NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




European

2News.be / Trefwoorden / European

Van der Horst Motorsport met Maserati MC20 naar Fanatec GT2 European Series
Zondag, 00:02 Autosport
Gerard van der Horst wisselt dit jaar het geweer van schouder. De Nederlandse zakenman gaat naar de Fanatec GT2 European Series met een Maserati GT2 MC20, samen met de zeer ervaren Jeroen van den Heuvel. Het tweetal zal een AM-duo vormen.

Lees meer: Van der Horst Motorsport met Maserati MC20 naar Fanatec GT2 European Series


Nieuwe Mustang GT4 komt dit jaar al naar de GT4 European Series
18 Februari, 00:02 Autosport
De organisatie van de GT4 European Series bevestigde dat de nieuwe Mustang GT4, die verleden jaar officieel werd voorgesteld, al dit jaar aan de start zal staan in Europa. Academy Motorsport zal instaan voor het inzetten van de wagen en de Britse structuur hoopt tot drie wagens te kunnen inzetten.

Lees meer: Nieuwe Mustang GT4 komt dit jaar al naar de GT4 European Series


De European Fun Cup lanceert zijn Junior Challenge
4 Februari, 00:02 Autosport
De Fun Cup heeft vier plaatsen gereserveerd voor niet-gelicentieerde rijders van 16 tot 25 jaar. Beproef je geluk en neem deel aan de 8 Uur wedstrijd van het Franco Fun Festival en de Hankook 25 Hours Fun Cup op het Circuit de Spa-Francorchamps!

Lees meer: De European Fun Cup lanceert zijn Junior Challenge


Frederik Vesti naar de European Le Mans Series
14 Januari, 00:03 Autosport
Frederik Vesti zal de European Le Mans Series betwisten voor COOL Racing samen met Ferdinand Habsburg en Alex Garcia. Vesti is de vicekampioen 2023 in de Formule 2, maar de Deen ziet weinig kansen om op te klimmen naar de Formule 1 en richt zich op de enduranceracerij.

Lees meer: Frederik Vesti naar de European Le Mans Series


European North Basketball League - Luik boekt tegen Letse Valmiera derde zege in groep B
14 December 2023, 00:02 Skynet
RSW Luik heeft woensdagavond een derde zege geboekt in de European North Basketball League (ENBL). Op de vierde speeldag in groep B wonnen de Luikenaars overtuigend met 97-68 tegen het Letse Valmiera Glass.


Recordgrid van 43 wagens voor de European Le Mans Series
6 December 2023, 00:00 Autosport
Vandaag heeft de European Le Mans Series zijn voorlopige deelnemerslijst voor 2024 voorgesteld en men kan weer rekenen op een zeer volle startgrid. 43 wagens zijn er namelijk aangekondigd, verdeeld over de drie klassen, wat eentje meer is dan dit jaar en tevens een nieuw record. Dat vooral met dank aan de LMP2's, waar er maar liefst 22 stuks van aan de start komen. Voorlopig staat er met Tom Van Rompuy ook een Belg op de lijst. Van Rompuy betwist voor een tweede jaar op rij het kampioenschap in de LMP2 Pro-Am klasse met DKR Engineering.

Lees meer: Recordgrid van 43 wagens voor de European Le Mans Series


Xwift Racing Events verdubbelt inzet in GT4 European Series
29 November 2023, 00:00 Autosport
Dit jaar debuteerde Xwift Racing Events in het GT4 European Series met een Toyota GR Supra GT4 voor Etienne Cheli en Antoine Potty. Het duo behaalde twee zeges en het team eindigde als vierde in de eindstand, een mooie prestatie voor een eerste seizoen op internationaal vlak. Maar voor 2024 gaat Xwift Racing Events nog verder, het zet dan in het GT4 European Series twee wagens in.

Lees meer: Xwift Racing Events verdubbelt inzet in GT4 European Series


Dominic Thiem knokt zich voorbij Luca Nardi naar tweede ronde van de European Open
19 Oktober 2023, 00:01 Skynet Belgie
Dominic Thiem (ATP 86) heeft zich dinsdagavond gekwalificeerd voor de tweede ronde van de European Open, het ATP 250-toernooi in de Antwerpse Lotto Arena (hardcourt/673.630 euro).


European Open - David Goffin "kon weinig beginnen" tegen opslagkanon Mpetschi Perricard
19 Oktober 2023, 00:00 Skynet Sport
"Er viel weinig tegen te beginnen", zuchtte David Goffin (ATP-105), nadat hij woensdag in Antwerpen in de tweede ronde van het European Open (673.630 euro) uitgeschakeld werd door de Franse kwalificatiespeler Giovanni Mpetschi Perricard (ATP-226).


Taylor Swift genomineerd voor zeven prijzen bij MTV European Music Awards
11 Oktober 2023, 00:08 NU.NL - Muziek
Taylor Swift maakt volgende maand de grootste kans om in de prijzen te vallen bij de MTV European Music Awards. De 33-jarige zangeres is zeven keer genomineerd.


Nederlandse film Sweet Dreams maakt kans op European Film Award
4 Oktober 2023, 00:06 NU.NL - Film
De Nederlandse film Sweet Dreams van regisseur Ena Sendijarevic is geselecteerd voor de European Film Awards. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De film maakt kans op de prijs voor beste Europese speelfilm van het jaar.


