NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Facebook

2News.be / Trefwoorden / Facebook

Facebook-tool laat ontwikkelaars ar-functies bouwen voor Messenger
Gisteren, 21:42 Tweakers
Facebook heeft een ontwikkelaarstool uitgebracht, waarmee het mogelijk is om maskers en effecten te maken voor Facebook Messenger. Die verschijnen vervolgens onder bepaalde omstandigheden in het camerabeeld.


Facebook reageert op oud-topman die sociale media schadelijk vindt
Gisteren, 20:30 Tweakers
Facebook heeft gereageerd op de kritiek van oud-topman Chamath Palihapitiya. Palihapitiya zei in een interview dat hij vindt dat sociale media, waaronder Facebook, de maatschappij veel schade toebrengen. Facebook zegt dat het eraan werkt om verantwoordelijkheid te nemen.


Als Werner Trooster hoort dat zijn dochter in coma ligt, deelt hij z'n zorgen via Facebook
Gisteren, 19:48 Volkskrant
Wanneer zijn dochter door een ongeluk in coma raakt, gaat Werner Trooster een dagboek bijhouden op Facebook. Wat gebeurt er als je verdriet en je zorgen zo publiek worden? Nietsvermoedend sloft Werner Trooster naar de voordeur van zijn vrijstaande huis, aan de rand van Gouda. Hij vraagt zich af wie er om kwart over 9 's ochtends aanbelt. Door het raam in de deur ziet hij iets zwart-geels; het lijk


Facebook wil meer lokaal belasting betalen, ook in Nederland
Gisteren, 21:36 NOS nieuws

Facebook gaat meer belasting betalen in Nederland en in veel andere landen. Dat is het gevolg van een nieuwe omgang met de belastingen door Facebook. Hoeveel meer de Nederlandse belastingdienst tegemoet kan zien, is niet duidelijk.

Het bedrijf wil de opbrengsten van klanten die het vanuit Nederland bedient ook in Nederland gaan opgeven. Ook in alle andere landen waar Facebook een verkoopkantoor heeft, gaat het belasting betalen. Nu verloopt die omzet via het hoofdkantoor in Dublin en wordt alleen in Ierland belasting betaald.

Financieel topman Dave Wehner van Facebook maakte dit bekend via een blog van het bedrijf. Hij noemt het een groot project. Halverwege 2019 moet de wijziging in alle landen zijn doorgevoerd. Facebook zegt dat het op deze manier transparanter wil zijn voor de lokale autoriteiten waar Facebook kantoren heeft.

Onder vuur

Grote techbedrijven als Facebook Apple, Amazon en Google liggen onder vuur vanwege financiŽle structuren waarmee ze belastingen ontwijken. Ierland heeft van de Europese Commissie bijvoorbeeld de opdracht gekregen om ruim 13 miljard euro aan achterstallige belastingen te innen bij Apple.

Wat het effect van de maatregel van Facebook precies zal zijn, is nu nog onduidelijk. Via financiŽle persbureaus zeggen experts dat het voor Facebook onder de streep mogelijk niet zoveel zal uitmaken.
Facebook krijgt weer kritiek uit eigen kring, 'bedrijf verscheurt maatschappij'
Gisteren, 15:00 NOS nieuws

Voor de tweede keer in korte tijd heeft een voormalige hooggeplaatste Facebook-manager felle kritiek geuit op zijn ex-werkgever. Chamath Palihapitiya was van 2007 tot 2011 verantwoordelijk voor de gebruikersgroei bij het platform. Onder zijn leiding groeide Facebook van 50 miljoen naar 700 miljoen gebruikers. In een gesprek met studenten zegt hij nu dat hij zich "heel schuldig" voelt over wat hij heeft helpen bouwen.

"Ik denk dat we bij het punt zijn aangekomen dat we dingen hebben ontwikkeld die het sociale weefsel verscheuren van de samenleving", zei Palihapitya tegen studenten van de Stanford Graduate School of Business. "Als je het beest voedt, zal het beest je vernietigen", voegde hij nog toe. Een opname van het gesprek is in november op YouTube geplaatst, maar trekt nu pas de aandacht.

