NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties


In de kijker
- Geld lenen zonder vragen
- Top3 Vlaamse datingsitesEisen


Cabinepersoneel Ryanair plant grote bijeenkomst om betere behandeling te eisen
Zaterdag, 17:42 Gazet v. Antwerpen

Het voltallige cabinepersoneel van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair zal op 3 en 4 juli een topbijeenkomst houden in Dublin om een eerlijkere behandeling te eisen. Dat heeft de Internationale Federatie van Transportarbeiders bekendgemaakt.
Cabinepersoneel van Ryanair plant grote bijeenkomst om betere behandeling te eisen
Zaterdag, 17:36 Skynet Belgie
Het voltallige cabinepersoneel van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair zal op 3 en 4 juli een topbijeenkomst houden in Dublin om een eerlijkere behandeling te eisen. Dat heeft de Internationale Federatie van Transportarbeiders bekendgemaakt.


Werkgevers ov verbijsterd over aanvullende eisen FNV
Donderdag, 11:12 NOS nieuws

De werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV) zijn "verbijsterd" over de houding van de FNV in het cao-conflict. Na onderhandelingen lag er een loonbod van 8,3 procent voor drie jaar, maar dat werd door de leden afgewezen.

Nu wil de vakbond, bovenop het loonbod, een extra doorbetaalde pauze van 5 minuten per 2,5 uur en een extra loonsverhoging. Volgens de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer is dat onhaalbaar en onbetaalbaar.

De werkgevers willen graag opnieuw met de bonden in gesprek om duidelijke afspraken te maken waar alle medewerkers mee kunnen leven. De VWOV vertegenwoordigt Arriva, Connexxion, EBS, Keolis en Qbuzz.

De extra pauze zou ov-bedrijven 4 tot 5 procent per jaar extra kosten en dan komt daar de extra loonsverhoging nog bij. "Dat geld is er simpelweg niet," zegt Fred Kagie van de VWOV. Hij is het er wel mee eens dat de signalen over de hoge werkdruk serieus genomen moeten worden. "Iedereen moet normaal kunnen pauzeren. In sommige diensten is niks aan de hand, andere diensten moeten we aanpassen."

Hij zegt dat de aanpassingen iets anders zijn dan in elke dienst extra pauzes doorbetalen. "Dat willen we graag bespreken met de bonden, maar dat weigeren zij in elke vorm."

Staken zinloos

De bonden staken zaterdag opnieuw in een aantal regio's. De VWOV spreekt van een zinloos middel dat reizigers dupeert, de stakende chauffeurs en de bedrijven veel geld kost en de partijen niet dichter bij elkaar brengt.

"De eisen van de bonden zijn simpelweg niet haalbaar en dat weten ze. Het openbaar vervoer moet uiteindelijk ook betaalbaar blijven. Ik vraag me dan af wat het doel nog kan zijn", zegt Kagie.

De VWOV beschuldigt de bonden ervan dat er door hun houding een cao-loze periode aan lijkt te komen. De roosters worden de komende tijd wel aangepast, zoals was afgesproken met de bonden. Dat gebeurt "vanuit goed werkgeverschap", om de werkdruk te verlichten.
Kandidaten voor euro voldoen niet aan eisen
Donderdag, 00:24 Skynet
De eurozone blijft vooralsnog bestaan uit negentien landen. Andere EU-lidstaten die de euro nu of later willen invoeren, voldoen niet aan de daarvoor gestelde vereisten. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd na uitgebreid onderzoek.


Vrouwen eisen genoegdoening voor dwangarbeid in katholieke internaten
Woensdag, 09:54 NOS nieuws

In ruim een eeuw tijd - tussen 1860 en 1973 - hebben zeker 15.000 vrouwen dwangarbeid gedaan in katholieke instellingen. Ze kregen niet betaald voor hun werk in bijvoorbeeld wasserijen en naaiateliers. De NRC deed onderzoek naar de wantoestanden en becijferde om hoeveel meisjes en vrouwen het ging.

De praktijk zelf was al bekend. Annemie Knibbe van het platform Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik noemde vier jaar geleden in Trouw al de kindertehuizen van de Zusters van de Goede Herder, waar duizenden vrouwen dwangarbeid verrichtten. Slechts vijf vrouwen deden melding van machtsmisbruik.

Excuus

Deze vijf vrouwen eisen nu excuses en uitbetaling van niet-ontvangen loon. Ze worden daarin gesteund door het Vrouwenplatform. Dat wil dat de overheid onafhankelijk onderzoek laat doen naar de uitbuiting, waarbij bekeken moet worden wat de rol van de overheid daarin was.

In Ierland hebben zich ook dergelijke wantoestanden voorgedaan. Dezelfde congregatie, de Zusters van de Goede Herder, was daar bij betrokken. Begin deze eeuw bood de Ierse regering excuses aan en keerde een schadevergoeding uit.

De congregatie heeft aan de NRC laten weten dat aan de slachtoffers excuses is aangeboden. De zusters weigeren echter schadevergoeding te betalen omdat de zaak verjaard is.

Gevallen vrouwen

In de naaiateliers en wasserijen werkten zogenoemde gevallen vrouwen. Onder hen waren prostituees, veroordeelden en ongehuwd zwangere meisjes en vrouwen. Tot het begin van de jaren 70 werden zij tegen hun wil door de overheid, voogdijverenigingen, de Kinderbescherming en ouders in de gestichten geplaatst.

Het werk daar werd voorgesteld als boetedoening. De opdrachten kwamen van fabrieken, confectiebedrijven, hotels en ziekenhuizen, maar ook van particulieren, In 1933 kwam er een order binnen voor 40.000 legerhemden.

De instellingen van de Zusters van de Goede Herder stonden in Tilburg, Zoeterwoude, Almelo en Velp.
Pompeo komt met Amerikaanse eisen aan Iran, dreigt met zware sancties

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo heeft Iran in een toespraak de wacht aangezegd, nadat de VS zich eerder deze maand uit de atoomdeal met Iran had teruggetrokken. Het was voor het eerst dat Pompeo zich als minister van Buitenlandse Zaken over Iran uitsprak.

Pompeo zei dat de VS "de zwaarste sancties uit de geschiedenis" gaat instellen tegen Iran als het land zijn nucleaire en bewapeningsbeleid niet wijzigt. Daarbij somde hij een lijst van twaalf eisen op waaraan Iran zou moeten voldoen wil het die sancties ontlopen - grotendeels eisen die Iran niet in overweging zal nemen.

De eisen vervangen wat de VS betreft de atoomdeal waaronder Trumps voorganger president Obama in 2015 zijn handtekening zette.

Europese bedrijven straffen

Een van de eisen is dat Iran stopt met het verrijken van uranium, wat onder strenge voorwaarden in de atoomdeal is toegestaan. Verder moet Iran alle nucleaire installaties openstellen voor inspectie. Ook moet Iran ophouden met het steunen van sjiitische Houthi-rebellen in Jemen, al zijn militaire activiteiten in SyriŽ beŽindigen en stoppen met het bedreigen van IsraŽl. Ten slotte moet Iran alle Amerikaanse burgers in Iran vrijlaten die vermist zijn of "onder valse aanklachten vastzitten".

Pompeo zei dat hij begrijpt dat de beslissing van de VS om uit de atoomdeal te stappen kan leiden tot "financiŽle en economische moeilijkheden voor een aantal van onze vrienden". Maar hij waarschuwde dat de VS echt van plan is Europese bedrijven te straffen die zaken blijven doen met Iran.

"Ik weet dat onze bondgenoten in Europa vast proberen te houden aan de oude nucleaire deal met Teheran. Dat is hun besluit, ze weten wat ons standpunt is."
Hoorzitting Zuckerberg in Europees Parlement toch live te volgen

De hoorzitting met Facebook-topman Mark Zuckerberg in het Europees Parlement zal toch openbaar zijn. Volgens de voorzitter van het parlement, Antonio Tajani, heeft Zuckerberg ingestemd met een livestream.

De oprichter en ceo van Facebook beantwoordt morgen in Brussel vragen over het schandaal rond Cambridge Analytica. Zuckerberg spreekt er met fractievoorzitters van het Europees Parlement en de rapporteur van de commissie voor Burgerlijke vrijheden.

In eerste instantie was afgesproken het vraaggesprek achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Tot onvrede van Europese politici, die aandrongen op transparantie. "We zijn een parlement en daar debatteer je in het openbaar", zei EuroparlementariŽr Kati Piri erover.

'Goed nieuws'

Voorzitter Tajani zei daarop dat hij Facebook zou vragen of de bijeenkomst ook in het openbaar kon plaatsvinden. "Ik heb meneer Zuckerberg persoonlijk gesproken en ben blij dat ik kan melden dat hij het verzoek heeft geaccepteerd", schrijft Tajani vanochtend op Twitter. "Goed nieuws voor Europese burgers."

Belangstellenden kunnen morgen tussen 18.15 uur en 19.30 uur live volgen hoe de Facebook-ceo vragen beantwoordt over het misbruik van gegevens van 87 miljoen Facebook-gebruikers. Het Britse bedrijf Cambridge Analytica verkocht de data onder meer aan het campagneteam van president Trump.

De stream is te bekijken op de website van het Europees Parlement.
Sp.a eist onmiddellijke sluiting Doel I

De sp.a lanceert zondag een klimaatpetitie ?SOS Klimaat? om drie eisen kracht bij te zetten, waarvan de onmiddellijke sluiting van Doel I de meest opmerkelijke is.
250 betogers eisen ontslag Jambon en Francken na dood tweejarige peuter: ?Moordenaars?
18 Mei, 21:00 Gazet v. Antwerpen

Aan de Dienst Vreemdelingenzaken zijn omstreeks 18u zo?n 250 mensen samengekomen om te protesteren tegen de politie en de ministers Jan Jambon (N-VA) en Theo Francken (N-VA). Aanleiding is de dood van een tweejarig Iraaks-Koerdische meisje na een politieachtervolging nabij Bergen. De betogers zetten intussen een tocht in naar het kabinet van Jambon.
Betogers eisen ontslag van minister Jambon en staatssecretaris Francken na dodelijk incident in Bergen
18 Mei, 20:48 Skynet Belgie
De betogers die vanavond aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) verzamelden naar aanleiding van de dood van een 2-jarig meisje na een politieachtervolging nabij Bergen, eisen het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De betogers wilden tot aan het kabinet van Jambon stappen, maar politieblokkades verhinderden dat.


Ook munitiebunkers Veenhuizen worden aangepast aan strengste eisen
17 Mei, 20:24 NOS nieuws

In Veenhuizen is defensie begonnen met het aanpassen van 24 munitiebunkers aan de strengste veiligheidseisen. Er was een verhoogd risico dat de opgeslagen munitie ontploft door blikseminslag.

Veenhuizen is het laatste depot waar de veiligheid volgens de strengste normen wordt aangepast. Het is het grootste munitiecomplex van West-Europa. In de Drentse plaats wordt onder meer de munitie gecontroleerd die militairen gebruiken op buitenlandse missies.

Defensie verwacht dat de bunkers rond 11 juni allemaal op orde zijn. Het veiliger maken van een kruitopslag duurt wat langer vanwege de levertijd van onderdelen, zegt het ministerie.

Verkeerd opgeslagen munitie

Uit publicaties in de Volkskrant eerder deze maand bleek dat de veiligheid van munitiedepots in Nederland jarenlang niet op orde was. Zo constateerde de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid op een aantal plaatsen dat munitie verkeerd was opgeslagen of dat er waarschuwingsborden ontbraken. Omwonenden en defensiemedewerkers liepen daardoor mogelijk gevaar.

In de munitiedepots van Veenhuizen, Staphorst en Ruinen liet de inspectie het werk zelfs stilleggen omdat "direct gevaar" dreigde voor militairen en ander personeel. Volgens het ministerie is het personeel niet in gevaar geweest. Het was altijd al de regel dat niemand op het terrein mocht zijn bij onweer.
Loterijballen en harde eisen op rustige pensioenbetoging
16 Mei, 16:48 De Tijd
16:15 Kop van Jut is minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine (MR), die volgens de betogers de pensioenzekerheid ondermijnt.


Weg vrij voor meer grote parken met zonnepanelen: eisen voor vergunningen aanzienlijk verlicht
15 Mei, 02:24 Volkskrant
De aanleg van zonneparken wordt gemakkelijker, omdat alleen een tijdelijke vergunning nodig is. Dat geldt zelfs voor de aanleg van een zonnepark van tientallen hectares.


Geweld in Gaza - Palestijnen eisen spoedzitting van Veiligheidsraad
15 Mei, 00:54 Skynet
De Palestijnse Autoriteit eist na de protesten met tientallen doden op de Gazastrook een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. We moeten er de recentste ontwikkelingen bespreken, zei Saeb Ereket, diplomaat en algemeen secretaris van de PLO, maandag.


Betogers eisen onafhankelijk onderzoek naar gewelddadig politieoptreden in Nicaragua
29 April, 02:00 Skynet
De Nicaraguaanse studenten die aan de basis liggen van de golf van protesten tegen de regering van president Daniel Ortega, roepen op tot de oprichting van een onafhankelijke commissie tegen het gewelddadige optreden van de politie. Bij het geweld vielen volgens het Nicaraguaanse centrum voor de mensenrechten (Cenidh) in totaal 43 doden.


Piloten eisen erkenning als 'zwaar beroep'
27 April, 17:18 De Tijd
16:41 De piloten van Brussels Airlines en TUI pleiten voor een erkenning als 'zwaar beroep' om zo vroeger op pensioen te kunnen.


Bonden eisen hoger loon rijksambtenaren en dreigen met acties
26 April, 16:42 NOS nieuws

De vakbonden eisen 3,5 procent meer loon voor de rijksambtenaren en willen dat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken uiterlijk op 14 mei met een loonbod komt. Doet ze dat niet, dan volgen er acties bij de belastingdienst en in gevangenissen.

Dat hebben de bonden FNV, CNV en het Ambtenarencentrum laten weten. Ze zeggen verder dat ze acties voorbereiden bij diverse inspecties en Rijkswaterstaat. De cao voor de 118.00 rijksambtenaren liep 31 december vorig jaar af.

In het gesprek tussen bonden en het Rijk over een nieuwe cao weigert de minister vooralsnog in te gaan op de looneis. De minister wil eerst haar hele begroting af hebben om te bekijken of er ruimte is voor een loonsverhoging, laat een woordvoerder weten. Die wordt gepresenteerd in de Voorjaarsnota, ergens in mei.

Profiteren

De bonden vinden dat er hoe dan ook ruimte moet zijn voor een loonsverhoging voor de rijksambtenaren van 3,5 procent of minstens 1000 euro. "Na jaren van stilstand is het tijd dat ook de rijksambtenaren gaan profiteren van de aantrekkende economie", aldus de bonden. Het kabinet riep werkgevers eerder op tot loonsverhogingen. Volgens de bonden is het gek als dat niet voor de rijksambtenaren zou gelden."
Delphine BoŽl trekt opnieuw naar de rechtbank om DNA-test te eisen van koning Albert II
24 April, 08:54 Gazet v. Antwerpen

Delphine BoŽl gaat opnieuw een DNA-test afdwingen van koning Albert II. Donderdag buigt het Hof van Beroep in Brussel zich immers over haar verzoek. Daarmee wil de vrouw bewijzen dat ze de buitenechtelijke dochter is van onze voormalige koning. Dat schrijft Le Soir.
We maken met z'n allen te veel lawaai: hoog tijd om ons recht op stilte terug te eisen
20 April, 13:42 Volkskrant
We maken met zijn allen steeds meer lawaai. Veel daarvan is zinloos, het bijproduct van onze vrijheid. Sander van Walsum roept op om elkaar er toch maar weer eens op aan te spreken. Sommige dingen meen je zeker te weten. Dat we elkaar blootstellen aan steeds meer lawaai bijvoorbeeld. Zeker als het land in zomerse genoegens wordt gedompeld. Motorrijders trekken er in kuddeverband op uit met helse m


Vier buren eisen dwangsommen indien werkzaamheden doorgaan
13 April, 03:24 Gazet v. Antwerpen

Eerder deze week gingen de voorbereidingen voor het nieuwe gemeentelijke zwembad in Heist-op-den-berg van start, ondanks een lopende procedure tegen de bouwvergunning. De buurtbewoners willen de werkzaamheden laten stilleggen en eisen dwangsommen tot 50.000 euro per overtreding.Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be