NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesExplosie

2News.be / Trefwoorden / Explosie

Man dood na explosie van zijn e-sigaret

Een man uit Florida is begin deze maand overleden doordat zijn e-sigaret explodeerde, blijkt nu uit de autopsie. Volgens autoriteiten gaat het om de eerste persoon uit de Verenigde Staten die overleden is door een e-sigaret.

De 38-jarige Tallmadge D'Elia werd door hulpdiensten gevonden in zijn slaapkamer. Zijn lichaam was voor 80 procent verbrand en in zijn schedel zaten stukken van de e-sigaret waarop het logo van Smok-E Mountain te zien was.

De fabrikant zegt tegen ABC-nieuws dat de batterij van de sigaret de boosdoener was. Het bedrijf maakt mechanische sigaretten, die niet bedoeld zijn voor mensen die nog geen ervaring hebben met de e-sigaret. Omdat er geen beveiliging zit op de stroomtoevoer naar de verdamper waarin de vloeistof wordt gedaan, is de sigaret riskant voor beginnelingen.

Eisen verscherpt

Volgens de US Fire Administration zijn er tussen 2009 en 2016 zo'n 195 incidenten gemeld van explosies en branden die veroorzaakt werden door een e-sigaret. Dat leidde tot 133 gewonden. In 2015 explodeerde een e-sigaret in het gezicht van een 29-jarige man uit Colorado. Daardoor brak hij zijn nek en had hij geen tanden meer. In januari was er een brand bij de internationale luchthaven van Denver, die ook veroorzaakt werd door een e-sigaret.

Ook in Nederland wordt dit type e-sigaret via webshops aangeboden. De eisen voor alle e-sigaretten zijn sinds 2015 verscherpt. Uit onderzoek bleek dat in de damp van e-sigaretten niet alleen nicotine zit maar ook andere schadelijke stoffen.
Explosie bij hoofdbureau politie Surabya
14 Mei, 05:24 NOS nieuws

Bij het hoofdbureau van de politie in Surabaya is een explosie geweest. Een woordvoerder van de politie heeft tegen de Jakarta Post gezegd dat zeker zeven mensen zijn gedood.

Op sociale media circuleert een filmpje dat bewakingsbeelden zouden zijn van een zelfmoordaanslag bij het bureau. Daarop is te zien hoe mannen op een motor komen aanrijden. Kort nadat de motor tot stilstand komt, volgt er een ontploffing.

De Indonesische stad werd gisterochtend in alle vroegte ook al getroffen door bomaanslagen op kerken. Daarbij kwamen zeker dertien mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor die aanslagen werd opgeŽist door IS. De aanslagen werden door de zes leden van ťťn familie gepleegd.

Eerder vannacht was er al een explosie in de plaats Sidoarjo in het oosten van Java. Daar ging in een appartement een bom te vroeg af. Twee mensen overleefden dat niet. Volgens de politie ging het in dit geval ook om een familie van zes die een onbekend doelwit in Surabaya zou hebben willen opblazen. De moeder en de oudste zoon kwamen bij de explosie om het leven.
Explosie in staalfabriek in Ch‚telineau
9 Mei, 08:42 Skynet Belgie
In de Aperam-staalfabriek in het Henegouwse Ch‚telineau (Ch‚telet) heeft een explosie plaatsgevonden. Daarbij vielen drie gewonden. Het personeel werd geŽvacueerd.


Explosie Antwerpse Paardenmarkt: Duchateau klaagt sp.a?er aan voor perslek
7 Mei, 07:06 Gazet v. Antwerpen

Het Antwerpse OCMW-raadslid Johan Peeters (sp.a) wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim. Hij zou na de ontploffing op de Paardenmarkt in januari, waarbij twee bewoners om het leven kwamen, vertrouwelijke informatie hebben gelekt. Dat staat in Het Laatste Nieuws.
Zestien doden bij explosie kolenmijn Pakistan

Een explosie in een kolenmijn in Pakistan heeft aan zeker zestien mijnwerkers het leven gekost. Negen mensen raakten gewond, van wie er twee slecht aan toe zijn.

