NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Euro


Euro licht lager na bitterzoete overwinning Merkel
Vandaag, 08:18 De Tijd
07:28 Het is uitkijken naar de reactie van de Europese beurzen op de pyrrusoverwinning van Angela Merkel in Duitsland. De euro verzwakt lichtjes. De Aziatische beurzen laten een verdeeld beeld zien.


'Tommeltaks bedraagt dan toch maar 10 euro'
Vandaag, 07:42 De Tijd
07:22 Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) brengt de energieheffing van voorganger Annemie Turtelboom drastisch naar beneden. Maar dat heeft gevolgen voor de klimaatinspanningen.


Bezoekje aan Gerard Joling? Dat is dan 15.000 euro
Vandaag, 07:42 Gazet v. Antwerpen

De Nederlandse zanger en presentator Gerard Joling vroeg géén 20.000 euro om mee te doen aan het programma van Cath Luyten. Het was 5.000 euro minder.
?325 miljoen euro voor maaltijdbezorger Deliveroo?
Vandaag, 06:48 Emerce
De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft naar verluidt 325 miljoen euro aan kapitaal opgehaald bij Amerikaanse investeerders, zo meldde dit weekend Sky News.


DigiD gaat geld vragen aan gebruikers - dat gaat pensioenfondsen 2 miljoen euro extra kosten
Gisteren, 19:18 Volkskrant
DigiD en de Berichtenbox van Mijnoverheid gaan pensioenfondsen jaarlijks zeker twee miljoen euro kosten. Die kosten zullen worden doorberekend aan iedereen die een pensioen opbouwt of krijgt. De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, heeft een brandbrief gestuurd aan 'Digicommissaris' Bas Eenhoorn, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitale communicatie


Herstellen vandalisme aan treinstellen kostte NMBS vorig jaar bijna vijf miljoen euro
Gisteren, 18:24 Skynet
De NMBS heeft vorig jaar voor bijna vijf miljoen euro herstellingen moeten uitvoeren na vandalenstreken op treinstellen. Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil vandalisme op het spoor aanpakken met administratieve boetes. Dat antwoordt hij op een schriftelijke vraag van Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen.


Hallucinant en niet te vatten: ?Neymar krijgt in Parijs drie miljoen euro per maand?
Gisteren, 17:30 Gazet v. Antwerpen

De Braziliaan Neymar zou bij Paris Saint-Germain maandelijks een salaris van drie miljoen euro opstrijken. Dat pikte het Duitse weekblad Der Spiegel dit weekend op uit documentatie dat het ontving van Football Leaks.
Vandeurzen trekt 15 miljoen euro extra uit voor psychische hulp aan jongeren

Vlaanderen trekt de komende twee jaar telkens vijftien miljoen euro extra uit voor laagdrempelige hulp aan de geestelijke gezondheid van jongeren. Dat heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) zondag gezegd tijdens een debat in De Zevende Dag (één). Deze week raakte bekend dat een elfjarig meisje in de volwassenpsychiatrie terecht kwam omdat er geen geschikte plaats meer was in de kinder- en jeugdpsychiatrie.
Gemeente betaalt tien jaar 40.000 euro minder voor brandweer
Gisteren, 06:06 Gazet v. Antwerpen
Ranst heeft een overeenkomst bereikt met de Brandweer zone Rand over de verrekening van het roerend goed dat de gemeente inbrengt. Als compensatie voor de diverse wagens die de gemeente ter beschikking stelt, betaalt Ranst gedurende tien jaar 40.000 euro minder.


Winkeldievegges stelen voor 780 euro kledij op de Meir
Zaterdag, 15:06 Gazet v. Antwerpen
Op de Meir zijn vrijdagnamiddag, iets voor 16 uur, een viertal winkeldievegges betrapt. Een winkeldetective had de vier in de H&M-vestiging opgemerkt en verwittigde de politie. Ze hadden net iets gestolen, verlieten de winkel en wandelden in de richting van de Boerentoren.


Miljoen euro voor kankerpatiënten die werk hervatten
Zaterdag, 14:30 Gazet v. Antwerpen

Kankerpatiënten die professioneel opnieuw aan de slag willen in Vlaanderen kunnen vanaf deze maand gratis begeleiding op maat krijgen in de Gespecialiseerde centra voor Opleiding, Begeleiding en Bemiddeling (GOB?s) met Rentree. Ze krijgen daarvoor 1.101.450 euro steun van Kom op tegen Kanker, zo laat de organisatie zaterdag weten.
De Oude Dame is helemaal terug: meer dan 40 miljoen euro winst voor Juventus
Vrijdag, 19:48 Gazet v. Antwerpen

Juventus heeft in het seizoen 2016-2017, dat op 30 juni afgesloten werd, een nettowinst van 42,6 miljoen euro geboekt. Dat kondigde de Italiaanse landskampioen vrijdag aan.
Deze Antwerpse vrouw werkte eerst bij een plasticbedrijf en leeft nu volledig ecologisch: ?5.000 euro bespaarddoor niets te verspillen?
Vrijdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Twee jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar een zero waste lifestyle?, vertelt Anne Drake (49). ?We leven nu gezonder, duurzamer en ook goedkoper: in één jaar tijd hebben we met ons gezin van vijf 5.000 euro bespaard. Ik hoop veel mensen te kunnen inspireren. Een ecologischer leven kan ook zonder te moeten inboeten op stijl?, zegt de auteur van Ecologie op hoge hakken, een doe-het-zelfboek voor wie zijn leven een groenere draai wil geven.
Voltijdse werknemer verdient gemiddeld 3.445 euro bruto per maand
Vrijdag, 14:24 De Tijd
14:07 Een werknemer met een voltijdse baan verdiende in 2015 ongeveer 1 procent meer dan in 2014.


