NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Explosie

2News.be / Trefwoorden / Explosie

Zeker 18 doden bij explosie op bruiloft India
Vandaag, 15:36 NOS nieuws

In India zijn achttien dodelijke slachtoffers onder het puin vandaan gehaald nadat een hotel was ingestort door een explosie. De ontploffing was vrijdagavond laat in een hotel in de stad Beawar, in het westen van het land.

Gisteren werden al negen lichamen gevonden en vandaag werden nog eens negen doden onder het puin vandaan gehaald, onder wie een onbekend aantal kinderen. Reddingsteams zijn nog steeds aan het zoeken in het puin en mogelijk worden nog meer slachtoffers gevonden. Zeker vijf mensen raakten zwaargewond.

De explosie deed zich voor terwijl er een bruiloftsfeest aan de gang was in het hotel. Volgens ooggetuigen gebeurde dat toen een kok een gastank wilde bijvullen. Door de explosie ontstond een felle brand.
IsraŽl bombardeert Gazastrook na explosie tegen IsraŽlische soldaten
Gisteren, 22:30 Skynet
IsraŽl heeft zaterdagavond luchtaanvallen op basissen van Hamas in de Gazastrook uitgevoerd, zo is van Palestijnse veiligheidsbronnen vernomen. De aanvallen volgden op een explosie aan de grens van de Gazastrook met IsraŽl waarbij vier IsraŽlische soldaten gewond raakten.


Doden door explosie gasfles tijdens carnavalsviering in Bolivia
11 Februari, 16:48 NOS nieuws

Bij een drukbezochte carnavalsoptocht in de Boliviaanse stad Oruro zijn zeker acht doden gevallen en 40 mensen gewond geraakt door een explosie. Een gasfles van een straatverkoper zou zijn ontploft, nadat hete olie een gastoevoerslang had aangetast.

Volgens de politie zijn onder de doden zeker drie kinderen. Zeker dertien gewonden liggen in het ziekenhuis.

President Morales heeft ontsteld gereageerd op het incident. Hulpverleners vanuit omliggende plaatsen zijn naar Oruro gestuurd.

Immaterieel erfgoed

De carnavalsviering in Oruro, zo'n 225 kilometer ten zuiden van hoofdstad La Paz, is een van de populairste van Zuid-Amerika. Sinds 2001 staat het feest op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO.

Dit jaar werden zo'n 450.000 mensen bij het carnavalsfeest verwacht. Onder de bezoekers zijn ook veel buitenlandse toeristen.

Het is niet voor het eerst dat het feest in Oruro een zwart randje krijgt door een dodelijk ongeluk. In 2014 vielen vier doden doordat een loopbrug instortte.
Brand na explosie in appartement Venlo, mogelijk nog iemand binnen
11 Februari, 16:48 NOS nieuws

In een flat in Venlo is op de derde verdieping een explosie geweest. Na de ontploffing is er brand uitgebroken in de woning. Volgens de brandweer is er mogelijk nog iemand binnen, waarschijnlijk de bewoner.

De oorzaak van de explosie is niet bekend. Het flatgebouw is ontruimd. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en een traumahelikopter is ter plaatse.

Op foto's is te zien dat de ramen van de woning eruit zijn geblazen door de explosie.
Doden bij explosie chemische fabriek China
4 Februari, 05:24 NOS nieuws

Bij een explosie in een chemische fabriek in de Oost-Chinese stad Linshu zijn zeker vier werknemers om het leven gekomen. Zes raakten gewond, van wie twee ernstig.

De ontploffing gebeurde tijdens werkzaamheden, schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua. Wat er precies is misgegaan, wordt nog onderzocht.

De eigenaar van de chemische fabriek is aangehouden.
N-VA en sp.a op ramkoers tijdens debat over explosie Paardenmarkt: ?Huisjesmelkers blijven buiten schot?
30 Januari, 01:12 Gazet v. Antwerpen

Het debat over de strijd tegen huisjesmelkerij in de Antwerpse gemeenteraad legde nogmaals de wederzijdse afkeer tussen N-VA en sp.a bloot. Verwijten vlogen over en weer.
Explosie Antwerpse Paardenmarkt - "Stadsdiensten hebben geen fouten gemaakt"
30 Januari, 00:18 Skynet
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft tijdens de gemeenteraad de stedelijke toezichtsdiensten verdedigd in verband met de dodelijke gasexplosie aan de Paardenmarkt. Hij erkende dat er vorig jaar een terugval was in het aantal controles op woonkwaliteit door een reorganisatie van de bevoegde dienst, maar intussen is er een inhaalbeweging ingezet en bovendien had een snellere controle de tragedie allicht niet kunnen voorkomen, meent hij.


