NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Top3 Vlaamse datingsites
- Solden en kortingscodes
- Cursuswinkel Antwerpen
Europa

2News.be / Trefwoorden / Europa

Europa belast activiteiten webgiganten
Gisteren, 01:24 De Tijd
01:05 Europa drukt woensdag zijn plan voor een ?Google-taks? door. Niet de internetgiganten zelf worden geviseerd, wel de omzet die ze boeken met hun activiteiten op het net.


Bolkestein is weliswaar nooit premier geweest, maar in Europa zal hij Rutte de baas blijven
Vrijdag, 18:48 Volkskrant
Er zijn vele manieren om te voorkomen dat je door je opvolger wordt overvleugeld. De Lubbers-tournure is een klassieker. Eerst benoem je iemand ruim van tevoren als kroonprins om dan, vlak voor de verkiezingen, te roepen dat je op de nummer drie gaat stemmen. Frits Bolkestein voegt een nieuwe truc aan het handboek politicus toe. Op het moment dat een van je opvolgers, Mark Rutte, groter dreigt te


Rutte herhaalt: niet beschikbaar voor topfunctie in Europa
Vrijdag, 12:12 NOS nieuws

Premier Rutte is voorlopig niet beschikbaar voor een hoge post in Europa. "Ik ga deze periode mooi afmaken", zegt hij. Rutte wil in de zomer van 2020 bekijken of hij nog een periode VVD-partijleider wil zijn, maar "geen Europa, nee".

Ruttes partijgenoot Bolkestein zei vanmorgen in de Volkskrant dat Rutte er goed aan zou doen om Tusk op te volgen. Diens termijn als EU-president loopt volgend jaar af. Volgens de oud-eurocommissaris is het in het belang van Nederland als Rutte de "cruciale functie" in de EU accepteert.

'Ontzettend lief'

De premier vindt het "ontzettend lief" dat Bolkestein hem noemt, maar blijft erbij dat hij de rit met dit kabinet wil uitzitten, wat betekent dat hij tot 2021 minister-president is.

Rutte zei hij in december al dat hij geen ambitie had om de opvolger van Tusk te worden. Toen noemde de website Politico Europe hem als topkandidaat voor de functie van EU-president.
Atletico Madrid-verdediger breekt kuitbeen in Europa League
Vrijdag, 11:36 Gazet v. Antwerpen

Filipe Luis heeft donderdagavond in de Europa Leaguewedstrijd tegen Lokomotiv Moskou zijn linkerkuitbeen gebroken. Dat bevestigt Atletico Madrid op de clubwebsite. De 32-jarige Braziliaanse linksachter moest na een duel in de tweede helft van het veld worden gedragen. Onderzoek in Madrid bracht de breuk aan het licht.
Belgen falen in Europa: goed nieuws voor Rode Duivels?
Vrijdag, 11:18 Skynet
Heel wat Rode Duivels waren actief in de 1/8e finales van de Champions League en Europa League. Velen ervan halen de kwartfinales niet en dat kan goed nieuws zijn voor bondscoach Roberto Martinez.


Arsenal plaatst zich voor kwartfinales Europa League na 3-1 tegen AC Milan
Donderdag, 23:36 Volkskrant
Arsenal heeft de kwartfinales van de Europa League bereikt. De ploeg van Arsene Wenger won donderdagavond met 3-1 van AC Milan. De uitwedstrijd in het San Siro hadden The Gunners reeds met 0-2 gewonnen. Voor Wenger, die steeds meer wegheeft van een kat met zeven levens, is het winnen van de Europa League de enige manier om het seizoen te redden en zich te kwalificeren voor de Champions League, net


Torres leeft nog: Spanjaard zet Atlético met twee goals op weg naar kwartfinales Europa League
Donderdag, 19:24 Gazet v. Antwerpen

Er stond geen maat op Atlético Madrid dat met duidelijke cijfers doorstoot naar de kwartfinales van de Europa League. De Spaanse club won de heenwedstrijd tegen Lokomotiv Moskou met 3-0 en kon dus met een gerust gemoed afreizen naar Moskou. Op het veld van Locomotiv maakte Atlético er met 1-5 een doelpuntenfestival van, Fernando Torres was goed voor twee goals.
Hoogste torens van Europa komen in Parijs

De Hermitage Plaza-torens, die de hoogste van West-Europa moeten worden, zullen op tijd klaar zijn voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Dat hebben de bouwpromotoren deze week gemeld op de vastgoedbeurs Mipim in Cannes.
1 miljard van Europese Investeringsbank voor Oosterweel
Donderdag, 12:12 De Tijd
11:52 De Europese Investeringsbank maakt 1 miljard euro vrij voor de Oosterweelverbinding. Dat laat het kabinet van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) weten.


Begrotingsunie in Europa onvermijdelijk? Er zijn genoeg alternatieven om risico te delen
Donderdag, 02:36 Volkskrant
In Opinie & Debat van 11 maart stellen Christiaan van der Kwaak en Victor Broers dat een 'fiscale unie' (een begrotingsunie, red.) in Europa onvermijdelijk is. Maar van der Kwaak en Broers simplificeren de materie en vermelden niet dat er verschillende alternatieven bestaan voor het delen van risico in de eurozone. Allereerst stellen Van der Kwaak en Broers dat een gezamenlijke begroting de enige


Europa steekt geld in gasprojecten, tot ontsteltenis van De Groenen
Woensdag, 16:24 NOS nieuws

Er komt meer gas bij in Europa. Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel goedgekeurd om de komende jaren bijna een miljard euro in gas-infrastructuur te investeren. Het gaat om 53 projecten waar de Europese Commissie de komende tijd geld voor uittrekt.