Proton Competition wil met Ford Mustang GT3 naar European Le Mans Series
2 Oktober 2023, 00:02 Autosport
Met de nodige wijzigingen in de kampioenschappen van de ACO, gaan we binnenkort ook een influx van GT3's zien in de European Le Mans Series. Daarbij rijst natuurlijk de vraag of we bijvoorbeeld ook de nieuwe bolides zoals de Corvette of de Ford Mustang zullen zien op de Europese circuits. Deze laatste hangt voorlopig af van Proton Competition, maar Christian Ried zegt zeker geen nee om de Amerikaanse wagen te introduceren op Europese circuits volgens een gesprek met Dailysportscar.

Lees meer: Proton Competition wil met Ford Mustang GT3 naar European Le Mans Series


European Chips Act is nu van kracht: wat betekent het?
23 September 2023, 00:05 Techzine
In april werd de European Chips Act eindelijk goedgekeurd. Een investering van 43 miljard euro dient ervoor te zorgen dat het continent competitiever wordt op het gebied van chipproductie. Sinds 21 september is de wetgeving officieel van kracht. Wat houdt het in? De Chips Act moet het marktaandeel van de EU omtrent chipproductie verdubbelen, van […]


Organisatie European Open gaf Goffin wildcard: "Misschien niet slecht dat hij eerder underdog is"
20 September 2023, 00:01 Skynet Belgie
David Goffin neemt dit jaar via een uitnodiging deel aan de European Open, het ATP250-toernooi in Antwerpen dat van 15 tot 22 oktober op de agenda staat in de Lotto Arena. Door zijn honderdste plaats op de ATP-ranking prijkt de Luikenaar niet meteen op de hoofdtabel.


Bailly wil zich opnieuw in kijker tennissen op de European Open: "Maar eerst door kwalificaties geraken"
20 September 2023, 00:01 Skynet Belgie
Gilles-Arnaud Bailly maakte een jaar geleden zijn debuut op een ATP-hoofdtabel tegen David Goffin in de eerste ronde van de European Open in Antwerpen. Het toptalent hield stand tegen de Belgische nummer 1, die er meer dan 3 uur over deed om in drie sets te winnen. Bailly keert dit jaar terug naar de Lotto Arena. Hij kreeg een van de twee wildcards voor de kwalificaties. De andere gaat naar Alexander Blockx, de andere grote hoop van het Belgische mannentennis.


Hockenheim: Xwift Racing Events kent complex weekend tijdens voorlaatste meeting van de GT4 European Series
11 September 2023, 00:02 Autosport
Xwift Racing Events werkte dit weekend de vijfde meeting van de hoogstaande GT4 European Series af. In dat kampioenschap speelt het jonge Belgische team met de jonge talenten, Antoine Potty en Etienne Cheli, sinds het begin van het seizoen mee vooraan, getuige de twee zeges en een podiumplaats eerder dit seizoen. In Hockenheim kende het Belgische team geen makkelijk weekend, al scoorde Cheli en Potty aan het stuur van hun Toyota Supra GT4 EVO een zesde plaats in de eerste race, maar brute pech maakte dat zij tijdens de tweede race hun kansen niet konden verdedigen. Desalniettemin blijft het team, net als de rijders, vierde in het kampioenschap, met nog steeds een theoretische kans op de titel en een open kans op het eindpodium, waarover op 30 september en 1 oktober in Barcelona beslist wordt.

Lees meer: Hockenheim: Xwift Racing Events kent complex weekend tijdens voorlaatste meeting van de GT4 European Series


Dani Pedrosa in GT2 European Series
11 September 2023, 00:01 Autosport
MotoGP legende Dani Pedrosa maakt op 15 september in Valencia zijn debuut in de GT2 European Series. De Spanjaard zal het stuur nemen van een KTM X-Bow GT2 die hij zal delen met Hubert Trunkenpolz.

Lees meer: Dani Pedrosa in GT2 European Series


Misano: Vijfde plaats voor Kenny Herremans in race 1 van de GT4 European Series
18 Juli 2023, 00:01 Autosport
In de eerste race voor de GT4 European Series in Misano wisten Kenny Herremans en Dante Rappangne met de V8 Racing Camaro GT4 als vijfde te eindigen. De Xwift Racing Events Toyota GR Supra GT4 Evo, die na een crash in de vrije training diende heropgebouwd te worden, kwam wel aan de start maar geraakte niet verder dan de veertiende plaats.

Lees meer: Misano: Vijfde plaats voor Kenny Herremans in race 1 van de GT4 European Series


Van Duijvenbode mist matchdarts en grijpt net naast titel op European Matchplay
3 Juli 2023, 00:06 NU.NL - Sport
Dirk van Duijvenbode heeft zondag net naast de titel gegrepen op de European Darts Matchplay in het Duitse Trier. De Nederlander miste de finale tegen Luke Humphries vier matchdarts en verloor met 7-8.


Dirk van Duijvenbode smeert Dimitri Van den Bergh 6-0 nederlaag aan op de European Darts Matchplay
3 Juli 2023, 00:04 Skynet Belgie
Dimitri Van Den Bergh (PDC-10) is zondag in het Duitse Trier kansloos onderuit gegaan in de achtste finales van het European Darts Matchplay (European Tour 10/204.000 euro). De Nederlander Dirk Van Duijvenbode (PDC-11) smeerde hem een 6-0 nederlaag aan.





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn