NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesEuropese

2News.be / Trefwoorden / Europese

Europese ministers van FinanciŽn bereiken akkoord: strengere kapitaaleisen voor Europese banken
Vrijdag, 21:42 Volkskrant
Europese banken moeten hogere en kwalitatief sterkere kapitaalbuffers aanleggen om te voorkomen dat ze bij een nieuwe financiŽle crisis alsnog met miljarden euro?s belastinggeld gered moeten worden. Na anderhalf jaar van zware onderhandelingen bereikten de Europese ministers van FinanciŽn vrijdagmiddag een akkoord hierover.


Amerikaanse diensten blokkeren Europese gebruikers uit vrees voor GDPR
Vrijdag, 21:24 Techzine
Wie vandaag vanuit Europa de website van de Chicago Tribune probeert te lezen, is eraan voor de moeite. De derde grootste Amerikaanse krant is online onbereikbaar voor Europeanen omdat uitgever Tronc er niet op tijd in is geslaagd om zijn privacybeleid conform de GDPR te maken. Ook andere Amerikaanse diensten gingen vandaag voor Europese gebruikers […]


Gaan we er met de nieuwe Europese privacy-verordening wel op vooruit?
Vrijdag, 19:54 Volkskrant
De bescherming door de AVG, de nieuwe Europese privacy-verordening, komt te laat en doet te weinig. En toch gaan we erop vooruit, analyseert Huib Modderkolk.


Europese Unie vraagt Rusland "verantwoordelijkheid te aanvaarden"
Vrijdag, 14:00 Skynet
Rusland moet "zijn verantwoordelijkheid aanvaarden" en volledig meewerken met alle inspanningen om aansprakelijkheid tot stand te brengen. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid Federica Mogherini gezegd nadat Nederland en AustraliŽ Rusland formeel aansprakelijk hebben gesteld voor de crash van het passagiersvliegtuig MH17 in OekraÔne in 2014.


Nederland hekkensluiter Europese online reclamemarkt
Vrijdag, 06:42 Emerce
De Nederlandse digitale reclamemarkt groeide in 2017 met 8,8 procent tot 1,8 miljard euro. Nederland is daarmee Europees hekkensluiter, samen met Griekenland en Slowakije.


Citroen toont Europese C5 Aircross
Donderdag, 17:54 Autozine
Citroen onthult de Europese versie van de nieuwe SUV C5 Aircross en zet daarmee het internationale SUV-offensief voort. Bij de C5 Aircross staat comfort centraal. Hij biedt twintig rijhulpsystemen, waaronder de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, of Grip Control met Hill Assist Descent, en met zes connectiviteitstechnologieen, waaronder het draadloos opladen van smartphones. Tevens zijn er diverse personaliseringsmogelijkheden met dertig kleurcombinaties voor het exterieur.


Europese Commissie misnoegd Amerikaanse autotaks
Donderdag, 16:54 De Tijd
16:47 President Donald Trump wil na staal- en aluminiumtaksen ook een importheffing op auto's en auto-onderdelen. Europa is not amused.


Instapaper sluit Europese gebruikers tijdelijk af vanwege privacywetgeving
Donderdag, 10:54 Tweakers
Instapaper, een dochterbedrijf van Pinterest waarin gebruikers artikelen kunnen opslaan om later te lezen, zal vanaf donderdag tijdelijk niet werken voor gebruikers in Europa. De dienst zegt meer tijd nodig te hebben om te kunnen voldoen aan de algemene verordening gegevensbescherming.


Nieuwe Europese verordening voor grensoverschrijdend pakketvervoer
Donderdag, 08:18 Emerce
De Europese Commissie wil dat het voor consumenten makkelijker wordt om online producten in andere Europese landen te kopen. Daarom is er een verordening vastgesteld om de tarieven van grensoverschrijdend pakketvervoer transparanter te maken voor consumenten en bedrijven. Deze verordening is deze week in werking getreden.


Trump viseert Europese auto's
Donderdag, 07:36 De Tijd
07:25 De VS bestuderen een importheffing tot 25 procent op wagens, waarbij president Donald Trump vooral 'oneerlijke concurrentie' met de EU laakt.


1,5 miljard euro uitgegeven bij Europese webwinkels
Donderdag, 05:48 Emerce
Nederlandse consumenten hebben in het vierde kwartaal van 2017 voor ongeveer 400 miljoen euro uitgegeven aan producten bij buitenlandse webwinkels gevestigd binnen de Europese Unie. Voor heel 2017 gaat het om een bedrag van 1,5 miljard euro. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.


Jupiler Pro League - Zulte Waregem weigert schikkingsvoorstel voor Bongonda (die finale kan spelen)

Zulte Waregem gaat niet akkoord met de twee speeldagen schorsing (waarvan ťťn effectief) en 600 euro boete die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag voorstelde als minnelijke schikking voor Thťo Bongonda.
UEFA dreigt met Europese uitsluiting voor AC Milan
Woensdag, 14:00 Gazet v. Antwerpen

AC Milan heeft de voorbije drie seizoenen het reglement omtrent financiŽle fair play niet nageleefd. Bijgevolg dreigt de Italiaanse club komend seizoen uitgesloten te worden van de Europa League. Dat heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) dinsdagavond bekendgemaakt.
Wat verandert er nu voor de burger met de nieuwe Europese privacywetgeving?

