NL / FR
2Link.be2You.be2News.be2Travel.beAdverteren
Hosting by combell
OverzichtHoogtepuntenLaatste nieuws
SportPC & InternetBinnenlandBuitenlandEconomieCultuurAuto / Motor
Beurzen

2News.be RSS Feed Als startpagina instellen Bij de favorieten plaatsenBronnen
Selecteer hieronder de nieuwsbron waarvan je het nieuws wilt bekijken.
Linkpartners
- Online Kranten
- ICT-update
- Actueel 24
- Bizar, Opmerkelijk nieuws
- Laatstenieuws.info
- Zoekhier.info
- Altijdactueel
- Stock-info


Advertenties

In de kijker
- Actieaanbieding.com
- Solden en kortingscodes
- Kortingscode voor Belgie
- Top3 Vlaamse datingsites
- Cursuswinkel Antwerpen
Eisen


Okra maakt eisen en bekommernissen bekend
Vandaag, 10:48 Gazet v. Antwerpen
Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen stelde Okra Duffel een memorandum op. Daarin schetst de ouderenbeweging haar eisen en verwachtingen voor een leefbare omgeving in Duffel.


'Ga je schamen': overlevenden bloedbad Florida eisen actie
Vandaag, 01:12 NOS nieuws

"Eigenlijk zouden al deze mensen nu thuis moeten zijn om te rouwen. Maar in plaats daarvan staan we hier, want als onze overheid en president alleen maar gebeden en condoleances bieden, moeten de slachtoffers verandering brengen."

In een gepassioneerd betoog pleitte een overlevende van het bloedbad op een school in Florida op een bijeenkomst voor meer wapenwetgeving. De 17-jarige Emma Gonzalez sprak kwaad en verdrietig voor een menigte van enkele honderden rouwenden, onder wie veel schoolgenoten.

"Over ons zul je later lezen in de schoolboeken", hield Gonzalez de aanwezigen voor. "Niet omdat we bij de zoveelste schietpartij betrokken waren, maar omdat dit de laatste schietpartij gaat worden."

Gonzalez neemt het president Trump kwalijk dat hij strengere wetgeving van zijn voorganger Obama heeft teruggedraaid en geld accepteerde van de wapenlobby. "Als de president me zegt dat dit een tragedie is en nooit meer mag gebeuren, zal ik hem graag vragen hoeveel geld hij heeft ontvangen van de NRA."

In haar toespraak rekende Gonzalez voor dat de dertig miljoen dollar die Trump kreeg van de NRA gedeeld door het aantal slachtoffers van schietpartijen dit jaar inhoudt dat elk slachtoffer 5800 dollar waard is. "En als u niks doet, wordt dat bedrag steeds lager, tot we voor u niks meer waard zijn."

"Aan elke politicus die geld aanneemt van de NRA: ga je schamen", riep Gonzalez kwaad. "We zijn klaar met deze onzin." De aanwezigen scandeerden "genoeg is genoeg".

In reactie op de schietpartij worden er op meerdere datums op verschillende plekken in de VS geprotesteerd voor maatregelen. Er wordt opgeroepen op 14 maart 17 minuten de lessen te staken, een minuut voor elk dodelijk slachtoffer. Een andere organisatie roept op tot schoolboycots en sit-ins op 20 april, de dag dat in 1999 twee scholieren op Columbine High School een bloedbad aanrichtten.

De toespraak maakte weinig indruk op de bezoekers van een grote wapenbeurs, 50 kilometer verderop in Miami. Er komen naar verwachting dit weekend meer dan 10.000 bezoekers af op de 140 kraampjes met wapentuig.

Er was druk uitgeoefend om de beurs af te blazen, zo kort na de schietpartij, maar dat was volgens de organisator niet meer mogelijk op zo'n korte termijn. "Dat is niet respectloos of kwetsend bedoeld, de beurs is al lang geleden gepland." Een woordvoerder laat weten een voorstander te zijn van veilig gebruik van wapens en training.

Bezoekers zijn kritisch over de roep om meer regelgeving. "Ik denk niet dat een wet dit had voorkomen. Het lijkt erop dat veel instanties niet hun werk hebben gedaan", zegt een 29-jarige wapenliefhebber.

De beurs biedt juist geruststelling aan een 7-jarig meisje dat met haar ouders langskomt. "Zo kan ik leren met wapens omgaan. Zelfs als het nooit nodig is, weet ik in ieder geval hoe het moet."

Naar verwachting doen de standhouders goede zaken: na schietpartijen neemt de wapenverkoop altijd toe, uit angst voor strengere regelgeving. Een verkoper had zijn hele voorraad AR-15's meegenomen, het type wapen dat de schutter gebruikte.

