NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Federer bezorgt Team Europa eindzege in allereerste Laver Cup

Roger Federer heeft Team Europa zondag de Laver Cup bezorgd. In de laatste van twaalf partijen tussen het Europese team en Team Wereld won de 36-jarige Zwitser in Praag in een lange partij van de Australiër Nick Kyrgios: 4-6, 7-6 (8/6) en 11-9. Daarmee kwam de eindstand tussen Team Europa en Team Wereld tijdens de eerste editie van de Laver Cup te liggen op 15-9.
Wat je niet wist over Duitsland en tóch de verkiezingen beïnvloedt
Zaterdag, 12:42 NOS nieuws

Het duurt niet lang meer voor het zondagochtend 08:00 uur is en in Duitsland de stembureaus open gaan. En het lijkt een beetje zoals met die beroemde uitspraak over voetbal: 61,5 miljoen mensen kunnen tot 18:00 uur stemmen, en aan het eind wint Angela Merkel.

Tenminste: ze wordt de grootste, maar volgens de peilingen stevent ze op een gevoelig verlies af. "Slechts" 34 procent van de Duitsers zou nog op haar willen stemmen. De vorige keer haalde ze 41,5 procent. Natuurlijk verloor ze vertrouwen door haar omgang met de vluchtelingencrisis, maar er is meer aan de hand. Als je wat beter kijkt.

"We denken veel te weten over Duitsland, maar de verschillen met ons eigen land zijn groot", zegt correspondent Jeroen Wollaars. Hij legt aan de hand van drie korte filmpjes (én een bonus-filmpje!) uit wat je - misschien - nog niet wist over Duitsland maar toch van invloed is op de verkiezingen.

Arm

Zo denken we in Nederland graag dat Duitsland een rijk land is. Dat is natuurlijk ook zo. Maar niet iedereen profiteert daarvan. Sterker nog: omdat er bijvoorbeeld geen AOW bestaat, hebben veel Duitse ouderen het veel zwaarder dan bij ons in Nederland.

Internet

Politici hoor je in Nederland niet veel beloven over internettoegang. Met een gemiddelde snelheid van 70 mbit hebben we dan ook weinig te klagen. In Duitsland lopen ze achter: gemiddeld 15 mbit, het niveau waar wij in 2011 op zaten. Dat zorgt ervoor dat bedrijven soms niet eens met klanten kunnen Skypen, of medewerkers hun grote bestanden maar vanuit huis moeten versturen.

Merkel belooft voor volgend jaar 50 mbit, maar niemand neemt dat nog serieus. Duitsland als technologisch vooruitstrevend land: dat klopt niet.

Angst

Wie door Duitsland rijdt weet het: er wordt altijd aan de weg gewerkt, want de infrastructuur is zwaar verouderd. Ook de scholen en andere openbare gebouwen zijn vaak slecht onderhouden. Niet omdat het land er geen geld voor heeft, maar omdat ze het liever oppotten.

Het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoekt denkt zelfs dat er een investeringstekort van 100 miljard euro per jaar is.

Boeiend

Maakt het uit wie in Duitsland aan de macht is voor Nederland? Zeker, want de vraag of er bijvoorbeeld meer of minder Europa komt, wordt in Berlijn beantwoord. Als Merkel samen gaat werken met de Groenen, dan zal één Europese minister van Financiën een stapje dichterbij komen. Terwijl de liberale FDP daar weer heel anders over denkt.

Kortom: Merkel wint wel, maar na zondag wordt het pas echt spannend. Ook voor ons.
Merkel houdt de boel bij elkaar, en dat is goed voor Europa
Zaterdag, 02:24 Volkskrant
Als Merkel bondskanselier blijft, is dat voor Europa een hele geruststelling. Als Angela Merkel morgen wordt herkozen - en daar ziet het naar uit - krijgt ze de kans om langer bondskanselier te zijn dan haar grote voorgangers Adenauer en Kohl. Een formidabele prestatie. Merkel is niet perfect: met haar humane, maar slecht doordachte opengrenzenpolitiek heeft ze Europa in de voegen doen kraken. In


