NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Euro


20.000 euro voor gouden tip Amsterdamse 'vergismoord' uit 2015
Vandaag, 01:12 NOS nieuws

De politie looft 20.000 euro uit voor de gouden tip in een Amsterdamse liquidatiezaak uit mei 2015. Een 25-jarige man werd toen bij een shishalounge in de De Clercqstraat doodgeschoten, volgens de politie en het OM was iemand anders het doelwit.

In het programma Opsporing Verzocht werd afgelopen avond gemeld dat bij forensisch onderzoek dna is gevonden op een van de kogels die werden afgevuurd.

Bij de schietpartij werd het slachtoffer beschoten nadat hij uit een auto was gestapt. Vermoedelijk zat het eigenlijke doelwit nog in de auto. De rondvliegende kogels raakten ook een tram. Passagiers kwamen met de schrik vrij. De schutter en een tweede man reden na het schietincident weg op een gestolen scooter.

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.
Roermondse vleesondernemer verstopte miljoenen euro's in kiprollades, zegt OM
Gisteren, 20:24 NOS nieuws

De 76-jarige zakenman Hennie van R. heeft volgens het OM de afgelopen jaren via zijn vleesbedrijf uit Roermond miljoenen euro's aan contanten naar de Antillen vervoerd. Het geld zat verstopt in kiprollades en is volgens justitie afkomstig van illegale praktijken. De man, die wordt verdacht van witwassen, stond vandaag voor de rechter.

In juni 2015 werd een lading bevroren rollades op Aruba onderschept. In het vlees zat 2,8 miljoen euro verstopt. In 2014 is ook al een bedrag van 4,5 miljoen euro op die manier vervoerd, zegt het OM. Volgens zijn advocaat wordt Van R. ook verdacht van een aantal "belastinggerelateerde" kwesties.

Spijt

Van R. werd in juni 2015 opgepakt. In februari 2016 kwam hij vrij. Hij heeft toegegeven dat hij het geld in rollades heeft vervoerd naar de Antillen. Tegen de rechters zei hij vandaag dat hij spijt heeft. "Ik heb stommiteiten begaan. Waarom het gebeurd is, weet ik nog steeds niet."

De advocaten van de verdachte hebben twijfels over het strafdossier. Zo zouden bij een advocaat, die ook de belastingadviseur van Van R. was, geheime stukken in beslag zijn genomen. Die mochten niet gebruikt worden, maar dat is wel gebeurd, zeggen de advocaten. Ook zijn getuigen, onder wie een op Aruba al veroordeelde verdachte, niet gehoord. De verdediging wil dat dit alsnog gebeurt.

Hennie van R. begon naar eigen zeggen in de jaren zeventig met ondernemen op de Antillen. Later zette hij ook bedrijven op in Nederland en in BelgiŽ, waar hij nu woont.
Juncker-plan mikt op 500 miljard euro aan investeringen
Gisteren, 16:12 De Tijd
15:54 Het Europese Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), ook wel het Juncker-plan genoemd, wordt uitgebreid. De bedoeling is om 500 miljard euro aan investeringen mogelijk te maken tegen eind 2020, ...


Hij is amper 6, maar verdiende dit jaar 9 miljoen euro. En daar hoeft Ryan niets bijzonders voor te doen
Gisteren, 10:42 Gazet v. Antwerpen

Ryan is zes jaar oud en pakt speelgoed uit. Niet gewoon op zijn verjaardag of op Sinterklaas, maar elke dag, en daar verdient hij zoveel geld mee dat zijn studies, zijn huis en wellicht zijn pensioen nu al gedekt zijn.
Jaaromzet webwinkels Nederland naar 22 miljard euro
Gisteren, 10:24 Emerce
De Nederlandse consument geeft in 2017 voor circa 22 miljard euro uit aan de producten en diensten die hij online kocht. Het nu lopende vierde kwartaal zal goed zijn voor circa zeven miljard euro, mede geholpen door de nieuwe koopjesfestivals Black Friday en Single's Day.


5.000 euro voor projecten tegen kansarmoede
Gisteren, 03:33 Gazet v. Antwerpen

Katrinahome, De Vliering en De Ark krijgen dit jaar samen 5.000 euro projectsubsidies van de gemeente Boechout. ?Misschien is het niet zo zichtbaar als in de stad, maar ook in Boechout bestaat kansarmoede?, zegt schepen Willy Van Genechten.
Apple koopt muziekherkenner Shazam voor 340 miljoen euro
Maandag, 20:30 NOS nieuws

Apple heeft muziekherkenningsdienst Shazam gekocht. De iPhone-maker legt 340 miljoen euro neer voor het bedrijf, dat in 1999 is opgericht. Naast muziek herkent de app van Shazam ook films, tv-series en reclames.