Komt het u al de oren uit, de drukte over de nieuwe Europese privacywet die vrijdag ingaat? En het moet nog allemaal echt beginnen. Van ťťn zaak mag u zeker zijn: voor de gewone burger, consument of surfer verandert er amper wat.
Weer Europese oorveeg voor regering-Michel
Woensdag, 01:12 De Tijd
01:02 BelgiŽ krijgt vandaag alweer een bar slecht Europees rapport.


Europese samenwerking GetYourGuide en Interrail
Dinsdag, 17:06 Emerce
Interrail, de treinpas voor dertig Europese landen, gaat samenwerken met GetYourGuide, het boekingsplatform voor toeristische activiteiten. De integratie van het aanbod van GetYourGuide in de Interrail-app en -website geeft Interrail-klanten toegang tot meer dan 17.000 tours en excursies in Europa tegen gereduceerd tarief.


Facebook-CEO kijkt beperkte Europese club in de ogen
Dinsdag, 11:24 De Tijd
11:09 Vanavond, om twintig na zes, verschijnt Facebook-CEO Mark Zuckerberg voor het Europees parlement. Maar het aantal rechtstreekse toehoorders is beperkt.


Europese subsidie voor AI-startup Media Distillery
Dinsdag, 09:54 Emerce
De Nederlandse AI startup Media Distillery heeft een subsidie van 1,4 miljoen euro van de Europese Unie ontvangen in het kader van het zogeheten SME Instrument programma, onderdeel van Horizon 2020.


Microsoft belooft: regels Europese privacywet gelden wereldwijd
Dinsdag, 04:12 NOS nieuws

Microsoft belooft zijn gebruikers dat de regels van de nieuwe Europese privacywet ook gaan gelden voor gebruikers buiten Europa. Dat schrijft Julie Brill, vicepresident van Microsoft, in een blog op de website van het technologiebedrijf.

Dat betekent dat gebruikers wereldwijd kunnen zien welke gegevens Microsoft van hen verzameld heeft. Daarnaast kunnen die data aangepast of verwijderd worden door gebruikers.

Brill schrijft dat die nieuwe regelgeving "belangrijke principes bevat die wereldwijd relevant zijn". "We geloven dat privacy een fundamenteel mensenrecht is. Omdat mensen steeds meer hun leven online delen en meer afhankelijk zijn van technologie is de bescherming van de privacy belangrijker dan ooit."

De Europese privacywetgeving, die vrijdag ingaat, zorgt ervoor dat bedrijven en overheden meer duidelijkheid moeten geven over welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang.

De consument krijgt meer rechten. Als partijen in de fout gaan, kan dat leiden tot een waarschuwing of een boete, die kan oplopen tot 20 miljoen euro of 4 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

Advertentie

Facebook is, net als andere bedrijven die in Europa actief zijn, maatregelen aan het nemen. Zo veranderde het bedrijf onlangs het instellingen-menu om gebruikers beter duidelijk te maken wat er wordt verzameld. Dat betekent echter niet dat er minder data worden verzameld.

Vorige maand plaatste Facebook nog een paginagrote advertentie in een aantal Nederlandse ochtendkranten met de tekst: "Nieuwe EU-wetgeving betekent betere gegevensbescherming voor jou."

Die campagne kwam in een periode waarin Facebook hevig onder vuur lag doordat de gegevens van tientallen miljoenen mensen in handen waren gekomen databedrijf Cambridge Analytica.
Friesland derde in top-10 Europese vakantiebestemmingen Lonely Planet
Dinsdag, 01:12 NOS nieuws

Friesland staat op nummer drie in de lijst met Europese vakantiebestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien van Lonely Planet. Niet eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op de lijst van de wereldberoemde reisgids.

Vandaag maakt het bedrijf de top-10 Europese reisbestemmingen voor dit jaar bekend. De lijst is samengesteld door reisjournalisten die het continent hebben afgezocht naar de spannendste bestemmingen die nog niet zijn ontdekt door het grote publiek. Het Nederlandse reistijdschrift Lonely Planet magazine tipte het hoofdkantoor vorig jaar over Friesland.

'Verborgen parel'

Volgens Lonely Planet is de provincie een "verborgen parel" die vaak door internationale reizigers over het hoofd wordt gezien. Een belangrijke reden voor de hoge notering, is dat de "gezellige en compacte" hoofdstad Leeuwarden dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa is. Verder roemt de reisgids het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden.

Friesland wacht mogelijk drukke tijden: in Rotterdam steeg het aantal toeristen flink, nadat de stad in 2015 op nummer vijf in de top-10 van de gids stond. Ook Texel kreeg te maken met meer toeristen, toen het Waddeneiland in 2016 op nummer negen verscheen.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be