De ontploffing deed zich voor in een mijn in de stad Marwaarh, in de provincie Beloetsjistan. Oorzaak was vermoedelijk een te hoge concentratie methaangas.

Nog niet alle slachtoffers zijn gevonden. De meeste lichamen liggen diep begraven onder het puin, wat het bergingswerk bemoeilijkt.

In Beloetsjistan zijn veel kolenmijnen. Er gebeuren veel ongelukken, vaak als gevolg van slecht nageleefde veiligheidsvoorschriften.
Zes Hamasleden gedood door explosie
5 Mei, 22:06 NOS nieuws

Hamas zegt dat in Gaza zes van zijn leden zijn gedood door een explosie. Palestijnse media hebben het over een arbeidsongeval, wat erop duidt dat de zes zijn omgekomen bij het maken van een bom.

Kort voor de explosie brak een groepje Palestijnen uit Gaza door een hek op de grens en waren ze korte tijd op IsraŽlisch grondgebied. Of die actie iets met de vermoedelijke bommenmakers te maken had, is onduidelijk.

Het IsraŽlische leger kwam al snel met een verklaring waarin elke betrokkenheid bij de dood van de Hamasstrijders wordt ontkend.
Man uitgeleverd voor explosie van drugslab in zeecontainer
27 April, 17:54 Gazet v. Antwerpen

De raadkamer in Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van een 65-jarige Nederlander uit Poppel (Ravels). Hij zou een van de leidende figuren zijn van een drugslaboratorium dat in maart 2017 uit elkaar spatte.
Explosie door hevig brandende vuilnisauto in Amsterdam
26 April, 11:18 NOS nieuws

In een Amsterdamse vuilniswagen is een flinke brand uitgebroken. De brand heeft een explosie veroorzaakt, waardoor ruiten van diverse woningen zijn gesneuveld.

De truck vloog vanochtend in de Kolenkitbuurt in brand. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Diverse getuigen melden dat het vuur spontaan ontstond. De vlammen zijn minstens 5 meter hoog.

De brandweer is bezig met bluswerkzaamheden. De straat is afgesloten door de politie. Vanwege de hevige rookontwikkeling wordt omwonenden aangeraden weg te blijven, schrijven NH en AT5.
Explosie bij flatwoning Doetinchem
24 April, 07:42 NOS nieuws

Bij een flatwoning in Doetinchem is rond 03.15 uur een explosie geweest. Volgens de politie is er mogelijk iets tegen de woning gegooid of neergelegd. De forensische opsporingsdienst is bezig met onderzoek.

De bewoners raakten niet gewond. Wel is de woning beschadigd. Volgens een verslaggever van Omroep Gelderland hebben de bewoners het aanbod gekregen om de rest van de nacht elders door te brengen, maar hebben ze daar geen gebruik van gemaakt.
Twee gewonden door explosie op schip in Terherne
19 April, 23:18 NOS nieuws

Aan boord van een schip in het Friese dorp Terherne heeft een explosie plaatsgevonden. Er zijn twee gewonden van boord gehaald. Zij worden behandeld door ambulancepersoneel. Brandweerlieden zijn bezig met het verwijderen van gasflessen.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar het dorpje aan het Sneekermeer, onder meer met een traumahelikopter.
Politieagenten ontsnappen ternauwernood aan grote explosie in huis
19 April, 16:06 Gazet v. Antwerpen

Politieagent Travis Hiser en zijn collega Ryan Tooker mogen van geluk spreken dat hun interventie in het Amerikaanse Hurst niet slechter is afgelopen. Toen de mannen op 7 april een huis wilden benaderen om een ongeval te onderzoeken, volgde plots een grote ontploffing in de woning. Als bij wonder vielen er geen doden.
Zware explosie in regio in Noord-SyriŽ

In een gebied in Noord-SyriŽ, waar zich Iraanse troepen bevinden, heeft zich een zware explosie voorgedaan. Maar het is nog onduidelijk wat de ontploffing in de provincie Aleppo zaterdagavond veroorzaakt heeft. Dat zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een ngo uit Groot-BrittanniŽ die aanleunt bij de oppositie en die de Syrische burgeroorlog monitort.
Doden door explosie in Gazastrook
14 April, 17:48 NOS nieuws

Bij een explosie in het zuiden van de Gazastrook zijn vier mensen om het leven gekomen. Zij waren lid van terreurbeweging Islamitische Jihad.