Antiterrorismedienst stak 130.000 euro in film die extremistische boodschap IS ondermijnt
Vrijdag, 12:01 Volkskrant
Om tegenwicht te bieden aan de jihadpropaganda van terreurorganisatie Islamitische Staat, heeft de antiterrorismedienst NCTV 130 duizend euro gestoken in een documentaire die een zogeheten counternarrative moet bieden: een tegenverhaal om de extremistische boodschap van IS te ondermijnen. De subsidieverstrekking werd door de NCTV bevestigd aan NRC Handelsblad. Echoes of IS - the scars we share, zo


Woonzorgcentrum schenkt 241 euro aan Stichting voor Alzheimer-onderzoek
Vrijdag, 06:36 Gazet v. Antwerpen
Naar aanleiding van de werelddag dementie op donderdag 21 september, verkocht het woonzorgcentrum in Ten Hove in Mol versierde cupcakes. De actie leverde 241 euro op. Dit geld gaat rechtstreeks naar de Stichting voor Alzheimeronderzoek.


195.000 euro voor uitbreiding buddysysteem tegen armoede
Vrijdag, 03:37 Gazet v. Antwerpen

Het project ArmenTeKort (ATK) in Antwerpen, dat mensen in armoede helpt door hen te koppelen aan een zogenaamde buddy die hen bijstaat, krijgt een subsidie van 195.000 euro. Dat heeft Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans ­­(N-VA) beslist. ?Door het sociale netwerk van de kwetsbare gezinnen te versterken, stimuleren we hen om zelfredzaam te worden,? zegt Homans.
Yarden laat families na uitvaart tot wel duizenden euro's extra betalen
Vrijdag, 02:24 Volkskrant
Uitvaartverzekeraar Yarden laat nabestaanden duizenden euro's te veel betalen voor de uitvaart van hun familielid. Ondanks een uitspraak van de rechter, die in 2014 al oordeelde dat de extra kosten niet terecht zijn, lukt het nabestaanden pas na maandenlange correspondentie onder de bijbetaling uit te komen. Dat blijkt uit documenten die zijn ingezien door de Volkskrant. De naheffing van Yarden ra


Omkoping en vervalsing kost telecombedrijf Telia 230 miljoen euro na schikking met Nederlandse justitie
Donderdag, 22:49 Volkskrant
Het Zweedse telecombedrijf Telia Company AB schikt een corruptiezaak met justitie in Nederland voor 274 miljoen dollar (bijna 230 miljoen euro). De zaak draait om omkoping en valsheid in geschrifte in Oezbekistan. Om actief te kunnen raken op de Oezbeekse telecommarkt betaalden 3 Nederlandse dochterondernemingen van Telia tussen 2007 en 2010 steekpenningen aan de oudste dochter van de vroegere pre


Speciale top over toekomst van de euro
Donderdag, 22:48 NOS nieuws

De regeringsleiders van de EU komen in december bij elkaar om de toekomst van de euro te bespreken. Niet alleen de 19 landen die de euro hebben praten mee, maar ook de landen die de gemeenschappelijke munt nog niet hebben ingevoerd. Het initiatief voor de speciale top komt van EU-president Donald Tusk.

In een brief aan alle EU-regeringsleiders schrijft hij vandaag dat er niet één enkele oplossing is ("silver bullet"), maar dat het wel noodzakelijk is om de hete hangijzers te bespreken. Het gaat dan over de bankenunie, een Europees depositogarantiestelsel en een Europees IMF (Europees Monetair Fonds).

Ook de Franse plannen om te komen tot een Europese minister van Financiën staan op de agenda. Hij wil dat er uiterlijk volgend jaar zomer concrete besluiten worden genomen over al deze onderwerpen.

Geen conclusies

Vorige week zei de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker tijdens zijn jaarlijkse State of the Union, dat alle lidstaten uiteindelijk de euro moeten invoeren. Juncker is eveneens voorstander van een Europese minister van Financiën.

Tusk wil komende week, als de regeringsleiders elkaar ontmoeten in Talinn, in Estland, tijdens een informele top, afspraken maken over de aanpak van het vluchtelingenprobleem. Volgens de voorzitter van de Europese Raad moet er namelijk nog veel gebeuren. Ook wil hij het hebben over de toekomst van de handelsverdragen, meer defensiesamenwerking en de economische ontwikkeling.

Het is niet de bedoeling om al tijdens de komende top conclusies te trekken. "Er zullen geen teksten op tafel liggen", schrijft hij.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be