De extra investeringen zijn nodig volgens de Commissie om voor energiezekerheid te zorgen. Gas wordt in de plannen een 'transitiebrandstof' genoemd, oftewel tijdelijk om het gat te vullen totdat heel Europa aan schone energiebronnen gebruikt.

En dat laatste is tegen het zere been van met name de Groenen in het Europees Parlement. "De gasleidingen leggen we voor de komende veertig tot vijftig jaar aan", zo zegt Bas Eickhout. "Tegen die tijd moeten we allang van het gas af zijn, vanwege de afspraken die we in het klimaatakkoord van Parijs hebben gemaakt."

Verspilling

Die angst wordt niet gedeeld door het CDA. "Juist nu Nederland gedwongen wordt door de dalende gasproductie alternatieven te zoeken, is een Europese energiemarkt keihard nodig", aldus fractievoorzitter Esther de Lange. "Bovendien is gas in Europa nodig voor onze onafhankelijkheid van de rest van de wereld."

GroenLinks denkt juist dat die onafhankelijkheid zorgt voor nieuwe gasleidingen die werken als een magneet en alleen maar leiden tot de import van meer gas. "Dit is pure verspilling van geld", aldus Eickhout.

Bij het CDA vinden ze het helemaal geen verspilling. Het gaat om meer dan alleen gas. "De groene kamikazeactie om tegen de aanleg van gas-infrastructuur te stemmen heeft het gelukkig verloren van het gezonde verstand" , aldus De Lange.
Hier, de 302 autofabrieken van Europa
Dinsdag, 17:18 AutoBlog
Ook in Europa is de auto-industrie nog steeds springlevend. Bij autofabrieken denken we al gauw buiten Europa. Die staan toch in China of Noord-Amerika? Fout! Ook Europa is nog steeds een belangrijke speler. De European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) brengt ons continent in beeld. De cijfers zijn afkomstig uit 2017. We hebben 302 autofabrieken in […]


'Spider-Man: Homecoming 2' komt naar Europa
Dinsdag, 11:54 Skynet
Er raken stilaan wat meer details bekend omtrent 'Spider-Man: Homecoming 2'. De avonturenfilm van Marvel Studios zou naast New York ook in enkele Europese plaatsjes halt houden. Dat meldt Production Weekly.


Welke plek geeft recht op Champions League? En wie speelt Europa League? Dit staat er op het spel in de play-offs
Maandag, 21:48 Gazet v. Antwerpen

Na de bekerfinale van komend weekend en de interlandbreak, met een oefenpot tussen de Rode Duivels en Saoedi-Arabië op 27 maart, barst de strijd om de 115e Belgische landstitel en ook de Europese tickets voor volgend seizoen los op vrijdag 30 maart. Maandagnamiddag (15u00) wordt de kalender van de play-offs in de Jupiler Pro League bekendgemaakt, maar wat staat er precies op het spel?
Disney lanceert cruise in Zuid-Europa
11 Maart, 16:18 Gazet v. Antwerpen

Goed nieuws voor wie graag op reis gaat én fan is van Disney. Vanaf de zomer van 2019 lanceert Disney Cruise Line haar eerste rondvaart in Zuid-Europa, met vertrek vanuit Italië.
Europa deze week: 'Selmayr had in Den Haag al lang buiten gestaan'
11 Maart, 15:06 NOS nieuws

Het was de week van een schimmige benoeming in Brussel. Topambtenaar Martin Selmayr kreeg in een wel zeer korte tijd functie van secretaris-generaal, de hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie. Volgens de Franse krant Libération zou hij Eurocommissarissen daarvoor een bijzonder luxe vertrekregeling beloofd hebben.

In het programma Europa deze week analyseert hoogleraar aan de universiteit Leiden Luuk van Middelaar de situatie van de topambtenaar tegen het Europese decor. "Als dit in Den Haag was gebeurd, had die man al lang buiten gestaan." Nederlandse Europarlementariërs pleiten in een NOS-debat voor terugtrekking van Martin Selmayr.

Bekijk hieronder aflevering 5 van Europa deze week:
Wat Europa kan leren van Hongkong
11 Maart, 07:18 Volkskrant
De opkomst van China dwingt ons de moeite te nemen ons werkelijk te verdiepen in dit land, betoogt gastcolumnist Kathleen Ferrier. Wie is die reus en, vooral: hoe gaan we ermee om? Vandaag zijn er tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Hongkong. Het gaat om zes van de zeventig zetels die vrijkwamen, toen gekozen leden van pro-democratie partijen op grond van een rechterlijke uitspraak hun zetel


Wilmès: 'EU vraagt België tot 2,8 miljard euro extra per jaar'
10 Maart, 16:18 De Tijd
15:50 België zal in het meest extreme scenario 2,8 miljard euro extra per jaar moeten afdragen aan de Europese Unie. Dat blijkt uit een voorstel van de Europese Commissie in de aanloop naar de volgende meer...


'Russisch staal zal Europa overspoelen'
10 Maart, 10:18 De Tijd
10:12 Braziliaans en Russisch staal zal massaal op de Europese markt worden gedumpt, als het door de invoertaks van Trump niet meer in de VS raakt. Met een dramatische prijsdruk op Europese producenten tot ...


Trump zet Europa voor het blok met handelsmuur
10 Maart, 01:18 Volkskrant
Het oudste en succesvolste bondgenootschap ter wereld staat onder zware druk. De Europeanen moeten herexamen doen bij de Amerikanen. President Donald Trump eist dat ze bewijzen 'echte vrienden' te zijn. Pas dan zal hij ze uitzonderen van de importtarieven op staal en aluminium die over vijftien dagen ingaan. In Brussel overheerst het ongeloof. Trump bezigt stevige taal. 'Wij zijn door iedereen afg

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be