Waar Apple Shazam precies voor gaat gebruiken is nog niet bekend. Maar het ligt voor de hand dat de dienst nauw zal gaan samenwerken met Apple Music. Het bedrijf was daarnaast bezig met augmented reality, een ontwikkeling die ook Apples aandacht heeft.

De kans bestaat ook dat Apple er uiteindelijk voor kiest om met Shazam als losse app te stoppen.

Populair dankzij apps

Shazam bestaat al bijna 20 jaar, maar werd pas echt populair dankzij de groeiende interesse in apps rond 2008 en 2009. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen tegenwoordig honderden miljoenen gebruikers.

De muziekherkenningsdienst worstelde de laatste tijd met het vinden van een goed verdienmodel. Volgens techsite The Verge had het bedrijf vorig jaar een omzet van slechts 54 miljoen dollar. Het bedrijf was volgens investeerders ooit 1 miljard dollar waard. Van die waarde is dus flink wat verdwenen.

Apple neemt met regelmaat bedrijven over, maar die zijn vaak kleiner en minder bekend. In 2014 kocht het Beats Electronics voor 3 miljard dollar. Dat is en blijft de grootste overname uit de geschiedenis van Apple.
Bijna 55.000 euro voor huisvesting
Maandag, 17:42 Gazet v. Antwerpen
Op basis van haar investeringen tijdens de periode 2014-2016 ontvangt de sociale huisvestingsmaatschappij Goed Wonen.Rupelstreek 54.491 euro van de Vlaamse regering.


Anderlecht betaalt boete van 2.000 euro na incidenten in bekerduel tegen Standard
Maandag, 14:48 Gazet v. Antwerpen

RSC Anderlecht heeft de boete van 2.000 euro die het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) voorstelde als minnelijke schikking na supportersincidenten tijdens het bekerduel tegen Standard (0-1) aanvaard. Dat bevestigde woordvoerder David Steegen maandag.
Loterijhoofdprijs van 100.000 euro niet opgeŽist
Maandag, 11:36 NOS nieuws

Een persoon die eind 2016 bij vechtsportvereniging Lu Gia Jen in Den Haag lot nummer 0617427 kocht van de Grote Clubactie had een ton rijker kunnen zijn. Maar de eigenaar van het winnende lot heeft zich nooit gemeld. En dus is de hoofdprijs nu vervallen. De winnaar had tot en met 8 december om de 100.000 euro te verzilveren.

"Het lot werd verkocht tijdens een internationaal judotoernooi en is contant betaald", zegt Marijke Soeter van de Grote Clubactie. "We vermoeden dat een buitenlandse bezoeker het lot heeft gekocht." Het komt volgens Soeter nog maar weinig voor dat loten contant gekocht worden. Meestal gaat het via een eenmalige afschrijving en winnaars krijgen de prijs dan automatisch.

De Grote Clubactie heeft al een paar keer de publiciteit opgezocht en ook de vechtsportvereniging heeft tevergeefs gezocht naar de winnaar.

En wat gebeurt er nu met het geld? De ton wordt volgend jaar verloot onder de verenigingen die meedoen aan de Grote Clubactie. En als de winnaar zich nu alsnog meldt, is het toch echt te laat. "De termijn is voorbij, nu houdt het echt op. Er zijn strikte regels waaraan we moeten voldoen", aldus Soeter.
OM wil dat cokedealer 64 miljoen euro terugbetaalt
Maandag, 19:13 NOS nieuws

Het Openbaar Ministerie wil dat een veroordeelde drugshandelaar zo'n 64 miljoen euro terugbetaalt aan de Staat. De 48-jarige man verdiende dat geld met de smokkel van duizenden kilo's cocaÔne, die hij per vliegtuig van BraziliŽ via Frankfurt naar Rotterdam liet komen.

Hij liet de drugs verpakken in blikjes waar normaal brandbare gel in wordt gestopt voor warmhoudschalen en fonduesets. De man had twee handlangers. Ze pleegden ook valsheid in geschrifte. Zo was de vracht op papier bestemd voor een bedrijf in Polen, maar de werkelijke bestemming bleek een fictief bedrijf in Rotterdam.

In totaal verdienden de drie volgens berekeningen van justitie zo'n 192 miljoen euro. Omdat de man samen met twee anderen handelde, wil het OM een derde van het totaalbedrag afpakken, om precies te zijn 64.024.681 euro.

De drugshandelaar werd in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar cel voor de smokkel van ruim 1200 kilo cocaÔne. Het hoger beroep loopt nog.
Grootschalige controle in Leuven levert 46.000 euro op aan niet-betaalde taksen en boetes
Zondag, 15:30 Skynet
Bij een grootschalige controle zaterdagavond en -nacht in Leuven, waaraan bijna honderd leden van politie- en controlediensten deelnamen, is meer dan 46.000 euro aan openstaande belastingen en boetes geÔnd. Daarnaast zijn vier mensen ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken omdat ze mogelijk betrokken waren bij inbraken en drugsfeiten.


