NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsen



Bronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.




Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Top3 Vlaamse datingsites
- Geld lenen zonder vragen
- Testaankoop




Elektrisch

2News.be / Trefwoorden / Elektrisch

Ruim een procent van alle auto's in EU was in 2022 volledig elektrisch
17 Februari, 00:00 Tweakers
In 2022 was 1,2 procent van alle geregistreerde personenauto's in de Europese Unie volledig elektrisch. Zweden, Denemarken en Nederland zijn percentueel gezien koplopers. Inwoners van Griekenland hebben net als vorig jaar relatief gezien het minste aantal EV's in gebruik.


Elektrisch slagveld: EV startups gaan failliet, VDL baalt
5 Februari, 00:01 AutoBlog

Het is een slechte week voor Elektrische startups. Onder andere ElectricBrands, dat plande haar Xbus te bouwen bij VDL, is failliet. Als een schaap over de dam is volgen er meer. Maar dat wil niet zeggen dat er af en toe niet een schaap van de dam af kan vallen. Tesla heeft de wereld laten […]

Dit artikel Elektrisch slagveld: EV startups gaan failliet, VDL baalt verscheen eerst op Autoblog.nl.




GM laat elektrisch varen, brengt plug-in hybride terug
5 Februari, 00:01 AutoBlog

GM krijgt elektrische auto’s ook maar niet onder de knie zoals ze zouden willen. Het laat de optimistische elektrische plannen nu officieel varen. General Motors is in onze contreien inmiddels verworden tot een niche-speler. Ooit was dat heel anders. In de jaren ’50 waren Cadillacs premium. En later was er decennialang Opel, de nationale auto […]

Dit artikel GM laat elektrisch varen, brengt plug-in hybride terug verscheen eerst op Autoblog.nl.




Grote verbouwing stroomnet aanstaande, want we doen steeds meer elektrisch
2 November 2023, 00:03 NU.NL - Economie
Netbeheerders pompen miljarden in het stroomnet om in de komende jaren elektriciteits- en gasnetten uit te breiden en te onderhouden. Liander, Enexis en Stedin kondigen miljardeninvesteringen aan. Toch blijft de vraag groter dan het aanbod.


MINI fabriek Oxford gaat elektrisch
12 September 2023, 00:00 Autozine
MINI Fabriek Oxford zal vanaf 2030 omvormen tot een volledig elektrische productielocatie. De productie van twee nieuwe ge?lektrificeerde modellen, MINI Cooper 3-Deurs en MINI Aceman, start in 2026 in het Verenigd Koninkrijk.


Fabrikant vliegt als eerste met elektrisch vliegtuig met vloeibare waterstof
10 September 2023, 00:00 Tweakers
H2FLY heeft als eerste gevlogen met een elektrisch vliegtuig dat gebruikmaakt van vloeibare waterstof. Met vloeibare waterstof kan het vliegtuig twee keer zo ver vliegen als met waterstof in gasvorm, ofwel 1500 kilometer.


Subsidiepot voor elektrisch rijden nog vol, anders dan vorig jaar
31 Mei 2023, 00:04 NOS nieuws

Autokopers laten de subsidiepot voor elektrische auto's dit jaar grotendeels links liggen. Waar de pot vorig jaar op 30 mei al leeg was, is er nu nog bijna 44 van de 67 miljoen euro over, ruim 65 procent. In de pot voor tweedehands elektrische auto's zit nog meer dan 18 miljoen euro.

Deskundigen en belangenclubs herkennen de trend. "Er is meer onzekerheid bij kopers", zegt Maarten van Biezen van de Vereniging Elektrische Rijders. Dat heeft volgens hem te maken met de hoge elektriciteitsprijzen van de afgelopen tijd.

Ook de afbouw van fiscale voordelen, nu en in de toekomst, maakt dat particuliere en zakelijke rijders minder snel de overstap naar elektrisch maken. Van Biezen wijst er ook op dat aanschafprijzen voor veel mensen toch te hoog blijven en dat de lancering van goedkopere modellen langzamer gaat dan gedacht.