Sp.a en Groen kritisch voor stad na explosie Paardenmarkt: ?Zonder krachtdadig beleid tegen huisjesmelkerij zal dit niet het laatste drama zijn?
25 Januari, 12:00 Gazet v. Antwerpen

De Antwerpse sp.a uit kritiek op het Antwerpse stadsbestuur naar aanleiding van de explosie anderhalve week geleden van een pand op de Paardenmarkt. ?Wij klagen het feit aan dat er te weinig personeel is om panden die in slechte staat verkeren te controleren?, zegt gemeenteraadslid en oud-OCMW-voorzitter Monica De Coninck. Ook oppositiepartij Groen doet een oproep tot ?een krachtdadig beleid om huisjesmelkerij en verkrotting tegen te gaan?.
Inspectie ontploft gebouw op Paardenmarkt was aangevraagd maar had geen prioriteit

Een aangevraagde controle op de woonkwaliteit in de appartementen op de Paardenmarkt 101, het gebouw dat begin vorige week ontplofte, werd nooit uitgevoerd. En dat terwijl er al sinds augustus vorig jaar duidelijke signalen waren dat die woningen in slechte staat verkeerden. Dat blijkt uit documenten die de redactie kon inkijken en die eerdere verklaringen van het stadsbestuur tegenspreken.
32 jaar na explosie Challenger alsnog les vanuit de ruimte
23 Januari, 23:24 NOS nieuws

De dood van de eerste 'lerares in de ruimte' veroorzaakte op 28 januari 1986 een schok in de Verenigde Staten. Samen met zes astronauten kwam de 37-jarige Christa McAuliffe om het leven toen spaceshuttle Challenger 73 seconden na de start explodeerde. Twee Amerikaanse astronauten gaan haar lessen nu alsnog filmen in het ISS.

McAuliffe was de allereerste gewone burger, dus geen NASA-astronaut, die de ruimte inging aan boord van de shuttle. Ze was geselecteerd uit 11.000 kandidaten en voor haar vlucht al zo vaak op televisie geweest dat heel Amerika haar kende - zeker de schoolkinderen voor wie ze twee lessen van 15 minuten zou gaan opnemen tijdens haar ruimtevlucht. Velen volgden de lancering rechtstreeks op televisie.

Na het ongeluk richtten nabestaanden van de bemanning het Challenger Center op voor onderwijs over wetenschap in de ruimte. Die organisatie heeft nu bekendgemaakt dat Joe Acaba en Ricky Arnold de lessen van McAuliffe alsnog gaan geven in de ruimte. Acaba is nu al in het ISS en Arnold komt in maart aan bij het ruimtestation.

McAuliffe had een deel van de lessen al voor haar ruimtemissie geoefend en gefilmd in een NASA-vliegtuig waarin met paraboolvluchten tijdelijk gewichtloosheid kan worden gesimuleerd. Ook was er een beschrijving van de lessen, die in 2008 bij toeval werd teruggevonden door een NASA-medewerker.

De lerares in de ruimte wilde schoolkinderen lesgeven over de wetten van Newton en magnetisme in gewichtloosheid, maar ook een rondleiding geven door de spaceshuttle ('het ultieme schoolreisje') en vertellen over het belang van ruimtevaart.

Acaba en Arnold, die beiden ooit ook voor klas stonden, zullen in het ISS vier onderdelen van McAuliffe's lessen opnemen, met wat aanpassingen om gebruik te kunnen maken van materialen die in het ISS aanwezig zijn.

De lessen zullen na de opnames online worden gezet door het Challenger Center.
Tweeduizend mensen nemen afscheid van dodelijk slachtoffer explosie Paardenmarkt: ?Moeilijk om verder te moeten?