Volgens Islamitische Jihad waren de vier bezig met "voorbereidingen" toen er iets mis ging. Details geeft de organisatie niet, maar waarschijnlijk wilden de vier een aanslag plegen op een IsraŽlisch doel en ging een explosief te vroeg af.

Het IsraŽlische leger spreekt tegen dat het iets te maken heeft met de explosie.

Onlusten

Het is al weken onrustig in de Gazastrook. Protesten van Palestijnen tegen het zeventigjarig jubileum van de staat IsraŽl lopen geregeld uit de hand. IsraŽl grijpt hard in tegen de demonstranten, onder meer door met scherp op hen te schieten.

Bij de onlusten zijn al ruim dertig mensen om het leven gekomen.
Geweld SyriŽ - Elf burgerslachtoffers bij explosie in Idlib
9 April, 22:54 Skynet
Bij een explosie in Idlib, een stad in het noordwesten van SyriŽ in handen van de jihadisten, zijn maandag elf burgers om het leven gekomen. Dat meldt het Syrisch observatorium voor de mensenrechten (SOHR).


Zes doden bij ontploffing in Tsjechische chemische fabriek
22 Maart, 15:24 NOS nieuws

Bij een ontploffing in een raffinaderij in TsjechiŽ zijn zes mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht.

De raffinaderij van olieverwerker en plasticproducent Unipetrol waar het fatale ongeluk gebeurde, staat in het dorpje Kralupy nad Vltavo, op zo'n dertig kilometer ten noorden van de hoofdstad Praag.

De burgemeester van het dorp zei dat de explosie gebeurde toen arbeiders een lege opslagtank schoonmaakten. Volgens Unipetrol zijn er geen gevaarlijke stoffen weggelekt.
Drie doden bij explosie op SiciliŽ
21 Maart, 03:24 NOS nieuws

In ItaliŽ zijn drie mensen om het leven gekomen bij een explosie in een huis in de Siciliaanse stad Catania. Twee van de slachtoffers zijn brandweermannen.

Volgens persbureau Ansa was de brandweer afgekomen op een melding van een gaslek. Toen de mannen het gebouw in het historische centrum van de stad probeerden binnen te komen, was er een ontploffing.

Twee andere brandweermannen raakten bij de explosie gewond.
Betonnen buitenmuur weggeblazen door explosie
20 Maart, 12:24 Gazet v. Antwerpen

De brandweer van Essen kreeg vannacht een oproep binnen voor een industriebrand in de Rijkmakerlaan, bij een firma gespecialiseerd in keukens en skeletbouw. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al door het dak. Ook de brandweer van Kalmthout werd opgeroepen. Er vielen geen gewonden.
Twee gewonden bij nieuwe explosie in Austin
19 Maart, 08:00 NOS nieuws

In de Texaanse hoofdstad Austin zijn twee mannen van in de twintig gewond geraakt bij een ontploffing. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht en verkeren niet in levensgevaar.

De politie zegt niet of de explosie weer werd veroorzaakt door een pakketbom. Vorige week kwam een jongen om en raakten twee mensen gewond door twee ontploffende pakketjes in Austin. Begin deze maand overleed ook al een man bij een explosie in Austin.

De politie waarschuwde bewoners vannacht nog eens om verdachte pakketjes niet aan te raken en er ook niet bij in de buurt te komen. Ook adviseerde de politie mensen die tot ruim een kilometer van de plaats van de ontploffing wonen, om tot in ieder geval zonsopkomst binnen te blijven.

Verdachte rugzak

"We weten nog niet wat er is gebeurd, maar duidelijk is dat het een explosie was", zei de politiechef. De politie onderzoekt ook een verdachte rugzak.

