NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Favv


"FAVV was onvoldoende gewapend door besparingen van de regering"
Gisteren, 19:06 Skynet
Het rapport van het FAVV over de aanpak van het Veviba-schandaal toont vooral aan dat het federaal voedselagentschap te weinig gewapend was om doortastend te kunnen controleren, omdat door er door besparingen van de regering 99 personeelsleden minder aan de slag zijn. Dat zegt sp.a-Kamerlid Annick Lambrecht in een eerste reactie op het rapport. "Dat is een nieuw element, waarover we de minister aan de tand zullen voelen."


FAVV verdedigt eigen aanpak
Gisteren, 18:30 Skynet
In het verslag over de fraude bij Veviba verdedigt het Federaal Voedselagentschap (FAVV) de eigen aanpak. Het FAVV vraagt voogdijminister Daniel Ducarme om bij de audits van het agentschap ook te onderzoeken hoe complexe dossiers zoals dat van Veviba het best aangepakt kunnen worden, aangezien de traditionele manier van werken in dit dossier haar limieten heeft getoond. Het FAVV benadrukt daarnaast dat bij het onderzoek in Kosovo nooit sprake geweest is van "bedorven" vlees.


Explosief dossier toont gelijk van voedselagentschap FAVV
Zondag, 21:12 De Tijd
20:42 Het voedselagentschap FAVV heeft het gerecht meteen ingelicht van de fraude door het vleesbedrijf Veviba, na een controle in Kosovo. Dat blijkt uit een rapport van het FAVV dat De Tijd kon inzien. Het...


FAVV had ?geen aanwijzingen van intentionele fraude? bij Vanlommel

Het voedselagentschap FAVV bevestigt in een persbericht dat er in het geval van Vanlommel ?geen aanwijzingen waren voor een intentionele fraude?. Eerder had ook dat bedrijf al verklaard dat door een menselijke fout vervallen vlees was meegestuurd naar Kosovo.
CD&V wil audit FAVV aangrijpen om concrete maatregelen te nemen
Zondag, 17:24 Skynet Belgie
CD&V-Kamerlid Leen Dierick steunt de audit die de bevoegde minister heeft bevolen over het schandaal bij vleesbedrijf Veviba en kijkt uit naar het gevraagde rapport van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). "Deze audit moet duidelijkheid geven of iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. En indien dit niet het geval is, moeten de nodige conclusies getrokken worden en moeten er concrete maatregelen komen", vindt Dierick. "Wat aan het licht kwam is schandalig, iedereen heeft recht op de waarheid, daarom moeten we dringend weten wat er fout is gegaan om hieruit de nodige conclusies te trekken en gepaste maatregelen te nemen."


Commissievergadering over slachthuisfraude gaat door, ook zonder rapport van FAVV
Zondag, 17:24 Skynet Belgie
De Kamer had deze namiddag het rapport van het voedselagentschap (FAVV) over het schandaal bij vleesbedrijf Veviba nog steeds niet ontvangen, maar de vergadering van de commissies Volksgezondheid en Bedrijfsleven van morgenvoormiddag gaat toch door. Dat verklaarde commissievoorzitster Muriel Gerkens (Ecolo) aan Belga.


"Onze routinecontroles zijn onvoldoende om ernstige fraude op te sporen" (FAVV)
Zaterdag, 09:30 Skynet
FAVV-topman Herman Diricks geeft in een interview met De Standaard toe dat de routinecontroles van het Voedselagentschap onvoldoende zijn om ernstige fraude op te sporen. "Daarvoor heb een gerechtelijk onderzoek en bijzondere opsporingstechnieken nodig, dus de steun van het parket", aldus Diricks. Hij zegt ook te weten dat communicatie een werkpunt is, "zowel voor de organisatie als voor mij persoonlijk". Over de hele werking van het agenschap zegt Dirickx dat het FAVV beseft "dat we continu naar verbetering moeten streven".


Steeds minder dierenartsen willen voor FAVV werken
Zaterdag, 08:24 Skynet Belgie
Steeds minder dierenartsen willen inspecties uitvoeren bij vleesbedrijven in opdracht van het Federaal Voedselagentschap (FAVV). Dat meldt VRT NWS zaterdag. Vooral de te lage vergoedingen, een stijgende werkdruk en gebrekkige communicatie door het FAVV zit de dierenartsen dwars. "De vergoeding voor mensen die cruciaal zijn in de controle van onze voeding is simpelweg ondermaats", zegt Ludo Muls, secretaris van dierenartsenvereniging IVDB en woordvoerder van ruim 900 zelfstandige dierenartsen.


Na vervalste etiketten op 12 jaar oud vlees: ?FAVV vond het niet nodig om grondige controle uit te voeren?
Woensdag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Het Voedselagentschap FAVV is na het eerste proces-verbaal uit 2016 over Veviba nooit meer bij de onderzoeksrechter tussengekomen om duidelijk te maken dat dringend moest worden opgetreden bij het vleesbedrijf uit Bastenaken. Dat blijkt uit het feitenrelaas dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) heeft gekregen van het parket van Luxemburg.
Justitie wijst naar FAVV voor slachthuisfraude
Woensdag, 20:36 De Tijd
20:21 Justitie schuift de hete aardappel voor de slachthuisfraude rond het bedrijf Veviba door naar het voedselagentschap FAVV. Dat drong volgens het parket nooit aan op een dringende actie.


FAVV krijgt wind van voren in parlement
12 Maart, 19:06 Skynet
FAVV-topman Herman Diricks was kop van Jut tijdens het Kamerdebat over het schandaal bij vleesbedrijf Veviba uit Bastenaken. Hij steunde niettemin de audit en het rapport die minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) over het Voedselagentschap heeft gevraagd. "Het zal ons toelaten beter antwoord te bieden over de dingen die we gedaan hebben", luidde het.


Minister Ducarme laat Voedselagentschap doorlichten
12 Maart, 17:00 De Tijd
15:16 Na het schandaal bij vleesbedrijf Veviba in Bastenaken worden hervormingen doorgevoerd bij het Voedselagentschap FAVV.


Sp.a vraagt ontslag topman voedselagentschap
12 Maart, 08:30 De Tijd
08:13 Volgens de oppositiepartij heeft het federaal voedselagentschap (FAVV) niet kordaat genoeg gereageerd in het schandaal rond gesjoemel met vlees bij vleesverwerkingsbedrijf Veviba.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be