'We zijn nog lang niet af van IS hier in Europa'
Zaterdag, 02:24 Volkskrant
Met een groot netwerk onder jihadisten gaan voor de Duitse journalist Souad Mekhennet deuren open die voor anderen gesloten blijven. Het boek dat zij schreef over haar werk is nu in vertaling verschenen. Nog maar een paar veldslagen, klinkt het jubelend in de westerse wereld, en dan is het gedaan met Islamitische Staat en zijn kalifaat. Het Iraakse Mosul is al gevallen. Het Syrische Raqqa, de onof


Raad van Europa breidt anticorruptieonderzoek rond Azerbeidzjan uit naar Destexhe
Vrijdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Het anticorruptieonderzoek dat de Raad van Europa voert naar de mogelijke omkoping van (ex-)leden van de assemblee door het regime in Azerbeidzjan, breidt zich nu ook uit naar de Brusselse MR-senator Alain Destexhe. Dat zegt het Nederlandse lid van de assemblee van de Raad van Europa Pieter Omtzigt (CDA) vrijdag op Twitter.
L'Oréal-miljardair Liliane Bettencourt overleden
Donderdag, 19:48 NOS nieuws

Liliane Bettencourt, de erfgename van cosmeticagigant L'Oreal en de rijkste vrouw ter wereld, is overleden. Dat heeft het concern bekendgemaakt. Bettencourt was 94 jaar oud.

In een officiële verklaring zegt directeur en bestuursvoorzitter Jean-Paul Agon dat Bettencourt altijd goed voor het bedrijf en zijn werknemers heeft gezorgd. Ook was ze volgens hem erg begaan met de ontwikkeling en het succes van L'Oreal.

Volgens Forbes was Bettencourt dit jaar voor de tweede keer op rij de rijkste vrouw ter wereld, met een geschat vermogen van 39,5 miljard dollar (ruim 33 miljard euro). Ze was de dochter van Eugène Schueller, die in 1909 L'Oreal oprichtte.

Geld afgetroggeld

Bettencourt zat zeventien jaar in de raad van bestuur van L'Oreal, tot 2012. Haar aandelen werden al sinds 2011 beheerd door familieleden. Ze werd toen onder toezicht van haar kleinzoon geplaatst, omdat ze dementerend was.

Verschillende mensen werden er de afgelopen jaren van beschuldigd dat ze de aftakelende Bettencourt geld hadden afgetroggeld en misbruik hadden gemaakt van haar verminderende geestelijke vermogens.

Zo werd de Franse oud-president Sarkozy verweten dat hij Bettencourt ertoe had aangezet grote sommen geld te schenken aan zijn partij, de UMP, om de verkiezingskas te spekken. Hij werd niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

Een vriend van Bettencourt, jetsetfotograaf François-Marie Banier, werd veroordeeld tot drie jaar cel en het betalen van 158 miljoen euro schadevergoeding. Hij zou Bettencourt voor zo'n 400 miljoen euro aan geld en kunstwerken afhandig hebben gemaakt.
'Europa wil zonder steun andere landen techbedrijven hogere belasting opleggen'
Woensdag, 20:12 Tweakers
De Europese Unie wil desnoods zonder steun van andere westerse landen techbedrijven hogere belastingen gaan opleggen. De belasting die bedrijven met digitale diensten betalen ligt rond 10 procent, terwijl bedrijven die fysieke producten maken veel meer belasting betalen.


Finale Champions League in 2019 vindt plaats in nieuw stadion Atlético, Baku ontvangt Europa League
Woensdag, 19:30 Gazet v. Antwerpen

De finale van de Champions League gaat in 2019 in Madrid door, zo besliste de UEFA woensdag. De eindstrijd van de grootste clubcompetitie trekt voor het eerst naar de thuishaven van Atletico Madrid, dat pas verhuisde. De Europa League-finale gaat in Baku door.
Staalgiganten Tata Steel en Thyssenkrupp gaan samen in Europa
Woensdag, 07:30 NOS nieuws

De hoogovens in IJmuiden krijgen een nieuwe eigenaar. Eigenaar Tata Steel gaat samenwerken met het Duitse Thyssenkrupp. De bedrijven voegen hun Europese activiteiten samen.

Het hoofdkantoor komt in Amsterdam. Er wordt al meer dan een jaar gepraat over samenwerking tussen de bedrijven. De vakbonden waren kritisch. Zij vrezen banenverlies.
Europa wapent zich tegen cyberaanvallen
Dinsdag, 18:00 De Tijd
17:57 De Europese Commissie schakelt een versnelling hoger tegen cyberaanvallen.


