NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Europese

2News.be / Trefwoorden / Europese

Europese boekenquiz in de bib
Gisteren, 17:00 Gazet v. Antwerpen
In maart staat de bib in het teken van Europa. Men kan Europa ontdekken in themahoeken Europese films, muziek en uiteraard ook vele mooie boeken. Er is ook de tentoonstelling over de Europese Unie. Via een quiz kan men mooie prijzen winnen.


'Europese landen bereiden nieuwe sancties tegen Iran voor'
Gisteren, 03:12 Volkskrant
Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland hebben nieuwe Europese sancties tegen Iran voorbereid. De maatregelen zijn een reactie op de rol van Teheran in het conflict in SyriŽ en op tests met ballistische raketten, blijkt uit een vertrouwelijk document dat persbureau Reuters heeft ingezien. Het document is volgens Reuters naar alle EU-lidstaten is verstuurd.†Met de nieuwe maatregelen hopen d


Europese overheidsorganisatie aangevallen door DealersChoice-variant
Vrijdag, 21:48 Techzine
Palo Alto Networks laat weten dat zijn onderzoeksteam Unit42 een aanval heeft waargenomen op een Europese overheidsorganisatie†met een geŁpdatete variant van DealersChoice. Dit exploit platform gebruikt Microsoft Word-documenten om Adobe Flash-exploits te kunnen verspreiden. Deze zitten verweven in het bestand of worden direct geleverd door een command and control server. De geŁpdatete variant gebruikt een […]


Rutte waarschuwt Merkel en Macron over Europese hervormingen
Vrijdag, 16:06 Skynet
In de aanloop naar het overleg tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gewaarschuwd dat Berlijn en Parijs hun ideeŽn over de toekomst van de Europese Unie niet zomaar kunnen opdringen aan de andere lidstaten. "We gaan niet zomaar instemmen", verklaarde hij vrijdag in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.


Erdogan legt Europese oproep voor stopzetting gevechten in SyriŽ naast zich
Donderdag, 18:30 Skynet
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de oproep van het Europees parlement om een eind te maken aan het militair offensief tegen de Koerdische militie YPG in SyriŽ naast zich gelegd. "Het Europees parlement heeft Turkije niets te zeggen", zei Erdogan vandaag tijdens een prijsuitreiking in Ankara. "Dat gaat het ene oor in en het andere uit". Het EU-parlement had in een resolutie een eind van het militair offensief in Afrin gevorderd. "Zolang ons werk niet gedaan is, zullen wij er ook niet weggaan", zei Erdogan voorts. De Turkse Europaminister ÷mer Celik noemde de eis van het Europees parlement overigens "zonder visie en dom".


Je restaurant ?La Mafia? noemen? Kan niet, zegt Europese rechter
Donderdag, 17:00 Gazet v. Antwerpen

Een Spaanse restaurantgroep mag ?La Mafia se sienta a la mesa? niet inschrijven als merk in de Europese Unie omdat het strijdig is met de openbare orde. Dat heeft het Gerecht van het Europese Hof van Justitie donderdag beslist.
Europese ombudsman wil nieuw onderzoek naar job Barroso bij Goldman Sachs
Donderdag, 12:30 Skynet
De Europese ombudsman Emily O'Reilly vraagt dat het ethisch comitť van de Europese Commissie de baan van gewezen voorzitter Josť Manuel Barroso bij zakenbank Goldman Sachs opnieuw tegen het licht houdt. Dat meldt ze vandaag in een persmededeling.


1 miljard van Europese Investeringsbank voor Oosterweel
Donderdag, 12:12 De Tijd
11:52 De Europese Investeringsbank maakt 1 miljard euro vrij voor de Oosterweelverbinding. Dat laat het kabinet van minister van FinanciŽn Johan Van Overtveldt (N-VA) weten.


Vergeet muziekfestivals, in deze Europese steden vind je de leukste foodfestivals
Woensdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen
Wie houdt van eten, kan deze lente en zomer zijn buikje meer dan rond smullen op de talrijke foodfestivals die Europa tegenwoordig rijk is. Er wordt gedacht aan de liefhebbers van flinke stukken vlees, maar evengoed aan veganisten, koffieliefhebbers en zelfs fans van fermentatie. We zochten de tien leukste voor je uit.


"Europese financiŽle bijstand voor Turkije had slechts beperkte impact"
Woensdag, 01:06 Skynet
De Europese pretoetredingssteun voor Turkije heeft slechts een beperkt effect gehad. Dat schrijft de Europese Rekenkamer, die de uitgaven van de Europese instellingen controleert, woensdag in een nieuw rapport. De steun was goed ontworpen, maar speelde onvoldoende in op enkele fundamentele behoeften, vooral op het vlak van de rechtsstaat.


