NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Favv


Fipronil in eieren - FAVV trof in enkele winkels toch nog teruggeroepen eieren aan
Woensdag, 12:45 Skynet Belgie
Het federaal voedselagentschap FAVV heeft in enkele winkels toch nog eieren met fipronil aangetroffen die eigenlijk al waren teruggeroepen. Het ging wel steeds om zeer lage concentraties fipronil die "ver onder de Europese referentiewaarde" zaten, beklemtoont woordvoerster Katrien Beullens.


FAVV vond fipronil in 7 ?niet verdachte? bedrijven, maar niet in vlees van legkippen

Het federaal voedselagentschap FAVV heeft bij bijkomende analyses lage concentraties fipronil aangetroffen in zeven bedrijven die op basis van het onderzoek van het parket niet verdacht werden. Gevaar voor de volksgezondheid was er echter niet, beklemtoont het FAVV dinsdag. In het vlees van legkippen is geen fipronil gevonden.
FAVV: ?Negen van de tien teruggeroepen loten waren veilig?

Met negen van de tien loten eieren die dinsdag werden teruggeroepen, was niets aan de hand, zo meldt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vrijdagavond op basis van bijkomend onderzoek. Enkel eieren met lotnummer 3BE3114 kunnen nog steeds best niet geconsumeerd worden.
Netwerk tegen Armoede kritisch over armoedebestrijding regering-Michel

Ondanks een extra şfinanciŰle injectie krikt de regering-Michel de sociale uitkeringen voor mensen met een leefloon of een inkomensgarantie voor ouderen (IGO) nog niet op tot het niveau van de Europese armoedegrens. In het zomerakkoord is voor volgend jaar een eerste schijf van 100 miljoen euro voorzien. De tweede (120 miljoen) en derde schijf (150 miljoen euro) staan op de planning voor 2020 en 2022, dus voor de volgende regering, bericht De Standaard woensdag. Het Netwerk tegen Armoede wil dat de regering haar belofte uit het regeerakkoord deze legislatuur waarmaakt en zonder de berekeningswijze te veranderen. ?Mensen moeten er echt op vooruit gaan om waardig te kunnen leven en uit de armoede te geraken?, zegt algemeen co÷rdinator Frederic Vanhauwaert.
Als een kip zonder kop: de vijf kwalen van het FAVV
9 Augustus, 06:54 Gazet v. Antwerpen

De Europese Commissie start een onderzoek, Duitsland stuurt eigen onderzoekers... En dat was nog vˇˇr het nieuws kwam dat de labotests niet betrouwbaar blijken. Wat mankeert er allemaal aan het FAVV?
Opgelet! FAVV past een van de lotnummers van teruggeroepen eieren aan

Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft op zijn website een van de lotnummers aangepast van eieren die worden teruggeroepen als gevolg van de fipronil-crisis. Het aangepaste lotnummer is 3BE3114 in plaats van BE3114. Er wordt aan de consumenten gevraagd de eieren niet op te eten, maar om ze terug te brengen naar de winkel.
FAVV trof bij 33 controles in veehouderij niet-toegelaten geneesmiddelen aan
8 Augustus, 18:18 Gazet v. Antwerpen

In de jaren 2013-2016 heeft het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) bij 33 controles in de veehouderij niet-toegelaten (niet door een dierenarts voorgeschreven) geneesmiddelen aangetroffen. Dat blijkt uit het antwoord dat Willy Borsus, toen hij nog federaal minister van Landbouw was, verstrekte op een schriftelijke vraag van Yoleen Van Camp (N-VA).
Rekenhof toonde zich eerder dit jaar al kritisch voor FAVV

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is de voorbije dagen zwaar onder vuur komen te liggen met zijn aanpak van en communicatie over het fipronilschandaal. In een eerder dit jaar - begin maart - bekendgemaakte audit van het Rekenhof werd het voedselagentschap al op de korrel genomen. Het Rekenhof zei toen dat het FAVV onvoldoende toezicht houdt op een van de belangrijke instrumenten in het streven naar een veilige voedselketen: het systeem van autocontrole bij bedrijven.
Eiercrisis: FAVV benadrukt dat niemand op 15 mei al weet had van fipronil in eieren
8 Augustus, 09:36 Skynet
Het federaal voedselagentschap FAVV benadrukt dat er op 15 mei nog niemand weet had van fipronil in eieren. Op die datum is slechts het eerste staal genomen, waarna dat naar een laboratorium vertrok voor analyse, klinkt het in reactie op uitspraken van Groen-Europarlementslid Bart Staes.


Bart Staes: 'FAVV waarschuwde Europa te laat'
8 Augustus, 08:42 De Tijd
08:15 Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) deed er ruim anderhalve maand over om andere lidstaten op de hoogte te brengen van de fipronilbesmetting bij een Belgische kippenboer.


Baas FAVV: ?We hebben de juiste weg gevolgd?
7 Augustus, 21:06 Gazet v. Antwerpen

?We hebben de juiste weg gevolgd.? Met die bewoordingen heeft Herman Diricks, de gedelegeerd bestuurder van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV), maandagavond in de studio van Terzake de houding van zijn instelling verdedigd in het fipronil-dossier tussen 2 juni, toen de eerste melding van de aanwezigheid van het giftig product in de voedselketen, en vandaag.
FAVV geeft voor het eerst cijfers over graad van fipronil-besmetting
7 Augustus, 18:12 Skynet
Er blijven nog altijd 51 bedrijven geblokkeerd, waarvan 22 legkipbedrijven. Gisteren waren dat er nog 57, er zijn intussen 6 bedrijven vrijgegeven. Dat heeft het Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) vandaag bekendgemaakt. Het agentschap geeft ook voor het eerst cijfers over de graad van de besmetting: in 21 bedrijven is fipronil in zeer lage concentraties aangetroffen. Het maximaal gehalte aan fipronil in de analyses bedraagt tot nu toe 0,092 mg/kg. Het gehalte blijft ruim onder de Europese grenswaarde van 0,72 mg/kg.


FAVV: ?Resultaten tot vandaag bevestigen geen gevaar voor volksgezondheid?

In het kader van het fipronildossier werden door voedselagentschap FAVV een aantal bedrijven preventief geblokkeerd. Uit analyses van genomen monsters, blijkt ?geen enkel gevaar voor de volksgezondheid?, klinkt het in een persbericht.
FAVV testte nooit op gif eiercrisis: ?Die test zit niet in ons basispakket?
7 Augustus, 07:36 Gazet v. Antwerpen

Het Federaal Voedselagentschap heeft de afgelopen jaren nooit controles uitgevoerd op het giftige fipronil in eieren. In heel ons land is geen enkel labo te vinden dat voor het FAVV die controles kan doen. ?Die test zit niet in ons standaardpakket?, zegt Katrien Stragier van het FAVV. Ondertussen krijgt ons land uit alle hoeken kritiek over hoe de eiercrisis hier is aangepakt.
FAVV: ?Besmette bedrijven meteen geblokkeerd'
6 Augustus, 12:18 De Tijd
11:41 Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zegt sinds begin juni op de hoogte te zijn geweest van de problemen met fipronil bij kippenkwekers. Bij verder onderzoek zijn de b...


Mogelijk toch nog eieren met fipronil in de handel
5 Augustus, 10:50 NOS nieuws

De NVWA maakt vandaag bekend of er nog meer eieren met fipronil zijn gevonden.

Alle pluimveebedrijven die in de administratie van Chickfriend voorkwamen zijn gecontroleerd, maar er zijn ook nog bedrijven die zichzelf bij de NVWA hebben gemeld. Het is niet bekend om hoeveel bedrijven het gaat.

Met welke redenen deze pluimveebedrijven zich bij de NVWA hebben gemeld, is niet altijd duidelijk. Meestal is dat omdat ze ook Chickfriend hadden ingeschakeld, maar niet in de administratie voorkwamen. Maar het kan ook zijn dat ze om een andere reden het vermoeden hebben dat er in hun stal fipronil is gebruikt.

Oproep om steun

De schade voor de pluimveesector loopt in de miljoenen. Voorzitter Eric Hubers van de vakgroep pluimveehouderij van de LTO spreekt vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over "tonnen per bedrijf". Omdat de schade waarschijnlijk niet kan worden verhaald op Chickfriend, wil de sector steun uit Den Haag "om bedrijven overeind te houden".

Mogelijk komt die steun er, hoewel het ministerie van Economische Zaken aanvankelijk zei dat de boeren zelf opdraaien voor de schade. Ook supermarkten hebben grote schade geleden. Hubers zegt dat pluimveebedrijven failliet gaan als ze niet worden geholpen en toch verantwoordelijk worden gehouden voor de schade van supermarkten.

Bloedluis

Fipronil is een antiluizenmiddel dat is gebruikt om bloedluis bij kippen tegen te gaan. Bloedluis is een plaag in de pluimvee-industrie. Boeren strijden er al jaren tegen en Chickfriend leek een middel te hebben dat veel beter werkte dan de tot nu toe bekende methoden.

Bedrijven die getroffen zijn door de fipronilaffaire moeten hun kippen uit de stal halen en de stal grondig reinigen. Na naar schatting 6 tot 8 weken leggen de kippen dan weer schone eieren. De andere optie is de kippen ruimen. Dierenbeschermingsorganisaties maken daar bezwaar tegen, maar hun bezwaren werden gisteren door de rechter afgewezen, schrijft Trouw.
Slechts helft van voedingszaken in Antwerpen en Deurne scoort goed bij controle FAVV
7 Juli 2016, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Bij een aangekondigde controleactie van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) tussen 1 en 8 juni in Antwerpen en Deurne, heeft 48 procent van de gecontroleerde bedrijven een goede score gekregen. Dat staat te lezen in een persbericht.
VIDEO: Thierry Henry stuurt zijn belagers met dit geweldig schijnschot het bos in!
30 Maart 2015, 15:36 Voetbalkrant
Thierry Henry (37) mag zijn voetbalschoenen al aan de wilgen hebben gehangen. Zijn kwaliteiten staan nog steeds buiten kijf. In een duel tussen de All Star-teams van Jamie Carragher en Steven Gerrard (2-2), schudde hij dit geweldig schijnschot uit zijn sloffen!


FAVV ontving vorig jaar 9 procent meer klachten van consumenten
3 Maart 2015, 19:36 Skynet
(Belga) Het meldpunt van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft vorig jaar 4.437 klachten van consumenten ontvangen. Dat zijn er 9 procent meer dan in 2013. De stijging van het aantal klachten valt te verklaren door de grotere bekendheid van het meldpunt. Deze bekendheid kan nog altijd beter, zegt Lieve Busschots, woordvoerster van het FAVV.


Kees van Nieuwkerk maakt nieuwe romkom
18 November 2014, 12:36 Het Parool
De Amsterdamse regisseur Kees van Nieuwkerk gaat weer een romantische komedie maken. Dat heeft distributeur A-Film dinsdag gemeld. De opnamen

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be