Europa werkt aan nieuw EU-agentschap voor cyberbeveiliging
Dinsdag, 15:12 Skynet
De Europese Unie werkt aan een nieuw agentschap voor cyberbeveiliging dat de lidstaten moet helpen bij het voorkomen van en reageren op cyberaanvallen. De Europese Commissie heeft de details van haar voorstel toegelicht. Ze wil ook een certificeringsregeling op poten zetten om de cyberveiligheid van producten en diensten te waarborgen.


?Nog tien jaar gevolgen van fipronilschandaal?

De crisis door het eierbesmetting met fipronil lijkt grotendeels voorbij, maar dat is niet zo. Pluimvee-houder Paul Geens uit Hoogstraten vreest lange tijd minder geld te krijgen voor zijn eieren. ?De imagoschade herstellen, is een werk van lange adem.?
Azerigate: Destexhe neemt ontslag uit Raad van Europa
17 September, 08:38 De Tijd
08:21 Dat doet de MR-senator en Brussels parlementslid nadat dinsdag bekendraakte dat een Belgische vzw, opgericht door Destexhe en voormalig Open Vld-parlementslid en ex-LDD-politicus Stef Goris, al zeven ...


Europa wil techbedrijven zoals Google en Apple forser belasten

Een resem EU-lidstaten heeft zich zaterdag achter het gezamenlijk voorstel van Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië geschaard om techreuzen als Google, Apple, Facebook en Amazon sterker te belasten via een Europees model. Het voorstel bevat volgens minister Van Overtveldt "interessante elementen om op verder te werken", maar ons land heeft het initiatief nog niet ondertekend.
Rechter Grondwettelijk Hof duikt op in Azerigate
16 September, 01:07 De Tijd
01:03 De affaire-Azerbeidzjan bracht deze week al politici in het nauw. Maar ?Azerigate? leidt ons nu ook naar een van onze hoogste rechters, die al jaren aan de slag is bij het Grondwettelijk Hof.


Hoogste berg van West-Europa kromp de afgelopen jaren 1 centimeter
15 September, 16:30 Skynet
De hoogste berg van West-Europa, de Mont Blanc, is sinds 2015 een centimeter gekrompen. Dit is door meetkundigen vastgesteld die om de twee jaar op expeditie gaan om de hoogte vast te leggen. Franse media meldden gisteren dat de berg in de Alpen, vlakbij de Italiaanse grens, nu 4808,72 meter hoog is.


Deze ploeg heeft een triest record beet in de Europa League...
15 September, 14:24 Gazet v. Antwerpen

Pedro Martins, de coach van Vitoria Guimaraes, heeft donderdagavond in de groepswedstrijd van de Europa League tegen RB Salzburg (1-1) voor een primeur gezorgd op de Europese velden. Voor het eerst in de geschiedenis van de Europa League begon een elftal zonder een enkele Europeaan in de basis.
20.000 Keulen-fans zetten boel op stelten in Londen voor Europa League-duel tegen Arsenal
15 September, 11:36 Volkskrant
Ze kwamen naar Londen, zagen hun club verliezen (3-1) maar hadden een geweldige tijd. Liefst twintigduizend fans van FC Köln hebben donderdagavond de Britse hoofdstad op stelten gezet rondom de Europa League-wedstrijd van hun club tegen Arsenal. Officieel hadden ze slechts drieduizend kaarten gekregen maar zeker vijf keer zoveel bezoekende fans hadden een plekje weten te veroveren in het Emiraten-


Bijna nergens in Europa raken vacatures zo moeilijk ingevuld als in België
15 September, 11:36 Gazet v. Antwerpen

In het tweede kwartaal waren er op honderd banen in ons land 3,3 vacant. In de Europese Unie ligt die vacaturegraad enkel in Tsjechië hoger. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat.
"Drugshandel in Latijns-Amerika te wijten aan verbruik in Europa en VS"
15 September, 08:54 Skynet
Voor Latijns-Amerika zal het moeilijk zijn om een einde te maken aan de drugshandel, aangezien het verbruik ervan op niveau blijft in Europa en de Verenigde Staten. Dat zei María Ángela Holguín Cuéllar, de Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken, gisteren op staatsbezoek in Panama.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be