Ook brancheorganisaties BOVAG en ANWB horen van autodealers dat er minder vraag is. "Mensen laten zich afschrikken door de onzekere vooruitzichten", zegt Paul de Waal van de BOVAG. "Nu hoeven elektrische rijders nog geen motorrijtuigenbelasting te betalen, maar na 2025 wel. Het is nog niet zeker hoe hoog die belasting wordt."

Volgens de ANWB blijven handelaren langer met hun elektrische modellen zitten. Ze verwachten dat de prijs daardoor zal gaan zakken. "Een tweedehands, vijf jaar oude Nissan Leaf II kun je nu voor 18.900 euro krijgen. Dat was een jaar geleden nog 21.900 euro", zegt woordvoerder Annelies Tichelaar.

Toch meer e-auto's verkocht

Opvallend is dat de daling niet in de verkoopcijfers te zien is. Daar is juist een flinke stijging te zien. In de eerste vier maanden van vorig jaar werden er 17.162 nieuwe elektrische auto's verkocht, terwijl er in die periode dit jaar 33.447 nieuwe elektrische auto's werden geregistreerd.

Volgens experts is daar een goede verklaring voor. De subsidies worden verstrekt op het moment van het tekenen van het contract, terwijl de nieuwverkopen pas worden geregistreerd op het moment dat de auto wordt geleverd. De levertijden liepen vorig jaar flink op, door verschillende problemen. Die vertraging lopen de producenten nu langzaam in, met een toename in de verkoopcijfers dit jaar.




Shocking: leaseauto na 2025 toch niet elektrisch
13 Mei 2023, 00:00 AutoBlog

De Bovag is niet boos, maar wel verdrietig. En teleurgesteld. Branchevereniging Bovag maakt zich grote zorgen over de klimaatdoelen. Het is nooit goed of het deugt niet. Kondigt het kabinet […]

Dit artikel Shocking: leaseauto na 2025 toch niet elektrisch verscheen eerst op Autoblog.nl.




Yippie: we mogen toch blijven tanken na 2035! We hoeven niet 100% elektrisch
22 Maart 2023, 00:01 AutoBlog

tenminste, dat voorstel ligt er bijna. En ja, dan helaas wel alleen als het om volledige ‘e-fuel’ gaat. Maar laten we niet gelijk te negatief zijn. Het lijkt erop dat […]

Dit artikel Yippie: we mogen toch blijven tanken na 2035! We hoeven niet 100% elektrisch verscheen eerst op Autoblog.nl.




Nieuws: Jeep Avenger is Auto van het Jaar ?bij ons alleen elektrisch te koop?
24 Januari 2023, 00:08 Auto55
In Europa is er geen belangrijkere onderscheiding te vinden dan die van Auto van het Jaar. Die prijs wordt uitgereikt door tientallen professionele journalisten van allerlei Europese media. Het doel is eenvoudig: de beste nieuwe auto verkiezen. Dat doet Car Of The Year al sinds 1964. Niet alle winnaars waren onbesproken.Car Of The Year op het Autosalon van BrusselDe bekendmaking van...

Lees meer


Volvo verkoopt 85% elektrisch in 2022
14 Januari 2023, 00:03 Autozine
Volvo Nederland heeft zijn positie op de elektrische markt in 2022 verstevigd. De verkoop van Volvos Recharge modellen (plug-in hybride en volledig elektrisch) steeg in 2022 tot 85% van het totale verkoopvolume van Volvo in 2022. Van deze verkochte modellen was bijna 50% volledig elektrisch.


Is de toekomst elektrisch? - Cijfers, trends en een vooruitblik naar 2030/2035
3 Januari 2023, 00:01 Tweakers
Elektrische auto's zijn nog steeds bezig aan een flinke opmars, maar er zijn ook uitdagingen. In dit artikel kijken we vooruit naar 2023, 2030 en 2035.


Nieuws: Waterstof wordt hipper dan elektrisch denkt BMW
31 Oktober 2022, 00:00 Auto55
Elektrisch autorijden polariseert niet alleen klanten, maar ook fabrikanten. Er zijn twee kampen: zij die er voluit in geloven en zij die sceptisch zijn en - voorlopig - blijven. Toeval of niet, bij de ?believers? zijn vooral partijen die denken dat elektrische auto?s kansen scheppen die het merk anders niet zou hebben. Merken die denken dat ze op deze manier in de markt kunnen inbr...