'Dit hadden we niet verwacht?

Ook zegt de voormalig Facebook-manager, die sindsdien voor meerdere bedrijven heeft gewerkt, dat ze er in zijn tijd bij Facebook wel bewust van waren dat er "iets slechts kon gebeuren". "Maar de manier waarop we dat voor ons zagen was niet zoals dit." In zijn ogen is het dus erger geworden dan het ergst denkbare scenario.

Daarnaast stelt hij dat dit geen Amerikaans probleem is en groter dan Russische advertenties. "Dit is een wereldwijd probleem. Deze problemen eroderen de fundamenten van hoe mensen zich gedragen."

Als hoofdverantwoordelijke voor gebruikersgroei was Palihapitiya waarschijnlijk nauw betrokken bij het bedenken van manieren om mensen bij Facebook te houden. In het gesprek noemt hij de zogenoemde 'shots' dopamine (beloningshormoon) die je elke keer krijgt als er een nieuwe like of reactie komt.

Naar eigen zeggen gebruikt Palihapitiya Facebook tegenwoordig nauwelijks. "Ik heb er de afgelopen zeven jaar minder dan tien dingen op geplaatst." Volgens hem zorgt het voor sociale onrust in zijn vriendengroep.

Niet alleen Facebook krijgt kritiek. Ook WhatsApp, dat ver na zijn tijd bij het bedrijf werd ingelijfd, noemt hij als voorbeeld van een app die leidt tot onrust. Zo refereert hij een een hoax in India die via WhatsApp werd verspreid. Inwoners van een dorp waren bang dat hun kind zou worden gekidnapt. Negen 'verdachten' werden daarop volgens de Hindustan Times gelyncht.

Sean Parker

De opmerkingen van Palihapitiya volgen op kritiek van iemand die nog belangrijker is geweest voor Facebook: Sean Parker. Hij was aanvankelijk investeerder in Facebook en nauw betrokken bij de vroege ontwikkeling van het bedrijf. Ook hielp hij in de beginjaren van Facebook topman Mark Zuckerberg.

Parker vertelde vorige maand aan nieuwssite Axios dat er in de begintijd wel eens mensen naar hem toekwamen met de mededeling dat ze zelf niet op sociale media zaten. Zijn antwoord was dan steevast: "Okť, dat komt nog wel." Ook al zouden die mensen dat daarna ontkennen, bleef hij herhalen: "We krijgen je uiteindelijk te pakken".

Op Facebook houden

De voormalig president van Facebook vraagt zich nu af of hij toentertijd de impact van zijn woorden zelf wel begreep. "Alleen God weet wat het platform doet met de hersenen van onze kinderen." Ook Parker benoemt het feit dat Facebook in de beginjaren heel erg nadacht over de vraag hoe ze gebruikers zo lang mogelijk konden binden.

Het antwoord lag ook volgens Parker bij het virtueel toedienen van shotjes dopamine. "Als je een reactie ziet op een foto, zorgt dat ervoor dat je bezig en actief blijft op het platform", zegt hij. Parker stelt tot slot dat niet alleen hij, maar ook Zuckerberg en Instagram-topman Kevin Systrom zich hier volledig bewust van zijn.

Daarmee is Facebook dus niet de enige die op deze manier gebruikers probeert te verleiden en die activiteiten om te zetten in geld. Het is een techniek die op grote schaal wordt ingezet door bedrijven in Silicon Valley en mede de smartphoneverslaving zoals we die nu kennen veroorzaakt. Wel is Facebook, met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers, hier wel het grootste voorbeeld van.

De NOS heeft Facebook om een reactie gevraagd op de kritiek.
Explosie metrostation New York tijdens ochtendspits, verdachte opgepakt
Maandag, 14:49 NOS nieuws

In New York heeft zich in het centrum van Manhattan een explosie voorgedaan in het metrostation Port Authority onder 42nd Street. Daarboven is ook het centrale busstation van New York. Dat wordt ontruimd, evenals drie metrolijnen.

Op de locatie zijn twee van de drukste metrostations van de stad, Port Authority en Times Square, met elkaar verbonden door een tunnel. In die tunnel was de explosie. Tijdens de spits zijn in dit deel van New York miljoenen mensen onderweg.