In Afghanistan is gisteren Sahil Noor Ahmad (26) begraven, een van de twee dodelijke slachtoffers van de explosie op de Paardenmarkt. ?Het is een tragedie, maar we krijgen veel steun?, zegt zijn broer Fazil Ahmad.
Alles kwijt na explosie Paardenmarkt, vrienden zamelen geld in
20 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Frťdťric Monsieur, de partner van Paul Van Laerhoven die maandag omkwam bij de explosie op de Antwerpse Paarden-markt, verloor in ťťn klap niet alleen zijn geliefde, maar ook zijn huis en vrijwel al zijn bezittingen. Twee vrienden besloten Frťdťric niet alleen psychologisch, maar ook materieel te steunen, en begonnen een crowdfunding.
De Wever excuseert zich bij partner dodelijk slachtoffer van explosie aan Paardenmarkt
18 Januari, 15:18 Skynet Belgie
Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) excuseert zich bij de partner van de 39-jarige man die om het leven kwam bij de explosie aan de Paardenmarkt. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. De Wever stuurde gisteren ook al een mail naar de man, die in een open brief had uitgehaald dat hij het "totaal respectloos en schandalig" vond dat hij via de pers moest vernemen dat zijn partner gestorven was. Aan VTM zou de partner hebben gezegd dat hij nog niets gehoord heeft van De Wever.


Dit is Bodi, die samen met andere honden mensenlevens redde na explosie in Antwerpen
17 Januari, 20:54 Gazet v. Antwerpen

Dat er na de explosie maandagavond nog overlevenden vanonder het puin gehaald werden, hebben ze te danken aan de reddingshonden die ingezet werden tijdens de zoekactie. Een van hen was Bodi, die dinsdagavond bij Van Gils & Gasten toonde hoe goed hij dat kan.
Antwerpse brandweer over lof na explosie Paardenmarkt: ?Dat deed deugd?

Drie brandweermannen van de Brandweer Zone Antwerpen hebben woensdag getuigd over hun werkzaamheden na de explosie op de Antwerpse Paardenmarkt. Dat ze nog zeven mensen levend uit het puin konden halen, geeft hen veel voldoening. ?Het deed ook deugd om achteraf in de pers en op de sociale media te lezen dat we ons best hadden gedaan. Dat heeft ons een hart onder de riem gestoken?, zegt kapitein Dimi Vercammen.
Na explosie Paardenmarkt: Techlink wil verplichte vijfjarige controle op gasinstallaties

Techlink, de federatie van elektrotechnici en (gas)installateurs, pleit woensdag voor een verplichte vijfjarige controle op binnengasinstallaties. De federatie doet dat na de explosie van maandagavond aan de Antwerpse Paardenmarkt. Bij de explosie, waarvan de oorzaak nog volop wordt onderzocht, kwamen twee mannen om het leven.
Koppel tot ieders verbazing zo goed als ongedeerd na explosie Paardenmarkt?maar hun konijn is nog vermist
17 Januari, 00:30 Gazet v. Antwerpen

Een rustig tv-avondje kende een dramatisch einde voor Rob Peeters en zijn vriendin. Zij woonden net boven restaurant Primavera en raakten ook bedolven onder het puin bij de explosie op de Paardenmarkt. Maar tot ieders grote verbazing zijn ze zo goed als ongedeerd.
OVERZICHT. Explosie Paardenmarkt ook in buitenlandse media gevolgd

De zware ontploffing aan de Paardenmarkt in Antwerpen is hťt nieuwsonderwerp in ?t Stad en in de rest van BelgiŽ, maar ook bij onze buurlanden en in Spanje wordt er over het dodelijke incident bericht. Zelfs op de website van de Amerikaanse krant The Washington Post staat er een artikel over. Een overzichtje.
Explosie Paardenmarkt: eerste vaststellingen wijzen op gasexplosie, maar verder onderzoek nodig
16 Januari, 16:18 Skynet Belgie
Aan de Paardenmarkt in Antwerpen is vandaag een branddeskundige kunnen beginnen aan het onderzoek naar de oorzaak van de explosie die gisteravond drie gebouwen deed instorten en het leven kostte aan twee mensen. Dat zegt het Antwerpse parket. "De eerste vastgestelde elementen lijken te gaan in de richting van een gasontploffing, maar daarover bestaat nog geen volledige zekerheid", laat het parket weten.


Explosie aan Paardenmarkt: broer huisbaas reageert op beschuldigingen: ?Geen telefoontje gekregen?
16 Januari, 14:06 Gazet v. Antwerpen

Sammy Chalghmi, de broer van de huisbaas van het getroffen gebouw op de Antwerpse Paardenmarkt, ontkent dat de huurders gebeld hebben voor een gaslek. Dat verklaart hij tegenover VTM Nieuws.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be