Lees meer


Nieuws: Overheid liegt over echte kost elektrisch rijden
24 Oktober 2022, 00:00 Auto55
Tankstations die meer dan drie verschillende types brandstof aanbieden, zijn sinds april van dit jaar verplicht om een prijsvergelijking voor de verschillende types brandstof en elektriciteit te afficheren. Die prijsvergelijking wordt opgelegd door de FOD Economie in uitvoering van een Europese richtlijn en heeft erg veel weg van een flagrante propaganda-actie. Ze is inherent onjuis...

Lees meer


Jeep wil elektrisch SUV merk worden
11 September 2022, 00:02 Autozine
Jeep kondigt volledig elektrische 4xe-voertuigen aan. Dit als onderdeel van een duurzame transformatie om een elektrisch SUV-merk te worden. Het plan toont vier nieuwe en volledig elektrische SUVs voor Europa en Noord-Amerika tegen eind 2025. Als onderdeel van een doorlopend allesomvattend productplan moet 50% van de verkoop van het merk Jeep in de VS tegen 2030 volledig elektrisch zijn, terwijl 100% van de Europese verkoop tegen die tijd volledig elektrisch zal zijn.


Circuit Zolder organiseert op 8, 9 en 10 juli het allereerste 100% elektrisch geladen autosportevenement in ons land
9 Juli 2022, 00:03 Autosport
Circuit Zolder organiseert op 8, 9 en 10 juli het allereerste 100% elektrisch geladen autosportevenement in ons land, met naast competities voor elektrische racewagen, ook een volwaardige EV-show in de paddock, met uiteraard elektrische voertuigen, maar ook met heel wat andere aspecten van het elektrisch rijden. Het hele gezin komt aan bod, want ook voor de allerkleinsten zal er heel wat animatie zijn.

Lees meer: Circuit Zolder organiseert op 8, 9 en 10 juli het allereerste 100% elektrisch geladen autosportevenement in ons land


Ferrari pompt miljarden in elektrisch rijden, maar fossiel blijft belangrijk
20 Juni 2022, 00:05 NU.NL - Economie
Ferrari wil over vier jaar dat zes op de tien auto's die de sportwagenfabrikant maakt elektrisch of semi-elektrisch rijden. Om dat mogelijk te maken investeert het Italiaanse bedrijf 4,4 miljard euro in de verdere ontwikkeling van elektrische modellen.


Ferrari wil dat 60 procent van zijn auto's hybride of elektrisch is tegen 2026
17 Juni 2022, 00:01 Tweakers
Ferrari gaat zich meer inzetten op het elektrificeren van zijn auto's. Het bedrijf wil dat tegen 2026 60 procent van zijn line-up hybride of volledig elektrisch is. Ferrari benadrukt daarnaast dat het in 2025 zijn eerste volledig elektrische auto aankondigt.


Opel Rocks-e, elektrisch rijden voor 8 mille ? Rijtest en video
22 Mei 2022, 00:05 AutoBlog

Volledig elektrisch, slechts 471 kilogram en een vanafprijs van ongeveer 8 mille. Het gaat hier om de nieuwe Opel Rocks-e. Toch maar even een blokje om. Normaal gesproken testen we bij Autoblog niet snel een brommobiel. Maar voor deze keer maken we een uitzondering, want de nieuwe Opel Rocks-e is best een grappig ding. Het […]

The post Opel Rocks-e, elektrisch rijden voor 8 mille – Rijtest en video appeared first on Autoblog.nl.




Nieuws: De nieuwe Range Rover Sport: diesel, benzine, plug-in en straks ook helemaal elektrisch
15 Mei 2022, 00:01 Auto55
Nu de nieuwe Range Rover in de catalogus staat, is het tijd dat ook de nieuwe Range Rover Sport z?n generatiewissel ondergaat. Sinds 2005 is de sportieve afgeleide een vaste waarde in het aanbod van het merk. Dat is ditmaal niet anders.Zoals de regel is, wordt de derde generatie van het model weer wat groter dan z?n voorganger. Al groeide hij niet in elke richting. In de breedte ge...

Lees meer





Gerelateerde trefwoorden



© 2000-2024 - 2link.be Email · Telefoon · Facebook · LinkedIn