De explosie komt midden in de ochtendspits. Volgens persbureau Reuters gaat het om een pijpbom, een explosief dat makkelijk te maken is. Er zijn twee verdachten opgepakt., meldt The New York Times. Over hun identiteit of motief is nog niets bekend.

Amerikaanse media melden dat er enkele mensen gewond zijn geraakt. Op sociale media circuleren beelden waarop is te zien dat een man de explosieven op zijn lichaam lijkt te dragen.
Facebook voor kids: veilig of verslavend?
Zaterdag, 16:54 De Tijd
16:34 Facebook boort een nieuwe generatie gebruikers aan: kinderen vanaf zes jaar kunnen chatten met een aangepaste versie van Messenger. Een veilige plek voor jonge zieltjes op het web? Of de weg naar een ...


Facebook komt met database met rechtenvrije muziek voor video's
Vrijdag, 21:42 Tweakers
Facebook heeft een database met rechtenvrije muziek en geluidseffecten gemaakt, die gebruikt kunnen worden bij video's op het sociale platform. De database moet het onrechtmatige gebruik van nummers met auteursrecht tegengaan.


Nieuwe aandacht voor Facebook Groepen en bouw van communities
Vrijdag, 13:24 Emerce
Facebook ziet een grote (vernieuwde) rol weggelegd voor ?Groepen? - het onderdeel voor het ontwikkelen van een community. Daarom zijn er allereerst een aantal nieuwe functies uitgebracht.


AustraliŽ onderzoekt media-impact Facebook en Google
Vrijdag, 12:48 Emerce
De toezichthouder voor Mededinging in AustraliŽ gaat onderzoeken welke online platformen als Facebook en Google op de lokale media- en reclamebranche hebben.


Sybren Smith (Facebook Marketingspecialist): Groot bereik genereren met weinig geld
Donderdag, 13:24 Emerce
Tien miljoen Nederlanders hebben een Facebookaccount, waarvan er dagelijks 7 miljoen actief zijn op dit platform. Dat is een groot bereik. Wat moet je als ondernemer doen om succesvol te zijn op het gebied van Facebook Marketing? Marketingspecialist Sybren Smith: 'Het leuke van Facebook is dat je zelfs met vijf euro tot tien euro aan de slag kunt. Je kunt best een groot bereik generen met weinig geld. Mijn advies? Zorg ervoor dat je budget schaalbaar is. Begin met een testbudget. Denk aan 500 euro en ga het een en ander uitproberen.'


Facebook weert vrouwen die aanzetten tot mannenhaat
5 December, 19:06 NOS nieuws

Facebook heeft een aantal vrouwelijke gebruikers de toegang tot het sociale netwerk ontzegd omdat ze schreven dat mannen uitschot zijn. Dat deden de vrouwen in reacties op berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag door mannen. Ze zijn tijdelijk geweerd omdat ze volgens de regels van Facebook aanzetten tot haat tegen mannen.

De Britse krant The Guardian sprak met de Amerikaanse komiek Marcia Belsky, die eind oktober een Facebook-verbod kreeg. Belsky had zich negatief over mannen uitgelaten onder foto's met bedreigingen tegen een vriendin. Zij had na de schandalen over intimidatie op het werk een handleiding geschreven met tips over een betere behandeling van vrouwen door mannen.

Ook andere komieken zeggen tegen de krant dat ze meermaals zijn geschorst wanneer ze negatief waren over mannen. Vorige maand schreven zo'n 500 vrouwelijke komieken demonstratief tegelijkertijd "mannen zijn uitschot" op Facebook, waarop het netwerk het merendeel van hen een schorsing oplegde.

Beschermde categorieŽn

Volgens de krant sluit Facebook niet alleen tijdelijk de accounts van vrouwen die in negatieve bewoordingen over mannen spreken, maar worden ook oude berichten over mannen van hun tijdlijn verwijderd.