Oneerlijke concurrentie met Oost-Europese lichte vrachtwagens: ?Geen rijbewijs, geen kilometerheffing, geen verplichte rij-en rusttijden?
Dinsdag, 18:12 Gazet v. Antwerpen

Volgens de Belgische transportarbeidersbond BTB is er een stijgend probleem met lichte vrachtwagens op onze wegen. Die vrachtwagens van minder dan 3,5 ton hebben tal van voordelen, waardoor ze -al dan niet legaal- allerlei wetgevingen rond transport omzeilen.
Europese Commissie stelt onderzoek in naar geheimzinnige benoeming Selmayr
Maandag, 22:24 Volkskrant
De storm rond de benoeming van de Duitser Martin Selmayr tot hoogste ambtenaar van de Europese Commissie wil nog niet gaan liggen. In een debat in het Europees parlement vlogen maandag de grote woorden als afgerukte boomtakken in het rond. Een grote parlementaire meerderheid besloot tot een onderzoek, wat betekent dat de wind niet snel zal afnemen. Selmayr, een machtig man achter de schermen van d


Strijd om 115e landstitel en Europese tickets barst los op 30 maart
Maandag, 14:54 Skynet
Na de bekerfinale van komend weekend en de interlandbreak, met een oefenpot tussen de Rode Duivels en Saoedi-ArabiŽ op 27 maart, barst de strijd om de 115e Belgische landstitel en ook de Europese tickets voor volgend seizoen los op vrijdag 30 maart. Vandaag wordt de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt, maar wat staat er precies op het spel?


Honderdtal personen woont herdenking voor Europese terreurslachtoffers bij
11 Maart, 16:36 Skynet
Een honderdtal personen heeft deze namiddag een herdenkingsplechtigheid bijgewoond voor de slachtoffers van terrorisme in Europa. De plechtigheid vond plaats aan het monument voor terrorismeslachtoffers in de Wetstraat, tussen het Jubelpark en het Schumanplein, en werd georganiseerd door Life4Brussels, een van de slachtofferorganisaties die werden opgericht na de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem.


Belgische verkiezingen op zondag 26 mei 2019
Maandag, 23:00 De Tijd
22:49 Er is een akkoord bereikt tussen de Europese lidstaten om de volgende Europese verkiezingen te laten plaatsvinden tussen 23 en 26 mei 2019.


Trump dreigt EU nu met heffingen op Europese auto's
11 Maart, 05:30 Volkskrant
De Amerikaanse president Donald Trump heeft opnieuw gedreigd de invoerheffingen op auto's uit Europa te verhogen. 'We zullen Mercedes Benz heffingen opleggen, we zullen BMW heffingen opleggen', zei hij tijdens een verkiezingbijeenkomst voor een Republikeinse kandidaat in Pennsylvania. Trump was in Pennsylvania om Rick Saccone te steunen, een Republikein die campagne voert voor een plek in het Huis


De afkeer van de Europese Unie is niets anders dan die van de sociaaldemocratie, maar dan een verdieping hoger
9 Maart, 21:48 Volkskrant
Het politieke strijdtoneel van de toekomst is verruild voor het verleden. Op de receptie van de Britse ambassadeur deze week was men bedrukter over de Brexit dan over de verkiezingsuitslag in ItaliŽ. Begrijpelijk, maar ik vrees dat de toestand in ItaliŽ toch alarmerender is. Meer dan de helft van de stemmen ging naar twee populistische, anti-Europese partijen. Dit is Trump in Europa, zei ik tegen


Europese Unie stelt OekraÔne nog eens ťťn miljard euro in vooruitzicht
9 Maart, 18:30 Skynet
De Europese Commissie wil OekraÔne nog eens ťťn miljard euro ter beschikking stellen. De nieuwe enveloppe moet het land helpen om zijn economie te stabiliseren en te hervormen. Sinds het losbarsten van het conflict in OekraÔne in 2014 heeft de Europese Unie al bijna 13 miljard euro toegezegd.


Europese Unie begroet "positieve ontwikkeling"
9 Maart, 15:30 Skynet
"Een positieve ontwikkeling". Zo begroet de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Federica Mogherini de bereidheid van de Amerikaanse president Donald Trump om in te gaan op de uitnodiging van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.


Europese Commissie verwacht vrijstelling invoertarieven voor alle lidstaten
9 Maart, 14:24 Skynet Belgie
De Europese Unie moet vrijgesteld worden van hogere Amerikaanse invoertarieven voor staal en aluminium. Zo heeft vicevoorzitter Jyrki Katainen van de Europese Commissie vandaag gereageerd op de aankondiging van president Donald Trump. Gebeurt dat niet, dan is Europa "klaar" om vergeldingsmaatregelen te nemen, aldus de Fin, die beklemtoonde dat de Europese Unie zich niet laat verdelen en als ťťn handelsblok behandeld moet worden.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be