Alwine blijkt koopje: 140.000 euro voor een heel dorp
Zaterdag, 21:42 NOS nieuws

Een compleet dorp in de Duitse deelstaat Brandenburg met zes woningen en ongeveer vijftien veelal bejaarde inwoners is verkocht voor 140.000 euro. Op een veiling meldde een anonieme koper zich via de telefoon. Vooraf was de minimumprijs voor het dorp Alwine vastgesteld op 125.000 euro.

Alwine ligt midden in een bos en maakt deel uit van de gemeente Uebigau-WahrenbrŁck op ongeveer 1000 kilometer ten zuiden van Berlijn. Er zijn geen winkels in Alwine en de enige buslijn in de buurt passeert de nederzetting zonder te stoppen.

Opgeknapt

Alwine ligt in de voormalige DDR. Tijdens het communistisch bewind hoorde het bij een brikettenfabriek. Na de val van de Muur werd het dorp gekocht door twee broers. Na het overlijden van ťťn van hen werd besloten Alwine van de hand te doen.

Een woordvoerder van het veilinghuis zei dat er ongeveer veertig geÔnteresseerde partijen navraag hadden gedaan, "ook uit het buitenland, zelfs zo ver als India". De woningen zijn eenvoudig ingericht en worden verwarmd met kachels, zegt het veilinghuis. Er zijn vocht- en gevelbeschadigingen en ze moeten nodig opgeknapt worden.

Het uiteindelijke winnende bod kwam uit Duitsland. Er kwamen overigens geen andere bieders opdagen.
Deals met bouwpromotoren leveren Antwerpen 23 miljoen euro op
Zaterdag, 09:06 Gazet v. Antwerpen
De stedenbouwkundige lasten die Antwerpen en andere gemeenten met bouwprojecten overeenkomen, doen bij experts vragen rijzen over transparantie, onafhankelijkheid en willekeur. 'Het systeem creŽert de indruk van achterkamerpolitiek.'


Slimme lampen uitgelicht - Vier instapsets onder de honderd euro
Zaterdag, 06:48 Tweakers
In deze round-up vergelijken we vier startersets met slimme lampen, elk met een prijs onder de honderd euro.


Britten plakken prijskaartje op Brexit: 40 tot 45 miljard euro
Vrijdag, 19:12 Gazet v. Antwerpen

Groot-BrittanniŽ zal 40 tot 45 miljard euro betalen om zijn rekeningen met de Europese Unie te vereffenen. Dat heeft een woordvoerder van de Britse premier Theresa May vrijdag gezegd. De financiŽle afwikkeling vormt ťťn van de pijlers van het princiepsakkoord over de boedelscheiding dat May vrijdagochtend heeft gesloten met de Europese Commissie. In het Europese kamp worden geen officiŽle ramingen meegedeeld.
Beschoten agent krijgt fikse schadevergoeding van 330.000 euro
Vrijdag, 16:06 Gazet v. Antwerpen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 43-jarige Marokkaan veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 330.383,68 euro aan een agent op wie hij geschoten had. De schietpartij speelde zich op 20 november 2009 af aan de afrit van de E314 in Halen. Het slachtoffer hield er een arbeidsongeschiktheid van 25 procent aan over.
Zes maanden effectief na niet betalen van ruim 70.000 euro alimentatie
Vrijdag, 13:42 Gazet v. Antwerpen

De correctionele rechtbank van Luik heeft vrijdag een man tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden veroordeeld wegens ?familieverlating?. De man uit Verviers betaalde sinds 2008 nooit alimentatie voor het levensonderhoud van zijn ex-vrouw en kinderen. Hij was zijn ex meer dan 70.000 euro verschuldigd.
Vlaamse regering voorziet bijna 11 miljoen euro voor restauratie Gentse Vooruit
Vrijdag, 12:18 Skynet Belgie
De Vlaamse regering maakt tussen 2019 en 2023 10,8 miljoen euro vrij voor de restauratie van het Gentse kunstencentrum Vooruit. "Het Feestlokaal Vooruit is een cultuuricoon met een internationale uitstraling. Met deze restauratie laten we dit voormalig volkshuis schitteren als toonaangevend voorbeeld van een zinvolle herbestemming van een beschermd monument", zegt minister-president Bourgeois.


In NL aangeboden Renault 5 Turbo 2 kost 84.500 euro
Vrijdag, 11:00 AutoBlog
Ook deze klassieke Fransoos gaat tegenwoordig weg voor de hoofdprijs. Oude, snelle wagens waarvan er enkele duizenden (of minder) zijn gemaakt. Ze zijn vandaag de dag serieuze pegels waard. Best jammer, want er zal niet veel meer mee gereden worden. Meer kilometers betekent immers een waardevermindering. Als er ťťn auto uitnodigt tot rijden is het […]

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2017 - 2link.be