The Guardian schrijft dat het probleem grotendeels wordt veroorzaakt door de gedragsregels van Facebook. Volgens die regels zijn etniciteit, religie, geslacht en seksuele voorkeur "beschermde categorieŽn". Wanneer die categorieŽn het doelwit zijn van berichten die voor haatzaaien aangezien kunnen worden, worden gebruikers direct geschorst.

Facebook heeft niet gereageerd op de berichtgeving. Eerder nam het bedrijf meer mensen aan om te controleren wat er op het netwerk wordt geplaatst, nadat mensen beelden van moorden, schietpartijen en verkrachtingen hadden geplaatst.
Dominantie Facebook en Google rijst de pan uit
5 December, 06:48 Emerce
"Dit is slecht nieuws voor de balans in het ecosysteem van uitgevers". WPP-dochter GroupM luidt de alarmklok. Nieuwe internationale marktcijfers laten zien dat het duopolie Facebook en Google de online reclamemarkt meer dan domineren.


'Duizend keer bedreigd op Facebook', zegt reisgenoot Joey Hoffmann
5 December, 05:18 NOS nieuws

Hij had heimwee en is op eigen houtje verdwaald, dat zegt de reisgenoot van de in Turkije overleden Joey Hoffmann tegen het AD. "We zeiden nog: we moeten bij elkaar blijven", zegt BjŲrn Breukers uit Haaksbergen.

De verdwijning en de dood van de 21-jarige Hoffmann was afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws. Hij was samen met de 34-jarige BjŲrn en diens 26-jarige partner Derya Breukers-‹n vertrokken naar Zuid-Turkije.

Hoffmann was ruim een maand vermist en werd in augustus, na een grote zoekoperatie, dood teruggevonden. De politie vond geen sporen van geweld op zijn lichaam. Hij is vermoedelijk gestorven aan uitdroging, maar Turkije heeft dat nooit officieel bevestigd.

Het tweetal uit Haaksbergen is inmiddels terug uit Turkije. "Het gaat goed met ons, al ben ik duizend keer bedreigd op Facebook", zegt Breukers. Het AD schrijft dat 'veel' mensen denken dat er meer is gebeurd dan wat de reisgenoten verklaard hebben. Volgens de 34-jarige man is dat onzin.

"Er is gewoon niet zoveel geks gebeurd." Hoffmann zou besloten hebben terug naar huis te gaan. In plaats van een kortere weg te vinden, is hij verdwaald volgens Breukers. "We hebben nog twintig minuten gewacht onder een boom, maar Joey kwam niet terug. Toen zijn wij ook weggegaan. We konden daar moeilijk blijven."

Hoffmann werd na wekenlang zoeken teruggevonden in de omgeving van de plaats waar het drietal voor het laatst samen had gekampeerd. BjŲrn en Derya moesten in Turkije blijven, ondanks dat ze niet meer verdacht waren. Ze mochten anderhalve maand geleden het land verlaten, zegt Breukers.
Facebook lanceert nieuwe Messenger speciaal voor kinderen

Facebook lanceert een versie van zijn populaire berichtendienst Messenger voor kinderen. Dat heeft de sociaalnetwerksite maandag aangekondigd. Messenger Kids wordt voorlopig enkel in de Verenigde Staten gelanceerd voor toestellen met besturingssysteem iOS.
Facebook brengt Messenger-variant voor kinderen in de VS uit
4 December, 15:36 Tweakers
Facebook heeft een variant van zijn Messenger-chatapp uitgebracht in de VS. Deze is gericht op kinderen en laat ouders de contacten van hun kinderen kiezen en goedkeuren. Het is onbekend of Facebook de app ook in Europa wil uitbrengen.


'Netflix blijft flink groeien, Facebook en WhatsApp op maximum'
4 December, 11:54 NOS nieuws

4 miljoen Nederlanders hebben de Netflix-app op hun telefoon staan. Dat schrijft onderzoeksbureau Telecompaper, het ondervroeg hiervoor 1750 mensen. Lang niet iedereen betaalt ook voor Netflix, dat aantal ligt significant lager op 2,4 miljoen. Dit komt doordat het mogelijk is om het abonnement te delen.