Dit weekend werd een man van 26 opgepakt die een bommelding had gedaan bij een concert van The Roots in Austin. Het concert van zaterdag werd afgelast.
'Computeraanval op Saoedisch petrochemisch bedrijf moest explosie veroorzaken'
15 Maart, 21:54 Tweakers
In augustus vorig jaar zou een petrochemisch bedrijf in Saoedi-ArabiŽ doelwit zijn geweest van een computeraanval die een explosie moest veroorzaken. Duizenden fabrieken wereldwijd zouden hetzelfde industrial control system draaien.


'Cyberaanval op Saudisch bedrijf moest explosie veroorzaken'
15 Maart, 18:48 NOS nieuws

Een petrochemisch bedrijf in Saudi-ArabiŽ is in augustus doelwit geweest van een cyberaanval die een explosie met veel doden had moeten veroorzaken. De aanval mislukte door een fout in de computercode van de aanvallers, meldt The New York Times, die Amerikaanse deskundigen heeft gesproken die onderzoek doen naar de aanval.

Het incident wordt onder meer onderzocht door de inlichtingendienst NSA, de FBI, het Pentagon en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Mogelijk zit Iran erachter.

De Amerikanen hebben grote zorgen over het incident, ook omdat een veiligheidssysteem werd aangevallen dat wereldwijd wordt gebruikt op 18.000 locaties, waaronder kerncentrales, waterkrachtcentrales, olieraffinaderijen en chemische fabrieken. Ze denken dat de aanvallers van hun fout hebben geleerd en dat het een kwestie van tijd is voor een nieuwe aanval volgt.

Aartsvijand Iran

Het gaat om het Triconex-veiligheidssysteem, dat de elektrische spanning, druk en temperatuur in installaties regelt. Tot nu toe werd gedacht dat het Triconex-systeem alleen ter plekke onklaar kon worden gemaakt, maar de onderzoekers gaan er nu van uit dat het wel degelijk van afstand is aangevallen.

Ze willen niet zeggen welk bedrijf is aangevallen, maar wel dat de aanval waarschijnlijk is ondersteund door een regering, omdat deze alleen uit te voeren is met grote expertise en ruime financiŽle middelen. De verdenking gaat vooral uit naar Iran, een aartsvijand van Saudi-ArabiŽ.

De grootste hack uit de geschiedenis

Saudi-ArabiŽ kampt al langer met aanvallen op computersystemen. In 2012 werd het staatsoliebedrijf Aramco getroffen door wat wel "de grootste hack uit de geschiedenis" en "het Pearl Harbor van de cyberoorlog" wordt genoemd. Harde schijven van tienduizenden computers werden gewist door het zogenoemde Shamoon-virus. Tijdens het verdwijnen van de data verscheen een brandende Amerikaanse vlag.

The New York Times meldt nu dat in januari 2017 het Saudische petrochemische bedrijf Tasnee door het Shamoon-virus is getroffen. Binnen een paar minuten werden de harde schijven van de computers van het bedrijf verwoest en werden de data vervangen door een beeld van de beroemde foto van het Syrische jongetje dat dood op een Turks strand ligt.

Dat juist de petrochemische sector is aangevallen is van belang, omdat Saudi-ArabiŽ de teruglopende olie-inkomsten probeert te compenseren door de chemische industrie op te bouwen.

Gevaarlijker

De aanval in augustus werd niet uitgevoerd met het Shamoon-virus, maar was volgens de onderzoekers veel gevaarlijker. Ze willen er niet veel over kwijt, maar zeggen wel dat een dergelijke aanval niet eerder is gezien.

Volgens hen zijn maar een paar landen in staat zo'n aanval uit te voeren, namelijk de VS, Rusland, China, IsraŽl en mogelijk Iran. Maar alleen Iran zou een motief hebben, omdat de spanningen tussen Iran en Saudi-ArabiŽ hoog zijn opgelopen.

De aanval is veel geavanceerder dan eerdere aanvallen die worden toegeschreven aan Iran, maar niet uitgesloten is dat Iran verder is dan wordt gedacht of hulp heeft gekregen uit Rusland.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be