NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesElkaar

2News.be / Trefwoorden / Elkaar

Eerste presidentsverkiezingen in verdeeld Colombia na FARC-akkoord
Gisteren, 15:30 NOS nieuws

Colombianen gaan vandaag naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen. Het zijn de eerste presidentsverkiezingen na het vredesakkoord dat de regering van president Santos twee jaar geleden sloot met de rebellen van de FARC.

Een van de kandidaten wordt de opvolger van Juan Manuel Santos, die aan het eind is van zijn tweede termijn en niet kan worden herkozen. Voor het na ruim vijf eeuwen beŽindigen van het conflict met de FARC kreeg Santos eind 2016 de Nobelprijs voor de Vrede.

In de peilingen voorafgaand aan deze eerste ronde waren de rechtse IvŠn Duque en de linkse Gustavo Petro de grootste kanshebbers. Zowel over het vredesakkoord als over de economie hebben zij fundamenteel andere ideeŽn.

Duque, een beschermeling van oud-president Ńlvaro Uribe gaat voorop in de peilingen. De senator en voormalig advocaat wil het vredesakkoord aanpassen en voormalige rebellen laten opsluiten voor oorlogsmisdaden. Hij wil belastingen voor bedrijven verlagen en steunt olie- en mijnbouwprojecten.

Zijn rivaal Petro was ooit lid van de inmiddels opgeheven rebellengroep M19 en burgemeester van de hoofdstad Bogota. Hij steunt het vredesakkoord en wil de landbouwproductie opschroeven. Door belasting op braakliggende grond fors te verhogen, wil hij eigenaren aanmoedigen hun land aan de staat te verkopen.

"Deze verkiezingen zullen de toekomst van Colombia bepalen en het land misschien nog meer verdelen, wat in een diepe crisis kan eindigen", zegt Gregorio Sierra, een psycholoog in Bogota tegen persbureau Reuters.

De andere kandidaten zijn centrumpoliticus Sergio Fajardo en de voormalige vicepresident Germťn Vargas Lleras, die op de steun van president Santos mag rekenen. Als geen van de kandidaten een meerderheid haalt, is er over drie weken een tweede ronde.

In maart waren er al parlementsverkiezingen in het Colombia. Daarbij verloor de partij van Santos flink en won die van Duque.
Jeugdwedstrijd ontaardt: ouders gaan met elkaar op de vuist
Zaterdag, 21:36 Gazet v. Antwerpen

Een wedstrijd voetbal op een jeugdtoernooi in het Oost-Vlaamse Denderleeuw is zaterdag zwaar uit de hand gelopen. Na een discutabele fase gingen twee vaders op de vuist, waarna andere ouders tussenbeide kwamen en ook klappen uitdeelden.
Jelle Vanendert wint koninginnenrit van Baloise Belgium Tour
Zaterdag, 16:54 Skynet
Jelle Vanendert (Lotto Soudal) heeft vandaag de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour (2.BC) op zijn naam geschreven. Zijn ploeggenoot Jens Keukeleire neemt de blauwe leiderstrui over van de Fransman Christophe Laporte (Cofidis), die gisteren de individuele tijdrit won.


Trump blaast ontmoeting met Kim Jong-un af: 'gemiste kans'
Donderdag, 16:00 NOS nieuws

President Trump heeft bekendgemaakt dat de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un niet doorgaat. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst alsnog een bijeenkomst komt, maar spreekt voor nu van een gemiste kans. "Een oprecht treurig moment in de geschiedenis", zei Trump. De ontmoeting stond voor 12 juni in Singapore gepland.

"Ik keek er erg naar uit daar met jou te zijn", schrijft Trump in een persoonlijke brief aan de Noord-Koreaanse leider. "Helaas, na de woede en openlijke vijandigheid in je laatste verklaring, voelt het ongepast om deze ontmoeting te hebben."