Volgens onderzoekster Sanne de Bruyckere zijn de 4 miljoen gebruikers een forse stijging. "Het gaat om een verhoging van bijna 50 procent ten opzichte van vorig jaar." Het komt volgens haar vooral doordat het aantal abonnementen op de dienst toeneemt.

Het Amerikaanse videoplatform laat met die aantallen Nederlandse concurrenten ver achter zich: Videoland heeft 390.000 abonnees, NPO Plus zit de RTL-concurrent dan weer wel op de hielen met 360.000 abonnees. Amazon, dat eind vorig jaar Prime Video in Nederland lanceerde, is volgens De Bruyckere nog niet het vermelden waard. "Het heeft minder dan 200.000 abonnees."

Facebook en WhatsApp blijven dominant

Wat niet verandert, is de dominantie van Facebook en WhatsApp. Het grootste sociale medium van de wereld wordt in Nederland nu door 7,8 miljoen mensen dagelijks gebruikt, dat was een paar maanden eerder nog 7,1 miljoen. Waar dat verschil vandaan komt is onduidelijk.

Volgens De Bruyckere heeft Facebook wel bijna zijn maximum behaald. Net als WhatsApp overigens. Het platform heeft nu 12 miljoen gebruikers in Nederland, 500.000 gebruikers meer dan vorig jaar. "We merken vooral dat mensen die voor het eerst een smartphone nemen ervoor zorgen dat WhatsApp nog in gebruik groeit", zegt ze.

Wat De Bruyckere opvalt is dat het gebruik van Snapchat stijgt in plaats van afneemt. De laatste maanden gaat het op wereldniveau minder goed met het bedrijf dan eerst. Het gebruik stijgt nog wel, maar minder dan eerdere jaren. In Nederland is het gebruik in verhouding met vorig jaar gestegen van 3 naar 3,4 miljoen gebruikers. Vooral onder tieners en twintigers is de app populair. "Eerder dit jaar was onze verwachting juist dat het gebruik ging dalen", zegt De Bruyckere.
'Aantal dagelijkse gebruikers Facebook-app in Nederland stijgt met tien procent'
4 December, 10:48 Tweakers
Het aantal dagelijkse gebruikers van de Facebook-app voor smartphones in Nederland is in een paar maanden gestegen van 7,1 miljoen naar 7,8 miljoen. De oorzaak van de stijging van bijna tien procent binnen vier maanden is onbekend.


Tweeling die Facebook aanklaagde verdient nu fortuin met bitcoins
3 December, 13:06 NOS nieuws

Zo'n 11 miljoen euro staken de twee zakenmannen Tyler en Cameron Winklevoss jaren geleden in bitcoins. Nu zijn ze op papier miljardair. Naar verluidt zijn ze de eersten die dat bereikt hebben met de cryptomunt.

De tweelingbroers zaten samen met Facebook-oprichter Zuckerberg op de universiteit van Harvard. Ze richten toentertijd een eigen sociaal netwerk op en claimden dat Zuckerberg met het idee aan de haal was gegaan. De twee klaagden Zuckerberg aan en gingen in 2008 akkoord met een schikking van zo'n 65 miljoen dollar.

Een deel van dat geld stopten ze in maart 2013 in bitcoins, toen de koers nog zo'n 120 dollar was. Nu is de munt meer dan 11.000 dollar waard.

Tyler en Cameron Winklevoss hebben zich in de loop der jaren geprofileerd als experts in virtuele munten. Ze hebben een eigen digitaal handelsplatform opgericht en houden onder meer lezingen over de bitcoin.
Bagagemedewerker luchthaven Charleroi in de cel voor terroristische bedreigingen op Facebook

Een bagagemedewerker van de luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA) is een tiental dagen geleden aangehouden. De man, tevens syndicaal afgevaardigde, had op Facebook bedreigingen geuit tegen de ordediensten. Dat is donderdag vernomen van een bron dichtbij het onderzoek. Huiszoekingen en taps brachten aan het licht dat hij druk uitoefende op andere personeelsleden om Noord-Afrikanen aan te werven. Als gevolg van de zaak heeft BSCA voor donderdagavond een bijzondere raad van bestuur samengeroepen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be