Psychische problemen

Afgelopen woensdag opende de 19-jarige Nikolas Cruz het vuur op een school in het nabijgelegen Parkland. Zeventien mensen werden gedood, er vielen veertien gewonden. Cruz werd daarna opgepakt.

President Trump heeft zich nog niet uitgelaten over de roep om strengere wetten. Hij richt zich meer op de psychische problemen van de schutter. Cruz zou autisme en ADHD hebben en sinds de dood van zijn moeder en breuk met zijn vriendin steeds gewelddadiger zijn geworden.

Amerikaanse media wijzen erop dat Trump in zijn nieuwste budget minder geld uittrekt voor de behandeling van psychische problemen en veiligheid op scholen.
Curatoren eisen 20 miljoen euro borg van Optima-topman Piqueur
Woensdag, 12:36 De Tijd
12:02 De garantiestelling van 20 miljoen euro die de voormalige Optima-topman Jeroen Piqueur deed aan de Optima Bank, moet uitgevoerd worden. Dat hebben de curatoren van de failliete bank woensdag gepleit v...


Waar komen ineens die hoge eisen van Duitse fabrieksstakers vandaan?
2 Februari, 02:24 Volkskrant
De Duitse vakbonden ruiken hun kans: de economie draait fantastisch en dus is het tijd voor hogere lonen (6 procent) en arbeidstijdverkorting (28 uur). Om de eisen kracht bij te zetten, ligt de metaalsector plat. Mathias Martens (52) en Tobias Kunzmann (45) gooien nog wat hout op de vuurkorf en warmen hun werkmanshanden vergenoegd aan de vlammen. Een collega brengt bekers koffie uit de veldkeuken


Mireille Gram verlaat gevangenis in Antwerpen

Mireille Gram, de vrouw uit Schoten die in eerste aanleg tot veertien jaar cel veroordeeld werd en vrijdag een forse strafvermindering kreeg, is opnieuw vrij. Gram verliet donderdagavond de gevangenis in de Begijnenstraat in Antwerpen. Ze is voorlopig op vrije voeten, want ze moet nog acht maanden van haar straf in de cel uitzitten.
Strenge eisen aan Shell en Esso na ongelukken door menselijk falen
1 Februari, 12:36 NOS nieuws

De provincie Zuid-Holland neemt extra maatregelen om incidenten bij risicovolle bedrijven te voorkomen. Het toezicht wordt verscherpt, vooral bij de chemie, de raffinaderijen en de tankopslag en -overslag.

De maatregelen volgen op de incidenten bij Shell Pernis en ExxonMobil afgelopen zomer. Uit onderzoek is gebleken dat beide incidenten het gevolg waren van menselijke fouten.

Ook is justitie een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de incidenten bij Esso en Shell en moeten de bedrijven vergaande maatregelen nemen.

Verroest

Bij Shell kon gas ontsnappen als gevolg van een fout bij onderhoudswerkzaamheden in 2014. Daarbij werd een verbinding niet goed afgesloten, waardoor er gas in de leiding kon stromen. Daarnaast was er water bij de leiding achtergebleven, die daardoor ging roesten. Het gas kon ontsnappen door een gaatje dat daardoor was ontstaan.

Het gas was niet schadelijk voor de omgeving, maar er ontstond wel onrust onder omwonenden. Zij dachten dat er een gaswolk hun kant op dreef.

Veiligheidsregels niet nageleefd

Ook de brand bij Esso (ExxonMobil) was het gevolg van een menselijke fout. Daar werden de veiligheidsregels niet nageleefd bij de herstart na een storing in de fabriek. Daardoor zijn fornuisbuizen oververhit geraakt en ontploft, waarna er brandbare vloeistoffen in het fornuis stroomden en in brand vlogen.

Door de brand kwamen roetdeeltjes in een groot gebied terecht, waardoor de oogst van agrarische bedrijven in de omgeving niet meer kon worden verkocht.

Strafrechtelijk onderzoek

Beide bedrijven zijn onder verscherpt toezicht geplaatst na de incidenten en er komen extra maatregelen zoals aangekondigde en onaangekondigde controles. Ook wordt de samenwerking tussen inspectiediensten verbeterd en worden nieuwe methoden voor toezicht ontwikkeld.

De bedrijven moeten maatregelen nemen om herhaling te voorkomen. De veiligheid van de inwoners van het gebied moet gewaarborgd zijn, de provincie zal boetes opleggen als de bedrijven niet binnen de gestelde termijn maatregelen nemen. Ook moeten alle bijna-incidenten worden gemeld bij de provincie.

De fornuizen van Esso liggen stil totdat het bedrijf structurele maatregelen heeft genomen.
Hiermee kunnen 30.000 Proximus-klanten vergoeding eisen
31 Januari, 22:48 Gazet v. Antwerpen

Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft een belangrijke slag thuisgehaald in een groepsvordering tegen Proximus.
Belgische Deliveroo veegt eisen van tafel
30 Januari, 08:06 Emerce
De onderhandelingen tussen de directie en vakbonden bij Deliveroo in BelgiŽ zijn gisteren afgesprongen. Het bedrijf blijft bij zijn standpunt dat bezorgers vanaf 1 februari enkel nog als zelfstandige aan de slag kunnen gaan en niet in vaste dienst.


Slachtoffers terreuraanslag Manhattan eisen 600 miljoen dollar van stad New York
30 Januari, 00:18 Skynet Buitenland
De slachtoffers van de terreuraanslag in oktober 2017 in New York hebben een aanklacht ingediend tegen de stad en eisen een schadevergoeding van meer dan 600 miljoen dollar (486 miljoen euro). De familie van het Belgische slachtoffer eist 30 miljoen dollar (24 miljoen euro). Dat schrijft The New York Post.


Duizenden betogers eisen ontslag Albanese regering
27 Januari, 20:06 Skynet
Duizenden betogers van de oppositie hebben zaterdag in Tirana het ontslag geŽist van de socialistische regering van de Albanese premier Edi Rama, die beschuldigd wordt van banden met de georganiseerde misdaad.


Geweld SyriŽ - Washington roept Turkije op "blijk te geven van terughoudendheid" in SyriŽ
22 Januari, 00:48 Skynet
De Verenigde Staten hebben hun alliantiepartner Turkije zondag gevraagd om "blijk te geven van terughoudendheid" in SyriŽ. De oproep komt er nadat Turkije een grondoffensief had opgestart in Afrin, een Syrische enclave die gecontroleerd wordt door Koerdische milities.


Schaarbeekse PTB houdt flashmob om investeringen in sociale woningen te eisen
20 Januari, 13:24 Skynet
Leden van de Schaarbeekse afdeling van de PTB hebben deze voormiddag aan de zetel van de Foyer Schaarbeekois, de Schaarbeekse sociale huisvestingsmaatschappij, een flashmob gehouden. Verkleed als bouwvakkers kwamen ze een hoop werkmateriaal afgeven. Met de symbolische actie wil de PTB duidelijk maken dat het volgens hen de hoogste tijd is dat er geÔnvesteerd wordt in nieuwe sociale woningen en in renovatie van de bestaande woningen.


Aangepaste studie-eisen voor topsporters
19 Januari, 17:18 NOS nieuws

Hogescholen en universiteiten mogen zich vanaf volgend studiejaar soepeler opstellen tegenover topsporters. Nu moeten zij in hun eerste jaar, net als andere studenten, voldoende punten halen om door te gaan met hun studie.

Als studenten niet aan de eisen voldoen, krijgen zij nu nog een bindend studieadvies. Dat komt erop neer dat zij met hun opleiding moeten stoppen. Dat geldt tot nu toe ook voor topsporters, hoewel het voor hen vanwege hun sportactiviteiten heel lastig kan zijn om het gewone lesprogramma te volgen.

'Studeren is topsport'

Het kabinet heeft nu besloten dat er met ingang van het komende studiejaar een aangepast studieadvies kan worden gegeven. Dat besluit moet nog wel door de Tweede en Eerste Kamer worden aangenomen.

Minister Van Engelshoven zegt graag te helpen om de huidige regels soepeler te maken. "Als onderwijsminister vind ik studeren uiteraard al topsport. "Een studie combineren met een topsportcarriŤre is natuurlijk helemaal een prestatie."
Machinisten NMBS eisen 6.000 euro excuusbonus
17 Januari, 02:18 Gazet v. Antwerpen

Treinbestuurders bij de NMBS hebben aan CEO Sophie Dutordoir en haar directie hun verzoeken overgemaakt voor de opwaardering van hun beroep. Het moet een antwoord bieden op het massale vertrek van personeel, vooral naar privťbedrijven in goederenvervoer.
Trump houdt de Iran-deal 'voor de laatste keer' overeind
12 Januari, 20:36 NOS nieuws

President Trump heeft voor het laatst zijn driemaandelijkse goedkeuring gegeven aan de opschorting van sancties tegen Iran, zoals afgesproken in de nucleaire overeenkomst van westerse landen met Iran uit 2015. Destijds is afgesproken dat Iran zijn kernwapenprogramma zou terugbrengen, in ruil voor verlichting van internationale sancties. Elke drie maanden moet de president herbevestigen dat Iran aan de voorwaarden voldoet.

Trump wil dat de overeenkomst wordt veranderd. Hij wil dat het Congres de afspraken zo aanpast dat Iran ook gestraft kan worden voor misdragingen die buiten het akkoord vallen, zoals steun aan terroristen. Verder wil Trump dat ook het ballistische raketprogramma onder de overeenkomst gaat vallen.

Als het Congres er niet in slaagt de veranderingen binnen 120 dagen door te voeren, zal de VS zich volgens Trump eenzijdig uit het akkoord terugtrekken. Westerse leiders hebben Trump met klem gevraagd de deal overeind te houden, uit vrees voor een kernwapenwedloop als Iran zich niet meer gehouden voelt aan de afspraken.
Vermoedelijk getuigt het van snobisme om meer te eisen dan wat kapitaal
11 Januari, 02:36 Volkskrant
Wat kan het eufemisme heerlijk zijn. Louis van Gaal zegt zaterdag in de Volkskrant, in een mooi interview van Steffie Kouters: 'Dus werd ik voor meer vrouwen aantrekkelijk, waarschijnlijk vanwege het financiŽle klimaat.' Prachtig: het financiŽle klimaat. Van Gaal: 'Ik denk dat de meeste topspelers niet zo'n vrouw konden hebben als ze niet die topspeler waren. Laat ik het zo maar zeggen.' Recenteli


Tienduizenden Hondurezen eisen ontslag van president

In Honduras zijn tienduizenden betogers zaterdag op straat gekomen in de economische hoofdstad San Pedro Sula om het ontslag te eisen van president Juan Orlando HernŠndez, die na omstreden verkiezingen herverkozen werd. Tot die protesten was eerder deze week opgeroepen door de presidentskandidaat van de oppositie Salvador Nasralla.
Agenten in beroep in zaak-Mitch Henriquez
4 Januari, 13:42 NOS nieuws

De twee agenten die veroordeeld zijn voor betrokkenheid bij de dood van Mitch Henriquez, gaan in hoger beroep tegen hun straf. Ze kunnen zich niet bij een veroordeling neerleggen, schrijven hun advocaten in een verklaring. "De verdediging is van mening dat integrale vrijspraak is aangewezen."

Henriquez overleed in juni 2015, nadat hij een dag eerder was gearresteerd bij een festival in Den Haag. Bij die aanhouding had een agent hem met een nekklem vastgehouden, terwijl de andere hem in het gezicht sloeg en pepperspray in zijn ogen smeerde.

Volgens de rechter waren die handelingen onrechtmatig. De agenten kregen zes maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd, vanwege mishandeling met de dood tot gevolg.
Artiesten eisen meer dan een miljard van Spotify
3 Januari, 01:48 NOS nieuws

Muziekstreamingdienst Spotify wordt in de VS aangeklaagd voor het onrechtmatig aanbieden van nummers van onder meer The Black Keys, The Doors, Janis Joplin en Tom Petty.

De Amerikaanse uitgever Wixen Music Publishing, dat de artiesten vertegenwoordigt, eist ruim 1,3 miljard euro van het Zweedse Spotify, zo'n 125.000 euro per nummer. Volgens Wixen streamt Spotify willens en wetens zo'n tienduizend liedjes waar het bedrijf de volledige rechten niet van heeft.

Twee auteursrechten

Op liedjes zitten normaal gesproken twee verschillende auteursrechten: het recht op de opname (vaak in handen van de platenmaatschappij) en het recht op de compositie (meestal in handen van de componist en uitgever). De streamingdienst betaalt volgens Wixen te weinig aan compositierechten.

"Spotify heeft een miljardenbedrijf opgezet over de ruggen van componisten en uitgevers", zegt Wixen. Het Zweedse bedrijf heeft niet gereageerd op de claim. Spotify is vaker aangeklaagd voor schendingen van het auteursrecht. In 2016 trof het een schikking van 25 miljoen met een muziekuitgever die een soortgelijke zaak had aangespannen.
Gevechten om weidelanden eisen zeker 29 doden in Zuid-Soedan
2 Januari, 16:30 Skynet
In Zuid-Soedan hebben gevechten om weidelanden zeker 29 mensenlevens geŽist. Nog eens 21 anderen raakten zwaargewond bij de vuurgevechten tussen rivaliserende groepen van de nomadische Mundari. Dat meldt een hooggeplaatste ambtenaar in de deelstaat Terekeka vandaag.

Gerelateerde trefwoordenCombell - hosting, webhosting domeinnaam
© 2000-2018 - 2link.be