De top in Singapore stond op losse schroeven nadat Noord-Korea ruim een week geleden bekendgemaakt had de ontmoeting te heroverwegen, omdat de VS eenzijdig het einde eiste van het Noord-Koreaanse kernprogramma.
Dit vreemde geluid hoor je wanneer twee lynxen elkaar ontmoeten
Donderdag, 14:12 Gazet v. Antwerpen

Sinds deze week weten we dat Limburg een tijdje geleden bezoek kreeg van een lynx. Maar in Canada komen ze wel vaker voor. Twee Canadezen konden vorige week uitzonderlijk een ontmoeting tussen twee dieren filmen. En dat levert bijzondere beelden -en vooral geluiden- op die nu wereldwijd viraal gaan. Tip, zet je geluid aan, want het is de moeite.
Liefdesverhaal bracht Liesbeth Homans en Bart De Wever bij elkaar: ?Toen is de vlam in de pan geslagen?
Dinsdag, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Bart De Wever en Liesbeth Homans studeerden beiden geschiedenis, vertelden ze maandagavond bij ?Gert Late Night?. Tijdens hun studies ontmoetten ze elkaar via een klassiek liefdesverhaal. De relatie liep spaak, maar de vriendschap is wel gebleven.
Opmerkelijk: Isabelle A (42) en vriend al meer dan een jaar uit elkaar
Dinsdag, 10:48 Gazet v. Antwerpen

Isabelle A (42) en haar vriend Hans hebben een eind gemaakt aan hun relatie. Het koppel was tien jaar samen, maar besliste meer dan een jaar geleden om uit elkaar te gaan. Ze hielden de breuk al die tijd stil in het belang van hun zoontje Storm (7), klinkt het bij Story.
?Ik zou graag tien verkiezingen na elkaar op de lijst van Groen staan?
Dinsdag, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Groen vat vol vertrouwen de verkiezingsstrijd in Turnhout aan. 20 van de 35 kandidaten staan voor het eerst op de lijst, maar voor Marc De Backer is het al zijn achtste keer. ?Ik zou graag tien keer op de lijst van Groen staan?, blikt hij vooruit.
Standard gaat "als vrienden" uit elkaar met Sa Pinto
21 Mei, 16:36 Skynet Sport
Standard bevestigt deze namiddag op de teamwebsite het vertrek van coach Ricardo Sa Pinto. De 45-jarige Portugees had het nieuws gisteren zelf al aangekondigd na de laatste competitiewedstrijd tegen Charleroi.


Griekse burgemeester in elkaar geslagen tijdens herdenking: ?Het was een nachtmerrie?
21 Mei, 10:12 Gazet v. Antwerpen

De burgemeester van Thessaloniki is bij een herdenkingsplechtigheid in elkaar geslagen door extreemrechtse nationalisten. Twee personen zijn opgepakt.
Manga, Dragonball, Pokťmon,? Verklede figuren ontmoeten elkaar op Spoor Noord
20 Mei, 19:12 Gazet v. Antwerpen
De Parkloods aan Spoor Noord in Antwerpen was zondag dť trekpleister van de Japanse popcultuur. Fans van ?cosplay? kwamen er, al dan niet zelf verkleed, naar de eerste editie van Japan Con. Manga, Pokťmon, Dragonball? Duizenden fans vermengden even de virtuele en ťchte wereld.


Hoofdstad en Hofstad staan lijnrecht tegenover elkaar
18 Mei, 17:24 Volkskrant
Goedemiddag, Amsterdam en Den Haag liggen met elkaar in de clinch over het ontruimen van leegstaande panden waarin uitgeprocedeerde asielzoekers wonen. Intussen legde minister Kaag uit waarom het Midden-Oosten voortaan meer ontwikkelingsgeld krijgt en IndonesiŽ en Mozambique juist veel minder.


'I do': prins Harry en Meghan Markle geven elkaar ja-woord

Prins Harry en Meghan Markle hebben elkaar in de St. George's Chapel van Windsor Castle het ja-woord gegeven.

Het paar gaat vanaf nu als hertog en hertogin van Sussex door het leven. Een paar uur voor het huwelijk maakte koningin Elizabeth bekend dat ze die titels aan haar kleinzoon en zijn toen nog aanstaande vrouw zou geven.

Voor de ogen van 600 nauwkeurig geselecteerde gasten trouwde het paar. Naast de Britse koninklijke familie was een divers gezelschap met onder anderen zanger Elton John, tv-presentator James Corden, tennisster Serena Williams, acteur George Clooney en de cast van Suits, de tv-serie waarmee Markle haar bekendheid als actrice verwierf, uitgenodigd voor de bruiloft. Politici waren niet welkom.

Een selectie van gasten bij aankomst in de St. George's Chapel:

Harry droeg tijdens de ceremonie een zwart militair uniform. Meghan Markle betrad de kerk in een witte jurk die was gemaakt door de Britse mode-ontwerper Claire Waight Keller, de artistiek directeur van modehuis Givenchy.

Met name Harry oogde tijdens de ceremonie ietwat zenuwachtig. Zijn gezicht was gespannen en het zweet stond op zijn voorhoofd. Misschien dat de zaal daarom wel moest gniffelen toen hij voor de eerste keer "I will" zei.

Vader Markle afwezig

Vooraf werd het huwelijk tussen Harry en Markle, die elkaar in 2016 ontmoetten bij een blind date, overschaduwd door de afwezigheid van de vader van Markle. Thomas Markle kwam eerst in het nieuws toen hij zich tegen alle regels in had laten fotograferen bij het uitzoeken van een pak voor de bruiloft. Vorige week werd bekend dat hij definitief zou ontbreken bij de bruiloft, omdat zijn gezondheid te zwak zou zijn.

Markle werd daarom niet door haar vader, maar door Harry's vader prins Charles naar het altaar begeleid. Vanavond houdt prins Charles in het Frogmore House, gelegen op zo'n anderhalve kilometer van het kasteel, een receptie ter ere van het bruidspaar.
?Mensen moeten meer praten en elkaar goeiedag zeggen?
18 Mei, 11:24 Gazet v. Antwerpen
In Heide werd gisteren de aftrap gegeven van ?Buurten voor Mekaar?, een initiatief om buurtbewoners beter te leren kennen. Vrijwilligers trekken deze lente en zomer van wijk tot wijk en nodigen mensen uit voor een babbel bij een tasje koffie.


Poetin feliciteert 'succesvolle' Assad in Sotsji

De Syrische president Assad heeft in de Russische stad Sotsji een bezoek gebracht aan zijn ambtgenoot Poetin. Volgens een woordvoerder van het Kremlin feliciteerde Poetin Assad met zijn "grote successen in de strijd tegen terroristen".

Assad zei dat de situatie in SyriŽ steeds stabieler wordt en dat dit openingen biedt voor een politieke oplossing voor het land. Hij voegde eraan toe dat er landen zijn die volgens hem geen stabiliteit in SyriŽ willen, doelend op onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Het Syrische regime, gesteund door het Russische leger, boekt steeds meer terreinwinst in de gewelddadige strijd met de verschillende groepen rebellen in het land. Er zijn nog maar een paar rebellenbolwerken over.

De twee presidenten zagen elkaar voor het laatst in december, toen Poetin een Russische basis in de Syrische stad Latakia bezocht. Een maand eerder hadden ze een onderhoud in Sotsji. Ook toen zeiden ze dat het tijd wordt voor het politieke proces in SyriŽ.
STANDPUNT. ?Het is totaal onnodig om nu te staken tegen de plannen van De Lijn en al zeker niet om dat vier dagen na elkaar te doen?
16 Mei, 04:12 Gazet v. Antwerpen

De geloofwaardigheid van het openbaar vervoer krijgt deze week alweer een flinke knauw. De treinen rijden nog wel. Maar van vandaag tot en met zondag zal het bus- en tramverkeer zwaar verstoord zijn. Vandaag komt dat door een algemene staking tegen de pensioenplannen van de regering-Michel. Van morgen tot en met zondag staken de socialistische vakbond ACOD en de liberale vakbond ACLVB tegen de hervormingsplannen bij De Lijn.
Festival Gladiolen is twee dagen na elkaar helemaal uitverkocht
16 Mei, 03:36 Gazet v. Antwerpen

Wie nog naar Gladiolen wil, maar geen kaartje heeft, zal het op de zwarte markt moeten proberen of een goede smoes verzinnen. Het festival is tweemaal helemaal uitverkocht. Gelukkig zorgt Gladiolen ook buiten het festivalterrein voor animatie.
Piloten en directie Brussels Airlines zonder akkoord uit elkaar: woensdag nieuwe verzoeningspoging
14 Mei, 20:24 Gazet v. Antwerpen

Directie en vakbonden van Brussels Airlines zijn maandagavond zonder akkoord uit elkaar gegaan. De verzoeningspoging wordt woensdag voortgezet, tijdens de tweede stakingsdag.
Vorig jaar botsten vliegtuigen en drones zes keer bijna op elkaar
12 Mei, 19:48 NOS nieuws

In 2017 zijn er zes meldingen geweest van ernstige incidenten waarbij vliegtuigen bijna in botsing zijn geraakt met een drone. Twee incidenten waren in de verkeersluchtvaart. Dat bevestigt de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) na berichtgeving door RTL Nieuws. Ook dit jaar was er nog een melding van een drone die dicht in de buurt kwam van een sportvliegtuigje.

Op basis van de cijfers van de OVV kan worden vastgesteld dat er de afgelopen jaren een forse stijging was van het aantal ernstige incidenten met drones. Vorig jaar waren er voor het eerst meldingen van drones die in de weg vlogen in de verkeersluchtvaart. Toen scheerde er onder meer boven Hellevoetsluis een drone langs een Boeing 737 die op dat moment de daling naar Schiphol had ingezet.

Een voorval wordt door de OVV als ernstig incident bestempeld als de omstandigheden hadden kunnen leiden tot een ongeval. Die gevallen onderzoekt de onderzoeksraad, maar omdat dronebestuurders vaak niet getraceerd kunnen worden, blijft het veelal bij een waarneming.

Onvoldoende bewust van risico's

In maart zeiden vertegenwoordigers van de luchtvaartsector, defensie en de politie bij een hoorzitting in de Tweede Kamer dat dronevliegers zich onvoldoende bewust zijn van de risico's. Het aantal hobbyvliegers in Nederland wordt op 100.000 geschat en neemt snel toe. Vaker dan professionele dronepiloten raken zij bij incidenten betrokken.

Verkopers van drones zijn niet verplicht om consumenten te vertellen wat ze wel en niet mogen met hun drone. Voor privťgebruik is een vergunning ook niet verplicht.

Bij de hoorzitting in de Tweede Kamer werd geopperd dat nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen helpen om incidenten te voorkomen. Zo kunnen slimme gps-systemen drones blokkeren wanneer ze proberen op te stijgen in de buurt van een luchthaven en bestaat er een app waarmee dronepiloten kunnen zien wat de regels zijn in het gebied waar ze willen vliegen.
HartpatiŽnt Van Loo praat voor het eerst nadat hij in elkaar zakte: ?Heb nu meer schrik dan vroeger?
12 Mei, 17:24 Gazet v. Antwerpen

Het was even schrikken, vrijdag in de Play-Off 2-wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen. Verdediger Anthony Van Loo greep al na vier minuten naar zijn hart en zeeg vervolgens neer. Gelukkig kon hij zelf nog opstaan en met de hulp van enkele verzorgers het veld verlaten. Van Loo heeft een verzwakte hartspier en had eerder al een hartstilstand op het voetbalveld. Daags na de feiten stelde hij iedereen gerust op Twitter en bedankte hij de fans voor de steun. ?Mijn toestand is stabiel en ik voel me prima.?Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be