt transactiekosten bij elektronisch betalen
25 Juli 2023, 00:07 Skynet Economie
De federale regering verlaagt de kosten die handelaars aan banken moeten betalen voor kleine elektronische betalingen. Voortaan dalen de kosten voor alle transacties tot 50 euro en halveren de kosten voor transacties onder de 25 euro, meldt minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) donderdag.


Fiscale hervorming - Federale regering vat begrotingsconclaaf aan
17 Juni 2023, 00:06 Skynet Economie
De vicepremiers van de federale regering zitten sinds ongeveer 15.30 uur vrijdagmiddag bijeen voor wat een weekend aan onderhandelingen over de fiscale hervorming moet worden. Een akkoord wordt daar niet meteen van verwacht.


Federale overheid heeft 1 miljard veil voor kantoren Europese Commissie
30 Maart 2023, 00:11 De Tijd
01:00 Federale investeringsmaatschappij FPIM onderhandelt over overname van 23 gebouwen in Europese wijk


Federale regering sluit akkoord over aanpak opvangcrisis
9 Maart 2023, 02:13 HLN.BE
De federale regering heeft een akkoord over de aanpak van de asielcrisis in ons land. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) op Twitter en wordt bevestigd door het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD). Sinds ongeveer half zeven gisteravond zat het kernkabinet bijeen om een oplossing te vinden voor het tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers.


Federale regering drijft controles op sociale dumping op
14 Januari 2023, 00:07 Skynet Economie
De federale overheid gaat voortaan niet 2.000 maar 3.000 controles op sociale dumping uitvoeren per jaar. Dat staat in het actieplan sociale fraude voor 2023-2024 dat de ministerraad vandaag heeft goedgekeurd. De sociale inspectiediensten krijgen er ook 168 inspecteurs bij.


Buurtwerking Elegast genomineerd voor Federale Prijs Armoedebestrijding. ?Mensen moeten elkaar helpen en daar staat dit project symbool voor?
14 Oktober 2022, 00:01 Gazet v. Antwerpen

Elke maandag- en donderdagavond kunnen bewoners van de Damwijk bij Elegast vzw kennis maken met de wonderlijke wereld van computers. Het project is een groot succes, zodanig zelfs dat de buurtwerking, samen met Stad Antwerpen en SAAMO Antwerpen, werd genomineerd voor de 14de Federale Prijs Armoedebestrijding, die dit jaar rond het thema ?digitale inclusie? draait. De winnaar (voor elk gewest werden er drie initiatieven genomineerd, voor Vlaanderen is dit het enige uit Antwerpen) gaat naar huis met 10.000 euro en mag bij koning Filip op de koffie.




Vlaamse minister Demir vraagt behoud verlaagde btw op sloop en heropbouw: ?Onbegrijpelijk van federale regering?
12 Oktober 2022, 00:01 HLN.BE
Vlaams minister van Omgeving en Energie Zuhal Demir (N-VA) vraagt de federale regering om haar beslissing over de verhoging van de btw op sloop en heropbouw te herzien. "Dit druist sterk in tegen de klimaatambities van de Vlaamse regering. Onbegrijpelijk dat het federale niveau dat niet inziet", stelt Demir in een persbericht.


Federale regering wil middenklasse snel korting geven op gasfactuur, maar worstelt nog met uitwerking
15 September 2022, 00:00 Gazet v. Antwerpen

Om het energieleed wat te verlichten, denkt premier De Croo aan een snelle, rechtstreekse korting op de gasfactuur. Die zou nadien via de belastingen gecorrigeerd worden voor de hoogste inkomens.




De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op N-VA-zomerfeest
3 Juli 2022, 00:08 Skynet
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen.


Federale regering maakt geld vrij voor heropbouw werkplaats detentiecentrum Saint-Hubert
7 Juni 2022, 00:02 HLN.BE
De federale regering heeft geld vrijgemaakt voor de snelle heropbouw van het schrijnwerkatelier van het detentiecentrum Saint-Hubert. Dat gebouw werd op 15 mei getroffen door een brand. Dat heeft staatssecretaris Mathieu Michel, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, bekendgemaakt.


Meer dan 100.000 sollicitanten bij federale overheid in 2021
8 Mei 2022, 00:07 Skynet Economie
Meer dan 100.000 mensen hebben in 2021 voor een job bij de federale overheid gesolliciteerd. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA). "Nog nooit eerder was de federale overheid als werkgever zo populair", reageert vicepremier en minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen).


Federale regering verhoogt moederschapsuitkering zelfstandigen
1 December 2021, 00:06 Skynet Economie
Zelfstandigen kunnen binnenkort rekenen op een hogere moederschapsuitkering. De federale regering heeft daarvoor vorige week een koninklijk besluit goedgekeurd.


Federale overheidsschuld gedaald in oktober
11 November 2021, 00:01 Skynet Belgie
Eind oktober was de nettoschuld van de federale staat gedaald tot 437,262 miljard euro. Op een maand tijd ging er 842 miljoen euro van de schuld af. Dat maakte het Federaal Agentschap van de Schuld woensdag bekend.


Federale regering stelt varkensboeren vrij van bijdrage aan sanitair fonds
2 November 2021, 00:06 Skynet Economie
De federale regering stelt de varkenssector dit jaar vrij van de bijdragen aan het begrotingsfonds voor de gezondheid en de kwaliteit van de dieren en de dierlijke producten, kortweg het sanitair fonds. De sector maakt momenteel een zware crisis door.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn